Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 21:11   #4831
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

[QUOTE=LadyWhisper;4381444 8]

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Blogerko
zadowolona jestes z jezdzika FP?

Dziewczyny
czy to nie jest tak, ze decydujac sie na drugie diecko z mala roznic robimy krzywde bo tak Nati jest oczkiem w glowie, gwiazdeczka a jak pryjdzie drugie dziecko to juz tak nie bedzie to juz uwaga na 2 dzieci, a wiadomo, ze wtedy to male potrzebuje wiecej uwagi i starsze czuje sie pokrzywdzone?
a co ty, przede wszystkim takie dziecko zaraz przestanie kojarzyć, że było samo wcześniej - plus właśnie małej różnicy wieku.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
To tak jak my

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

SZAJA, chyba nie zauważyłaś - mogłabys jakoś opisać albo nagrać jakieś ćwiczenia, które robicie z Dorką? Szczególnie te do raczkowania i pełzania?
Hje, nie zauważyłam, przepraszam

spróbuję jutro opisać, a tu masz - bardzo fajnie, Staszek-Fistaszek znów

http://www.youtube.com/watch?v=RTU1XzKsr0U

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
U nas to norma, on od swieta wyciaga naczynia ze zmywarki
wiesz, niech zwyczajnie mu się nie chce, ale niech do diabła nie dorabia do tego jakiejś chorej ideologii :/

Cytat:
Ehh... Dla mnie dawniej śmieszne było to gadanie, że jak się ma dzieci, to ani się obejrzysz, a już dorosłe są, a wydaje się, jakby były małe jeszcze wczoraj.
Już teraz wiem, ile w tym prawdy. Pamiętam każdy, najmniejszy szczegół tego dnia, kiedy Pola się urodziła, naprawdę jak wczoraj by się to działo, pierwszy tydzień w domu, przeżywanie pierwszego miesiąca z nami, kolejne dni razem; przyjazd do domu, pierwsza noc, spacer, kąpiel, szczepienie... To wszystko było takie nowe, a teraz mi się wydaje, że jak wtedy to czy tamto mogłam zrobić tak, a nie inaczej.
I to, że przy dziecku czas za...prza - dla mnie ten rok zleciał na czekaniu do kolejnego miesiąca życia Poli - od 4 do 4; cały czas z nią w domu, a jakoś tego nie czuję, wydaje mi się, jakby ledwie kilka tygodni minęło. A teraz już rok zleci, co właśnie rok temu wydawało się tak odległym momentem... Pierwsze święta z małą, choinka, gwiazdka, prezenty, odwiedziny w rodzinie - wszystko z Nią i dla Niej. A potem pierwsze urodziny i tak do kolejnych, i kolejnych...

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

[/COLOR]hope, tez slyszalam o tym.
W ogole zdaje sobie sprawe, ze z jednej strony to tragedia, bo dziecko bedzie wychowywac sie bez matki, ale z drugiej...
Kurcze, cos pieknego (troszke dziwnie to brzmi w tym kontekscie...) jest w tym, ze jedno cialo moze uratowac 6 istnien... Strasznie mi sie podoba idea transplantacji

mnie też

-----------------
Oglądałam dzisiaj w lidlu tę drewnianą arkę Noego, i mojej mamie bardzo się spodobała i chce dla Dorki

http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-E3337...Detail&id=4275
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:13   #4832
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
przepraszam ale nie miałam dziś czasu

Maja ma za sobą pierwsze 3 samodzielne kroczki i ładnie utrzymuje równowagę stojąc. Kurcze, a zaczęła stać 3 dni temu sama

A teraz wybaczcie ale dziewczynki śpią, a mąż nie
Maju, leć do męża
OJ BĘDZIE SIĘ DZIAŁO.... NOCY BĘDZIE MAŁO...
Stary 2013-11-21, 21:15   #4833
pstryczek84
Zakorzenienie

umarlam!!!!
http://demotywatory.pl/4242126/Ona-istnieje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:17   #4834
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:18   #4835
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Maja ma za sobą pierwsze 3 samodzielne kroczki i ładnie utrzymuje równowagę stojąc. Kurcze, a zaczęła stać 3 dni temu sama

