|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 729
|
Dot.: Zdradzi³y¶cie ch³opaka?
Nie zdradzi³am ale te¿ nie potêpiam, zale¿y jaka jest sytuacja. Tak wiem, ¿e dostanie mi siê po g³owie ale ró¿nie w ¿yciu siê uk³ada. Je¶li kto¶ siê mêczy w toksycznym zwi±zku dopuszczam tak± my¶l.
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 132
|
Cytat:
haha najlepsze jest to,ze dostalam ostrzezenie za uzycie slow 'poglady jak pan pewnej profesji" a na szafie nieraz ktos pisze,ze ubrany ktos jak spod latarni szok po prostu Zebym jeszcze nazwala rzecz po imieniu a ja delikatnie napisalam , nie wprost. no coz, prawda boli niektorych
Edytowane przez _Karolinaa_ Czas edycji: 2013-11-21 o 14:47 |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
uparta chmura
Wiadomo¶ci: 8 683
|
Cytat:
![]() Mam taka znajoma, ktora notoryczie zdradza meza. Kiedys bardzo ja za to krytykowalam, ale gdy wzglebilam sie w sytuacje, to troche no zeszlam z tonu. Okazalo sie, ze maz nie daje jej zero czulosci itp duuzo by pisac. Ona wiele razy sie o to upominala,klucila,prosila etc Wiec pomyslalam ze z jednej strony,ze dobrze mu tak,skoro ona czarno na bialym mowi mu czego potrzebuje(tysiace razy) a on, kolokwialnie mowiac, ma ja i jej potrzeby, gleboko w doopie, to tak jakby jest sam sobie winien. Ja oczywiscie w takiej sytuacji zachowalala bym sie inaczej i nie tlumacze jej,bo to co robi jest niemoralne, ale co do niego , to nie zal mi go(jej meza)
In a rainbow Now our rainbow is gone I am lost in a rainbow Now our rainbow is gone Edytowane przez Mija62 Czas edycji: 2013-11-21 o 14:53 |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 576
|
Cytat:
A ostrze¿eñ siê nie dyskutuje na forum, tak na marginesie. |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 15
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 069
|
Cytat:
I nie, nigdy mê¿a nie zdradzi³am, mia³am za to zdradzaj±cego ojca, co skutecznie pewien typ facetów obrzydzi³o mi dokumentnie. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 289
|
A jaka to prawda? Ty wrzucasz wszystkich zdrajców do jednego worka i piszesz teksty, po których rêce opadaj±.
Nikt nie twierdzi tutaj, ¿e zdrada jest super i nie przyklaskuje, ale wiêkszo¶æ potrafi spojrzeæ na problem szerzej ni¿ stwierdziæ, ¿e to nie cz³owiek/albo to prostytutka. Rozumiem, ¿e jakby twoja przyjació³ka albo kto¶ blisko zdradzi³ (nie ciebie) to przesta³aby¶ siê z dan± osob± zadawaæ, bo ten kto¶ by³by podcz³owiekiem i dziwk±?
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
|
|
|
|
|
#98 | |
|
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 314
|
O tak. Albo spory dochód, albo pani nie chce siê mêczyæ z rozwodem, podzia³em maj±tku itd. No i przecie¿ teraz jest MʯATK¡, a wtedy by³aby rozwódk±, zapewne samotn±, bo ¿aden z jej kochasi pewnie nie zdecydowa³by siê na ¿ycie z ni±. Wyrachowanie i wygoda, nic wiêcej. Zdecydowanie bardziej szanujê kogo¶, kto zdradzi³ i przyznaje, ze to jego w³asna g³upota i egoizm go do tego sk³oni³y, ni¿ takie biedne misie które by³y zaniedbywane w zwi±zkach. Nie pasi mi relacja, to j± koñczê, no proste to i logiczne jak konstrukcja cepa.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-11-21 o 15:05 |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 656
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 132
|
Cytat:
Znam takie osoby ale zadna z nich nigdy nie bedzie dla mnie przyjaciolka bo nie szanuje ich .
|
|
|
|
|
|
#101 | |
|
sissy that walk
|
Wydaje mi siê, ¿e nie zawsze to w tym tkwi sêk. Mo¿na mieæ udany zwi±zek, ale pojawi siê moment sprzyjaj±cy i atrakcyjna osoba i siup, niektórzy siê na to z³api±. I tacy pewnie naprawdê ¿a³uj±, bo kto nie ¿a³uje swoich g³upich wyborów podjêtych pod wp³ywem chwili? Niemniej zas³uguje to na potêpienie.
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 656
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 074
|
nie popieram zdrady. niew±tpliwie jest czym¶ z³ym, nie uczciwym i krzywdz±cym. I jest wyborem. Ale ludzie czasem dokonuj± z³ych wyborów, nie uwa¿am, ¿eby sam fakt pope³nienia kiedy¶ zdrady od razu definiowa³ cz³owieka jako z³ego. W koñcu byæ z³ym a post±piæ ¼le to nie to samo.
Nie jestem w stanie powiedzieæ a 100%, ¿e nigdy nie zdradzê. Mogê powiedzieæ, ¿e nie chce, ¿e mam nadziejê, ¿e nie zdradzê, ¿e bêdê siê staraæ. Osoby, które twierdz±, ze zdradzaj±cy to podcz³owiek itp moim zdaniem nie s± tak moralne jak im siê wydaje. Nie wyobra¿am sobie tego, ¿e odwróci³abym siê od przyjació³ki bo zdradzi³aby partnera. |
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 545
|
Interesujaca jest latwosc, z jaka ludzie, majacy sie za wrazliwych i o wysokiej moralnosci, mieszaja z blotem nie przebierajac w slowach tych, ktorych wrazliwosc i/lub moralnosc jest mniejsza badz, o zgrozo!... inna.
_____ Sama nigdy nikogo nie zdradzilam i w zasadzie w temacie "partnerskiej uczciwosci" nie mam sobie nic do zarzucenia. Jestem przewrazliwona nawet a nie tylko wrazliwa, a moja moralnosc, hm, moim zdaniem jest w porzadku, acz jest sie do czego przyczepic Mimo wszystko nie rozumiem, jak mozna drugiemu czlowiekowi, z ktorym nawet nie jestesmy emocjonalnie zwiazani, wiec to nie w afekcie zadnym czy zlosci, odmawiac czlowieczenstwa.
|
|
#105 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 074
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 558
|
Nigdy nie zdradzi³am, nigdy nie potêpiê tych które zdradzily.
Jestem za to w zwi±zku otwartym - i jak dla mnie nie jest to z³e rozwi±zanie. Oczywi¶cie je¿eli obu patnerów staæ na taki wentyl bezpieczeñstwa. |
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 545
|
Cytat:
Ale ja jestem naiwna.
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
nie zdradzilam i nie mam zamiaru
|
|
|
|
|
#109 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 729
|
Najlepiej ale w ¿yciu bywa ró¿nie. W takich przypadkach nie potêpiam. Nie rozumiem za¶ zdrady w zwi±zku, gdzie partner siê stara, jest zaanga¿owany a drug± osob± rz±dzi chêæ zaznania czego¶ nowego, zaspokojenie w³asnego egoizmu.
|
|
|
|
|
#110 |
|
jestê wieszczê
Wiadomo¶ci: 12 581
|
Nigdy nie zdradzi³am i nie mam zamiaru zdradzaæ. Sama nie chcia³abym byæ zdradzona, wiêc po co komu¶ to fundowaæ?
Do³±cz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za ka¿dy zdobyty szczyt wp³acamy po 10 z³ na ukoñczenie budowy domu ca³odobowej opieki dla osób z niepe³nosprawno¶ci± intelektualn± Do³±cz do nas! *poniewa¿ jestem nieprzeciêtna, nie obchodz± mnie tzw. powinno¶ci przeciêtnej kobiety
|
|
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 164
|
Cytat:
bo skoro jej tak ¼le to nie jest problemem odej¶æ od niego, lecz jak widaæ jej jest wygodnie w tym uk³adzie i dlatego nic nie zmienia a to jest dziwne skoro tak jej ¼le z mê¿em. Cytat:
bo jestem w stanie zrozumieæ sytuacjê, kryzys czy po prostu pojawia siê inny go¶æ i kobieta wymy¶la sobie zauroczenie, fantazjuje o go¶ciu itd i orientuje siê ¿e ¼le robi i naprawia to co zepsu³a sama, ale sytuacji ¿e taka osoba z premedytacj± biegnie do ³ó¿ka innemu, a potem jeszcze zas³ania siê setkami win partnera ju¿ nie rozumiem bo przecie¿ partner jej do tego ³ó¿ka nie pcha³, jak co¶ jej nie pasowa³o to zamiast zmieniaæ ³ó¿ko mog³a pogadaæ z partnerem albo siê rozej¶æ a nie potem wymy¶laæ miliardy wymówek i ryczeæ ¿e ona nagle ¿a³uje ¿e ciep³y k±t u partnera za chwilê mo¿e przestaæ istnieæ. choæ przecie¿ jeszcze "chwilê" temu ten sam partner by³ taki z³y ¿e a¿ trzeba go by³o zdradziæ. |
||
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 560
|
ogl±da³am ostatni dobry film - Historie rodzinne. Tam mê¿czyzna wychowuje nie swoje dziecko, które po latach odszukuje swojego biologicznego ojca.... Zdrada!Tak mo¿na pomy¶leæ. Ale dopiero pod koniec okaza³o siê, ¿e m±¿ da³ jej woln± rêkê. Bo jak sam stwierdzi³ nie zaspokaja³ jej potrzeb. To by³ otwarty zwi±zek.
Odpowiadaj±c na pytanie - nie zdradzi³am swojego T¯. |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 054
|
Nigdy nie zdradzi³am faceta z którym by³am. Je¶li co¶ siê psu³o w zwi±zku to albo go koñczy³am albo stara³am siê naprawiæ je¶li by³ on wart naprawienia. Obecnie dzieje siê natomiast co¶ o tyle dziwnego, ¿e od kiedy jestem z moim T¯, inni faceci s± dla mnie jak powietrze, ¿aden nawet najmniejszy flirt nie wchodzi w grê. W poprzednich zwi±zkach jednak zdarza³o mi siê poflirtowaæ z innymi. W moich kategoriach oceny, zdrada to jednak nie by³a.
|
|
|
#114 | |
|
sissy that walk
|
Oczywi¶cie ¿e tak, to mo¿e w jakim¶ stopniu "t³umaczyæ" tylko jednorazowy skok w bok.
|
|
|
|
#115 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 469
|
Cytat:
z tym ¿e... on mnie zdradzi³, a potem zdradza³. ja nie zdradzi³am, bêd±c w zwi±zku, wiem, jak to boli, dlatego uwa¿am, ¿e osoby, które zdradzaj±, s± tchórzami, bo boj± siê rozstaæ/pogadaæ, gdy wszystko sie wali/wyjasniæ itp |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 054
|
Cytat:
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 143
|
Nigdy nie zdradzi³am swojego mê¿a i równie¿ inni mê¿czy¼ni s± dla mnie jak powietrze odk±d z nim jestem. Inni pisali ¿e nie mo¿na byæ na 100% pewnym czy siê nie zdradzi. Znam siebie i wiem ¿e bym tego nie zrobi³a. My¶lê ¿e to zale¿y od charakteru cz³owieka, je¶li kto¶ czuje siê nieszczê¶liwy w zwi±zku albo czego¶ mu brakuje to trzeba porozmawiaæ z drug± po³ówk± a nie zdradzaæ, bo to oznacza ¿e cz³owiek jest s³aby. Trzeba równie¿ pomy¶leæ o konsekwencjach, bo mo¿na kogo¶ strasznie zraniæ. Osobi¶cie wola³abym ¿eby m±¿ powiedzia³ mi wprost, ¿e nie jest szczê¶liwy i chce siê rozstaæ ni¿ ¿eby mnie zdradzi³
|
|
|
|
|
#118 |
|
Hrodebert
Wiadomo¶ci: 4 440
|
Moim zdaniem jest to ¿adne wyt³umaczenie ,zdrada ma ró¿ne odcienie ,ale ka¿da próba usprawiedliwienia jej jest nie na miejscu ,nikt nam do g³owy pistoletu nie przystawia ,to jest nasz wybór ....tylko ciê¿ko siê do tego przyznaæ .
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 069
|
- tyle ze to uczciwe postawienie sprawy, a nie bredzenie o "losie", o "zdarzy³o siê/przytrafi³o", tak jakby¶my na swoje czyny i wybory wp³ywu nie mieli, a jak dzieci kierowali tylko nakrêconymi emocjami.
|
|
|
|
|
#120 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 431
|
Haha rozwali³o mnie to ¿e zdradzaj±cy to podgatunek cz³owieka... A co, jedynym aspektem w ¿yciu s± zwi±zki? Czyli taka osoba, która zdradza, a jednocze¶nie jest powiedzmy ¶wietnym lekarzem, naukowcem, matk±, powinna jak najszybciej umrzeæ lub byæ na ka¿dym kroku piêtnowana? Dobre
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Zebym jeszcze nazwala rzecz po imieniu a ja delikatnie napisalam , nie wprost. no coz, prawda boli niektorych