|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
właśnie ale już w pewnym momencie zaczynałam się martwić że tylko moje dziecko charczy, i może nie może oddychać![]() Cytat:
Położna mi wczoraj powiedziała że mogę spokojnie kłaść malutką do leżaczka ta wesoła planeta..ale mi się wydaje że ona jest za mała i tak dziwnie tam leży.. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1712 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Dziękuję dziewczyny za dobre prądy bo idziemy dziś do domu!!już wszystko spakowałam i czekam na wypis i dziecko moje bo mi je zabrali na pokaz studentom.robią to już 3 dzień i mały wyjątkowo zadowoli wraca.ale jak to dr powiedział ze jak ma nie być skoro tam głównie studentki
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać że moje dziecko ochrypło od krzyku
Dzwoniłam do taty żeby umówił Jaśka na wizytę domową u jakiegoś tam swojego znajomego bo wolę to sprawdzić niż doprowadzić do bólu gardła u Jaśka. Poza tym 3 dzień z kolei moje dziecko ma problem ze zrobieniem kupy |
|
|
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wypoczywaj w domku kochana |
|
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście pocytowalam i kliklam anuluj. ..
Bylam na ktg. Skurcze na poziomie -100000000000 ktoras pisala, ze nie nastawia sie juz na porod. Ja tez nie ... brzuch na ktg pobolewal mnie okresowo i nic...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
slimaczek, Ty lepiej ruszaj się dużo, ale niekoniecznie z rękami w górze, bo to akurat nie jest wskazane - ryzyko odklejenia się łożyska
Piję pierwszą moją herbatkę z liści malin. U mnie na opakowaniu zalecają parzyć z jednej łyżeczki, ale pamiętam, że część z Was parzyła z dwóch łyżeczek prawda? I miałam kupić sobie herbatkę z kopru na ewentualne zaparcia małej jak już się urodzi i tak się zastanawiam - kupić taką parzoną w torebkach czy lepiej koper sam i to zalewać wrzątkiem? Bo granulowanych na pewno nie chcę
|
#1717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o bujaczek to nie kładz jak nie jestes pewna. Sprobuj za tydzien , moze bedzie juz lepiej. Cytat:
Majka ma dzis kontrole , troche mam stracha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1718 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwszy syn urodzil sie w listopadzie i po zahartowaniu wychodzilismy przy -20. Do tej pory prawie nie choruje a chodzi do przedszkola.Cytat:
Cytat:
![]() dzidzia- za cycolenie- my w dzien sie cycolimy, w nocy czasami, a potem doprawia butla z moim mlekiem. Wczoraj bylam w Norymberdze, wyskoczylam z dzieciakami na szybkie zakupy. Zaliczylam karmienie w kafejce, w aucie i w kaciku dla dzieci. Ale pod koniec byl hardcore-3 latek drze sie ze chce pic, choc przed chwila bylismy w kafejce i nie chcial, a wody nie chcial, a Christian po 45 minutach zglodnial. Dwoje dracych sie dzieci ![]() WRESZCIE zaczal przybierac, ale zmuszamy go w sumie do picia kyte-moj tez tylko na rekach-ja wszystko robie teraz jedna reka-odkurzam, scieram kurze, a jak musze zrobic dwoma to odkladam i mam krzyk do momentu az nie skoncze. Trudno. Jeszcze troche i bedzie lepiej. Ja zamierzam wpakowac malego w nosidelko manduca, ktore jest niby od urodzenia, ale polozna kazala mi poczekac z tym do 6 tygodnia.A potem bedzie lepiej, jak sie uda dziecko juz czyms zajac. Moj tez charczy-to sapka-starszy tez mial,minelo jak mial bodajze 5-6 miesiecy. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-20 o 18:26 |
|||
|
|
|
#1719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam tylko pogratulować kolejnym mamą: BABKU,BASIULA
![]() ![]() Witam się i uciekam bo mam troszkę na głowie,może później zajrzę...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłaś z nimi sama?Nie bałaś się? ![]() A jak się TŻ spisuje? |
|
|
|
|
#1723 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki ! Wczoraj miałam powera do roboty, to wykorzystałam na maksa, aż mąż się ze mnie śmiał, że zamiast sobie na raty rozłożyć to wszystko na raz zrobiłam, a dziś pewnie będę leniuchować-coś w tym jest bo mi się dziś nic nie chce
Zresztą wizyta, to trzeba sie ogarnąć przed.anulka2205 ale Wam córa z tekstem wyjechała Taszanta fajne mebelki Pytałaś o mleko mm w związku z wyjazdem do Polski-a Ty piersią karmisz, nie? Nie wolisz odciągnąć i zostawić swojego? kyte dla męża, super, że się poprawiło maoami super, że z bioderkami wszystko ok rybka ![]() Za akcję z babcią też Wam się należą ![]() za usg główki!aby będzie dobrze z bioderkami, tylko się do zaleceń stosujcie paulinaizabela super, że z oczkami Majci wszystko gra domi ech, ten Twój mąż- to odnosnie "żartu" z meldunkiem ![]() dla Jasieńka za wagę ![]() jezzka Ładnie waży córeczka za rozkręcenie akcji, te skurcze na ktg wyglądają obiecująco dizi za szybki powrót do formy!!!Adaś Sylwia jak ja Cię rozumiem z tym praniem A tu jeszcze poprasować trzeba.. Też miałam wczoraj kontynuować pranie dla maluszka, ale się naszych uzbierało i Trele za ćwiczenia!Daj znać, jak po dzisiejszej wizycie z Majeczką ![]() I nie stresowuj się dzidziadziumdzia ja wiedziałam, że wrócicie do cycolenia, nie wiem skąd, ale wiedziałam Wszystkie chcecie urodzić w tym wątku, a ja patrząc na Wasze tempo pisania, stwierdzam, że nie chcę Niech dzieć w brzuchu siedzi co najmniej do 38 tygodnia Ale jako współautorka tytułu rezerwuję sobie szybki poród jak Nemosek ![]() A właśnie, gdzie nasz Nemosek zaginął??? ![]() Domi Biedny Jasieniek, dobrze, że lekarz przyjdzie Nemosku, dobrze, że wszystko gra Antibia ![]() Mya w końcu się rozkręci, mała ma jeszcze chwilkę Ale obiecaj, że jak już Lulka wyskoczy i nam zdjęcie pokażesz, to nie wrzucisz twarzy Flat Erica na tej małej buziulce
|
#1725 |
|
Rozeznanie
|
De28 ale słodziak mały
|
#1726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja herbatę parzę z dwóch, ale tak mam na opakowaniu. A koper mam w torebkach i to jest 100% kopru, ale opisane jako herbata
|
|
|
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
Babku jak tam pierwsza nocka?? Fifik grzeczny?
Tż spał z Wami w szpitalu? ![]() Gratulacje raz jeszcze i czekamy na fotkę Filipka
|
#1728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o matko, a moja w tym samym czasie i waży 3600 prawie Cytat:
![]() Hej! zaqjrzalam, bo myslalam,ze może któraś w nocy się rozpakowala
|
||
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok z noworodkiem, ale po miesiacu mozna spokojnie wychodzic jezeli jest na dworze sucho bez wzgledu na temperature.
|
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
Nosz kurde :/ można się wkurzyć... przyjeżdżam specjalnie do Krakowa żeby być na zajęciach, a tu wpada pani doktor od fotografii i oznajmia że ona za 15 min wychodzi w związku z czym zajęć de facto nie ma :/.
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mała trochę dała mi dzisiaj pospać, ale coś jej uśpić nie mogłam, ciągle się wierciła i na zmianę ssała cyca i płakała. Po 2 jakoś usnęła. Chyba jest złośliwa, bo przy każdej zmianie pieluchy zaczyna sikać Nie nadążam ze zmianą ubrań. W dodatku często jej się ulewa. Dzisiaj zwróciła mi na kocyk i to w sporej ilości, musiałam prać. Za to mi ulewa się z cycków Musiałam nie schować cyca w nocy po karmieniu i obudziłam się z ogromną plamą na prześcieradle
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba sobie zrobie drugie dziecko w takim razie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po czym dodała, że werandowanie można ewentualnie praktykować jak na dworze jest minus - 20. My wyszliśmy na zewnątrz więc od razu bez przygotowań, mała nie ucierpiała
|
|
#1734 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skurcze się uspokoiły? Cytat:
![]() A tak serio to żeby jej się nie ulewało A pokaż królewnę w jej królestwie Cytat:
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A o moich cyckach nawet nie będę mówić armię noworodków bym wykarmiła, leci jak z kranu Nie nadążam z wkładkami, dziennie 3 razy zmieniam stanik, a w bluzkach to już w ogóle przestałam chodzić
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Wybieramy się z Jasiem do moich rodziców bo do nich przyjdzie lekarz, do nas miałby za daleko i by nie przyjechał. Oczywiście jak tylko zaczęłam przebierać Jasia i ściągnęłam mu pampersa zaczął robić kupke i siku
Oczywiście cały był do przebrania, dodatkowo jeszcze koc i moje ubranie do prania się nadają Nie mogę zrozumieć jednej rzeczy, Jaś męczy się całą noc i pół dnia z zaparciami a równo w południe go puszcza
|
|
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
jutro dzień 0 i chyba nic z tego nie będzie
|
#1739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Rozeznanie
|
to jej waga z zeszłego tygodnia ale lekarka mówiła że może mieć więcej o 300g, wychodzi jej długa kość udowa więc zapowiada się modelka z talią osy. Moi chłopcy urodzeni obaj w 41tc mieli 3700 i 3150g więc mała będzie raczej drobinką. Będzie pasować do drobinka od Ktosiuli.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

właśnie ale już w pewnym momencie zaczynałam się martwić że tylko moje dziecko charczy, i może nie może oddychać

ktoras pisala, ze nie nastawia sie juz na porod. Ja tez nie ... brzuch na ktg pobolewal mnie okresowo i nic...
KCIUKI DLA ANI 

armię noworodków bym wykarmiła, leci jak z kranu