A teraz wybaczcie ale dziewczynki śpią, a mąż nie
brawa dla Majusi kolejna wędrowniczka

Cytat:

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:19   #4836
insolito
Zadomowienie

dla Jakuba Pstryniowego

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Jest tu jeszcze jakaś dziewczyna falowłosa, lub kręconowłosa?
Ja, kiedyś miałam ładny skręt, ale obecnie mam siano zamiast włosów

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Blogerko

Dziewczyny
czy to nie jest tak, ze decydujac sie na drugie diecko z mala roznic robimy krzywde bo tak Nati jest oczkiem w glowie, gwiazdeczka a jak pryjdzie drugie dziecko to juz tak nie bedzie to juz uwaga na 2 dzieci, a wiadomo, ze wtedy to male potrzebuje wiecej uwagi i starsze czuje sie pokrzywdzone?
Mi się wydaję, że trudniej zaakceptować rodzeństwo i konieczność dzielenia się rodzicami jak się ma więcej lat i się jest bardziej świadomym. Jak jest mała różnica wieku to dzieci razem się bawią, bo są na podobnym etapie rozwojowym, można z nimi malować, czytać im książki. Nie zrobisz tego mając nastolatka i przedszkolaka Wiadomo, że ten pierwszy rok, nim młodsze się odchowa jest ciężki, ale w ogólnym rozrachunku, to moim zdaniem fajnie jest mieć dzieciaczki w podobnym wieku

Moja siostra jest rok ode mnie starsza i fajnie bo zawsze mogłyśmy się dzielić ciuchami, kosmetykami, trzymać sztamę przed rodzicami. Teraz mamy dzieci w podobnym wieku i jest super

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Halo
Dziś pobudka o 7.10 ale Ola się przytuliła i leżałyśmy w bezruchu do 8

Pytanie:
Co robicie tuż po wstaniu z łóżka? Od razu pampers, ubranko i śniadanie? Ile czasu upływa u Was od pobudki do śniadania?
Szok
Piotrek od razu po przebudzeniu (czyli o 6) siada i złazi z łóżka ja chcąc niechcąca za nim, on do salonu, ja na szybkie siku i mycie zębów do łazienki, później się przebieramy , cyca je dopiero ok 8-9 i ma drzemkę

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Tak czytam o tych Waszych "czepialskich" TŻtach i sobie myślę, że swojego powinnam na rękach nosić Dobrze, że nie czyta forum

Ty a czego on miały się Ciebie czepiać chyba, że podłoga się zedrze od za częstego mycia Żartuje oczywiście, dla Tż
Współczuję kolejnej delegacji
dla Blanusi za piękne wstawanie, Pietro tak nie robi

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43817732]Przczytaałam, ale nie mam czasu odpisywać (chociaż pocytowałam ).

Njusa mam

http://www.youtube.com/watch?v=TjU1G...ature=youtu.be

pełzamy![/QUOTE]

Cudnie Gratki

JA nie ogarniam, czy on nie widzi jaki skarb ma przy sobie? Kurcze rzadko się spotyka tak ogarnięto kobitę , co wszystko wie, wszystko załatwi, pracuje zawodowo, dba o 2 dzieci, męża i mamę i jeszcze przy tym wszystkim jest atrakcyjna fizycznie Nie docenia Cię Niech ze swojej wypłaty zatrudni panią do sprzątania jak mu źle. O!
Mam nadzieję, że pójdzie po rozum do głowy

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane, żyję i myślę o Was
czytam ale na razie nie mam za bardzo sił by się włączać,całuję Was

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Coś wam pokażę...
Rozpływam się, pięknie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
buziaki dla Dżejkoba:cmok :

kurde, Filipowi się coś porobiło z popołudniowym zasypianiem - za cholerę nie da się ululać na rękach jak zawsze, bo się rzuca jak opętany, a widać, że śpiący jak cholera; sam do mnie przychodzi z pieluszką, kładzie na kolanach i się pokłada, a jak biorę na ręce, to szał no to kładę się z nim na łóżko, szaleje z 15 min i śpi; niby fajnie, tylko zazwyczaj nie zdążę go do łóżeczka przełożyć, bo zasypiam z nim

A co źle Ci z dodatkową drzemką
Opowieści siuśkowe boskie

Cytat:
Ehh... Dla mnie dawniej śmieszne było to gadanie, że jak się ma dzieci, to ani się obejrzysz, a już dorosłe są, a wydaje się, jakby były małe jeszcze wczoraj.
Już teraz wiem, ile w tym prawdy. Pamiętam każdy, najmniejszy szczegół tego dnia, kiedy Pola się urodziła, naprawdę jak wczoraj by się to działo, pierwszy tydzień w domu, przeżywanie pierwszego miesiąca z nami, kolejne dni razem; przyjazd do domu, pierwsza noc, spacer, kąpiel, szczepienie... To wszystko było takie nowe, a teraz mi się wydaje, że jak wtedy to czy tamto mogłam zrobić tak, a nie inaczej.
I to, że przy dziecku czas za...prza - dla mnie ten rok zleciał na czekaniu do kolejnego miesiąca życia Poli - od 4 do 4; cały czas z nią w domu, a jakoś tego nie czuję, wydaje mi się, jakby ledwie kilka tygodni minęło. A teraz już rok zleci, co właśnie rok temu wydawało się tak odległym momentem... Pierwsze święta z małą, choinka, gwiazdka, prezenty, odwiedziny w rodzinie - wszystko z Nią i dla Niej. A potem pierwsze urodziny i tak do kolejnych, i kolejnych...
Ojej

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:19   #4837
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
M. powiedział, że wyjeżdża w niedzielę na tydzień do Szczecina w delegację

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43817732]
Njusa mam

http://www.youtube.com/watch?v=TjU1G...ature=youtu.be

pełzamy![/QUOTE]
dla Dorki!!Pięknie
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane, żyję i myślę o Was
czytam ale na razie nie mam za bardzo sił by się włączać,całuję Was

Cytat:
Ogladacie jeszcze Zbuntowanego czy szal przeszedl?
Ja oglądam czasem jak mi się przypomni
Stary 2013-11-21, 21:21   #4838
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kuba śpi, wykąpany, wypachniony, zjadł, położyłam go na łóżku, sama ległam koło niego, on się do mnie odwrócił, położył rączkę na moim policzku i sobie zasnął
jutro wizyta u rehabilitanta i u neurologa także proszę o kciuki
sama nie wiem, o co pytać, nawet nie wiem, co mnie powinno niepokoić na pewno to, że się nie obraca na plecki, nie siedzi i nie siada, pełzanie i nie wiem, co jeszcze
Mocne kciuki są.

Młoda dopiero padła. A wiecie co? Karmię, ssie, zasypia, ale się szamocze jakoś, rączką mnie szczypie albo mnie nią tłucze..no zasnęła jakoś. Odkładam - pobudka. Podeszłam do łóżeczka, podniosłam ją, położyłam w łóżeczku na brzuszek. Widzę, że oczka się zamykają, została tak, nie chciała wstawać. Głaskałam plecki, a ona się kręciła, uśmiechała, śmiała, gugała, cały czas leżąc. Gdy oczka jej zaczęły uciekać to znów ze 2-3 razy odruchowo chciała wstać ale się poddała mojemu głaskaniu. Żadnego płaczu i marudzenia, nic. ŚPI!
Sama, tak potrzebowała, swobody, żeby się poprzerzucać, pokotłować w pościeli. Z moim głaskaniem, bujaniem lekkim z ręką na pupie.
Czyżby nadchodziła..dojrzałość?
Nic nie robiłam, poszłam za dzieckiem.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:22   #4839
misia1505
Rozeznanie

Pstryczku mądrze napisałaś w k.
Stary 2013-11-21, 21:23   #4840
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Strasznie szybko leci! Ja czuje, ze nie wykorzystalam tego czasu odpowiednio, za duzo stresow i nerwow, do tego teraz mam matczyny kryzys

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Na forum biedronki :p dziewczyny pisały że od jutra ta promocja w rossmannie ale trzeba to pewnie jeszcze sprawdzić

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Niby ma byc, na forach pisza ale rossmann milczy...

