|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
miśka
![]() ale co zrobic by urosły dwa razy? ![]() nieee no spoko, ja zaczynam też być "do ludzi" ![]() Ale fajna makijażowa dyskusja sie rozwinęła. Ja od siebie polecam rozświetlającego Rimmela Wake Me Up, już chyba 3 opkakowanie lecę. Kupiłam ostatnio Loreala Lumi Magique i daleko mu do Rimm... Ze szminkami jest gorzej bo mam wymagania - nie lubię skorupy na ustach, tylko kremik, ale chcę by się długo trzymała... rozumiecie ![]() Cytat:
ZDECYDOWANIE KREDKI. Używam zawsze. Na codzień delikatniej, na wieczor mocniej.Ale to zalezy od typu urody w moim odczuciu. Do mnie ostra linia eyelinera - chocby najdelikatniejsza nie pasuje. Kredką mogę wczarowac wszystko. Nie wiem czy to kwestia blond wlosow i jasnej oprawy oczu czy kształtu oczu ale tylko kredka ![]() Pięknie Ci wyszly. Testuj i daj znac o tej Yves rocher. Od dluższego czasu nosze sie z zamiarem kupienia u nich czegoś do włosow ![]()
![]() |
#3483 |
Kazar Lady
|
mają niezłe składowo serum do włosów ino bez silikonu, miałam wrzucić na analizowy, ale nie zdążyłam a Eloe juz "rozpakowana", jak mniemam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomadki z Rimmela i Manhattanu są ciut gorsze pod tym względem (ale i tak lubię jedne i drugie), ale na pewno nie robią skorupy. ![]() Cytat:
Ja kredki do ust mam dwie, obie tanizny - jedna z Avonu, druga z Lovely, ale chcę jakąś lepszą. Haha, i kredki do oczu też używam jako do ust. ![]() ![]() Jupijajej, kończy mi się maska z Evy Natury i wreszcie kupię nową odżywkę - obiecałam sobie, że nie będę znów kupować wielu na raz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
Dot.: Powrót do przeszłości? Puch, brak skrętu mimo pielęgnacji :(
Oh skad ja to znam!!! W duuuzym skrocie.
Ogladajac stare zdjecia zauwazylam, ze moje wlosy, zwykle krecone [lok.na.loku] po ostatnim podcieciu, przez rok, nie urosly ani o cm [znaczy, podejrzewam zaczely sie kruszyc] Plus wypadanie, plus zaczely sie prostowac! PROSTOWAC! JAK? Zmora, z kreconych wlosow do pasa, po probie cieniowania, podciecia tego co kompletnie zniszczone, i ratowania tego przybytku, zrobilo sie pseudostrakowate cos do okolo piersi... Nigdy wybitnie nie dbalam o wlosy, jedwab, odzywka w sprayu i wio, skret byl piekny wlosy grube, skrecajace sie od kropli wilgoci... Wszystko sie posypalo na przestrzeni roku po zalozeniu tak zchwalanego implantu anty... ;/ Pogooglalam, odpowiedz jednoznaczna 'hormony'. to musialo miec tak drastyczny wplyw na moje uczuprynienie... Probowalam sobie z tym psychicznie radzic, zakrecac na noc, podkrecac, ratowac te wlosy ale loki trzymaly sie pol dnia a potem mialam je smetnie zwisajace, dodatkowo koncowki tak sztucznie proste przy tych lokach, no drut!!!! Spanikowalam, nie dalam rady, wlosy, moja wieloletnia, duma doszczetnie zniszczone. Znajomi spotykali mnie na ulicy i pytali czy cos sie stalo...Wyciagnelam implant zeby je ratowac, mam to gdzies skoro widok tego co sie stalo z moja czupryna jest psychicznie nie do uniesienia. No i teraz, oleje, nie oleje, odzywki spraye, wszystko co tylko mozliwe! Nie widze duzej poprawy ;/Cos sie niby ruszylo ale niewiele... O kazdy lok trzeba walczyc, nawet wilgotne powietrze na zewnatrz wybitnie mi wlosow nie skreca, teraz kolejne inwestycje, suszarki z dyfuzorem, pianki podkreslajace skret odzywki... ulozenie fryzury po myciu zajmue mi okolo 4 h. [piankowanie, suszenie, plumking, koczek slimak] Wciaz wierze ze cos trzasnie, ze sie odmieni i nagle moje wlosy powroca, ze rok zmiany hormonalnej nie moze zaklocic mojej genetyki, tych kreconych wlosow ktore mialam ponad 20 lat. Forum dla zakreconym na wizazu troche pomaga, ale czasem tylko dobija widok tego co utracilam i nie wiem dlaczego... ![]()
![]() |
#3486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Da radę ![]() ![]() Spadam na winko ![]()
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Nie mówię o żadnych pomadkach w kredce, tylko o tradycyjnych w sztyfcie. Uważam, że ciemna pomadka (zwłaszcza matowa lub po prostu bez żadnych drobinek) bez kredki w ogóle nie ma racji bytu, bo po prostu wygląda nieestetycznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy doda mi się do poprzedniego, czy będę spamować w kolejnej, ale z ciekawości zrobiłam zdjęcia, jak duża jest różnica bez kredki i z nią, bo w lusterku to zawsze inaczej.
Pomadka jest jedna, kredka po prostu o jakiś ton ciemniejsza od pomadki, więc oprócz obrysowania odrobinę nałożyłam na usta i roztarłam. U góry bez kredki, na dole z kredką. Dodam tylko, że z kredką malowałam się o połowę krócej, bo żeby bez kredki obrysować usta (pędzelkiem się starałam), to nie tak łatwo. ![]() Przy okazji pokazuję mój kaprys - brązową pomadkę, której moja mama nie może ścierpieć, ludzie myślą, że jest czarna (wieczorem tak wygląda), a ja kupiłam i nie maluję, bo nie ma okazji ku temu i nie jest trwała (nie mogłam z żadnej sensownej firmy znaleźć takiej ciemnej pomadki, była tylko w Golden Rose, skąd pomadki są słabiutkie). |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ta kredka, to się kiedyś nazywała konturówka, teraz nie? Kupiłąm taką bazę Bell, wczoraj po pracy, w Hebe. Znowu miałam 15 minut na buszowanie przed zamknięciem sklepu. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...do-powiek.html I jeszcze taki cień, wybrałam po ciężkich bojach. http://www.catrice.eu/pl/produkty/oc...-mono-710.html Żadne odcienie w zestawach do mnie jakoś nie przemówiły. Ale nie mam pędzelka ![]() A oczy dzisiaj czerwone, więc bez sensu na razie testowanie. W temacie głównym ![]() Mam jakiś cholerny nie wiem co, przyklap nie, ale takie miękkie włosy, błyszczące i owszem, tylko się mi czepiają karku, policzków. Musiałam spiąć, bo mnie doprowadza to coś do szału. Wczoraj też takie miałam, myślałam, że to po oleju łopianowym i masce, może się nie domyło czy co. No i chlapnęła mi się odżywka b/s na grzywkę znowu. Więc dzisiaj na szybko umyłam tym samym szamponem (tym razem lnianym z Farmony) do skrzypienia. Dałam troszeczkę odżywki lnianej Farmony jako d/s i b/s jednocześnie, na prawdę od uszu w dół. Rozczesałam bez problemu. Straciłam dzisiaj niecałe 10 włosów! Suszenie naturalne, żadnej stylizacji, bo wiedziałam, że fal nie będzie. No i nie ma. Mam lejące się, cienkie, wyślizgujące się z klamry, trochę naelektryzowane, włosy. Zachowują się jak wysokopory (!) lekko falowane. Tym sposobem, nie mam pojęcia, co zabrać ze sobą na wyjazd 3-dniowy, bo ciągle jeszcze nie odkryłam jakiegoś pewniaka pielęgnacyjnego... (Tak poza tym, to na prawdę życzę wszystkim, żeby mieli tylko tego rodzaju "problemy"...) Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-20 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Marta, ale masz ładnie wykrojone usta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 | |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Raczkowanie
|
Ja teraz szukam szminki nude pink
![]() ![]()
#3494 |
Zadomowienie
|
Czy z moich włosów dałoby się zrobić fale 2A lub 2B?
![]() Załączam zdjęcia, włosy są umyte szamponem BD; potem ociekające wodą wygniotłam odżywką Babuni z miodem i proteinami mlecznymi (i tylko wtedy były czesane), a potem jeszcze raz wygniecione żelem Artiste niebieskim (żel odgnieciony rano). Przed myciem olejowałam olejem z pestek winogron. Nie wiem, czy nie popełniłam jakichś kardynalnych błędów (nie użyłam niestety odżywki d/s bo akurat mi się skończyła ![]() ![]() PS w rzeczywistości nie były tak spuszone jak na zdjęciu 2 i 3, to chyba kwestia sztucznego światła? |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Zadomowienie
|
Zapomniałąm się pozachwycać - Myszko, na zdjęciu włoski wyszły superaśne - ani za chude ani za grube, z ładnym połyskiem i skrętem.
A napisz, czy utrzymały się długo w takim stanie? ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Weź znajdź pojedynczego włosa (wypadniętego najlepiej) i mu się przyjrzyj, jaki ma rodzaj skrętu, no i nam tu napisz ![]() U mnie, przy najbardziej wydawałoby się prostych włosach (są proste, jak są razem), nie da się ukryć fal i skrętów na pojedynczych włosach, jakie znajduję na przykład w wannie po myciu włosów. Prostego nie znalazłam ani jednego ![]() Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-20 o 10:29 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.catrice.eu/pl/produkty/oc...lette-010.html ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3497 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, chodzi o konturówkę. Chyba dalej się tak mówi, ja jakoś po prostu przywykłam mówić "kredka do ust". Cytat:
Cytat:
![]() Akurat swoje usta bardzo lubię, chociaż kiedyś mocno na nie narzekałam, że są małe, ale teraz mi to nie przeszkadza, bo kształt mają dobry. Dziękuję. ![]() Cytat:
[/quote]Golden rose sa bardzo słabe[/QUOTE] Tragiczne! O ile jedyną czynnością jest oddychanie, to się trzymają. Z kredką też trochę dłużej się trzymają. Wypróbowałam i picie przez słomkę też przechodzi, raz podczas wieczoru poprawiałam. Ale spróbowałam zjeść (ostrożnie) jajecznicę widelcem i mimo starań, żeby jeść jak na damę przystało, to po posiłku nic z pomadki nie zostało. ![]() W tym wypadku sprawdza się, że jaka cena, taka jakość (8,60zł chyba). Cytat:
![]() Ja szukałam pomadki nude, ale właśnie nie w odcieniu różu i było ich znacznie mniej. Spróbuj z Rimmela lub Maybelline. Ale przyznam, że wybranie pomadki nude było dla mnie ogromnym problemem, bo sobie taką wymyśliłam, a jestem przyzwyczajona do czerwieni, bordo, korali, śliwkowych odcieni różu, ogólnie ciemnych kolorów, a tu nagle wybrać TAK jasną. W żadnej nie wyglądałam (wg mnie) dobrze, choć to pewnie kwestia przyzwyczajenia była. Cytat:
Oprócz braku odżywki d/s kardynalnych błędów brak. ![]() Tylko uważaj na ten żel Artiste, bo to on mógł Cię spuszyć, zwłaszcza przy braku zabezpieczenia włosów w postaci odżywki d/s. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten, który ja kupiłam, wygląda dość mocno, ale rozsmarowany na ręce, dał bardzo ciekawy efekt, jakiego dokładnie szukałam. Natomiast te mniejsze cienie z caprice, w paletce po 4 sztuki - to jakby było coś innego, były bardzo transparentne, i takie nieciekawe. (wiem, że kwestia gustu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Aczkolwiek nie używam konturówek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo nie ukrywam, że przeraża mnie Sephora i pomadki za co najmniej 50 zł, zwłaszcza kiedy byłaby to pomadka pewnie na kilka(naście) użyć, bo jednak na dzień taką się nie pomaluję, a na wieczór raz mi się zachce, raz chcę czerwień, raz nude, a raz w ogóle bez pomadki. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- zakupiłam olej kokosowy ![]() ![]()
![]() |
#3502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Marzy mi się szminka Tom Ford - Black Orchide (została użyta w tym filmiku) ![]() Aha, i oczywiście wszystkie Maybelliny kupione na promocjach ![]() Wydaje mi się, że jeszcze dobre są szminki Revlona, też można często dorwać na jakichś promocjach. Edytowane przez KikoX Czas edycji: 2013-11-20 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Również jestem fanką ciemnego makijażu ust, podkładu i cieni nie używam, ale ciemna pomadka zawsze, a ostatnio od kilku miesięcy brązowa tyle że mam z bell trochę jasniejszą i niestety z drobinkami jednym z najpiękniejszych odcieni śliwki jaki mam jest pomadka Avon ( tez bylam zdziwiona) Idealny pocałunek w odcieniu deep orchid, ale nawet jak na mnie to za ciemno na co dzień. Ale ponad rok szukałam takiego odcienia i kupiłam mnóstwo zaróżowionych/zaczerwienionych bubli, ta jest przepiękna. Z tym że cera musi być nieskazitelnie jasna a włosy idealnie ułożone, do tego srebrna biżuteria... ![]() Ja również używam zawsze kredki i nie wyobrażam sobie tego nie robić przy ciemnych pomadkach.. widać różnice na zdjęciach które wstawiłaś. Niestety gdy widuję jakąś kobietę z ciemną pomadką na ustach, zazwyczaj widać że makijaż jest wykonany bez kredki, bo efekt taki jak na zdjęciu, czyli znika cały urok ciemnej pomadki, a twarz robi się tak "brudna"... wynika to może z tego, że mało osób używa ciemnych pomadek, szkoda bo nałożone z kredką robią za cały makijaż. ![]() Ja mam tylko dwie kredki, jedna do odcieni fioletowo/śliwkowych w różnych kombinacjach i jedna do brązowych, i jeszcze jedną do jasnych ale rzadko używam Kredki mam tanie, drogich nie potrzebuje bo firma bell robi je bardzo dobre, uniwersalne i w ładnych opakowaniach, które się nie zdzierają. ![]() Aktualnie poszukuję pięknego czystego, chłodnego fioletu i ładnego brązu, ale ten chyba znalazłam, tylko zdradź mi proszę jaka to dokładnie pomadka i odcień... ![]() Musze się zając wierzchnią warstwą włosów, kupie sobie masełko oil nutritive i spróbuję namasłować ![]() ![]() Dzisiaj kręciłam włosy na palcu i całkiem ładne te fale, gdyby je jeszcze poupinać na dłużej, rozumiecie, zakręcić na palcu i tak upią,ć jakie spinki by były do tego najlepsze? Takie metalowe zapewne tylko gdzie to kupić, w sklepach fryzjerskich? Powoli kończy mi się moja emolientowa b/s farmona lniana , b/s mam zawsze dwie jedna z silikonami druga bez , tą z silikonami jest oil nutritive i chyba na długo przy niej zostanę, dla mnie to najlepszy psikacz glisskura, który rzeczywiście działa w jakimś stopniu, a nie tylko powlekająco. Wypróbowałam już naturię z makiem, z cytryną, ziaję z rycyną, lnianą teraz i zastanawiam się czy sa na rynku jakieś inne dobre odzywki bs? Zaznaczam, ze mam na myśli taką odżywczą/nawilżającą bez silikonów, bo typowo silikonowej odzywki używam oddzielnie i pełni inne funkcje w mojej pielęgnacji. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-11-20 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Zadomowienie
|
To szalenie intrygująco wygląda:
http://www.catrice.eu/pl/produkty/oc...hadow-050.html Mogłoby mi wystarczyć do kompletu ![]() Niby nie powinnam używać perłowych albo brokatowych cieni, ale jakoś te matowe, to mi się wydają takie spłaszczające (?) |
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Konto usunięte
|
Sorki za post pod postem...
Cytat:
Co prawda nie jestem zainteresowana kupnem, ale ładnie proszę - mogłabyś mi powiedzieć o jaką dokładnie firmę (sleek?), pomadkę i odcień chodzi (tą ciemną która opisujesz) i w jakich sklepach są dostępne? Jestem zielona jeśli chodzi o makijażowe firmy, a skoro mówisz że mają ciemne odcienie chętnie bym się im przyjrzała. Dziękuje z góry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na pewno tej pierwszej (Always Plum). Albo nie było testera i nie chciałam w ciemno kupować. Albo i był, ale uznałam, że za jasny, bo szukałam bardzo ciemnej, co i tak ostatecznie mi nie wyszło. Co do drugiej, to nie lubię błyszczyków (ani pomadko-błyszczyków, co jest ostatnio dość popularne), więc na pewno nawet nie spojrzałam na nią. Ostatecznie kupiłam wtedy z Rimmela Electric Plum (300), ale nie jestem za bardzo zadowolona z koloru, bo o ile na początku jest ciemny, to po krótkim czasie ściera się do różu i wtedy dopiero dobrze się trzyma na ustach. Ale nie o róż mi przecież chodziło. ![]() Kurcze, tyle powinnam zrobić, że nie wiem, od czego zacząć, więc siedzę na wizażu... ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Ale naprawdę nie polecam. Ściera się przy dosłownie wszystkich czynnościach, może poza oddychaniem. ![]() A, no i ma delikatne złote drobinki. Mniej je widać, jak pociągnę usta (całe, ale na w środku rozcieram) kredką. Cytat:
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2013-11-20 o 12:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odzew
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Konto usunięte
|
Mam i always plum i electric plum.
Stanowczo i z uporem odradzam pomadkę always plum, bo na ustach zamienia się w buraka, wrednego okropnego taniego buraka, dosłownie. Nie ma nic wspólnego z pięknymi ciemnymi odcieniami pomadek. A szkoda bo ma fajną matową formułę. Skusiłam się na promocji i żałuję.. Co do electric plum jest to mój klasyk i nie jest to pomadka zła, zależy jakiego odcienia się szuka i od typu urody do jakiego pasuje, ten ciemny kolor jest ładny ima chłodne tony. Z pewnością jest znacznie lepszy i szlachetniejszy niż ten chamski burak w always plum, normalnie jak w jakiś tanich targowych pomadkach... |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.