|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
No to dzień dobry raz jeszcze
![]() Ferbik pospał od 5.30 do 6.30 jeszcze ![]() Co do wagi to nie mam się czym chwalić bo jeszcze z 2 miesiące temu wazyłam 80 kg ale przez te stresy,troche problemów teraz waże 70 ![]() ![]() ![]() ![]() wszystkie spodnie z tyłka mi spadają bo mierząc z obecnymi są o 8 cm za duże i musze kupić ubranka nowe bo wiszą troszkę i płaszczyk na zime tez waga pięknie w dół leci lalala
|
|
|
|
#782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aniu jeśli byś chciała to mogę przejrzeć co na mnie za duże i Ci wysłać. Może byś coś sobie wybrała. Spodnie na pewno mam, sukienkę jakąś, musiałabym przejrzeć.
|
|||
|
|
|
#783 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U nas nocka jakby spokojniejsza raptem 3 pobudki w tym 2 na cycka Ale pół nocy Małą spała ze mną na poduszce przytulona więc nie mogę powiedzieć, że się wyspałam Cytat:
Cytat:
ja też już sobie obiecałam, że od grudnia zaczynam ostro ćwiczyć bo chyba najgrubsza na wątku jestem
|
||
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Ci prawde mówie! Jak byłam u Ciebie to wtedy byłam 10 kg cięższa .Przede wszystkim czuje się lepiej ze sobą i trzymam dietke aby leciały centymetry . Tylko szkoda,że z cycków też lecą A ciuszki możesz przejrzeć odkupie bo nie mam już w czym chodzić ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- oj nie wiem czy ja nadal nie jestem na szczycie ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- z tym łóżeczkiem to może i ja spróbuje ![]() musimy załatwić dla Dandusia łóżko jednoosobowe do pokoiku bo ma duże takie i tylko miejsce zajmuje. |
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana jeśli ważysz 70 to mnie jest o wiele więcej. A ile masz wzrostu?
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My dziś ładnie pospaliśmy bo do 8.30. Ale jak się dzień skraca automatycznie, dopiero zjedliśmy a już prawie 10! No ale ostatnio wstawaliśmy przed 7 to miałam już dawno posprzątane w kuchni i poodkurzane, głowa umyta itp. Iwa, bardzo fajny ten przepis ..po rusku, łopatka wyszła też smaczna, następnym razem zrobię ze schabem. |
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
wczoraj mąż pojechał do Pl,wiec sama z dziecmi w domu zostalam. Pola rozrabia,wszedzie włazi,wszystki z szuflad wyciąga i jeszcze sie kłóci jak jej zwroce uwage no czort niesamowity...Anusia za wage.tamlin tobie tez gratuluję nic tylko pozazdroscic...
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wzrostu mam 168 lub 169 jakos tak ![]() edit.168 ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2013-11-21 o 09:57 |
||
|
|
|
#791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
To ja się tak zastanawiam, z wagą się licytujecie, narzekacie a na odchudzającym klubiku Was nie ma
![]() Cytat:
![]() Przejrzę ciuchy i dam Ci znać Czyli spodnie mogą być krótkie, no nic będziemy mierzyć nogawki
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym nie jestem jakaś masakryczna, ładnie mi sie ta waga po całości rozłożyła. Jedynie z brzuchem pasowałoby coś podziałać.
|
|
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ja też kochałam jeść! Teraz robie to rzadko ![]() Cytat:
spodnie zaczęły spadać więc stanęłam na wage a tam szok no to staram się już dalej nad tym pracować .A szpile teraz sa jakieś luźne takie .
|
||
|
|
|
#795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Musze posprzątać troszkę i ogarnąć się bo Sanepid dzwonił,że przyjedzie
Sosik mi został z wczoraj,to ziemniaczki obiore i obiad mam
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie sie przytyło 2kg jakieś 1,5 m-ca temu ![]() Rzadziej z domu sie wychodzi , mały jak nie zje kanapki czy czegoś tam to zjem tą resztę, "ćwiczenia" z chłopem odstawiłam no i kiloski poszły w górę ![]() We wtorek jak ważyłam sie z małym to stwierdziłam że koniec podjadania bo tak to być nie może ![]() Więc od wtorku trzymam sie tego i mam zamiar wytrzymywać aż spadne do tego co było po porodzie Miałam małemu lóżko przestawic i tego nie zrobiłam, a dziś spał bez pobudek od 22-6:40 ![]() ![]() Ja sie wczesniej przebudziłam żeby sprawdzić co jest grane a on spał ![]() Zamknęłam drzwi z pokoju naszego bo tż wraca z pracy przed 7 i żaluzje zasłoniłam to o 7:20 już wstał ![]() Teraz ma drzemke ![]() napisane paluchem na szybce
|
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin to wycierasz tymi chusteczkami i potem jeszcze na sucho czy zostawiasz aż samo wyschnie?
Kusi mnie kupić skalpel wyzwanie ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Byłam rano w biedronce kupiłam pieluchy,chusteczki i inne pierdoły,ledwo doszłam z tym do domu,że też jeszcze prawka nie ma,bym sobie autem podjechała ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Aga ton gotuję kapuśniak z kwaszonej kapusty,jak wyjdzie dobry wkleję przepis bo pierwszy raz robię.
