|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43797022]Alfa właśnie zaczęłam ekspozycję w zeszłym tygodniu manna, to kaszka była wszędzie tylko nie w buzi Artura.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] A to nie doczytałam albo nie pisałaś ![]() Kojarzyłam tylko, ze lekarz mówił zeby z glutenem się wstrzymać, czy jakos tak no chyba że znów coś pomieszałam ![]() Wiktor tez na początku nie pałał miłością do kaszy, ciezko bylo nawet tą łyżeczkę wcisnąć, cierpliwości w koncu się przekona
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Dzień dobry!
Idę dziś na wizytę u dietetyczki zobaczymy jak będzie. No i mam kilka pomysłów na prezent świąteczny i nie mogę się zdecydować. Obym tylko się nie zastanawiała zbyt długo, bo z niczym nie zdążę ;-) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że jesteś zadowolona z porodu Tymek mały skrzat Co do kaszy to u nas teraz króluje jaglana - ale zwykła. Z krojonymi owocami świeżymi albo suszonymi (rodzynki, żurawina, jabłko, mango). Julek bardzo lubi. Czasem zje pełną michę, że aż się dziwię, że daje radę ;-) Lucy widzę Cię
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2013-11-20 o 09:02 |
||
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
O luuudy !!!
KUBECZKU GRATULACJE!!!! jak to cudownie, że Tymek już jest po właściwej stronie brzuszka Tak czułam, że pewnie mnie ominął ten niesamowity czas oczekiwania na poród ależ się cieszę że wszystko jest u Was dobrze Kubeczku!!!ejjj.. no laski dałyście czadu - ja utknęłam na 12 str a tutaj mamy 41 - chyba cały dzień tu spędzę dzisiaj
|
|
|
|
#1234 |
|
Raczkowanie
|
Anitka alleluja!! Pisz zaraz co u Was!!
Kubek cuuuuudne to wieści i jak dobrze się czyta takie posty
|
|
#1235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() za pępek![]() Ja czuje sie dobrze,nie czuje że to może być zaraz.Cukry tak sobie czasem skaczą,zwiększam insuline ale dam rade bo już mi nie wiele zostało. O kurczeczemu w czasie porodu się przeniosłaś?Ale hardcore ![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w skonczonym 19tc
![]() Anitka, super ze jestes, wszystkie sie o Ciebie martwiłysmy ![]() Kubek |
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1238 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wczoraj lekarka zaleciła jednak zacząć od warzyw, a gluten w 6 mż. To dziwne, bo kp wyłącznie i schemat jest odwrotny, ale pamiętam, że Pani też musiała tak Torresa karmić, więc pewnie jedziemy na tym samym wózku. Anita należy Ci się porządne lanie!!!!!!!!!!!! My tu już chciałyśmy pisać do Ciebie listy! ![]() Ale najważniejsze, że jest OK
|
|
|
|
|
#1239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja biorę całą tabletkę rano a popołudniu jodid. Kiedy powinnam je jak coś odstawić? Cytat:
lanie ci się należy.
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Jeju nawet mi przez myśl nie przeszło, że moja nieobecność takie zamieszanie wywoła. Wybaczcie kochane, ale to naprawdę nie było ot takie zniknięcie na złość, czy coś
raz jeszcze proszę - nie bijcie |
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
U mnie to juz ponad połowka Ostatnio dr powiedzial ze blizniaki sa donoszone po 34tc ![]() Cytat:
![]() Ja mam neta w komórce od kilku miesiecy i powiem szczerze, ze jak kiedys nie byl mi potrzebny, tak teraz nie wyobrazam sobie zycia bez niego
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-11-20 o 10:17 |
|
|
|
|
#1242 |
|
Konto usunięte
|
Eliza zobaczysz, jak Ci się przyda przy dzieciakach.
Ja bym nigdy nie nadrobiła wątków gdyby nie net w telefonie. W dzień czy w nocy jak usypiam Artka, to w jednej ręce telefon i sobie czytam. Choć Ty będziesz mieć obie ręce zajęte :P Anita a miałaś w czasie Twojej forumowej abstynencji jakąś wizytę? Co tam słychać u Was?
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43799173]Eliza zobaczysz, jak Ci się przyda przy dzieciakach.
Ja bym nigdy nie nadrobiła wątków gdyby nie net w telefonie. W dzień czy w nocy jak usypiam Artka, to w jednej ręce telefon i sobie czytam. Choć Ty będziesz mieć obie ręce zajęte :P Anita a miałaś w czasie Twojej forumowej abstynencji jakąś wizytę? Co tam słychać u Was?[/QUOTE]Ano, masz racje ![]() Chociaz ja nie planuje miec obu rąk zajetych. TZ czasami bedzie sie zajmowal albo moja mama ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Taaak, Anitka powinna brac z nas przykład
|
|
|
|
#1245 |
|
Konto usunięte
|
A i zapomniałam się pochwalić
![]() Niedawno ledwo co wyszłam z kryzysu laktacyjnego, wczoraj mieliśmy stresujące szczepienie, a dzisiaj przyszła @. Jest bosko
|
|
|
|
#1246 |
|
Zadomowienie
|
a teraz po kolei
Kubeczku raz jeszcze gratulacje dla całej Twojej rodzinki Rena tak mi przykro, że stało to co się stało ![]() Waderko naprawdę brak mi słów.. oby jak najszybciej lekarze podjęli dobre decyzje i oby wszystko się w końcu wyjaśniło. Dużo sił i wiary, że jeszcze kiedyś musi być dobrze Barbi jak ja się cieszę, że u Ciebie wszystko dobrze i szczerze, to trochę żałuję, że nie miałam odwagi aby postawić na swoim i wrócić do pracy.. tak bardzo zawsze chciałam być aktywna w ciąży..taka domowa nieefektywność jest bardzo nużąca. Kucyku_truskawkowy super, że się wszystko wyjaśniło Hosenko jak przeczytałam, że do porodu musisz być w szpitalu to aż mi się szkoda Ciebie zrobiło. Wiadomo, jak mus to mus, ale wiadomo też że to żadna przyjemność więc tym mocniej się cieszę, że jesteś już w domu, że Kacperek pięknie rośnie i że jesteś spokojniejsza. Używałaś już detektora?? super, że Twój lekarz wpadł na taki pomysł i ci użyczył swojego sprzętu! Iza to już naprawdę tak niewiele czasu zostało do Waszej godziny zero Jana bardzo się cieszę, że wyniki badań wyszły prawidłowe i że Twój maluszek ma się dobrze Ja też czuję w ostatnim czasie takie napinanie brzuszka, ale są chwilowe, jak zmienię pozycję to raczej ustępują.Elizka ). Najważniejsze, że wyniki badań ok, że maluszki pięknie rosną i Ty czujesz się dobrze Natalia sto lat dla Mikołaja Zeberko piękny obraz zakupiliście! Kasi NIE musi być słodkie i obyś jak najszybciej mogła powrócić do czasu kiedy codziennie będziesz przygotowywać obiad dla męża![]() Mlebidakin jeszcze troszkę i będą starania Perse na pewno szybko opanujesz rozszerzenie diety Arturka. Trzymam kciuki za polubienie nowych smaczków ![]() No i nie wiem co jeszcze i komu... a wiem, nie zdążyłam się zapisać na mikołajki.. buuuu. No nic muszę czekać do przyszłego roku. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Ale jak to się robi żeby mieć neta w komórce, bo ja jestem totalnie głupia w temacie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43799173] Anita a miałaś w czasie Twojej forumowej abstynencji jakąś wizytę? Co tam słychać u Was?[/QUOTE] Forumowa abstynencja była okropna. Naprawdę za Wami tęskniłam A co u nas? Wizyta była - wygląda na to, że jest maluszek ma się dobrze i pięknie się rozwija Waga sprzed 1,5tygodnia to 220g - czyli 220 g mojego szczęścia
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Monika nie blendowalas jaglanki Jakubowi?
Dziewczyny ja naprawdę polecam kaszę jaglana. My zaczynalismy od holle a teraz Olkowi gotuję zwykłą, zostawiam na noc w ręczniku aby była mieciutka i rano wcina z owockami Anitka w końcu się odezwalas
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dopiero 9 ty już masz okrągły brzuszek? dużo przytyłaś?
|
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Współczuję kłopotów ze spaniem U mnie brzuszek w ciągu dnia się ujawnia, bo rano potrafi być praktycznie płaski Na ostatniej wizycie miałam +3kg. Dr mnie pochwalił, że mam bardzo ładny przyrost wagi - taki w sam raz. No i w ubiegłym tygodniu zakupiłam swoje pierwsze ciążowe legginsy, bo w spodniach się już żadnych nie dopinam
|
|
|
|
|
#1252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sie ma ![]() Ja w orange na poczatku kupowalam 500 mega za 15zl A teraz mam w abonamencie Musisz sie dowiedziec w salonie ![]() Fajnie ze czujesz ruchy.. Ja niestety jeszcze nie Widze ze nasze Maluchy maja podobna wage - moje mialy tydzien temu 219 i 225 ![]() Cytat:
I gratuluje 19tc ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
Marysia wylala mi kawe wczoraj na laptopa, wiec bede bardzo w doskokach
trzymajcie sie kobietki
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tam sytuacja tż w pracy? jak się u was układa?
|
|
#1255 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43799370]A i zapomniałam się pochwalić
![]() Niedawno ledwo co wyszłam z kryzysu laktacyjnego, wczoraj mieliśmy stresujące szczepienie, a dzisiaj przyszła @. Jest bosko [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja teraz w 35 tc mam +11 kg.Ciekawe z jaką wagą skończe.
|||
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ przywiózł wczoraj od gina detektor, w aptece kupił żel do usg i pierwsze podsłuchiwania mamy za sobą
Serduszko pracuje równomiernie, bez skoków. Gin powiedział, że jak w trakcie pomiaru spadnie już do 130 to zeby lepiej jechać na IP, żeby sprawdzili dokładnie na usg i ktg.
|
#1257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wasze zdrówko Cytat:
![]() A czemu zmieniłaś szpital w trakcie porodu? Cytat:
Rzeczywiście złośliwość rzeczy martwych w seryjnym wydaniu się trafiła ![]() super ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43799370]A i zapomniałam się pochwalić ![]() Niedawno ledwo co wyszłam z kryzysu laktacyjnego, wczoraj mieliśmy stresujące szczepienie, a dzisiaj przyszła @. Jest bosko [/QUOTE]oj przesadzasz z tymi przyjemnościami a tak poważnie Cytat:
|
|
#1258 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na szczęście ja słyszałam same dobre opinie. Ale oczywiście dziękuję za troskę i chęć pomocy Cytat:
(masz szczęście, że "bacik" nie chce mi się wklikać ) nawet nie wiesz jakie zamieszanie wywołałaś!Cytat:
![]() Cytat:
no chyba że masz przedpotopowy telefon ![]() Cytat:
![]() Słodko Kurna zapomniałam po co tu w ogóle wlazłam. Jutro operacja, trzymajcie kciuki ![]() Podpisałam już wyrok... znaczy zgodę
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-11-20 o 12:33 |
|||||
|
|
|
#1259 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a o chusteczki pytałam bo Jakub w szpitalu bardzo płakał przy przewijaniu. W domu od razu używałam płatków i ciepłej wody i było lepiej. Chusteczki mamy od początku tylko na wyjścia. już miałam pisać, że nie mogę, ale sama napiszę, ale widzę, że Anitka już się odezwała Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę, że u Was dobrze Cytat:
spróbuję ugotować wieczorem i zostawić na noc, zobaczymy jaka będzie i czy Jakub zje. nie chce mi się bawić w blendowanie, tylko zupy blenduję. |
|||||
|
|
|
#1260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz nadal bez pracy ![]() Cytat:
5 malych posilkow dziennie, zero slodyczy, moze sie uda nie przytyc 30kg do konca Cytat:
A zeby miala pozyczyc, to juz w ogole ![]() Ale najwazniejsze ze jestes spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() Trzymamy wielkie kciuki !!!!! Wszystko bedzie dobrze! MUSI ![]() No tak.. Jeszcze tylko pare miesięcy ... Nie moge sie doczekac |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.

zobaczymy jak będzie. 

w prezencie i ja swiruje teraz..) sam poradził sobie z mega nawalem- laktatora uczyłam cały raz
.
z jednego wyjście na zadanie w trakcie porodu, żaden ze szpitalai nie był tym w ktorym miałam rodzic, czyli tym od prof.
za pępek

lanie ci się należy.
raz jeszcze proszę - nie bijcie 

ja dopiero 9
ale to juz wczesniej pisalam... tam sa mega specjalisci, o madalinskiego slyszalam niezbyt dobre opinie