Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 09:12   #4681
sarah67
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
widzę, że nikt mi nie pomógł w sprawie abonamentowo- telefonowej... No cóż....

od 15??? hehe wyobraź sobie, że my wstajemy max 8, bo inhalacja... sen ok 11 do 13 i dopiero po 20 po inhalacji śpać idzie... wydaje mi się za malo snu, ale skoro nie ma takiej potrzeby...

planowaliśmy wiosną rozpocząć starania a tu Stwierdziliśmy, że musimy odczekać przynajmniej do czasu, kiedy z Pauliną się nie wyjaśni... bo jakbym znowu miała ciążę zagrożoną i drugie też by takie chorowite było to ja już bym wogle ze szpitala nie wychodziła tylko dzieci by się zmieniały... także ciesz się, bo dzieci z mniejszym odstępem lepiej się dogadują....no i wogle widzę wiele plusów... fakt napewno dla rodziców ciężej ale to przecież tylko przez jakiś czas....
tylko ze ja teraz nie moge chyba raczej

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43811020]nie, u nas były histerie o wszystko - na zasadzie "upadnie gumka świat się zawalił" z tym, że Agatka 4mce starsza i to na tym etapie widać, wiesz, apogeum nadeszło właśnie po 3 urodzinach (a wy wrześniowe) takich reakcji, a teraz już fajnie

Olej, dorośli ludzie... :/

Wiesz co, powiem tak - podążaj za młodym. Różnie dzieci śpią i różną mają potrzebę snu. Agatka spała źle, dopiero od powiedzmy wakacji jest fajnie (czyli ponad 3 lata), ale też - ona przestała spać w dzień mając 2,2 roku, a wiele dzieci śpi mając 3 i więcej lat. Raczej tak wczesna rezygnacja z drzemki jest rzadka. U młodszych dzieci też - różnie, Dorotka ma z reguły 2 drzemki w dzień, ALE bywa, że są 3, jeśli krócej - dzisiaj tak było. Ona potrafi od 14 do wieczora nie spać, i... nie potrafi od dnia zależy.

a może nie chciał będąc osobno, a teaz już ok? :d

wydaje się mądrze napisane

Odzywamy się, o ile musimy. Czyli - bardzo oficjalnie w sprawach dziecięcych i mojej mamy.

Nie śpimy, on z Agatką ja z Dorotką. ALe to od bardzo dawna tak, zwyczajnie z potrzeby dzieci. Nasze relacje - żadne, dwoje obcych ludzi. Właśnie przyszedl z pracy, wszedł, NIC, zero, jakbym była powietrzem.[/QUOTE]

nie wiem, ja bardzo bym chciala zeby Nati nie byla sama, bo tak dla siebie to nie chce kolejnego dziecka, boje sie ciazy, tego strachu o dziecko, boje sie porodu
tylko chcialabym zeby Nati miala kogos, mysle, ze z rodzenstwem chyba razniej
a co jesli w przyszlosci nie beda sie razem trzymac

co do meza to wez go na przetrzymanie, mysle, ze czeka az go bedziesz przepraszac ale przetrzymaj go niech to on wyciagnie pierwszy reke
a jak zaczniecie gadac to zapytaj czy czy brał sobie Ciebie za zonę czy za służącą, bo jak to drugie to z Twoimi kwalifikacjami nie wiesz czy go stać
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43811202]No nie odzywam się, bo co - wiecie, nie wyobrażam sobie takiej reakcji na jakieś plamy. Kuźwa, dziewczyny, w poprzednim mieszkaniu ledwo remont zrobiliśmy porysował (BARDZO widocznie) panele na podłodze - słowem się nie odzwałam, no bo trudno, zdarza się. A tu - poszłam zmyć farbę, to i z podłogi i pralki starłam, a potem siłą rozpędu (wkur....nia ) całą łazienkę wyfewciowałam lubię sprzątać łazienkę. I plam nie ma, problemu nie ma (bo co to za problem w ogóle?)... Ale smród się ciągnie...

A, jeszcze mój ulubiony rodzaj tekstów: kiedy umyjesz lodówkę (sprzątniesz szafki, wyprasujesz rzeczy - whatever)?

