|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Co do sukienki na poprawiny to już ją mam od ponad roku. Kupiłam na chrzciny do rodziny TŻ, miałam na sobie raz i czeka w szafie na swoją wielka okazję
W rzeczywistości wygląda duuużo lepiej niż na zdjęciach. Ja nawet nie chciałam jej mierzyć, bo TŻ ja wypatrzył i muszę przyznać,że miał nosa Dziewczyny chyba pasuje?
|
#3392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziękuję
|
||
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia, spersonalizowanie to nieduzo wiekszy koszt/naklad pracy, a jedak o niebo bardziej elegancko i z klasą
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama odwiedzę 2 takie i liczę, że znajdę tam zaproszenie, które spełnią moje oczekiwania
|
|
#3395 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sceneria robi całość, ale fotki same w sobie są przeciętne. Ładną francuską sesję to widziałam kiedyś na blogu mojej fotograf (zabrzmi to jakby moja i tylko moja była ok, a wszystkie inne "be", ale naprawdę tamta sesja a sesja Fashionelki to wg mnie niebo a ziemia - https://www.facebook .com/media/set/?set=a.527131263974067.11 2777.292490444104818&type =3 )Cytat:
Ja nie wiem, bo nigdy tej zabawy nie widziałam. Planuję za to inną na naszym weselu - zespół daje worek z atrybutami, peruki, kapelusze itp i jak muyka przestaje grać to ktoś losuje z worka gadżet i zakłada na siebie.Cytat:
Cytat:
Raz byłam na weselu gdzie robiło się dwa kółka - kobiet i facetów i jak muzyka przestawała grać, to odwracało się i na kogo trafiło, z tym całowało. Oczywiście trafiłam na jakiegoś totalnego oblecha, zalanego w cztery Też tak sądzę! Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-11-20 o 20:51 |
||||
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też nie ma wielu zwyczajów które są na forum, tzn np pudełek na koperty, kolorowych butów, porcji mięsa na osobę, koszyczków ratunkowych, ale mnie to akurat cieszy- mam nadzieję że osoby które będą na naszym weselu zauważą jak bardzo się staraliśmy i jak wiele serca włożyliśmy aby Oni bawili się jak najlepiej
|
|
|
|
#3397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
To nie chodzi o koszty, bo ja nie chce zaproszen droższych niz 1zł, a na all pelno takich z personalizacją, wiec spoko
ale bardziej chodzi o to, ze ja już bym zamowila
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja celowo mam niespersonalizowane, bo personalizacja była w cenie, a listę gości mam od stycznia. Może i uważacie, że to nie wygląda ładnie, ale ja lubię pisane własnoręcznie i wszystkie 4 w tym roku dostałam też pięknie wypisane ręcznie ![]() Poza tym dochodzą wypadki losu Zaproszenia już mamy w domu, a w międzyczasie kuzynka się rozwodzi, brat rozstał się z dziewczyną po 5 latach, przyjaciółka z facetem.
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-11-20 o 20:55 |
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz jeszcze naprawdę mnóstwo czasu, kupe spraw załawionych, zdążysz spokojnie, a jeszcze 5 razy może Ci się zmienić "widzimisie" i potem może będziesz żałowała że już zamówiłas |
|
|
|
|
#3402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś princesskowatego ale mało obszernego...hmm nie znalazłam niestety ja mam Annais Rosabela, moje zdj są w tym poscie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4498Cytat:
![]() Cytat:
![]() taka niska z ciemnymi, krótkimi włosami, wiek ok 50 lat? ![]() a z tym mowieniem na ty, to już to wolę niż np "kochanie" ![]()
|
|
#3403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc takie możesz spokojnie kupić, a później samej wypisać
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w gorącej wodzie kąpana i lubie wszystko wczesniej zaplanować i zorganizować zawsze tak miałam poza tym teraz jestem i tak w stosunkowo dobrej formie psychicznej (mimo przemeczenia), a niedlugo odstawiam tabletki i nie wiem jak to będzie. Troche boje się nawrotu choroby bo mam na prawde ciezką prace i pod wzgledem psychicznym i fizycznym![]() A tak naprawde zalatwione mam narazie same bzdury nie licząc sukienki najwazniejszego, czyli sali, fotografa, kościola, alkoholu, obraczek itd jeszcze nie mamy
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też w gorącej wodzie kompana, ale nie aż tak |
|
|
|
|
#3406 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z resztą sama też projektowałam.Wracając do tematu dzieci. U nas będzie dwójka w wieku jedno nieco ponad 4 (mój chrześniak), a drugie niecałe 4 (córeczka siostry mojego TŻta). U mojego chrześniaka w międzyczasie pojawi się jeszcze drugie, bo termin mają na czerwiec a ślub w sierpniu. Ale ta sprawa jest już rozwiązana. Po prostu teściowa wujka będzie z małą/małym siedziała w pokoju w hotelu. W poprzednie wakacje też tak pilnowałam chrześniaka. Mieliśmy pokój wynajęty, najpierw dopóki młody się nie zmachał siedzieliśmy na sali i wariowaliśmy a potem położyłam go spać. Także jak ktoś jest choć trochę ogarnięty to załatwi sobie opiekę nad dziećmi, a nie że nie ma z kim zostawić... Ponadto jeszcze od strony TŻta niemalże całe jego rodzeństwo cioteczne ma już dzieciaki w wieku od 1 roku do mniej więcej 5 lat. Tych dzieci jest 4, ale zapraszamy bez nich. Z tym, że ja się spodziewam, że pomimo tego że na zaproszeniach nie będzie dzieci to i tak je wezmą
|
|
#3407 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
![]() Kamilko mierzyłam ją wrzucałam nawet tutaj zdjęcia niestety nie była mi pisana GRATULUJĘ BARDZO BARDZO - JEST PRZEPIĘKNA w realu jeszcze piękniejsza niż na zdjęciach naprawdę robi ogromne wrażenie!![]() Co do udostepniania zdjęć - Nasz fotograf też ma ten zapis i my się na niego zgodziliśmy nie wiedzę nic w tym złego dodaje zaledwie kilka zdjęć, nic więcej ale wiem, że sporo osób się nie zgadza na to ![]() Mierzyliśmy dzisiaj obrączki i jednak muszę się pożegnać z moją wymarzoną grubością 5-6mm - mogę mieć maksymalnie 4mm, mam za chude palce
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boska widzisz.. ja jej nie widziałam jak byłam.. ale, bardzo podobną mam w swojej "wielkiej trójce " ona jest pod spodem typową rybką? czy taką bardziej półrybką?
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem na nie, dawno już nie dostałam takiego wypisanego ręcznie. Teraz większość firm oferuje personalizację bez dopłat. Sama wezmę tylko kilka pustych zaproszeń w razie W
![]() Pysiu macie jeszcze dużo czasu koszt zaproszeń nie jest duży, więc ja na waszym miejscu poczekałabym z tym aż ustalicie listę gości, a nuż pojawią się jakieś nowe wzory/pomysły?
|
#3410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie i u TŻ ta zabawa jest popularna, na każdym weselu się pojawia ![]() nikt nie odczytuje jej jako wyciąganie kasy, bo tu nie o to chodzi, goście chętnie się bawią, nikt na nikogo krzywo nie patrzy jak nie pójdzie zatańczyć, wrzucają nawet symboliczne monety i czasami jedna osoba podchodzi kilka razy ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
te 4 mm wyglądały na dłoni idealnie ![]() ja ostatnio dostałam 2 zaproszenia ręcznie wypisane na 4 które dostałam w tym roku i nie przeszkadzało mi to, były ładnie wypisane i było mi mimo wszystko miło
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-11-20 o 21:35 |
||
|
|
|
#3411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie gniewaj się tylko
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedna dziewczyna na wątku ma podobną - http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,416.html a półrybka to coś w tym stylu? http://www.annaisbridal.pl/kolekcje/...-bridal/lamia/ (akurat na fotce modelka od afery z Zeltem
|
|
#3413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponaciskałam na tej stronie dalej te suknie, żeby zobaczyć kolekcję i to co zobaczyłam przeraziło mnie..... http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,429.html ![]()
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co powiesz na...suknię ślubną-kombinezon? http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,11737.html ![]() edit:znalazłam mniej rozkloszowaną princesskę http://www.annaisbridal.pl/kolekcje/...bridal/latoya/
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-11-20 o 22:02 |
|
|
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
ja rozwazam, tutaj nigdy nie dostalam spersolanizowanego zaproszenia ...
nie, taka po 30stce, dlugie ciemne wlosy. Ja ani kochanie ani na ty nie przyjmuje do wiadomosci. brak profesjonalizmu i od razu wychodze. |
|
|
|
#3417 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!!
Jestem pod wrażeniem ilości postów, które tutaj piszecie. To mój pierwszy post, jednak od kilku dni próbuję nadrobić.Nasz wielki dzień będzie 14 czerwca 2014. Jestem z Lubelszczyzny. |
|
|
|
#3418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też tak mam fotograf może bez naszej zgody pokazywać zdjęcia swoim potencjalnym klientom na komputerze albo wywołane ale na publikację na blogu/stronie potrzeba zgody. Ja pomimo że mam zamiar wyglądać pięknie w dniu ślubu to nie chcę aby wrzucano nasz zdjęcia do neta. To nasza prywatna uroczystość, nie muszą nigdzie krążyć. A w końcu fotograf może pokazywać nasze zdjęcia innym więc krzywdy mu nie robię.Cytat:
niektórzy nie zwracają na to uwagi
|
||||
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam dziś TZ żeby zrobił ten myk z kurtką i zwrócili mu te 130 zł z różnicy przeceny
jestem szczęśliwa
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj z mierzenia mam kolejną zdobycz: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,20698.html Oczywiście TŻ marudzi, że zakładki, że jak muszelka... Tylko ustalałyśmy, że pod biustem byśmy doszyły aplikację, wyglądałam mówiac nieskromnie lepiej niż modelka.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2013-11-20 o 23:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

W rzeczywistości wygląda duuużo lepiej niż na zdjęciach. Ja nawet nie chciałam jej mierzyć, bo TŻ ja wypatrzył i muszę przyznać,że miał nosa
Dziewczyny chyba pasuje?
TEN dzień: 09.08.2014 

Sceneria robi całość, ale fotki same w sobie są przeciętne. Ładną francuską sesję to widziałam kiedyś na blogu mojej fotograf (zabrzmi to jakby moja i tylko moja była ok, a wszystkie inne "be", ale naprawdę tamta sesja a sesja Fashionelki to wg mnie niebo a ziemia -