|
|
#4291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
Cytat:
No i za postawę teściów i siostry T.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43777209]Nie, nie było, z prostej przyczyny: Dorka kp, więc on wieczorem sam nie położy obu. Do tego wiecie, dla mnie bez sensu są (były?) takie zagrywki, że skoro ja wracając z pracy mogę po drodze zgarnąć Agatkę (i pobyć z nią choćby 30 minut samej) gdy on ma wolne, to nie walę focha i nie każę mu po nią jechać. Ale, co ciekawe, on zostając z Dorką sam (w wolne dni) nie zrobi nawet połowy tego, co ja muszę z obiema... I tak naprawdę on cokolwiek robi dla domu (bo nie powiem, że nic, bo jednak robi - drewno przygotowuje, węgiel zrzuca - nic to że 2 razy w roku ogarnia auto, różne naprawy = ale same wiecie, że to nie jest codzienność) to robi to SAM. Nie ma dodatkowo nad karkiem 2 dziewczynek, które ciągle czegoś się domagają. Ja tego nie piszę z pretensjami do nich Ja właśńei jak cos robię to też z Małą, sprzątam, gotuję, zakupy itp. No ale na Tż nie moge narzekać, mało robi w domu ale remontowo ogarnia wszystko sam i wszystkie około domowe rzeczy też. Cytat:
Cytat:
Jak widze że to grudki sa problemem to blendyję i próbuję jeszcze raz dać, jak dalej szczękościsk to daję co innego, jak inne nie pójdzie - rezygnuję.
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*
|
|
|
|
|
#4294 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() dawaj foto elegantki ![]() Cytat:
o ja Cie nie moge- padłam słuszne podejście chate też dobrze fewciuj, bo fewcia sie za głowę złapie swoją drogą ja zawsze jak je układam to też mi się przypomina właśnie tamta rozmowa ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- jaki LAZUR obłędne oczy!!! i jakie zęboszki ![]() ![]()
|
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
To teraz my
![]()
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- A wogóle to dzisiaj moja Oliwka kończy 9 miesięcy jej jak to zleciało ...
|
|
#4297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
co to sie dzieje, że taka cisza
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Moje starsze (25letnie) dziecko
zażyczyło sobie dzisiaj na obiad... potrawkę z kurczaka z ryżem, taką jak w przedszkolu. No to co, zrobiłam. Pyszna, smakuje naprawdę bardzo podobnie. ![]() Nancy, Nivea Soft to jest ciężki krem, który wchłania się kupę czasu, kompletnie się nie nadaje pod makijaż - pod niego musisz kłaść coś lekkiego, co szybko wsiąknie w skórę. Jeśli chodzi o bazę, to zależy od tego, jaką chcesz - nawilżającą, wygładzającą, rozświetlającą?
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-11-19 o 13:22 |
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Black jak robisz taką potrawke? Bo ja mam zamrozonego gotowanego kurczaka i zastanawialam sie jak go wykorzystac? Pstryku...Ty tez od sierpnia NIET? Myślałam że tylko ja taka zapuszczona jestem...ale patrzę ze Cala.... ![]() ![]() Nie wrzucam zdjecua...co tu oglądać? Balejaz jak zawsze...tylko grzywka ciut za krótka, bo jak sobie sama podcinalam..to zlikwidowałam niechcacy skos , zeby go teraz zrobić...cza bylo opitolic bardziej![]() Ogólnie jestem z koloru zadowolona, tymbardziej że byłam u nowego fryzjera, nie dość ze blisko-na miejscu to cena niska....szok ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-11-19 o 13:37 |
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra...macie..fotke z,Antoniem(jemu grzywke obcinalam, więc oboje jesteśmy po fryzjerze)
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić - moje dziecko poszło spać o 21, po drodze 2 pobudki na mleczko i o 9:30 mój TŻ ją obudził, bo wstał i zaczął hałasować, inaczej by dalej spała. Aaaaale jestem wypoczęta, ehhh.
Neti, sosik robię na bulionie, na którym gotuję to mięsko (pierś z kurczaka, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, marchewka i pietruszka), dodaję do niego śmietanę, trochę mąki dla zagęszczenia. Już nie doprawiam, bo bulion jest słony i aromatyczny. Jak mi się wszystko połączy, to wrzucam w to rozdrobione warzywa, które też się wcześniej w tym gotowały, a potem rwę mięsko na małe kawałki i dodaję. Do tego ryż. I tyle. Proste i bardzo szybkie, zrobienie zajmuje jakieś 30 minut. ![]() Wy tu o farbowaniu włosów, a ja mam spokój, nie farbuję już 1,5 roku i mam prawie całe naturalne. Jaka wygoda, ufff. Nie zamierzam do tego na razie wracać (przynajmniej póki nie mam siwych włosów, a do tego jeszcze wiele lat zostało...).
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-11-19 o 13:47 |
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() Ale padam dzisiaj na pyszczek. Moje dziecko tak szybko regeneruje siły ze nie nadążam. Spać wczoraj poszedł z wielkim żalem i trudem o 22 a juz o 5 rano oczy jak 5 zł i gotowy do zabawy. |
|
|
|
#4304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jakie ma oczy piękne
boska! Cytat:
Cytat:
na ostatnim zdjęcie widać taką niebieską głowe co to za zabawka?
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Wsciekne sie zaraz
Kubus obudzil sie przez dzwoniacy domofon. Podnosze sluchawke, a tam trzesacym sie moherowym glosem: dzien dobry, nazywam sie xxx, jestem ambasadorka kampanii pt. czy umarli moga ożyć |
|
|
|
#4306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taką, żebym wreszcie wyglądała jak człowiek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, a masz gdzieś pod ręką Naturę? Drogerię taką?
Nawijko, i co Ty na to? Bo ja bym sprzedała o☠☠☠☠☠☠☠ chyba... Ale ja jestem zbyt porwista czasem... |
|
|
|
#4308 |
|
Konto usunięte
|
Laurko, gry dla 8latka pewnie, karotka... wg mnie nie, zbyt prosta, na moment. Mamy 3 z tej serii, raczej dla 3latka.
No i mama się doigrala, cała noga w gipsoie, nie tylko szyna, a jutro znow do ortopedy ze zdjęciem rtg. |
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, co się stało?
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, ja zaczelam Pietraszka usypiac w lozeczku zanim przeczytalam ksiazke, tak po prostu sprobowalam czy sie da, dalo sie, i tak teraz usypiam. Pierwsza pobudke ma zazwyczaj po 2,5 - 3h, wczoraj to byly prawie 4godz!!! Wczesniej zawsze bylo to 40min spania w wozku, UU, odkladanie do lozeczka i potem to juz hulaj dusza piekla nieba, wiecie, jak nocki wygladaly.
Poza tym, biorac wszystkie czynniki do kupy - usypianie ze mna w lozeczku, regulacja drzemek, odstawienie UU, mm w nocy, jest lepiej, duzo lepiej. Babel pieknie je, spi o niebo lepiej niz jak byl kp, i dluzej! Wiecej mi do szczescia nie potrzeba ![]() I absolutnie nie uwazam, ze kp to cos zlego, zebyscie mnie zle nie zrozumialy, po prostu u nas na dluzsza mete widocznie to nie zdawalo egzaminu i ja sie bardzo bardzo ciesze z tego, ze wprowadzilam te zmiany. Ale np karmienie o 6.30 poki sie da, poki bede miala pokarm to zostaje ![]() Szajus a Ty chcesz odstawiac tez? U nas jest tak, woda z lovi 360, kaszka z lyzeczki na sniadanie, na kolacje z kubeczka treningowego, mm z butli ![]() Babel zjadl wlasnie caly sloiczek rybki z warzywami na raz Ciekawe, jak tam Mala ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Aha, na dniach bedzie trzeci zabek Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4311 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie niesmialo
Podczytywalam Was w zeszlym tygodniu,bo chcialam sie tez poodnosic do Waszych spraw. Ale to bez sensu i tak nic nie wiem Mam nadzieje,ze uda mi sie wbic Tesknilam dziewuszki Wrzuce do klubu zdjecie Marcinkowe, cobyscie zapoznaly sie na nowo z prawie juz 10- miesiecznym dzieciem Buziaki |
|
|
|
#4312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale ona jest śliczna!
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43786269]Laurko, gry dla 8latka pewnie, karotka... wg mnie nie, zbyt prosta, na moment. Mamy 3 z tej serii, raczej dla 3latka. No i mama się doigrala, cała noga w gipsoie, nie tylko szyna, a jutro znow do ortopedy ze zdjęciem rtg.[/QUOTE] cholera;( Szajuś, przykro mi ![]() Niechże się ten P. ogarnie! Cytat:
Uwaga uwaga, news! Mała ma drzemkę od 13:45, wcześniej... zjadła niemal cały mały słoiczek obiadku! (może 2 łyżeczki zostały), ale otworzyłam nowy, po 5mcu, rosołek. Więc dziś było : W nocy kp. Potem 7:30 kaszka 10:30 uu + drzemka 13:00 obiadek mały + uu do zaśnięcia i drzemka trwa do tej pory. Nieźle! Nie widzę nic złego w "sprawdzaniu czy coś się u dziecka zmieniło (ale nie tak jak zaleca to wspominana przez nas książka) " w kwestii spania, czyli np zobaczenie jak zachowa się w łóżeczku i czy zaśnie - jeśli obok (lub w łóżeczku) jest troskliwy kochający rodzic, nie zostawia dziecka samego i nie dopuszcza do przedłużonego płaczu. Więc Lady, nie piję do ciebie w żaden sposób. Co do uu : Piorusiowi zdarzało się odrzucać pierś na rzecz stałego jedzenia, wtedy odstawienie przebiega naturalniej i łatwiej, więc też Was rozumiem. Od początku chciałaś przejść po kp na mm z butli? Czy jest tu jakaś mama, która planuje karmić do samoodstawienia? |
||
|
|
|
#4313 | |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
Szaja szkoda mamy, kurna dorosla kobita A dla meza oczywiscie i pwodzenia da niego, zobaczymy jak mu pojdzie z samodzielna przepierka ![]() Mala sie nadal nieodzywala? Cytat:
U nas niestety znowu jestesmy w czarnej d..., to co wcczoraj sie dzialo, to nawet ciezko opisac, ale nagralsmy nasze histerie i wlasnie jestesmy w drodze do psychologa ( dziekuje Debrah Szaja czy ja dobrze kojarze, ze ty kiedy pisalas cos gdzie mozna wyslac material do badania na pasozyty? Bo to jeszcze mi chodzi po glowie z rzeczy, ktore moga meczyc mojego skarba. |
|
|
|
|
#4314 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
ale jestem do tyłu ze wszystkim, przez te papiery ![]() ciekawe co tam u Małej ![]() mamy z Filipem dwie nowe zabawy: jak składam pranie, to rzucam w niego skarpetkami i zaciesza jak szalony i druga: odrywa taką końcówkę plastikową od parapetu i czeka, aż ją przyczepię, a jak udaję, że nie widzę, to krzyczy i nią wymachuje i tak w kółko![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaaaaakie oczyyyyy jak zwykle szaleje ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Misiael to tagi smik na sznureczku, gra, mrygaja mu światelka i takie tam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ... Oddycham powolutku... CODZIENNIE QRWA "COŚ"! Nosz ... siostra TZ poszła sobie do reala na noc wykładać towar bo jej załatwili koledzy "fuszkę". Miało być od 19 do 5/6. PO 20 dzwoni do TZ że ona o 3 może skończyć. I czy ma już samochód żeby po nią przyjechać. Jak usłyszała że nie to z przekąsem że na nogach do nas przyjdzie rozumiecie? Po 1. taksówki są. Po 2. no comment. Zadzwoniła o 2, że jedzie taksówką i zaraz u nas będzie... Ale miałam nerwa... Ja wiem, że przesadzam... Ale kurcze, co chwilę z jego strony coś trzeba itp. Najlepsze że ona tak kilka razy może w miesiącu mieć. I ja kilka razy w miesiącu będę się wkurzać że TZ się w środku nocy tłucze bo jedzie po nia.. A wiecie jaki z niego sqrwiel? Jak widział że się wnerwiłam to specjalnie do mnie czy dzisiaj mój ojciec po pracy z Młodą przychodzi na dwie godziny jak zwykle. Bo JEMU to nie pasuje. Ale dziewczynki ładniutkie i oczusie piękne ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- dla Oli(f)wki ![]() Elllmi chłopaki musieli obok siebie leżeć na noworodkach bo Dawid też parapet w kuchni zdemontował z boku |
|
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki kciuki trzymam za Was !
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
mała jak tam????
|
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane moje
Śpiesze wam donieść że obyło się bez IP (na szczęście)ale już miałam zamiar po tym jak wam napisałam pakować małego i jechać.Z nosa mu ciekło jak z kranu przez co nie mógł nim oddychać. Buzią też miał problem więc oczywiście się dusił. Spał u M. na rękach ale po 10 minut,dopóki go nie przydusiło. W końcu wpadłam na pomysł żeby nasmarować mu klatkę,plecki i stópki tym żelem dla dzieci. Pod nos maść majerankowa plus porozwieszane ręczniki z kropelkami ułatwiającymi oddychanie. Jakoś po godzinie,dwóch dał się odłożyć do łożeczka. Noc,takiej się właśnie spodziewałam,pobudki co pół godziny od momentu zaśnięcia do momentu obudzenia. Na szczęście gorączki nie miał. Dziś po kilku inhalacjach i lekach jest poprawa ale jest strasznie marudny i noszę go cały czas na rękach. Dlatego dopiero pisze bo niedawno usnął. Dziękuje wam za troskę Jesteście przekochane.Będę pewnie wieczorem o ile znowu nie będziemy przechodzić tego co wczoraj. Gdyby nie "zalewał" go tak ten katar to byłoby w miarę ok.
|
#4320 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczy cuuuudne!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mala i duza neti! kloniki takie z Was ![]() Cytat:
moj kolega mial siwe wlosy w wieku 17 lat!!!! ![]() Cytat:
o chu.u złoty! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43786269] No i mama się doigrala, cała noga w gipsoie, nie tylko szyna, a jutro znow do ortopedy ze zdjęciem rtg.[/QUOTE] wykrakalam ![]() i co teraz? ![]() Cytat:
![]() witaj!!!! |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

No i
ogarnia auto, różne naprawy = ale same wiecie, że to nie jest codzienność) to robi to SAM. Nie ma dodatkowo nad karkiem 2 dziewczynek, które ciągle czegoś się domagają. Ja tego nie piszę z pretensjami do nich 

22.05.2008
14.08.2011
*

zażyczyło sobie dzisiaj na obiad... potrawkę z kurczaka z ryżem, taką jak w przedszkolu. 

co to za zabawka?
taką, żebym wreszcie wyglądała jak człowiek
Ale ja jestem zbyt porwista czasem...

Podczytywalam Was w zeszlym tygodniu,bo chcialam sie tez poodnosic do Waszych spraw. Ale to bez sensu i tak nic nie wiem