Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 09:29   #1111
Magdi555
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Popłakałam się! Cudne

http://wyborcza.pl/1,75248,14962985,...przestaja.html

Dobra, uciekam, bo się jednak zasiedziałam przed kompem

Aaaa i witam nową mamusię -Lucyna!

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:32   #1112
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Witam

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
A propo ciągnięcia. Chyba moje dziecko to będzie jakiś pulpecik, tak mnie od poniedziałku ciągnie w podbrzuszu i do tego skóra swędzi ograniczę mu cukier
A ja obstawiam, że to po prostu brzuszek rośnie. Smarujesz go już czymś?
A jak wygląda dziś sprawa z tą kulką?

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
a Wy dziewczyny dostajecie kolejne zlecenia badań np. mocz, morfologia od lekarza czy same robicie ???
Ja chodzę na NFZ i mi mój sam mi daje. Mocz robię ostatnio przed każdą wizytą (walczę z bakteriami) i teraz będę też robić trzeci raz morfologię (za drugim razem spr czy wyniki mi bardzo spadły przez wymioty, a teraz będzie spr czy potrzebuje dodatkowych tabletek)

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Tak powiedział, że mi nie wytapetuje w styczniu a w kwietniu i się wydarłam po czym usiadła na mnie upierdliwa mucha i się poryczałam, więc to raczej ja powinnam przeprosić ale już za późno, on wczoraj, przepraszał, przytulał i zasnęłam w jego ramionach, mam nadzieję, że dzisiaj mi hormony nie będą tak buzować i nie okrzyczę TŻ bez powodu
ach te hormony... też często widzę wielkie problemy tam gdzie ich nie ma... TŻ na pewno to rozumie a przeprosić za nie też możesz jak chcesz

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:36   #1113
Aldrin
Zakorzenienie

Myślę, że on rozumie, bo wczoraj na sam koniec powiedział, że hormony mi buzują ale sobie poradzimy i jeszcze mi posłodził i ryczałam jak głupia
Stary 2013-11-21, 09:40   #1114
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
Ja chodzę na NFZ i mi mój sam mi daje. Mocz robię ostatnio przed każdą wizytą (walczę z bakteriami) i teraz będę też robić trzeci raz morfologię (za drugim razem spr czy wyniki mi bardzo spadły przez wymioty, a teraz będzie spr czy potrzebuje dodatkowych tabletek)

A który to Twój tydzień??

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:43   #1115
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Witam

ok madziuuula nie ważne, nie gniewam się na Ciebie .

Pomarańczka gratuluję Synusia

Gratuluję 15 tyg
Gratuluję 12 i 13 tyg.

a Wy dziewczyny dostajecie kolejne zlecenia badań np. mocz, morfologia od lekarza czy same robicie ???
Mi zawsze lekarz jakieś daje, na początku było ich dużo teraz tylko mam zazwyczaj mocz, morfologie i glukoze
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 09:57   #1116
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ramona - to nie jest tak do końca z tym podwyższaniem wartości przez remont. Wystarczy mieć faktury na to co się wykonało i w razie co pokazać że tylko jedna osoba na to wykładała. Wówczas fajt wartość nieruchomości wzrasta, ale moim zdaniem odlicza się to co włożył ktoś w remont.
no własnie, gdyby on jeszcze brał za wszystko faktury

Cytat:

Ramona zabobony mówią że jak kobieta ma ochotę na kwaśne to będzie chłopak.
Ja fakt od początku ciąży objadam się kapuśniakiem ogórkami kiszonymi i wszystkim co kwaśne, nawet wodę z ogórków kiszony pije no i rzekomo ma być chłop
ja nie tknę kiszonek, za to wczoraj zjadłam całą paczkę żelków kwasnych Śmiejżelki - naprawde kwasne, az mi język przeżarło

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Zmarzłam na tym pogrzebie przeokropnie Będę chora na 100% Już czuję że głowa mnie boli przy zatokach
Ogólnie 3małam się nieźle, myślałam, że gorzej będzie...

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Moje dzisiejsze dzieło. Komu kromeczkę
ja, ja

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

u nas po wizycie wszystko ok
dzidzia ma 7 cm , machało rączkami i nożkami tak fajnie przezierność 1,2
mi przezierności nie mierzyła, po USG stwierdziła, że jest fałd karkowy ok, nie pogrubiony, bo widzi, nie wiem co myśleć o tym
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
To moja Perełka z dzisiaj, prawdopodobnie chłopczyk, od razu jak go zobaczyłam to przyszło mi do głowy Oskar

Cytat:
Mi zawsze lekarz jakieś daje, na początku było ich dużo teraz tylko mam zazwyczaj mocz, morfologie i glukoze
tak jak u mnie na początku na badania wydałam 300 zł, teraz na następną wizytę mam zrobic tylko morfo i mocz

A i widzę, że grono przyszłych mamuś synków rośnie gratuluję chłopaków

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-11-21 o 09:59
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:00   #1117
meniaa94
Wtajemniczenie

Ja tak samo na początku wydałam około 300 zł,ale z tym dobrze,że od mojego ginekologa mam 10 % zniżki zawsze na badania
Stary 2013-11-21, 10:02   #1118
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Zajrzę do Was wieczorem. Dzisiaj świętujemy urodziny Mężula Miłego dnia
To zdrówka dla męża
Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
A ja witam się w 12 tygodniu
ale ten czas leci, w tej ciaży jakoś tak mi przez palce te tygodnie idą - niedawno robiłam test a tu juz kilka tygodni mineło.
mi czas też tak szybko ucieka, ja dziś 17t
Cytat:
Ja dostaję od ginki zlecenia na kolejne badania, także sama nie robię.
Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Dzień dobry choć nie dla mnie taki dobry ... w nocy głowa mnie rozbolała i spałam max.5 godzin ... wstałam z tak zawalonym nosem,że ledwo oddycham ... o swoim wyglądzie lepiej nic teraz nie powiem !
Postanowiłam dziś nigdzie się nie ruszać tylko wygrzać się w domu
Tak już nienawidzę kiedy mam zatkany nos ...
Czyli dziś robisz swój specyfik????
Cytat:
A ja obstawiam, że to po prostu brzuszek rośnie. Smarujesz go już czymś?
A jak wygląda dziś sprawa z tą kulką?
O właśnie, mnie też ostatnio swędział brzuch i cyce... od razu smaruję, bo właśnie wydaje mi się, że wtedy rośnie
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:06   #1119
meniaa94
Wtajemniczenie

martuszkao tak zrobie ... ale to później,bo teraz siedzę u mamy jak ten mój jest na poligonie i poszła na miasto więc kupi mi to co trzeba i później zrobię herbatkę cud
Ale tak mnie połamało,że szok ...
Stary 2013-11-21, 10:08   #1120
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Anulka ja też bym chciała tym razem z całą rodziną zdjęcie w poprzedniej ciazy robiłam sobie sama , bo to był prezent urodzinowy dla TŻ.

Kaorlak najlepszego dla męża

Dobra zmykam bo Oskarek już zjadł śniadanie
u mnie to zdjęcie stałoby na honorowym miejscu w domu pewnie dostałby je również TZ
jeszcze nie mam brzuszka, ale musze to zaplanować

Gratuluję noworozpoczętych tygodni

Dziękuję za gratki

Edytowane przez anulka3999
Czas edycji: 2013-11-21 o 10:15
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:14   #1121
coodmalina
Raczkowanie

Hejka Dziewczyny...

prawie wyspana, prawie wypoczęta i prawie bez przeziębionych zatok... ale dziś to nic przezcież dziś u Nas wielkie święto, PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA Wczoraj wieczorem było mierzenie eleganckich koszul, z 5 tylko 2 dobre wiec wyboru wielkiego nie było Przy okazji zmierzyłam Ziuta, i znowu 2 cm na plusie, wyciąga się nam chłopaczysko Baterie w aparacie naładowane... oj będzie się działo, aż ojciec sobie wolne w pracy wziął

Wracam do pracy, bo sporo mam tego jeszcze

buziaki i miłego dnia
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:29   #1122
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
A który to Twój tydzień??
zaczęłam 16-ty

Oscar Wilde
Stary 2013-11-21, 10:33   #1123
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

DZIEŃ DOBRY

kurde nie nadążam za Wami, tylko w pracy w ciągu dnia jestem w stanie być na bieżąco. W domu nie mam kiedy. W ostatnio to zasypiam w locie o 21ej

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ogladam sobie sesje ciazowe Czy ktoras sobie bedzie takowe robic w zaciszu domowym ? Swoja droga - niektore sa mocno przesadzone, nagosc - a przed ciaza przeciez by sie tak nie pokazały I jakby robic to nie w takiej zawansowanej ciazy, kiedy ledwo sie dycha
my w pierwszej ciąży sami sobie robiliśmy taką sesje, było lato, wzięliśmy aparat i statyw do lasu i mąż pstrykał. W tej też planujemy sami i już z Bartkiem, tylko muszę znaleźć odpowiedni plener

lece dalej nadrabiać

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 10:46   #1124
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Ja tak samo na początku wydałam około 300 zł,ale z tym dobrze,że od mojego ginekologa mam 10 % zniżki zawsze na badania
ja też nawet więcej, ale w laboratorium, do którego nikt nie chodzi, jak byłam tam ostatnim razem, to babka przedziurawiła mi żyłę
dlatego tam nie chodzę i robię drożej w szpitalu, tam nic nie boli, szybko, sprawnie, wyniki mam z rana na południe w ten sam dzień

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
zaczęłam 16-ty
gratulacje
ja dziś kończę 12-sty, od jutra zaczynam 13-sty

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

a no i wczoraj zamówiłam sobie taką koszulę
http://allegro.pl/show_item.php?item=3692110129
póki co mały rozmiar, ale i tak nie mam w czym spać, bo te mojej siostry z guzikami non stop się odpinają i musze się pilnowac, jak chodzę w niej po domu
Stary 2013-11-21, 10:48   #1125
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

gratulacje

Super
ja również jutro zaczynam 13-sty

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2013-11-21, 10:50   #1126
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

mi czas też tak szybko ucieka, ja dziś 17t
gratulacje
kochane a co tak wszystkie w ten czwartek zaczynacie nowe tygodnie
Stary 2013-11-21, 10:53   #1127
Nikii89
Zakorzenienie

Pomarańcza bardzo fajne te zdjęcia

Lucynka ja idę na zlecenie lekarza

Zytus pewnie poznasz już płeć Chyba że dzieciątko będzie wstydliwe :P

Menia dużo zdrówka !!

Martuszka za 17 tydzien

Coodmalina no to kawaler jak się patrzy Już przedszkolak !!

Dziś prosty obiad makaron z piersią w kurczaka w sosie
Stary 2013-11-21, 10:56   #1128
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Super
ja również jutro zaczynam 13-sty
oo, proszę to na kiedy masz TP?
Stary 2013-11-21, 10:56   #1129
janeczka7891
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczyny...

prawie wyspana, prawie wypoczęta i prawie bez przeziębionych zatok... ale dziś to nic przezcież dziś u Nas wielkie święto, PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA Wczoraj wieczorem było mierzenie eleganckich koszul, z 5 tylko 2 dobre wiec wyboru wielkiego nie było Przy okazji zmierzyłam Ziuta, i znowu 2 cm na plusie, wyciąga się nam chłopaczysko Baterie w aparacie naładowane... oj będzie się działo, aż ojciec sobie wolne w pracy wziął

buziaki i miłego dnia
oj to będzie wzruszające

Gratuluję nowych tygodni

Ja dziś miałam tak kiepską noc ehhhh.... nie spałam chyba do 4, nie mam pojecia dlaczego. Krecilam się z boku na bok. Teraz siedze i chętnie bym się połozyła ale nie mogę, muszę czekać aż te ludzie przyjdą, o ile przyjdą....! Najlepsze, ze mały mi spał do 9 i sama go budziłam żeby sypialnię ogarnąć a tu do teraz ich nie ma Za jakies pół godz. idę go uspać bo to pora jego drzemki
Stary 2013-11-21, 10:59   #1130
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam wieczorkiem. Ja już po badaniach. Okazło się, że lekarz źle obliczył mi tydzień ciąży i teraz jestem już w 15 tyg (14 tydz. i 1 dz.), a jak mówiłam, że błędnie liczą to mnie nie słuchali i tym samym nie udał się zmierzyć przezierności.
Jedak lekarz powiedział, że na jego oko wszystko z dziećmi jest w porządku.
Siedziałam w gabinecie chyba z godzinę. Nie mam żadnego zdjęcia, ale widziałam jak sobie fikały. TŻ z przejęcia patrzył tylko w monitor mi przez ramię, a nie zauważył że na przeciwko mnie na ścianie wisi 40 calowy monitor, na którym wszystko było widać. Dzieciaczki są zwrócone buźkami do siebie i się nawet trochę przepychały.
No i przy badaniu pęcherzy moczowych wyszło, że będę miała dwójkę chłopaków. Termin porodu na 20.05.2014.
Także jestem zadowolona, że na razie z dziećmi wszystko w porządku.Teraz idę trochę tv pooglądać i spać.
super, gratuluje dwóch chłopaków
Cytat:
Śmiejesz się a ja tam zazdroszcze Paulce, Pikaso i Monice... Chciałam mieć bliźniaki i po cichu na nie liczyłam... Niestety marzenia się nie spełnią...
A zawsze chcialam mieć parkę... I mogłabym ją mieć od razu, bez dwóch ciąż - praktyczne podejście hihihi a tak poważnie to bliźniaki to mega podwójne szczęście
nic nie stracone, w kolejnej ciąży jeszcze mogą być bliźniaki
Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Kochane jestescie oby dwie

Moj mowi ze nigdy go tak nie rajcowalam jak teraz

A ja moje kochane od poniedzialku jezdze tylko po lekarzach dzisaj zajelo mi to 6 godzin
W poniedzialek ginekoleog ona sie nie przejela wezlem chlonnym ;(
Wtorek rodzinny lekarz ta juz podzialala skierowanie do laryngologa i do odzialu chorob zakaznych
Sroda 3 godziny u larungologa z skierowaniem do onkologa ;(
Usg jamu ustnej stwierdzenie ze to zatkana slinianka
Wykluczenie biopsji i guzka
Choc mam kulke w tym wezle ok 3 cm
Potem 3 h na zakaznym i badania nadal na toksoplazme po jakkes podejrzenia by je wykluczyc
Jutro odbieram wyniki krwi u rodzinnego i wizyta
Piatek odbieram winiki na zamaznym i kntrola u laryngologa z wynikami czy to jednak nic zlosliwego
Wiec tak wyglada moj caly tydzien i smutno mi strasznie bo nieby nie chce sie przejmowac bo na 90% to ta ślinianka i bąbelkowi nic nie grozi ale musze czekac na te wyniki krwi
Jakis wirus chcial mnie zaatakowac ale organizm sie bronil i zaatakowal ten wezel chlonny ;(
Oby na tym sie skonczylo bo ma sie samo wchłonąć
To tyle u mnie
za dobre wyniki, na pewno to nic groźnego
Cytat:
A wracając do moich perypetii z bojlerem niestety będzie trzeba zakupić nowy, który mam mieć w domu w piatek po południu więc do piątku nie mam ciepłej wody. Dziś kąpiel w misce a jutro muszę do teściów podjechać albo do cioci głowe umyć... Normalnie XXI wiek a takie średniowiecze no...
u nas latem zawsze wylączają ciepłą wodę na 10 dni, bo robią jakieś czyszczenie, wię też wiem co czujesz
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
u nas po wizycie wszystko ok
dzidzia ma 7 cm , machało rączkami i nożkami tak fajnie przezierność 1,2
super

Cytat:
Oj oby nic groźnego

Dasz rade ale Współczuję
dasz

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

To moja Perełka z dzisiaj, prawdopodobnie chłopczyk, od razu jak go zobaczyłam to przyszło mi do głowy Oskar
super, gratuluje chłopczyka

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2013-11-21, 11:01   #1131
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Hejka Dziewczyny...

buziaki i miłego dnia
oooo, to dzisiaj wielkie święto. Też to przeżyliśmy ostatnio Trzymam kciuki żeby się wszystko udało.

Misię też tak ostatnio wyciągnęło do góry. Kupiłam jej we wrześniu kilka par rajstop i już są za krótkie Szybko mi rośnie ta moja lala

Cytat:
ja też nawet więcej, ale w laboratorium, do którego nikt nie chodzi, jak byłam tam ostatnim razem, to babka przedziurawiła mi żyłę
dlatego tam nie chodzę i robię drożej w szpitalu, tam nic nie boli, szybko, sprawnie, wyniki mam z rana na południe w ten sam dzień

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

gratulacje

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

póki co mały rozmiar, ale i tak nie mam w czym spać, bo te mojej siostry z guzikami non stop się odpinają i musze się pilnowac, jak chodzę w niej po domu
Gratuluję nowego tygodnia
Co do koszulki to ja miałam własnie zawsze problem z tym rozcięciami, mam spory biust i jak byłam bez biustonosza to się musiałam pilnować żeby nic nie wylazło Mi było najlepiej karmić właśnie w tych z guziczkami
Ale koszulka bardzo ładna Nie mogę patrzeć na te koszulki ciążowe i do karmienia na allegro z żyrafkami, misiami i słonikami
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:03   #1132
Light Limara
Zadomowienie

Poradnia ginekologiczna jest dzis nieczynna.
a kulka hm.. Wg przeprowadzonego przezemnie badania :-D:-D ekm no wiecie... to prawdopodobnie nie jakas tamkula ale spuchniete w jedym miejscu, u wejscia, scianka pochwy, ktora poprostu daje takie uczucie: jakbym cos tam miala. poczytalam, Ze w 5 miesiacu wszystko bardziej jest ukrwione tam i spuchniete, i takie uczucie moze sie pojawic. Tym bardziej, ze nie mam innych dolegliwosci jak klucie, plamienie, uplawy itp.
nie ma powodu do paniki :-D
a swedzaca skora to faktycznie rozciagniecia,a smaruje oliwksa bambino.

soryy.ze bez znakow polskich, ale pisze z komorki

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-11-21 o 11:07
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:04   #1133
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje

Koszule mam identyczną
Stary 2013-11-21, 11:10   #1134
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję nowego tygodnia
Co do koszulki to ja miałam własnie zawsze problem z tym rozcięciami, mam spory biust i jak byłam bez biustonosza to się musiałam pilnować żeby nic nie wylazło Mi było najlepiej karmić właśnie w tych z guziczkami
Ale koszulka bardzo ładna Nie mogę patrzeć na te koszulki ciążowe i do karmienia na allegro z żyrafkami, misiami i słonikami
dziękuję w imieniu swoim i maluszka
ale jestem dziś w dobrym humorze
przepraszam, że tak wczoraj marudziła, ale nie mam z kim pogadać i musiałam to wyrzucić z siebie
dziś jest lepiej, normalnie w nocy mi męża podmienili taki troskliwy, obudziła się po 6 z bólem brzucha, to taki skory do masowania był

co do koszuli, to mam właśnie po siostrze dwie z takimi misiami, odpinane na guziki i musiałam sobie je zaszyć, bo mi się w nocy stale odpinają i w biust zimno, a śpię w niej juz prawie rok
ja przymierzałam rok temu własnie taka kopertkę w sklepie, ale S była dużo za duża, a w dodatku cena mnie odstraszyła - prawie 100 zł
Stary 2013-11-21, 11:13   #1135
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Olaf przespał 12 h wow Od 7 do 7 szkoda że Tż sie krzątał od 5 po domu, o 6 wybył, wróci wieczorem... A my mamy długą listę zakupów No i w sb przyjdzie chyba z kilkanaście osób, miało być 5-6
Wiecie co, moze zróbmy watek kulinarny na klubie, ten pyszne chlebki tam wkleicie i przepisy na szybką imprezę :p
Idę bo bee
super synuś spał, brawo

co do wątku kulinarnego to chyba myślałyśmy o tym samym, bo juz zrobiłam w klubie
Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja tylko na chwilę...obiecuję poprawę wieczorem

Byłam na wizycie i wszystko jest ok! Dzidziuś kica i jest śliczny Wyniki wzorowe. Niestety mam się dalej oszczędzać i nie pozwolił mi wrócić do pracy Trochę mnie to zdołowało Więcej napiszę wieczorem w klubie
super
Cytat:
ja dostaje od lekarza zalecenia
Cytat:
Hejka Dziewczyny...

buziaki i miłego dnia
to wielki dzień dziś czekamy na relacje

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2013-11-21, 11:14   #1136
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry

Chociaż nie wiem, czy taki dobry Całą noc nie spałam, dosłownie można tak powiedzieć - Zanim zasnęłam była północ, kręciłam się z boku na bok. Czasami trudno mi się oddychało, chyba mogę zapomnieć o leżeniu na prawym boku.. O 4 Tż wstał do pracy, a ja włączyłam TV, i oglądałam do 5.40 Po czym udało mi się na chwilę zasnąć by znowu przed 7 się zbudzić i leżeć do 8.30 Mam dość

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 11:19   #1137
VwVampirka
Zakorzenienie

Coś poczułam
Ale nie wiem czy to ruchy
Nie przypominają mi motylków, przelewania wody ani tego, że coś się tam poruszyło...
Bardziej przypomina to wyczuwanie pulsu, gdy przyłoży się rękę do tętnicy, ale było bardzo nieregularne...

Przyłożyłam w poszukiwaniu ręce do brzuszka (jak zwykle) a tam nagle pyk... pyk,pyk,pyk... pyk,pyk... pyk, pyk...
było to słabsze niż puls, który wyczuwałam do tej pory, puls zresztą później znalazłam w innym miejscu i był normalny...

Myślicie, że to już dzidzia

Po jakim czasie te pierwsze ruchy stają się bardziej wyraźne, bym przestała mieć wątpliwości?

Oscar Wilde
Stary 2013-11-21, 11:19   #1138
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Koszule mam identyczną
a wygodna jest i czy materiał taki ciągliwy czy nie bardzo? Bo w sumie ta S/M to pod koniec ciąży raczej będzie za mała, jak patrzyłam na rozmiar, pewnie będę musiała kupić jeszcze rozmiar większy
Stary 2013-11-21, 11:20   #1139
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
oo, proszę to na kiedy masz TP?
Ja mam na 30 maj +/- oczywiście A Ty ??

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2013-11-21, 11:22   #1140
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam się ponownie

Hania śpi już godzinę, a ja w tym czasie sobie paznokcie pomalowałam ogólnie uwielbiam się babrać z lakierami, ale strasznie długo mi schną no i dawno nie malowałam, bo nie miałam czasu, a dzisiaj zaszalałam

Niegrzeczna Tobie też gratuluję udanej wizyty i badań dopiero teraz bo wczoraj nie doczytałam.

Pomarańczko cudne zdjęcie, nie widziałam na telefonie niestety, dopiero teraz

Madziuuula wow to Olaf pospał dzisiaj ładnie

Magdi bardzo bardzo się cieszę, że z dzidziusiem wszystko w porządku, to jest najważniejsze, a praca poczeka

Lucynka ja tak jak dziewczyny dostaję co wizytę zlecenie jakie badania mam zrobić i co miesiąc jest to mocz i morfologia na pewno chociaż ja dopiero jutro będę robić w ogóle pierwsze badania w tej ciąży, trochę późno

Coodmalina, super przeżycie dla Ciebie pewnie a Ziut jaki dumny musi być

Light Limara pewnie, że nie ma powodów do paniki

Widzę, że dzisiaj u większość kiepskie noce, no u nas też nienajlepsza, bo Hania się budziła kilka razy i musiałam wstawać ja, bo ona chce mamę a nie tatę no i potem trzeba przy niej posiedzieć chwilę, potem ja muszę iść siku oczywiście no i się rozbudzam i zanim zasnę to mała się budzi znowu nie wiem o co chodzi z tym spaniem ostatnio i czemu tak się budzi w nocy, jakoś póki co nie widzę naszej wyprowadzki z jej pokoju w najbliższym czasie, mam nadzieję, że do kwietnia najpóźniej się te noce zmienią.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości