|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
|
#632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Cytat:
my uznaliśmy,że jej stopy wyglądały na początku na wielkie,bo była chudzina.teraz ma proporcje ![]() Cytat:
![]() Mi się z kolei styl Magdy i Pawła nie podoba i oni nie wygrają. Dlaczego?Bo nie wzbudzają współczucia. Cytat:
![]() Mi też mówili,że nie wsadzać termometru, tylko pół czopka. U nas dzisiaj zalatwił sprawę, jest ok ![]() ![]() Dzięki za odp
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy kogos interesuje ale ja mam sukienke na chrzest na wymiane lub sprzedaz
|
#634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziekuje ![]() http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...692500018.html Cytat:
dziekuje w ogole to mam ostatnio tyle tematow ze nie wyrabiam na zakretach....mnie z tym wozkiem nie chodzi o nasza wygode tylko o to zeby mlodemu zimno nie bylo... no ale pozyjemy zobaczymy w ogole powiedzialam ze jak w polsce bedzie snieg to ja nie jade
|
|||
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna powiem Ci tak, tutaj w szpitalu czekają aż dziecku smółka odejdzie sama po porodzie, a tam gdzie pracowałam zawsze wkładałyśmy w pupkę termometr przy pierwszej kąpieli i ładnie sama wychodziła, mi się tutaj babrało prawie całą noc, a maluszek się męczył. Druga sprawa. Ja np. w domu z lekarstw dla dziecka mam tylko espumisan i paracetamol, a w aptece nic nie dostanę bez recepty dla małego dziecka i uwierz mi, że wolałabym włożyć końcówkę tego termometra niż patrzeć jak się maluch męczy. Ja wiem, że sie nie powinno i wiem, że to stara szkoła, tak samo jak kawałek mydełka. I oczywiście się z tym zgadzam, ale są czasem takie sytuacje, że inaczej się nie da ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzylam sie na TZ... Po pierwsze mial po pracy jechac po Dady z promocji. Wczoraj napisalam mu karteczke z lista zakupow na ktorej napisalam Dady 3 w kartonie za 50zl. Wreczajac mu ta kartke jeszcze mowie ze w promocji sa tylko te w kartonach i te ma mi przywiezc i w zadnym wypadku nie ma brac tych w zwyklej paczce. Zgadnijcie jakie przywiozl?
Druga sytuacja. Ustalalismy ze jego obowiazkiem jest kapiel malego. Kapiemy zawsze o 19. A on zalegl sobie na sofie w salonie i spal od 18.30 do teraz W miedzyczasie chodzilam do niego i pytalam czy moze juz zrobic wode, slyszalam tylko za chwile. Po godzinie sie wkurzylam i sama Julka wykapalam... Potem chcialam isc pod prysznic wiec pytam czy moge mu malego zostawic i pojde pod prysznic na co odpowiedzial z mina jakby mu sie krzywda dziala ze nie wie. Wkurzylam sie i zostawilam mu placzacego Julka a sama poszlam sie wykapac. Juz to widze jakbym ja sobie taka drzemke uciela i zostawila go z malym. W weekend odciagam mleko i tak wlasnie zrobie tlumaczac sie zmeczeniem. Niech sobie radzi...I nie chodzi mi o to ze jest tak zawsze, generalnie chetnie zajmuje sie malym, ale dzisiaj przegial i musialam sie wyzalic |
|
|
|
#637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), nie jem nic smażonego, tłustego![]() z cwiczeń - wczoraj pierwszy raz zrobiłam 8 min abs i 8 min legs. może się zdobędę żeby dziś też zrobic
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez czesto tak mnie slucha faceci...
|
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=728085
hej tu mam ubranka chetnie wymienie lub sprzedam bo mi zalegaja sa jak nowe
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
czemu buty zimowe są takie drogie?!
potrzebuję na cito buty, bo teraz jadę do Wawy i ma być mróz i będę stać na tych dworcach itp. poza tym nie mam butów no ale te ceny ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() a to prawda, że dieta matki karmiącej jest rewelka no i motywacja jaka!
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motyl masz racje nie wygra Magda z Pawłem, wygra Ewa z Kamilem, bo na to naciska Gosia. Mi sie tam styl Wojtka podobał, mieszkanie dla ojca z dwoma córkami. A Gor ma dla mnie beznadziejna, to łóżko o ten okap w kuchni...
|
|
#643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bierz mojego posta do siebie, bo każda z nas wie najlepiej, jak zajmować się swoim dzidziusiem Cytat:
To też ulubione wytłumaczenie mojego A. A jak mu mówię, że mówiłam, więc on na to: Ty dużo mówisz, ja się wyłączam
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
To widze ze nie tylko moj tak ma... Ehh...
![]() Samba, sliczne krzeselko |
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna ale luzik
Żadna z nas przecież nie pozwoli się męczyć maluszkowi i stara mu się ulżyć. Moje dziecko zasnęło o 17.30, w czasie kąpania spało i nadal śpi. Chyba go obudzę na szamę.
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Na początek tylko o sobie, ale zaraz lecę nadrabiać. Stawiam wszystkim piwo bezalkoholowe lub dla mogących to z procentami (na mnie już czeka karmi w lodówce ) z okazji miesiąca Poli i urodzin mojej mamy![]() Pola już nie jest noworodkiem a niemowlaczkiem Kolejny etap przed nami Z tej okazji byłyśmy u pediatry. Osłuchala malutką, zbadała brzuszek i bioderka, uszka, oczy gardełko - wszystko pięknie. Bolący brzuszek niestety musimy przeczekać, mamy kropelki, ale wiele więcej nie da się zrobić. Z mało fajnych (acz nie niebezpiecznych rzeczy) wyskoczył nam trądzik niemowlęcy na buźce i ciemieniucha ale nie na głowie a na rzęsach i na lewej brwi Ma samo przejść - jest taka delikatna na szczęście.Pola urosła nam pięknie Przez 2.5 tygodnia przybrała 785 gramów, urosła 3cm, a główk urosła 1.8 cm Więc Pola waży już 4685g (1kg od wagi urodzeniowej przybrała) i mierzy 56cm i 38cm w główce Chyba jest nieźle. A strasznie się martwiłam bo karmie ją tylko swoim mlekiem od pierwszej godziny jej życia i wszysc w rodzinie mnie straszyli, że nic z tego nie będzie. Także jestem z siebie dumna i nie mam już żadnych wyrzutów sumienia że żrem jak świnka, bo widać wszystko idzie w pokarm![]() Dodatkowo byłam usunąć pieprza, bo strasznie mi urósł w ciąży. Martwiłam się, że może jest jakiś złośliwy i co prawda dopiero wysłali do badania, ale lekarz powiedział że wygląda w porządku i na 99% to łagodna zmiana. Tyle, że mnie teraz doopa podwójnie napitala, bo raz że od kości ogonowe a dwa, że od wyciętego pieprza (tak - właśnie tam mi urósł )Dobra, lecę nadrabiać co tam naskrobałyście póki Pola jest z babcią na spacerku ![]() I do skoku rozwojowego 5tego tyg - łącze się w bólu, moja też zaczęła lekko szaleć
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
muszę znaleźć jakiś looserów, którzy dołożą mi się do butów w ramach przedwczesnego prezentu urodzinowego (mam za 3 tyg.)
tylko Dawid nie jest dobrym pomysłem, bo wszystko z jednego budżetu
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
w Kuchennych Rewolucjach sos kurkowo-śmietanowy z koperkiem
!!!
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo ![]() Dziś kurier przyniósł butelkę NUK'a którą zamówiłam więc przystąpiliśmy do nauki. Kupiłam mu Nestle NAN i nie przeszkadza mu ten smak, jednak nie zassał butelki, bawił się nią i wypychał językiem ale i tak zrobił postęp Będziemy codziennie ćwiczyć i wierzę że już niedługo się nauczy
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Poszukuję czegoś, bo ten 68 z 5 10 15 jest za duży Z dobrych info: Julek alias Koksik alias ludzik Michelin waży już 6 kg
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
ja
wszystkiego dobrego dla Poli!
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się wam pochwalić
dziś pierwszy raz wyszłam z Antkiem na spacer ale bez wózka ubrałam go ciepło i przypięłam do siebie w nosidełku. Poszliśmy na pocztę, do sklepu a na końcu do lasu do którego już dawno chciałam się wybrać ale z wózkiem nie da rady.
|
|
#656 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym, że ja nie zmieniam piersi bo jedno karmienie to tylko jedna pierś u mnieCytat:
Cieszę się, że u Was wszystko ok. Ulewaniem się tak bardzo nie przejmuj jeśli mała ładnie przybiera - niektóre dzieci podobno tak mają. Moja też sporo chlustala przez kilka dni a później samo przeszło i teraz tylko tak ociupinke co zapomni połknąć albo jak czkawke dostanie zanim ją zdąże do pionu wziać.Cytat:
Ale normalnie na brzuchu samej to boje jej się położyć jeszcze..Cytat:
Na szczęście o samochód dba niemal tak jak o mnie, więc zawsze wszystko zrobione na czas.Cytat:
![]() Cytat:
I gotować też lubi i albo mi pomaga albo sam coś pichci. Ale do sprzątania ma dwie lewe ręce i ogólnie z niego niezły bałaganiarz a ja zkolei pedantka do przesady więc tym bardziej mnie to wkurza
|
|||||||
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
od dzisiaj w TESCO Pampersy Midi rozm. 3, 132 szt. za 61 zł! (46 gr./szt.)
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Pola dziękuje
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#660 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokaż ten co masz. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Już teraz odciągam laktatorem przed karmieniem trochę mleka, ale nie wiem, jak dużo powinnam spuszczać
Któraś wie?
Musieliśmy pobrać siuśki do badań i TŻ o 7 powiózł do laboratorium, a ja od rana czaiłam się na kupcię, wygrzebałam z pampa i sru do laboratorium. W sobotę lub w poniedziałek mają być wyniki testu Kerrego.
Wracam i mówię: Mamo, tak dajesz mi to zrozumienia, że mam brudno w mieszkaniu. A ona: Tak, tzn. nie
Pół czopka glicerynowego załatwi sprawę.

W miedzyczasie chodzilam do niego i pytalam czy moze juz zrobic wode, slyszalam tylko za chwile. Po godzinie sie wkurzylam i sama Julka wykapalam... Potem chcialam isc pod prysznic wiec pytam czy moge mu malego zostawic i pojde pod prysznic na co odpowiedzial z mina jakby mu sie krzywda dziala ze nie wie. Wkurzylam sie i zostawilam mu placzacego Julka a sama poszlam sie wykapac. Juz to widze jakbym ja sobie taka drzemke uciela i zostawila go z malym. W weekend odciagam mleko i tak wlasnie zrobie tlumaczac sie zmeczeniem. Niech sobie radzi...