Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 08:03   #4951
misia1505
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Ni mi się wydaje ze te 4+ to będą jak dada4...czyli ok.ale te dziewczyny co 5 używają...i to Hje np.u córci-to jakoś tak mi się wydaje że zaaaa duze...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
różnica między rozmiarami dada a pampersy jest
wcześniej dady 2 były na Lenkę za krótkie a 3 za duże do przez jakiś czas używałam pampersa 3 bo były ok, ale powiem wam szczarze że wróciłam szybko do dad bo w pampersa troszkę nasikała i tak przesiąkały że miała nawet spodnie jeansy mokre. nie wiem co jest? jedni sobie bardzo chwalą a inni nażekają na to co ja.
Stary 2013-11-22, 08:08   #4952
gochaa_p
Zakorzenienie

EVEL gratuluje kroczków. czyli za tydzieńbędzie normalnie już śmigać Moja już biegać zaczyna

DEBRAH Ewcia też woli zasypiać sama ale chce żeby być gdzieś blisko. czassami wystarczy jej tylko to że Wojtuś leży w łóżku obok a czasami to ja musze sie gdzieś tam po pokoju kręcić, lub właśnie głaskać po pleckach

SILVER ja Częstochowa, więc w sumie też sląsk i u mnie też się msze zamawia. choc ja nie ubierałam Wojtka jak na chrzest :/miał spodnie jeansowe i koszule. Ewcie jeszcze nie wiem jak zestroje, jeszcze w kościele nie byłam zamawiać. I nas to jeszczze normalna msza, czyta tylko ksiądz z jakiej intencji i wsio
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 08:21   #4953
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Babydream 4+ sa większe niż Dada 4
My mamy pampers 4+, sa mniejsze od babydream 4+ :p

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
No ale pampers 4+ jest chyba mniejszy od dady4...nie wiem, w każdym razie wydaje mi sure że my tych 4 to do świat napewno pouzywamy...bo u nas w kroku luzy

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
różnica między rozmiarami dada a pampersy jest
wcześniej dady 2 były na Lenkę za krótkie a 3 za duże do przez jakiś czas używałam pampersa 3 bo były ok, ale powiem wam szczarze że wróciłam szybko do dad bo w pampersa troszkę nasikała i tak przesiąkały że miała nawet spodnie jeansy mokre. nie wiem co jest? jedni sobie bardzo chwalą a inni nażekają na to co ja.
U nas czasem sie zdarzy przesikac jak ma fazę i się duzo duzo opije,albo ja sie zgapie ze już czas ale to i przy dadzie i pampersie sie zdarzylo....więc myślę że pewnych ilosci sikow żadna marka...nie przeskoczy

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-11-22 o 08:23
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 08:39   #4954
misiaeel
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Hania w nocy urządziła sobie godzinne pogaduchy mleka nie, spać nie, wody nie, tylko stac i gadać do nas. płacz był jak się odwracaliśmy od łóżeczka, żeby może zasneła

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 08:53   #4955
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny takie pytanie, czy to mozliwe, ze siuski maja inny zapach po przejsciu z kp na mm? Mlody nie pije jakos duzo w dzien (od 60 do 160ml MM) w nocy dwie butelki maks 120, zazwyczaj jest to k. 90ml, dzisiaj tylko jedna porcja 100ml, druga to byla woda 100ml tez, a rano siuski taki....kwasny jakby zapach, no strasznie nieprzyjemny. Wczoraj juz mi sie tak cos wydawalo a dzisiaj jestem pewna. Martwic sie? Czy to kwestia przejscia na mm?

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 08:54   #4956
gochaa_p
Zakorzenienie

chyba raczej kwestia przejścia
mm jest bardziej syte niż UU
Stary 2013-11-22, 08:59   #4957
s i l v e r
Zakorzenienie

Heeeej laseczki

U nas super nocka dziś. Daria się obudziła o 2, potem o 6 a potem o 8 zasypiała bez problemu od razu
Stary 2013-11-22, 09:10   #4958
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Nie pomoge Lady,bo my oprocz posilkow stalych tylko uu,wieczorem co prawda kaszka mleczna,ale po niej nic nie zauwazylam:p

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:13   #4959
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie pytanie, czy to mozliwe, ze siuski maja inny zapach po przejsciu z kp na mm? Mlody nie pije jakos duzo w dzien (od 60 do 160ml MM) w nocy dwie butelki maks 120, zazwyczaj jest to k. 90ml, dzisiaj tylko jedna porcja 100ml, druga to byla woda 100ml tez, a rano siuski taki....kwasny jakby zapach, no strasznie nieprzyjemny. Wczoraj juz mi sie tak cos wydawalo a dzisiaj jestem pewna. Martwic sie? Czy to kwestia przejscia na mm?

