Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV ! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 22:12   #1771
Y a s m i n e
Rozeznanie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
Hej!
Można dołączyć? Ja również uwielbiam święta, przedświąteczny klimat, przygotowania, prezenty, spotkania z bliskimi.
Jasne!! Witamy

Dziewczynki, ślicznie dziękuję za ofiacjane uznanie moich muffinek!!! To baardzo ważne, jak na pierwszy raz, zachęcacie mnie .
I teraz, dzięki Wam obejrzałam "Express Polarny"- PRZEPIĘKNY FILM!!! Niesamowicie klimatyczny Dziękuję
Lec się wykąpać i jako podziękowanie spiszę Wam wszytskie moje świąteczne piosenki, jakie mam, zajmie mi to trochę .
A jutro polecę do Yves Rocher- mają nową kolekcję świątecznych żeli i kremów z limitowanki- seria z kakao- z pomarańczą, pistacją i czymś jeszcze, nie pamiętam Sprawię sobie prezencik taki, przed

-> to będą moje favourite, łosiu wymiata DZIĘKUJEMY TECHNICZNI KRASNALE

Edytowane przez Y a s m i n e
Czas edycji: 2013-11-19 o 22:16
Y a s m i n e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:17   #1772
Cytruskowa6
Zakorzenienie

Jakie świetne emotki

Wiecie coś może o śniegu?
Stary 2013-11-19, 22:19   #1773
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytruskowa,
U mnie śnieg ma być w niedzielę i poniedziałek, ale pewnie szybko stopnieje.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:21   #1774
201711281122
Konto usunięte

u mnie śniegu na najbliższe 16 dni nie pokazuje
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 22:36   #1775
Cytruskowa6
Zakorzenienie

U mnie przez najbliższe 16 dni też się nie zapowiada
Stary 2013-11-19, 22:41   #1776
asik1503
Zakorzenienie

u mnie też ani widu ani słychu o śniegu ale wiadomo... wszystko się może zmienić
hehe ja już sprzedałam nowe emotki współlokatorce bo ona jest fanką łosi
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 04:07   #1777
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Piękne macie te kociska Ja jestem psiarą, koty mijam właściwie jedynie na osiedlu i głupio mi się przyznać, ale... trochę się ich boję Tzn. chodzi mi o to, że język ciała i ogólne zachowanie w przypadku psów są dla mnie zrozumiałe - kiedy mijam jakiegoś burka wiem mniej więcej, kiedy lepiej się do niego nie zbliżać, kiedy jest przyjaźnie nastawiony, a kiedy po prostu ma mnie gdzieś. Za to kotów nie ogarniam - lampi się to to na mnie i nie wiem, czy właśnie nie planuje jak wydrapać mi oczy Żeby nie było - nic do nich nie mam, ba - bardzo chętnie poznałabym się bliżej z tymi zwierzakami, ale nikt z moich znajomych nie ma kociaka, który pomógłby mi przełamać pierwsze lody

A tak wracając do świątecznych tematów - szwagier był w weekend w galerii i podobno jest już udekorowana światełkami, choinkami itd. Teraz to już nie wiem, jak wysiedzę na tyłku do soboty

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Jam jest psiara! I była... szczurzara?
Ja też tak miałam z kotami. Nie miałam, nie znałam i niektórych się bałam, co jednak nie powstrzymywało mnie przed chęcią przytulania wszystkich których napotkałam na drodze A że niektóre nie chciały się miziać- ich strata

Jaki problem? Bierz kota

Ja chciałam szczura, ale obecnie nie miałabym jednak już czasu. Ale kiedyś na pewno wezmę

Jak byłam na tych piernikach, to poszłam z sąsiadkami do świń itd. W którymś momencie odwracam się, a w klatce- królik Ja zadowolona łapki wyciągam do niego, a ten do mnie z zębami i pazurami
Jedynie solidna barierka powstrzymała mnie przed bliskim kontaktem ze świniami

Byłam w Tesco i już ozdobione świątecznie Podobają mi się girlandy, światełka i parę bombek- prosto, ale uroczo

---------- Dopisano o 05:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Martyna, pilnujmy się tu, bo znikniemy wśród kociar

---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ----------

Cytat:
Napisane przez alekziz Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Podczytuję Was od dłuższego czasu, bo sama z niecierpliwością czekam na Boże Narodzenie. Dla mnie to najpiękniejszy i najbardziej magiczny czas w roku. Już w połowie listopada zaczełam słuchać świątecznych piosenek, w sklepach już pełno świątecznych rzeczy, reklamy w tv itd... już coraz bliżej. A uświadomił mnie jeszcze bardziej o tym dzisiejszy śnieg za oknem. Budzę się, wyglądam przez okno, a tu biało i cały czas pada. Aż ledwo co widać. Witam się jeszcze raz z Norwegii i mam nadzieje, że mnie przyjmiecie.