Cytat:

hje -

odwiedzili nas dzis tescie tak bez zapowiedzi, szokes szokesowaty normalnie... tzn nas nie bylo bo bylismy w pracy, byli tylko moi rodzice...
Kubuleslaw na poczatku szok, troche poplakal a potem juz bylo git malina...
tescie w szoku ze Kuba juz taki kawaler, ze juz zapitala sobie, bawi sie sam ladnie, tyle je bo akurat trafili na obiadek jego...
a wystarczyloby czesciej zagladac to by sie tak nie dziwili
niby mamy do siebie ok 20 km wiec nie duzo ale my pracujemy od pon do pt, maz czesto gesto ma tez pracjace soboty wiec jak wroci to jest 15, a wiadomo - po 16 juz jest ciemno a Kubuleslaw po ciemku nie lubi jeździc wie jestesmy uziemieni zostaja niedziele a z niedzielami tez roznie bywa...
a oni przeciez mogliby do nas (do Kuby) przyjezdzac nawet i codziennie, w koncu to ich wnuk

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

jak moj malz (jeszcze wtedy chlopak) przyjezdzal do mnie to tez sie Woloszanskiego w radiu sluchalo noca

jak my bylismy to najpierw byl wywiad a potem lekarka wziela Kube w obroty, popsprawdzala po swojemu co i jak i tyle... nic nie musial pokazywac
no to niespodzianka Co do wychodzenia po ciemku u nas mloda tez nie lubi, strasznie steka jak wracamy skads a tu ciemno i pewnie tak bedzie w sobote i niedziele, tz do pracy wiec spacer pozniej

Cytat:
A do nas t. przyjeżdżają tylko "na jakąś okazję" i jakoś mnie to nie smuci No, przyznam szczerze, tata tż jest fajny koleś, Pola go lubi, mimo że nieczęsto go widzi, ale t-owa... Ma swój charakter no i niestety...

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Ja sie baardzo ciesze, ze juz nie musze ogladac krzywej mordy t.

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Dziś zaproponowali mi Sony xperia e i właśnie Kazam 4, oba za 1zl... Jest jeszcze Kazam 5 i chyba za 49zł bym mogła bo mieć... Kurde ja się kompletnie na tym nie znam, tak samo jak komputery to dla mnie czarna magia... Nawet nie wiem na co patrzeć i wogle... Gdybyś mogła zerknąć na parametry tych tel...

Właśnie takie samo mam zdanie na ten temat, choć doświadczenia brak jak narazie, więc trudno powiedzieć...

wow, to Ty chyba całymi dniami oglądasz tego zbuntowanego anioła....
Moj tz bardzo chwali telefony sony. Mial wczesniej xperie neo v i byl bardzo zadowolony. A on dla elektroniki jest baardzo wymagajcy :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:23   #4841
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
brawa dla Majusi kolejna wędrowniczka

a kiedy ja się doczekam

ale nie narzekam, bo ostatnio mówiłam ze nie sylabizuje, a ona już całkiem fajnie jakieś "słowa" po swojemu wymawia, coś chce rzec, ale nie wiem co

i dla DORKI za pełzanko klask i:

Stary 2013-11-21, 21:26   #4842
pstryczek84
Zakorzenienie

jeszcze jedno
http://demotywatory.pl/4242436/%E2%80%93-Mamo-mamo
Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Pstryczku mądrze napisałaś w k.

i jeszcze raz sękju za dżejkobowe zyczonka

--------
soreczki, link juz poprawiony

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-11-21 o 21:28
Stary 2013-11-21, 21:26   #4843
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj byłam z Blanka w sklepie RTV,a tam na wszystkich telewizorach Zbuntowany leci

Cytat:
Coś wam pokażę...

Mala spała, obudziła się z płaczem. Wzięłam, przytuliłam, posadziłam na kolanach twarzą do siebie, nogi w rozkroku (jak u tuli, tylko na moich kolanach) a ona...zasnęła
Ululałam ją tak jeżdżąc po mieszkaniu.

Foto na pamiątkę, niewyraźne bardzo bo z komórki, "z ręki". Ja tu siedzę na wózku, ona na mnie okrakiem śpi, przyklejona...
Ale słodkooooooooo

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dżejkob 100 lat!!! ja pierdzielę za chwilę roczek ja się pytam kiedy to zleciało, przecież dopiero co się na czerwone niusy czekało...
Stary 2013-11-21, 21:29   #4844
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej przyszłam się chyba przywitać i pożegnać
Zaczęłam czytać was rano a dopiero skończyłam
Moje dziecko to taki szogun że już na nic nie mam czasu

Po chorobie już prawie śladu nie ma. Jeszcze katar mu siedzi w zatokach ale to zejdzie z czasem. Poza tym już rozrabia za 5ciu więc można uznać że jest zdrowy

Co do tż... Boszzz,od wczoraj jestem ze swoim szpadlem pokłócona
Poszło o pierdołe ale skoro ma ochotę się gniewać to proszę bardzo. Przynajmniej mam spokój bo się nie odzywa.
Iiii wczoraj mi zarzucił że mi nie wierzy że nie miałam czasu posprzątać (zaczęłam robić to przed spaniem i to pana ugodziło). Tak kuuwa jakbym miała czas to obiad bym zjadła o normalnej porze a nie obiado-kolacje po 21
No tak mnie tym w.ku... wił że jak sobie pomyśle to mam ochotę mu przyładować teraz

Dzisiaj od godz 6 do godz 19:20 zajmowałam się Oskarem SAMA-bo jak tatuś na mamusie obrażony to synkiem już z własnej woli się nie zajmie. No i kij mu w oko,obyło się bez jego pomocy.
Wybaczcie że ględze ale mam na niego takiego nerwa jak stąd do tamtąd
Żeby dziecko na tym cierpiało to jest dla mnie śmieszne
Głupi kutafon.

Ewik-dopiero zerkne do klubu,ale już Cię tule

Cała-dawaj fryza

Szajka- dla Dorki

Cholera... Nie pamiętam więcej?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:32   #4845
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Moj tz bardzo chwali telefony sony. Mial wczesniej xperie neo v i byl bardzo zadowolony. A on dla elektroniki jest baardzo wymagajcy :P

ooo czyli zna się na tym... Możesz go podpytać który tel by proponował....
Zastanawiam się nad sony xperią e, kazam 4 i kazam 5... oczywiście kazam 5 bardziej niż 4 ale nie wiem czy mam możliwość i za jaką cenę... muszę się jeszcze tego dowiedzieć... ale chyba coraz bardziej ten kazam 5 mi się podoba

tż wraca ze szkolenia, więc życzę wszystkim spokojnej i przespanej nocki
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:34   #4846
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Coś wam pokażę...

Mala spała, obudziła się z płaczem. Wzięłam, przytuliłam, posadziłam na kolanach twarzą do siebie, nogi w rozkroku (jak u tuli, tylko na moich kolanach) a ona...zasnęła

Foto na pamiątkę, niewyraźne bardzo bo z komórki, "z ręki". Ja tu siedzę na wózku, ona na mnie okrakiem śpi, przyklejona...

Cytat:
pięknie to napisałas... wiecie, ja co miesiąc mam takie przemyślenia różne i wspominam sobie jak to było pod koniec ciąży i na początku samym. Często oglądam filmiki pierwszej kąpieli itd.. i płakać mi się chce, bo to były cudne chwile, teraz też są zresztą.. w ogóle, dla mnie jest to najpiekniejszy rok mojego życia.

Cytat:
Ufff, bo myslalam, ze sama sie ostałam

To w sumie nie ma sie czym chwalic!

szaja, super, gratulacje dla Dorki!!!

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

hope, tez slyszalam o tym.
W ogole zdaje sobie sprawe, ze z jednej strony to tragedia, bo dziecko bedzie wychowywac sie bez matki, ale z drugiej...
Kurcze, cos pieknego (troszke dziwnie to brzmi w tym kontekscie...) jest w tym, ze jedno cialo moze uratowac 6 istnien... Strasznie mi sie podoba idea transplantacji
mam takie samo zdanie.
Cytat:
Kurna, w niedzielę ma sypać śnieg
No nie gadaj;> jak ja musze fundamenty lac za tydzien ;p
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Znów cały dzień mnie nie było ale pewnie i tak nikt nie zauważył

Lecę nadrabiać te pińcet stron od wczorajszego wieczoru.

dla tż

Ja tak samo u nas nigdy się to nie zdarzyło

Ja też bym chciała polubić podaj link

Piękny wózeczek , a właściciel

A co to ??

Nadrabiam dalej

ZUPA!!!!! :P

Pojechałam po tzta do miasta, wzielam Amelke w fotelik i załamka... bida takie skulone juz nozki miala w nim..;/ zawiezlismy młodą do t. i pojechaliśmy po fotelik, Chicco Xpace.. a później pizza :p

Buziak dla Dzejkoba;*********

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-11-21 o 21:35
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:36   #4847
nafiyqa
Zakorzenienie

Hhaha link pstryka o matrioszkach - mistrzostwo

Zapomnialam
Dżejkobku!!! Najlepszego

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
No nie gadaj;> jak ja musze fundamenty lac za tydzien ;p
Zabrzmialo jakbys wlasnorecznie miala to robic

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:36   #4848
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ale pięknie to napisałaś
Cytat:

Cytat:
hahahahahahhaa

Dziewczyny przeleciałam Was naprawdę tak raz dwa bo padnięta jestem Dziś tż miał wolne ale od rana ciągle coś.
Byliśmy dziś załatwić w kościele roczek Darii. U nas są roczki raz w miesiącu i to wypadnie 19 stycznia (Daria ur się 15-go więc pasuje ). No i w restauracji byliśmy zamówić od razu Więc już mamy wszystko załatwione.

Aaaaa i dostałam dziś wreszcie lewka z FP fajowy jest
Dostała któraś też??
Stary 2013-11-21, 21:37   #4849
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Cała-dawaj fryza

nie ma sie czym chwalić
a mam kiepską fote bo juz ciemno było no ale

Stary 2013-11-21, 21:39   #4850
s i l v e r
Zakorzenienie

Kubusiu kochany nasz Wszystkiego Najlepszego!!
Stary 2013-11-21, 21:40   #4851
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny przeleciałam Was naprawdę tak raz dwa bo padnięta jestem Dziś tż miał wolne ale od rana ciągle coś.
Byliśmy dziś załatwić w kościele roczek Darii. U nas są roczki raz w miesiącu i to wypadnie 19 stycznia (Daria ur się 15-go więc pasuje ).
o widzisz, tez musze nad tym pomyslec...

Stary 2013-11-21, 21:40   #4852
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej przyszłam się chyba przywitać i pożegnać
Zaczęłam czytać was rano a dopiero skończyłam
Moje dziecko to taki szogun że już na nic nie mam czasu

Po chorobie już prawie śladu nie ma. Jeszcze katar mu siedzi w zatokach ale to zejdzie z czasem. Poza tym już rozrabia za 5ciu więc można uznać że jest zdrowy

Co do tż... Boszzz,od wczoraj jestem ze swoim szpadlem pokłócona
Poszło o pierdołe ale skoro ma ochotę się gniewać to proszę bardzo. Przynajmniej mam spokój bo się nie odzywa.
Iiii wczoraj mi zarzucił że mi nie wierzy że nie miałam czasu posprzątać (zaczęłam robić to przed spaniem i to pana ugodziło). Tak kuuwa jakbym miała czas to obiad bym zjadła o normalnej porze a nie obiado-kolacje po 21
No tak mnie tym w.ku... wił że jak sobie pomyśle to mam ochotę mu przyładować teraz

Dzisiaj od godz 6 do godz 19:20 zajmowałam się Oskarem SAMA-bo jak tatuś na mamusie obrażony to synkiem już z własnej woli się nie zajmie. No i kij mu w oko,obyło się bez jego pomocy.
Wybaczcie że ględze ale mam na niego takiego nerwa jak stąd do tamtąd
Żeby dziecko na tym cierpiało to jest dla mnie śmieszne
Głupi kutafon.

Ewik-dopiero zerkne do klubu,ale już Cię tule

Cała-dawaj fryza

Szajka- dla Dorki

Cholera... Nie pamiętam więcej?
Mała ty się ochajtałaś za szpadlem? łopatą go
Stary 2013-11-21, 21:41   #4853
pstryczek84
Zakorzenienie

Kochany Kubus dziekuje wszystkch kochanym ciociom raz jeszcze

spylam spaciu,
udanej tugezy zycze
papapaa!

Stary 2013-11-21, 21:43   #4854
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Zabrzmialo jakbys wlasnorecznie miala to robic
jakoś wcale by mnie to nie zdziwiło jeszcze w międzyczasie upiekłaby babeczki i zrobiła gołąbki

Cytat:
Byliśmy dziś załatwić w kościele roczek Darii. U nas są roczki raz w miesiącu i to wypadnie 19 stycznia (Daria ur się 15-go więc pasuje ). No i w restauracji byliśmy zamówić od razu Więc już mamy wszystko załatwione.

Aaaaa i dostałam dziś wreszcie lewka z FP fajowy jest
Dostała któraś też??
ale jak to w kościele? to przed imprezą msza? coś jak chrzest??

do mnie nie doszedł

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:45   #4855
misia1505
Rozeznanie

Cytat:

jakoś wcale by mnie to nie zdziwiło jeszcze w międzyczasie upiekłaby babeczki i zrobiła gołąbki

do mnie nie doszedł
u mnie w kościele są tylko chrzciny, wesela i pogrzeby -imprez niet
Stary 2013-11-21, 21:45   #4856
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Coś wam pokażę...

Jak słodko, moja się wogóle do mnie nie przytula.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
U nas ostatnio problem z bunganiem Blanka bawi się w strażnika Tekseksu i się budzi przy każdej próbie ...Muszę chyba jej wytłumaczyć, że rodzice się zabezpieczają i na razie nie ma obaw przed dzieleniem się zabawk.
E to u mnie spoko, Małej bungowanie nie rusza
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:50   #4857
calawdeszczu
Wtajemniczenie

.

hmm wrzucałam z komóry i nie odwróciło ale to chyba nie jest konieczne? :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0096.jpg (24,1 KB, 42 załadowań)

Stary 2013-11-21, 21:54   #4858
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
.

Bralabym

kaazcie mi isc spac bo wstac o 4 znowu musze

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-11-21 o 21:55
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 21:55   #4859
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
.

Cała to TY???!!!!! Oddaj Całą !!!! piknie
Stary 2013-11-21, 21:55   #4860
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

do mnie nie doszedł
No w kościele. U nas są roczki. Msza. Podchodzi się do ołtarza , trzeba mieć ze sobą świecę z chrzcin, odpala się ją, dostaje się pamiątkę z okazji roczku. A potem idziemy do knajpy
Myślałam że wszędzie się robi roczki w kościele.
Cytat:
.

ŁAŁ!! Pięknie! Jak nie Ty
Daj inną fotkę jutro

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-11-21 o 21:56
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości