Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 12:11   #2521
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ojej. To po wypłacie będzie i jeszcze premia świąteczna będzie
A to w stacjonarnych wszystkich? Czy jakieś online?
HM nie ma sklepu online w polsce.
w stacjonarnych wszystkich. to wypada w czwartek ja zazwyczaj jezdzę już we wtorek/ srodę i już wszystko jest przemetkowane i do kupienia
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:13   #2522
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
obiecałam napisać kiedy wyprz w H&M - 12.12
juz niedługo -czas zbierać kasę
o dzięki za cynk dobrze że to w przyszłym miesiącu, bo w tym bym nie wyrobiła z kasą

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
nie mówcie o tych promocjach bo ja już nie mam kasy w tym miesiącu jeszcze tydzień do wypłaty
ooo tak, cały dłuuuuuuuuuuugi tydzień mi się teraz kasa rozchodzi jak woda, a ciągle wydaje mi się że dalej prawie nic nie mam (dla dziecka)

Cytat:
A to w stacjonarnych wszystkich? Czy jakieś online?
H&M nie ma w Pl sklepu online
Stary 2013-11-21, 12:14   #2523
monkaa321
Zakorzenienie

headzik dobre wieści przynosisz

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
Wpadłam tylko życzyć Wam słodkich snów. Cały dzień mnie nie było bo kupiliśmy mieszkanie i zaczynamy remont więc dużo pracy mamy. Jutro nadrobię
Czy któraś z dziewczyn z okolic Łodzi zna jakąś dobrą firmę od montażu drzwi zewnętrznych?

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
jestem w szoku! do tej pory kopał, ruszałs się...ale teraz to mam wrażenie że mam królika w brzuchu który skacze jak na trampolince
też mam czasem takie wrażenie

Cytat:
Witam się w 23. tygodniu czyli zaczynam 6-ty miesiąc! !))

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Tak przy okazji dobrych rad - mam nadzieje ze uda mi sie wychowac synka tak zeby nie byl rozpieszczony... Nic mnie bardziej nie zniecheca do macierzynstwa niz rozwrzeszczany dzieciak ktory mysli ze wszystko mu wolno
ja też kiedyś przy kasie widziałam jak jeden chłopiec się wydzierał na całe gardło a matka mu buzie ręka zatykała, trzymała go pomiędzy koszykiem a sobą a on jej się wyrywał. Mąż sam pakował góre zakupów a ona tym dzieckiem się zajmowała a jak jej się wyrwał to biegła za nim jak głupia... żal patrzeć, bo chłopak miał już chyba z 10 lat

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
W końcu i ja się doczekałam i obchodzę dzisiaj 100-dniówkę

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja tak samo dodatkowo w rodzinie meza zdarzyła sie straszny wypadek z udziałem kobiety w ciazy (swinska grypa) http://www.nowiny.pl/egazeta/nowiny-...oda-matke.html , dopisze tylko ze nikt w rodzine w tym czasie nie był chory na grype , a ona poszła bo miała wysokie cisnienie ...
okropne
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:14   #2524
Castia
Wtajemniczenie

a jeszcze napiszę bo nie wiem czy wiecie od juttra w Rossmann cała kolorówka 40% taniej
czyli wszystkie te kosmetyki w stojakach - Maybelline, MaxFactor, Loreal itp itd

się opłaca
Stary 2013-11-21, 12:15   #2525
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Mnie kiedyś okropnie bolały nogi. Brałam nawet tabletki przeciwbólowe, ale wyczytałam, ze to może być od niedoboru magnezu. Po miesiącu suplementowania problem nie wrócił Chociaż teraz nie biorę, ale wiem, że jak zaczną boleć, to wrócę do magnezu.
Muszę zainwestować w końcu w magnez, oby pomógł

Cytat:
koziemleko brawa za studniówkę!
ja mam za 3 dni
I kolejna impreza się szykuje
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:16   #2526
mona1
Zadomowienie

Cytat:
w stacjonarnych wszystkich. to wypada w czwartek ja zazwyczaj jezdzę już we wtorek/ srodę i już wszystko jest przemetkowane i do kupienia
o fajnie, nie wiedziałam, na pewno sprawdzę
Stary 2013-11-21, 12:18   #2527
monkaa321
Zakorzenienie

dzisiaj w lidlu dużo fajnych zabawek jest jak któraś chce kupić. Widziałam fajne klocki
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:18   #2528
Castia
Wtajemniczenie

walsnie dołączył do naszego grona rodzinnego maly Dawidek
sis tż urodziła przez CC
i nasz smyk już ma kumpla do zabawy
wiecie że patologie pękają w szwach? nie ma miejsc w szpitalach przez to wycofanie fenoterolu
Stary 2013-11-21, 12:18   #2529
Ela87
Zakorzenienie

Nie wiedziałam, że nie ma online

Tż ma wtedy na rano, czyli po południu będziemy mogli pojechać

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:18   #2530
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Ja też. Zrobie sobie chyba kartke na scianie i od tej stówki będę odznaczać dni do godziny "zero"
Pozwolisz, że wypiję za nas szklaneczkę soku marchewkowego

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Kurcze pojawił mi się jakiś nowy objaw i nie wiem na ile jest on poważny. Budzę się w nocy i piekielnie bolą mnie nogi a dokładniej uda. Taki ból mięśni jak przy grypie. Muszę położyć się na plecach i ugiąć kolana - wtedy przechodzi. Dzisiaj w nocy chyba z 3 razy się budziłam przez ten ból. Miała któraś może coś takiego, albo wie z czego to wynika?
MNie tez bolą nogi. Magnez biore w podwójnej dawce, ale nie wiem, czy to drętwienie to tylko przez to. Moze jakis ucisk na nerwy plus do tego elektrolity, woda zbierająca sie- w każdym razie gin mi powiedział, że to najnormalniejszy objaw w ciąży. Cudowna fizjologia....

Cytat:

przelecę was troszkę jeśli pozwolicie bo wyleciałam z obiegu
przelatuj

Cytat:
Ale spacery z dzieckiem są super. I kondycja pracuje i dziecko się dotlenia Z dzieckiem to się chyba raczej w domu nie znudzimy
Nawet spacerki to taki "mus", żeby nie być wyrodna matką. Teraz jest wymówka, potem nie będzie.
Stary 2013-11-21, 12:19   #2531
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
sis tż urodziła przez CC
wiecie że patologie pękają w szwach? nie ma miejsc w szpitalach przez to wycofanie fenoterolu

Stary 2013-11-21, 12:20   #2532
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

ja w tym miesiącu naprawdę poszalałam... zamówiłam meble (poszła zaliczka), kupiłam te wszystkie gadżety szpitalno-porodowe, dla dziecka butelki, smoczki, kocyki (3szt!), fotelik samochodowy, masę ciuchów na all no i byłam 3 razy u gina raz na mieście 3d za 300, a u swojej 2 razy za łącznie 260zł

nie dziwię się, że już nic kasy nie mamy:/ oby przeżyć ten tydzień;P

przeraża mnie też grudzień bo chcemy kupić wózek a do tego święta! mamy ambitny plan zaprosić moich rodziców i teściów oraz naszych 2 braci na wigilię i 1-szy dzień więc nawet nie wyobrażam sobie jakie to wydatki

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:23   #2533
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Tak przy okazji dobrych rad - mam nadzieje ze uda mi sie wychowac synka tak zeby nie byl rozpieszczony... Nic mnie bardziej nie zniecheca do macierzynstwa niz rozwrzeszczany dzieciak ktory mysli ze wszystko mu wolno
trata tata (sorry każdy powód żeby użyć świątecznej emoty jest dobry) wiesz jak to jest choćbyś na głowie stanęła puszczasz do przedszkola, szkoły i twoje kochane dziecię staje się potworkiem Ale tak na serio myślę że w dzisiejszych czasach trzeba po prostu budować bardzo silne więzi z dzieckiem, bo to co się dzieje w szkołach mnie przeraża