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
No może i się nie liczę, ale można byłoby jak człowiek przytyć w ciąży 12kg, ale nie ja muszę co najmniej 20
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia pięknie mały pospal!
![]() Wysłane z Xperia Arc za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli tańczysz z łóżeczkiem a nadal tyle razy się budzi ? ja się z wagą nie licytuje bo wygrywam w jej wysokości .. niestety ... ok idziemy na spacer nr 2
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co ja bym nie dała żeby spał częściej tak jak dziś ![]() Przynajmniej te 4 noce w tygodniu albo 5 ![]() A musze pochwalić dzidzie mą bo zaskakuje mnie bardzo tym że bardzo dużo rozumie pomimo tego że mu tylko max 2x powiedziałam lub pokazałam. Np. wczoraj - pił z bidonu po czym przewrócił go specjalnie na podłodze i poszedł w inne miejsce. Mówie mu postaw butelke żeby herbatka sie nie wylała. A on podszedł, postawił, uśmiechnął się po czym go pochwaliłam, wycałowałam i wyściskałam i powiedziałam, że jeszcze byłoby lepiej gdyby butelkę postawił na stole. A on mimo tego że butelka ledwo mieści mu sie w jednej rączce to poczworakował z nią pod stół, wstał i postawił ją na stole!!! On naprawde bardzo dużo rozumie!! Za to mówi malusio ![]() Kochany mój rozbójnik ![]() napisane paluchem na szybce
Edytowane przez Iwoncia81 Czas edycji: 2013-11-21 o 11:40 |
|
|
|
|
#803 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaraz po porodzie zgubisz nic się nie bój Cytat:
![]() Cytat:
mały mądraliński mi to czasami łzy w oczach stają jak powiem coś Otylce ot tak, nawet nie licząc, że to zrobi a ona idzie i to robi ![]() No ja też ok 70 kg ważę, ale ze mnie kucupyrek, bo 163 cm mam ![]() Więc mamy zwycięzcę
|
|||
|
|
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ to cieszą takie rzeczy A Misiek dziś zrobił dwa kroczki sam pomiędzy pufką a kanapą. Także może coś z tego niebawem będzie Też się ucieszyłam jak głupia ![]() A teraz siedzi i zajada suche płatki kukurydziane, mam nadzieje że się nie zadławi, ale tak lubi bawić się kocią karmą, że musiałam dać coś w zastępstwie, a ten zaczął to wsuwać, no ok. A jak trzeba zjeść to go niby ząbki bolą ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Kasiam, strasznie się cieszę, że rosołek zasmakował
jeszcze mogę polecić krem dyniowy z pomidorami, skoro piszesz, że Giulia kocha dynię
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo, następny zaraz chodzić będzie ![]() Mój to czasem sie zapomni i stoi sam przez 5 sekund ![]() A te płatki kukurydziane to u nas hit!! Oczywiście tylko i wyłącznie suche bo zmlekiem nie chce ![]() a drugi przysmakowy hit to gumowe przyciski z pilota... Już mam 4 lotniki załatwione w taki sposób że conajmniej jednego przycisku brakuje ![]() Teraz ma zakaz brania bo potem nie bedzie jak kanałów zmieniać ![]() Tym bardziej że mamy 2 nowe piloty ![]() Cytat:
![]() Koniec drzemki od bobasa więc zmykam ![]() napisane paluchem na szybce
|
||
|
|
|
#807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Teeeeeesknieeeeeee
Uczę sie całe dnie i nie wyrabiam ![]() trzymajcie kciuki,bym po weekendzie mogłabym być z Wami częściej ![]() ![]() Buziaki dla wszystkich wieeeelkie!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Mi niestety waga leci w górę, a było już tak pięknie. W sumie to lubię siebie w aktualnym stanie - 50,5kg, bo gdy w pod koniec ciąży miałam 73kg, to nigdy nie wierzyłam, że uda mi się wrócić do wagi sprzed ciąży. Chociaż nie będę ukrywać, że gdyby jeszcze kilka kilo ubyło, to lubiłabym swoje ciało jeszcze bardziej. No i chciałabym, żeby było bardziej jędrne, bo mimo, że tyle ćwiczyłam, to jak przestałam to galareta na nowo.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

dopiero dzisiaj mam wolne popołudnie, bo tak to jak lekcje kończę o 14.20, jadę po Kubusia do przedszkola, wracam do domu na kilka minut i jadę spowrotem do pracy - w pon była znowu rada, we wtorek miałam konkurs i potem sprawdzanie go, wczoraj zebrania z rodzicami - wróciłam przed 20.00, a zebranie o 16ej
w przyszłym tyg. też zabieganie będzie bo i rada kolejna i andrzejki w szkole i u Kubusia w przedszkolu...niech się ten miesiąc już skończy
mam jeszcze 2 dni opieki i czekam na grudzień bo chcę sobie je zaplanować - koniecznie na środy bo wtedy mam najwięcej lekcji i same najgorsze, wezmę sobie 2 środy i zostanie mi tylko jedna w grudniu, bo potem przerwa świąteczna

no czort niesamowity...
za wage.