I mnie trafia - skoro on widzi, że coś trzeba zrobić - dlaczego nie robi? i wiecie, od razu tak się czuję jak służąca/podwładna :/ przychodzi kur... pan i władca i palcem pokazuje, co ma być zrobione.[/QUOTE]
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:15   #4682
misiaeel
Wtajemniczenie

Dzień dobry
nocka piękna z jedną pobudką o 1 bo Hanna wylądowała głowa w szczebelkach obudziła się przed 8 teraz bunuje w koszu z zabawkami;p

Dziewczyny jeszcze raz prośba o pomoc przy wyborze wózka na zimę, chodzi mi głównie o to, żeby był zabudowany i pompowane koła.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
hope brawo!!
fewciu po tym, co potrafi Blanka, to ja sie wcale nie dziwie, ze jeszcze nie gaworzy. Toz to ona czasu na to nie ma. Yae zaczela w momencie, jak przystopowala z rozwojem ruchowym, takze nie spinaj sie tak bardzo
szaja wiem, ze ciezko, ale rob swoje i tez zlewaj P. Moj tz tez jest taki i sam powiedzial, ze czasami potrzebuje, zeby go zostawic z fochem
nawijko tak jak lady pomyslalam, zeby siostre wziac do Was na swieta
bokeh ja bylam CG i jestem pokrecona bardzo (teraz tego nie widac, bo nie potrafie odpowiedniej pielegnacji dobrac, ale marzy mi sie, zeby jeszcze choc raz wrocic do kreciolkow; az sobie zdjecia obejrzalam ;-( )
U mnie sprawdzil sie olej arganowy i jojoba.
misiael rozwalil mnie Hitler u Was w sypialni...
laurko ciekawe rzeczy piszesz i wydaja sie rozsadne.
Wczoraj Yae przez 2h bawila sie kawalkiem kapusty pekinskiej, nie wypuszczala z buzi lub raczki nawet na moment; pozniej z tz zainaugurowali sezon wspolnych kapieli w wannie, ale byl szal. W nocy koncertowala placzem przez godzine 0-30-1.30, nie jadla ale cycus-uspokajacz musial byc w paszczy (moze kapusta pekinska pomoglaby ) i spala do 6.45. Musialam ja obudzic, bo tz do pracy odwozilam, a teraz jeszcze mi dosypia w samochodzie. A juz jest 9.

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
meneq

Jeszcze Wam wrzucę obiecane dawno zdjęcia wózka i nie tylko.

Dobranoc
ale super ten wózek! jak się prowadzi takiego 3kołowca? to przednie jest skrętne?

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Hej, nadrobie Was w weekend bo u nas pobuydki co 30 min czaszem czesciej (2 zabki na pewno ida, moze wiecej bo mlody sobie paszczy nie daje otworzyc, nawet jak chce mu dentinoxem posmarowac. Tak wiecc padam na pysk, bola mnie wszytskie meisnie i kosci, jakby mnie pociag przejechal.
Za to drzemki w dzien mamy juz super! W koncu cos ruszylo i Borys zasypia nawet w dizen sam w lozeczku, z tym ze druga drzemke mu robie na spacerach - bo czulam sie zbyt uwiazana przez to cale usypiania w domu. A na spacerze o 14.30 wystarczy czapa na oczy i spi w minute.

A .. i udalo mi sie kupic wozek dzwonili do mnei w czoraj ze sklepu ze maja ostatnia sztuke za 600 zl, w innych sklepach on line kosztuja 1200, a czasem wiecej wiec jestem szczesliwa.
Mam nadzieje, ze bede z niego zadowolona .