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
ja wczoraj byłam na tej szkole rodzenia. ZApowiada się nieźle. Najpierw byliśmy zwiedzać patologię ciąży i porodówkę i oddział połóżniczy z noworodkami. Tam świeżutko wyremontowane, dopiero co - pięknota. Iiiii widzieliśmy te maleństwa - jakie to maleńkie, matko święta, takie chudziutkie fajne nóżki A te dzieciaczki tak ciasno pozawijane w bety, położne je na jednej ręce nosiły. A jedna przewijała takiego malucha, to jej to zajęło chyba 7 sekund ze wszytskim
Później trochę mniej ciekawie, bo film był i np na tym filmie się mówili, że to ściema że dziecko słyszy rozmowy i muzykę z zewnątrz. Ponoć słyszy tylko matkę, a inne dzwięki musiałyby mieć natężenie 90 decybeli...
Ciekawe z tą muzyką, bo właśnie dziś w internecie oglądałam program na Dzień dobry TVN gdzie mówili że dziecko doskonale słyszy, zresztą moja szwagierka jak urodziłą to mały od razu poznawał tatę bo jego tatuś bardzo dużo mówił do brzuszka. Mam nadzieję że u nas będzie tak samo, więc dalej edukujemy się muzycznie Chyba zainwestuję w płyty "Muzyka dla bobasa" tutaj próbka, boskie dla maluszka http://www.youtube.com/watch?v=UGClpnIDpCM
Pamiętam jak koleżanka mi opowiadała jaką traumą jest leżenie świeżo po porodzie a tu przychodza ci inne baby ze szkoły rodzenia popatrzeć na ciebie i salę Ja też sie nie mogę doczekać wycieczki ale zaczynamy w styczniu
A co do noszenia dzieci na jednej ręce moja mama zawsze wspomina jak to mnie urodziła i położne przynosiły małe matkom rozwożąc na wózku takim jak do jedzenia i te dzieciaki leżały poukładane jedne na drugim jak sterta starych kapci i mama zwróciła położnej uwagę że leżę pod trzema innymi bobasami i że się zaduszę na co ona wyjęła mnie z dołu, tym samym pozostałe spadły niżej Masakra.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Super no to pijemy
Cytat:
Noooo... emoty już balują od rana
Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
oo widać że wiecej czytam jak sie udzielam i nawet cytowanie mi nie wychodzi
Cytat:
Ważne, że świąteczne emotki umiesz wstawiać
Umrę po prostu dzisiaj ze śmiechu z tymi emotami. Wstawili kilka świątecznych bananów a ciężarne mają zabawę jakby nagi facet tu tańczył nam na rurze

Cytat:
E, no własnie, skład ich jest straszny... Lepiej kupić troszkę mielonego mięsa i usmażyć samemu - tyle samo pracy, a i smak i jakość dużo lepsza ale za to bułkom z biedry do hamburgerów nie moge odmówić i mi mniej smakują ze zwykłymi bułkami
O ja mam taki przepis: mięso mielone, bułka tarta, starty ser żółty, sos worcester (w dużym tesco za grodze na dziale rzeczy z innych krajów), jajo, sól, pieprz, cebulka, najlepiej szczypiorek jeszcze. Mieszamy i ten ser tarty chyba robi wielką różnicę Potem forumjemy, robimy w bułce, podpiekamy z każdej strony na patelki na biało, wrzucamy patelnię do piekarnika i nakładamy na każde mięcho plaster sera żeby zapiekł się ładnie. Robimy z tż też swoje sosy czosnkowy i pomidorowy I jak przychodzą znajomi to wykładamy na michy sałatę, pomidory, cebulę, ogórki, sosy i każdy sobie robi z czym chce. Polecam hit na każdej imprezce

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-11-21 o 12:26
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:24   #2534
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Nic nie słyszałam na ten temat Teraz wyszukałam w googlach i widzę, że wycofali lek podtrzymujący ciążę? WTF??
Stary 2013-11-21, 12:24   #2535
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
dzisiaj w lidlu dużo fajnych zabawek jest jak któraś chce kupić. Widziałam fajne klocki
też widziałam , super!
ja muszę sobie szlaban na zabawki nalozyc bo bym wszystko kupiła
Stary 2013-11-21, 12:25   #2536
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
sis tż urodziła przez CC
a jak ty się czujesz? i o co chodzi z tym lekiem?
Stary 2013-11-21, 12:27   #2537
meluzyna87
Raczkowanie

Cytat:
A co do noszenia dzieci na jednej ręce moja mama zawsze wspomina jak to mnie urodziła i położne przynosiły małe matkom rozwożąc na wózku takim jak do jedzenia i te dzieciaki leżały poukładane jedne na drugim jak sterta starych kapci i mama zwróciła położnej uwagę że leżę pod trzema innymi bobasami i że się zaduszę na co ona wyjęła mnie z dołu, tym samym pozostałe spadły niżej Masakra.
Aż mi łzy ze śmiechu poleciały
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:27   #2538
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak kartofle

Stary 2013-11-21, 12:29   #2539
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic nie słyszałam na ten temat Teraz wyszukałam w googlach i widzę, że wycofali lek podtrzymujący ciążę? WTF??
tak wycofali fenoterol a nie dali zamiennika zadnego
ja np. go biorę bo mam zbyt silne skurcze. w pierwszej ciazy do 38tc też brałam
często po odstawieniu zaczyna się akcja porodowa....
sis tż mówi że sporo dziewczyn z wczesnymi skurczami lezy bo nie mają co brać a w szpitalu dają fenoterol w kroplówkach/ zastrzykach
Stary 2013-11-21, 12:32   #2540
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

MNie tez bolą nogi. Magnez biore w podwójnej dawce, ale nie wiem, czy to drętwienie to tylko przez to. Moze jakis ucisk na nerwy plus do tego elektrolity, woda zbierająca sie- w każdym razie gin mi powiedział, że to najnormalniejszy objaw w ciąży. Cudowna fizjologia....
Jak ja uwielbiam te objawy wszystkie

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:32   #2541
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
1.A co do noszenia dzieci na jednej ręce moja mama zawsze wspomina jak to mnie urodziła i położne przynosiły małe matkom rozwożąc na wózku takim jak do jedzenia i te dzieciaki leżały poukładane jedne na drugim jak sterta starych kapci i mama zwróciła położnej uwagę że leżę pod trzema innymi bobasami i że się zaduszę na co ona wyjęła mnie z dołu, tym samym pozostałe spadły niżej Masakra.

2.Umrę po prostu dzisiaj ze śmiechu z tymi emotami. Wstawili kilka świątecznych bananów a ciężarne mają zabawę jakby nagi facet tu tańczył nam na rurze
1. A może to my się za bardzo patyczkujemy? Jak na porodówce dziecko może być myte pod kranem to po co w domu kąpać w wanience i jeszcze w rumianku
Co do pogrubionego - chciałabym to zobaczyć
2. Bez kitu
Co my zrobimy jak nam je zabiorą po świętach

Cytat:
ja w tym miesiącu naprawdę poszalałam... zamówiłam meble (poszła zaliczka), kupiłam te wszystkie gadżety szpitalno-porodowe, dla dziecka butelki, smoczki, kocyki (3szt!), fotelik samochodowy, masę ciuchów na all no i byłam 3 razy u gina raz na mieście 3d za 300, a u swojej 2 razy za łącznie 260zł

przeraża mnie też grudzień bo chcemy kupić wózek a do tego święta! mamy ambitny plan zaprosić moich rodziców i teściów oraz naszych 2 braci na wigilię i 1-szy dzień więc nawet nie wyobrażam sobie jakie to wydatki
Szalejesz
Stary 2013-11-21, 12:32   #2542
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez side85
matko święta

mnie najbardziej przerazala kąpiel młodej w szpitalu - myją noworodki pod kranem w zlewie jak kurczaki dosłownie!
Stary 2013-11-21, 12:34   #2543
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Magduś, odpisywałam Ci na pw (nie dostałaś?), że raczej się nie zdecyduję. nie wiem, czy będą dobre. ostatnio w h&m mierzyłam jakieś 34 i mi wisiały, więc boję się ryzykować
to do mnie miało być. nie dostałam tej odpowiedzi.
dzięki za info, w takim razie spróbuję je wystawić na all.
Cytat:
TO:
http://s1.static.c-and-a.com/Shop/Pr...x/115059_1.jpg
I TO:
http://s1.static.c-and-a.com/Shop/Pr...x/115842_2.jpg
JEST MOJE 37 zł, przesyłka za darmo To już trzecia rzecz jaką zamawiam dla dziecka niezle mi idzie.
Bluzeczki były ciemno różowe, jasno różowe i białe, więc wybrałam białą najwyżej tylko raz założy
a czemu tylko raz? nawet jak poplami, namaczasz od razu i schodzi. gorzej jak zaczniemy rozszerzanie diety. plamy z marchewki to udręka
Cytat:
ale wszystko wszystko? czy tylko ciuszki dla dzieciaków?
jak czwartek to świetnie, sama sobie pojadę na wyprz. mała do przedszkola, małż do pracy :P
Cytat:
Ciekawe z tą muzyką, bo właśnie dziś w internecie oglądałam program na Dzień dobry TVN gdzie mówili że dziecko doskonale słyszy, zresztą moja szwagierka jak urodziłą to mały od razu poznawał tatę bo jego tatuś bardzo dużo mówił do brzuszka. Mam nadzieję że u nas będzie tak samo, więc dalej edukujemy się muzycznie Chyba zainwestuję w płyty "Muzyka dla bobasa" tutaj próbka, boskie dla maluszka http://www.youtube.com/watch?v=UGClpnIDpCM
Pamiętam jak koleżanka mi opowiadała jaką traumą jest leżenie świeżo po porodzie a tu przychodza ci inne baby ze szkoły rodzenia popatrzeć na ciebie i salę Ja też sie nie mogę doczekać wycieczki ale zaczynamy w styczniu
ja też wierzę, że dzidek słyszy muzykę i inne odgłosy. my pod choinkę dla nienarodzonej Ewci kupiliśmy zestaw 12 płyt "Mozart for babies". słuchałam w ciąży i do teraz te płyty służą nam do zasypiania. polecam.

akcja z wózkiem pełnym dzieci

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2013-11-21 o 12:36
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:36   #2544
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
tak wycofali fenoterol a nie dali zamiennika zadnego
ja np. go biorę bo mam zbyt silne skurcze. w pierwszej ciazy do 38tc też brałam
często po odstawieniu zaczyna się akcja porodowa....
sis tż mówi że sporo dziewczyn z wczesnymi skurczami lezy bo nie mają co brać a w szpitalu dają fenoterol w kroplówkach/ zastrzykach
O masakra
I co teraz zrobisz? Można go zdobyć w jakiejś aptece internetowej? Czy też nie?
Kurcze to tak jak z rovamycine dla toksoplazmozów Przestali produkować i zostały nam tylko słabsze wersje. Musimy tego brać 2x więcej
Stary 2013-11-21, 12:39   #2545
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
a czemu tylko raz? nawet jak poplami, namaczasz od razu i schodzi. gorzej jak zaczniemy rozszerzanie diety. plamy z marchewki to udręka
Pewnie ja będę coś jadła i uwalę te białe ciuszki
Zamówiłam rozmiar 62 więc jeszcze chyba nie będzie miała poszerzanej diety więc jest nadzieja

Stary 2013-11-21, 12:41   #2546
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
matko święta

mnie najbardziej przerazala kąpiel młodej w szpitalu - myją noworodki pod kranem w zlewie jak kurczaki dosłownie!

jak byłam na praktykach to też mi tak kazali myć matko, miałam wtedy z 20 lat i pierwszy raz na żywo widziałam noworodka! duży stres aczkolwiek jak się opanowało technikę szło hurtowo

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:41   #2547
Castia
Wtajemniczenie

margo80 wszystko, wszystko, wszyściuteńko

koziemleko nie mam pojęcia, boje się przedwczesnego porodu.
może wprowadzą jakiś zamiennik szybko albo nie wiem co....
jak bedzie trzeba polozę się na oddział
Stary 2013-11-21, 12:44   #2548
teQiba
Moderator

Cytat:
No ponoć rozum dziecka kończy się, gdy zaczyna się bunt dwu- lub trzylatka Nie do przebłagania dla większości dzieci i rodziców
Ok bunt dwu-trzy-latka rozumiem.
Ale ja ostatnio musiałam siedzieć na podłodze bo roczny chrześniak stwierdził że moje krzesło jest najfajniejsze - rodzice mieli ubaw po pachy. Mnie to nie przeszkadzało, ale czarno widzę ich przyszłość

Cytat:

przelecę was troszkę jeśli pozwolicie bo wyleciałam z obiegu
Dla mnie ok Tylko mąż się może obrazić
Stary 2013-11-21, 12:45   #2549
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No Ja też mam taki zamiar nie cierpię wymuszania i uważam że są rzeczy które małe dzieci nie muszą za wszelką cene mieć w łapkach: piloty, telefony, laptopy itp. Piszę o tym bo zaobserwowałam, że niektóre moje koleżanki pozwalają na takie rzeczy maluchom, a później płacz bo dzieciak zepsuł bądź gdzieś zadzwonił gdzie nie powinien Te właśnie dzieciaki mogąc wszystko bywają strasznie krnąbrne i złośliwe jak im się nie pozwala tego na co akurat mają ochotę.
bo dziecku trzeba od razu wyznaczyc pewne granice, a nie potem plakac ze wchodzi czlowiekowi na glowe Moich kolezanke dzieci to sa tak obcykane w elektronice, ze ja przecieram czasem oczy ze zdumienia a moje dziecko to przy nich takie biedne, bo jej nawet telefonu nie daje do zabawy

Cytat:
praie 80% wymiotów u niemowlaków jest spowodowana mieszanka mleczka która stoi w podrzewaczu , a ze jest poddana przez jakis czas wyzszej temp niz pokojowa wytwarzaja sie bakterie ...
no chyba ze te mleko tam stoi Bog wie ile godzin

Cytat:
dziewczyny czekolada ma duzo magnezu a nam magnez potrzebny przynajmniej skurczu nóg nie bedzie
kazdy powod dobry

Cytat:

agunia gratuluje mieszkania

Cytat:

tak ale wez pod uwage ze czasem zapomi ci sie odłozyc tel badz piolota a to jest moment kiedy berbeć z tego skorzysta ... daje mlodej tel owszem bo ma tam gry ale ma ograniczony czas mam takiego zwierzaczka zwie sie pou i kiedy daje znać ze potrzeba mu czegos mloda go karmi itp
racja, trzeba miec oczy dookola glowy

Cytat:
To na pewno To dziecko dla mnie już jest najważniejsze. Tylko znam kobiety, które po urodzeniu dziecka ładnie wyglądają, dbają o siebie, a nie mają pomocy. Wiem wtedy, że się da, że dziecko nie oznacza tłustych włosów i brak czasu na zakupy. Wszystko zalezy od organizacji.
otoz to Nawet przy dzieciach da sie wszystko tak zoorganizowac, by znalezc chwilke czasu by zadbac o siebie

Cytat:
a ta promocja to tylko w pl

Cytat:

no niezle pojechalas z tymi zakupami Jest jeszcze cos czego nie masz oprocz wozka

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 12:48   #2550
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
jak byłam na praktykach to też mi tak kazali myć matko, miałam wtedy z 20 lat i pierwszy raz na żywo widziałam noworodka! duży stres aczkolwiek jak się opanowało technikę szło hurtowo
no własnie też to zauwazyłam w szpitalu

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
O

Dla mnie ok Tylko mąż się może obrazić
ee tam nawet nie zauważy

asienka myslę ze wszędzie u was pewnie jeszcze wcześniej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości