Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 20:04   #1021
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem. Ja już po badaniach. Okazło się, że lekarz źle obliczył mi tydzień ciąży i teraz jestem już w 15 tyg (14 tydz. i 1 dz.), a jak mówiłam, że błędnie liczą to mnie nie słuchali i tym samym nie udał się zmierzyć przezierności.
Jedak lekarz powiedział, że na jego oko wszystko z dziećmi jest w porządku.
Siedziałam w gabinecie chyba z godzinę. No i przy badaniu pęcherzy moczowych wyszło, że będę miała dwójkę chłopaków. Termin porodu na 20.05.2014.
Także jestem zadowolona, że na razie z dziećmi wszystko w porządku.Teraz idę trochę tv pooglądać i spać.

Super gratuluję synów
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:05   #1022
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

JJJustynAAA >> trzy głosy poszły
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:08   #1023
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Witam wieczorkiem. Ja już po badaniach. Okazło się, że lekarz źle obliczył mi tydzień ciąży i teraz jestem już w 15 tyg (14 tydz. i 1 dz.), a jak mówiłam, że błędnie liczą to mnie nie słuchali i tym samym nie udał się zmierzyć przezierności.
Siedziałam w gabinecie chyba z godzinę. No i przy badaniu pęcherzy moczowych wyszło, że będę miała dwójkę chłopaków. Termin porodu na 20.05.2014.
Także jestem zadowolona, że na razie z dziećmi wszystko w porządku.Teraz idę trochę tv pooglądać i spać.
aa będziesz miała dwóch łobuzów!!
Super, że wszystko w porządku. Masz zdjęcia usg?
Stary 2013-11-20, 20:09   #1024
asiulka_22
Zakorzenienie

pikaso >> gratulacje , pewnie tata dumny że bedzie 2 synów
Stary 2013-11-20, 20:10   #1025
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
JJJustynAAA >> trzy głosy poszły

dzięki...

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:10   #1026
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
aa będziesz miała dwóch łobuzów!!
Super, że wszystko w porządku. Masz zdjęcia usg?
Właśnie zdjęć nie mam, dostałam tylko dokładny opis badania.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:11   #1027
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Pikaso twoje podwójne męskie szczęście ma się dobrze. To najważniejsze... Jak wrażenia po takiej informacji??? nie wolałabyś dwóch ładnych takich samych dziewczynek ???

Mama Franka

Stary 2013-11-20, 20:13   #1028
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
nie wolałabyś dwóch ładnych takich samych dziewczynek ???
hehe,,," będzie dwóch ładnych takich samych chłopców"
Stary 2013-11-20, 20:14   #1029
asia27100
Zakorzenienie

pikaso gratki! a macie jakies typy na imiona dla synów? a jaki tydzien ciaży ci wcześniej sugerowali?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:15   #1030
meniaa94
Wtajemniczenie

Jej znów bliźniaki na forum
Stary 2013-11-20, 20:16   #1031
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
hehe,,," będzie dwóch ładnych takich samych chłopców"
Śmiejesz się a ja tam zazdroszcze Paulce, Pikaso i Monice... Chciałam mieć bliźniaki i po cichu na nie liczyłam... Niestety marzenia się nie spełnią...
A zawsze chcialam mieć parkę... I mogłabym ją mieć od razu, bez dwóch ciąż - praktyczne podejście hihihi a tak poważnie to bliźniaki to mega podwójne szczęście

Mama Franka

Stary 2013-11-20, 20:17   #1032
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
No kochana najgorsza wtedy była kusicielka największa Karolak, która następnego dnia opowiadała jaką dobrą pizze na obiad zrobiłą
:diab elek:

Cytat:
Siedziałam w gabinecie chyba z godzinę. Nie mam żadnego zdjęcia, ale widziałam jak sobie fikały. TŻ z przejęcia patrzył tylko w monitor mi przez ramię, a nie zauważył że na przeciwko mnie na ścianie wisi 40 calowy monitor, na którym wszystko było widać. Dzieciaczki są zwrócone buźkami do siebie i się nawet trochę przepychały.
No i przy badaniu pęcherzy moczowych wyszło, że będę miała dwójkę chłopaków. Termin porodu na 20.05.2014.
Gratuluję udanej wizyty i synków!!!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:18   #1033
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
pikaso gratki! a macie jakieś typy na imiona dla synów? a jaki tydzień ciąży ci wcześniej sugerowali?
13, ale na podstawie wcześniejszego USG. Dzisiaj lekarz powiedział, że mogą być większe i pytał się o nasz wzrost. Jednak po powrocie do domu przeczytałam opis badania i termin mam na 20.05, wiec jak z OM i już się pogubiłam.
Typów na imiona nie mamy jeszcze. Będzie trudniej niż z dziewczynkami.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:19   #1034
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ty jesteś przesłodka
Kochane jestescie oby dwie

Moj mowi ze nigdy go tak nie rajcowalam jak teraz

A ja moje kochane od poniedzialku jezdze tylko po lekarzach dzisaj zajelo mi to 6 godzin
W poniedzialek ginekoleog ona sie nie przejela wezlem chlonnym ;(
Wtorek rodzinny lekarz ta juz podzialala skierowanie do laryngologa i do odzialu chorob zakaznych
Sroda 3 godziny u larungologa z skierowaniem do onkologa ;(
Usg jamu ustnej stwierdzenie ze to zatkana slinianka
Wykluczenie biopsji i guzka
Choc mam kulke w tym wezle ok 3 cm
Potem 3 h na zakaznym i badania nadal na toksoplazme po jakkes podejrzenia by je wykluczyc
Jutro odbieram wyniki krwi u rodzinnego i wizyta
Piatek odbieram winiki na zamaznym i kntrola u laryngologa z wynikami czy to jednak nic zlosliwego
Wiec tak wyglada moj caly tydzien i smutno mi strasznie bo nieby nie chce sie przejmowac bo na 90% to ta ślinianka i bąbelkowi nic nie grozi ale musze czekac na te wyniki krwi
Jakis wirus chcial mnie zaatakowac ale organizm sie bronil i zaatakowal ten wezel chlonny ;(
Oby na tym sie skonczylo bo ma sie samo wchłonąć
To tyle u mnie
Stary 2013-11-20, 20:19   #1035
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Iwona90r Pokaż wiadomość
Hej hej mogę się dołączyć do Waszego wątku? Mam termin miedzy 8 a 12 maja 2014
Witaj

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
tak, jakos mi dziwnie - TZ chce jechac 30km w jedna strone na hale, pograc sobie w pilke :/ Nie bardzo chce siedziec sama.. A do tesciowej nie chce mi sie jechac.. :/
Nie marudaj, u mnie to standardzik 3 razy w tygodniu, ciesz sie, że masz chwile dla siebie Poza tym chłop też musi mieć swoje rozrywki, pasje, może umówisz sie z jakąś koleżanką na herbatkę ?

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze dzieło. Komu kromeczkę
Oooo tym to mnie skusisz, na słodkie sie nie nabiorę :P
Właśnie w sb będą goście u Tżta i teraz mysle żeby prócz ciasta jakąś sałatkę zrobić albo parówki w cieście i podać do kawki

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Witam sie po wizycie... z maluchem wszystko dobrze, rośnie sobie, pomachał mi rączką, aż się gin zaczął śmiać, bo on tak zawsze sobie dogaduje do tego monitora "o jakie dziecię grzeczne rośnie i się ładnie z matką wita". Płci nie było jeszcze widać, kolejna wizyta przed samymi świętami.
O to super z dzidziem

Cytat:
Ogladam sobie sesje ciazowe Czy ktoras sobie bedzie takowe robic w zaciszu domowym ? Swoja droga - niektore sa mocno przesadzone, nagosc - a przed ciaza przeciez by sie tak nie pokazały I jakby robic to nie w takiej zawansowanej ciazy, kiedy ledwo sie dycha
Nie miałam w planach, ale koleżanką założyla z mężem firmę i mnie namawia na taką z brzusiem i Olafem, w sumie może wyjśc słodko, on juz teraz robi słodkie tuli do brzusia

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ja mam taki problem że ginekolog powiedziała mi żebym sobie zażywała magnez niestety nie jestem w stanie przełknąć tej tabletki jest za duża i nie wiem co robić... ?
A na co ten magnez? Magnezu masz full wybór, jakaś tabletka Ci przejdzie, pierwsze słyszę żeby nie można było rozpuszczalnych w ciąży, całą poprzednią brałam bo własnei te rozpuszczalne mają najwiecej zawartości magnezu w magnezie i raczej tym sie sugeruj Poza tym robisz troszkę tragedie z małej tableteczki, w jogurcie pokruszonego nie zjadłaś To może pokrusz jak dziecku??
A w ogóle witaj

Cytat:
aaa no właśnie koleżanka mi mówiła że w ciąży nie powinno się pić takiego musującego bo zawiera więcej cukru i mało magnezu w sobie.. dlatego kupiłam ten w tabletkach i udało mi się tylko raz połknąc tabletkę.. A wy co myślicie o tym magnezie rozpuszczanym ??
Bzdura

Cytat:
Ja ja ja!!! czekam z niecierpliwością na każdy odcinek
Ja nei mogę żadnego kulinarnego w ciąży oglądać, od natrętnych reklam jedzenia też mi źle

My po szczepieniu, bez problemu narazie Olis standardowo zapłakał przy wkłuciach a tek to oki W poczekalni dorwał konika na biegunach więc tatuś już też wie, co mały dostanie na Gwiazdkę
No to teraz możemy zmieniać przychodnię, bo nerwuje mnie ten doktor wciąż wypisuje homeopatyczne mimo że na młodego nie działają i nie chce dać skierowania do chirurga choć mały ma w ksiażecce jak i w wypisie ze szpitala wskazanie

Tż znów mi się zagubił gdzies na joggingu

Asia a może przełożyłabyś prywatną wizytę na za tydzień, dwa?

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:19   #1036
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A wracając do moich perypetii z bojlerem niestety będzie trzeba zakupić nowy, który mam mieć w domu w piatek po południu więc do piątku nie mam ciepłej wody. Dziś kąpiel w misce a jutro muszę do teściów podjechać albo do cioci głowe umyć... Normalnie XXI wiek a takie średniowiecze no...

Mama Franka

Stary 2013-11-20, 20:21   #1037
meniaa94
Wtajemniczenie

Gosiaczek 3mam kciuki ! Wszystko będzie dobrze i na pewno nie jest to złośliwe ! Musi się samo wchłonąć ... innej opcji nie ma bo ...
Stary 2013-11-20, 20:28   #1038
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Nie marudaj, u mnie to standardzik 3 razy w tygodniu, ciesz sie, że masz chwile dla siebie Poza tym chłop też musi mieć swoje rozrywki, pasje, może umówisz sie z jakąś koleżanką na herbatkę ?

Nie miałam w planach, ale koleżanką założyla z mężem firmę i mnie namawia na taką z brzusiem i Olafem, w sumie może wyjśc słodko, on juz teraz robi słodkie tuli do brzusia

My po szczepieniu, bez problemu narazie Olis standardowo zapłakał przy wkłuciach a tek to oki W poczekalni dorwał konika na biegunach więc tatuś już też wie, co mały dostanie na Gwiazdkę
No to teraz możemy zmieniać przychodnię, bo nerwuje mnie ten doktor wciąż wypisuje homeopatyczne mimo że na młodego nie działają i nie chce dać skierowania do chirurga choć mały ma w ksiażecce jak i w wypisie ze szpitala wskazanie

Tż znów mi się zagubił gdzies na joggingu
że Oliś na szczepieniu dzielny.

Szukaj Tż - chociaż z drugiej strony to duży chłop poradzi sobie.

Ja też jestem zdania że i kobieta i mężczyzna powinni mieć czas dla siebie... I nie ma co marudzić że małż jest na piłce... Dobrze mu to zrobi

Natomiast co do sesji moj małż raczej by się na nią nie zgodził. Ciężko go zmusić do zdjęć jak jesteśmy gdzieś nad morzem czy w górach a co dopiero jakby ktoś miał go ustawiać itp nie ma mowy

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Gosiaczku 3maj się. Musisz byc dobrej myśli. Nie daj się stresowi bo zobaczysz okaże się że to nic groźnego i szybko sobie z tym poradzisz. Głowa do góry. My 3mam kciuki

Mama Franka

Stary 2013-11-20, 20:29   #1039
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witaj
A na co ten magnez? Magnezu masz full wybór, jakaś tabletka Ci przejdzie, pierwsze słyszę żeby nie można było rozpuszczalnych w ciąży, całą poprzednią brałam bo własnei te rozpuszczalne mają najwiecej zawartości magnezu w magnezie i raczej tym sie sugeruj Poza tym robisz troszkę tragedie z małej tableteczki, w jogurcie pokruszonego nie zjadłaś To może pokrusz jak dziecku??
A w ogóle witaj
Nie robię tragedi, może po prostu mnie nie rozumiesz a tym nie fajnym taktem nie pomagasz... szkoda... gdybym mogła ją przełkłnąć to bym przełkła.. bo chciałabym... nie moja wina że stanie w gardle że prawie się udławić mogę a potem wymiotuje..... ;( Nieważne... widocznie lepiej z problemem siedzieć cicho.......

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:32   #1040
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Lucynka spokojnie... Nikt tu na nikogo nie naskakuje...
widzę że dziewczyny coś są strasznie hmmm brakuje mi słowa...

W sumie ja też biorę magnez bo mam skurcze i powieka mi skacze, ale ja nie mam problemu z łykaniem...
madziula raczej chciła ci coś doradzić niż urazić...

Mama Franka

Edytowane przez JJJustynAAA
Czas edycji: 2013-11-20 o 20:34
Stary 2013-11-20, 20:32   #1041
meniaa94
Wtajemniczenie

Spokojnie dziewczyny
A Lucynka wiedz,że z każdym problemem możesz się do Nas zgłaszać ! Tak czy siak ktoś Ci pomoże ...
A rozumiem co czujesz bo też mam problemy z połykaniem większych tabletek,np.te witaminy co łykam omega med cięzko jest mi przełknąc ale daję radę bo to takie kapsułki Więc musisz iść do apteki jak Ci mówiłam iść i zapytać się o magnez musujący
Stary 2013-11-20, 20:34   #1042
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Gosiaczek, zdrówka, oby szybko przeszło

Pikaso dwóch rozrabiaków, super, chłopaki sa fajne

Cytat:
Nie robię tragedi, może po prostu mnie nie rozumiesz
Małym dzieciom kruszyło sie tabletki na pył, nie sposób tego nie przełknąć. Może magnez smakowy. A przede wszystkim rozpuszczalny, smaki są różne.
Nie rozumiem, bo nie zamierzam traktować dorosłej kobiety jak dziecka, dziewczyny tu radzą radzą a Ty dalej swoje, że się nei da. A czemu bierzesz ten magnez? Ja brałam na skurcze, które zmiekczały szyjkę co mogło grozić przedwczesnym porodem, dla mnie wystarczający powód by przełknąć każdą tabletkę. Robisz to dla dziecka nie dla siebie.

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:35   #1043
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Spokojnie dziewczyny
A Lucynka wiedz,że z każdym problemem możesz się do Nas zgłaszać ! Tak czy siak ktoś Ci pomoże ...
A rozumiem co czujesz bo też mam problemy z połykaniem większych tabletek,np.te witaminy co łykam omega med cięzko jest mi przełknąc ale daję radę bo to takie kapsułki Więc musisz iść do apteki jak Ci mówiłam iść i zapytać się o magnez musujący

Pójdę, pójdę.... i lepiej koniec tematu...

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2013-11-20, 20:36   #1044
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam na kolację... Pewnie do was jeszcze zajrzę

Mama Franka

Stary 2013-11-20, 20:36   #1045
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam wieczorową porą

przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale cały dzień w biegu...

u nas po wizycie wszystko ok
dzidzia ma 7 cm , machało rączkami i nożkami tak fajnie przezierność 1,2

idę Was chociażby w części nadrobić

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 20:37   #1046
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez madziuuula;43809576[B
][/B]

Małym dzieciom kruszyło sie tabletki na pył, nie sposób tego nie przełknąć. Może magnez smakowy. A przede wszystkim rozpuszczalny, smaki są różne.
Nie rozumiem, bo nie zamierzam traktować dorosłej kobiety jak dziecka, dziewczyny tu radzą radzą a Ty dalej swoje, że się nei da. A czemu bierzesz ten magnez? Ja brałam na skurcze, które zmiekczały szyjkę co mogło grozić przedwczesnym porodem, dla mnie wystarczający powód by przełknąć każdą tabletkę. Robisz to dla dziecka nie dla siebie.
Szczerze... ? Nie mam ochoty na dyskuje z Tobą więc pomiń ten temat....... bo i tak nie zrozumiesz... sorry.

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2013-11-20, 20:39   #1047
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam wieczorową porą

przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale cały dzień w biegu...

u nas po wizycie wszystko ok
dzidzia ma 7 cm , machało rączkami i nożkami tak fajnie przezierność 1,2

idę Was chociażby w części nadrobić
Kolejna udana dziś wizyta. Gratulacje
Stary 2013-11-20, 20:40   #1048
Nikii89
Zakorzenienie

Janeczka ja nie pomogę bo nie znam się szczerze na rybach , ale jak chcesz to mogę popytać TŻ

Hope akurat miał taką okazję bo ja pojechałam na zakupy a on został z małym i trafiły mu się , ale z matką jeszcze nie gadał bo jej nie widział. Ale go troszkę podburzyłam w tym temacie , bo mnie wkurzyła w końcu. Jak wie dobrze że coś jej się przypałętało to mogła nie przyłazić do Nas. Dorosły źle znosi to a co dopiero taki dziecko.

Asia ja też tak jak Madziula wywołuję w Auchanie

Madziula Oskar nawet sam nie chcę nic jeść , ani biszkoptów ani herbatników. Na kolację o dziwo zjadł samą szynkę bo miał chęć i po 40min wypił 150ml mm.

Iwona90r, Lucynka20xd witaj

Lolitka ja w końcu muszę tą tunikę zamówić i jakoś zapominam :P
Ale były chęci, u mnie coś ostatnio libido spadło i chęci 0

Mycha super że na wizycie wszystko OK.

Gosius ja robiłam w poprzedniej ciąży w 7m i teraz też bym chciała
Ja z TŻ odglądamy Top Chef

Asiulka fajnie że z dzidzią OK. ale szkoda że tak mało wiesz .

Pikaso super że wizyta udana i gratuluję chłopców

Madziula super że Oliś dobrze zniósł szczepienie

Niestety wieczorem też + podwyższona temp ;/ dopiero 3 dni temu skończyła się angina a teraz znów coś
Stary 2013-11-20, 20:40   #1049
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
A wiec ciocie kochane wstawiam zdjęcia moich misiów, niestety wspólnego zdjęcia nie mają :P
Dopiero teraz bo poszliśmy spać z tż po tym nerwowym poranku
Kochane kochane kochane caluje caluje caluje
Stary 2013-11-20, 20:43   #1050
VwVampirka
Zakorzenienie

O Wy przekroczyłyście gaduły już tys. post

My z TŻ mamy dziś 4 miesięcznicę ślubu TŻ powiedział mi o tym przed chwilą... a świętowaliśmy w McDonaldsie

Mam nowe prawko... zabrali mi moje prawa nabyte, bo mam termin ważności do 2028 r. a miałam na czas nieokreślony... i jeszcze płaciłam dziadom za to Jak nie zaczęłyście jeszcze zmieniać po ślubie, to nie róbcie tego, bo wyjdziecie na tym jak ja

Nadrobiłam znowu po łebkach i mogłam coś minąć, ale zauważyłam kilka postów:

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Czy któraś z Was ma może awersje do jedzenia? Ja mam okropną i zaczyna mnie to martwić na nic nie mam smaku ;/ już płakać mi się chce z tego wszystkiego przez cały dzień mogę zjeść dwie kanapki i trochę zupy i na tym koniec, bo czuję się pełna :/ a próby jedzenia na siłę kończą się na modłach... Do 8 tc przytyłam prawie 3 kg, a teraz to wszystko ze mnie schodzi, a raczej już zeszło... ważę się z rańca i waga pokazuje wciąż ten sam wynik
Ja miałam w środku nudności... będzie jakiś m-c, półtora temu... nie mogłam nic jeść, jedynie banany mi wchodziły a i to nie zawsze... Obiady to mnie odrzucały samym zapachem, gotowane i smażone też... tragedia była z tym jedzeniem... ale mi przeszło. Pomału zaczynałam jeść coraz to nowe potrawy i już jest ok, jedynie od kilku rzeczy mnie odrzuca.

Cytat:
Napisane przez Iwona90r Pokaż wiadomość
Hej hej mogę się dołączyć do Waszego wątku? Mam termin miedzy 8 a 12 maja 2014
Witam

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Ogldam bajkę o turbo ślimaku...
Turbo ślimak

Cytat:
Fajnie dołączyć dzięki, tym bardziej że teraz mam bardzo wiele czasu, jestem na chorobowym z wiadomego powodu, w sklepie w którym pracowałam nie było warunków dla NAS .. No więc od razu moja ginekolog wysłała nas na odpoczynek w sumie może i lepiej bo od ok. 7 tygodnia doskwierały mi nudności szczególnie najgorzej było w 9/10 tyg wtedy pojawiały się i wymioty . Ale teraz jest trochę lepiej czuję jak powoli to mija i mam nadzieję że dostaniemy przypływu energii. Po za tym to mąż mój pracuje za granicą i pewnie przyjedzie dopiero na święta. W sobote mamy wizytę na USG4D a w poniedziałek u lekarza prowadzącego ze względu na kończące się też zwolnienie. Co do pysznych ciaaaast aahh ja nie mam wogóle apetytu z początku bardzo mało jadłam teraz troszkę więcej ale i tak nie zawsze jest ochota ..
Witam

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Trzeci rok będę robiła z tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/przepis/piernik-staropolski
Jest pyszny!!!

Witaj!

Moje dzisiejsze dzieło. Komu kromeczkę
Też mam maszynę do pieczenia chleba ale jej nie używam, chociaż chlebek z niej wychodził boski Gdzieś miałam super przepisy na niego... ale niestety jest to dość droga impreza, składniki kosztują, prąd kosztują no i tłucze się całą noc... żebym miała większe mieszkanie, to może czasami, ale teraz mieszkamy w kawalerce, więc odpada.

Cytat:
A i jeszcze jedno info od kuzynki rossmanomsniaczki: w piątek makijaż - 40% (konkretów nie znam, bo reklama ma być dopiero od jutra!!!).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Potwierdzam. 40% na całą kolorówkę, prom do następnego czwartku. Przed ślubem trafiłąm na podobną i się obkupiłam jak głupia... chyba ze 2setki wydałam Ale miałam wszystko do samodzielnego mc-upu, same nowiutkie firmówki, które mam do teraz (i ich prawie teraz nie używam bo mi się nie chce).

Cytat:
meniaa94>> dzięki za info, wczoraj w aptece je miałaem w ręce i właśnie zobaczyłam że są dwa rodzaje kapsułek
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
a ja po wizycie,,, więc tak babeczka miła, / poszłam do niej pierwszy raz i na NFZ/ ale jak do mojego lekarza jest dużo pacjentek, tak do niej tylko 3 / razem ze mna/ było...
zbadała, mnie, i usg >> widziałam bąbelaska mojego i tak bardzo wyraźnie kręgosłup...pózniej po badaniu rozmawiałąm z nia i pytałam kkiedy można poznać płeć/ a ona :".... hmmm no na tym sprzecie to pewnie 16-17 tydz"...... dopiero- pomyslałam?, zdjęcia dzidzi mi nie dała żadnego więc porażka, tzn wydrukowała ale podpięła to do kartoteki , nie powiedziała mi ile ma cm,,, / ja w sumie tez w tym zamieszaniu zapomniałam zapytać/, widziałm jak się kręcił i tak fajnie przykładał/a ręke do buzi hehe.
no i powiedziała mi że kolejna na 18 grudnia.
normalną wizytę u mojego / pryw/ mam na 25 list/czyli w sumie za kilka dni/ , i nie wiem iść znowu czy zadzwonic i isć w grudniu / no i jak by nie patrzeć 150 zł by zostało/ i przed świetami mielibysmy prezent bo poznalibyśmy płeć...... oj ale namieszałam.....
Następnym razem wyjmij do badania telefon i sama sobie nacykaj fotek. Mój gin też nie daje fot, bo w drukarce wiecznie papieru nie ma (uroki NFZ), ale następnym razem sobie cyknę coś nowego.
A babka tak kontaktowa, wyjaśnia wszystko, wzbudza zaufanie, sympatyczna? Zostajesz u Niej, czy dalej szukasz?

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

Mi właśnie troszke smutno,czy jakkolwiek to nazwać,bo Małż chciał pokołysać Małego no i się zabraliśmy za to,ale nici z tego wyszły..wszystko tam na dole jakby zmienione i ciężej mi się pobudzić chyba musiałabym się wcześniej porno naoglądać
Może to tymczasowe? Ja tak miałam za pierwszym razem. Szanowna była płytka i za ciasna... ale po jakimś czasie znowu próbowaliśmy i już było lepiej

Cytat:
To chyba dobrze ze poszłas na zwolnienie - tam chyba nie sa przyjazne zapachy dla kobiet w ciazy, przynajmniej ja znam 3 takie sklepy gdzie jak sie wchodzi to tak doslownie smierdzi, ze nie ma przyjemnosci w zakupach..
Mój też się bał, więc nie poinformowałam go o możliwych plamieniach i bólach przed... tylko dopiero po, jak nic takiego nie było Jak go namawiałam, to mówiłam, że musi się przemóc dla dzidziusia, bo On też chce być kołysany i mu to dobrze zrobi...
pierwszym razem było nie fajnie (jak pisałam wyżej) ale następnym razem, to wypełnił misję 3 razy pod rząd

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
12ty tydzien ma ktoras jeszcze plamienia?? Byle do jutrzejszej wizyty, ale mam dziwne pobolewania w macicy;(
a jakie to plamienia? jak małe to ok, gorzej będzie jak będą wyglądać na okresowe, wtedy szybko na IP. Co do bóli, to jeśli są krótkie (zaboli i zaraz przechodzi), to ok, macica się rozciąga. Każda z nas takie ma. Gorzej, jeśli to są dłuższe bóle - wtedy IP. Tak mi gin tłumaczył.

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości