|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Cytat:
Obecnie Vatiki i oleju arachidowego, ale tylko dlatego, ze termin waznosci sie zbliza ![]() Co Ci poradzic na poczatek? Moze wybierz jakis olej, ktory potem - gdyby ewentualnie Ci nie przypasowal - moglabys zuzyc w kuchni? Np lniany, z pestek winogron (uwielbiam!), kokosowy (tez!), sezamowy?? A moze masz niezuzyta oliwke Hani? Nie polecam zaczynac od tych ciezkozmywalnych typu rycynowy, oliwa z oliwek, bo jeszcze sie niepotrzebnie zniechecisz. Pod olej fajnie jest spsikac wlosy np mieszanka wody i jakiejs bezsilikonowej odzywki (robisz to w buteleczce z "psikaczem", ok 50ml wody+2lyzki odzywki). Wtedy szybciej widac efekty olejowania ![]() W razie czego pytaj ![]() Wspolczuje Wam tak upartych TZ i chorych sytuacji z nimi :[ Moj tez uparciuch zreszta, ale nigdy nie narzekal, ze czegos w domu nie zrobilam. Dzis to nawet zasluguje na pochwale. Wyskoczylam rano do lumpa na godzinke. Wracam - a tu hałs jako taki ogarniety, zmywarka i pralka wstawione, wieksze garki/miski/patelnie umyte recznie. SZOK SZOK! Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-11-20 o 22:33 |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać. Znowu mi się przeciągnęło pójście do łózka po zaśnięciu Poli, a z dnia na dzień czuję coraz większe zmęczenie
Głupia wiśnia Pałki pod poduchy |
|
|
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale to nie ze strachu, a z potrzeby
|
||
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam na biezaco i ide spac, padam na mordunie :P
Co do drzemek, jak u nas dzien sie rozwali to na drugi nie ma problemu z powrotem do rozkladu dnia, poza tym spacery czy jak cos musze zalatwic ogarniam w czasie drzemki-babel spi na spacerach jak aniolek. Dzisiejsze usypianie bez mojego kitraszenia sie w lozeczku!!!!!!!!!! Padam na twarz, dobranoc, palki na noc ![]() HOPE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Szajus, straszliwie wspolczuje, taka ogarnieta i fajna kobietka z Ciebie ... wypalowac go!!!Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę do łóżka.Daria coś zaczyna się wiercić więc nie wiem czy pośpię :/Dobranoc
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kiedyś wcześniej używałam kokosowego i migdałowego. A ten z pestek lub lniany to takie normalne co są w spożywczych sklepach?? Rycynowego raz użyłam i dziękuję ![]() A powiedz mi czym to potem zmywasz? nie chcę jakiegoś mega mocnego szamponu żeby mi nie wysuszył mojej szopy. A czegoś takiego jak Jantar używasz? kupiłam ostatnio i nie wiem teraz? Właśnie i jak te wszystkie Vatiki i Dabury się sprawdzają? fajne te wszystkie indyjskie specyfiki czy nie ma róznicy od oleju zwykłego? (chociaż myślę, że nie większy niż te wsystkie pauki itp )Jest tu jeszcze jakaś dziewczyna falowłosa, lub kręconowłosa?
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
W tej części Edzio wygląda na jeszcze bardziej chorego. Przedobrzyli z tą charakteryzacją na anemika, no ja rozumiem że wampir nie powinien wyglądać jakby wyszedł prosto z solarium ale to takie nienaturalne, jakby w Polsce taki chodził do liceum to od razu by go podejrzewali albo o anemię albo o bycie wampirem, a temu tam się nikt nie dziwi
Za to bandę wilkołaków za bardzo opalili i dobrali takich z minami neandertalczyków. I dalej nie rozumiem tej maniery latania przez wilkołaki w samych spodniach, jakby koszuli nie mogli wdziać. W koszuli czy t-shircie jakimś nie można się przemienić czy co? Nie oglądałam pierwszej części i nie kumam tych wszystkich zawiłości...
|
|
|
|
#4658 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawdę pierwszy raz się spotykam żeby facet zwracał uwagę na nieporządek czy, że obiadu ni ma. dlatego też, nie wiem co mam doradzić ![]() Twoje zdrowie! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobranoc
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-11-20 o 23:19 |
||||
|
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
Niech mi któraś wytłumaczy czemu ta ruda wampirzyca się czai na Bellę i chce ją zatłuc? Bo już w drugiej części niby ją chciała zabić ale nie podawali czemu. To jakaś była dupeczka Edziowa czy coś?
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- I co ten Edzio pije bo też nie podają a mnie to nurtuje??? Krew ze szczurów jak w wywiadzie z wampirem czy podsysa sobie nocami jakieś panienki? Albo może ma dojście do krwi z punktów krwiodawstwa? |
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
hej
trochę nadrobiłam, ale więcej nie mam siły; ostatnio siedzę nocami do 1 albo 2 nad fakturami i już nie mam siły, na serio jestem tak padnięta, że marzę tylko o spaniu; na szczęście jutro odwożę do biura 4 segregatory pełne papierzysk i chwila spokoju będzie hope, gratulacje, widziałam na fb ![]() Fewciu, ale Blanka świetnie wstaje tak się bałaś, że przez te szelki będzie w tyle, a Ona takie piękne postępy robiSzajka tyle pamiętam dobranocki
|
#4661 | ||
|
Rozeznanie
|
Hello!
Biję się w pierś za to że się nie odzywam. Mam znów tyyyle zaległości, zaraz będę nadrabiać! Oli zaczął dzisiaj wstawać na całego i stał praktycznie cały dzień bo jak go odciągałam od łóżka itp. to w 3 sekundy był z powrotem dziś rano obudziło mnie walenie ręką w łóżko, patrzę, a tam moje dziecię nade mną stoi nie spodziewałam się tego. Taka sytuacja - nie siedzę jeszcze ale już stoję Dziękuję za polubienie na fb strony jubilera - później w k. jeszcze dam linka. Ogólnie to jeszcze mam z tym dużo roboty, myślałam że zrobię i będę mieć spokój, no ale to nie takie proste. W piątek idę robić porządne zdjęcia na stronę internetową bo stoi pusta, także na nudę nie narzekam. Obiecałam sobie że jutro ile się da będę odpoczywać, zresztą na razie muszę być w pobliżu Oliego żeby sobie krzywdy nie zrobił. I w końcu jakoś po ludzku mam do Was dostęp bo założyliśmy stałe łącze i jest impreza ![]() Cytat:
Ja mam niby proste, ale często zachowują się jak falowane, tzn. do fal im daleko, raczej są "pogniecione", natomiast są totalnie suche i niesforne. Też myślałam o olejowaniu, ale jak zwykle odpuściłam kiedyś po paru razach, poza tym oprócz tego że mam włosy przesuszone to się przetłuszczają przy nasadzie więc ciężko mam. Jeszcze żadnemu fryzjerowi nie udało się obciąć moich kłaków tak żebym była zadowolona ![]() Z wyborem szamponu mam zawsze problem - mój tż używał przez ostatnie pół roku takiego szamponu: http://www.paul-mitchell.pl/produkt/67/special_shampoo i muszę przyznać że ma zauważalnie więcej włosów (jak je zepnie to wygląda jak słoneczko bo mu te krótsze odstają na całej głowie) i są naprawdę fajne, nie przesuszone. Odżywkę mam z Kallosa. Cytat:
padłam. Wchodzę na wątek i od razu co widzę? Kija rozkminia ![]() ad. 1 chce ją zatłuc bo Edzio zatłukł jej ukochanego w obronie Belli ad 2. cała ich rodzina pije krew zwierząt leśnych coś niedokładnie oglądasz
Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-11-21 o 02:12 |
||
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
hope brawo!! fewciu po tym, co potrafi Blanka, to ja sie wcale nie dziwie, ze jeszcze nie gaworzy. Toz to ona czasu na to nie ma. Yae zaczela w momencie, jak przystopowala z rozwojem ruchowym, takze nie spinaj sie tak bardzo szaja wiem, ze ciezko, ale rob swoje i tez zlewaj P. Moj tz tez jest taki i sam powiedzial, ze czasami potrzebuje, zeby go zostawic z fochem nawijko tak jak lady pomyslalam, zeby siostre wziac do Was na swieta bokeh ja bylam CG i jestem pokrecona bardzo (teraz tego nie widac, bo nie potrafie odpowiedniej pielegnacji dobrac, ale marzy mi sie, zeby jeszcze choc raz wrocic do kreciolkow; az sobie zdjecia obejrzalam ;-( ) U mnie sprawdzil sie olej arganowy i jojoba. misiael rozwalil mnie Hitler u Was w sypialni... laurko ciekawe rzeczy piszesz i wydaja sie rozsadne. Wczoraj Yae przez 2h bawila sie kawalkiem kapusty pekinskiej, nie wypuszczala z buzi lub raczki nawet na moment; pozniej z tz zainaugurowali sezon wspolnych kapieli w wannie, ale byl szal. W nocy koncertowala placzem przez godzine 0-30-1.30, nie jadla ale cycus-uspokajacz musial byc w paszczy (moze kapusta pekinska pomoglaby |
|
|
|
#4663 |
|
Rozeznanie
|
meneq
Jeszcze Wam wrzucę obiecane dawno zdjęcia wózka i nie tylko. Dobranoc |
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szaja,przykro mi i jednak mam nadzieje,ze nie odpuscisz i P wroci rozum... Ja jestem taka dupa wolowa,bo sama z siebie robie jego sluzke. Np dzwonie jak jest w pracy i mowie"dzis nie wyprasuje,bo poczekam na jutrzejsza sterte ciuchow i ogarne to wszystko razem." Tlumacze sie jakby byl jakims moim Panem:/ Ale raz zadzwonilam i mowie,ze nie zrobie dzis obiadu(chcialam za to zobic tosty,bo pozno juz bylo a wiem,ze lubi) ale pierwsza jego reakcja"ale jak to nie bedzie obiadu...?" :p nawet jak ma wyrzucic smieci,to ja mu musze wyjac ten worek ze smietnika i zawiazac, bo "ja tak nie umiem" Hope,przylaczam sie do gratulelejszyn Nawijko,wspolczuje Tobie i przede wszystkim siostrze- moi rodzice tez sie rozwiedli jak bylam mala,ale to od poczatku bylo skazane na niepowodzenie:p Dzis Marcinkowy pobudki co godzine,od 5 juz nie spimy:p Udanego dnia Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
WOW, pierwszy raz o tej porze jestem na bierząco.
Cytat:
Ja to już przestałam się o to bać, nie ważne o której zasypia, sobota/niedziela jak ja moge się wyspac to ona właśnie o 5 wstaje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie jak zwykle jedna pobudka na jedzenie, trochę jęczenia noi troszkę kaszlała, nie wiem czy iść z tym kaszlem do lekarza ale jak pomyśle o tej mojej pediatrze to mnie szlak trafia. Wczoraj to wogóle tylko jedno spanie było dwu godzinne, i nawet wieczoram masakry jakiejś z jejczeniem nie było. Usnęła przed 20. Ja wczoraj zaliczyłam pierwszy raz na orbitreku. Dałam rade 5 min i spaliłam oszałamiające 20kalorii, potem żeby zejść na dół musiałam się ściany tzrymać. JEstem załamana swoja kondycją
|
|
#4667 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, nadrobie Was w weekend bo u nas pobuydki co 30 min czaszem czesciej (2 zabki na pewno ida, moze wiecej bo mlody sobie paszczy nie daje otworzyc, nawet jak chce mu dentinoxem posmarowac
. Tak wiecc padam na pysk, bola mnie wszytskie meisnie i kosci, jakby mnie pociag przejechal.Za to drzemki w dzien mamy juz super! W koncu cos ruszylo i Borys zasypia nawet w dizen sam w lozeczku, z tym ze druga drzemke mu robie na spacerach - bo czulam sie zbyt uwiazana przez to cale usypiania w domu. A na spacerze o 14.30 wystarczy czapa na oczy i spi w minute. A .. i udalo mi sie kupic wozek dzwonili do mnei w czoraj ze sklepu ze maja ostatnia sztuke za 600 zl, w innych sklepach on line kosztuja 1200, a czasem wiecej wiec jestem szczesliwa.Mam nadzieje, ze bede z niego zadowolona .W koncu piesek z fisher prica zaczyna sie sprawdzac, Borys jezdzi nim po calum domu, tak wiec znowu tzreba go pilnowac, eby nie upadl. ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- A dzisiaj robie sobie wolne popoludnie i ide na grzanca z kolezanka
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Dawida wczoraj budziliśmy po 5 żeby go ubrać, ale był zły
to postanowił dać nam popalić i o 5 już łaził po łóżku ![]() Pogoda do dupsztala jest i mój syn chyba to odczuwa, bo od rana jojczy i jojczy No i Boogie Woogie leci non stop z głośników i mi bokiem już wyłazi... |
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale mnie brzuch nawala aaaaaaaaaaaa!! Nocka znowu beznadziejna. Kurna, musze zaraz jechać do sklepu;/ tzt sobie zażyczył zarzucajkę a ja nie mam najważniejszego składnika;/
|
|
|
#4670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udałąm że nie słysze
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane..widzę ze troszkę staralyscie sie tugezowac....ale jakoś kiepsko było-....chyba mnie zbrakło
![]() Szajka dziękuję za linki zabawkowe, współczuje Ci też zachowania tz, ja brum zapytala wprost, czego on chce od życia..od Ciebie-bo co to za życie bez szczerych rozmów? A już wytykanie ze cos nie zrobione....chyba bym mojego wypierdziu za,drzwi...tyle że mój to sam z siebie czasem, ale najczęściej jak ja gadam-to sprzatnie, zmyje...odkurzy, pranie powiesi...zbierze-choć nagadac się muszę, no ale to jak większość z nas... szaja tule i trzymam kciukasy za lepsza relację.. Dziewczyny dzisiaj u nas masakeros, Antonio o 1 był już wyspany ![]() ![]() i to tak na 2 godziny:banghead:Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-11-21 o 08:56 |
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
SZAJA nawet nie wiem co Ci napisać. Nie wyobrażam sobie żeby mi mąż wytykał co mam robić, co zrobiłam nie tak :/ Kazałabym mu wziąć szmatę i samemu sprzątnąć :/
co do cichych dni, to u nas cisze pierwszy zawsze mąż przerywa. ja potrafię się dłużej fochać.
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
W sobote albo w poniedziałek jadę kupić Amelce fotelik;p Lady, nie dość że marite mamy to jeszcze się zdecydowałam na chicco x-pace
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Co do drzemek dzieciaczków, my właśnie od soboty przestawiamy małego, w miarę jest ok.niezależnie czy wstanie po 7 czy po 8, staram się aby po 10 a do 11 spał, śpi zazwyczaj 1,5 godziny czasem 1godzine...czasem na dworzu 2, potem staram się aby przed 15 a do 15.30 max go kłaść...tak zeby max.o 17 wstawał..wtedy o 20 po kąpieli zjada i przy jedzeniu praktycznie zasypia.
Oczywiście staramy się przestrzegać drzemek, i jak gdzieś jedziemy to np. po pierwszej, no chyba ze sila wyzsza...no to trudno....wtedy śpi w aucie...byle nie później niz do 17... Hope na fb Ci gratulowalam i tu Jeszcze raz....no i stawiasz flache...potrzeba porządnej tugezy teraz ![]() ![]() Wczoraj teściowa powiedziała że małemu kupią na gwiazdke samochodzik/jeździk FP, co prawda dopiero na wiosne zacznie pewnie korzystać ale fajnie! A na mikołajki już mi kasę dała-muszę malemu pajace kupic na all bo wyrasta... Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ze teraz...z rana?...no wiesz jak ja synka uspie potem?
![]() ![]() ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
pójdziesz spać razem z nim :P
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej Antonio Ciebie uśpi a sam będzie z ciotkami tugezował
|
|
|
|
|
#4679 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze nie wiem jak je ogarniac ![]() Tez olejowalam pare razy i po tych paru razach efekty super!!! Poki co raz na tydzien uzywam na skore glowuy head&shoulders (musze niestety, cale zycie go uzywam i tak mi sie glowa przyzwyczaila ze jak nie uzyje to mam na glowie jedna wielka swedzaca tragedie)a tak to szampon i odzywki z isany, bez silikonow i parabenow (tak przynajmniej maja napisane na opakowaniu:P)i wlosy sa duzo duzo ladniejsze ten watek to jeden wielki oftop i tugeza :P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dla tz. Co sie z nimi dzieje ostatnio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawa za wozek! Pochwal sie potem ![]() za drzemki, super, ze sie wyregulowalo!Grzaniec olosie!!!!!Cytat:
![]() Cytat:
oho, zaczyna sie, u nas to samo bylo jak babel zaczynal wstawac, zreszta nie tylko u nas ![]() Cytat:
Meneq padlam z kapusty i wspolczuje nocki![]() Kurcze dziewczyny powiem wam, ze tak mozna funkcjonowac, babel zasypia o 20, pierwsza pobudke ma o 00.30, druga o 5, wstajemy o 8. O wpol do pierwszej wstaje M., robi mleko i karmi, o 5 ja ![]() Pietraszko juz wczoraj a dzisiaj to juz w ogole, nie potrafil zalapac cycusia, podejrzewam, ze juz nic tam po prostu nie ma..... Dzis sie przejechalam troszke. Od mamy dostalam rewelacyjne termiczne opakowanie, i robie tak, ze goracej wody nalewam do butli jak ide spac, butla do tego termicznego , odmierzone miarki do takiego szklanego pudeleczka klade na szafeczce nocnej i spokojnie wytrzymywalo cieplo do tego drugiego karmienia. Woda byla idealna na mleko. No a dzisiaj poszlam spac po 22, a drugie karmienie o 5 (o 00,30 wstaje Michal i babla karmi) a ze bylam zaspana to nie skumalam, rozrobilam mleko w chlodnej wodzie. Babel nie chcial tego pic i urzadzil godzinna tugeze podgrzalam, wypil, i dalej hulaj dusza piekla niet ale za to spalismy do 8,30 prawie![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Głupia wiśnia 

wypalowac go!!!

Bo wydaje mi się że P. czepia się naprawdę o mega pierdoły (u mnie mój ma często rację) i nie wiem jak miałabyś do niego trafić. A z drugiej strony co to za życie że ciągle będziesz mysleć czy zrobiłaś coś dobrze czy źle i czy on będzie zadowolony... Da się z nim w ogóle na spokojnie pogadać? czy zamyka się i koniec.?
naprawdę pierwszy raz się spotykam żeby facet zwracał uwagę na nieporządek czy, że obiadu ni ma. 
i idę spać 

22.05.2008
14.08.2011
to postanowił dać nam popalić i o 5 już łaził po łóżku 

aski:
dla tz. Co sie z nimi dzieje ostatnio
podgrzalam, wypil, i dalej hulaj dusza piekla niet