|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zemścił się na mnie facet.. jestem zdruzgotana
Cytat:
![]() jakoś przez 8 lat był on za☠☠☠i***y dla autorki a ona się puściła, to ona rozpier***a ten związek, a Ty się czepiasz, że facet się zemścił
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wracając do tego faceta, może chciał wybaczyć, może próbował z tym walczyć lecz ta zdrada powracała i w końcu przysłoniła ostateczną chęć naprawy związku (te 7 na jedną noc, traktowałbym jako chęć upokorzenia partnerki a nie jako realną liczbę takich partnerek seksualnych). i ma facet rację. |
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten człowiek jest psychopatą, nie mam co do tego wątpliwości, ale widzę, że jest tu więcej osób z zaburzeniami. Poza tym - jak długo krzywdzenie kobiet same kobiety będą tłumaczyć "urażoną męską dumą"? W niektorych krajach "urażona męska duma" kończy się oblaniem kwasem twarzy kobiety, ukamienowaniem, podpaleniem... Nie wierzę, że naprawdę myślisz tak, jak tutaj prezentujesz. Jeśli tak... Cóż, nie życzę ci, byś ty kiedykolwiek uraziła czyjąś dumę. A przypominam, że możesz to zrobić nie tylko zdradzając, ale takze odmawiając seksu (przecież mężczyźnie zawsze się należy!) lub dopominając się zaległej wypłaty (przecież pracodawca to łaskawy pan dobrodziej, rączki całowac, że można harować). Autorko. Bardzo, bardzo, bardzo mocno ci wspólczuję, ludzie zdrowi psychicznie nie zachowują się jak ten facet. Jeśli do tej pory nie umiesz się po tym pozbierać, to poszukaj grupy wsparcia dla kobiet w przemocowych związkach i spróbuj tam o tym porozmawiać. To, że kogoś zdradziłaś, nie daje nikomu prawa, by torturować cię psychicznie. <tuli> |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
nie pochwalam. Uważam, że to podłe, co zrobił.
Jednocześnie mam jakieś problemy ze współczuciem autorce, mimo, że jej chłopak zrobił coś bardziej spektakularnego i w swoim byciu świnią był stanowczo bardziej zmanierowany i wyrafinowany. Co innego się "puścić" pod wpływem emocji, raz i przyznać, co innego udawać związek przez kilka miesięcy i z premedytacją kogoś ranić. Nie płakałabym po takim oszołomie, ale, jak już wspomniałam, mam poważne problemy ze współczuciu komuś, kto w dobrym, stabilnym związku zdradził kochającego i starającego się partnera. Ps, nie usprawiedliwiam faceta, uważam, że powinno się go zbadać, bo ma zapędy na psychopatę. Po prostu mam taką alergię na zdradę, że mimo że obiektywnie uważam, że autorka tu jednak jest ofiarą, to na poziomie własnych emocji ze współczuciem u mnie gorzej.
książki: 12 filmy: 70 "Epidemia" Robin Cook miesiąc z hula hop: 2/30 Edytowane przez Pestka88 Czas edycji: 2013-11-20 o 11:07 |
|
|
|
#36 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zgadzam się, jest tutaj więcej osób z zaburzeniami. |
|
|
|
|
#37 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Uspokójcie się z wyzwiskami i wulgaryzmami, bo poleci więcej punktów.
|
|
#38 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja nie mam, a określenie 'cymbał' to dla takiego komplement. Ale dobra, wlepiłaś mi ostrzeżenia, jesteś super modem, bądź pozdrowiona. Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2013-11-20 o 11:11 |
|
|
|
|
#39 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Psychopata z definicji nijak nie pasuje do tż autorki ;d Wrażliwy był chłopak, widocznie to był dla niego straszny cios. Przy pobiciach i zabójstwach które się zdarzają to naprawdę nic takiego się nie stało. Tak to jest jak kobieta jest czyimś całym życiem zamiast dodatkiem. Nie wiem jak można ze skoku w bok zrobić taka tragedię
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Dała
|
|
|
|
#41 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Rozwala mnie gratulowanie takiemu facetowi. Zdrada to zdrada, konsekwencją powinno być ewentualnie zerwanie związku, wszelkich kontaktów, można też zrozumieć że w emocjach się kogoś zwyzywa, ale taka akcja wskazuje, że z tym facetem jest coś nie tak i tyle. Nie ma mu czego gratulować.
|
|
|
|
#42 |
|
Konto usunięte
|
Serio gratulujecie kolesiowi? Jak dla mnie to jakiś psychopata. Dorośli ludzie albo sobie wybaczają, albo rozstają się. Dla mnie taka zemsta jest kompletnie żałosna. Nie dość, że puścił się z siedmioma laskami w krótkim czasie (wow, pogratulować, ciekawe czy czegoś nie złapał), to jeszcze z pełną premedytacją potraktował kogoś jak ścierwo. Ma szczęście, że autorka w ciąże nie zaszła... Ludzie popełniają błędy, dziewczyna się przyznała. Rozumiałabym wściekłość, ale nie należy nikogo potraktować w ten sposób i pozbawiać go jego godności. Dodatkowo wyzywanie kogoś od k*** i sz*** uważam za kompletny brak klasy. Jego nowej "dziewczynie" współczuję. Od kiedy ją ma? Nie przeszkadzało jej, że jej "facet" w tym czasie zabawia się w jakieś intrygi oraz zabawia się z dziewczynkami? W życiu nie związałabym się z kimś, kto potrafi być tak wyrafinowany. Zawsze na "Intymnym" odradzamy zemst, według mnie nikogo nie uleczą. Przy tak pielęgnowanej nienawiści można się nabawić niezłych problemów psychicznych (które jak dla mnie mściciel już ma).
|
|
|
|
#43 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tym bardziej, że on sam ją wielokrotnie (!) zdradził potem ! |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;43800037]Jego nowej "dziewczynie" współczuję. [/QUOTE] Jak i ona jego zdradzi to faktycznie można współczuć ![]() Ale jeszcze nie zdradziła (albo nie zdradzi) więc o współczuciu nie ma mowy ![]() Przypominam facet przez cały związek z autorką był w porządku, aż do momentu jej zdrady. To co potem było to kierowały nim emocje, a nie to jaki jest z charakteru. Po sobie patrząc też pewnie nie byłbym sobą po tym jakby mnie kobieta zdradziła. Nie wiem jakbym zareagował
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
No tak, potraktuj człowieka jak psa, to może się czegoś nauczy! Jak będziesz miał swoje dzieci/żonę, to też tak nauczysz ich jak nie popełniać błędów?
Myślę, ze wyrzuty sumienia same ją czegoś nauczyły, a taka zemsta jedynie spowoduje, że dziewczyna będzie miała spapraną psychikę.Ja jej współczuję, że jest z człowiekiem o takim profilu charakteru. Który będzie potrafił oszukiwać i kłamać, tylko by kogoś upodlić. A nuż wkurzy go, że spędza czas z jakiś kolegą? Albo, że pójdzie sama na imprezę? Nie jest to według mnie człowiek ani stabilny, ani godzien zaufania. Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2013-11-20 o 11:23 |
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;43800154]No tak, potraktuj człowieka jak psa, to może się czegoś nauczy! Jak będziesz miał swoje dzieci/żonę, to też tak nauczysz ich jak nie popełniać błędów?
Myślę, ze wyrzuty sumienia same ją czegoś nauczyły, a taka zemsta jedynie spowoduje, że dziewczyna będzie miała spapraną psychikę.[/QUOTE]ohhhh jakie ona ma wyrzuty sumienia, weź Szkoda, że tych wyrzutów sumienia nie miała zanim inny pan się do niej dobrał
|
|
|
|
#47 |
|
Konto usunięte
|
A skąd wiesz czy nie ma wyrzutów sumienia? Gdyby ich nie miała, to w życiu by facetowi nic nie powiedziała, bo uznałaby to za nic. Ja nie zdradzam, nie chcę być zdradzona, ale nie uważam, że człowieka który takiego czynu dokonał może być traktowany gorzej niż pies.
|
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że miałaby jednak nauczkę, gdyby facet zwyczajnie odszedł. Zniszczyła dobry związek, niech się męczy z konsekwencjami, oczywiście. Zdrady nic nie tłumaczy.
Jednak nikt mnie nie przekona, że takie zachowanie jest w porządku. Pytanie to tych, którzy gratulują temu panu: bylibyście w stanie tak postąpić? Przecież to trzeba mieć naprawdę nierówno pod sufitem. Ja pomijam już fakt, że skrzywdził Autorkę. Weźcie pod uwagę, że sam siebie wyniszczał. Skoro tak bardzo znienawidził kobietę, to w jaki sposób mógł udawać, że jest z nią blisko? Jeśli powiedział, że wybaczył, to dla mnie jest jasne, że powinni razem pracować nad związkiem. Można to zawsze inaczej ubrać w słowa. I spokojnie, to tylko internet. A jak nerwy Ci puszczają, to sobie jakąś muzyczkę relaksacyjną włącz.
Nie wydaję pieniędzy na głupoty (tysięczna para butów NIE JEST głupotą )Miłośniczka butów wszelakich Podskakuję z Mel B. Joga Jem czekoladę aż uszy mi się trzęsą. ---------------------------- Używasz poprawnie? 'Szlak prowadzi na wschód.' 'Szlag mnie trafia.' |
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;43800234]A skąd wiesz czy nie ma wyrzutów sumienia? Gdyby ich nie miała, to w życiu by facetowi nic nie powiedziała, bo uznałaby to za nic. Ja nie zdradzam, nie chcę być zdradzona, ale nie uważam, że człowieka który takiego czynu dokonał może być traktowany gorzej niż pies.[/QUOTE]
Myślę, że jej były też ma wyrzuty sumienia po tym co zrobił i nigdy sobie tego nie wybaczy...no normalnie zniszczył związek
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;43800037]Serio gratulujecie kolesiowi? Jak dla mnie to jakiś psychopata. Dorośli ludzie albo sobie wybaczają, albo rozstają się. Dla mnie taka zemsta jest kompletnie żałosna. Nie dość, że puścił się z siedmioma laskami w krótkim czasie (wow, pogratulować, ciekawe czy czegoś nie złapał), to jeszcze z pełną premedytacją potraktował kogoś jak ścierwo. Ma szczęście, że autorka w ciąże nie zaszła... Ludzie popełniają błędy, dziewczyna się przyznała. Rozumiałabym wściekłość, ale nie należy nikogo potraktować w ten sposób i pozbawiać go jego godności. Dodatkowo wyzywanie kogoś od k*** i sz*** uważam za kompletny brak klasy. Jego nowej "dziewczynie" współczuję. Od kiedy ją ma? Nie przeszkadzało jej, że jej "facet" w tym czasie zabawia się w jakieś intrygi oraz zabawia się z dziewczynkami? W życiu nie związałabym się z kimś, kto potrafi być tak wyrafinowany. Zawsze na "Intymnym" odradzamy zemst, według mnie nikogo nie uleczą. Przy tak pielęgnowanej nienawiści można się nabawić niezłych problemów psychicznych (które jak dla mnie mściciel już ma).[/QUOTE]
O czym ty piszesz? ludzie popełniają błędy? Autorka zdradziła swojego chłopaka będąc z nim 8 lat w związku i to bez powodu? Bo chciała się zabawić. To jest dopiero przykre. Jakby facet ją zostawił i odszedł to raczej by nie poczuła się tak upokorzona jak on. Tym co zrobił pokazał jej dokładnie to jak on się czuł. Jak dla mnie koleś postąpił bardzo dobrze. Do autorki; dobrze Ci tak, cierp sobie teraz, może nauczysz się że bliskich ludzi się nie zdradza, nie rani!
|
|
|
|
#51 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Naprawdę uważasz, że zeszmacenie się jest najlepszą metodą na danie nauczki? Przecież ten facet sam siebie zmieszał z najbardziej śmierdzącym błotem jakie mógł wymyślić tylko po to, żeby dać jej nauczkę. Jak taka głupia, to i tak tego nie zrozumie, a on ma na koncie pół roku taplania w bagnie - bez sensu. Lepiej zostawić temat za sobą, niech ktoś inny się z tą osobą użera, a człowiek przynajmniej będzie miał czyste ręce.
|
|
#52 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54 |
|
Konto usunięte
|
Nie, macie racje, ludzie nie mają prawa popełnić błędu i każdy z nas powinien być nieskazitelny. Jeszcze niech któryś z Was, popierających mściciela mi powie, że jest Katolikiem, to padnę i nie wstanę. Ciekawa jestem, czy bylibyście tak pełni nienawiści, jeśli nie chodziłoby o obcą osobę w internecie.
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zeszmacił się? Racja, bycie z taką XXXXX to zeszmacenie...
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;43800037]Serio gratulujecie kolesiowi? Jak dla mnie to jakiś psychopata. Dorośli ludzie albo sobie wybaczają, albo rozstają się. Dla mnie taka zemsta jest kompletnie żałosna. Nie dość, że puścił się z siedmioma laskami w krótkim czasie (wow, pogratulować, ciekawe czy czegoś nie złapał), to jeszcze z pełną premedytacją potraktował kogoś jak ścierwo. Ma szczęście, że autorka w ciąże nie zaszła... Ludzie popełniają błędy, dziewczyna się przyznała. Rozumiałabym wściekłość, ale nie należy nikogo potraktować w ten sposób i pozbawiać go jego godności. Dodatkowo wyzywanie kogoś od k*** i sz*** uważam za kompletny brak klasy. Jego nowej "dziewczynie" współczuję. Od kiedy ją ma? Nie przeszkadzało jej, że jej "facet" w tym czasie zabawia się w jakieś intrygi oraz zabawia się z dziewczynkami? W życiu nie związałabym się z kimś, kto potrafi być tak wyrafinowany. Zawsze na "Intymnym" odradzamy zemst, według mnie nikogo nie uleczą. Przy tak pielęgnowanej nienawiści można się nabawić niezłych problemów psychicznych (które jak dla mnie mściciel już ma).[/QUOTE]
Do-kła-dnie. Jedynie co do czego się przyczepię, to nazywanie zdrady "błędem". To wybór, którego świadomie dokonała, a nie stłuczenie wazonu, czy wybór niekorzystnego kredytu na mieszkanie. Jednakże nie znaczy to, że przestała być człowiekiem i ma się ją prawo okłamywać, mścić się na niej okrutnie, czy ryć jej psychikę. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-11-20 o 11:36 |
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;43800154]No tak, potraktuj człowieka jak psa, to może się czegoś nauczy! Jak będziesz miał swoje dzieci/żonę, to też tak nauczysz ich jak nie popełniać błędów?
Myślę, ze wyrzuty sumienia same ją czegoś nauczyły, a taka zemsta jedynie spowoduje, że dziewczyna będzie miała spapraną psychikę.Ja jej współczuję, że jest z człowiekiem o takim profilu charakteru. Który będzie potrafił oszukiwać i kłamać, tylko by kogoś upodlić. A nuż wkurzy go, że spędza czas z jakiś kolegą? Albo, że pójdzie sama na imprezę? Nie jest to według mnie człowiek ani stabilny, ani godzien zaufania.[/QUOTE] Wyrzuty sumienia z pewnością ją więcej nauczył niż ta chora zemsta. Mogła ona jedynie spowodować uraz względem facetów. |
|
|
|
#58 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co robi osoba o skłonnościach psychopatycznych, kiedy zostaje zdradzone? Odpowiedź mamy w pierwszym poście. I dodam, że robi to ze zdwojoną przyjemnością, kiedy ofiara (bo w tym momencie autorka jest ofiarą przemocy, a nie zdradzającą k***, jakby tu niektórzy chcieli) wierzy, ufa i kocha. A po ośmiu latach związku, nawet ze zdradą, nadal się to czuje. |
|
|
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
Nikt nie kazał autorce być dalej z facetem, którego go zdradziła. A, że ten to wykorzystał no to życie. Według mnie to autorka zasługuje na większe potępienie niż facet.
Chociaż gdybym wiedział, że ktoś mnie zdradził po prostu bym zerwał z tą osobą kontakty. Ale co kto lubi - facet miał swój plan zemsty i go zrealizował, gdyby autorka nie zdradziła tego planu zemsty pewnie by nie było. |
|
|
|
#60 |
|
BAN stały
|
Myślę, ze wyrzuty sumienia same ją czegoś nauczyły, a taka zemsta jedynie spowoduje, że dziewczyna będzie miała spapraną psychikę.Ja jej współczuję, że jest z człowiekiem o takim profilu charakteru. Który będzie potrafił oszukiwać i kłamać, tylko by kogoś upodlić. A nuż wkurzy go, że spędza czas z jakiś kolegą? Albo, że pójdzie sama na imprezę? Nie jest to według mnie człowiek ani stabilny, ani godzien zaufania.[/QUOTE] No ale co w ogóle za zemsta skoro sam okazał się puszczalski i bez zasad, potraktował innych przedmiotowo i samego siebie zresztą też ? Po prostu okazał się jeszcze bardziej podły i bez zasad niż ona więc moim zdaniem ten wątek powstał niepotrzebnie, bo ona niepotrzebnie leje łzy po kimś takim. A on najbardziej zemścił się na samym sobie. Cudowna rada, aczkolwiek mam ją w nosie. Edytowane przez Catjusza Czas edycji: 2013-11-20 o 11:39 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Myślę, ze wyrzuty sumienia same ją czegoś nauczyły, a taka zemsta jedynie spowoduje, że dziewczyna będzie miała spapraną psychikę.