W koncu piesek z fisher prica zaczyna sie sprawdzac, Borys jezdzi nim po calum domu, tak wiec znowu tzreba go pilnowac, eby nie upadl.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

A dzisiaj robie sobie wolne popoludnie i ide na grzanca z kolezanka
super, że z wózkiem się udało

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dawida wczoraj budziliśmy po 5 żeby go ubrać, ale był zły to postanowił dać nam popalić i o 5 już łaził po łóżku
Pogoda do dupsztala jest i mój syn chyba to odczuwa, bo od rana jojczy i jojczy
No i Boogie Woogie leci non stop z głośników i mi bokiem już wyłazi...
odwdzięczył się Wam

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a propos takich reklam: Wojtek sie mnie ostatnio pytał co to jest erekcja Udałąm że nie słysze

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:17   #4683
blogerka
Wtajemniczenie

Lady - strasznie zazdroszcze tych nocek
Stary 2013-11-21, 09:19   #4684
sarah67
Zadomowienie

nawijko

przykro mi z powodu zachowania rodzicow
tymbardziejteraz swieta sie zblizaja i siostra biedna
a babcie nie powinna buntowac bo tylko krzywde siostrze robi
Stary 2013-11-21, 09:21   #4685
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Misia a jaki masz teraz wózek? Ja mam tutek grander i strasznie go nie lubię...

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:23   #4686
misiaeel
Wtajemniczenie

neti mutsy evo. ma piankowe koła, spacerówka w ogóle nie jest zabudowana. jeszcze jak na ciepłe dni się super sprawdzała, tak na teraz nie za bardzo:/

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-11-21, 09:23   #4687
sarah67
Zadomowienie

Blogerko
zadowolona jestes z jezdzika FP?

Dziewczyny
czy to nie jest tak, ze decydujac sie na drugie diecko z mala roznic robimy krzywde bo tak Nati jest oczkiem w glowie, gwiazdeczka a jak pryjdzie drugie dziecko to juz tak nie bedzie to juz uwaga na 2 dzieci, a wiadomo, ze wtedy to male potrzebuje wiecej uwagi i starsze czuje sie pokrzywdzone?
Stary 2013-11-21, 09:27   #4688
nancykenator
Zakorzenienie

cześć dziewczyny, widziałam, że wczoraj pytałyście o mnie (nawijko )
Kubuś daje czasu, mega maruda sie zrobił, cały czas na rękach by chciał, cały czas tylko eeee a jak zbliża się do mnie to mama albo meme
szaja strasznie Ci współczuję chorej sytuacji z P. ale widzę, że Twój tż i mój ojciec są bardzo podobni :/ u mnie w domu zawsze tak było, że mama harowała, pracowała, zajmowała się właściwie wszystkim a on w sumie niewiele wnosił do ogniska domowego :/
wiecznie miał pretensje, że mama nie pozamiatała, że jeszcze garki nie umyte, że lodówka brudna, sam tylko wymagał a nie robił nic.
Nie wiem, co Ci doradzić ale wiem jedno taki typ tak ma i się nie zmieni, będzie tylko gorzej

hope gratulacje

nawijko też pomyślałam,żebyś wzięła siostrę do siebie na święta tylko pewnie rodzice nie pozwolą przytulam Cię mocno

laurko piernik na kefirze? podałabyś przepis, plose

tyle pamiętam, mieliśmy dziś z rana wizytę pielęgniarki środowiskowej, mówiłam o tym,że Mały nie chce jesć i nie chce butli ale po tym co usłyszałam jako radę to mogłam nawet nie pytać :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:34   #4689
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, widziałam, że wczoraj pytałyście o mnie (nawijko )
Kubuś daje czasu, mega maruda sie zrobił, cały czas na rękach by chciał, cały czas tylko eeee a jak zbliża się do mnie to mama albo meme
szaja strasznie Ci współczuję chorej sytuacji z P. ale widzę, że Twój tż i mój ojciec są bardzo podobni :/ u mnie w domu zawsze tak było, że mama harowała, pracowała, zajmowała się właściwie wszystkim a on w sumie niewiele wnosił do ogniska domowego :/
wiecznie miał pretensje, że mama nie pozamiatała, że jeszcze garki nie umyte, że lodówka brudna, sam tylko wymagał a nie robił nic.
Nie wiem, co Ci doradzić ale wiem jedno taki typ tak ma i się nie zmieni, będzie tylko gorzej

hope gratulacje

nawijko też pomyślałam,żebyś wzięła siostrę do siebie na święta tylko pewnie rodzice nie pozwolą przytulam Cię mocno

laurko piernik na kefirze? podałabyś przepis, plose

tyle pamiętam, mieliśmy dziś z rana wizytę pielęgniarki środowiskowej, mówiłam o tym,że Mały nie chce jesć i nie chce butli ale po tym co usłyszałam jako radę to mogłam nawet nie pytać :/
Co poradzila?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Jeszcze a propos tej kapusty, to trzymala w ustach i probowala dokladac zabawki; z tz mielismy ubaw niezly. Dzis powtorka z rozrywki, ale w roli glownej marchewka na zmiane z korzeniem lotosu
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:41   #4690
nancykenator
Zakorzenienie

meneq żebym cumelka obtoczyła w cukrze albo miodzie, a jedzenie, żebym dosładzała (no super, np cukinia z królikiem i cukrem)

trzeba było jej dać marchewkę

Edytowane przez nancykenator
Czas edycji: 2013-11-21 o 09:43
Stary 2013-11-21, 09:50   #4691
Kija80
Zadomowienie

Spalismy sobie wszyscy rodzinnie słodko (mąż w domu bo ma opiekę na Grzesia) i obudził nas telefon. Mąż się zerwał z brzydkim słowem i już miał opieprzyć równo tego co nas w środku nocy budzi gdy się okazało że to dziadzio dzwoni i jest 9.14.

Obejrzałam te wampiry, stwierdzam że nie jestem tym filmem zachwycona.
Yellow dzięki za wyjaśnienia. No może niezbyt dokładnie bo bo oglądam trochę z obowiązku żeby wiedzieć o co z tym zmierzvhem chodzi.Tylko że nie oglądałam pierwszej części. O rudej to się w końcu domyśliłam bo mówili jak była walka, natomiasto krwi to mi umknęło. Albo nie mówili albo mi umknęło. Wszystko możliwe bo oglądam to tak jednym okiem, drugim wizażuję
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:51   #4692
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Idę spać. Znowu mi się przeciągnęło pójście do łózka po zaśnięciu Poli, a z dnia na dzień czuję coraz większe zmęczenie Głupia wiśnia

Pałki pod poduchy
ciekawe po co hje trzyma pałkę pod poduszką?
Stary 2013-11-21, 09:51   #4693
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
meneq żebym cumelka obtoczyła w cukrze albo miodzie, a jedzenie, żebym dosładzała (no super, np cukinia z królikiem i cukrem)

trzeba było jej dać marchewkę
OMG!! A sprobuj zrobic paste z groszku zielonego lub kukurydzy. Jest naturalnie slodkie i u nas zalecane niejadkom
Stary 2013-11-21, 09:54   #4694
charlizz
Zadomowienie

Halo
Dziś pobudka o 7.10 ale Ola się przytuliła i leżałyśmy w bezruchu do 8

Pytanie:
Co robicie tuż po wstaniu z łóżka? Od razu pampers, ubranko i śniadanie? Ile czasu upływa u Was od pobudki do śniadania?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:54   #4695
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
W tej części Edzio wygląda na jeszcze bardziej chorego. Przedobrzyli z tą charakteryzacją na anemika, no ja rozumiem że wampir nie powinien wyglądać jakby wyszedł prosto z solarium ale to takie nienaturalne, jakby w Polsce taki chodził do liceum to od razu by go podejrzewali albo o anemię albo o bycie wampirem, a temu tam się nikt nie dziwi Za to bandę wilkołaków za bardzo opalili i dobrali takich z minami neandertalczyków. I dalej nie rozumiem tej maniery latania przez wilkołaki w samych spodniach, jakby koszuli nie mogli wdziać. W koszuli czy t-shircie jakimś nie można się przemienić czy co? Nie oglądałam pierwszej części i nie kumam tych wszystkich zawiłości...
czytam i myślę jaki Edzio? ale się domyśliłam
Stary 2013-11-21, 09:55   #4696
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
OMG!! A sprobuj zrobic paste z groszku zielonego lub kukurydzy. Jest naturalnie slodkie i u nas zalecane niejadkom
muszę spróbować, ostatnio robiłam zupkę z buraka (słodki jest) ale nie chciał tknąć. Może kukurydza z groszkiem podejdą
tylko to gotuję groszek, kolbę kukurydzy i miksuję?
Stary 2013-11-21, 09:56   #4697
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
?

Dziewczyny
czy to nie jest tak, ze decydujac sie na drugie diecko z mala roznic robimy krzywde bo tak Nati jest oczkiem w glowie, gwiazdeczka a jak pryjdzie drugie dziecko to juz tak nie bedzie to juz uwaga na 2 dzieci, a wiadomo, ze wtedy to male potrzebuje wiecej uwagi i starsze czuje sie pokrzywdzone?
nie

wierz mi , drugie, pierwsze - oboje kocha sie tak samo. co do oświęcania uwagi, to pierwsze dziecie też jest rodzeństwem zachwycone i chce przy wszysttkim pomagać, i w ten sposób spędza sie nawet podczas kąpieli czy przewijania cas z obojgiem.

ja nie uważam żebym Wojtki od narodzin Ewci zrobiła jakąś krzywdę i poświęcała mniej czasu.

a jak widzę jak się ładnie razem bawią, jak jej pomaga, leci do niej jak zapłącze i jak ją tuli i mówi że ją kocha BEZCENNE
choć bić i popychać też się potrafią czasami jej tez dokucza

ja nie żałuję decyzji o drugim dziecku. jeśli tylko chcecie mieć dwoje - wierz mi - na pewno dacie sobie radę
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:57   #4698
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Halo

Pytanie:
Co robicie tuż po wstaniu z łóżka? Od razu pampers, ubranko i śniadanie? Ile czasu upływa u Was od pobudki do śniadania?

U nas ok godziny, zwykle uplywala na zabawie a teraz odwozimy tz do pracy
Stary 2013-11-21, 09:57   #4699
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Halo

Pytanie:

najpierw chwilę dochodzę do siebie po pobudce czynionej przez Małego (zwykle wsadza mi mokre palce w nos albo kładzie na policzku), chwilę się wygłupiamy, potem zmiana ubranka, pampek, myju myju, śniadanie różnie ok. 1 -1,5 h po wstaniu bo wcześniej nie jest głodny (zwykle je pierś koło 6 a wstajemy po 7).
Stary 2013-11-21, 09:58   #4700
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
meneq

Jeszcze Wam wrzucę obiecane dawno zdjęcia wózka i nie tylko.

Dobranoc
wózek fajny- pasażer cudny ale ma fajne włoski
Stary 2013-11-21, 09:58   #4701
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Halo
?
Pytanie:

od mojej pobudki czy Ewcinej ? bo ona budzi sie juz po 5 , bawi sie w łóżeczku grzecznie do 6,30 (mniej wiecej) a potem już zaczyna bawić się głośniej żeby mnie zbudzić Ja sie co prawda budzę wcześniej ale lubię sobie dogorywać w łóżku Wyciągam jąz łóżeczka koło 7, przewijami od razu daję mleko z kaszką na śniadanie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:00   #4702
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
muszę spróbować, ostatnio robiłam zupkę z buraka (słodki jest) ale nie chciał tknąć. Może kukurydza z groszkiem podejdą
tylko to gotuję groszek, kolbę kukurydzy i miksuję?
Ugotowac i pozniej przetarlabym przez sitko, zeby skorek nie bylo. Ja idena latwizne i uzywam ze sloiczka
Stary 2013-11-21, 10:04   #4703
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Hej, nadrobie Was w weekend bo u nas pobuydki co 30 min czaszem czesciej (2 zabki na pewno ida, moze wiecej bo mlody sobie paszczy nie daje otworzyc, nawet jak chce mu dentinoxem posmarowac. Tak wiecc padam na pysk, bola mnie wszytskie meisnie i kosci, jakby mnie pociag przejechal.
Za to drzemki w dzien mamy juz super! W koncu cos ruszylo i Borys zasypia nawet w dizen sam w lozeczku, z tym ze druga drzemke mu robie na spacerach - bo czulam sie zbyt uwiazana przez to cale usypiania w domu. A na spacerze o 14.30 wystarczy czapa na oczy i spi w minute.

A .. i udalo mi sie kupic wozek dzwonili do mnei w czoraj ze sklepu ze maja ostatnia sztuke za 600 zl, w innych sklepach on line kosztuja 1200, a czasem wiecej wiec jestem szczesliwa.
Mam nadzieje, ze bede z niego zadowolona .

W koncu piesek z fisher prica zaczyna sie sprawdzac, Borys jezdzi nim po calum domu, tak wiec znowu tzreba go pilnowac, eby nie upadl.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

A dzisiaj robie sobie wolne popoludnie i ide na grzanca z kolezanka
Blogierko super że udało się kupić tanio wózek. Fajnie że możesz zrobić sobie troszkę wolności, u mnie to niemożliwe, Lenka jak mnie nie widzi to tragedia poprostu, ale szczerze to nie mogę powiedzieć że jest mi z tym źle już sie przyzwyczaiłam ze moje szczęście musi być przy mnie
Stary 2013-11-21, 10:11   #4704
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Halo

Pytanie:

tak godzina poltorej lezymy przytulamy sie

Cytat:
nie

wierz mi , drugie, pierwsze - oboje kocha sie tak samo. co do oświęcania uwagi, to pierwsze dziecie też jest rodzeństwem zachwycone i chce przy wszysttkim pomagać, i w ten sposób spędza sie nawet podczas kąpieli czy przewijania cas z obojgiem.

ja nie uważam żebym Wojtki od narodzin Ewci zrobiła jakąś krzywdę i poświęcała mniej czasu.

a jak widzę jak się ładnie razem bawią, jak jej pomaga, leci do niej jak zapłącze i jak ją tuli i mówi że ją kocha BEZCENNE
choć bić i popychać też się potrafią czasami jej tez dokucza

ja nie żałuję decyzji o drugim dziecku. jeśli tylko chcecie mieć dwoje - wier

z mi - na pewno dacie sobie radę
u Ciebie róznica 3 lata, rocznikowo 4 to bedzie (patrze pod katem szkoly)
a kiedy zdecydowaliscie sie na 2
a jak jezdzicie wutem to jak w nim siedzicie?? tzn gdzie Ty siedzisz?

Dziewczyny
jak odbieralyscie prezent w Rossmanie to wolali oprocz kodu tez dowod
bo u mnie jest do odbioru i myslalam ze mama odbierze ale jest napisane zeby okazac dowod, ciekawe czy jak powie ze jest moja mama to Jej dadza

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

kurcze jak tylko do Was wrocilam to juz 10 hehe i nic nie zrobione
a ja w pizamie jeszcze

jak Wy to robicie ze ze wszystkim sie ogarniacie i jeszcze macie czas na wizaz
zdradzcie sekret?
Stary 2013-11-21, 10:14   #4705
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No kiedyś wcześniej używałam kokosowego i migdałowego. A ten z pestek lub lniany to takie normalne co są w spożywczych sklepach??

Rycynowego raz użyłam i dziękuję

A powiedz mi czym to potem zmywasz? nie chcę jakiegoś mega mocnego szamponu żeby mi nie wysuszył mojej szopy.

A czegoś takiego jak Jantar używasz? kupiłam ostatnio i nie wiem teraz?

Właśnie i jak te wszystkie Vatiki i Dabury się sprawdzają? fajne te wszystkie indyjskie specyfiki czy nie ma róznicy od oleju zwykłego?

dziękuję z góry i sory za offtop (chociaż myślę, że nie większy niż te wsystkie pauki itp )

Jest tu jeszcze jakaś dziewczyna falowłosa, lub kręconowłosa?
Tak, z pestek winogron kupisz nawet w Biedrze.
Bodajze 1L za niecale 16zl.
Lniany jest w marketach, ale jakbys chciala go zuzywac w kuchni (na zimno, nie wolno go podgrzewac) to lepiej kupic w aptece (tam go trzymaja w lodowkach i w domu tez tak powinno sie robic).

Rycynowy dobrze jest mieszac z innymi olejami, wtedy nie jest tak uciazliwy
Ewentualnie jak sie go podgrzeje to o wiele wygodniej sie naklada.
Lejesz troszke na talerzyk, kladziesz na kubku z wrzatkiem/zaparzona herbata i voila

Co do szamponow - najpierw cudowalam z dzieciecymi, ale one strasznie placza mi wlosy, koszmar.
Mialam BD, Hipp (troszke mniej platal). Z tych delikatniejszych jeszcze Facelle - zel do higieny intymnej z Rossa
Z tych mniej delikatnych mialam szampon Alterry, Malwy (ziolowy, wysuszal, takze nie polecam jak masz suche wlosy).

Alterra jest fajna, choc do delikatnych nie nalezy

Teraz zmywam tymi mocniejszymi szamponami, bo tak, jak pisalam - mniej placza. A efekty olejowania takie same.

Jantar? Jak najbardziej Fajna rzecz.
Masz ten w szklanej butli?
Super wplywa na wzmocnienie cebulek+porost wlosow.
Roznie sie go stosuje (wcierając w skore glowy) - mozesz po umyciu, wlosow, mozesz przed. Ja wole stosowac przed myciem, bo inaczej powoduje szybsze przetluszczanie.
Wcieram go na noc, potem olej na cala dlugosc, a rano mycie+odzywka/maska.
Jesli masz suche wlosy, to nie stosuj Jantaru na dlugosc wlosow (tylko wcieraj w skore glowy), bo moze Ci je jeszcze bardziej przesuszyc (ma w skladzie ekstrakty z ziol).

Z indyjskich mam Vatike, Sese, Shikakai i Amle (jeszcze nie uzylam).
Sesa to wg mnie zbedny wydatek, nie robi jakiegos wow, a jest najdrozsza z wymienionych.
Shikakai tez tylka nie urywa (niby do wlosow przetluszczajacych sie - bla bla...).
Za to Vatika to zdecydowanie moj faworyt
Jest na oleju kokosowym, ale w skladzie ma tez ziola. U mnie super sie sprawdza. Ciut lepiej niz zwykly kokos

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Kochana a gdzie kupowac te oleje? bo też bym chciała "naprawić" swoje kłaki.
Te bardziej popularne w zwyklym markecie Sa obok oliwy z oliwek.
Mozesz zaczac od pestek winogron, ryzowego, rzepakowego, oleju z orzechow wloskich.

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Dzis Marcinkowy pobudki co godzine,od 5 juz nie spimy:p
Udanego dnia

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
Pytalam wczesniej, ale chyba nie widzialas.
Zawsze tak czesto sie budzi?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-11-21 o 10:34
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:18   #4706
calawdeszczu
Wtajemniczenie

ide dzisiaj do fryzaaaaaaa już się nie mogę doczekać i czekam i czekam

hje
, gdzie żeś? Wołoszańskiego sie nasłuchałaś i boisz sie spod kołdy nosa wyściuplić? : cojest:

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:18   #4707
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć kochane..widzę ze troszkę staralyscie sie tugezowac....ale jakoś kiepsko było-....chyba mnie zbrakło

Szajka dziękuję za linki zabawkowe, współczuje Ci też zachowania tz, ja brum zapytala wprost, czego on chce od życia..od Ciebie-bo co to za życie bez szczerych rozmów?
A już wytykanie ze cos nie zrobione....chyba bym mojego wypierdziu za,drzwi...tyle że mój to sam z siebie czasem, ale najczęściej jak ja gadam-to sprzatnie, zmyje...odkurzy, pranie powiesi...zbierze-choć nagadac się muszę, no ale to jak większość z nas...
szaja tule i trzymam kciukasy za lepsza relację..

Dziewczyny dzisiaj u nas masakeros, Antonio o 1 był już wyspany i to tak na 2 godziny:banghead:

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
u mnie jest podobnie, tż bardzo dużo mi pomaga w domu z własnej woli, nie złości się jak nie ma obiadu- bierze coś z lodówki, nie gdera że bałagan, przeważnie się śmiejemy że Lenusia nam sprząta wcześniej jak było ciepło a zdażało sie że pracował w sobotę do 14, dzwonię do niego z pytaniem co zrobić na obiad, a on- nic zjem jakąś kanapkę i pójdziemy z Lenką na spacer, mówię że nie sprzątnięte, a on- oj tam ogarniemy wieczorem Lenusia dużo zmieniła, nie ważny jest błysk na półce o czas spędzony razem, żeby nie było sprzątam czasem
Stary 2013-11-21, 10:18   #4708
misiaeel
Wtajemniczenie

W ddtvn właśnie mówią o tych ciuszkach, fajne szkoda, że babka się trochę ceni
http://pl.dawanda.com/shop/LAMAMAA

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-11-21, 10:26   #4709
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Haha przepraszam ale przypomnialo mi sie jak ja 6tyg po porodzie poszlam biegac pierwszy raz, na 10min, na czworaka wchodzilam do klatki po schodach bedzie lepiej, zobacz, ja juz smigam po 10km

Kurcze dziewczyny powiem wam, ze tak mozna funkcjonowac, babel zasypia o 20, pierwsza pobudke ma o 00.30, druga o 5, wstajemy o 8.
O wpol do pierwszej wstaje M., robi mleko i karmi, o 5 ja
Pietraszko juz wczoraj a dzisiaj to juz w ogole, nie potrafil zalapac cycusia, podejrzewam, ze juz nic tam po prostu nie ma.....
Dzis sie przejechalam troszke. Od mamy dostalam rewelacyjne termiczne opakowanie, i robie tak, ze goracej wody nalewam do butli jak ide spac, butla do tego termicznego , odmierzone miarki do takiego szklanego pudeleczka klade na szafeczce nocnej i spokojnie wytrzymywalo cieplo do tego drugiego karmienia. Woda byla idealna na mleko. No a dzisiaj poszlam spac po 22, a drugie karmienie o 5 (o 00,30 wstaje Michal i babla karmi) a ze bylam zaspana to nie skumalam, rozrobilam mleko w chlodnej wodzie. Babel nie chcial tego pic i urzadzil godzinna tugeze podgrzalam, wypil, i dalej hulaj dusza piekla niet ale za to spalismy do 8,30 prawie
No mam nadzieję że poprawi mi się bo narty za pasem, tamten sezon odpuściłam z wiadomych względów noi strach tak bez przygotowania.

Niezła akcja z tym mlekiem, moja też zimnego nie ruszy.
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
co do meza to wez go na przetrzymanie, mysle, ze czeka az go bedziesz przepraszac ale przetrzymaj go niech to on wyciagnie pierwszy reke
a jak zaczniecie gadac to zapytaj czy czy brał sobie Ciebie za zonę czy za służącą, bo jak to drugie to z Twoimi kwalifikacjami nie wiesz czy go stać
Mocny tekst
Cytat:
Cytat:
No masakra jakaś
Cytat:
Pytanie:
Wstaje między 5 a 6:30 ( to rzadko, raczej 5 ) i bawimy sie , nosimy, wozimy w wózku. Jak widze że głodna daję skórkę chleba a śniadanie czyli kasza zawsze o 8.
Cytat:
od mojej pobudki czy Ewcinej ? bo ona budzi sie juz po 5 , bawi sie w łóżeczku grzecznie do 6,30 (mniej wiecej) a potem już zaczyna bawić się głośniej żeby mnie zbudzić Ja sie co prawda budzę wcześniej ale lubię sobie dogorywać w łóżku Wyciągam jąz łóżeczka koło 7, przewijami od razu daję mleko z kaszką na śniadanie
WOW, nieźle.

Włąśńei doatałam info że moja kuzynka urodziła; o5:50 jechali do szpiatala a o 8:45 już po wszystkim. Chłopczyk malutki - 2800 ale ona tak ma, córkę też taka kruszynkę urodziła.
Jest to trzecie dziecko w naszej rodzinie w tym roku
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:30   #4710
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Halo

Pytanie:

my po ranny wstaniu chodzimy jeszcze w piżamce bo po ok 1,5 h lenka idzie się zdzemnąć i wtedy jemy kaszkę.
zrezygnowała wogule z mleka, nie będe na siłę wpychać, daję rano i wieczorem kaszkę, lepiej pije, niekiedy jeszcze na śpiocha, ale zawsze zje, no i na noc jak zje kaszkę to przesypia noc bez jedzenia, a tak to wciskałam jej na siłę w nocy mleko, już miałam fioła na punkcie tego mleka, teraz i ja śpię spokojnie

daje któraś kaszkę z bobovity na noc wielozbożową bez cukru?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości