|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Półśpiochy i ewentualnie spodenki + skarpetki. Musze dokupić kilka sztuk półśpiochów, ale poczekam jeszcze na ostatnie duże USG (w okolicach 30 tyg.) - zapytam swoją doktor jak wielkiego mam się spodziewać potomka ![]() Wydaje mi się, że dopiero ok. 6 m-ca życia to dziecko jest na tyle duże, że można jakoś fajniej je ubierać. Ja planuję w pierwszych miesiącach ubierać córkę jak najprościej. Cytat:
|
||
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jajca!
Tą ciemną linię, która biegnie normalni od pępka w dół to ja mam też nad pępkiem i dodatkowo mam wrażenie. że biegnie mi też w stronę cycek A myślałam ciągle, że to odciśnięty szef na skórze
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1357 |
|
Rozeznanie
|
Hey Dziewczynki
Cały tydzień byłam na wsi u Teściowej, zakupiłam sobie nawet internet w telefonie by być na bieżąco, ale zasięg tam taki, że nic nie pisałam, podczytywałam Was tylko. U mnie mija 28 tydzień i gdy czytam o Waszych nadchodzących porodach to robi mi się zimnoooooo. My dopiero startujemy z wyprawką - w sobotę jedziemy oglądać wózki, mam listę rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę i listę potencjalnych wózkowych kandydatów, może uda się podjąć decyzję. W przyszłym tygodniu wybieram się na krzywą cukrową (wydaje mi się że to późno, ale w świetle tego co piszecie o mierzeniu cukru myślę sobie, że przynajmniej jeszcze mam spokój - w razie czego), a na początku grudnia zamierzam kompletować szpitalną torbę. Musimy też kupić pralkę i szwagier wczoraj mnie uświadomił, że zmieniły się przepisy i wszystkie tegoroczne pralki są już tak skonstruowane, że w razie awarii po okresie gwarancyjnym nie opłaca się wymieniać części, bo wszystko jest ze sobą tak połączone, że lepiej kupić nową pralkę (to w skrócie piszę, on to bardziej zawile - profesjonalnie tłumaczył). Muszę skonsultować z kimś te nowiny. Sugerował, że bardziej opłaca się kupić roczną pralkę ściągniętą z zachodu - nie myślałam wcześniej o kupnie używanej pralki, ale mamy znajomego który ściąga sprzęty z Holandii, może warto zobaczyć co ma? Tylko szybko, bo od grudnia mąż wraca na kurs, więc chcę go wykorzystać póki jest na miejscu ![]() Oglądam Wasze wózki, łóżeczka, ubranka, brzuszki (Sweet Vintage, śliczne zdjęcia!) i wszystko mi się bardzo podoba i już chwilami nie mogę się doczekać mojej Zuzki... Tym bardziej, że bije mnie coraz mocniej, więc świadomość tego, że jesteśmy we dwie towarzyszy mi non stop ![]() Rozumiem też co czujecie w związku z bólem spojenia, kręgosłupa, wszystkiego... Też chodzę jak kaczka i mam skurcze łydek (wiecie jaki jest patent na ten ból? Naciągnąć mocno nogę - wyprostować, zadrzeć palce stopy do góry i trzymać - boli niemiłosiernie, ale działa). Dziś rano mąż pił kawę przed pracą, a ja próbowałam się przetoczyć z boku na bok. Śmiał się ze mnie niemiłosiernie, więc musiało to wyglądać komicznie. Stwierdziłam w końcu, że wyglądam pewnie jak ten wieloryb, którego znaleźli ostatnio na dnie Bałtyku i że różnię się od niego tylko tym, że jeszcze żyję ![]() Mamy szpitalne, Mamy z podejrzeniem zatrucia, Mamy słodkie - przytulam Was i przesyłam pozytywne myśli ![]() Iwantyou - całusy dla coraz większego Dominika Perfuzja - zauważyłam że Twój synek ostatnio znowu jest Joachimem? ![]() No, to się naprodukowałam, jak na jeden post to starczy
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
vacuity no chyba cały czas jest
Ale w sumie to nie jestesmy na 100 % pewni
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was
![]() sweet super fotki ![]() Ja umieram, padam na przysłowiowy pysk! o 8:30 przyszła do mnie mama, bo okna wypada umyć i skoro tż pojechać, dom trza wysprzątać. Super, mama umyła mi okna poprasowałyśmy firanki, a ja jechałam z koksem z prasowaniem, kolejnymi praniami sprzątaniem całej kuchni, łazienki pokoi (a mam ich 4!) skończyłyśmy o 13. Szybko zjadłam obiad (kwaśnicę, po której cukier mimo golonka 81!!) pobiegłam na spotkanie, tam się trochę nalatałam z jedną Panią. Potem znów po rodziców i do sklepu i... padłam tak o 18 siadłam na tyłku. I nie wstaję, o nie.... kupiłam te staniki do karmienia, wzięłam dwa 75e. zobaczymy jak dojdą. Został mi do kupienia ręcznik do małego, pościel, może jakieś kaftaniki. gaziki, oliwka hipp (to też dla mnie na bebzola) no i to tyle... w sumie chyba. Kupie jeszcze dwa staniki do spania bezszwowe. Torba spakowana (nie spakowałam tylko żelu pp pasty itp., bo wezmę jakieś końcówki tego co będziemy zużywać i tyle), ciuszki poprane, wózek gotowy. JA ZWARTA hahahah Nasz dzieć w 32 tc był już główką na dół, kręgosłup z prawej strony. Lekarz mówił, że nie zmieni położenia (np. główką do góry). Ale może obracać się z prawej na lewą??
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Iwontyou, cieszę się, że Dominik robi postępy, z każdym dniem coraz lepiej
podziwiam Twoją wytrwałość. Fajnie, że nam piszesz o tym co się u was dzieje. Twoja postawa uświadamia mi, że miłość do dziecka jest ogromna i czuje się ją jeszcze bardziej po porodzie.Aaaaaaaa Borys tak mnie naciska na dół, że boję się wstać.. Trzymam kciuki za mamy z zatruciem na wątku ma być słodko pierdząca. My (słodkie mamy) tej słodyczy mam za wiele :P
|
#1362 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Świetne zdjęcia! Wyglądasz pięknie. Ładnie się prezentujecie razem z tż ![]() Cytat:
Ja Zawitkowskiego bardzo lubię. Swego czasu oglądałam filmiki na yt i podobało mi się to co przedstawiał. A ten jego głos!! Uwielbiam! Nie Ale dla większego dziecka po domu czy pod spodnie jak zimno to tak. Zresztą Eryk później non stop skarpety ściągał,więc rajstopki były wygodne. Dla Kacperka pewnie dopiero na jesień zacznę używać. Cytat:
No tak,u mnie ze znikaniem zawartości lodówki problemów nie ma ![]() Ale nie lubię tak upychać,że trzeba było tu przełożyć,tam przesunąć,żeby wszystko pomieścić... a za chwilę okazuje się,że trzeba coś sięgnąć co upchałam na koniec ![]() Super! Pokaż jaki wózek będziecie mieć
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje za wszystkie komplementy
bardzo mi miło. Wahalam sie nad sesja, ale ostatecznie zdecydowałam sie i jestem zadowolona z efektów![]() Co do wyboru szpitala do porodu, to pewnie ostatecznie zdecyduje po rozmowie z moja ginka. Idę w piątek wiec na dniach podejmę decyzje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie.
Aaaa to ja nie wiedziałam, że ta ciemna linia biegnie przez cały brzuch <achaaa> Myślałam, że tylko pod pępkiem ![]() Czyli normalka i wszystko ok
|
#1365 |
|
Rozeznanie
|
Ja ta linie mam tylko nad pępkiem, ale za to mnóstwo włosków wzdłuż niej mi wyrosło....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, znowu brzuch mnie boli okresowo
Ja tu chojrakuje, ze za chwile moge rodzic, ale jednak chciałabym przetrzymac do 18-19 grudnia
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
Mam tam lekarza i znajomą położną i w ogóle znam dużo osób które tam rodziły i bardzo sobie chwalą opiekę. Lutycką mam z 1 opinii, to też nic złego mi nie mówiła znajoma.
|
|
|
|
#1368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), ale jak będą ok to i ja się zdecyduję, chciałabym takie usztywniane.Wiecie co, u mnie 7 miesiąc, a wcale tej linii nie mam (nie to, żeby mi zależało ) i pępek też siedzi na miejscu - schowany ![]() Przyszło mi jeszcze do głowy, że mamy już mamusie październikowe i listopadowe. Niedługo będą grudniowe, styczniowe i lutowe, może i marcowa się jakaś znajdzie na wątku. Więc z mamuś noworocznych zrobią nam się mamusie półroczne
|
|
#1369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znając mnie to bym już siedziała trzymając torbę do szpitala w ręce w stanie gotowości
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Totalnie nie moge sie do tego zmotywowac. Ale juz druga z trzech dzieciecych pralek sie pierze
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rajstopek to mam parę sztuk ale dlatego ze byly wsrod fantow które dostaliśmy takto bym nie kupowała.
Co do sesji to my mieliśmy sie wybrać pod koniec miesiąca ale jakoś tracę przekonanie do tego pomysłu. .. moze dlatego ze powoli robi mi sie ciężko albo coś. ...muszę to jeszcze przemyśleć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Aaass no i bylam w tej biedronce i nie bylo rozmiaru 1. Zastanawiałam sie czy moze 2 nie wziąć bo ich sie dłużej używa a tych najmniejszych jakąś mniejszą paczkę. ... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1372 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1373 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczornie,
Słuchajcie, wyraźnie wiję gniazdo...!!! W szafach porządki zrobione, rozgrzeszyłam się nad łóżkiem, znalazłam kawałki wózka, pościel do łóżeczka, nosidełko dla dziecia, uprałam pierwsze ciuszki, wysuszyłam i poprasowałam. A jutro nie wiem jak dam radę Wikę odwieźć do przedszkola, bo już mnie wszystko tak boli, że prawie wyję, a tu prawą nogę z gazu na hamulec trzeba przenieść. Uj, masakra będzie... ![]() Akkma, twój bigos jest genialny!!! Jadłam go dzisiaj na wszystkie główne posiłki i cukier mam poniżej 105 za każdym razem!!! ![]() Cytat:
Ja zaklepuję 19.12. I tak ma być! Cytat:
Cytat:
Mój tż przepowiada, że moim planem będzie poród. Ja mam nadzieję, że już będziemy w domku we czworo... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1374 |
|
Rozeznanie
|
To ja nie mam żadnych włosów, ani kreski ani rozstępów... Nic mi się nie dzieje, czasem mam noc, kiedy się budzę i to tyle
Oczywiście cieszę się, że nic mi nie jest. Z resztą nie lubię narzekać na zdrowie. Puszczam brzuchowi relaksującą muzykę szukam szlafroka niedrogiego. Gdzie Wy kupowałyście? Gratulacje dla Dominika
|
#1375 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki,
patrzcie na tych uciekinierów od 2 minuty są debeściaki ![]() http://www.youtube.com/watch?v=sDaRLZF9HqY Cytat:
no nie no, coś takiego, to totalna masakra...Czasem warto złożyć wizytę monitorującą w wynajmowanym mieszkaniu i zobaczyć jak sprawa wygląda... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
chcę zacząć od wyprania tych torb (toreb?), w które chce nas spakować. I nawet za to zabrać się nie mogę a tu też już 34 tydzień leci... zawsze wszystko w sumie robiłam na ostatnią chwilę, ale mam nadzieję, że tym razem uda mi się zmotywować i zadziałać wcześniej. Zwłaszcza, że 19.12. może należeć także do mnie. Wtedy idealnie na wigilię do domciu Co do pieluszek - rozmiaru 1 w ogóle nie kupuje. Dostałam jedną Dadę w rozmiarze 1 jako reklamówkę w SR i wydaje mi się baaardzo mała. Mój agent waży już 2300, więc zapewne spokojnie mu pupinka urośnie jeszcze ten kilogram do rozmiaru 2 zanim na świat wyjdzie, oby nie urosła dużo więcej
|
|
#1376 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My leniuchujemy na kanapie, i oglądamy komedie, obżarci bo na kolację był placek po węgiersku. A tak w ogóle to witamy się w 28 tyg. czyli III trymestr czas zacząć. ![]()
|
||||
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
No tak im dłużej się zastanawiam tym bardziej dochodzę do wniosku żeby kupić rozmiar 2 ta dużą paczkę a 1 jakiś mniejsze opakowanie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- W ogóle to mój tz właśnie sobie poszedł na piwo z kumplem a ja siedzę w tej chałupie i mam już dosyć tych czterech ścian. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam w ogóle- tylko odciśnięty szew po rajtkach zostaje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

I tak zastanawiałam się czy jest sens niemowlęciu rajstopki kupować, czy jednak lepiej półśpiochy.

Jskbys mała jakieś pytania to nie wahaj sie

A myślałam ciągle, że to odciśnięty szef na skórze

(to w skrócie piszę, on to bardziej zawile - profesjonalnie tłumaczył). Muszę skonsultować z kimś te nowiny. Sugerował, że bardziej opłaca się kupić roczną pralkę ściągniętą z zachodu - nie myślałam wcześniej o kupnie używanej pralki, ale mamy znajomego który ściąga sprzęty z Holandii, może warto zobaczyć co ma? Tylko szybko, bo od grudnia mąż wraca na kurs, więc chcę go wykorzystać póki jest na miejscu 

na wątku ma być słodko pierdząca. My (słodkie mamy) tej słodyczy mam za wiele :P

no nie no, coś takiego, to totalna masakra...