|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
![]() Cytat:
E tam, jeszcze 4 tygodnie tylko Na święta już będzie II trymestr! |
||
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Zazdraszczam Wam takiej wymarzonej pracy, serio
Chciałabym chodzić do pracy z przyjemnością i dobrym nastawieniem na to co się będzie robić... U mnie w ogóle innego wyjścia nie było jak brać od razu zwolnienie bo za ciężką miałam pracę, ale też co innego jak wiem, że więcej czasu będę spędzać ze starszym synkiem, więc dla mnie to zwolnienie było jak zbawienie Od 14 tc drugi trymestr?
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymać kciuki za mój jutrejszy test...by krecha była mocniejsza;]
|
|
#754 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
tyyy...wchodzę sobie, myślę będzie jeden post a tu prawie dwie strony ![]() No ja po odwiedzinach. Z moich obliczeń wychodzi, że patrząc na ilość osób którym obiecuje od lat odwiedzić, nie mogę się godzić z mężem przez najbliższe 2tygodnie mam nadzieję, że jutro nie będzie lało to mam już kolejną osobę Cytat:
Cytat:
tyle, że nie zawsze go idzie zagadać i zabawić bo czasem wejdzie przypadkiem do łązienki jak się maluje, to już wie co się święci i mnie pilnuje potem chodząc za mną i podpłakując, że "mama nie chce papa" jak nie gorzej bo czasem to ryk jakby go ktoś pasem lał "mama nieeeee!!!!"![]() Dlatego czasem wolę męża wysłać jak jest w domu, niż sama iść do sklepu na chwilę. w 5 miesiącu do tego te wstawanie po 4 rano mnie wykańczało, gdy szłam spać o 2 w nocy Ja wiem, że IItrymestr zaczyna się w 14tygodniu, nie wiem czemu na ovuf tak wyznacza Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
przypomnij sobie jak np. meire i zubi zamartwiały się bo nie było serduszka, bo beta niska, bo tylko pęcherzyk było widać i Ci się odechce iść wcześniej, co by się nie stresować Cytat:
podziwiam ![]() Cytat:
wszyscy się mnie pytają jak się czuję, to zawsze odpowiadam "jak nie w ciąży" albo "lepiej niż przed" Chociaż powiem, że dzisiaj zaczęła mnie miednica z tyłu napieprzać i jestem w szoku że tak szybko takie kłucie promieniujące od tylniej miednicy do krzyża
|
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz nam tu wrzucić swój test, zatęskniłam za widokiem dwóch kresek ![]() A no właśnie, przy takiej pracy lepiej nie ryzykować Cytat:
A może musisz po prostu cierpliwie tłumaczyć, że Mamusia musi iść po chlebek dla Igorka? Albo kupić Igorowi mleko na śniadanie bo nie będzie co jeść? Może potraktowanie go mimo tego co robi jak dużego chłopca da jakieś efekty?Biedna, może maleństwo jest jakoś w tą stronę przekręcone i Ci dokucza? Dzisiaj Mąż musi zaserwować masaż jak nic ![]() A powiedz mi, jak brzuszek? Bo mnie od paru dni zaczyna się wydawać, że rosnę... Wzdęcia wzdęciami i wieczorem wyglądam jak bania, ale wstaję rano i pod pępkiem zaczyna się coś zaokrąglać a że (nie) rosłyśmy w takim samym tempie to jestem ciekawa czy Ty już widzisz zmiany
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest też to, że ja go nigdzie nie zostawiałam prawie jak mąż był za granicą, bo nikt mi go brać nie chciał, to wszędzie ze mną. Teraz męża w tygodniu to tak jakby nie było, a w weekendy wiecznie gdzieś wychodzimy, także cały czas jestem ja koło niego. Teraz zostawiam go tylko jak idę do ginekologa, bo wiadomo, że chcę by widział jak obcy chłop grzebie mi w piczce chyba, że mąż ma nocki czasem to lecę na badania, bo z nim w przechodni to jest katorga niekiedy, więc wykorzystuje moment, że mam go z kim zostawić. Mąż masażu nie zrobi, bo się do niego nie odzywam, dzisiaj nie wiem czemu nie poszedł do pracy przyszłam a on w domu On by mi oczywiście zrobił byle bym tylko zaczęła się odzywać, ale nie odpuszczę mu tak łatwo...A co do brzucha to szczerze Ci powiem, że po mnie nic nie widać nic mi nie rośnie. Dzisiaj to nawet miałam prawie płaski brzuch
|
|
#757 | ||
|
Zakorzenienie
|
No ja tak liczyłam jakoś
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wy juz w ciazy bylyscie to lepiej wiecie.
|
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
testy... u góry pierwszy, a na dole dzisiejszy... mogłam robić tej samej firmy, ale krecha jest
nie znikła czasem w nocy ... ten na dle ma intensywniejszy klor, choć na zdjęciu słabiej widać, ale jest jeszcze świeży No i chciałam przypomnieć, że dziś jest 31 dc a ostatnio miałam cykl 30 dniowy także termin spodziewanej miesiączki dopier dziś
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojej, to oznacza, że został mi ostatni tydzień 1 trymestru jak to leci... Właśnie bo dziś się trochę zamotałam, jak liczycie jak macie np. 11t0d? To jest jeszcze 11 tydzień, a dopiero 11t1d zaczyna się 12 tc, dobrze mówię?
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powoli dociera zaczęłam bardziej dbać o siebie i czekam na wizytę u gin. Częstomocz mi sie powoli włącza... jak będzie tak dalej to masakra.. no i brzuch mnie boli jak na @.a co do tygodni to wydaje mi się, że 11t0d to już 12 tydzień. ale pewna nie jestem...
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ty już się małżowi pochwaliłaś? Jak reakcja? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też miałam ten drugi test i na nim wyszły mi 2 krechy. I ta druga z każdą chwilą ciemniała coraz bardziej Także mowy o pomyłce być nie może trzęsły ci się ręce ?? bo mi bardzo jak się gapiłam na ten test ![]() ja to w ogóle 5 testów zrobiłam i każdy innej firmy ![]() Częstomocz ojjjj u mnie to jak budzik działa 6 rano budzę się bo mam parcie na pęcherz i nie muszę już na zegarek zerkać. Nigdy tak nie miałam. Przez 8 godzin pracy potrafiłam nie pójść ani razu do kibelka bo mi się nie chciało a teraz to latam co chwilę a jak jeszcze się napiję czegoś dużo to już w ogóle. Przed zakupami np. idę do toalety a w trakcie zakupów muszę znowu, dobrze że w tych marketach są kibelki bo inaczej albo siedzieć w domu albo pielucha Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-11-21 o 10:22 |
||
|
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
![]() maciejka No to witamy w gronie zafasolkowanych ![]() Spokojnych 9 miesięcy a Maluszek niech zdrowo rośnie Ja juz po wizycie...i tak trochę nie pocieszona jestem. Wyczekałam sie godzinę na p. Dr aż zejdzie z oddziału, sprawdził wyniki badań - książkowe wszytsko idealnie w wynikach ....założył kartę ciaży, zbadał ginekologiczne i tyle..... ![]() Ani USG ani nic smutno mi bo myślałam ze podglądne moje Serduszko Małe ....a okazuje sie ze muszę czekać 2 tyg i wtedy weźmie mnie na oddział na usg Ehhh..... Ale nic ! Nie mam chyba wyjścia jak zaufać mu ze wie co robi. Zreszta skierowała mnie do niego moja ,,teściowa "ktora w tym szpitalu pracuje ponad 30 lat ....to chyba nie powinnam sie martwić Moja mama mówi ze dawniej wogole nie robili USG i kobity rodziły- i pewnie ma racje A po za tym obiecałam sobie ze po dzisiejszej wizycie powiem Babci ze będzie miała pierwszego prawnuczka...albo prawnuczka i zobaczymy jaka będzie jej reakcja co do planów ślubnych ... Babcia zawsze była dla mnie jak mama, mam nadzieje ze zrozumie nasza decyzje i będzie okNo to sie wyżaliłam ![]() Wracam do pracy ale wczesniej
Edytowane przez Goraleczka84 Czas edycji: 2013-11-21 o 10:31 |
|
|
|
#765 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale ten czas leci ![]() a jak nie jak tak. Urlop to najlepsza sprawa my mieliśmy jechac w góry ale po zobaczeniu II kresek odpuściliśmy sobie bo ja lubię łazić po górach a bałam się że takim intensywnym łażeniem mogę zaszkodzić dzidzi.Cytat:
![]() Cytat:
są wyraźnie a jak
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie wczoraj wieczorem aż cofło ale obeszło się bez odwiedzania toalety. Małż miał w pracy dostawę i nie chciał tego wszystkiego mieć na aucie to przyniósł do domu i mamy to wszystko u siebie w pokoju. Te ciasta w proszku. Ludzie jak to czuć
