|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
|
|
|
|
|
#1082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Cytat:
no czyli są normalni lekarze
|
||
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O..Bo..że... Ta cena mnie powaliła, serio na Twoim miejscu już szukałabym kogoś innego... Naprawdę przepraszam, ale niewiarygodne, za sam fakt wizyty 150 zł? Za usg trwające no nie wiem do 10 minut kolejne 200 zł? A badania krwi robi Ci we własnym laboratorium? Ja w pierwszej ciąży robiłam wszystkie badania płatnie i 200 zł to chyba zapłaciłam po podsumowaniu za wszystkie wymagane, bo nie wspominam o powtarzanej morfologii czy moczu bo to grosze...
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
Ja za wizytę z usg placę 100 zl.
Teraz dojdą badania te pierwsze to bedzie około 200-250 zł zalezy od labolatorium. Za jakiś czas zrobi mi usg 4d ale nie mówił że to jest odpłatne dodatkowo. |
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() majkela uciekaj od tego lekarza, bo to jest strasznie drogo!! Nigdy nie słyszałam, żeby ktoś tyle płacił za wizytę, najwięcej słyszałam 300 zł już z usg itd. Nie musi być na nfz, może być jakikolwiek prywatny, bo z reguły biorą ok. 80 - 100 zł za wizytę i w tej cenie jest już usg. Zapomniałam co jeszcze miałam pisać ;/ ta skleroza i rozkojarzenie mnie wykończą ;/ ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Już wiem ![]() sylvuniaa Jeśli chodzi o ilość usg, to ja już miałam 4, bo poszłam bardzo wcześnie i widać było pęcherzyk, miałam pójść na kolejne za 2 tyg, ale w międzyczasie wylądowałam w szpitalu i miałam tam robione 1 usg w dniu kiedy zostałam przyjęta no i później w dniu kiedy zostałam wypisana (na pierwszym nie słychac było jeszcze serduszka, na drugim już biło),a że w tym samym tygodniu miałam wizytę u gina to zrobił mi 4 usg .
|
|
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
Moja dotychczasowa ginekolożka brała 120 zł za wzytę ale ona miała ten przyrząd do usg więc od razu robiła, ale teraz ciąże prowadzi mi inny lekarz i płacę 180 zł bez usg (robię je zupełnie gdzie indziej) ale za usg to płacę 90 zł a za to 4d to płąci się 200 zł przynajmniej tam gdzie robię. Myślę żę koszt wizyty w dużej mierze zależy od miasta, jego wielkości , ja chodzę do najdroższego ginekologa w moim mieście (tak mi się wydaje przynajmniej) może w małych miastach ten koszt jest mniejszy. Ale jak już kiedyś pisałam komfort mój psychiczny że mam najlepszą opiekę jaką mogła bym sobie życzyć przewyższa straty finansowe
Co do przykrości jakie sprawia rodzina.. też to przeżyłam, przykre słowa wydaje mi się kompletnie nie przemyślane usłyszałam od teścia najgorsze że mimo uwag że nie jest to na miejscu takie komentarze chyba się tym nie przejął. Wiadomo że trzeba olać to bo nic innego nie pozostaje, ale niesmak pozostaje niestety |
|
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja juz po wizycie...i tak trochę nie pocieszenia jestem. Wyczekalam sie godzinę na p. Dr aż zejdzie z oddziału, sprawdził wyniki badań - książkowe wszytsko idealnie w wynikach ....założył kartę ciaży, zbadał ginekologiczne i tyle..... ![]() Ani USG ani nic smutno mi bo myślałam ze podglądne moje Serduszko Małe ....a okazuje sie ze muszę czekać 2 tyg i wtedy weźmie mnie na oddział na usg Ehhh..... Ale nic ! Nie mam chyba wyjścia jak zaufać mu ze wie co robi. Zreszta skierowała mnie do niego moja ,,teściowa "ktora w tym szpitalu pracuje ponad 30 lat ....to chyba nie powinnam sie martwić Moja mama mówi ze dawniej wogole ńie robili USG i kobity rodziły- i pewńie ma racje A po za tym obiecałam sobie ze po dzisiejszej wizycie powiem Babci ze będzie miała pierwszego prawnuczka...albo prawnuczka i zobaczymy jaka będzie jej reakcja co do planów ślubnych ... Babcia zawsze była dla mnie jak mama, mam nadzieje ze zrozumie nasza decyzje i będzie okNo to sie wyżaliłam ![]() Wracam do pracy ale wczesniej
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-11-21 o 10:43 |
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bardzo źle sie czujesz to nie czekaj na wizyte u gina tylko jedź do szpitala na IP. Mnie ochrzanili że tak długo czekałam z przyjazdem. Że mogła się odwonić itd. Nie zostawili mnie na oddziale,tylko własnie wypisali recepte na ten lek. Dawno mnie nie było Ostatnie wieści z brzucha są z przed tygodnia. Maluszek miał 2cm i tętno 180 Kolejna wizyta za tydzień.Też chodze prywatnie. Płacę za wizyte z usg 150zł.No i w labie wszystko płatne (do tej pory 482zł). Do tej pory byłam w ciąży u tego gina 3 razy (czyli 450zł) a w między czasie poszłam do innego (najlepszego niby we wrocławiu) bo wystąpiły komplikacje i chciałam sie skonsultować- u niego wizyta 200zł. Do tego doliczyć leki.... |
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pod koniec ciąży byśmy zliczyły wszystkie koszty to spora kwota naprawdę wyjdzie |
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Anteria plamienie mialas na pewno po badaniu,czesto tak sie zdarza i czesto lekarz podkresla ten fakt.Moj mi ostatnio przynajmniej znow tak powiedzial.Ja w pierwszej ciazy mialam pierwsze usg przez brzuch w 16 tygodniu.
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Goraleczka dobrze,ze Cie zbadal.My Kobitki w ciazy jestesmy strasznie niecierpliwe,ale nic nam nie pozostaje jak tylko wkoncu sie uzbroic w cierpliwosc.Pocieszenie jest takie,ze tylko 2 tygodnie i bedziesz widziec Dzidzie. Ja za tydzien mam wizyte z usg,bedzie to plowa 11 tygodnia,a nastepna z usg dopiero ok 20 tyg,wiec bede czekac dlugich az 8 tyg
|
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
Kucyk_Truskawkowy
to super, że Maleństwo rośnie i serce wali jak młot ![]() Goraleczka moja ostatnia wizyta również odbyła się bez usg, zakładał mi kartę ciąży i może zajmuje to tyle czasu, że niektórzy lekarze nie chcą jeszcze dodatkowo robić usg
|
|
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Wam
![]() Tez tak myśle ze nie ma innego wyjścia tylko czekać cierpliwie Za dwa tygodnie to będzie skończony 12 tc i o ile go dobrze zrozumiałam to chce wtedy zrobić genetyczne Zreszta - przecież jak by sie cos złego działo to mój organizm pewnie by jakos reagował ? ??? Matko juz sama nie wiem ehhh..... |
|
|
|
#1094 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny kiedy Wy czas znajdujecie na to pisanie ??
))Cytat:
Goraleczka luz, masz bardzo madrego lekarza. Po co ma ci teraz robic usg, no bo chyba tylko po to zebys sobie podejrzala Teraz nie moglby nic pomierzyc, bo w tym okresie byloby to niemiarodajne. W 12 tc sprawdzi ci przeziernosc i inne wspominane juz przez nas rzeczy. Usg niby bezpieczne, ale wielu lekarzy mowi ze lepiej z tym nie przesadzac bo to jednak stosunkowo mloda metoda.Ale z tym ze organizm by zareagowal jakby sie cos zlego dzialo no to chyba nie do konca rozumiem... W kazdym razie nie martw sie jestes pod stala opieka lekarz Cie zbadal i wszystko jest ok, 2 tyg zleci jak z bata. Natomiast z tym ze kiedys usg nie bylo a dzieci sie rodzily to sie nei zgodze... tak rodzily sie, czesto chore, albo umeiraly zaraz po porodzie - jak moj brat z ktorym mama byla w ciazy przede mna. Tak wiec doceniajmy to dobrodziejstwo i korzystajmy z tego, ale wszystko z umiarem. Moja wizyta za 2,5 tyg, moj stres narasta... Jak bylam w ostatniej ciazy to na dzien przed wizyta w 12 tc poronilam... takze mozecie sobie wyobrazic jak sie boje teraz Co gorsza, moj organizm przez 3 tygodnie nie odrzucil martwego juz dzieciatka, bo akcja serca stanelo w ok 9 tc... takze roznie to bywa. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, nadal mnie mdli i mimo ze tego nienawidze to chyba dobry znak co nie?
|
|
|
|
|
#1095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz z kolei na bank nie wyrobię się na nfz z terminem także od razu zapisałam sie prywatnie. Cytat:
Pod koniec tygodnia często standardem są wizyty co 2 tygodnie, a czasem jest też tak że coś się dzieje to częściej także trzeba to przemyśleć. ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Współczuję Ale trzeba wierzyć, że będzie wszystko dobrze |
|||
|
|
|
#1096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tez mam nadzieje ze wie co robi Trzymam kciuki za Twoja wizytę .... Ale twój przykład dał mi do myślenia Teraz napewno wszystko będzie dobrze ![]() |
|
|
|
|
#1097 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No to nie źle ja za wizytę płacę 100zl na pierwszej 120zł bo robił mi cyto. I badania 256zł i teraz jeszcze endo 100zl. Ale wolę chodzić prywatnie do tego gina bo jest najlepszy u mnie w mieście bardzo dokładny zawsze wszystko mi tłumaczy. I pracował w szpitalu w którym się urodziłam i tak się składa, że akurat on odbierał poród dlatego mam do niego ogromne zaufanie.Cytat:
coś strasznego mam nadzieje, że już mi się to nigdy nie przyśni. A mogę się zapytać czy przez ten czas kiedy nie wiedziałaś, że poroniłaś miałaś dalej objawy ciążowe ? jak nie chcesz to nie odp.
|
||||
|
|
|
#1098 |
|
Zadomowienie
|
aby zbadać przeziernosc to czy do tego jest potrzebny jakiś specjalny sprzęt?
sory ale zielona jestem |
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Robi się to na normalnym sprzęcie na którym jest wykonywane standardowe usg. Z tym, że w różnych gabinetach ta jakość sprzętu może być różna i zdarza się, że lekarze odsyłają w inne miejsce.
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś panikuje chyba za bardzo. jest tu jeszcze ktoś kto bedzie mniał cc ? |
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1102 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz ja np miałam ostatnio usg, ale wcale mnie nie zbadał, nie wypisał karty ani zaświadczenia, żadnego wywiadu, wizyta 5 min i 150 zł ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko będzie dobrze![]() Cytat:
(A to za późno, bo już będzie 13tydz, a przecież do 10 tyg trzeba się zgłosić ) Nie no i tak się powinnam cieszyć, że w ogóle mnie ktoś jeszcze w tym roku przyjmie. Z resztą czego ja się spodziewałam, jak zwykle obudziłam się z ręką w nocnikuMłody nie ma już gorączki, tfu tfu. Właśnie odpoczywamy po obiadku, może uda mi się uciąć małego komara
|
||||
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoretycznie czytając różne fora i ogólnie na chłopski rozum powinnam mieć cc, ale może mój lekarz zarządzi inaczej, nie zmartwiło by mnie to, mam nadzieję tylko że z dzieckiem zarówno w jednym jak i drugim przypadku będzie wszystko dobrze. A i pielęgniarka zakazała mi czytania internetu, powiedziała że ona jest moim internetem i jakby co to mam się pytać jej albo lekarza, swoją drogą fajna babka, taka bezpośrednia i wesoła, zawsze pogada coś dodatkowo i wypyta o wszystko
|
|
#1104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tym razem mam do Was pytanie o położną. Przy zakładaniu karty ciąży w rejonowej przychodni, do której chodzę do ginka, położna pytała mnie gdzie mam położną z deklaracji (jestem zielona w tym temacie). Mówiła, że tam gdzie rodzinnego (podobno takową deklarację wypisywałam przy przerejestrowaniu się do nowej przychodni). Tyle, że rodzinnego mam w innym mieście i powstaje problem czy muszę przepisać się do lekarza rejonowego (tu gdzie chodzę do ginka) żeby stąd mieć położną? Bo nie wiem czy jeżdżenie z dzidzią do innego miasta byłoby dobrym pomysłem... Powiedzcie jak możecie jak to wygląda
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później i tak będziesz zapisywać dziecko do przychodni. Pójdziesz do tej co Ci odpowiada i jest najbliżej. Możesz ewentualnie podejść do przychodni, gdzie planujesz je zapisać i dowiedzieć się jak to wygląda. Nie musisz byc zapisana tam gdzie dziecko. Jak mąż zapisywał naszą córkę do przychodni to zapytano go czy życzę sobie wizyt położnej. On powiedział, że tak i przyszła do mnie. W sumie to ona przychodzi głównie do dziecka. Ale może inne dziewczyny mają bardziej konkretne informacje. |
|
|
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=bazile;43817103]Anteria plamienie mialas na pewno po badaniu,czesto tak sie zdarza i czesto lekarz podkresla ten fakt.Moj mi ostatnio przynajmniej znow tak powiedzial.Ja w pierwszej ciazy mialam pierwsze usg przez brzuch w 16 tygodniu.
i dobrze, nie ma co przesadzać z usg...
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Dobre pytanie z tą położna :/ też kompletnie się na tym nie znam, a zapisana jestem w przychodnij na drugim końcu Polski...
Nie chodzą do lekarza na nfz bo z firmy mam prywatne ubezpieczenie, płacę za to nie dużo, a w ciąży można na prawdę skorzystać, bo wszystko mam w cenie, wizyty, usg, badania krwi itd. Jak czytałam ile Wy płacicie to zgłupiałam, cieszę, się że się zapisałam na to ubezpieczenie. W sumie do tej pory, odpukać, nie było mi potrzebne i mało z tego korzystałam, ale teraz duuużo zaoszczędzę
|
|
|
|
#1109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za reakcję prababci! ![]() Cytat:
Dobrze, że wracasz do nas z dobrymi wieściami, ja już się zaczęłam porządnie martwić ![]() Cytat:
... Strasznie współczuję takich przeżyć, strasznie Nie denerwuj się, teraz napewno maleństwo rozwija się zdrowo, hormony szaleją dalej co odczuwasz przez mdłości Łatwo się mówi... ale będzie wszystko dobrze
|
|
#1110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie o to mi chodziło czy muszę być zapisana tam, gdzie dziecko skoro nie to bardzo dobrze - przy wizycie u ginka zapytam położną, gdzie to się ustala - bo mówiła mi, że mam to zrobić już teraz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Z prywatnego nie jestem do końca zadowolona, fakt prowadził moją poprzednią ciąże, ale teraz stał się bardzo komercyjny, tłumy u niego itp no i cena teraz w grudniu czeka mnie wizyta 150zl + usg 200zl + badania krwi moczu toxo itp 200zł= 550zł . To ostatni dzwonek, bo zaraz zacznę 10 tydz...

. Nie denerwuj się nią

i zobaczymy jaka będzie jej reakcja co do planów ślubnych ... Babcia zawsze była dla mnie jak mama, mam nadzieje ze zrozumie nasza decyzje i będzie ok

coś strasznego mam nadzieje, że już mi się to nigdy nie przyśni. A mogę się zapytać czy przez ten czas kiedy nie wiedziałaś, że poroniłaś miałaś dalej objawy ciążowe ? jak nie chcesz to nie odp. 
Wszystko będzie dobrze