|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Witam nocnie z meeega bolem brzucha
![]() Ja o tej ciaaz6 sie sypie... mniejsza o to. Mlody wczoraj o 21zjadl i dopiero teraz... Trele- ja wiem ze podliczajac tabletki to wyjdzie eiecej ale nie mak na jednorazowy wydatek ![]() Chcialam jeszcze zapytac czy Wasi tzci uzywaja elektrycznych golarek jak tak to jakie mozecie mi polecic bo chce mojemu kupic urodzinowo swiateczny preent
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Moje dziecko strasznie cierpi na brzuszek nie wiem czy to wina tych witamin..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
kyte musisz to sprawdzic...
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
Biedulka moja padła...takiej jej jeszcze nie widziałam..jakby miała jakieś adhd..charczała piszczała płakala strasznie sie wykrecala i podkurczała nózki...to było straszne
![]() Nie wiem czy po raz kolejny podam jej te witaminy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sie obudziłam przed chwila I w szoku jestem gdzie jest moje dziecko? Spi! Od 22 :O Ładnie musiałabyc wczoraj tym wrzaskiem zmeczona. Teraz sie obudzila I cycoli ale mi cos sie nie podoba. Po 7 h nie karmienia powinnam juz pływac , a ja czuje ze tego pokarmu nie ma za duzo. Kurna co sie dzieje? Kryzys? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
babku - GRATULACJE!
![]() De - przeslodki Christian dzidzia - za karmienie mao, Trele - ja chyba jeszcze nie potrafie rozroznic placzu Niny Tzn. wiem ze sa rozne, ale nie wiem co ktorym chce przekazac ![]() magalska - a te witamine K mozna tak sobie odstawic? Bez konsultacji? Beatka - nie odwiedzil Cie jeszcze listonosz? ![]() rybko - bardzo sie ciesze ze usg wyszlo tak dobrze! ![]() domi - niefajnie z tym gardlem Oby to nie bylo nic powaznego. A jak dzis?Witam porannie! Wczoraj Ninie sie cos poprzestawialo i zamiast do poludnia, to dala nam popalic po poludniu. Ale jaki byl blogi spokoj przez pol dnia W ogole wczoraj w nocy Mala zasnela po 20 i obudzila sie dopiero po 3. Az sie wystraszylam. W nocy karmilam z lewej piersi. Jak wstalam o 6 to prawa piers byla tak twarda i bolaca ze nie moglam wrecz oddychac. Laktator poszedl w ruch ibw pare minut sciagnelam 120ml A zawsze sciagalam ledwo 30-40ml z obu piersi w pol godziny. Ciesze sie bo moze uda sie sciagnac jak bede musiala jechac do rehabilitanta i nie bede musiala Malej ze soba ciagnac No i na chrzciny tez chcialabym sciagnac Niestety po poludniu wyszla konsekwencja tych 7 godzin snu - Nina ma mocno zaczerwieniona pupe, chyba poczatek odparzenia za wszystkie wizyty i porody! za piekne wagi, kolejne tygodnie i m-ce!Nina konczy dzis miesiac!
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
I biedna przespała tylko godzinke..
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
kyte- wspólczuje.. podaj jej moze herbatke z rumianku albo kopru na ten bruszek...
aaby moze zasyp maka te odparzenie? Kiedy planujesz chrzciny?:P a my znów szamks tak poza tym jeszcze sie dzien nie zaczal porzadnie a ja mam ochote ubić męża
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
najlepszego!
![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() Ale się nie wyspałam. dwa razy wstawałam do córki, z czego za drugim razem chyba z godzinę leżała i się srtasznie wieciła... jeszcze kazała sobie iść do salonu się położyć. o 6 maż ją przeniósł, ja poszłam do sypialni to o 7 już pobudka zaraz się zbieramy do biedry |
|
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Trele albo sie laktacja dostosowala albo kryzys. Przystawiaj Majeczke normalnie, ona i tak swoje wycisnie ;-)
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałaś koperek albo rumianek? Na razie myję krochmalem, ale dziś chcę ją położyć na brzuszku z odkrytą pupą i wtedy zasypię
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
aaby- najlepszego dla Ninki
Jaka ona już duża niemowlaczek chcey zdjęcie!
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko przerobilam.
Zobaczymy ile pamiętam. . Ja nie polecam "krochmalenia" odparzeń. Zatyka pory, skóra nie oddycha i nie ma jak się regenerować. Nie ma czegoś takiego jak niepłodność laktacyjna a okres można dostać nawet miesiąc po połogu mimo regularnego kamienia. Trele laktacja się unormowała. A Maja nawet jeśli chwile wcześniej jadła to piersi nie muszą być pełne. Mleko samo sie wytworzy w wyniku ssania. I błagam dziewczyny przestańcie traktować kp tak ambicjonalnie i na wyliczanki. Skoro dziecko ssie, potem spokojnie spi to znaczy że mleka starcza. Widzę, że witaminy jednak większości szkodzą. Ciekawe dlaczego. Charczenie i u nas. Witek jak soe przebudza to jeszcze rży jak moon albo skrzypi jak stara szafa My może jutro podejdziemy do pediatry po witaminy w tabletkach. U nas wczoraj do południa były dady 2 a po południu jak Ł. pojechał to już nie ![]() Ide dziś do lidla po kołdrę i poduszki. I zajde do jeszcze jednej biedry to zobaczymy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1844 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć, witam się z rana
Nocka w miarę przespana, choć obudziłam się ze 2 razy z bolącym brzuchem-ale wystarczyło zmienić pozycję i było lepiej.kyte ![]() Rzuciło mi się w oczy, że Dzidzia planowała zmienić witaminy na takie w tabletkach i rozkruszać Witusiowi, ale nie nie wiem czy to o te same chodzi . Trele_Morele to się wyspaliście Nawet jak to chwilowy kryzys to Majeczka go szybko zwalczy ![]() aaby czyli się rozkręca za mały pupulek !A Ty jak się masz? Blizna mniej ciągnie? A, i wszystkiego najlepszego dla Ninki! Cytat:
A jak Twój brzuchol? Przestał boleć?
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, Miki dlaczego spalasz pokarm szałwią? On się dam unormuje za parę dni. Tylko nie poniżej laktatorem dodatkowo. Co najwyżej ściągnij do odczucia ulgi-to znak dla organizmu że dziecko nie oproznia czyli tyle nie potrzebuje.
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Sorento- boli, ale to chyba stres,,.
Dzidzia,De i inne mamusie sie znające .. wieczorem wczoraj i dzisiaj rano Kacper już nie kaszle, ale za to rano wyciągnęłam mu zielonego małego jasnego gilka... od 6 rano ani nie ma nic w nosku (ładnie oddycha) ani nie kaszle, czasem kichnie- zazwyczaj 3x pod rząd. no i nie wiem czy już iśc do lekarza, czy poczekać, jeżeli cos wiecej bedzie, np. wróci kaszel, albo ten katar bedzie wiekszy to wtedy.. wczoraj mógł załapać coś od tych dzieciaczków, Bo wiadomo jaka pogoda, a nie były to tylko maluszki takie jak Kacper, bo starsze (ok1roku) też były, no i rodzicie. Kurcze nie wiem, dzisiaj pediatra do chorych jest do 14:30 a jutro do 13tej... a za 1,5 tyg i tak mam iść do niej. Nie chce wyjść na jakaś głupia ze z wszystkim do pediatry idę, a to nic poważnego.....??? pomożecie
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja znów cierpie na brak czasu. Mam wieści od adoosienki Dostałam Kubusia Tygryska i adoosienka napisała, że od poniedziałku są w domku i uczą się siebie nawzajem. Cycuchy ma obżarte i bardzoboli przy karmieniu. Jak się ogarnie to włączy kompa i zajrzy świata serdecznie nas pozdrawiają z Kubusiem ![]() napisałam że m tez pozdrawiamy ciepło to posłała jeszcze drugąfotke z podpisem "oto mina Kubulka jak mu przekazałam żę ma super wizażowe ciotki "
|
|
|
|
#1848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucam na szybko foty, które mam na tel - z aparatu wciąż niezgrane Załącznik 5486767 Załącznik 5486768 Cytat:
![]() Cytat:
Blizna ciągnie mniej, dziękuję I muszę się pochwalić (byle nie zapeszyć ), że w pachwinie mnie już prawie nie ciągnie ![]() Cytat:
Miki, żebyś sobie nie zatrzymała laktacji A nawał jest chwilowy, unormuje się
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2014-03-19 o 20:04 |
||||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko ja bym poczekała jeszcze z wizytą
Ja zawsze unikam zby wczesnych wizyt w przychodni bo wtedy wracamy stamtąd bardziej chore niż przyszłyśmy.Miałam Wam naipsac bo potem zapomne - kupiłam w tesco jakieś nowe pieluszki, kosztują 25 zł, sa superowe jakościowo jak Dady albo lepsze nawet no i uwaga - nie wiem jak inne ale rozmiar 2 jest z sowami Lece zbierać siebie i dziewczynki bo jedziemy na sesje dzisiaj
|
|
|
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
kyte, próbuj z herbatkami jak dziewczyny radzą. Mam nadzieję, że pomogą
ryba, Trele - mój ma maszynkę Philipsa, taką o http://www.ceneo.pl/17931489 Wcześniej miał również z tej firmy podobną i długo mu służyła Uciekam na polowanie do Biedronki (pampersy) i Lidla (puzzle). Ciekawe, czy się uda
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby pytanie w jakim stanie jest skora. Jaki to lekkie zaczerwienienie to w zupelnosci wystarczy. Polecam przy kazdej zmianie pieluszki i wytarciu chusteczką osuszac pupe tetrą a dopiero potem kremowac i zakladac pieluche. No i kremowac cienka warstwa. Jeśli mimo bepanthenu zaczerwienienie nie zejdzie-my dostalismy probke kremu ziajka z cynkiem. Cienka warstwa sobie poradzila.
W ciągu doby powinno się zagoic. Jak nie to wyciàgniemy cięższe armaty .Rybko jeden zielony gil może być od czegoś co wisi w powietrzu. Zielony katar jest z reguły gesty i przeszkadza w oddychaniu. Spokojnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-11-21 o 09:13 |
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Nie wiem czym zająć Kacpra. Wczorajwieczorem leżał w łózeczku chyba z 1,5godzint wpatrując sie w karuzelkę bo tam świeci na takie mocne kolory, no ale w dzień tego nie widać.......... a chciałam poprasować dzięki odnośnie lekarza, fakt tam peełno chorych dzieciaczków.. dzidzia też dziekuje Kociak- dzięki
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
12 lat temu o tej porze widziałam mojego Tatę po raz ostatni. Była brzydka pogoda, strasznie padał deszcz i zimno. Za kilka godzin mój Tata zginie w czołowym zderzeniu z ciężarówka ;(
|
#1854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie jest zaczerwienienie, choć w dotyku jest jakby leciutko szorstkie. Pupę osuszam tetrą Tę ziajkę nawet chyba mam - była albo w niebieskim pudełku, albo gdzieś indziej ale kojarzę, że leży. W sumie walczymy od wczoraj. Jak nie zejdzie do wieczora to spróbuję tę ziajkę ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
Nawet sobie nie wyobrażam, co musieliście wtedy czuć ![]() Ja zawsze tak strasznie się boję, jak rodzice czy mąż jadą gdzieś dalej - zwłaszcza w taką pogodę
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby my wlasnie po kąpieli tej ziajki uzylismy. Wlasnie z niebieskiego pudełka.
Otqarte pory od cieplej wody bardziej chetne na regeneracje. Czy ja dobrze pamiętam ze miałaś jakis kupon do smyk.com? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
Witam się!!
Póki pamiętam Aaby - nam w szpitalu zrobili Miłkowi mega odparzenie. Nie pomogły ani Ziajka wspominana przez Dzidzię, ani sudocrem, ani bepanthen. Pomógł Alantan plus. I rezygnacja z chusteczek, bo podrażniały bardziej- przegotowana ciepła woda i wacik. I przez jeden dzień mycie pupy przy każdej zmianie pieluchy pod bieżącą wodą. Po trzech dniach - śladu nie było. A pupa to była wcześniej jedna, wielka rana. Byliśmy wczoraj na wizycie- Miłosz waży 3450g!! Pan doktor aż zabił brawo i powiedział "brawo Mama!", a ja poczułam się, jakbym zdobyła złoto na olimpiadzie ![]() Nadal musimy go trzymać w wyjątkowym cieple, bo wychładza się szybciej niż inne noworodki. Ale to już pikuś, grunt, że przybiera
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak nie mam ziajki. Mam ziaja - dermatologiczna baza z tlenkiem cynku
![]() Ale w takim razie mam jeszcze sudocrem i niveę na odparzenia.
|
#1858 | |
|
Rozeznanie
|
adoosienka jaki tygrysek cudny aaby dobrze, że lepiej Ninka acelinka czekamy na efekty sesji To ten sam fotograf, co robił Wam brzuszkową??Cytat:
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
o matko, byłam w 3 biedronkach...
dopiero w tej ostatniej znalazłam 2ki. z 4kami dla starszej nie było problemu w każdej biedrze... gdyby nie było w tej trzeciej pojechałabym do domu... |
|
|
|
#1860 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
aaby-
dzidzia- chyba jednak nie zywsze tak jest- ja np wieczorem nie mam pokarmu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Christian po raz pierwszy od porodu polezal 15 minut rozgladajac sie i nie krzyczac przy tym
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

KCIUKI DLA ANI 

A zawsze sciagalam ledwo 30-40ml z obu piersi w pol godziny. Ciesze sie bo moze uda sie sciagnac jak bede musiala jechac do rehabilitanta i nie bede musiala Malej ze soba ciagnac
No i na chrzciny tez chcialabym sciagnac 

tak poza tym jeszcze sie dzien nie zaczal porzadnie a ja mam ochote ubić męża

A nawał jest chwilowy, unormuje się
Ja zawsze unikam zby wczesnych wizyt w przychodni bo wtedy wracamy stamtąd bardziej chore niż przyszłyśmy.