|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3243 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Ja z mało ślubnym problemem, ale może ktoś mi pomoże ![]() Dziewczyny czy któraś z Was studiuje/studiowała na UE w Katowicach FiR? Albo znacie kogoś kto tam się uczy? Licencjata robiłam na innej uczelni, w weekend mam wybrać promotora, a nie znam nikogo z dostępnych promotorów dla mojego roku Wiem o czym chciałabym pisać, jak trafi mi się promotor, który da małe pole do popisu to się wkurzę
|
|
|
|
#3244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smarowac powiek. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuje zrobić taką zamianę, mam nadzieję że się uda
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieci to tez sa goscie, wiec tak jakby ktos napisal, ze niech sie goscie zajma sami soba bo co PM czy wodzirej ma ich zabawiac Przy sporej ilosci dzieci mysle, ze zapewnienie rozrywki dla dzieci to wrecz konieczność. Ale to moje zdanie ja bym chciala, zeby u mnie na weselu wszyscy byli zadowoleni, a nie tylko goscie 15 plus a pozniej takie dziecko o 18 nastej bedzie jęczeć ze chce isc do domu bo nudno jest Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-11-20 o 11:53 |
|
|
|
|
#3247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja ide dziś na kurs przedłużania rzęs mam nadzieje że mi to jakoś pójdzie hehe trochę się boję... Ile Ci robiła te rzęsy kosmetyczka ?
RAZEM OD 14.02.2010 ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3
ŚLUB 16.08.2014 http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html ŁUKASZEK ;* wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie ! |
|
|
|
|
#3248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy Mango podchodzi pod te same zasady, ale myślę, że nie powinno być problemu. Cytat:
Fajna sprawa, jak dla mnie żaden cyrk. Wiadomo, że ten animator nie wyjdzie na środek parkietu i zabierze całą uwagę wszystkich gości. Tylko gdzieś tam z tymi dzieci. Dodatkowo rodzice w tym czasie spokojnie się pobawią. A wiem z doświadczenia, że dzieci uwielbiają takie rzeczy (sama mam kursy i szkolenia z zakresu animacji).
|
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze przyznam, że nie byłam jeszcze na ani jednym weselu z animatorem.. uważam to za zbędny wydatek.
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawde nie wiem dlaczego dzieci sa traktowane jako gorsza kategoria
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
bo jak zaprosze bez to sie poobrażaja. Sami niech zdecyduja. My bedziemy mowic ze na sali nie ma miejsca do dzieci w sensie nie ma ich gdzie poolozyc ani nic w tym stylu. i to do rodzicow nalezy decyzja co z nimi zrobia.
|
|
|
|
#3252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no właśnie ja z doświadczenia wiem że jeśli dzieci nie mają dostarczonej jakiejś rozrywki to się szybko nudza i potem biegają bez sensu między tańczącymi parami... a wiadomo że w takich sytuacjach łatwo o nieszczęście... myślimy z tż czy brać animatora który troche zabaw poprowadzi z nimi i chociaż zajmie im te 4 godziny a jeśli się nie zdecydujemy to będziemy prosić orkiestrę żeby jakieś zabawy im powymyślali co jakiś czas żeby te dzieci się poczuły że są na weselu i też są dla nich przygotowane zabawy zobaczymy jeszcze jak to będzie przy rozdawaniu zaproszeń się okaże ile osób przyjdzie z dziećmi, bo czasem jak mają z kim zostawić to ich w ogóle na ślub nie biora
RAZEM OD 14.02.2010 ZARĘCZYNY 19.05.2013 [najpiękniejsza na świecie pobudka o 4:30 rano] <3
ŚLUB 16.08.2014 http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140816020820.html ŁUKASZEK ;* wiem, że to na Ciebie czekałam całe życie ! |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
robienie rzeczy na ostatnią chwile też ma swój urok, bo szybciej można podjąć decyzje a tak to człowiek się zastanwawia czy coś zrobić czy nie czy kupić, odwieczne dylematy |
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
łątwo o nieszczescie.. no tak ale w takim przypadku to wina rodzica ze nie pilnował swojej pociechy. Co PM ma do tego ze dziecko sie nudzi ?? dziecko zainteresuje sie animatorem na godzine a potem i tak bedzie marudzic.
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie widze w tym nic dziwnego. Ja jak bylam mala chodzilam zawsze na wesela i zawsze miałam jakies kolorowanki, wydzielony osobny stolik dla dzieci, mnóstwo balonów itd. Nie pamietam, zebym siedziała z doroslymi przy stole gdzie litrami lała sie wodka |
||
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na każdym weselu na którym byłam tak jest, no chyba że dzieci są mega rozpieszczone i muszą być cały czas zajmowane czymś, bo same nie umieja się zajać, bądz bawić z rówieśnikami
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w rodzinie jest jedno dziecko co ma lat 7 drugie ma 2 lata. U TŻ więcej.. ale im bedziemy mowic ze dla dzieci nie bedzie żadnych atrakcji, nie ma noclegów, wiec do rodziców należy decyzja.
Nie mamy miejsca zrobić żadnego kącika dla dzieci... zreszta ja uważam, że to nie nalezy do PM żeby zabawiać dzieciaki. w ogóle wesele to nie miejsce dla dzieci... moim zdaniem. na szczęscie u mnie w rodzinie nikt nie ma "odpieluszkowego zapalenia mózgu" i wie ze na weselu to PM sa wazni a nie atrakcje dla dzieciaków ![]() takie moje zdanie każdy ma prawo miec swoje
|
|
|
|
#3258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no niby tak, wlasnie dlatego zastanawiamy sie z tż nad animatorem... bo z jednej strony dzieciaki same się sobą też potrafią zająć.. dostaliśmy propozycję animatorki ma bardzo bogaty program, bo są różne konkursy, zabawy, robienie zwierzątek z baloników, malowanie twarzy, nawet taki zamek dmuchany do skakania ta Pani daje swój, jakiś pokaz sztuczek, a na koniec poczęstunek watą cukrową ... całość trwa 4 godziny i kosztuje 500zł... i właśnie zastanawiamy się z tż co począć hehe chyba najpierw rozdamy zaproszenia i trochę podpytamy każdego co ma dzieci czy planuje je w ogóle zabrać bo bez sensu zamawiac animatora a później przyjdzie tylko 5 dzieci.. :P
|
|
|
|
#3259 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
w Gdańsku ![]() Cytat:
moja przyjaciółka była w zeszłym roku animatorka na weselu i mówi,.że dla pm to kasa wyrzucona w błoto. Ale nawet gdyby to był dobry pomysł to nie bralabym czegoś takiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie lubię dzieci, pewnie będę lubiła tylko swoje ![]() Wysłane z telefonu |
||||
|
|
|
#3260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wszyscy maja blisko rodziców, rodzine czy zaufanych znajomych. A jak rodzic jest zmuszany zabrac dziecko i przy tym stracic wiekszosc czesc zabawy (no bo dziecka do krzesła nie przywiaze) no to troche lipa. Po prostu jestem zdania, ze albo od razu komunikujemy, ze wesele jest bez dzieci (sa inne czasy, ludzie sa nowoczesni, nikt sie raczej nie pobraza, to nie jest przedszkole Cytat:
Cytat:
Ja mimo, ze bede miala dwojke lub trojke dzieci w wieku 3, 9 i 11 napewno im cos wymysle, zeby ich rodzice mogli sie dobrze bawić
|
|||
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
my bedziemy zapraszac 6 dzieci w tym 2 w wieku 3 lat, 2 w wieku 5 mieaiecy, jedno 5 lat i jedno 10. nie wiem czy wszyscy rodzice zabiora, a nawet gdyby to nie jest duza ilosc, wiec nie bede zapewniac rozrywki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dzień po zaręczynach mieliśmy zaklepaną salę, katering i zespół. Podczas wpłacania zaliczek czyli tydzień później okazało się, że przez ten tydzień na nasz dzień dowiadywały się średnio 3 pary (i na sale i o zespół i katering). Ciesze się , że zrobilismy to tak szybko ![]() Dziewczyny, nie wiem co się dzieje czy to ta pogoda czy co.... Mam takiego doła związanego ze śłubem. Że nie mamy tylu rzeczy i nie zdarzymy ich kupić, że TŻ ma ostatnio jakoś czas na wszystko. Ja chce już wiedziec czy szukać fotografa innego czy nie, a on chce dopiero po nastepnej niedzieli... Nie mamy zaproszeń ani alko, a do końca roku tylko miesiąc i 2 tyg. Mam ochote odwołać to wszystko i wziąć ślub w bylejaką sobote bez wesela i tego wszystkiego... Wczoraj znów oglądałam siebie w sukni i zrobiło mi się cieplej na sercu bo bardzo się sobie podobam ale dziś znów dóół...
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocham dzieci, ale swojego póki co nie chce mieć swoich
|
|
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie animatorów i zapewnienia rozrywki dziecią - wydaje mi się, też od tego jaki kontakt i relację mają Państwo Młodzi z tymi dziećmi wszystko zależy.
Jeśli są to takie dzieciaczki, które widzi się średnio co tydzień, spotyka, bawi, ma się bliższą relację to chyba bardziej chce się zapewnić dla nich coś szczególnego i specjalnego, by dobrze się bawiły i czuły. A z kolei, jeśli dzieci nigdy się na oczy nie widziało, nie ma kontaktu bo to jakiejś dalszej rodziny, to już chyba nie czuć takiej potrzeby by się nimi zając. Po prostu są nam obojętne. I chyba z tego wynikają te rozbierzności
|
|
#3265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozmawialiśmy z moimi kuzynkami i kuzynem mojego K., którzy brali ślub w 2012 i wszyscy zgodnie twierdzili, że na ich weselach stoły z różnymi alkoholami (w tym z winem) w ogóle się nie sprawdziły - poszła praktycznie tylko wódka (w dniu wesela) i piwo (na poprawinach). Tak więc zdecydowaliśmy, że wina będzie symboliczna ilość lub nawet wcale go nie będzie. Z sondy, którą po cichu przeprowadziłam wyszło mi, że tylko jedna para byłaby chętna na wino. Niby mam rodzinę, która pija wina, ale są jego koneserami i z relacji kuzynek wynikło, że na wszystkie postawione na stole pokręcili nosem i nie napili się żadnego. Nie pamiętam nawet, co u nich było, ale i tak raczej nie kupię im czegoś z półki, do której przywykli ![]() W sobotę znów wyciągnęłam K. na przegląd obrączek i znalazłam parę, która mnie ogromnie zachwyciła. Jego mniej - ma ciągoty do takich wymyślnych, z jakimś grawerowanym wzorem, ale widzę, że powoli się do nich przekonuje ![]() ![]() Wolelibyśmy tylko odwrotne kolory, takie jak tu: ![]() Przy okazji znalazłam też świetne spinki do mankietów. ![]() Już chciałam kupować, ale cena mnie przyblokowała (89 zł) i postanowiłam zrobić podobne sama. Koszt materiałów to 11 zł (9,90 baza do spinek + 1,20 za dwa szkiełka). Dostanie je ode mnie w ramach prezentu przedślubnego
|
|
#3266 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
że mi braknie na suknie itp. A pracy znaleźć nie umiem i też się tak dołuję... :/ Napewno ze wszystkim zdąrzycie ! ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
!!! zrób mi też takie proszę albo chociaż podpowiedz gdzie to wszystko kupujesz i jak robisz
||
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne te spinki |
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja pamiętam, ze siedziałam przy stole z rodzicami na weselach - ale tylko chwilę, bo większą frajde miałyśmy z kuzynka siedząc i patrząc jak dorośli tańczą - no i same tańczyłyśmy ze sobą ![]() Cytat:
Ale to już było wałkowane 1000 razy
|
|
#3269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale one mi się podobają !
|
|
|
|
#3270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

Wiem o czym chciałabym pisać, jak trafi mi się promotor, który da małe pole do popisu to się wkurzę
interesuje mnie ile czasu zajęło takie przedłużanie? czy wybierałaś jakąś długość tych rzes czy sama Ci zaproponowała kosmetyczka? Czy masz je dużo dłuższe od swoich? Jakieś specjalne zalecenia co do pielęgnacji?