|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
czarownica kurcze to krótko śpi maleństwo, ja ubolewam jak 45 minut śpi, chyba muszę przestać narzekać
![]() co do glutenu to jak mówiłam mamie, czy teściowej to też nie wiedziały o co chodzi... i nie bylismy na szczepieniu, czekaliśmy na tż, ale nie dał rady sie wyrwać no i idziemy jutro... CHLOROFORM ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zadomowienie
|
katarzynka mysle ze spokojnie mozesz nie panikowac. zacznij po tyg. :P nie serio spoko narazie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
Brandy, Antek chyba tak po szczepieniu śpi niespokojnie, bo ciągle się wzdryga albo budzi z płaczem na chwilke po czym się uspakaja i podczas bujania znów drzemie
![]() Elaine, czekam na info o rozszerzaniu. Jestem strasznie ciekawa co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Raczkowanie
|
elaine-blath ja też czekam na info !
podrzuciłam śpiące dziecko sąsiadce i do spożywczaka wyskoczyłam i wcinam teraz drożdzówkę z kawą inką... boszsz już na studiach sie lepiej odżywiałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
Jakierka, ogromnie sie ciesze, ze steryd podzialal
![]() Iwonka, gratuluję śmierany ![]() Margo, pozdrow kangury ![]() Mialam Wam 2 rzeczy napisac: moj maz sie zabawil slowotwoczo i nazywa Lilo PAMPERSOŁAKIEM ![]() ![]() Po drugie, dostalam prezent od tesciowej ![]() ![]() ![]() Aaaa, ide ponadrabiac ociupinkę ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Aha, LILO DZIS KONCZY 5 MIESIECY!!! ![]()
![]() |
#3158 | ||||
Zakorzenienie
|
jezu od rana probuje was nadrobic
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43799301]Kurcze a my mamy miec dzisiaj II szczepienie a ja jestem od samego rana z tego powodu osrana ( doslownie) bo mam biegunke.. ![]() Nie wiem czy isc, czy nie isc... Maly ma tą skaze, i badanie wyszly mu jakies nie teges... Niby to nie jest przeciwskazaniem ale jak cos mu sie stanie to chyba strzele sobie w lep!!! Kuźwa z tymi szczepieniami to jakies wariactwo jest, dlaczego nigdzie nie mozna uzyskac mądrej informacji... Jedni tak, inni siak... A ty rodzicu wybierz sam.... W dodatku jest to tylko na mojej glowie bo tz to juz kompletnie sie nie zna i w sumie nie interesuje... ![]() teso mam podobne odczucia co do szczepionek. Do tej pory nie wiem czy dobrze zrobilam decydujac sie na refundowane, czy nie robie tym malemu krzywdy ![]() ![]() Dzięki za rady dziewczyny odnosnie piersi, wczoraj zbiłam goraczke paracetamolem, dzisiaj zjadlam ibuprom i obkladam sie kapusta, modlac sie, aby przeszło ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ostatnio zaczynam dzien kawa i wcinam sniadanie w okolicach godziny 15 ![]()
![]() |
#3159 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zadomowienie
|
Oliath,dla Lilo
![]() ![]() Wizyty w Tczewie zazdroszczę,to rodzinne miasto mojej Mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() A prezent od teściowe super perełka ![]() Elaine - ja tez czekam na informacje. Uff to dobrze że to normalna kupka a już się wystraszyłam Szymuś świruje pawiana na macie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Zadomowienie
|
100 lat Lilo!!!!
![]() Z tym rozszerzaniem diety to jednak trzeba sie instynktu sluchac a nie ksiazkowych wytycznych. Taka np. marchewka polecana jako pierwsza a zatwardza wiele dzieci. Seler też polecany na poczatku a to silny alergen. Zglupiec mozna. Ptyś odkad je stale pokarmy w wiekszych ilosciach gardzi mlekiem ![]() ![]() Elein podziel sie wiedza z wykladu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3164 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz wam wkleję moje notatki.
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
czarownica jak Antek się budzi z płaczem itp to moja mama powiedziałaby, że przestraszony... nam też pare razy tak mówiła...
a co do szczepienia mam taką traumę po ostatnim, że nie poddaję się i nadal próbuję tż wysłać jutro! Anulka az mi ciarki przeszły przy tej piosence na myśl o świętach ![]() oliath ![]() ...tak te dni powoli lecą, 16 już się ciemno robi mąż nie wraca, dziecko nie śpi.... cieszę się, że się w końcu odważyłam i odezwałam do Was, umilacie mi każdy dzień... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zadomowienie
|
Szymek sam zasnął na macie
![]() ![]() ![]() Dziś na kolacje dostanie mleczko z kleikiem ryżowym ciekawe czy dłużej pośpi ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Zadomowienie
|
Anulka, kiedys wlasnie dawalo sie chleb do possania
![]() ![]() Oliath, ![]() ![]() Elaine, tez jestem ciekawa co masz do powiedzenia odnosnie rozszerzania diety ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3169 | |
Konto usunięte
|
Jedna reka łaskocze Leonka po boczkach ze chichra sie i kwiczy na caly dom, druga pisze
![]() Cytat:
![]() Sluzyl mi, mojej siostrze, mojemu bratu, Ignaśkowi a teraz malizna sie w niego wyciera ![]() Jak bylam mała to mam zdjecia jak jestem w niego zawinieta, takie same zrobilam starszakowi, teraz czekam jak Leonsio usiadzie i tez mu zrobie ![]() Ale maly jeczy... Chyba nie wytrzyma do 18.30 bez drzemki... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Notatki które wrzucam, dotyczą tylko dzieci, które są karmione piersią
![]() Miesiące są orientacyjne - bardzo, ponieważ najważniejsze są pierwsze pięć punktów z kartki. Jeśli większość z nich jest spełniona to dziecko dorosło do pokarmów stałych. Chwyt precyzyjny (palec wskazujący i kciuk) najczęściej wskazuje, że enzymy trawienne się pojawiły w organizmie dziecka. I OBSERWACJA Dziecka ![]() Marchewka jest zatwardzająca (to wiemy już z informacji dziewczyn, które zaczęły wprowadzać pokarmy stałe) i jeśli są problemy z kupą, to zamienić na dynię. Zamiast manny polecana jest kaszka orkiszowa (podobno lepsza manna:P). Ekspozycja na gluten przynajmniej przez tydzień. Jeśli jest silna alergia to wyjdzie po tygodniu. Jeśli utajona to może i w 14 roku życia. ![]() Odnośnie alergii: silnie uczulające są podkreślone na kartce. Objawy: wysypka, ulewanie, rozdrażnienie dziecka, inna kupa, zatkany nos. I jeśli dziecko uparcie ODRZUCA jakiś produkt, nie zmuszać. Może to oznaczać, że ma alergię i w ten sposób się przed tym broni . (babeczka podała np swój przykład i córki. Ona ma alergię na kartofle!! co jest b.rzadko spotykane. Od małego nie chciała jeść ziemniaków przy wprowadzaniu.). Oczywiście trzeba kilka razy próbować, żeby nie odrzucać jakis składników, tylko dlatego, że dziecku za pierwszym czy drugim razem nie podeszły. Kolejna rzecz - na kartkach jest kolejność warzyw w kolejnych miesiącach. To też jest umowne, bo jeśli dziecko ładnie przyswaja z pierwszego miesiąca wszystko to można przechodzić dalej. Byle rozsądnie i powoli. Dotyczy to głównie warzyw. Z pozostałymi ostrożniej. Mam nadzieję, że się rozczytacie.
#3171 |
Zakorzenienie
|
hej,
dzis próbuję się do Was zgłosić chyba już z 5 raz, Moj dzieć ma nadal skoka i ,,miauczy" cały dzień Laseczki błagam napiszcie gdzie jest ten kalendarz za free ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Zadomowienie
|
elaine, wrzuć proszę te notatki do kubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
okey wrzucam do klubu
![]() trochę chaotycznie to napisałam. Podpytywałam też o słoiczki. Jeśli chodzi o składy to najlepsze są Holle, Hipp i BabyDream. Najgorsze gerbery...Ogólnie polecała robienie swoich, mrożenie w kostkach w zamrażarce (o czym też tutaj pisałyście). Pytałam o stewie i xylitol. I jak najbardziej ok. Xylitol dla takich maluszków wskazany (pomimo że od 3 rż) w przypadku kiedy są problemy z odparzeniami, grzybami, pleśniawkami, bo ma działanie grzybobójcze.
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-11-20 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43799130]Komu dobry temu dobry... Nocka znow do d...y
![]() A dzis w dodatku szaro i ponuro... Robie postepy - umowilam sie na piatek do gina.. Pierwsza wizyta po porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teso piona ja też w piatek pierwsza wizyta ![]() Elaine ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
Elaine- a jeszcze o tą kupkę chciałam dopytać. Jeśli są w niej cząstki to nie ma jeszcze enzymów trawiennych?
U Misia są często. Nie w każdej kupce, ale w 7 na 10 na pewno. |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Stevia jest dobra w czasie leczenia kandydozy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do kupek moja ma bobki kasztanki od 2dni bo je ziemniaczla z dynia i to napewno.przez to.tez ma zolte "niestrawione"rzeczy w kupce koloru zoltego ..zaczelysmy wprpwadzac nowe rzeczy woec i kupa sie zmienia nie jeztem ekspertem ale dopoki dziec nie placze nie ma wydetego twardego brzuszka i niema krwi w kupce to jest ok. same macie nieraz jakies"czastki"w kupie to co macie nierozwiniety uklad trawienny?(nie pije tu do postu elwine czy cos w tym stylu..taki przyklad poprostu... ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- zreszta myslicie ze nasi rodzice robili nam jakas ekspozycje?podekrzewam ze wszystkie obylysmy sie bez ekspozycji i nic nam nie jest a jak dziec ma "zakodowane"ze bedzie mialo celiakie czy jak to soe zwie to i tak bd mial... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotkaa: są produkty, które nie są trawione przez dorosłych też. po prostu. Usłyszałam że konsekwencje karmienia dzieci wcześniej niż ich organizm jest gotowy (chodzi o te enzymy) mogą się objawić dopiero w przyszłości, życiu dorosłym, np zespołem jelita wrażliwego (czy jakoś tak) i problemami trawiennymi. Wiadomo każda zrobi jak uważa. ![]() ![]() Katarzynka: moze akurat tego dnia mu cos nie podeszła ta marchewka, skoro wcześniej było ok.
Zawsze i na wieczność uczyńmy z życia święto https://instagram.com/rudymspojrzeniem http://www.rudymspojrzeniem.pl Galeria pazurkowa: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692 Edytowane przez elaine-blath Czas edycji: 2013-11-20 o 17:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.