|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
U nas z usypianiem na szczęście już nie ma problemu. Kładę Alę do łóżeczka, daję buziaka, zapalam lampkę i wychodzę. Tylko w pozostałych pomieszczeniach musi być zgaszone światło i musi być cicho żeby jej nic nie rozpraszało. Jak jest zmęczona to zasypia w 2 minuty, jak mniej to nawet ze 20 minut się tłucze po łóżeczku i zasypia w niewiarygodnych pozycjach
Czasami ma takie dni, że potrzebuje się przytulić, to zabieram ją do nas na łóżko, wtedy zasypia blyskawicznie.
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Fabis pospal do 8.30
Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Piję sobie kawkę i zastanawiam się co na obiad zrobić, bo chyba mi się plan rypnął. Nie mam piersi, która była na dziś zaplanowana, a nie wiem czy będę wychodziła na spacer, bo u nas dziś deszczowo ma być.. Chyba kopytka będą, bo ziemniaki mi zostały z wczoraj. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-11-20 o 08:49 |
|
|
|
|
#694 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
Mojej Milce zwisa bo zawsze kupuję ciut za duże, inaczej się odparza. Choć korzysta z nocnika więc kupki raczej w pieluszce nie lądują. Zawsze daję ją na nocnik jak sama idę do kibelka i za każdym razem kiedy wyniesie go z łazienki. Wczoraj się na niego rzuciła, ja jej go zabrałam bo chciałam ją do wanny wsadzić więc ona mi się zlała na środku łazienki. Czyli chyba już powoli rozumie o co z nocnikiem chodzi. Ja się za to inteligencją nie popisałam.
|
|
#695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny Giulia tez ma stałe godziny posiłków. mleko pije w sumie 3 razy dziennie. z jedzeniem zrobilo sie i tak lepiej bo Giulia bardzo dlugo na papkach byla, nie chcial żadnych grudek, a ni nic z raczki nie zjadła. teraz je i ryzie tymi swoimi dwoma ząbkami. najwikeszy problem zrobil sie ostatnio jak odstawilam Giulii dynie. to jej ulubione warzywo i dzien w dzien jadla by tylko dynie-sloiczek holle dynia z kurczakiem. postanowilam ze koniec, nie mzoe tak byc i nie kupuje ich juz i próbuje jej to zastepowac normalnymi obiaami i jest protest, raz zje raz nie. wczoraj ja wytrzymalam w sumie 5 godz i nie dalam rady wiecej bo mi dziewczyny serce pęka jak widze, jak płacze i pokazuje mi ze cche mleko. pediatra nie widzi w tym zbyt duzego problemu tzn powiedzial ze jak chce pic mleko niech pije, byle by jakies warzyw i owoce tez dostawała, no i dostaje ale nie az tyle ile powinno moim zdaniem.Katiaskaa nie podawałam rosolu bo ja nie lubie ani tz i u nas sie nie gotuje po prostu ale podsunęłaś mi pomysł i juz wyjęłam mięso i bede dzis gotowac. mam domowy makaron to moze podejdzie ![]() a wiece można jak by ugotować pomidorówkę bez śmietany? i czy byłaby dobra ?moja mama no gotuje z dodatkiem serka topionego ale Giula tego tez nie moze. |
||
|
|
|
#696 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamusie
Jakoś dzisiaj mam śpiący dzień ... zimno strasznie, piję herbatkę z cytrynką ... przeglądałam stronkę home&you ale śliczności mają .. już wiem gdzie po upominki mikołajkowe podjadę Cytat:
przykro mi że z mężem niefajnie się układa, pamiętaj że musisz myśleć o sobie i córci ... Cytat:
jeżeli lubi makaron top świetnie możesz jej zrobić dania makaronowe - świdry u nas się spisują na medal i z serem jej podaję, i z sosem pomidorowym i jako spaghetti i z warzywkami ... jak gotujesz zupkę? taki krem robisz? Cytat:
Nie wiem czy znaczenie to ma ale mieliśmy łóżeczko tak w kącie, dłuższy bok był przystawiony do ściany graniczącej z łazienką, a krótki do ściany graniczącej z sąsiadami ... więc od tej ściany z wodą odsunęliśmy i teraz tylko tym krótkim do ściany styka ... czytałam też o żyłach wodnych w ścianach ... ![]() Cytat:
popłakałam się ... Cytat:
My dady odstawiliśmy, Dusia miała czerwoną pupcie po nich .. nie spasowały jej ... My usypiamy standardowo .. mycie, kolacja, paciorek, do łóżeczka, buziak, pieska kładziemy, przykrywamy ją, zostawiamy włączonego żółwia (projektor gwiazdek i księżyca na suficie), zamykamy drzwi i wychodzimy ... zasypia do max 20 minut Cytat:
brawo !!! U nas z sikaniem przeprawa bo nie woła .. ale chyba jeszcze za mała... ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
ja nie dodaję śmietany robię często taką zwykłą czystą pomidorową ...
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw wywar, potem duszę pomidory w kawałeczkach z olejem rzepakowym, lnianym lub z pestek winogron plus bazylia i oregano, aż się rozpadną i potem dodaję do wywaru gotującego się. Potem wszystko miksuję w krem
|
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na masełku podduszam bądź jak nie sezon to z puszki takie miksuję na krem i nimi zalewam
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do pomysłów dziewczyn dorzucam propozycję gotowania na soku pomidorowym. A śmietana wcale nie jest konieczna, to taka utarta tradycja naszych mam i babć. |
|
|
|
|
#700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ale nie można mieć idealnego pod każdym względem dzieciątka, bo za dobrze by nam było
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też coś koło tego
![]() Katee co do usypiania to przeważnie trwa od 15 do 30 minut. Kłade do wyrka,przykrywam (w ciągu 3 sekund sie odkrywa ) i potem sie wierci żeby znaleźć odpowiednią pozycję, w międzyczasie sie nagada, wstaje, robi fikołki po czym w końcu nastaje cisza ![]() Co do pieluszek DADA to je odstawiłam a używałam 13m-cy. Teraz przeciekają i zwisają nawet jak nie jest pielucha mocno zasikana. Teraz używamy z lidla o nazwie toujours i są znacznie lepsze i cena identyczna ![]() Piszecie że już Wam dzieci na nocnik wołają, a ja jeszcze nie sadzam... narazie nocnik traktowany jest jako zabawka bo gra itp więc schowałam. Chyba go wyciągne i zaczne oswajać jednak ![]() Mały poszedł na drzemke to i ja ide ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
#702 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
A zasypianie, nie pytaj, ostatnio trwa i trwa. Dzieciak się zepsuł. W nocy walczy, zasypiać nie chce. Nie wiem co jemu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Łóżeczko przestawiliśmy - lipa. A nogami do ściany czy główką Adusia śpi??? Może dziś zamienimy stronę
|
||||||
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koniecznie wyciągnij .. u nas było sadzanie w ciuszkach dopiero w wakacje zaczęliśmy sadzać bez pieluszki i jak rano ją posadzę jak się obudzi to jest ładnie załatwiona i szczęśliwa
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia możesz wrzucić fotkę tego lenora niemieckiego co go używasz? bo u mnie bedzie za tydzien objazdowa sprzedaż niemieckiej chemii i bym go sobie zakupiła jak tak zachwalasz.
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to i ja zapoluję ![]() Hmmm szkoda, że nie pomogło, śpi główką do ściany nogi w kierunku drzwi ma
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Tych w dużym opakowaniu używasz czy tych małych cieniutkich? Bo mieliśmy te cieniutkie i są super, ale za 5-ki wychodzi tyle co za Pampersy oryginalne, więc trochę drogo. Ale jak będą w promocji to na pewno zakupię na zaś.
|
|
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też gotuję pomidorówkę bez śmietany, mój tż nie dodaje śmietany do żadnej zupy
. Do rosołu dodaję pomidory z kartonika, skład 100% pomidory- specjalnie takich szukam, trochę warzyw i mięso z rosołu, potem to miksuję, dodaję ugotowany makaron i gotowe, bardzo smakuje .U nas zasypianie to koszmar 1-2- godzinny
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie kupuję papki pampersa w promocji zawsze
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poluję w Kauflandzie zazwyczaj bo płacę wtedy po 33,99 bądź 34,99
|
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
|
#713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3725945447 Cytat:
![]() Ogólnie w tym naszym lidlu to wiecznie wszystko wybrane ![]() Mamy rozmiar 4 i są super chociaż czasem małemu fiferek sie tak ułoży że poleci bokiem ![]() Wczoraj np. sie zdarzyła taka sytuacja i będąc na rękach mnie obsikał ![]() napisane paluchem na szybce
|
|||
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to się już nie odlicza.
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
W Rossmannie za 62szt 4+ płaci się 42,99 czyli 0,69 groszy
aktualnie w Kauflandzie 4+ 56szt za 33,99 czyli 0,61 groszy. Cytat:
Ja te miałam: https://www.google.pl/search?q=pielu...09%3B250%3B250 |
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli korzystny zakup
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
![]() właśnie kładę małego na drzemkę - dzisiaj pobudka była o 7, przyszedł do mnie ze swoimi maskotkami szczurkami z ikei i tak nam się fajnie leżało, że jeszcze pospaliśmy do 9 pierwszy raz zasnął ze mną w łóżku!piszecie o tej pomidorowej a mi już zbrzydła, bo u mnie w domu co chwilę jest i dzisiaj chyba gotuje się świeży garnek, więc muszę sobie coś innego wymyślić na obiad, bo już mi się naprawdę przejadła... u nas dzisiaj pogoda pod psem - ciemno, ponuro i pada ze spaceru nici.powiedzcie mi kobietki czy jak ten kuzyn Franka już ma tą ospę, to jeszcze może zarażać? Chyba już nie, ale pewności nie mam, czyli jakby Franki miał złapać to już za późno? co robicie dzisiaj na obiad? może mnie któraś natchnie ![]() |
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Czasami ma takie dni, że potrzebuje się przytulić, to zabieram ją do nas na łóżko, wtedy zasypia blyskawicznie.

mam ochote wyjść i juz nigdy nie wrocic.
coraz gorzej u nas z jedzeiem, nic tylko mleko i mleko. wczoraj zjadła moze ze 4 lyzeczki zupki swojej, kawałek banana i pol sloiczka owoców i kilka chrupek, dzis znowu tylko mleko, zjadla o 1o mleko, wrocilismy ze spaceru przed chwila i oferuje to zupke, to jakies warzywa to makaron i nic, wydziera sie i wywala jedzenie na podloge i musilam zrobic mleko. nie wiem juz co mam robic
dzięki za opinię.

Zuzanka często woła "sii" więc dużo spraw załatwia już na nocniku. Kupki w 80%