|
|
#4711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Borys jeszcze go nie ogarnia, dopiero zaczyna rozumiec o co chodzi.
ale w zyciu bym nie dala za niego 350 zl, czy nawet 200. Kupilam go za 130, uzywke. I wydaje mi sie ze sa lepsze jezdziki niz ten.
|
#4712 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa i super ten wózek Cytat:
ja też ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też tak kiedyś myślałąm nawet zadałam tu to pytanie jak jeszcze nie miałam Hani (tzn w brzuchu..) a teraz widze to zupełnie inaczej, jak sobie wyobrażam dwie takie Hanie Cytat:
przelałam do atomizera i pisakam skalp na wieczór ale dopiero od paru dniżelem do Bożenki włosy ? ![]() dzięki Ci nawijku zaczynam na nowo dbać o moje kręcioły, musze jeszcze zrobić żel lniany![]() Cytat:
![]() Witajcie kochane ![]()
|
|
#4713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas jest dokladnie tak samo, ale pomaga fakt, ze u rodzicow jest zawsze mlodsza siostra i Borys za nia przepada, nie czuje ze jest tylko ze "starymi" ale ma kogos mlodszego do towarzystwa do tego przychodza jeszcze moje dwie kolejne siostry i jest wyrywanie sobie Boryska z rak do rak i jeszcze jed pies. Wiec w sumie te kilka godzin mu zlatuje nie wiadomo kiedy i nie ma czasu za mne tesknic.Ale z tesciami samego go nie lubie zostawiac i juz od dawna nie zostawiam, bo mam wlasnie wizje, ze bedzie za mna plakal
|
|
#4714 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43811202]No nie odzywam się, bo co - wiecie, nie wyobrażam sobie takiej reakcji na jakieś plamy. Kuźwa, dziewczyny, w poprzednim mieszkaniu ledwo remont zrobiliśmy porysował (BARDZO widocznie) panele na podłodze - słowem się nie odzwałam, no bo trudno, zdarza się. A tu - poszłam zmyć farbę, to i z podłogi i pralki starłam, a potem siłą rozpędu (wkur....nia ) całą łazienkę wyfewciowałam lubię sprzątać łazienkę. I plam nie ma, problemu nie ma (bo co to za problem w ogóle?)... Ale smród się ciągnie...A, jeszcze mój ulubiony rodzaj tekstów: kiedy umyjesz lodówkę (sprzątniesz szafki, wyprasujesz rzeczy - whatever)? I mnie trafia - skoro on widzi, że coś trzeba zrobić - dlaczego nie robi? i wiecie, od razu tak się czuję jak służąca/podwładna :/ przychodzi kur... pan i władca i palcem pokazuje, co ma być zrobione.[/QUOTE] Szaja a On kiedykolwiek cokolwiek robił w domu, tzn pomagał Ci??? Bo kurde, On nie jest tylko od pracy "zarobkowej" ale tej w domu również, nie?? ![]() Cytat:
A u Ciebie, jak dochodzi rehabilitacja, to jest zrozumiałe, że musisz małego położyć przed, żeby chciał w ogóle ćwiczyć.Że niby Blanka nie jest? ![]() Cytat:
Dobrze, że nie czyta forum ![]() Co to CG ? Curly girl?? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wizażu, to ja mam komp non stop włączony i dochodze w wolnej chwili, teraz Ewa usypia w łóżwczku, Wojtek rysuje, obiad sie robi, więc sobie na 5 min siadłam ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- nie bo sie reklama skończyła i zainteresowało go coś innego
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CG dokładnie to ![]() Mój tżbokeh, wczoraj jak poszłam na 2h do sklepu postanowł mi pokazać że się da przy dziecku i wyfewciował dom.... ale zrobił to żeby mi pokazać że on lepsyz jest i lepiej ogarnia dom wiecie super że to zrobił, ale o wiele bardziej bym się cieszyła gdyby darował sobie te uwagi czepialskie w moim kierunku
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj dobra noc za nami Dziękuję Wam za miłe komentarze odnośnie stania Blanki. Ale sero, zaskoczyłyście mnie bardzo, myslałam, że wszystkie dzieci tak robią. ![]() M. powiedział, że wyjeżdża w niedzielę na tydzień do Szczecina w delegację
|
||
|
|
|
#4718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(( smutno. A czym się Twój tzt zajmuje?;p mój dziś wraca ale caly weekend w szkole..ale chociaż będzie spał ze mna;p
|
|
|
#4719 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh wstawilam w k., tylko slabo widac, bo z ubraniem sie zlewaja
|
|
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odkad nauczyl sie na brzuch przewracac. Teraz jak sie przeraca w nocy to na brzuszek,na kolana i wstaje i chodzi na spiocha przy szczebelkach no i wybudza sie przez to;( Spal ladnie jak mial 3 i 4 miechy. A potem sie spsulo Ale to chyba kiedys minie Bo ja juz w to w sumie nie wierze. I nie jest wyglodnialy,bo on w nocy ciumka bardziej,a nie je A co do naszego porannego schematu to wstajemy,cycus,pampers,my ju myju,ubranko i bawimy sie 2-3 godzinki,cycus i drzemka 30 minut Ale dzis ziiimno,brrr. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ale przynajmniej jest jeden plus wizyty pielęgniarki, mam wyfewciowane mieszkanie tż wczoraj stwierdził, że jest czuć święta, bo tak czysto jest (kazałam mu nawet wyczyścić żyrandol w kuchni )
|
||
|
|
|
#4724 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje! Ja stekam jak o 7 wstajemy... Cytat:
Swiat sobie wcale nie wyobrazam... Cytat:
Cytat:
A co to!Najpierw stekam w myslach, ze juz pobudka, potem Kuba ląduje na podlodze (po chwili jest kupka, wiec przewijam), a ja ide wstawic zupke i kaszke. Kaszka po ok 20min od wstania, przebieram go po jedzonku, bo zawsze sie uswini. Cytat:
![]() No nastepna szalona!! Cytat:
Dziec mi wczoraj zasnal o 22, obudzil sie na jedzonko o 7 ![]() ![]() Zjadl i pokimalismy jeszcze do 8:30. A o 10 trze oczka i wielce zmeczony kimnal 30min
|
||||||
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy którejś z Was dziecko ma przyspieszoną regenerację?
Ja już nie wiem co robić, Wiktorek spać chodzi ok 22 i to z wielkim żalem i trudem ( (wczoraj zasnął o 23) a już o 5 rano jest wyspany i gotowy do zabawy. Od urodzenia nie jest śpiochem ale teraz to już przesadza :/ |
|
|
|
#4726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Michał mnie dziś rozpieszczał, spał do 8! Od czasów noworodkowych tak cudnie nie bylo. Ale żeby nie było kolorowo, mąż użądził imprezkę o 12 w nocy, znów lunatykował
Nie będę was zanudzać naszym dialogiem i tym co robił. W nocy mi nie do śmiechu było ale dziś na wspomienie sikam w majty ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43811020] Nie śpimy, on z Agatką ja z Dorotką. ALe to od bardzo dawna tak, zwyczajnie z potrzeby dzieci. Nasze relacje - żadne, dwoje obcych ludzi. Właśnie przyszedl z pracy, wszedł, NIC, zero, jakbym była powietrzem.[/QUOTE] Normalnie sfochowany nieźle. Tulam, co ja mogę poradzić? U nas 2 dni bez odzywania się to jest maksimum. Kochana, to książka o niejadkach. Chodzi w niej z grubsza o to, by w dziecko nie wmuszać więcej niż ono chce, czyli otwiera usta, i połyka. Jak mała Ci ładnie je, nie wciskasz jej to nie masz co tak myśleć! Cytat:
![]() Cytat:
Aaa wyczytałam jeszcze w tej książce, że dzieci karmione uu często gęsto nie są otwarte na nowe stałe posiłki, bo najzwyczajniej wszystkie ważne witaminy i mikroelementy mają w mleku matki. A skoro mają to zapewnione to nie potrzebują czerpać ich ze stałych posiłków. I że czasem taka sytuacja trwa do 10 miesiąca ale nieraz dłużej i żeby się nie martwić. I jeśli chodzi o picie. Jeśli jedzą na żądanie cyca czy mm to często nie mają potrzeby pić dodatkowo wody. I że takie maluchy do 1 roku życia powinny minimum 0,5 litra mleka wypić, a reszta to stałe posiłki. Stałe posiłki mają uzupełniać mleczne, a nie je zastępować. Jeszcze o mleku mm następnym. Ponoć to chwyt marketingowy, dziecko może pić mleko początkowe cały czas, ale produkcja takiego jest droższa, bo trzeba lepiej oczyszczać z nadmiaru białek bo maluszek sobie z tym nie radzi. A takie mleko następne ma więcej tych bałek bo dziecko już sobie z nadmiarem radzi. Mleko następne powstało też dlatego, że początkowego nie można reklamować a nstępne już tak ![]() Uff jak coś mi się jeszcz rzuci w oczy dopiszę. Lecę czytać dalej póki Miś śpi.
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wiecie co u Bijkory i miki?
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- laurko chyba poproszę tż, żeby mi tą książkę kupił, bo wiele fajnych rzeczy piszesz |
|
|
|
#4728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurde! to znaczy, ze to początkowe jest lepsze? kiedyś czytałam, żeby nie podawać cały czas 1, bo te poźniejsze zawierają witaminy itp, które są potrzbne w póżniejszym rozwoju, a to początkowe tego nie ma... ciekawa ta książka.
|
|
|
#4729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepis już daję:Piernik 2 duże kefiry 1/2 szk. Cukru 1/2 szk. Oleju 2 łyżki miodu 1 przyprawa do piernika 2 łyżeczki sody 1 Łyżka kakao 2 jajka Bakalie. Wszystko wymieszać, dodać 3 szk. Mąki i wymieszać Piec ok 45 minut 180*C Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam. Dzisiaj mam czas na skrobniecie czegoś, bo młoda jest cały dzień u dziadków. Mamy w domu montaż mebli w kuchni, mąż jest w pracy, a ją muszę to ogarnąć, jeszcze ten huk, syf i zamieszanie... Ale już tęsknię za swoją corunia. Normalnie serce mi pękało, jak mąż z nią rano wychodził. |
|
|
|
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam ciasta o korzennym zapachu. |
|
|
|
|
#4733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kurczę taka standartowa Nie dam rady teraz zmierzyć
|
|
#4734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do książki to chętnie skorzystam
|
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę
No to odezwę się jak skończę czytać
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na święta w tym roku pierników nie upiekę
raz robiłam placka i już nie zrobię u niej ![]() Zrobię coś bez pieczenia no.. 3bita i coś jeszcze może. |
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
Hope, u mojej mamy jest taki beznadziejny piekarnik, nie grzal mi tak jak trzeba i nie lubiłam tam piec. Ma piekarnik elektryczny. Wcześniej mieliśmy gazowy bez termostatu i ciasta wychodziły bajka. Dlatego jak z mężem wymieniliśmy kuchenkę, to chciałam jak najprostszą, bez żadnych programów, bez termostatu i oczywiście z gazowym piekarnikiem. Teraz mogę rozpieszczac mezulka, bo ciacha pieke już od szkoły podstawowej i uwielbiam to robić.
Laurko, ale taka normalna keksowka, tak?
|
|
|
|
#4739 |
|
Konto usunięte
|
Przczytaałam, ale nie mam czasu odpisywać (chociaż pocytowałam
).Dziewczyny, tylko napiszę - to nie tak, że on nic nie robi. Robi, pewnie. Ale takie zachowania ma, które mnie słabią - to co opisywałam, albo np. ja załaduję i włączę zmywarkę i on choćby skały... to nie wyjmie, bo skoro ja włączyłam ja mam wyjąć... No powiedzcie mi, wpadłybyście na taki idiotyzm? o_O Ale ostatnio fakt, niewiele robi. I teksty, że skoro JA nie robię to on też nie będzie --------------------- Njusa mam ![]() http://www.youtube.com/watch?v=TjU1G...ature=youtu.be pełzamy! |
|
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...a-smietanowiec
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

i stał praktycznie cały dzień bo jak go odciągałam od łóżka itp. to w 3 sekundy był z powrotem
dziś rano obudziło mnie walenie ręką w łóżko, patrzę, a tam moje dziecię nade mną stoi

Udałąm że nie słysze 
zaczynam na nowo dbać o moje kręcioły, musze jeszcze zrobić żel lniany

Bo wydaje mi się że P. czepia się naprawdę o mega pierdoły (u mnie mój ma często rację) i nie wiem jak miałabyś do niego trafić. A z drugiej strony co to za życie że ciągle będziesz mysleć czy zrobiłaś coś dobrze czy źle i czy on będzie zadowolony... Da się z nim w ogóle na spokojnie pogadać? czy zamyka się i koniec.?

22.05.2008
14.08.2011

Nie będę was zanudzać naszym dialogiem i tym co robił. W nocy mi nie do śmiechu było ale dziś na wspomienie sikam w majty 

raz robiłam placka i już nie zrobię u niej