Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 22:37   #3031
surka
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
surka: była. raz.

tweed: weź ibuprom, tym bardziej że pisałaś że pierś cię boli - a to pomoże na ewentualne zapalenie. paracetamol niestety nie pomoże. Tylko ból złagodzi.

dzoan: fajny dzień i jestem pod wrażeniem obiadu.:

Ev: ja swoją zmęczyłam. Końcówka mi się podobała. Teraz Tolkiena czytam

Idę sie kąpać dobrej nocki
dzięki za odp bo myślałam, że stanowię już jakąś patologie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:38   #3032
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Witam się
Zacznę może od tego,że cudownie się czyta najnowsze wieści od Cynamonków!!! Już coraz bliżej naszych wspólnych spacerów z Adasiem czekamy na Ciebie Skarbie oraz na wspaniałych Rodziców. za piękną wagę Adasiu oraz dla mamy za utrzymanie laktacji w takich warunkach stresogennych.

Jutro,tzn. nad ranem mój Mały Duży Chłopiec kończy 3 miesiące!!! Przy okazji składamy też życzenia Edziowi jakierki oraz Kubusiowi Arrabbiaty,dużo zdrówka dla chłopaków!

Reszcie dzieciątek stawiamy soczki,kaszki,mleczko Mamuśkom też

Nie ma mnie dużo na forum,czasami wpadnę na chwilkę do klubu dlatego,że zwyczajnie nie mam czasu.Podziwiam wszystkie gaduły,które się tutaj udzielają. Ja naprawdę wolę mój czas przeznaczyć na zabawę z synem,długi spacer,wyjście z kumpelą i jej maluchem do kawiarni itp. Gdy Młody śpi,zawsze jest coś do zrobienia-same wiecie Gdy karmię,podczytuję Was,widać,że tworzycie zgraną paczkę i świetnie się rozumiecie oraz wspieracie! Kiedyś już ktoś rzucił pomysłem,że można by zorganizować zjazd jak już dzieciaczki będą większe sama chętnie bym się wybrała,jeśli oczywiście będę akurat w Polsce

Napiszę może co u nas : kilka dni temu Gustav pierwszy raz śmiał się w głos( oczywiście poryczałam się ze szczęścia),
przewraca się na boczki, z brzuszka na plecy,pięknie łapie zabawki i wszystko inne co na drodze rączki np, moje włosy,nos,koszulkę.
Wydaje przeróżne dźwięki i pięknie się uśmiecha Noc przesypia z przerwami na karmienie( wciąż cały czas tylko cyc) do 13 godzin tzn,kładę go około 20 a z wyrka nie wstajemy wcześniej niż 9.
Nie myślimy jeszcze o rozszerzaniu diety,choć dostałam list,że jest organizowane spotkanie na ten temat na początku grudnia w przychodni i serdecznie nas zapraszają,żeby się dowiedzieć co i jak i kiedy Planuję karmić 6 miesięcy cycem,później zobaczymy

Jeśli chodzi o mnie,to sama nuda,z nowości to zaczęły mi włosy wypadać,ale w związku z tym,że mam ich bardzo dużo,to się nawet cieszę
Nie mam problemów z Tż-tem(wręcz przeciwnie,sądzę,że jest między nami lepiej niż przed pojawieniem się Gustava na świecie,jeśli to możliwe),strasznie mi smutno się czyta o problemach w Waszych związkach dziewczyny
Rodzina daleko,teściowa jeszcze dalej,więc nie mam na kogo narzekać
Wciąż przychodzą jeszcze znajomi,którzy nie poznali Gustava,a więc kawki,herbatki,ciasteczka ciąg dalszy plus powoli planujemy urlop we 3

Przepraszam ,że nie cytuję. Jeśli ktoś dotrwał do końca,dziękuję

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko! będę zaglądać w miarę możliwości,obiecuję. Życzę spokojnej nocy !

na koniec jeszcze się pochwalę jakie cudeńko dziś zamówiłam dla Gustava na zimne dni
http://www.youtube.com/watch?v=L4LBASg6HOI
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:45   #3033
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

SURKA u mnie nie byla, nie wiedzialam, ze nawet takie odwiedziny sa :P

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:48   #3034
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
SURKA u mnie nie byla, nie wiedzialam, ze nawet takie odwiedziny sa :P
u mnie też nie...i nie bardzo mi się widzi ją gościć...po choinkę?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:56   #3035
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

laski wpadam wam cos zachwalic

jesli ktoras ma problem z szorstkimi stopami/pietami polecam

http://allegro.pl/rewelacyjna-zluszc...705116251.html

w piatek zrobilam maske, a juz dzis polowa tego twardego i brzydkiego naskorka zeszla, a pod spodem skora, niczym u naszych maluchow na stopach REWELACJA!!!!!:jupi :

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:10   #3036
Samantha7
Zakorzenienie

Tweed- u mnie sie wszystko zchrzanilo po pieprzonych szczepieniach
Mam wrażenie, ze mały walczy z rotem. Nie wiem sama

W koncu mały zasnął i moge dokończyć jabłka. Tylko,ze musze iść do kibla zeby je zmiksowac bo boje sie, ze go obudze. Kuzwa

Tesciowa mi pieprzy ciagle, ze słabo ubieramy małego. Litości jest 5stopni. Mały ma body z krótkim z długim i rajtki oraz skarpety. Wkładam go w kombinezon zimowy. Czapka cieńsza,ale ma kaptur. Zakładam mu rękawiczki. Kaputki ma od kombinezonu,ale ściąga je bo widocznie nie lubi Nakryty jest grubym kocem i na wierzch ta nakladka od wózka co sie zapina, od wiatru. Ludzie to co bedzie jak zima przyjdzie
Gada zasłon mu gardło, a jak mu zapinam kombinezon to mu az na smoka zachodzi. To co mam mu futro kupić
Ja pitole wkurzaja mnie te stare babsztyle. Mały jak wraca i go wyjmuje z wózka to jest cieplutki.

Kubusiu- dla Gustava.

dla Edzia i Kubusia

Moj ma juz 3,5mca niedawno cieszylam sie,ze skończył 3mce. Jak ten czas zapiernicza az strach

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:12   #3037
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
u mnie też nie...i nie bardzo mi się widzi ją gościć...po choinkę?
to tak jak polozna.. przyjdzie, zrobi wywiad ile dziecko wazny, ile wcina itd.. jak cos nie wiesz mozesz zapytac i pojdzie bez sensu sa dla mnie te wizyty jakis poloznych, pielegniarek moja byla juz dwa razy.

podrapalam sie z tztem, durny jest... i mam go juz dosc. dziec spi juz.

Edytowane przez 201801111004
Czas edycji: 2013-11-19 o 23:17
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:20   #3038
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wszystkiego bym sie spodziewała, ale nie tego że usłysze głosik mojej córki o tej porze ona zawsze twardo spi przynajmniej do 1.
No nic, narazie tam nie idę. Może tylko gada przez sen

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:24   #3039
dzoan
Zakorzenienie

surka u mnie nie było..

Ja już po 1 karmieniu..uciekam spać..Dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:35   #3040
Agrafka86
Wtajemniczenie

Kurcze! Dawno temu dostałam w prezencie śliczny pojemnik na mydło od znajomych. Przed chwilą patrze, a on rozwalony! Pytam Tżta czy to On zrobił. Mówi, że nie. Skoro nie ja i nie Tż tym bardziej nie Michaś to wiadomo kto ale żeby nic nie powiedzieć i udawać, że nic się nie stało. No szlag mnie trafi!

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:44   #3041
skylie
Wtajemniczenie

Nadrobilam wszystko.ale nie mam juz sily.odpowiadac.

Dobranoc.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 23:51   #3042
ita83
Wtajemniczenie

a ja mam zwyczajny dylemat

isc spac czy poczekac na karmienie???
hahaha
moze ksiaze ciemnosci pospi troszke dluzej niz do 23:00...kto wie....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

oki sprobuje co mi szkodzi

dobranoc

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-11-20, 00:04   #3043
skylie
Wtajemniczenie

U mnie doopa ze spania. Ssak sie podpial. No wiec PIERWSZE

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 00:30   #3044
czarownica1
Zakorzenienie

Pierwsz

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 00:47   #3045
strawberry162
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Warunek zdany, z przebojami ale zdany
Antosia miala dzis szczepienie i po raz pierwszy miala gorączkę Dalam jej czopek i dopiero przed chwilą zasnela biedna Goraczka na szczescie powoli zaczyna spadac ale malutka nadal jest cieplutka. Szczepienie tez oczywiscie z przebojami no ale dobrze ze juz po Mam nadzieje ze gorączka juz nie wroci Ide sie polozyc czy malutkiej bo zasnac to mi sie raczej nie uda

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 00:47   #3046
kubus puchatek
Rozeznanie

U mnie tez pierwsze

Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 01:10   #3047
201801111004
Konto usunięte

Nie ma nic w tej telewizji, mykam spac
Dobranoc u nas pierwsze bylo o 12
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 01:41   #3048
Agrafka86
Wtajemniczenie

Eee...ale tu cicho. Wszystkie dzieci takie grzeczne?
Mały się obudził. Zjadł, zrobił kilka ćwiczeń i poszedł spać dalej. Ja też idę spać, chociaż nie wiem czy szybko pójdę spać, bo tyle rzeczy mi siedzi w głowie, tak myślę i jakoś nie chce mi się spać. Tylko dobieram sobie do głowy:banghead:

09.07.2011 Żona

Edytowane przez Agrafka86
Czas edycji: 2013-11-20 o 01:45
Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 02:17   #3049
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Surka u mnie nie była.

Mały zjadł, zrobil kupę, przewinelam i śpi.

Jest trochę ciepły, ale termometr nie pokazuje gorączki...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 02:18   #3050
jakierka
Zadomowienie

Witamy sie przy I karmieniu.

Dzis konczymy 3 miesiace i z tej okazji stawiamy soczki
Gratulacje takze dla Gucia i Kubusia

Na chwile obecna Edziu wazy 5560g (troszke spadl ponizej 25centyla) i mierzy 60cm (od urodzenia urosl nam 10cm) Ita, wpisz prosze na 1str

Kubusiowa, pieknie sie Gucio rozwija , Edziu na dzien dzisiejszy umie tylko chwytac i wyciagac raczki, przewracanie sie u niego daleko w tyle

Stary 2013-11-20, 02:40   #3051
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

1 karmienie

SURKA ale była juz z 1,5-2 miechy temu. U ciebie teraz?

KUBUSIOWA super ze u was wszystko ok

TRUSKAWKO gratulacje!!a co dalej cię czeka? Bo pisałaś o kolejnych egzaminach?

Wszystkiego najlepszego dla Gustawa, Edzia i Kubusia!

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 03:38   #3052
mela1234
Zakorzenienie

Witam przy II karmieniu. Dziecko przesikalo pieluche, musialam ja przewinac a teraz spac nie chce.
Widzialam ze bylo zebranie w klubie. Przepraszam ze mnie nie bylo ale juz spalam a teraz nie mam jak wejsc. Rano zajrze.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 04:00   #3053
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie czy u was też była pielęgniarka środowiskowa w odwiedzinach ?????
Już dawno była

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Witam się
Zacznę może od tego,że cudownie się czyta najnowsze wieści od Cynamonków!!! Już coraz bliżej naszych wspólnych spacerów z Adasiem czekamy na Ciebie Skarbie oraz na wspaniałych Rodziców. za piękną wagę Adasiu oraz dla mamy za utrzymanie laktacji w takich warunkach stresogennych.

Jutro,tzn. nad ranem mój Mały Duży Chłopiec kończy 3 miesiące!!! Przy okazji składamy też życzenia Edziowi jakierki oraz Kubusiowi Arrabbiaty,dużo zdrówka dla chłopaków!

Reszcie dzieciątek stawiamy soczki,kaszki,mleczko Mamuśkom też

Nie ma mnie dużo na forum,czasami wpadnę na chwilkę do klubu dlatego,że zwyczajnie nie mam czasu.Podziwiam wszystkie gaduły,które się tutaj udzielają. Ja naprawdę wolę mój czas przeznaczyć na zabawę z synem,długi spacer,wyjście z kumpelą i jej maluchem do kawiarni itp. Gdy Młody śpi,zawsze jest coś do zrobienia-same wiecie Gdy karmię,podczytuję Was,widać,że tworzycie zgraną paczkę i świetnie się rozumiecie oraz wspieracie! Kiedyś już ktoś rzucił pomysłem,że można by zorganizować zjazd jak już dzieciaczki będą większe sama chętnie bym się wybrała,jeśli oczywiście będę akurat w Polsce

Napiszę może co u nas : kilka dni temu Gustav pierwszy raz śmiał się w głos( oczywiście poryczałam się ze szczęścia),
przewraca się na boczki, z brzuszka na plecy,pięknie łapie zabawki i wszystko inne co na drodze rączki np, moje włosy,nos,koszulkę.
Wydaje przeróżne dźwięki i pięknie się uśmiecha Noc przesypia z przerwami na karmienie( wciąż cały czas tylko cyc) do 13 godzin tzn,kładę go około 20 a z wyrka nie wstajemy wcześniej niż 9.
Nie myślimy jeszcze o rozszerzaniu diety,choć dostałam list,że jest organizowane spotkanie na ten temat na początku grudnia w przychodni i serdecznie nas zapraszają,żeby się dowiedzieć co i jak i kiedy Planuję karmić 6 miesięcy cycem,później zobaczymy

Jeśli chodzi o mnie,to sama nuda,z nowości to zaczęły mi włosy wypadać,ale w związku z tym,że mam ich bardzo dużo,to się nawet cieszę
Nie mam problemów z Tż-tem(wręcz przeciwnie,sądzę,że jest między nami lepiej niż przed pojawieniem się Gustava na świecie,jeśli to możliwe),strasznie mi smutno się czyta o problemach w Waszych związkach dziewczyny
Rodzina daleko,teściowa jeszcze dalej,więc nie mam na kogo narzekać
Wciąż przychodzą jeszcze znajomi,którzy nie poznali Gustava,a więc kawki,herbatki,ciasteczka ciąg dalszy plus powoli planujemy urlop we 3

Przepraszam ,że nie cytuję. Jeśli ktoś dotrwał do końca,dziękuję

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko! będę zaglądać w miarę możliwości,obiecuję. Życzę spokojnej nocy !

na koniec jeszcze się pochwalę jakie cudeńko dziś zamówiłam dla Gustava na zimne dni
http://www.youtube.com/watch?v=L4LBASg6HOI
Oklaski

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Warunek zdany, z przebojami ale zdany
Antosia miala dzis szczepienie i po raz pierwszy miala gorączkę Dalam jej czopek i dopiero przed chwilą zasnela biedna Goraczka na szczescie powoli zaczyna spadac ale malutka nadal jest cieplutka. Szczepienie tez oczywiscie z przebojami no ale dobrze ze juz po Mam nadzieje ze gorączka juz nie wroci Ide sie polozyc czy malutkiej bo zasnac to mi sie raczej nie uda
oklaski

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Witamy sie przy I karmieniu.

Dzis konczymy 3 miesiace i z tej okazji stawiamy soczki
Gratulacje takze dla Gucia i Kubusia

Na chwile obecna Edziu wazy 5560g (troszke spadl ponizej 25centyla) i mierzy 60cm (od urodzenia urosl nam 10cm) Ita, wpisz prosze na 1str

Kubusiowa, pieknie sie Gucio rozwija , Edziu na dzien dzisiejszy umie tylko chwytac i wyciagac raczki, przewracanie sie u niego daleko w tyle

oklaski

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 04:00 ---------- Poprzedni post napisano o 03:58 ----------

U mnie drugie karmienie było

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 04:50   #3054
czarownica1
Zakorzenienie

Drugie

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 05:19   #3055
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Drugie i jakby mi było mało (kryzys cyckowy, szczepienie) to dostałam @ życie jest po prostu us(r)lane różami!

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 05:37   #3056
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Pierwsze. Filip je z zamkniętymi oczami i z ręką na ręce
Gratuluje skończonych miesięcy
Perse, współczuję @. Moja powoli się kończy.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 06:24   #3057
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

I mnie trzecie.
Pozdrowienia nocne

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

I kupa i pobudka.
Witamy nowy dzień.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 06:56   #3058
lachryma
Zakorzenienie

Pierwsze

Perse, współczuję @.

Surka, u mnie środowiskowej nie było, co mnie cieszy. Ale mam jej numeru jak co

Gratki dla naszych wszystkich dzisiejszych coraz to starszych dzieciaczków. Jeju, jak ten czas leci. Niedługo będą swietowaly pół roku.

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Właśnie mi się przypomniało, że jak byłam u gina to pani mówiła o antykoncepcji. I chyba muszę nad tym pomyśleć. Proponowala tabletki, wkładkę lub krążki. Żadnych ustrojstw sobie tam nie wloze
Niby tabletek wcześniej nie chciałam. No i plaster też odpada w moim przypadku. Więc chyba pomyślę nad tabletkami.

Edytowane przez lachryma
Czas edycji: 2013-11-20 o 06:58
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:06   #3059
Margosia__
Zakorzenienie

Tż mnie obudził jak wychodził do pracy więc mogę troszkę nadrobić

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Witam sie!!

z serii pytania dla mam
- czy Wasze dzieci spią na poduszce??
- moj Maly ma policzki zaczerwienione i takie jakby suche, na brodzie ma jednego chyba syfa wydaje mi sie ze to tradzik niemowlecy. ale co mam robic z tymi policzkami?? a moze to alergia?? ;/
Mój śpi na płasko Ale czytałam, że to niezdrowe dla rozwoju mowy i dziecko powinno mieć główkę troszkę wyżej

A smarujesz Małego kremem jak wychodzicie na spacer? Zaczerwienione policzki robią się też od zimna (u nas się utrzymywały przez parę godzin po spacerze jak zaszaleliśmy i pięć godzin spędziliśmy na podwórku mimo, że pogoda nie zachęcała do spacerów) Chyba, że ma je przez cały czas w domu to wtedy można tę opcję wykluczyć
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43792470]
I mam pomysl ze wstawie malego w tym lezaczku do duzej wanny i bdzie sie kąpal razem ze stArszakiem wiec kupilam tez to:
allegro.pl/anatomiczny-fotelik-do-kapieli-foczka-wklad-wanien-i3688214458.html[/QUOTE]
Rozważałam tę opcję... ale teraz Młody kąpie się w dużej wannie bez "wspomagaczy" Tylko nie ma starszaka więc nam o tyle łatwiej
Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Witam:róża:
Po wizycie ok:
-mam dawać piciu to kupki będą lepsze
-sok z jabłka jak najbardziej
-dawać już w południe stały pokarm i powoli wyeliminować jedną butle mm
-krostki na buzi od śliny
-dziąsła spulchnione, będą zęby
Ogólnie Michaś pokazał pani doktor wszystkie rzeczy które potrafi] Rozmawiał pięknie i się cieszył.

UWAGA!
Co do rozmowy z Tztem. Poprosił mnie żebym wytrzymała do lutego, bo On wszystko przemyślal i chce abym była szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Zapomniałam powiedzieć ze dziec przez dwa tygodnie przybrał 320g i wazy 7140 i urósł 1cm czyli ma 67. Wiec cyce ruszyły
Rośnie Igi
dla cycy ;p
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
My na razie tylko od czasu do czasu manna na mleczku, koncentrujemy sie u tesciowej na swojskich owockach - jablka, gruszki, jagodki, no i uwielbiany przez Lilo, lecz ofkozzz nie-swojski banan wciaz na topie
Smacznego
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Co do tabletów, to jest za, ale oczywiście z umiarem. 2,5 latka to dla mnie przesada. Małgosia dopiero w tym roku dostała pozwolenie na grzebanie w komp i szukanie sobie gier i bajek. Oczywiście ja muszę najpierw odpowiednią stronę znaleźć, a dopiero potem ona sobie ewentualnie przełącza. Ale ma na to godzinę dziennie. Komp albo gry w moim smartfonie. Ale np dziś czy wczoraj po przedszkolu nawet nie zapytała o komp czy tel bo wolała porysować, list do Mikołaja napisać (musiałam jej dyktować literki po kolei) czy układanki układać. A na gwiazdkę zażyczyła sobie Lego Friends więc dostanie bo dużo bawi się klockami. Jeszcze będę chciała jej kupić grę planszową, bo 27 grudnia ma urodziny). Zresztą u mnie w rodzinie wszyscy wiedzą, ze Malgoście na gwiazdkę to albo książki, albo klocki, albo gdy kupować bo z tego się najwięcej cieszy. Ma owszem swój zabawkowy komputer na którym uczy się pisać. I potrafi parę słów już napisać, ale tylko na komp bo ręką jej nie idzie. Ręką pisze tylko parę krótkich słówek. Ale zaznaczam, że warto dzieci od początku uczyć zabawy z zabawkami rozwijającymi. Jeżeli dziecku nie poświęci się tego czasu to później będą jak mój bratanek co to tylko telefon i komputer umie obsługiwać! A nie jeszcze grill obsługuje! Ale to dlatego, że lubi jeść
Glut pewnie też tak będzie miał z jedzeniem Jak widzi jedzenie to kwiczy a oczy mu świecą jak znicze

Ja zażyczyłam Glutowi pod choinkę książki, a Babcia powiedziała, ze biedne Dziecko i tak dostanie zabawkę, bo książek już nie mamy gdzie trzymać a z zabawkami posucha
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43793235]Dziewczyny jak już podam te marchewke, to muszę dopajac?? Czym??
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Chyba twoje mleczko wystarczy. Na razie tego stałego posiłku będzie tak mało, że to co z naszych piersi chyba wystarczy. Ja na początku drogi z rozszerzaniem chyba nie będę dopajać. Będę podawała pierś i tak z 8 razy na dobę, więc się Misiu napije i poje sobie.
Anulka dobrze prawi Na początku i tak się nie naje tą marchewką więc popije mlekiem A dopajać tym czym dopajasz teraz- wodą, herbatką, itp.

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:26   #3060
mela1234
Zakorzenienie

No i od 6 Alicja byla wyspana. Szkoda ze dopiero kolo 4 zasnela. Tak wiec witam sie porannie przejechana przez ruski czolg, ale dam rade (czytaj ostatnie slowa z radosnym okrzykiem )
Zaraz Malgosia wybywa do szkoly, maz chyba do pracy i bede sie obijaja bo nie mam na nic sily. Sprzatania nie mam za duzo wiec zostawie na jutro, na obiad zrobie gulasz bo inaczej mieso mi sie zmarnuje. Ale to po drzemce. Jejku jak ja marze o lozku i koldrze.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości