|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Wiecie jaka jestem chamska
a teraz sie szykuje do tego urzędu bo siostra na godzinkę z młodym zostanie, w ogóle patrzcie - jak siedze w domu, to młody nie śpi, jak wychodzimy na spacer- sen, jak muszecos zrobić to nie śpi, ale jak jest u babci albo u ciotki to śpi, one oglądają pudło a ja załątwiam urzędy mój syn jest złośliwy co do mamusi :P
|
#2132 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szybciutko poszło buziaki dla nich Ide robić obiad póki mała śpi, dzisiaj babka ziemniaczana
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi bardziej chodzi o rygor, o to co mówi polska strona a to, co mówi z kolei zagranica. same sprzeczne fakty, popadanie w mega paranoje. tego nie, tamtego nie, na jednej stronie piszą tak, na drugiej jeszcze inaczej. wychodzi na to że nic nie można jeść. wiadomo, że kapusta, groch szkodzi, ale mięso zapieczone bez tłuszczu na folii nie jest czyms mega strasznym, no ileż to różnicy w tym, co się na parze gotuje? pomieszanie w poplątaniem. zobaczę jak ja dam radę z tym wszystkim. na razie się tym nie stresuję i nie będę kombinować na zapas.
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
skoro a tym zdjęciu go prawie nie widać to spory musi być
mi wystarczy już ten stolik kawowy, kanapa i stół, ramki i parapet i jestem kupiona a szczególnie stolik ![]() ![]() a mój mąż chce taki: http://www.forum.alfaholicy.org/atta...60;☠.jpg a mnie przeraża ile by było w tym czyszczenia
|
|
|
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci tak mają natalka do teraz robi tkie pozory przy kimś np ja przy natalce moge zapomnieć o prasowaniu, bo ona chce pomagać, chce na ręce żeby zobaczyć co robie, kładzie ręce na deske, a jak jest u mojej mamy to bez problemu moze prasować, sprzatać bo dziecko się bawi. Potem wychodzi na to że ja z lenistwa nie robie czegoś "bo przecież to dziekco jest takie grzeczne i przy nim da się wszystko zrobić" ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
ja nigdy przenigdy nie kupie już stolika ze szklanym blatem! Jak tylko znajde jakiś fajny stolik i będe miała kase to wymieniam stolik kawowy na drewniany, nie chce już żadnych szyb ![]() a slaon De rzeczywiście śliczny i jaki ogromny!
|
||
|
|
|
#2137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy ja wiem czy duzy?Miesci sie w nim jeszcze mebloscianka z regalow i witryny oraz komoda i duzy jadalniany stol. Pokoj ma chyba 25 metrow,nie wiecej. |
|
|
|
|
#2138 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Położna mi powiedziała że to mogą być początki kolki...
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a JAK SIĘ ISKA CZUJE? |
||||||||
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę, żeby też miał jakiś swój wkład w urządzanie salonu, żeby były tam elementy nas obojga i pewnie jakieś części samochodowe będą. Ale jak przyjdzie co do czego będę go namawiać, żeby jednak stolik wybił sobie z głowy, bo widziałam u znajomych ile syfu jest w środku. Zapytałam znajomej jak się jej to czyści a ona że spoko i wsadziła rękę w dziurę po tłoku a tam tony kurzu Będę męża namawiać, żeby jak już coś zrobił coś w tym stylu: http://www.klasyczny.com/wp-content/uploads/lampka.jpg http://www.klasyczny.com/wp-content/.../świecznik.jpg http://images.sklepy24.pl/14915338/2...tocyklisty.jpg (to małe jest, wielkości świecznika) Części samochodowe będą, a takie małe elementy łatwiej się czyści niż ogromny stolik. Cytat:
jak dla mnie ogromny
|
||
|
|
|
#2140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedne są te granulowane, ale są też normalne w woreczkach ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() no właśnie wszystko widać, każde picie, jedzenie = ścieranie stolika. No i jest twardy nati nie raz obiła sobie głowę o to szkło w końcu kupiliśmy takie piankowe tasmy i obkleiliśmy stolik dookoła, wyglądało to niezbyt pięknie ale przynajmniej było bezpieczne
|
||
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
rusalka12 sliczna, ja chodze zasmarkana, na jedno oko prawie nie widze, dobrze ze mama wziela szymka to sobie pospalam 2 godz a jeszcze ich nie ma
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dokładnie ten salon to jak połowa mojego mieszkania De, śliczny jest tyle ![]() Laski jakie władkki laktacyjne używacie? Najlepsze jakie miałam do tej pory to z aventu na noc, inne jakaś porażka, bella przyklejają się do piersi, nne przeciekają szybko ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
a co masz z okiem, zapalenie? |
||
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2144 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Antibia, dobrze, że gorączka spadła. Ale obserwuj się! De, salon jak salon... Ale gdzie Ty cały brzuch zgubiłaś wyglądasz super!kyte, dziewczyny pisały, że tą herbatkę koperkową to żeby mama piła, a nie dziecko Cytat:
A jak się czuje Iskra? Wiesz coś? W ogóle jakaś posucha u nas na forum - od 3 dni nikt oprócz Iskry nie rodzi, nie odchodzą wody ani nie ma skurczy. Czyżby cisza przed burzą?
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Są granulowane albo można w aptece kupić koper włoski do zaparzania. Beatka tutaj pisała jak robi, ja zrobiłam tak samo dla mojej Zuzki i było ok. Zaparzyć saszetke w 1/3 szklanki wody, potem do butelki dać 4-5 łyżek stołowych tego naparu i dolać wody żeby było ok 80 ml, Twoja jest jeszcze malutka to możesz dać mniej naparu albo dolać więcej wody żeby nie było za mocne dla niej
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
to od kataru ![]() co do stolika to my mamy lawe ze szklanym blatem ale w sumie nie chodzi o to ze blat jest szklany tylko ze stolik niski, tez kupilismy narozniki a teraz lawa stoi schowana za drzwiami
|
#2148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A szwagier po mnie i dzieci zaraz przyjedzie i do mamy podwiezie bo mama stwierdziła ze woli mnie mieć na oku jak męża nie ma a i dzieciakami się zajmie, obiadek nam zrobi. |
|
|
|
|
#2151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o tych piankowych taśmach to lepiej nie wspominaj nawet Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
Szklany stolik też przerabiałam i byłam najszczęśliwsza jak wymieniłam na drewniany.
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- A tak poza tym to jestem szczęśliwa bo dzwoniłam dziś znowu do ZUS i pani mnie poinformowała że przyznali mi zasiłek. Ale mam nie liczyć na wypłatę w przyszłym tygodniu bo jeszcze musi naczelnik podpisać ale na początki grudnia mi wypłacą już. No kuzwa w końcu - zwolnienie mi uznali od 3 października a wypłacą w grudniu. No przynajmniej wiem że macierzyński mi się będzie należał i ze w końcu wszystko się poukładało. |
|
|
|
#2153 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
W sumie taki ponoury i smutny ale może będzie dobry bo nockę miałam taką sobie. Jakoś się budziłam ciągle do wc, bardzo ciężko mi się obracało i brzucho trochę twardniał. Teraz mnie biodra bolą ;P Kyte koperek możesz Ty pić ale dziecko też. Z Hippa jest herbatka w SASZETKACH od 1 tygodnia i normalnie ją zaparzasz 1 torebka na 200 ml wody, studzisz i podajesz dziecku. Oczywiście 200 ml to nie wypije ![]() Zwykłą w torebkach tez by można było kupić, ale ja bym wzięła tą z hippa chyba jednak. Lilith super że wychodzicie! Mała pięknie przybiera ![]() Cytat:
:P No ale płucka i inne układy pewnie wczesniacze co??Cytat:
![]() Cytat:
zdrówka!Cytat:
Cytat:
za miesiąc!A Ty jaka ładna jesteś! Masz taki pogodny wygląd, jak się na Ciebie spojrzy to nie da się nie poczuć sympatii ![]() Cytat:
Tez by mi mogły tak raz a porządnie pójść wody i jadę rodzić a nie tylko czekam i czekam :P
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super |
|
|
|
|
#2155 |
|
Rozeznanie
|
Ah i powiem ci ze należymy do tego samego oddziału zus w r-ku. Wczoraj tam dzwoniłam to zas mi ta babka gadała ze jeszcze się nie zajęła moją sprawą i że mam dzwonić dziś. Już mnie od 3 tyg zbywała ale dziś już miała przygotowane wszystko.
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz duzo zdrowka dla Iskry!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
o masakra :x ja znowu z utęsknieniem czekam na wizytę i zobaczymy czy tym razem faktycznie mnie położy do szpitala tak jak zapowiedział na ostatniej wizycie.
|
|
|
|
#2160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam wizytę za tydzień i lekarka powiedziała ze jak będzie rozwarcie to mi tam zamięsza żeby oddzielić pęcherz i pomasuje to może coś ruszy, ale przy ostatnim synusiu też mi to robiła i nic to nie dało to się nawet nie nastawiam. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

mój syn jest złośliwy co do mamusi :P

a haja znowu rycze 
szybciutko poszło 

Dzisiaj rano tak bardzo płakał że myślałam że i ja się popłacze. 

zdrówka!