|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Moja mama jak mi i siostrze wychodziły zęby smarowała ciemiączko masłem ![]() Jak Adasiowi będą wychodzić to spróbuję. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43799301]Kurcze a my mamy miec dzisiaj II szczepienie a ja jestem od samego rana z tego powodu osrana ( doslownie) bo mam biegunke.. ![]() Nie wiem czy isc, czy nie isc... Maly ma tą skaze, i badanie wyszly mu jakies nie teges... Niby to nie jest przeciwskazaniem ale jak cos mu sie stanie to chyba strzele sobie w lep!!! Kuźwa z tymi szczepieniami to jakies wariactwo jest, dlaczego nigdzie nie mozna uzyskac mądrej informacji... Jedni tak, inni siak... A ty rodzicu wybierz sam.... W dodatku jest to tylko na mojej glowie bo tz to juz kompletnie sie nie zna i w sumie nie interesuje... ![]() A nie możesz skonsultować tego z pediatrą????w sumie to ten mocz ma słaby i ta skaza więc nie wiem ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43799420] Swoją drogą jaką hemoglobinę mają dzieci, które mają anemię? U nas wczoraj było 10,2. To bardzo mało?[/QUOTE] Mi w poradni hematologicznej przy szpitalu dziecięcym, przy wyniku hemo Adasia 9,9 pani ordynator oddziału kazała odstawić żelazo bo powiedziała, że hemoglobina ładna czyli według niej Artuś nie miałby anemii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Na początek gratulacje dla naszych solenizantów
![]() ![]() Perse - współczuje @, ja powinnam dostać 5 dni temu ale ani widu ani słychu ![]() Jakierka - buziaki dla biednego Edzia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A emotki nowe suuuuuper ![]() Dla TZ-a maszynkę do strzyżenia włosów a dla Szymcia mam w planach książeczki, gryzak, klocki jak mięciutkie chyba Elaine pokazywała, i chciałabym jeszcze jakąś zawieszkę. Hej ![]() u nas pobudka była o 4.30, zjadł 150 i bez gadania poszedł dalej spać ![]() Dziś Szymkowi się mocno ulało a już myślałam że ulewanie nam się skończyło ![]() Pogoda do dupy także dziś zostajemy w domu. Ide do klubu bo widziałam że wczoraj było zebranie |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Raczkowanie
|
Witam się!
![]() ![]() Jak zwykle z doskoku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas katar spłyną niżej i pojawił się brzydki kaszel ![]() ![]() ![]() Amelka jest dzielna i kiedy tylko lepiej się poczuje, smieje sie do rodziców- czy to dzien, czy to noc ![]() Przez chorobę musimy odłożyć w czasie ekpozycje na gluten i po raz kolejny szczepionkę ![]() ![]()
#3094 | ||
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43799301]Kurcze a my mamy miec dzisiaj II szczepienie a ja jestem od samego rana z tego powodu osrana ( doslownie) bo mam biegunke..
![]() Nie wiem czy isc, czy nie isc... Maly ma tą skaze, i badanie wyszly mu jakies nie teges... Niby to nie jest przeciwskazaniem ale jak cos mu sie stanie to chyba strzele sobie w lep!!! Kuźwa z tymi szczepieniami to jakies wariactwo jest, dlaczego nigdzie nie mozna uzyskac mądrej informacji... Jedni tak, inni siak... A ty rodzicu wybierz sam.... W dodatku jest to tylko na mojej glowie bo tz to juz kompletnie sie nie zna i w sumie nie interesuje... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Zadomowienie
|
Czesc robaczki!
Byłam od rana w rossmannie i przejrzałam składy słoiczków. No dramat. Wszędzie jakieś grysiki ryżowe i kwaski cytrynowe ![]() ![]() Perse u nas anemia byla przy hemoglobinie od 8 do 11. Przy 10 pozwolili szczepić. Ja opoznilam szczepienia o miesiac i nie zaluje, bo mlody nie mial zadnych efektow ubocznych. Teso poczekaj jesli tak Ci intuicja podpowiada. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3096 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Surka-u mnie była pielęgniarka środowiskowa,i była to wizyta wymuszona.Szkoda,że mi wcięło wcześniejszą odpowiedź,bo się wyżaliłam na ten temat.W skrócie-wizyty nie są przymusowe,a nas zmuszono do niej,szantażując wstrzymaniem wydania recepty na leki nasercowe dla Młodego.Nie wiem,czy tak to zostawię,pomyślę jeszcze spokojnie.Sama wizyta dla mnie bez sensu-sprawdzanie dziecka dwa dni po szczepieniu,kiedy wiadomo,że bardzo dokładnie obejrzał je lekarz.I nieprofesjonalne zachowanie pielęgniarki,bo za takie uważam komentarze w stylu-o,po takiej przerwie drugie dziecko?Ja bym się nie zdecydowała.Itd wiecie,o co chodzi. Szkoda słów. Elaine,Ghia-za wagę ![]() Gustaw,Edzio,Kubuś-za miechy ![]() Sam-komentarze dotyczące ubierania syna puszczam mimo uszu,a jak ktoś mnie już wkurzy,to po chamsku odpowiadam,że to ja jestem jego mamą i znam go najlepiej.I wiem,kiedy mu jest za ciepło.Przestałam być uprzejma,bo na łeb mi ciotki"dobre rady"wchodziły. Brandy-pogoń doła w diabły ![]() Cynamonku- ![]() A w klimacie dobrych serduchowych wieści-polepszyło się zdrówko córeczki mojej koleżanki;Malutka była operowana w Gdańsku,zabieg bardzo ciężki,wczoraj wyszła z OIOM-u ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mały budził się co 2h, a bliżej rana częściej. Troszkę połamana się czuję. Oluś dośpi i jedziemy do galerii, mąż zrobił sobie wolne.może wreszcie kupię co chciałam..jakieś mikołajkowe prezenty dla moich chrześniaczek, a dla siebie jakąś kurtałkę na jesienne spacery, rękawiczki i może czapkę i szalik..i jakiś sweterek..zobaczymy co będzie i na ile czasu wystarczy.. jak coś to mąż ma zabrać Olka do domu, a ja wrócę z buta ![]() ![]() ![]() Idę się szykować.. miłego dzionka życzę ![]() elaine, magolina moje obiady to tak naprawdę nic specjalnego, bo ile to przyprawić mięsko, obrać, pokroić ziemniaki i wrzucić wszystko do piekarnika na ok. godzinę..w tym czasie mogę zajmować się Małym, nie muszę stać jak przy patelni i smażyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3098 |
Zadomowienie
|
Hejka
Się tylko melduję na razie. Podczytuję w przerwie między ogarnianiem chaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczorj byliśmy na szczepieniu, Zuza waży już 7600 ![]() ![]() U doktora grzeczniutka, dała sobie zbadac buźke, uszka i wszystko inne ![]() Idzie 90 centylem i wzrost i waga a miala 75 wzrost i 50 wage wiec neiźle sobie nabiera masy A teraz ma poważną rozmowe z pszczółką i nie chce jej przeszkadzac ![]() Wczoraj gadalismy juz z Tztem, ale zobaczymy czy cos zrozumiał z tej lekcji ![]() Dzisvmusze ogarnac chate wiecvbede nadrabiać małymi kroczkami (boszz dziewczyny skad wy macie czas na taki spam ![]() Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-11-20 o 11:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że jestem niewidzialna.
#3102 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry !
![]() Witamy się po dość długiej nieobecności ![]() Jesteśmy na etapie ząbkowania i bolącego gardełka... Szczepienie przeszło nam bez komplikacjii a Marceli waży 7,5 kg ![]() Zaczynamy wprowadzanie nowego jedzonka ![]() Jabłuszko i marcheweczka bardzo smakują ![]() Chcę zacząć gotować mu jedzonko żeby nie przyzwyczaił się do słoiczków ![]() A widzę że gotujecie więc moje pytanie brzmi "co dajecie do zupki jarzynowej prócz marchewki ziemniaka i pietruszki? Wczoraj próbowałam dodać troszkę zielonego groszku i mały pluł ![]() a jeszcze jedno pytanie, Co można dać takiemu maluszkowi na bolące gardełko? kupiłam Tantum Verde ale może coś jeszcze? wicie co, długo nie mogłam spaść z wagi po ciąży, zaczęłam brać tabletki i w końcu się coś ruszyło ![]()
#3103 |
Zakorzenienie
|
Jakoś się dziś wbić nie umiem. Jakaś jestem dzisiaj nie do życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | ||
Zadomowienie
|
kaszek nie zdarzyłam bo sie Ptysiek obudził i marudził że goraco. jutro zrobie podejscie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Musze w weekend poprosic tz zeby nagral jak Patryk je obiad. To jest komedia ![]() ![]()
![]() |
#3105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teso, ja bym nie szła ![]() i faaajne te ikonki nowe ![]() ![]()
![]() |
#3106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja cię widzę ) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z gardłem nie pomogę.
![]() |
#3108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My do psikania gardla mamy argentin T Odwolalam szczepienie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 |
Zakorzenienie
|
teso, też bym tak zrobiła
![]()
![]() |
#3110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gusia - ![]() Dziewczyny mam pytanie: posiada ktos link do strony fotokalendarza ze zniżką? Ktoś wklejał link ale nie pamiętam kto ![]() Pilna potrzeba, nie zapisałam a chciałam zrobić prezent dla dziadka Szymusia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Zakorzenienie
|
#3116 |
Zakorzenienie
|
ja też
![]() pierwsza gwiazdka, pierwszy śnieg dla naszych dzieci ![]()
#3117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://landings.photobox.pl/v3/pl/wl...lpd-gr-insert/
![]() |
#3118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak swoja drogą to serio dają za darmo fotoksiążkę? Zagłębiałaś się w szczegóły? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#3120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I Twoją i Marcelka ![]() Co do zupek to u nas podstawą jest ziemniak, marchewka, pietruszka, seler i do tego dodajemy do wyboru: kalafiora, brokuła, czerwonego buraka, pora, zieloną pietruszkę, cukinię no i tłuszcz- zazwyczaj masło albo oliwę z oliwek, ostatnio dodajemy indyka ![]() Dynię jadamy na deser z jabłkiem ;p
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-11-20 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.