|
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja miałam bladsze po terminie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Goraleczka mama też mi to mówiła jak byłam w pierwszej ciąży i się martwiłam, ale jakoś mnie to nie przekonywało ile kobiet nosiło w sobie martwe fasolki, a nawet nie wiedziały o ciążach poza macicznych i różnych chorobach już nie wspomnę. Poza tym kiedyś nie miały wyjścia, nie było usg, to było normalne, że trzeba czekać do narodzin bo nic innego się więcej nie zrobi. Jakby wiedziały, że istnieje coś takiego jak usg i mogłyby być spokojniejsze to z pewnością by je zrobiły
|
|
#768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W mojej aplikacji dzisiaj pisze, że od 12t zaczyna się pojawiać krecha na brzuchu a więc zrobiłam sobie zdjęcie i rzeczywiście jest coraz bardziej ciemniejsza. A jak to u Was wygląda? |
||
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ucieszył się, wycałował mnie i teraz mnie trochę wkurza, bo mówi, że dzidziuś potrzebuje tego i tego. Wczoraj szedł spać i do mnie "i Ty też już choć, bo pewnie dzidziuś zmęczony jest " ![]() Cytat:
I teraz myślę, b chciałam test z mocną krechą na pamiątkę i zastanawiam się kiedy zrobić? za 2-3 dni , czy później??
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już szukam po necie wyprawki itd.. dziś chciałam w lumpku śpioszki kupić, ale byłam z teściową, to wolałam nie..
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten drugi to 12 dpo ten trzeci 17 dpo |
|
|
|
|
#774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się tam do tej kreski nie śpieszy, bo mi się to nie podobało...miałam grubą i krzywą Cytat:
co do zamartwiania się i zwracania uwagi to po prostu przejmuje się rolą przejdzie mu trochę potem
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też szalał na początku a teraz już trochę wyluzował i tak jest lepiej choć dalej soczki mi robi i owocowe sałatki a dziś przyniósł od kolegi mate edukacyjną mama ostatnio kupiła kocyk kremowy ale strasznie mięciutki mówię wam zwariowali ![]() A jeszcze co do tygodni to zauważyłam, że nawet dziecko z babystrology zmienia mi się zawsze w czwartek a dziś jest 11 t 0d. Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-11-21 o 12:53 |
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#777 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja ide w 22tc czyli jeszcze troche ponad tydzień
![]() Cytat:
Cytat:
fajnie ze wrociłaś do nas![]() Cytat:
![]() co z tym konfliktem teraz? z tego co wiem przy piewszym takiego problemu nie ma, dopiero przy drugim dziecku cos tam robią |
|||
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zubi dziekuje za dopisanie płci co to za kreska Ci wyszła? ja jeszcze nic nie mam |
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będę mieć więcej czasu to ulepszę pierwszą stronę ![]() Od spojenia do pępka kiedyś było widać ją tylko troszkę widać po owulce a teraz zrobiła się ciemniejsza i krzywa :/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Spytać muszę koleżanki, która też chodziła do mojego gina na nfz

mam nadzieję, że jutro nie będzie lało to mam już kolejną osobę
to słodkie, ale dla Ciebie chyba faktycznie chwilami męczące... Kochana Mamusia
bo czasem wejdzie przypadkiem do łązienki jak się maluje, to już wie co się święci i mnie pilnuje potem chodząc za mną i podpłakując, że "mama nie chce papa" jak nie gorzej bo czasem to ryk jakby go ktoś pasem lał "mama nieeeee!!!!"
Coś mąż nie w sosie, nie chce mi się z nim gadać jak jest taki, więc niech nawet nie próbuje jak wróci z pracy 
takie kłucie promieniujące od tylniej miednicy do krzyża 

To ty już się małżowi pochwaliłaś?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

18.08.2010 - zaręczyny
jak będę mieć więcej czasu to ulepszę pierwszą stronę