A tu taki przedsmak. W rzeczywistości lepiej to wygląda... dodam jeszcze, że jest duża szansa, że i u Was niedługo spadnie śnieg, bo rok temu jak u mnie padał śnieg, to zaraz się pojawiał w Polsce. Oby... bo wyjeżdzam na święta do Polski i liczę na Boże Narodzenie ze śniegiem. inaczej, nie ma tak to swojego klimatu.

Oby więcej takich zdjęć Codziennie przynajmniej 1
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 04:07   #1778
Anka579
Rozeznanie

Przyłącze się do Was
Śnieg podobno ma być po niedzieli w Warszawie, ale jakiś większych opadów nie zapowiadają

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Anka579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 04:30   #1779
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez bella719 Pokaż wiadomość
Dlaczego o 05:00? Moje pieski o tej porze jeszcze chrapią
Wstaję o 4, z psami jestem na dworze o 4.15-20

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Parvati Pokaż wiadomość
Nimfolku gdzieś nam się zgubiła?
Tutaj jestem

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Świąteczne emotki to zasługa Nimfy - założyła w tej sprawie wątek na technicznym
Cytat:
Napisane przez martaw_mw Pokaż wiadomość
dla Nimfy - emoty są rewelacyjne!
I dla moderatorów

---------- Dopisano o 05:27 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ----------

Cytat:
niestety do Trondheim mam kawałek ale słyszałam, że bardzo fajne miasto ja mieszkam w Molde - okolice Ålesund
Pozdrów Margit Sandemo

---------- Dopisano o 05:30 ---------- Poprzedni post napisano o 05:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Anka579 Pokaż wiadomość
Przyłącze się do Was
Śnieg podobno ma być po niedzieli w Warszawie, ale jakiś większych opadów nie zapowiadają

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O, Ty też nie śpisz ? Witamy U mnie tez niby zapowiadają opady, na razie pada, ale deszcz

Śniło mi się, że mnie zasypało...
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 06:36   #1780
alekziz
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim! witam się z owsianką i je któraś z Was również owsianki? Macie jakieś ulubione? u mnie króluje na śniadanie i nie wyobrażam sobie bez z niej dnia. Najlepsza na jesienne i zimowe poranki

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Oby więcej takich zdjęć Codziennie przynajmniej 1
zobaczę co da się zrobić

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Pozdrów Margit Sandemo
jak spotkam to bardzo chętnie
to dużo i mało i wszystko.
alekziz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 06:44   #1781
stokrotenka18
Zakorzenienie

świetne są te emotki

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 06:52   #1782
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martaw_mw Pokaż wiadomość
A ja nie lubiłam mieszkać w Lbn (studiowałam tam :P ) - pewnie dlatego, że jest daleko od Krakowa, gdzie mieszkał mój mąż :brzydal
Na szczęście mój mąż też z Lublina Ale Kraków mi się też bardzo bardzo podoba.

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
u mnie śniegu na najbliższe 16 dni nie pokazuje
Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
U nas zapowiadają w niedzielę już śnieg z deszczem, a w poniedziałek śnieg!!! Mam nadzieję, że się sprawdzi.

My z siostrą męża i jej facetem zdecydowaliśmy, że robimy imprezę Mikołajkową. Będą prezenty, grzane winko, mandarynki, piosenki świąteczne i pogaduchy Już się doczekać nie mogę.

A dziewczyny kociary mam do Was kilka pytań. Rok temu oddaliśmy nasze świnki. Mąż był bardzo uczulony, aż astmy prawie dostał. I ostatnio tak strasznie tęsknię za jakimś zwierzaczkiem (aż wczoraj się popłakałam), że mąż zaproponował, że możemy rozważyć kotka. Na pewno na początku zrobimy testy alergiczne, żeby się nie okazało, że mąż i na koty ma uczulenie

Koty mają 2 ciocie męża, ale szczerze mówiąc one są dziwne, a te Wasze jak opisujecie są zupełnie inne. Jeden tylko siedzi w wersalce i nawet się nie pokaże podobno tylko na jedzenie wychodzi, a drugi mnie prawie pogryzł tak na mnie skoczył z sykiem Jak Wy to zrobiłyście, że Wasze kotki są takie milusie? I ciężko je nauczyć robienia do kuwetki? My się dopiero rok temu przeprowadziliśmy i mamy wszystkie meble nowe i dywany i trochę się boję, że nic z nich nie zostanie, że będą podrapane i zniszczone. A jak z sierścią? Po świnkach była wszędzie. I trochę się boję, że kot się nie dogada z yorkiem moich teściów, a większość wakacji spędzamy razem na działce, albo gdzieś zwieje w nocy i tyle go będzie. Ech już sama nie wiem...
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 06:59   #1783
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
Można dołączyć? Ja również uwielbiam święta, przedświąteczny klimat, przygotowania, prezenty, spotkania z bliskimi.
Witamy!

Cytat:
Jakie świetne emotki

Wiecie coś może o śniegu?
Ja tej 16-dniowej pogodzie już nie wierzę, bo jeszcze przedwczoraj pokazywała deszcz ze śniegiem, a teraz już pełne słońce.

Cytat:
Dzień dobry wszystkim! witam się z owsianką i je któraś z Was również owsianki? Macie jakieś ulubione? u mnie króluje na śniadanie i nie wyobrażam sobie bez z niej dnia. Najlepsza na jesienne i zimowe poranki
Ja jadam owsianki! Nawet właśnie skończyłam jeść swoją- dzisiaj wersja podstawowa, bez żadnych dodatków, ale uwielbiam z przyprawą do szarlotki albo z bananem, albo z masłem orzechowym. Pyszności.

Dzień dobry wszystkim! Leje u mnie, jesień w najlepsze, a ja poproszę trochę zimy!

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
My z siostrą męża i jej facetem zdecydowaliśmy, że robimy imprezę Mikołajkową. Będą prezenty, grzane winko, mandarynki, piosenki świąteczne i pogaduchy Już się doczekać nie mogę.
Ale super!

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:16   #1784
alekziz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Ja jadam owsianki! Nawet właśnie skończyłam jeść swoją- dzisiaj wersja podstawowa, bez żadnych dodatków, ale uwielbiam z przyprawą do szarlotki albo z bananem, albo z masłem orzechowym. Pyszności.

Dzień dobry wszystkim! Leje u mnie, jesień w najlepsze, a ja poproszę trochę zimy!:brzydal
U mnie z bananem to klasyka już Najczęściej jem + trochę jogurtu i cynamon Z tartym jabłkiem też bardzo pyszna Kiedyś się przekonać do owsianki nie mogłam, a teraz jem jak szalona.

A u mnie śnieg cały czas się utrzymuje, ale wstałam i było czuć już ten zimowy chłodek. Jak będzie dzisiaj w miare ładna pogoda, to zrobię Wam jakieś zdjęcia i wysyłam Wam znowu trochę śniegu do Polski, jak tak bardzo chcecie

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Hej!
Witaj!
Stary 2013-11-20, 07:18   #1785
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie z bananem to klasyka już Najczęściej jem + trochę jogurtu i cynamon Z tartym jabłkiem też bardzo pyszna Kiedyś się przekonać do owsianki nie mogłam, a teraz jem jak szalona.

A u mnie śnieg cały czas się utrzymuje, ale wstałam i było czuć już ten zimowy chłodek. Jak będzie dzisiaj w miare ładna pogoda, to zrobię Wam jakieś zdjęcia i wysyłam Wam znowu trochę śniegu do Polski, jak tak bardzo chcecie
Pamiętam, że jak byłam mała to "zupa mleczna" napawała mnie przerażeniem. Chyba że była okraszona pokaźną ilością cukru, który przyćmiewał smak płatków. A teraz to od długiego czasu moja śniadaniowa podstawa.

Przysyłaj, przysyłaj. Może przywieje nam dzięki temu trochę prawdziwego śniegu.

Stary 2013-11-20, 07:25   #1786
alekziz
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zazdraszczam!

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
I teraz, dzięki Wam obejrzałam "Express Polarny"- PRZEPIĘKNY FILM!!! Niesamowicie klimatyczny Dziękuję
Lec się wykąpać i jako podziękowanie spiszę Wam wszytskie moje świąteczne piosenki, jakie mam, zajmie mi to trochę .
A jutro polecę do Yves Rocher- mają nową kolekcję świątecznych żeli i kremów z limitowanki- seria z kakao- z pomarańczą, pistacją i czymś jeszcze, nie pamiętam Sprawię sobie prezencik taki, przed

-> to będą moje favourite, łosiu wymiata DZIĘKUJEMY TECHNICZNI KRASNALE
Uwielbiam ten film!!! A właśnie, znacie i polecacie jeszcze jakieś filmy świąteczne? Obejrzałabym coś

O mamo! Uwielbiam takie połączenia!

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Pamiętam, że jak byłam mała to "zupa mleczna" napawała mnie przerażeniem. Chyba że była okraszona pokaźną ilością cukru, który przyćmiewał smak płatków. A teraz to od długiego czasu moja śniadaniowa podstawa.

Przysyłaj, przysyłaj. Może przywieje nam dzięki temu trochę prawdziwego śniegu.
Tzw. lane kluski? Czy istnieje jeszcze jakaś zupa mleczna, o której nie wiem? Ja osobiście uwielbiam, jeszcze jak byłam mała to babcia prócz tego, robiła mi zupę ''nic'' Mało osób wie jaka to zupa, ale też trzeba umieć ją zrobić, bo tak to nie ma co jeść
Stary 2013-11-20, 07:28   #1787
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Tzw. lane kluski? Czy istnieje jeszcze jakaś zupa mleczna, o której nie wiem? Ja osobiście uwielbiam, jeszcze jak byłam mała to babcia prócz tego, robiła mi zupę ''nic'' Mało osób wie jaka to zupa, ale też trzeba umieć ją zrobić, bo tak to nie ma co jeść
Jejuś przypomniałyście mi o jednych z ulubionych dań mojego męża, na które ja nawet nie mogę patrzeć: kasza gryczana na mleku i ziemniaki na mleku bleeech
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:39   #1788
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Koty mają 2 ciocie męża, ale szczerze mówiąc one są dziwne, a te Wasze jak opisujecie są zupełnie inne. Jeden tylko siedzi w wersalce i nawet się nie pokaże podobno tylko na jedzenie wychodzi, a drugi mnie prawie pogryzł tak na mnie skoczył z sykiem Jak Wy to zrobiłyście, że Wasze kotki są takie milusie? I ciężko je nauczyć robienia do kuwetki? My się dopiero rok temu przeprowadziliśmy i mamy wszystkie meble nowe i dywany i trochę się boję, że nic z nich nie zostanie, że będą podrapane i zniszczone. A jak z sierścią? Po świnkach była wszędzie. I trochę się boję, że kot się nie dogada z yorkiem moich teściów, a większość wakacji spędzamy razem na działce, albo gdzieś zwieje w nocy i tyle go będzie. Ech już sama nie wiem...
Nie wiem, jak przyzwyczaić kota do kuwety - ja mojego kota znalazłam (jakiś zwyrodnialec podrzucił nam pod bramę zagłodzone, niespełna 4-tygodniowe kocię i pojechał). Od razu wiedział, co to kuweta.
Mebli nie drapie - jedynie kanapę, ale to w sumie moja wina, bo drapaka nie kupiłam. Więc boczki kanapy są jego Poza tym nie drapie innych rzeczy, nie niszczy.
Co do sierści - masz kota, to masz sierść. Zasada prosta i niestety się obejść jej nie da. Chyba że kupisz sobie sfinksa Przy regularnym, normalnym sprzątaniu jest w porządku. Trzeba pilnować, żeby kot nie właził spać do szafy, kosza z bielizną, pojemnika na pościel. Ale są pralki z funkcją prania z odsierścianiem
Ja jestem zwolenniczką kota żyjącego w mieszkaniu. Nie wypuszczam go. Wychodzi na balkon - balkon jest zabezpieczony. Można też wyprowadzać na spacerki, ale nasz akurat nie znosi smyczy i potrafi się wczepić pazurami nawet w asfalt, więc nie praktykujemy.
Maniek jest pieszczoch straszliwy, ale jedynie nam się daje głaskać. Obcych nie lubi. Trzyma się z daleka albo chowa. A jego zdecydowanie najbardziej przydatna cecha to fakt, że jak się w czajniku gotuje woda, to przychodzi i miauczy
Ale przede wszystkim najpierw zróbcie testy - jeśli mąż ma takie objawy, to bardzo prawdopodobne, że jest uczulony na sierść wielu zwierząt.

Byłam wczoraj w Lidlu, pooglądalam sobie ozdoby świąteczne. Mąż skutecznie przywracał mi zdrowy rozsądek w tej kwestii. Kupiłam jedyne zestaw Perfecty: peeling i masło o zapachu piernika Zużyję w grudniu
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 07:47   #1789
wykrasana
Szara Eminencja

Witam

U mnie w radiu trąbią, że śnieg ma się pojawić po niedzieli Jednak w prognozach długoterminowych nic na ten temat nie ma
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 07:49   #1790
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Witam

U mnie w radiu trąbią, że śnieg ma się pojawić po niedzieli Jednak w prognozach długoterminowych nic na ten temat nie ma
Pewnie psychologicznie do tego podchodzą, widzą że ludzie chcą takich informacji trochę usłyszeć
'po niedzieli' to dość długi termin
Tez czekam z utęsknieniem na śnieżną i mroźną zimę

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
Stary 2013-11-20, 07:53   #1791
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
"Moja" zupa mleczna to była właśnie owsianka. Zwykłe płatki owsiane na mleku. Mama próbowała mi aplikować taką dawkę zdrowia, a ja docukrzałam, bo inaczej nie chciałam jeść. Zresztą słodziłam wszystko co się dało. Kanapki? Ze śmietana i cukrem. Placki ziemniaczana? Z cukrem poproszę. Płatki kukurydziane? Cukier i ewentualnie kapka mleka.
A kluski lane zawsze lubiłam i do tej pory czasem robię. Ale koniecznie takie grubasy twardawe.

Cytat:
Jejuś przypomniałyście mi o jednych z ulubionych dań mojego męża, na które ja nawet nie mogę patrzeć: kasza gryczana na mleku i ziemniaki na mleku bleeech
Kasza z mlekiem jest super! Ziemniaki brzmią trochę egzotycznie.

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w Lidlu, pooglądalam sobie ozdoby świąteczne. Mąż skutecznie przywracał mi zdrowy rozsądek w tej kwestii. Kupiłam jedyne zestaw Perfecty: peeling i masło o zapachu piernika Zużyję w grudniu
Może jednak dobrze, że masz kogoś, kto trochę studzi ten zakupowy szał, do Świąt można by pójść z torbami. Kocham kosmetyki o takich "jadalnych" zapachach.

Stary 2013-11-20, 07:55   #1792
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
"Moja" zupa mleczna to była właśnie owsianka. Zwykłe płatki owsiane na mleku. Mama próbowała mi aplikować taką dawkę zdrowia, a ja docukrzałam, bo inaczej nie chciałam jeść. Zresztą słodziłam wszystko co się dało. Kanapki? Ze śmietana i cukrem. Placki ziemniaczana? Z cukrem poproszę. Płatki kukurydziane? Cukier i ewentualnie kapka mleka.
A kluski lane zawsze lubiłam i do tej pory czasem robię. Ale koniecznie takie grubasy twardawe.

Kasza z mlekiem jest super! Ziemniaki brzmią trochę egzotycznie.

Może jednak dobrze, że masz kogoś, kto trochę studzi ten zakupowy szał, do Świąt można by pójść z torbami. Kocham kosmetyki o takich "jadalnych" zapachach.
ja też, już teraz takiech chęci mi w pracy na nie narobiłyście że puściłam rodzicielce sms'a z prośbą o lane kluski na mleku

Paulo Coelho
Stary 2013-11-20, 08:10   #1793
alekziz
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi... hmmm dziwnie? Nie jadłam nigdy i jakoś nawet mnie nie ciągnie, bo jak to ziemniaki na mleku?

Cytat:
Już rozumiem. W sumie jakbym miała jeść samą owsiankę, bez żadnych dodatków, to nie zjadłabym Jednak urok tych wszystkich owsianek to te wszystkie owoce i inne dodatki w niej, nawet sam cukier dodaje tej owsiance jakiegoś tam smaku. Inaczej nie smakuje mi, tzn jakbym musiała zjeść to może bym zjadła, ale bez przekonania
Co do płatków owsianych jeszcze, to przez ostatnie dni kombinuje troszkę sobie z nimi i zrobiłam koktajl owocowy + płatki owsiane. Pychotaaa!
Zastanawiam się jeszcze nad jakimiś plackami/omletami owsianymi. Co by też dietetycznie było
Stary 2013-11-20, 08:19   #1794
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
A właśnie, znacie i polecacie jeszcze jakieś filmy świąteczne? Obejrzałabym coś
Na 1. stronie jest spis filmów świątecznych, na pewno znajdziesz coś dla siebie.

Wstałam z bólem gardła, a zaraz muszę zbierać się na uczelnię.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 08:25   #1795
alekziz
Zakorzenienie

Cytat:

Na 1. stronie jest spis filmów świątecznych, na pewno znajdziesz coś dla siebie.

Faktycznie! Zapomniałam kompletnie .. Dzięki!

i zdrowiej! pogoda u Was nastraja teraz do chorób. Jeszcze jak u mnie śniegu nie było, to przez ostanie dni było tak brzydko i deszczewo, że chodziłam jak zombie z bólem głowy. nie szło wytrzymać tej pogody
Stary 2013-11-20, 08:29   #1796
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Już rozumiem. W sumie jakbym miała jeść samą owsiankę, bez żadnych dodatków, to nie zjadłabym Jednak urok tych wszystkich owsianek to te wszystkie owoce i inne dodatki w niej, nawet sam cukier dodaje tej owsiance jakiegoś tam smaku. Inaczej nie smakuje mi, tzn jakbym musiała zjeść to może bym zjadła, ale bez przekonania
Co do płatków owsianych jeszcze, to przez ostatnie dni kombinuje troszkę sobie z nimi i zrobiłam koktajl owocowy + płatki owsiane. Pychotaaa!
Zastanawiam się jeszcze nad jakimiś plackami/omletami owsianymi. Co by też dietetycznie było
A ja lubię same płatki owsiane na mleku, ale koniecznie posolone i ugotowane na taką gęstą papkę.
Kiedyś robiłam placki owsiane, ale na ostro. Pyszne były.

Cytat:
Napisane przez stokrotenka18 Pokaż wiadomość
ja też, już teraz takiech chęci mi w pracy na nie narobiłyście że puściłam rodzicielce sms'a z prośbą o lane kluski na mleku
W takim razie smacznego! A ja chyba zrobię w najbliższym czasie na śniadanie, bo też przyszła mi ochota.

Cytat:
Współczuję. Nie znoszę siedzieć na uczelni chora, wtedy wszystko mnie drażni dwa razy bardziej niż zwykle. Ja dzisiaj mam wolne, przynajmniej od zajęć, bo nauka czeka.

Stary 2013-11-20, 08:32   #1797
alekziz
Zakorzenienie

Cytat:
A ja lubię same płatki owsiane na mleku, ale koniecznie posolone i ugotowane na taką gęstą papkę.
Kiedyś robiłam placki owsiane, ale na ostro. Pyszne były.
Jak je robiłaś?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 08:44   #1798
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Jak je robiłaś?
Najpierw kilka łyżek płatków zalałam wrzątkiem, żeby zmiękły i napęczniały, później wbiłam jajko, przyprawy, dosypałam otrębów i to na rozgrzaną patelnię teflonową. To taka baza, a pamiętam, że dodawałam też np. kukurydzę, jakąś wędlinę... W zależności od tego, na co miałam ochotę. Z takich "surowych", niezalewanych płatków też robiłam i wychodziły.

Stary 2013-11-20, 08:59   #1799
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Y a s m i n e Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar obejrzeć

Cytat:
A ponoć prognoza pogody tylko najdalej na 3 dni, później to już tylko zgadywanie... więc nigdy nic nie wiadomo

Cytat:
A o co chodzi z owsianką? Bo ja jem tylko z Activii gotową to się kupuje w sklepie?

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 09:05   #1800
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
A ponoć prognoza pogody tylko najdalej na 3 dni, później to już tylko zgadywanie... więc nigdy nic nie wiadomo

A o co chodzi z owsianką? Bo ja jem tylko z Activii gotową to się kupuje w sklepie?
To ja już teraz wiem, że ten trzykrotny śnieg w prognozie dla mojego miasta to była ich zgaduj-zgadula.

"Owsianka" kupna w kubełku ma się nijak do takiej przygotowanej w domu z płatków owsianych. Właśnie wczoraj kupiłam sobie taką na uczelnię (z Kupca bananowa). Jadłam pierwszy raz i więcej raczej nie kupię. Smakowało jak zwykły jogurt bananowy z odrobiną ziaren. A za cenę takiego kubeczka mam pół kilo płatków owsianych, z których cuda można wyczarować.

Dziewczyny, wcinam teraz kanapkę z kremem piernikowym z Lidla. Po prostu .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości