|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Oboz jezykowy-w kraju czy za granica?;)
Hej!!!
![]() Zalezy mi na podszkoleniu angielskiego ![]() ![]() Na co powinnam zwrocic uwage przegladajac oferty? Widzialam,ze wiekszosc wyjazdow do Anglii ma nocleg u rodzin angielskich, moi rodzice sa temu przeciwni... Jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie??? ![]() (heh dodam,ze mam prawie 17 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oboz jezykowy-w kraju czy za granica?;)
moim skromnym zdaniem lepszy jest oboz jezykowy za granica, gdzie mowia w jezyku ktorego chcesz sie uczyc. w czasie wolnym czy wieczorami jak bedziecie wychodzic gdzies sami etc masz mozliwosc poznawania nowych ludzi i szlifowania jezyka. mieszkajac u angielskiej rodziny masz mozliwosc nie tylko cwiczenia jezyka, ale rowniez poznania zwyczajow i kultury angielskiej. mysle, ze moze to byc ciekawym doswiadczeniem. ja na wymienie mieszkalam u rodziny niemieckiej i milo to wspominam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oboz jezykowy-w kraju czy za granica?;)
Jeżeli masz jechać na obóz do jakiegoś hotelu czy pensjonatu, to wydaje mi się że miejsce nie robi zbyt dużej różnicy bo i tak po za "lekcjami" mało będziesz mówić w języku obcym.
Najlepsze są obozy gdy jedziesz mieszkać do jakiejś rodziny, wtedy jesteś zmuszona do porozumiewania się w danym języku, po za tym poznasz kulturę i te sprawy.. Ale taki wyjazd niestety jest dość drogi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.