Nie laczylabym tego z przejsciem na mm a z mniejsza iloscia przyjmowanych plynow. Ewentualnie infekcja. Obserwuj
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:15   #4960
laurka23
Zakorzenienie

Wiedziałam że tak piękne być nie może, młody pospał rano do 8, potem miał ponad 2h drzemkę tylko jedną i od 13 do 21 szalał. Padł po 21 a ja zaraz po nim. Jeszcze mi kolano siadło i nera mnie boli. Byliśmy wczoraj w carrefurze, a młody nie bardzo lubi. Nawet na rękach szaleje. No a w nosidle dał radę
Poczytałam was, ale już nie miałam siły odpisywać. Zostawiłam sobie na dziś, i co widzę? Pierdyliard nowych postów
No to lecim.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane, żyję i myślę o Was
czytam ale na razie nie mam za bardzo sił by się włączać,całuję Was
Ja też o Tobie myślę, tulę mocno

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Coś wam pokażę...

Mala spała, obudziła się z płaczem. Wzięłam, przytuliłam, posadziłam na kolanach twarzą do siebie, nogi w rozkroku (jak u tuli, tylko na moich kolanach) a ona...zasnęła
Ululałam ją tak jeżdżąc po mieszkaniu.

Foto na pamiątkę, niewyraźne bardzo bo z komórki, "z ręki". Ja tu siedzę na wózku, ona na mnie okrakiem śpi, przyklejona...
Pięknie, przypomniałaś mi coś, dodam zdjęcie jak Michaś mi czasem zasypiał.
Dziś już nie miałam pomysłu jak go uśpić bo marud był straszny i w nosidle zasnął przytulony

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kuba śpi, wykąpany, wypachniony, zjadł, położyłam go na łóżku, sama ległam koło niego, on się do mnie odwrócił, położył rączkę na moim policzku i sobie zasnął
jutro wizyta u rehabilitanta i u neurologa także proszę o kciuki
sama nie wiem, o co pytać, nawet nie wiem, co mnie powinno niepokoić na pewno to, że się nie obraca na plecki, nie siedzi i nie siada, pełzanie i nie wiem, co jeszcze
Mocno trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
.

hmm wrzucałam z komóry i nie odwróciło ale to chyba nie jest konieczne? :P
Wow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9392.jpg (56,2 KB, 25 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:19   #4961
pstryczek84
Zakorzenienie

Laurko - cudny spiochacz!!!!
lady - a moze przebadaj mocz...

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:27   #4962
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
No ale pampers 4+ jest chyba mniejszy od dady4...nie wiem, w każdym razie wydaje mi sure że my tych 4 to do świat napewno pouzywamy...bo u nas w kroku luzy

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

U nas czasem sie zdarzy przesikac jak ma fazę i się duzo duzo opije,albo ja sie zgapie ze już czas ale to i przy dadzie i pampersie sie zdarzylo....więc myślę że pewnych ilosci sikow żadna marka...nie przeskoczy

właśnie o to chodzi że nie jest przesikany a przesiąkuje
Stary 2013-11-22, 09:28   #4963
misiaeel
Wtajemniczenie

Lady mi się wydaję, że to od zmiany, ale dla spokoju zrobiłabym badanie moczu

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 09:58   #4964
LadyWhisper
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
zrobię to badanie bo zapach naprawdę cholernie nieprzyjemny, mam wrażenie, że ciągle czuję :/

co do pampersów, my używamy BD 4+, i o ile 4 nigdy nie przeciekły, tak 4+ praktycznie co noc ale może dlatego, że bąbel dużo więcej wody teraz pije

Chyba się jednak przejdę do Rossa

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:03   #4965
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Pampers 4+ jest większy od Dady 4 przerabialiśmy i jedne i drugie

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:07   #4966
Debrah
Zakorzenienie

Witam się po całkiem fajnej nocce. Mała jak zasnęła w łóżeczku to obudziła się koło północy na uu, zjadła, spała dalej. Potem jeszcze jedna pobudka i wstałyśmy po 8 :00 (nareszcie, 6 mnie wykańczała), dospała sobie przy uu.

Lady: może Pietraszko potrzebuje więcej płynów, przy mm chyba wskazane jest picie - chyba, że to mit? I może jeszcze trochę za mało pije. Sprawdziłaś ciemiączko może? jeśli jest ciut zapadnięte to może być sygnał, że za mało płynów. Zagęszczony mocz pachnie inaczej, jest kwaśny taki.

Kurdę, nie wiem co zrobić, żeby Amelcia chciała jeść moje zupki, barszczyk wczoraj też fuj. A pachniał tak fajnie, z koperkiem, pietruszką na listku laurowym, zielu, z natką.. ;/
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:09   #4967
ezzo
Zadomowienie

cześć,
niby podczytałam was troche wczoraj troche dzisiaj, ale jestem jakas taka zamroczona z niewyspania, że ciężko mi skupić myśli, żeby się poodnosić, przepraszam

Co u nas? No więc tak, w poniedziałek w nocy, okropnej jak zawsze, nagraliśmy histerie małego i umówiłam na wizytę do nas do domu pediatrę, która kilka znajomych mi poleciło, ale w miedzy czasie zaczęlismy z tz dyskutować o wizycie u psychologa, Debrah podała nam namiar na jedną Panią i próbowałam się z nia skontaktować mailowo, ale kilka dni nic nie odpowiadała, więc zadzwoniłam do ośrodka w którym pracuje i się okazało, że ma wolną godzinę właśnie we wtorek, więc spontanicznie się zdecydowaliśmy, że nie ma na co czekać i jedziemy. Pediatrę u nas w domu przyjęła babcia i niania Pani doktor stwierdziła, że dziecko zdrowe, bo super się rozwija, no ale czasem się takie dzieci zdarzają, to są zaburzenia snu i trzeba przeczekać, przepisała nam luminal....jak poczytałam, że to psychotrop, recepte wywaliłam, bo nie zamierzam nim dziecka faszerwać na pewno dopóki mnie samej do wariatkowa nie wezmą!
Teraz wizyta u pani psycholog, chyba miałam zbyt duże oczekiwania w stosunku do niej, bo tu również pani obejrzała filmiki, ale znowu, czasem tak bywa, trzeba przeczekać...mówi, że to zdecydowanie zaburzenia snu, że on może czasem nawet nie być świadom tych histerii, że to wszystko odbywa się na głębokim śnie. Jednym z pomysłów było to, że może on potrzebuję dużo bodźców i o ile ma ja w ciągu dnia, tak w nocy nie są mu dostarczane i stąd ta nieumiejętność zapadania w dłuższy sen. Pani Agnieszka powiedziała, żebyśmy próbowali metodą prób i błędów różnych sposobów, np. robić taki dość intensywny masaż, bujać na bujaczce, skakać z nim na piłce, czy nawet obracać się z nim na krześle obrotowym i patrzeć na jego reakcje. Uświadomiła nam, że to nie przejdzie raczej z dnia na dzień i odradziła nam starania o drugie dziecko dopóki problem u bąbla nie złagodnieje. Poleciła też poszukać kogoś u nas na miejscu od integracji sensorycznej, tylko osoby, która zna się na pracy z tak małymi dziećmi, nie miałam jeszcze siły ani czasu doczytać z czym to się je..
I żeby tego wszystkiego było mało, do tych naszych nieświadomych histerii i krzyków w nocy doszła dzisiaj gorączka mały z godziny na godzine stawał się coraz bardziej rozpalony, nie spał ani on ani my, mierzyliśmy mu co chwile temperature, nagle z 37,5 wskoczyło mu na 39 i wtedy podałam mu pedicamol, zbił na szczęscie temperaturę. Złamalam się i dałam mu UU jak już na prawde nie miłam siły i wtedy pospał chwilkę, ale oczywiście wyjęcie UU było jednoznaczne z pobudką, jak wstał przed 8 nadal miał rozpalone policzki, ale temerature miał już 36,5, teraz drzemie a ma 37,5.
Jak to jest powinnam znowu czekac, aż wzrośnie do 38, czy podawać od razu jak wstanie coś na zbicie? Wiem, że temat gorączek był wałkowany setki razy, ale proszę o podpowiedź
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:15   #4968
treselle0
Zadomowienie

cześć
Rany jak mnie tu dawno nie było. Jeżeli ktoś kiedyś mówił, że praca w domu jest wygodna to się mylił Oleńka jest chyba za malutka, za bardzo mnie potrzebuje jeszcze do spędzania czasu, żebym mogła spokojnie wydzwaniać...
Coś Was czasem podczytałam, ale tak trzy po trzy.... (co było na tapecie??)
U Nas z nowości to miny (Oleńka fenomenalnie 'robi chińczyka' tj, uśmiecha się, maksymalnie marszczy nos i zwęża oczka).
Całe szczescie, że dziś wolne bo już mi się telefony po nocach śniły
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:21   #4969
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

hope, tez slyszalam o tym.
W ogole zdaje sobie sprawe, ze z jednej strony to tragedia, bo dziecko bedzie wychowywac sie bez matki, ale z drugiej...
Kurcze, cos pieknego (troszke dziwnie to brzmi w tym kontekscie...) jest w tym, ze jedno cialo moze uratowac 6 istnien... Strasznie mi sie podoba idea transplantacji
dlatego ja zawsze mam przy sobie oświadczenie woli

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
wow, to Ty chyba całymi dniami oglądasz tego zbuntowanego anioła....
nie mam ba to czasu.
ciągne od sierpnia.

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
przepraszam ale nie miałam dziś czasu

Maja ma za sobą pierwsze 3 samodzielne kroczki i ładnie utrzymuje równowagę stojąc. Kurcze, a zaczęła stać 3 dni temu sama

A teraz wybaczcie ale dziewczynki śpią, a mąż nie

mi to się zawsze dupcyć chce jak @ mam

Cytat:
myślisz, że któryś z depeszów ma złotego chu ... ?

a Ty Ty
Cytat:
zaraz Ci spadnie jak dosiądziesz

biała śmietana z nocy a nie z rana
jesteś niemożliwa
i pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Hania w nocy urządziła sobie godzinne pogaduchy mleka nie, spać nie, wody nie, tylko stac i gadać do nas. płacz był jak się odwracaliśmy od łóżeczka, żeby może zasneła
Dawid też coś się ostatnio budzi

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

wiesz co na pewno bardziej czuć. pamiętam jak Dadol był kp a jak przeszliśmy na mm to czuć bardziej.
Mocz badałam było ok, ale może dla św spokoju zbadaj

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:27   #4970
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Ni mi się wydaje ze te 4+ to będą jak dada4...czyli ok.ale te dziewczyny co 5 używają...i to Hje np.u córci-to jakoś tak mi się wydaje że zaaaa duze...
Nie są za duże Tych przynajmniej Pola nie przesikuje i nie przesrywuje Bo Pola może waży podobnie do Antosia czy innych dzieci, ale ona jest długa i "szeroka w biedrach" , więc 4 były za małe, a +4 za krótkie na pleckach.

Nawijko, ale to był komplement
I jak dalej mijała Wam noc?

-----------------------------

A u nas też noc bardzo ładna. Młoda się przebudziła o 00.30, ale że wtedy nie spałam, to się nie liczy, przytuliłam tylko na rękach i zasnęła. Potem o 5.50 wzięłam do łóżka, butla i dospałyśmy do 7.40.

No i mija nam już 5 dzień, odkąd w pampersie nie było żadnej kupki (no, tylko w poniedziałek była, jak zepsuł nam się harmonogram)
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:28   #4971
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
U nas 2 noce temu tak bylo. Nie pociesze, ale pewnie taki etap. A tz za fraki z lozka wywal - slbo Ci pomoze, albo niech sie buja
Wywalilam!
Ale co z tego jak zasnal na podlodze i wszystko w nosie mial :/
On jest nieprzytomny w nocy chocbym po nim skakala.

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Nawijko, za to chrapaniowe budzenie malucha moglabym sie rozwiesc z TZ

Marcin dzis pobudka o 5:30, to nie tak fajnie jak o 6, ale lepiej niz o 5 I miedzy1:40, a 4:12 zadnej pobudki
Ooooooo mam winowajce naszej nocki.
Oddaj nasz piekny sen!!

Co do chrapania - nic mnie chyba bardziej nie wkurza...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:35   #4972
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Witam się po całkiem fajnej nocce. Mała jak zasnęła w łóżeczku to obudziła się koło północy na uu, zjadła, spała dalej. Potem jeszcze jedna pobudka i wstałyśmy po 8 :00 (nareszcie, 6 mnie wykańczała), dospała sobie przy uu.

Kurdę, nie wiem co zrobić, żeby Amelcia chciała jeść moje zupki, barszczyk wczoraj też fuj. A pachniał tak fajnie, z koperkiem, pietruszką na listku laurowym, zielu, z natką.. ;/
Super, że noc w końcu lepsza! mam nadzieję, że to początek zmian na lepsze
Debrah, może póki nie rozszerzycie diety, to podawaj Jej słoiczki?

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
cześć,
niby podczytałam was troche wczoraj troche dzisiaj, ale jestem jakas taka zamroczona z niewyspania, że ciężko mi skupić myśli, żeby się poodnosić, przepraszam

Jak to jest powinnam znowu czekac, aż wzrośnie do 38, czy podawać od razu jak wstanie coś na zbicie? Wiem, że temat gorączek był wałkowany setki razy, ale proszę o podpowiedź
OMG Ale Wam się nałożyło! Serdecznie am współczuję, bo wiem co przeżywacie z tym spaniem!
Ja bym nie podawała jesli gorączka nie wzrośnie.

Dziewczyny jak rozpoznać, że dziecko nie potrzebuje drugiej drzemki? Bo u nas to jest dziwnie. Blanka trze oczka około 14, ale zasnąć nie może, nie ma czasu Usypiać ją "na siłę"??

Debrah ślicznie zasnęła Amelcia w Twoich objęciach! Właśnie pisałam wczoraj, że moja Mała zasnęła mi na rękach, wtulona. Coś wspaniałego!

Cała pięknie wyglądasz!!!

Dokładam moją śpioszkę z wczoraj, padła jak długa oraz mało widoczne dwa ząbki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-11-20 14.01.46.jpg (93,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-11-21 20.36.45.jpg (129,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-11-21 20.37.01.jpg (84,0 KB, 19 załadowań)
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:36   #4973
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hmm....no co Wy dziewczyny To tylko u nas się robi roczki w kościele???

edit. właśnie wyczytałam na necie że tylko na śląsku się tak robi. Hmm.
z okazji roczku dziecka zamawia się u nas Mszę Święta w kościele, dziecko otrzymuje na takiej mszy specjalne błogosławieństwo, ubiera się je też przeważnie na biało, podobnie jak z okazji chrztu.

Ciekawa jestem czy rzeczywiście taki zwyczaj panuje tylko na śląsku...
Ja z Małopolsiki i u nas też są roczki, ale jak to się odbywa nie wiem i my w kościele nie robimy.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Laurko - cudny spiochacz!!!!
lady - a moze przebadaj mocz...

Też nie dostałam lewka

Michał jest masakrycznie dziś jęczący, ciekawe co mu jest.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:39   #4974
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Nie pomoge Lady,bo my oprocz posilkow stalych tylko uu,wieczorem co prawda kaszka mleczna,ale po niej nic nie zauwazylam:p

Juz nie dajesz na noc butli z mm?
Kaszke dajesz lyzeczka?

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
U Nas z nowości to miny (Oleńka fenomenalnie 'robi chińczyka' tj, uśmiecha się, maksymalnie marszczy nos i zwęża oczka).
Całe szczescie, że dziś wolne bo już mi się telefony po nocach śniły
Kurcze, przegapilam - pracujesz w domu?

U nas tez ta mina jest hitem

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dlatego ja zawsze mam przy sobie oświadczenie woli
Ja tak samo

Pytacie o noc.
Tak, jak pisalam - wstalismy o polnocy, proby odlozenia konczyly sie zabawa i zasnelismy po 4... O 7 oczywiscie juz wyspany, ale udalo sie go jeszcze odlozyc do 8. I od 8 znow szalenstwo.
(TZ caly czas spal)

Juz bylam tak perfidna, ze polozylam go kolo TZ (wsadzanie paluchow do oka i ciagniecie za nos skutecznie go obudzilo ), a sama zawinelam tylek do spania.
TZ przewinal, nakarmil, ale problem w tym, ze Kubus zaczal buczec, a wiadomo, ze wtedy nie ma mowy o moim spaniu.
Wstalam - cisza i usmiechy...
Takze tego - po co spac

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-11-22 o 10:48
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:40   #4975
Kija80
Zadomowienie

Przyszedł do nas lew z fp. Bostonka powoli ustępuje, mogę już chodzić prawie normalnie i używać dłoni. Życie jest piękne
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 10:53   #4976
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Lady: może Pietraszko potrzebuje więcej płynów, przy mm chyba wskazane jest picie - chyba, że to mit? I może jeszcze trochę za mało pije. Sprawdziłaś ciemiączko może? jeśli jest ciut zapadnięte to może być sygnał, że za mało płynów. Zagęszczony mocz pachnie inaczej, jest kwaśny taki.
/
nie chyba tylko na pewno. Mnie pedi od razu jak tylko o mm usłyszała kazała ją dopajać
Stary 2013-11-22, 10:54   #4977
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Słabe...zależy.dla kogo.....mnie az reka bolała

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Silver ja Cie rozumiem z tym roczkiem nie bój żaby ! se zrobimy roczki a co !
NO
Stary 2013-11-22, 10:58   #4978
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak rozpoznać, że dziecko nie potrzebuje drugiej drzemki? Bo u nas to jest dziwnie. Blanka trze oczka około 14, ale zasnąć nie może, nie ma czasu Usypiać ją "na siłę"??
)
a po co? będzie chciała to sama zasnie.

Ewa śpi raz i to i tak dużo w porównania do tego co było wcześniej, wsześniej drzemałą max 15-20 min w ciągu dnia. teraz śpi raz 1h-1,5h. wieczorem koło 17 juz zaczyna oczka trzeć ale zasypia dopiero 19-20. Moim zdaniem nic na siłe.
Jeszcze troche i wyjme szczebelki, niech sama chodzi spać kiedy chce ( tak robił Tusiek no ale on zawsze był śpioch :P).
Stary 2013-11-22, 11:01   #4979
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję nocki
Moja w ogóle nie zjada barszczu, choćbym nie wiem jak przyprawiała i co dodawała to jest na nie.
W ogóle zjada moje zupy, ale te na świeżo, przy odmrażanej 'dziękuje' po pierwszych łyżeczkach...
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
moja właśnie też tak ma ostatnio, trze oczka marudzi ale chwila usypiania i ona gotowa do zabawy, trochę się pobawi i znowu tarcie i marud...

Nawijko - po znajomości. Praca polega na rekrutacji osób aplikujących do pracy w marketach, czy na inwentaryzacje. Miało być 2h na telefonie, ale to chyba w świecie idealnym, u mnie połowa nie odbiera, druga się rozmyśliła, trzeciej trzeba wszystko wytłumaczyć i tak mija godz., za godziną Olka zaczyna marudzić trzeba przerywać pobawić się, a jeszcze jakies zakupy, spacer z dzieckiem, jedzenie, usypianie, posprzątanie....ciężko
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 11:02   #4980
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dokładnie..
i tak to pięknie ujęłaś...

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

zapomniałam ostatnio pytać.. http://demotywatory.pl/4242334/Bog-ma-wiele-imion słyszałyście?
Dokładnie, pięknie napisane.
Dopiero to przeczytałam, można powiedzieć że cud
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

hope, tez slyszalam o tym.
W ogole zdaje sobie sprawe, ze z jednej strony to tragedia, bo dziecko bedzie wychowywac sie bez matki, ale z drugiej...
Kurcze, cos pieknego (troszke dziwnie to brzmi w tym kontekscie...) jest w tym, ze jedno cialo moze uratowac 6 istnien... Strasznie mi sie podoba idea transplantacji
Jak w tym filmie z Willem Smithem: 7 dusz bodajże.
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Kuba śpi, wykąpany, wypachniony, zjadł, położyłam go na łóżku, sama ległam koło niego, on się do mnie odwrócił, położył rączkę na moim policzku i sobie zasnął
Ale słodko
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Maja ma za sobą pierwsze 3 samodzielne kroczki i ładnie utrzymuje równowagę stojąc. Kurcze, a zaczęła stać 3 dni temu sama

A teraz wybaczcie ale dziewczynki śpią, a mąż nie
Gratulacje dla Majusi
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości