Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 15:22   #1921
megusia87
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
no to taka sama historia byla u nas
idiotka ze mnie to pewnie,przez to ciagłe niewyspanie

a z tym chloroformem to masakra...

Wojtuś dziękuje za brawa

--
a nie głupio dawać takie perfumy na prezent ? hmmmm
Ja bym dała. Jak tylko ładnie pachną...
Przynajmniej prezent z głowy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-20, 15:24   #1922
uparciucha
Przyczajenie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Czesc dziewczyny Może któras mi doradzi, od dzisiaj musiałam zaczac brac antybiotyk na kiepsko gojąco sie rane Musiałam Zofije odstawic od piersi ale na szczescie pije mm.Ustrojstwo musze brac przez 7 dni i co potem??Od 8 dnia moge zaczac ja znowu karmic piersia???Według mnie nie i teraz nie wiem ile czasu jeszcze musze poczekac az moje mleko bedzie bez tego lekarstwa.Moze ktoras miała problem z ciezko i ropiejacymi sie ranami?Lekarka przepisała tylko antybiotyk i na tym koniec.Moze ja mam jakas bakterie?

Kupiłam kocyk,poduche i bandanke La Millou. Kocyk kupiłam dla średniaka już.
Acha kupiłam tez dla malej łyżeczke metalowa ale wydaje mi sie,ze jest za duża dla jej buzki.Moze ktoras uzywa metalowej łyzeczki a jej bobas ma około 6 miechów.Jesli tak to prosze o linki

Zoska juz je papki warzywne na obiadek i kleik ryżowy przed snem. Na razie tak wyglada moje rozszerzanie menu. Na szczescie wszystko pochłania Spanie tez wyglada dobrze, wiekszosci nocy budzi sie tylko raz na amku.
uparciucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:24   #1923
megusia87
Zadomowienie

A propos to oni tak potrafią człowieka zamotać że nie wie jak się nazywa...
Ja ostatnio o mało co nie skusiłam się na cudowny zestaw noży za 150zł... A takie same u Chińczyka za 50....

I od tej pory koniec z ulicznymi zakupami

Stary 2013-11-20, 15:26   #1924
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Ja bym dała. Jak tylko ładnie pachną...
Przynajmniej prezent z głowy

no spoko sa, fakt prezent z głowy.

wiecej nie dam sie naciagnac! to byl ostatni raz

<ale ciagle mnie ten temat meczy;p>
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:26   #1925
kociakZpazurem
Raczkowanie

Veronicbrawa za 7msc

hehe to się dałaś

kiedyś mój brat myślał że poderwie tą dziewczynę co sprzedawała ale tak ładnie gadali aż też udało jej się że kupił te perfumy
A w gazetce z rosmana jet napisane na końcu że właśnie podszywają się tak jakby pod nich i sprzedają i że te perfumy ni będą u nich

Perfumy jak perfumy na prezent będą dobre najwyżej powiesz że nowość i jeszcze w rosmanie niema
kociakZpazurem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:29   #1926
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uparciucha Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Może któras mi doradzi, od dzisiaj musiałam zaczac brac antybiotyk na kiepsko gojąco sie rane Musiałam Zofije odstawic od piersi ale na szczescie pije mm.Ustrojstwo musze brac przez 7 dni i co potem??Od 8 dnia moge zaczac ja znowu karmic piersia???Według mnie nie i teraz nie wiem ile czasu jeszcze musze poczekac az moje mleko bedzie bez tego lekarstwa.Moze ktoras miała problem z ciezko i ropiejacymi sie ranami?Lekarka przepisała tylko antybiotyk i na tym koniec.Moze ja mam jakas bakterie?

Kupiłam kocyk,poduche i bandanke La Millou. Kocyk kupiłam dla średniaka już.
Acha kupiłam tez dla malej łyżeczke metalowa ale wydaje mi sie,ze jest za duża dla jej buzki.Moze ktoras uzywa metalowej łyzeczki a jej bobas ma około 6 miechów.Jesli tak to prosze o linki

Zoska juz je papki warzywne na obiadek i kleik ryżowy przed snem. Na razie tak wyglada moje rozszerzanie menu. Na szczescie wszystko pochłania Spanie tez wyglada dobrze, wiekszosci nocy budzi sie tylko raz na amku.
http://pulsmedycyny.pl/2582517,54794...zasie-laktacji

Zerknij, wg mnie bardzo dobry artykuł.

Stary 2013-11-20, 15:35   #1927
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

My po szczepieniu. Waga, uwaga, uwaga, zaszalała ... 6280 zamykamy drzwi czy ktoś nas przebije Florek?
ale malusieńka
Przemek taki był w czerwcu fajnie byłoby ponosić lekkiego niemowlaczka

Cytat:
nooo i jestem po prostu wściekła na siebie...
dałam się dzisiaj zrobić w bambuko... zagadała nas pod tesco dziewczyna,że niby badanie rynku robi, testowaliśmy perfumy... i dałam się namówić i kupiliśmy 2 perfumy marki no name za 60zł.. ehh nie wiem co mi odbiło, tż od początku mówił, że nie kupujemy ..
a ja miałam jakieś zaćmienie... przecież wiadomo nie od dziś , że tak oszukują ludzi
no nic, perfumy ładnie pachną... będą na prezenty dla teściów
noo nieźle
pocieszę Cię że moja babcia kiedyś dała się wkręcić na jakimś spotkaniu w masażer stóp za który zapłaciła 1600 zł, w ratach

ja nigdy się nie zgadzam jak mi ktoś cokolwiek proponuje

---
ale fajny dzień mamy, odwiedzinki Deb z Helenką, Vujki z Pawełkiem i Maluskiej z Emilkiem - wszystkie dzieciaczki grzeczne, ładnie się bawiły, Emilek wymiata, wszędzie był, wszystkiego się łapał i wstawał, jak dobrze że Przemek jeszcze w miarę w miejscu zostaje

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 15:38   #1928
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a chodzicie całkiem sami czy na jakieś zajęcia?
najpierw chodziliśmy sami w niedzielę, a od dwóch tygodni chodzimy dodatkowo na zajęcia w soboty rano

Cytat:
aaa i Wojtek kończy dzisiaj 7 miesięcy!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 15:48   #1929
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Heja

Jestem Boigiem od wczoraj usypiam dziecko bez cyrku. Myslę że znalazłam przyczynę jej upierdliwego charakteru.. za mało snu. Teraz wynoszę ją do sypialni co 2- 3 h i ładnie tam zasypia i śpi ok pół godziny a nie jak wcześniej w salonie 2 razy w ciągu dnia po 15 min. Widocznie potrzebuje ciszy i ciemnosci.

Dziś też zrobiłam słoiczków na miesiąc do przodu. A oszczędności na konto
Myślicie że są jakieś ograniczenia w podawaniu kaszy jaglanej ? bo co drugi słoiczek robiłam właśnie z kaszą, mam nadzieje że wyjdzie jej na zdrowie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Podajemy najlżejsze dzieci? Mój 8,5 kg, więc się nie liczy
O szit, Jurek przegonił Nine, moja ostatnio ważyła 8300 ale to przed kupą i po jedzeniu więc przypuszczam, że jeszcze tyle nie ma. Dobra, wybaczymy bo facet ma prawo ważyć więcej
Stary 2013-11-20, 16:31   #1930
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
No przebił, tylko on 2 tygodnie młodszy, aczkolwiek startował z wyższego pułapu.
Może Flo po kupie, a Paula przed
fakt, byl po kupie i to duzej no i mimo startu z wyzszej wagi to swoje juz tez przeszedl - mial przez to dluzsze przerwy w tyciu i te cholerne leki...

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
my na koniec października mieliśmy 5880..

oo, wlasnie! no ale teraz ma pewnie min. 300g wiecej...

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
My 6220
wlasnie o was sobie tez myslalam. ale Julcia to dama, dba o linie razem z Paulinka od najmlodszego

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 16:39   #1931
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
fakt, byl po kupie i to duzej no i mimo startu z wyzszej wagi to swoje juz tez przeszedl - mial przez to dluzsze przerwy w tyciu i te cholerne leki...

wlasnie o was sobie tez myslalam. ale Julcia to dama, dba o linie razem z Paulinka od najmlodszego
Moja niby dobrze przybiera, więc nie widzę, zeby u Florka leki i operacja coś zaburzyły. Ładnie wyszedł na prostą.

Ta linia u mojego dziecka robi się co raz bardziej okrąglutka
Szkoda, że moja lekarka nie mierzy, muszę męża namówić na mierzenie przy kąpieli, ale to chyba dopiero w piątek.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Agnes w jakich słoikach zagotowujesz? Ja w tych dzieciowych to już dawno słyszałam, że nie warto nawet próbować, ale o dziwo, słoiczki z dżemów i innych przetworów ostatnio mi nie "pochwytały". Wybieram te z pstrykaczkowymi pokrywkami.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 17:36   #1932
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Zaczynam sie zastanawiać czy nie kupic tego całego woombie. Maly spi tylko jak go przytulam z raczkami ulozonymi wzdłuż ciala:/ jestem cała zdretwiala

Magiusa chyba Ty jestes specjalistka powiedz mi czy to możliwe że do tej pory spal normalnie a teraz będzie mu potrzebny ten otulacz? Na stronie widziałam chyba 2 rodzaje, możesz mi opisać czym one sie różnią? Jaki Ty masz? W ogóle czy któraś z Was nie jest z niego zadowolona?

I jeszcze jedno: Leon często przez sen odwraca sie na brzuch, a po jakimś czasie zaczyna plakac żeby go przewrócić. Czy w takiej sytuacji spanie z woombie nie jest niebezpieczne?:/
Wiesz co w sprawie woombie to więcej Ci Mysia powie bo oni ciągle używają, a my przestaliśmy w wieku3 mies., bo mnie wkurzało, że memla to woombie.
Co do tego, że spał normalnie, a teraz nie to nie wiem czy woombie pomoże, bo może Leoś ma jakiś skok rozwojowy, no i nie ma gwarancji, że zablokowane rączki pomogą.
Powiem Ci, że jak odstawiliśmy woombie to po jakimś mies. postanowiłam znów spróbować czy dzięki temu lepiej prześpi noc i nie przespał. Więc nie wiem czy woombie obecnie pomoże.
A co do przewracania na brzuch w nocy to w sumie oficjalnie na stronie woombie jest napisane, że należy wtedy zaprzestać jego używania, choć Mysia chyba nie odłożyła.
Jest wersja woombie convertible który pozwala wyciągnąć rączki, ale wtedy raczej jest to śpiworek, a nie otulacz.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hejka

ale ja jej nie zabieram wszystkiego. Ma kocyk, ma smoka, ma pluszaka. Nie ma tylko mnie.
I dla mnie to już nie jest kwestia ile ona śpi a to żeby zasypiała sama. Bo na prawdę czasami mam dość usypiania jej przez godz po to żeby mi spała pół godz.
I czytam, czytam i czytam... i pół roku to jest najwyższy czas. DZiecko które ma pół roku i nie przesypia nocy (czyt. budzi się powyżej 3 razy) to już są zaburzenia snu.

Ona płacze, krzyczy, kłoci się, śpiewa itd. I czasami na prawdę mam dość i chcę ją zabrać z łóżeczka i utulić ale powtarzam sobie że to dla jej i naszego dobra. A to że wstaje w świetnym humorze, tylko mnie w tym utwierdza. Ja ją dużo przytulam w dzień więc wie że JESTEM.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

nie nie! na pewno Karola nie robi na złość. JA wiem że ona nie potrafi zasnąć, bo nikt jej tego nie nauczył. I wiem że to jest tylko i wyłącznie moja wina. Ja nie chce jej pokazywać kto tu rządzi (nawet jakbym chciała to bym przegrała ).
Ja po prostu widzę że ona źle sypia. Chce żeby sama zasnęła a nie trzymana za rączkę czy głaskana po główce. Nie chce za 5 lat dalej tak robić. DZiecko z tego NIE WYROŚNIE, ona po prostu myśli że tak ma być bo JA ją tego nauczyłam.
Hm...no to Daro będzie chyba miał zaburzenia snu, bo póki co budzi się dokładnie 3razy w nocy i radośnie popija mleczko z piersi.

Jesteśmy po szczepieniu na pneukokoki, było ok tzn. chwilka krzyku tylko w momencie wkłucia.
Pediatra znów w szoku, bo w 3 tygodnie Daro przybrał 620 gram i waży 8240 w 5 mies. swojego życia. Tak więc zostało nam jakieś 900 gram do potrojenia wagi urodzeniowej, a mamy na to aż 7 mies. Chyba damy rade

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:27   #1933
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny chodzące z dzieciaczkami na basen... Dam radę pójść sama na zajęcia?? Myślicie ze można jeździć komunikacją na basen w zimie? chodzi mi o powrót czy to nie będzie za bardzo niebezpieczne - w sensie ze będzie się przeziębiał??

chciałam zapisać W. ale TŻ wiecznie nie ma czasu, no i godziny też jakieś mało zachęcające - np. 8 rano w niedziele... toż my spimy do 11... No i trochę się boje sama jechać z nim samochodem bo ze mnie slaby kierowca a to jednak warszawa jest i tu jeżdża jak wariaci...
u nas tz nie zawsze może z nami isc, wiec zabierałam ze sobą siostrę. raz albo dwa bylam sama, ale chodzimy ze znajomymi, wiec jak już kolezanka ogarnie swoje dziecko to konczy ubierać Nele, a ja ide się przebierać. zabierają mala z upalnej przebieralni (gdzie pot leje się po dupie ) i czekaja już w pomieszczeniu z normalna temp. tam koncze ja ubierać i wracamy. odpowiadajac na Twoje pytanie jest to realne, choc dość meczace z drugiej strony, chodzi z nami para z bliźniakami. oboje wchodzą z dziecmi do wody, zatem maja do ogarniecia i siebie i dzieci i daja rade. wszystko robia powoli i wygladaja na mniej zmeczonych niż ja hehe.
na autobus nie zdecydowałabym się - w strone na basen nie ma sprawy, ale po pływaniu samochod jednak jest potrzebny. dziecko rozgrzane, pewnie nie do końca wysuszone (uszka np.), wielkie skoki temperatur...

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
ej a u Was ten drugi rodzic musi placic za wejsciówkę? bo znalazłam coś takiego na jednym z basenów:
Rodzic, który chce zrobić zdjęcia lub film, może wejść na płytę pływali pod warunkiem, że wykupi bilet wejściowy na basen oraz posiada zmienione klapki oraz strój kapielowy.
u nas to jest kurs dla niemowląt i nawet w pojedynczej wejsciowce jest zaznaczone, ze cena obejmuje wejście do wody dziecka z jednym z rodzicow, plus drugi na brzegu basenu (wkładanie do wody, wyciąganie, przebieranie, fotki, ale i aktywny udział w zajęciach - rodzice polewają dzieci z brzegu, podaja zabawki, bija brawo - to nie jest tak, ze siedza tylko i się gapia często wychodzą z zajec rownie mokrzy jak rodzic plywajacy hehe)

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Hahah, ja też taka jestem Do lekarza z mężem, do urologa z ciotką A jak myślę, że za miesiąc mam iśc z nim sama do szpitala to umieram już... mąż w pracy będzie. Ja z moim tylko do sąsiadki na piętro wyżej chodzę
nie chodzicie nigdzie sami? a spacer? zakupy? dzisiaj bylam z mala u kardiologa (ekg super, szmerow nie slychac, za miesiąc echo, ale raczej jest ok ) i nie było zle. wiadomo, ze im więcej rak do pomocy tym latwiej, ale z drugiej strony nie taki diabel straszny najgorze to chyba sa kolejki do rejestracji, później już z gorki.

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
I dla mnie to już nie jest kwestia ile ona śpi a to żeby zasypiała sama. Bo na prawdę czasami mam dość usypiania jej przez godz po to żeby mi spała pół godz.
I czytam, czytam i czytam... i pół roku to jest najwyższy czas. DZiecko które ma pół roku i nie przesypia nocy (czyt. budzi się powyżej 3 razy) to już są zaburzenia snu..
nie obraz się, ale dla mnie to brzmi jak stara szkola z czasów mojej mamy bo polroczne dziecko to już powinno samo spac, przesypiać noce, jesc co 4 godziny, siedzieć oblozone poduszkami i wcinac skorke od chleba. kazde dziecko jest inne...dla mnie polroczniak to przede wszystkim maly człowiek i nie można od niego wymagac żeby był taki sam jak inni. jedni spia 12 godz, inni 5 i sa wyspani, jedni musza zjeść sniadanie, inni nie gdzie wyczytalas o tych zaburzeniach snu? bo większość znajomych mamusiek jak słyszy, ze Nelka spi od 19 do 5-6, a czasem i 7 rano bez pobudki robi wielkie oczy i nie wierzy, ze istnieja takie dzieci. rozumiem Cie, bo nocne pobudki sa irytujące, ale daj jej czas...może ma teraz gorszy okres.

Cytat:
nie nie! na pewno Karola nie robi na złość. JA wiem że ona nie potrafi zasnąć, bo nikt jej tego nie nauczył. I wiem że to jest tylko i wyłącznie moja wina. Ja nie chce jej pokazywać kto tu rządzi (nawet jakbym chciała to bym przegrała ).
Ja po prostu widzę że ona źle sypia. Chce żeby sama zasnęła a nie trzymana za rączkę czy głaskana po główce. Nie chce za 5 lat dalej tak robić. DZiecko z tego NIE WYROŚNIE, ona po prostu myśli że tak ma być bo JA ją tego nauczyłam.
to trochę brzmi tak jakbys zaczela się zgadzać z poglądami swojej teściowej jaka Twoja wina? ze przezywa caly dzień i ma problem z zasnieciem? ze lubi czuc Cie blisko siebie? według mnie z tego nie trzeba wyrastać teraz glaskasz, a za 2-3 lata wpusisz w nocy do swojego lozka, bo będzie miała straszny sen. i wtedy tez mamusia będzie potrzebna tuz obok.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Ona od początku tak miała. No, ale noce całe przespane nie są ... albo kwiczy o smoka, albo gada, albo się wierci. Zawsze coś
Mi chodziło o to, że moje dziecko na noc jest nauczone samo zasypiać. Kombinuje jak jej wygodnie i zasypia. Czasami pokwęka to się sprawdza co się dzieje, ale jak tylko się wierci to jej nie przeszkadzamy.
Zdarzają się gorsze dni, że trzeba przytulić i poklepać, kilka czy kilkanaście razy, ale to każde dziecko tak ma. Dorosły też ma gorsze dni.
Nela tez zasypia sama, ale nie wiem czy to jest kwestia NAUCZENIA. u nas każdy wieczor wygląda tak samo, powtarzamy czynności jak roboty i mala się do tego przyzwyczaila. i można by uznac "nauczyli ja" i maja. znajome mamy robily tak samo i ich dzieci nie sa w stanie same zasnąć, potrzebne jest bujanie, suszarka, noszenie na rekach i inne "czary". każdy maluch jest inny, wiec pewnie gdybyśmy się powymienialy dziecmi to nie byłoby tak latwo kazda rozgryza swoje dziecko i robi tak żeby było dobrze.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Noooo to gratuluję ząbkowania i polecam Dentinox

Cytat:
Największe przekleństwo :/ ja pozbyłam się już trzech w tym dwie chirurgiczne usuwane :/ masakra, została mi jeszcze jedna i się powoli zaczajam na nią.
tez usunelam 3, została jedna, ale podobno ja mogę mieć i tez zaluje, ze usuwałam je tak pozno, bo wcześniej niezle dawaly w tylek wychodząc i znow się chowając.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
No przebił, tylko on 2 tygodnie młodszy, aczkolwiek startował z wyższego pułapu.
Może Flo po kupie, a Paula przed
alez ona jest drobniutka! Flo po takiej ciężkiej operacji to można go usprawiedliwić, ale Paulinka to się ewidentnie obija! trzyma linie czy jak? w przybiera równo? co pediatra na jej wage? bo to już pewnie nawet nie 3 centyl

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
właśnie zaliczylismy pierwsza "dorosłą" marchewkowa kupe:P Mój dorosły synus;P
czy po sloiczku dajecie zawsze dzieciom pierś do popicia i czy tylko wtedy jak sie domagają?
za meska kupe!
cycus po jedzeniu jest zawsze, ale nie podaje jeszcze wody, herbatek itd.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:33   #1934
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:

Agnes w jakich słoikach zagotowujesz? Ja w tych dzieciowych to już dawno słyszałam, że nie warto nawet próbować, ale o dziwo, słoiczki z dżemów i innych przetworów ostatnio mi nie "pochwytały". Wybieram te z pstrykaczkowymi pokrywkami.
ja miałam różne po dżemach, majonezach, chrzanach itd, jedne pochwytały inne nie. Te które nie chwyciły zamrażam. Ostatnio tez zamroziłam, i przed podaniem zagotowywałam. Nina jadła i nic jej nie było. Teraz tak samo zrobiłam.
Stary 2013-11-20, 18:36   #1935
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale malusieńka
Przemek taki był w czerwcu fajnie byłoby ponosić lekkiego niemowlaczka
hehe Nela wazyla tylko we wrześniu jako 4 miesieczniak

Cytat:
ale fajny dzień mamy, odwiedzinki Deb z Helenką, Vujki z Pawełkiem i Maluskiej z Emilkiem - wszystkie dzieciaczki grzeczne, ładnie się bawiły, Emilek wymiata, wszędzie był, wszystkiego się łapał i wstawał, jak dobrze że Przemek jeszcze w miarę w miejscu zostaje
ale Wam suuuper. swietne fotki!
Stary 2013-11-20, 18:37   #1936
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociakZpazurem Pokaż wiadomość
Szarp próbuj stopniowo, uda się w końcu powodzenia

ashmoja od urodzenia zasypia sama. Wcześniej zasypiała już podczas jedzenia a później ledwo do łóżeczka się ją odłożyło i już spała albo po chwili zasnęła. Oczywiście były wyjątki jak coś ją bolało to było trzeba i na rękach usypiać i nosić.I raczej od tego że sama zasypia i nie muszę jej nosić to nie będzie się gorzej rozwijać
Teraz jak ją położę do łóżeczka i widzę, że jakby się nakręcała do zabawy to robię test: kładę na bok daję pare buziaków w policzek jak się uspokoiła to znaczy że zaraz zaśnie i dziubkuję ją aż uśnie, jak nie to już nie idziemy sapać

nobotak za pierwszą marchewkę i wagę

marchewka może ona chciała zafundować im odchudzanko przez tą jogę i taki miała zamierzony efekt hehe

Wczoraj słoiczek z zupką mi spadł, ''łapałam'' nogą żeby się nie zbił i nie zbił tylko wszystko się wylało a później zauważyłam że nawet sufit jest upaćkany nie wiem jak to doleciało.

pierze już któraś rzeczy dzieciaczków w zwykłym proszku? ja na razie robie pół na pół i nie widzę żeby coś ją uczuliło chyba niedługo przejdę już na zwykły
mam nadzieje, ze tak sie tylko ze mna droczysz, a nie myslisz, ze wg. mnie dzieci, ktore z latwoscia same zasypiaja gorzej sie rozwijaja

Vil - ale mialyscie mega spotkanko

Magiusa dla Daro za wage i dzielne zniesienie szczepienia

My jutro idziemy sie mierzyc i wazyc wiec zobaczymy gdzie sie plasujemy w watkowym zestawieniu podejrzewam, ze w srodeczku

Sofia mi dzis w dzien spala prawie 3h ciagiem szkoda, ze dzieci nie mowia "mamo, ide spac na 3 godziny - zrob sobie spa"
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 18:40   #1937
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jesteśmy po szczepieniu na pneukokoki, było ok tzn. chwilka krzyku tylko w momencie wkłucia.
Pediatra znów w szoku, bo w 3 tygodnie Daro przybrał 620 gram i waży 8240 w 5 mies. swojego życia. Tak więc zostało nam jakieś 900 gram do potrojenia wagi urodzeniowej, a mamy na to aż 7 mies. Chyba damy rade
pięknie przybiera
Stary 2013-11-20, 18:44   #1938
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparciucha Pokaż wiadomość
.
pytałaś lekarza o to? bo są różne antybiotyki, przy niektórych mozna nawet karmić..

Cytat:
fajne mieliście spotkanko
Stary 2013-11-20, 18:49   #1939
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My jutro idziemy sie mierzyc i wazyc wiec zobaczymy gdzie sie plasujemy w watkowym zestawieniu podejrzewam, ze w srodeczku
chyba tez jutro pojdziemy się zwazyc i przy okazji odbebnimy ostatnie wzw żeby mieć to z glowy

Cytat:
Sofia mi dzis w dzien spala prawie 3h ciagiem szkoda, ze dzieci nie mowia "mamo, ide spac na 3 godziny - zrob sobie spa"
hehe ooo tak! albo mamusiu jutro będę miał zly dzień, wiec zrob sobie dzisiaj wszystko zebys jutro miała czas tylko dla mnie
Stary 2013-11-20, 18:51   #1940
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

oo, wlasnie! no ale teraz ma pewnie min. 300g wiecej...

jak dalej uparcie się trzyma 3 centyla to nie więcej niz 300g a ważyć się będziemy dopiero przy kolejnym szczepieniu, chyba jakoś w przyszłym roku dopiero

Cytat:
wow! za wagę
Stary 2013-11-20, 19:04   #1941
salviae
Zadomowienie

Cytat:
ładna waga chyba przegoni Kube, bo on 7 miesiecy i 9400 wazy ale jak go podnosze to juz cieeezko, musze w najblizszym czasie kupic fotelik
Cytat:
no nie, powinien byc taki zegar jak na pralce
Cytat:
A propos to oni tak potrafią człowieka zamotać że nie wie jak się nazywa...
Ja ostatnio o mało co nie skusiłam się na cudowny zestaw noży za 150zł... A takie same u Chińczyka za 50....

I od tej pory koniec z ulicznymi zakupami

hehe moj dziadek ostatnio kupil skorzana mini dla babci i brzydkie kapy na tapczan za 300 zł
Cytat:
---
fajne spotkanie, my z Rybnikiem jakos nie mozemy sie zgrac, ale moze za niedlugo spotkanie dojdze do skutku
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Heja

Jestem Boigiem od wczoraj usypiam dziecko bez cyrku. Myslę że znalazłam przyczynę jej upierdliwego charakteru.. za mało snu. Teraz wynoszę ją do sypialni co 2- 3 h i ładnie tam zasypia i śpi ok pół godziny a nie jak wcześniej w salonie 2 razy w ciągu dnia po 15 min. Widocznie potrzebuje ciszy i ciemnosci.
hehe

Kuba mial dzisiaj zly dzien, caly czas musialam sie nim zajmowac marudzil, marudzil, marudzil nie wiem, czy mozliwe ze znowu zeby jak tydzie temu przebily sie 2 jedynki jutro jade do rodzicow, niech sie dziadkowie nim zajmuja
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:23   #1942
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

a czytałas ile mozna przechowywać takie przetwory? tez mam chęć na marchewkę z jabłkiem A do huli kuli pewnei musi się przekonać
No właśnie nie wiem. Już pisałam, że to co robiłam z brokułem i dynią się popsuło. Reszta się ładnie trzyma, ale planuję wszystkie słoiczki wykończyć w maks 3 miesiące.
U mnie najładniej zamykają się słoiczki po przecierze pomidorowym z Lidla

Cytat:
a nie głupio dawać takie perfumy na prezent ? hmmmm
Ja dostałam takie perfumy od szwagra i uważam, że to głupie Nie użyłam ani razu, oddałam mamie. Ale teściom to chyba można

Cytat:
Ale fajnie tam macie. Dzieci grzeczne, matki poplotkowały, super

Cytat:
No właśnie! Też bym tak sobie życzyła
Stary 2013-11-20, 19:29   #1943
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
alez ona jest drobniutka! Flo po takiej ciężkiej operacji to można go usprawiedliwić, ale Paulinka to się ewidentnie obija! trzyma linie czy jak? w przybiera równo? co pediatra na jej wage? bo to już pewnie nawet nie 3 centyl
Muszę sprawdzić te centyle. Podobno przybiera prawidłowo. Jak ją sadzam to i tak wygląda jak ludzik Michelin więc jest ok.

Stary 2013-11-20, 19:35   #1944
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

hehe ooo tak! albo mamusiu jutro będę miał zly dzień, wiec zrob sobie dzisiaj wszystko zebys jutro miała czas tylko dla mnie
właśnie tak powinno być!!

Powiem Wam ze coraz dziwniejsze są moje rozmowy z moim synem... Dzisiaj go trzymałam na swoich kolanach przodem do siebie (od poludnia marudzil, a już od 15 konkretnie) i mowię powiedz z czym masz problem brzuszek - pokazuje brzuszek - tiu tiu tiu boli?? a może mokro - tiu tiu tiu mokro ?? a może ząbek - tu jest ząbek - boli ząbek, jest ałłla?? A moje dziecko patrzy się na mnie jak na debila i nie wiem czy jeszcze coś pominęłam czy po prostu czekał az go normalnie spytam...

Albo wczoraj.. coś też go złapała maruda.. I ja mowie do niego - Wojtuś Ty już jesteś duży chlopak, jak masz z czyms problem to po prostu powiedz.. takie duże chlopaki to już nie płaczą.Tak tak juz nie jestes noworodkiem co sobie beczy i beczy.. Ty masz już prawie 6 miesięcy!! Już jesteś baaardzo duży!.. a on na mnie tymi oczkami szreka przeciez ja jestem jeszcze taki malutki...
---------
Dziewczyny - serio wy się tak nigdzie bez mężów nie ruszacie? To co wy robicie całymi dniami??

Kurcze jak bym musiała na męża czekać z każdą pierdołą to bym nic w życiu nie załatwiła.. całe becikowe sama, co 2 tygodnie do przychodni- morfologia, wizyty.. Raz w miesiącu do bibilioteki na drugi koniec warszawy, na zakupy ciuchowe. Co jakiś czas na gimnastykę z niemowlakiem...

ja czasami wole pojsc sama niż go prosić, ustalac kiedy może, może z laski wpiszę się w grafik..a tak chop sium... Lubie być samowystarczalna, nie lubie być od nikogo zależna Jedynie mam problem gdzie przydałoby się pojechać gdzieś samochodem.. To trochę boje się go wozić, bo ze mnie słaby kierowca i jakby mi się rozwyl to bym się rozproszyla i nie wiedziała co robić, gdzie zjechać itp.. i dlatego jeżdże wszędzie komunikacja

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-11-20 o 19:42
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 19:47   #1945
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem Wam ze coraz dziwniejsze są moje rozmowy z moim synem... Dzisiaj go trzymałam na swoich kolanach przodem do siebie (od poludnia marudzil, a już od 15 konkretnie) i mowię powiedz z czym masz problem brzuszek - pokazuje brzuszek - tiu tiu tiu boli?? a może mokro - tiu tiu tiu mokro ?? a może ząbek - tu jest ząbek - boli ząbek, jest ałłla?? A moje dziecko patrzy się na mnie jak na debila i nie wiem czy jeszcze coś pominęłam czy po prostu czekał az go normalnie spytam...
Marchewa, dzieci to rozumieją. Jak moja miała hmmm 3 miesiące około czy 4 i nie chciała jeść, przysysała się i puszczała, rozglądała, to wzięłam ją pod pachy, przed siebie i powiedziałam "kochanie, teraz jest pora jedzenia, trzeba jeść cyca. Jak nie zjesz to mamusia nie da za 5 minut znowu. Następne karmienie za 3 godziny. Przemyśl sprawę i szamaj". Mąż się chichrał w kiblu, co ja do niemowlaka gadam, ale ... jak się przyssała to zajadała do końca I niech mi ktoś powie, ze taki maluch nic nie rozumie

Stary 2013-11-20, 19:49   #1946
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ładna waga chyba przegoni Kube, bo on 7 miesiecy i 9400 wazy ale jak go podnosze to juz cieeezko, musze w najblizszym czasie kupic fotelik
No mi Daro też się ciężkawo podnosi, szczególnie w nocy jak odkładam po jedzeniu bo jest peeełniutki.
Nie przegonimy Was na pewno, myślę, że już zwalniamy, więc podejrzewam, że jak będzie miał 7 mies. to będzie miał maks koło 9 kg do 9,5 ( i to już będzie naprawdę duuużo)

Cytat:
Napisane przez maarchew
ka;43809606

Albo wczoraj.. coś też go złapała maruda.. I ja mowie do niego - Wojtuś Ty już jesteś duży chlopak, jak masz z czyms problem to po prostu powiedz.. takie duże chlopaki to już nie płaczą.Tak tak juz nie jestes noworodkiem co sobie beczy i beczy.. Ty masz już prawie 6 miesięcy!! Już jesteś baaardzo duży!.. a on na mnie tymi oczkami szreka przeciez ja jestem jeszcze taki malutki...
---------
Dziewczyny - serio wy się tak nigdzie bez mężów nie ruszacie? To co wy robicie całymi dniami??

ja czasami wole pojsc sama niż go prosić, ustalac kiedy może, może z laski wpiszę się w grafik..a tak chop sium... Lubie być samowystarczalna, nie lubie być od nikogo zależna Jedynie mam problem gdzie przydałoby się pojechać gdzieś samochodem.. To trochę boje się go wozić, bo ze mnie słaby kierowca i jakby mi się rozwyl to bym się rozproszyla i nie wiedziała co robić, gdzie zjechać itp.. i dlatego jeżdże wszędzie komunikacja
Mi się podobają Twoje rozmowy z synek
Co do TŻ'ta i ruszania się z nim czy bez...hm..no ja w sumie nie mam za bardzo gdzie biegać bez TŻ i co załatwiać, spacery robimy sami z Daro, a poza tym nie mam specjalnie obowiązków. I tylko jak TŻ wraca to wtedy ewentualnie sama na spotyk z koleżankami czy do fryzjera/kosmetyczki.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-11-20, 19:53   #1947
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę sprawdzić te centyle. Podobno przybiera prawidłowo. Jak ją sadzam to i tak wygląda jak ludzik Michelin więc jest ok.
taaa i mamusia jej kupuje kombinezony jak dla strong woman

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:

ciekawe co sobie myśli...
a chłopaki placza nie wierz w to, ze nie hehe.
Stary 2013-11-20, 19:58   #1948
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak nie potrafię, jak P ma gadulca to ja już nie śpię.
Ja nie Justi, ale ...
TH radziła dać na to ramię nad cycem coś kolorowego przykuwającego uwagę bardziej niż reszta otoczenia. Czasami działało, bo patrzyła i przy okazji lapała cyca
Mała śpi w łóżeczku koło naszego łóżka, a z mężem mamy umowę, że od 5 on wstaje do małej a ja śpię.
Oni często wstają po 7 chodzą po pokoju, ubierają, przewijają się, mała ma drzemkę, a ja śpię.

Cytat:
Ósemka mi na dole wychodzi i mnie kłuje... Potrzebne to komu...
Zeby dentyści mieli dodatkowy zarobek...

Cytat:
xal mialam na mysli przesypianie nocy
I wiem, ze sa dzieci, ktore noc przesypiaja duzo wczesniej. Kazde dziecko jest inne. Rozny jest tez ten sen na innych etapach rozwoju. Dzieci mogly spac cala noc majac 4mce a w 6ym budzic sie co godzine w nocy... Duzo rzeczy.na to.wplywa. Ale wydaje mi sie,ze jak pol roczne dziecko budzi soe czesto w nocy to nie jest to zadne zaburzenie, a taki etap
A co do samodzielnego zasypiania. U nas proby byly okupione ogromnym placzem i stresem, ktorego nie chce dziecku niepotrzebnie serwowac. Jesli Paulinka sobie radzi w tym temacie to super
Moja spała lepiej jak była mniejsza. Teraz od 23 budzi się co 2-3h no i wstaję do niej bo co mam zrobić, widocznie tego potrzebuje.
Zasypia sama w lóżeczku wieczorem ale w dzień jak chcę ją dać spać dże się w niebogłosy. Ma tak od tygodnia i nie wiem o co chodzi...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:03   #1949
Veronic
Wtajemniczenie

vil- zazdroszczę spotkaania i dzięki za "pocieszenie"

ash- pięknie Sofia pospała dzisiaj Wojtuś też mi zrobił "prezent", w dzień spał 2 godz ciągiem i wieczorem zasnął bez kręcenia się i płaczu

marchewka-
fajjnie sobie gadasz z Wojtusiem
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:06   #1950
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Moja spała lepiej jak była mniejsza. Teraz od 23 budzi się co 2-3h no i wstaję do niej bo co mam zrobić, widocznie tego potrzebuje.
Zasypia sama w lóżeczku wieczorem ale w dzień jak chcę ją dać spać dże się w niebogłosy. Ma tak od tygodnia i nie wiem o co chodzi...
To u nas tak samo jest w nocy...ja też nie wiem o co chodzi, ale zrzucam na potrzeby jedzeniowe. Bo podobno jak starsze dziecko to tak może mieć bo pokarmem nocnym lepiej sobie uzupełnia niedobory

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości