|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
super
Dzień dobry U nas nocka bardzo ciężka. Jaś po raz x stęka, płacze, pręży się i nie może zrobić kupki Dzisiaj rano tak bardzo płakał że myślałam że i ja się popłacze. Co do wczorajszej wizyty lekarza, tak jak już pisałam z Jaśkiem wszystko w porządku - cały i zdrowy . Te bóle brzuszka i problemy z kupką są przez to że Jaś łapczywie je i łyka dużo powietrza, żeby później zrobić kupkę musi najpierw przepchnąć gazy i z tym ma problem. Wytłumaczył mi czego karmienie piersią jest tak ważne, jak pożywne jest moje mleko i kazał JEŚĆ WSZYSTKO OPRÓCZ OSTRYG I PRZESADNIE OSTRYCH I TŁUSTYCH RZECZY, powiedział że te diety matek karmiących to porażka no bo skoro nie można zjeść nic konkretnego to z czego ma się zrobić pożywne mleko dla malucha. Siedział u nas godzinę i dokładnie wszystko mi wytłumaczył Bardzo przypadł mi do gustu i wziął tylko 50zł
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-22 o 10:09 |
|
|
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Po kąpieli ubraliśmy tylko body z długim rękawem i śpiocha. Dzisiaj wstała i póki co do tej pory mam zupełnie inne dziecko niż wczoraj. Rączki ma takie chłodnawe bo cały czas nimi macha ale karczycho ma ciuplusieńkie
|
#2103 |
|
Zadomowienie
|
Lilith,
ryba, smoczki do buzi są też na wiek. Ja mam z aventu i chyba są takie: 0-3, 3-6, 6-18. Antibia, co u Ciebie? byłaś na IP? Mam nadzieję, że to nic groźnego i już wiesz skąd ta gorączka... acelinka, śliczne zdjęcie... pewnie będzie więcej takich Trele, czyli są duże szanse, że urodzę w przeciągu dwóch dni, bo imprezka urodzinowa męża jest dzisiaj, a jutro jedziemy na urodziny bratanka męża ![]() Zgadzam się z powyższym. Ja mam tylko taki gruby sweter w którym się mieszczę. W kurtkę żadną się nie dopinam i nic nie kupowałam bo stwierdziłam, że urodzę przed zimą także jak śnieg spadnie i będzie 0 stopni to będę uziemiona w domu do porodu
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że są jeszcze tacy lekarze co potrafią poświęcić czas pacjentowi, wytłumaczyć wszystko powoli i dokładnie
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
Rusalka12
gratulacje
|
|
#2106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Majka w 6 tygodni przybrała 1.5kg bedac w brzuchu, wiec az sie boje ile by dzidzius kolezanki ważył w tp :O Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Aa i jeszcze mówił że 20 stopni to najlepsza temperatura w domu jak jest więcej to dziecko jest przegrzane i wdycha suche powietrze
|
|
|
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie ma te potowki? Jesli na skroniach lub czole to to moga byc pormtowki. My mialysmy jeszcze dwa dni temu, najprawdopodobniej Od za grubej czapki I potwierdzil to lekarz. Jak tylko weszlam to powiedzial : Przegrzalas dziecko . Cytat:
U Majki zaczynało sie okolo 9-11 rano a o 14-15 dopiero szła kupka. Na Twoje nieszczescie u Ciebie to dzieje sie w nocy. U nas w miare przeszlo Od kad pije koper regularnie a małej podaje wode koperkowa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lineczko- to napewno potowki? moze tradzik? przenywaj ciepla woda poki co i zobaczysz ![]() mam humor tak beznadziejny, normalnie moza bylobby rzec ze wstalam lewa nogą.... boli mnie glowa, wszystkie kosci, misnie... ewidentnie mnie cos bierze ;/ temp poki co 37,6 oczy mnie bola ;/ i zamiast cos robic to mlody lezal na lozku a ja spalam bo mi tak slabo bylo, ze nawet na lezaco go karmilam niech to minie bo maz bedzie poźno, ja do urzedu musze isc ... ;/
|
|
#2110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to od czego zaczynasz ucztowanie po diecie? ![]() Cytat:
i upolować jakąś kurtke tak an codzień bo w płazczuśrednio wygodnie pakować się do samochodu z dziewczynkami, odsnieżanie auta itp. on taki bardziej wyjściowy ![]() Cytat:
dziwnie z tą chrypką
|
|||
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Diety dla karmiących to porażka. Przynajmniej te, jakie widziałam na polskich stronach. W jednej nie jeść tego, w drugiej można, a w trzeciej nawet jest wskazanie. Położna mnie wczoraj wyśmiała, na koniec dodała, jak wyobrażam sobie produkcję mleka na diecie zakazującej praktycznie wszystkiego? Trzeba jeść jak się chce mieć mleko. Mówiła że nie ma mowy o jakimś oszczędzaniu pieniędzy, liczeniu kalorii, jedzeniu fast foodów, szmelcu. Ma być często, odżywczo, małymi porcjami, kilka razy dziennie. Porada od niej, co pic na laktację - herbata z mlekiem (bezkofeinowa, możn pic normalną herbate z kofeiną raz dziennie)
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biometr taki niekorzystny ![]() ej no, przecież armienie na leżaco to nic strasznego, ja często tka karmie, w nocy niemalże zawsze, w dzień też nie raz Jak nie masz siły to odpoczywaj ile idzie już
|
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda lekarza bo spoko facet, podejście do dzieci ma naprawdę super, sam sobie Jaśka wyrozbierał, ubrał, zagadywał do niego, zaczepiał a sam pan doktor bezpłodny jest bo mój tatuśko się z nim zna Sama nie wiem na co mam smaka będę jeść od teraz co tylko wpadnie mi w ręce Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-11-22 o 10:36 |
|
|
|
|
#2115 |
|
Rozeznanie
|
Zadzwoniłam wczoraj kazali mi wziąć coś na gorączkę i jeśli nie spadnie przyjechać.wzięłam 2 paracetamole i do tteraz mam e granicach 37.3. I mocze sobie ranę octeniseptem
Piotrek znów załapal jakiegoś rotawirusa bo wczoraj ciągle wymiotowal i mial biegunkę także zastanawiam się czy to nie jakiś wirus mmnie zmogl. Ile wasze dzieci jedzą?bo mój wczoraj wtrynil 80 mojego i potem jeszcze 60 mm.... |
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antibia- to uwazaj na siebie i jak cos to na IP jedź koniecznie! zeby pATRYK SZYBKO WYZDROWIAŁmój zjada 120ml. Jak je z cycem to tez tyle. czasem zjada mniej
|
|
#2117 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do karmienia, ja też Nelke biorę do łóżka karmimy się na leżąco i potem usypiamy :P Cytat:
![]() Cytat:
ja miałam kupić wcześniej ale stwierdziłam że jednak po porodzie mi spadnie trochę kg więc wolałąm nie ryzykować :P Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem własnie co to jest Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||||
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak widze po innych mamach ze tego typu problemy to norma, plus na uczylam sie rozrozniac kiedy boli brzuszek, kiedy nie, kiedy wzdecia a kiedy co innego to zaczynam powoli wprowadzac nowe rzeczy , ale stopniowo a nie tak jak na poczatku jadłam wszystko. Wg mnie moje dziecko zle reaguje na nabial , wiec poki co prawie wogole go nie jem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mnie patrzą jak na kosmitke jak jem wszystko może własnie dlatego tak się oddaje tej pracy, szkoda bo pewnie byłby zajefajnym tatą. Cytat:
![]() co do jedzenia nie mam pojęcia ile z cyca wyciąga. Ale jak odciągnęłam ostatnio to 100 ml na raz wypiła bez probemu a potem cycem poprawiła ![]() Cytat:
Lenka też często zwraca, nie fontanną ale też nie tak malutko. ALe ona ewidentnie za łąpczywie je
|
|||
|
|
|
#2120 |
|
Wtajemniczenie
|
antibia- moj je malo-ok 80-90 max. Czasem wchlonie 90 i musze dolozyc mm ale to rzadko.
ryba-oby cie nie rozlozylo. My dzis mamy pierwsze przymiarki do manduca.Jest od urodzenia ale czekalismy az maly skonczy miesiac.Polozna dzis mi go wsadzila i zalecila tylko krotkie seanse-np do szybkiego odkurzenia.Maly od razu zasnal. Mamy te nosidelko-polecam-sprawdzone przy pierwszym dziecku, nie czuc wogole wagi dziecka http://www.manduca.pl/zaletynosidelekmanduca.html A co do diety karmiacej-lepiej unikac wzdymajacych rzeczy. A bole brzuszkowe moga byc nie tyle od rzeczy przez nas zjedzonych a od niedojrzalosci ukladu pokarmowego maluszka. Z pierwszym dzieckiem juz prawie nic nie jadlam a on nadal mial kolki. Przeszly jak mial 2,5 miesiaca. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-22 o 19:33 |
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie mamusie, Iskrowy Antek zostawil lekarzy bez wyjścia. Chwile przed 8 polaly sie wody a o 8.32 Antoś był już na świecie. Wazy 3590g i mierzy 55cm.
a haja znowu rycze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no własnie z tymi bólami to nigdy nic nie wiadomo, ale w pl tak się utarło że jak boli to zawsze matka coś zjadła, a tak jak mówisz nie raz układ pokarmowy nie radzi sobie z wymiataniem jedzonka i sa kolki. A nie raz może szkodziś rzeczywiście coś co zjemy, bądź tu matko mądra trzeba próbowac i obserwowaćbo co nam innego zosało ![]() Lece sprzątać, prasować, jak Lenka się obudzi to się nakarmimy i mykamy na spacer chociaż dzień okropny, ale muszę kupić prezent dla Bratainicy tz bo jutro idziemy na urodzinki
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam się. Nie wiem co się dzieje, ale od dwóch dni nie mogę normalnie zasnąć. Kręcę się, przewracam, liczę i po jakimś czasie zasypiam. Nic w nocy nie było, no może po jednym siku brzucho trochę bolało, ale przeszło. Dziś od rana brzuch jak kamień i powróciło to dziwne plamienie. Ale mi się dziś nic nie chce
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie boisz sie ze sie przyzwyczai do noszenia i "wiecznie przy mamie" ? GRATULACJE!!
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
De zakochałam się w Twoim salonie |
|
|
|
|
#2127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dla małego, że mądrzejszy od lekarzy ![]() De ale maleństwo
|
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,u nas dalej cisza.....wczoraj po przytulankach i masowaniu sutkow mialam z 4 skurcze ale sie rozeszly poszlam spac i na tym sie skonczylo...licze dzis na powtorke i ze juz bedzie po na wekendzie...tak bardzo bym juz chciala...
|
#2129 |
|
Wtajemniczenie
|
anoula-przeciez na tej fotce to prawie go nie widac
![]() ryba-nie |
|
|
|
#2130 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidziadziumdzia gratuluje!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

Dzisiaj rano tak bardzo płakał że myślałam że i ja się popłacze. 
Natalka moja też nie lubiała mieć za dużo na sobie, a Lenka to uwielbia być opatulona i jak ma cieplutko 

KCIUKI DLA ANI 

i upolować jakąś kurtke tak an codzień bo w płazczuśrednio wygodnie pakować się do samochodu z dziewczynkami, odsnieżanie auta itp. on taki bardziej wyjściowy