|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Witam się
Zacznę może od tego,że cudownie się czyta najnowsze wieści od Cynamonków!!! Już coraz bliżej naszych wspólnych spacerów z Adasiem czekamy na Ciebie Skarbie oraz na wspaniałych Rodziców. za piękną wagę Adasiu oraz dla mamy za utrzymanie laktacji w takich warunkach stresogennych.Jutro,tzn. nad ranem mój Mały Duży Chłopiec kończy 3 miesiące!!! Przy okazji składamy też życzenia Edziowi jakierki oraz Kubusiowi Arrabbiaty,dużo zdrówka dla chłopaków! Reszcie dzieciątek stawiamy soczki,kaszki,mleczko Mamuśkom też Nie ma mnie dużo na forum,czasami wpadnę na chwilkę do klubu dlatego,że zwyczajnie nie mam czasu.Podziwiam wszystkie gaduły,które się tutaj udzielają. Ja naprawdę wolę mój czas przeznaczyć na zabawę z synem,długi spacer,wyjście z kumpelą i jej maluchem do kawiarni itp. Gdy Młody śpi,zawsze jest coś do zrobienia-same wiecie Gdy karmię,podczytuję Was,widać,że tworzycie zgraną paczkę i świetnie się rozumiecie oraz wspieracie! Kiedyś już ktoś rzucił pomysłem,że można by zorganizować zjazd jak już dzieciaczki będą większe sama chętnie bym się wybrała,jeśli oczywiście będę akurat w Polsce Napiszę może co u nas : kilka dni temu Gustav pierwszy raz śmiał się w głos( oczywiście poryczałam się ze szczęścia), przewraca się na boczki, z brzuszka na plecy,pięknie łapie zabawki i wszystko inne co na drodze rączki np, moje włosy,nos,koszulkę. Wydaje przeróżne dźwięki i pięknie się uśmiecha Noc przesypia z przerwami na karmienie( wciąż cały czas tylko cyc) do 13 godzin tzn,kładę go około 20 a z wyrka nie wstajemy wcześniej niż 9.Nie myślimy jeszcze o rozszerzaniu diety,choć dostałam list,że jest organizowane spotkanie na ten temat na początku grudnia w przychodni i serdecznie nas zapraszają,żeby się dowiedzieć co i jak i kiedy Planuję karmić 6 miesięcy cycem,później zobaczymy ![]() Jeśli chodzi o mnie,to sama nuda,z nowości to zaczęły mi włosy wypadać,ale w związku z tym,że mam ich bardzo dużo,to się nawet cieszę ![]() Nie mam problemów z Tż-tem(wręcz przeciwnie,sądzę,że jest między nami lepiej niż przed pojawieniem się Gustava na świecie,jeśli to możliwe),strasznie mi smutno się czyta o problemach w Waszych związkach dziewczyny Rodzina daleko,teściowa jeszcze dalej,więc nie mam na kogo narzekać Wciąż przychodzą jeszcze znajomi,którzy nie poznali Gustava,a więc kawki,herbatki,ciasteczka ciąg dalszy plus powoli planujemy urlop we 3 Przepraszam ,że nie cytuję. Jeśli ktoś dotrwał do końca,dziękuję Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko! będę zaglądać w miarę możliwości,obiecuję. Życzę spokojnej nocy ! na koniec jeszcze się pochwalę jakie cudeńko dziś zamówiłam dla Gustava na zimne dni ![]() http://www.youtube.com/watch?v=L4LBASg6HOI |
|
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
SURKA u mnie nie byla, nie wiedzialam, ze nawet takie odwiedziny sa :P
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też nie...i nie bardzo mi się widzi ją gościć...po choinkę?
|
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
laski wpadam wam cos zachwalic
jesli ktoras ma problem z szorstkimi stopami/pietami polecam http://allegro.pl/rewelacyjna-zluszc...705116251.html w piatek zrobilam maske, a juz dzis polowa tego twardego i brzydkiego naskorka zeszla, a pod spodem skora, niczym u naszych maluchow na stopach REWELACJA!!!!!
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed- u mnie sie wszystko zchrzanilo po pieprzonych szczepieniach
Mam wrażenie, ze mały walczy z rotem. Nie wiem sama ![]() W koncu mały zasnął i moge dokończyć jabłka. Tylko,ze musze iść do kibla zeby je zmiksowac bo boje sie, ze go obudze. Kuzwa ![]() Tesciowa mi pieprzy ciagle, ze słabo ubieramy małego. Litości jest 5stopni. Mały ma body z krótkim z długim i rajtki oraz skarpety. Wkładam go w kombinezon zimowy. Czapka cieńsza,ale ma kaptur. Zakładam mu rękawiczki. Kaputki ma od kombinezonu,ale ściąga je bo widocznie nie lubi Nakryty jest grubym kocem i na wierzch ta nakladka od wózka co sie zapina, od wiatru. Ludzie to co bedzie jak zima przyjdzie Gada zasłon mu gardło, a jak mu zapinam kombinezon to mu az na smoka zachodzi. To co mam mu futro kupić ![]() Ja pitole wkurzaja mnie te stare babsztyle. Mały jak wraca i go wyjmuje z wózka to jest cieplutki. Kubusiu- dla Gustava. dla Edzia i Kubusia Moj ma juz 3,5mca niedawno cieszylam sie,ze skończył 3mce. Jak ten czas zapiernicza az strach
|
|
#3037 |
|
Konto usunięte
|
to tak jak polozna.. przyjdzie, zrobi wywiad ile dziecko wazny, ile wcina itd.. jak cos nie wiesz mozesz zapytac i pojdzie
bez sensu sa dla mnie te wizyty jakis poloznych, pielegniarek podrapalam sie z tztem, durny jest... i mam go juz dosc. dziec spi juz. Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2013-11-19 o 23:17 |
|
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego bym sie spodziewała, ale nie tego że usłysze głosik mojej córki o tej porze
No nic, narazie tam nie idę. Może tylko gada przez sen
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze! Dawno temu dostałam w prezencie śliczny pojemnik na mydło od znajomych. Przed chwilą patrze, a on rozwalony! Pytam Tżta czy to On zrobił. Mówi, że nie. Skoro nie ja i nie Tż tym bardziej nie Michaś to wiadomo kto
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam wszystko.ale nie mam juz sily.odpowiadac.
Dobranoc.
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam zwyczajny dylemat
isc spac czy poczekac na karmienie??? hahaha moze ksiaze ciemnosci pospi troszke dluzej niz do 23:00...kto wie.... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- oki sprobuje co mi szkodzi dobranoc Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie doopa ze spania. Ssak sie podpial. No wiec PIERWSZE
![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsz
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3045 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Warunek zdany, z przebojami ale zdany
Antosia miala dzis szczepienie i po raz pierwszy miala gorączkę Dalam jej czopek i dopiero przed chwilą zasnela biedna Goraczka na szczescie powoli zaczyna spadac ale malutka nadal jest cieplutka. Szczepienie tez oczywiscie z przebojami no ale dobrze ze juz po Mam nadzieje ze gorączka juz nie wroci Ide sie polozyc czy malutkiej bo zasnac to mi sie raczej nie uda
|
|
|
|
#3046 |
|
Rozeznanie
|
U mnie tez pierwsze
Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3047 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma nic w tej telewizji, mykam spac
![]() Dobranoc
|
|
|
|
#3048 |
|
Wtajemniczenie
|
Eee...ale tu cicho. Wszystkie dzieci takie grzeczne?
![]() Mały się obudził. Zjadł, zrobił kilka ćwiczeń i poszedł spać dalej. Ja też idę spać, chociaż nie wiem czy szybko pójdę spać, bo tyle rzeczy mi siedzi w głowie, tak myślę i jakoś nie chce mi się spać. Tylko dobieram sobie do głowy:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-11-20 o 01:45 |
|
|
|
#3049 |
|
Konto usunięte
|
Surka u mnie nie była.
Mały zjadł, zrobil kupę, przewinelam i śpi. Jest trochę ciepły, ale termometr nie pokazuje gorączki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie przy I karmieniu.
Dzis konczymy 3 miesiace i z tej okazji stawiamy soczki Gratulacje takze dla Gucia i Kubusia Na chwile obecna Edziu wazy 5560g (troszke spadl ponizej 25centyla) i mierzy 60cm (od urodzenia urosl nam 10cm) Ita, wpisz prosze na 1str Kubusiowa, pieknie sie Gucio rozwija , Edziu na dzien dzisiejszy umie tylko chwytac i wyciagac raczki, przewracanie sie u niego daleko w tyle ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
1 karmienie
SURKA ale była juz z 1,5-2 miechy temu. U ciebie teraz? KUBUSIOWA super ze u was wszystko ok ![]() TRUSKAWKO gratulacje!!a co dalej cię czeka? Bo pisałaś o kolejnych egzaminach? Wszystkiego najlepszego dla Gustawa, Edzia i Kubusia! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
Witam przy II karmieniu. Dziecko przesikalo pieluche, musialam ja przewinac a teraz spac nie chce.
Widzialam ze bylo zebranie w klubie. Przepraszam ze mnie nie bylo ale juz spalam a teraz nie mam jak wejsc. Rano zajrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 04:00 ---------- Poprzedni post napisano o 03:58 ---------- U mnie drugie karmienie było Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||||
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3055 |
|
Konto usunięte
|
Drugie i jakby mi było mało (kryzys cyckowy, szczepienie) to dostałam @
życie jest po prostu us(r)lane różami!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze. Filip je z zamkniętymi oczami i z ręką na ręce
![]() Gratuluje skończonych miesięcy ![]() Perse, współczuję @. Moja powoli się kończy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
I mnie trzecie.
Pozdrowienia nocne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- I kupa i pobudka. Witamy nowy dzień. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze
![]() Perse, współczuję @. Surka, u mnie środowiskowej nie było, co mnie cieszy. Ale mam jej numeru jak co ![]() Gratki dla naszych wszystkich dzisiejszych coraz to starszych dzieciaczków. Jeju, jak ten czas leci. Niedługo będą swietowaly pół roku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Właśnie mi się przypomniało, że jak byłam u gina to pani mówiła o antykoncepcji. I chyba muszę nad tym pomyśleć. Proponowala tabletki, wkładkę lub krążki. Żadnych ustrojstw sobie tam nie wloze Niby tabletek wcześniej nie chciałam. No i plaster też odpada w moim przypadku. Więc chyba pomyślę nad tabletkami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-11-20 o 06:58 |
|
|
|
#3059 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Tż mnie obudził jak wychodził do pracy więc mogę troszkę nadrobić
![]() Cytat:
A smarujesz Małego kremem jak wychodzicie na spacer? Zaczerwienione policzki robią się też od zimna (u nas się utrzymywały przez parę godzin po spacerze jak zaszaleliśmy i pięć godzin spędziliśmy na podwórku mimo, że pogoda nie zachęcała do spacerów )[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43792470] I mam pomysl ze wstawie malego w tym lezaczku do duzej wanny i bdzie sie kąpal razem ze stArszakiem wiec kupilam tez to: allegro.pl/anatomiczny-fotelik-do-kapieli-foczka-wklad-wanien-i3688214458.html[/QUOTE] Rozważałam tę opcję... ale teraz Młody kąpie się w dużej wannie bez "wspomagaczy" Tylko nie ma starszaka więc nam o tyle łatwiej![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla cycy ;pCytat:
![]() Cytat:
Ja zażyczyłam Glutowi pod choinkę książki, a Babcia powiedziała, ze biedne Dziecko i tak dostanie zabawkę, bo książek już nie mamy gdzie trzymać a z zabawkami posucha [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43793235]Dziewczyny jak już podam te marchewke, to muszę dopajac?? Czym?? [/QUOTE] Cytat:
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
No i od 6 Alicja byla wyspana. Szkoda ze dopiero kolo 4 zasnela. Tak wiec witam sie porannie przejechana przez ruski czolg, ale dam rade (czytaj ostatnie slowa z radosnym okrzykiem
)Zaraz Malgosia wybywa do szkoly, maz chyba do pracy i bede sie obijaja bo nie mam na nic sily. Sprzatania nie mam za duzo wiec zostawie na jutro, na obiad zrobie gulasz bo inaczej mieso mi sie zmarnuje. Ale to po drzemce. Jejku jak ja marze o lozku i koldrze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

i jestem pod wrażeniem obiadu.:

za piękną wagę Adasiu oraz 

12.06.2010
Nakryty jest grubym kocem i na wierzch ta nakladka od wózka co sie zapina, od wiatru. Ludzie to co bedzie jak zima przyjdzie

Dalam jej czopek i dopiero przed chwilą zasnela biedna
Ide sie polozyc czy malutkiej bo zasnac to mi sie raczej nie uda
KCIUKI DLA ADASIA
Ja na początku drogi z rozszerzaniem chyba nie będę dopajać. Będę podawała pierś i tak z 8 razy na dobę, więc się Misiu napije i poje sobie.