|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
dziewczyny napiszcie mi jeszcze raz z jakiej firmy kaszki dajecie maluchom i u kogo zamawiacie.
ja miałam Bobowite waniliową i za każdym razem dodawałam coś żeby zjadła, ale za słodkie te kaszki. co do zabawek. byliśmy u znajomych ( mają roczną dziewczynkę ) i moja Hania zobaczyła tam konika na biegunach. pisk radości był niesamowity. kilka godzin wzroku od niego nie odrywała. i wczoraj już u nas był Mikołaj ( moi rodzice ) z koniem. dziecko piszczy i aż cała się do niego rwie. gdybym nie widziała jej reakcji u znajomych nigdy bym nie wpadła żeby konika kupić ![]() ![]() ![]() wrzucę zdjęcie tylko tż musi mi pomóc zrobić |
|
|
|
#2132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
megusia strasznie się maleństwo wycierpiało
![]() ![]() dobrze że już o tym zapomniało Cytat:
jak miałam lat 12 to z trudem wytrzymałam wkłucie w głowe..strasznie mnie bolało ..pamiętam do dziś
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już sobie notuję Trilac plus
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzydniówka ...ufff...dobrze że choc diagnoza jakby nie patrzec pocieszająca (raczej nieuchronne ..i tylko raz ))czy dostała po tej gorączce jakąś wysypkę?? |
|
|
|
|
#2135 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja tak na szybko, nadrobiłam 1 stronę, bo moje dziecko wstało dziś o 4:30 i nie ma zamiaru iść na drzemkę, marudna jest na maksa i zaraz wyjdę z nią na spacer, bo na łeb dostanę.
Cytat:
Cytat:
Nie lubię też, jak mnie miziają inne dorosłe stopy - nie mam nic przeciwko stopom moich dzieci Ze starszą córką biorę czasem prysznic, jak nie mam co z nią zrobić, a boję się, że "za bardzo zaopiekuje się młodą". Nie mówię, że kąpiel z dzieckiem jest zła, ale ja po prostu tego nie robię i nie pozwalam innym na kąpiel z moimi dziećmi i tyle.Cytat:
Sama się nie przejmuję jej niską w sumie wagą, więc spokojnie będę zdawać relację z dalszych minimalnych postępów wagowych
|
|||
|
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego Deb i dla Helenki za pół roczku również kwiatki
|
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma co porownywac tego z odczuciami u wiekszych ludzi, juz bedzie inaczej... w kazdym razie to tak na pocieche pisze, zeby nie martwic sie jakos tymi wkluciami w glowe, bo sa w glowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2138 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
Cytat:
![]() i dzieci znosiły to nie najgorzej raz dwa i po bólu aa i wenflon "w szyi" też może być , nie tylko wkłucie centralne i jest zakładany przez lekarza ![]() deb- spóźnione wszystkiego dobrego dla Was --- Wojtuś miał mega problem z zaśnięciem... teraz niby śpi od pół godziny ale się kręci i popłakuje, pewnie zaraz się obudzi miłego dnia |
|
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że chociaż egzemplarz spokojny ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
widzę, że przybywa nocnych ssaków - przestaję się czuć osamotniona
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyszła nam właśnie Sophie. Super jest, omemlana na piątą stronę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak myślałam że "na pociechę"![]() Ja słyszałam że owszem główka jest "bez czucia" przy porodzie i chwile po..ale później normalnie unerwiona i czuła bardziej niż inne części ciała...ale jeśli chodzi o ból przy wkłuciach to tylko pamiętam jak miałam sama takowe w dziecięcym wieku...a takie malutkie dzieci po prostu muszą to wytrzymac i już..nie uciekną przecież..tylko płaczem czy krzykiem się "ratują" ...jedno co nas trzyma w "opanowaniu" to to że to dla dobra dziecka jest i pozwalamy na takie zabiegi ![]() bo łatwiej jest jednak wkłuć się w główkę i bezpieczniej i raczej tyle...ale ból zawsze jest bólem i zawsze boli ![]() Gabriel wczoraj wieczorem pierwszy raz przekręcił sie z plecków na brzuszek z wyciągnięciem rączki...teraz robi to non stop i uhahany strasznie...przy okazji musiałam wzmocnic ochraniacze w łóżeczku bo obija sie przez te wariacje w główkę i czerwona z każdej strony....leżąc na brzuszku chwyta sam smoczek i wkłada ekspresowo do buziuni |
|
|
|
|
#2142 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie z tym konikiem czekam na fotkę moja ma konika po młodszej siostrze TŻ. Na razie jest u moich rodziców, chyba musimy sprawdzić jak będzie reagować. Ale myślę, że u Ciebie była taka radość też dlatego że widziała jak fajnie inne dziecko się bawi.---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Ale Kochanie jesteście Biedny Wojtuś...nie wiem co Ty przeżywasz. Jesteś super silną kobietą!
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=deb;43831492]Biedne maleństwo, tak się musiało nacierpieć
Fajnie, że poród miałaś łatwy. Moja mama miała szybki poród, skurczy prawie nie czuła i ja na taki liczyłam, ale przeliczyłam się także widać że nie ma co liczyć na mamowe opowieści [COLOR="Silver"]Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zapomniałam pisać że przyszedł mi stanik Alles Leticia, jest boski Helence też się spodobał i jak karmię to drapie drugą pierś tzn. stanik - naszyte są na nim takie kropeczki i chyba jej się to podoba i faktura stanika. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
za nowe umiejętności
|
|
#2145 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
witamyCytat:
Pozatym stare dobre przysłowie prawi.. jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga...Ale napewno zaskoczył mnie mój sukces laktacyjny, pewnie dlatego że nie myslałam o kp. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To ile mówisz, wiosen skończyłaś ![]() Probiotyków nie daje, mam dicoflor w lodówce ale zapominam o nim. Mała nie ma kolek, problemów z kupa, świetnie przyswaja nowe pokarmy, więc nie widzę potrzeby. Cytat:
|
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też noszę alles, mam mama cubana. Chciałabym tez jakiś inny ale nie wiem czy taki sam rozmiar zamówić?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
poszlam do pediatry i tylko sie wkurzylam. nasz lekarz przyjmowal dzieci chore, dla zdrowych popoludniu bedzie babka, ale nie przyjmie bo ma duzo bilansow. prosze przyjsc...we wtorek. ale ja chce tylko zapytac o to jej przybieranie (ona Nelke wczoraj wazyla) NO NIE MA PANI POKARMU, PROBOWALA PANI ODCIAGAC? DOKARMIAC DZIECKO I TO PREDKO. ale ona nie wyglada zle, nie placze z glodu. DZIECKO JAK JEST OSLABIONE TO NIE PLACZE, BO NIE MA SILY (i glupi usmiech na buzi). ale je obiadek i deser... fika, bryka. NO TO PODAC JESZCZE RAZ DZIENNIE PELNY POSILEK MLEKA. no i podziekowalam i wyszlam...zla jestem, ze w ogole z nia dyskutowałam, bo to nie lekarz
dobra, nie mam nic przeciwko mm, bo Nela już je dostawala i zyje ![]() ale przez to pokarmu nie będę miała więcej...i nawet jeśli mam go mniej przez wprowadzenie sloikow to hmm mam mieć jeszcze mniej? bawiłam się godzine po karmieniu laktatorem i odciagnelam tylko 40ml, ale dosypalam lyzke jaglanej holle i wyszlo nam dość sporo fajnej papki. mala zjadla z lyzeczki także pierwsza kaszke mamy za sobą. ufff, kiedyś bedac niania tlumaczylam mamom, ze dzieci nie musza ciagle jesc, a zaczynam wpadac w te sama obsesje
|
|
|
|
#2148 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
i co DIABLI tak szczerze o tym sądzisz?? ![]() skoro dziecie fika ..bawi się i uśmiecha..to znaczy ze głodne(zagłodzone wręcz)?? ![]() proszę podejdź do tego bardziej luzacko...jest ok..karm i wprowadzaj pomału.. jeśli chcesz.."papki" do diety Nelki.. |
||
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
tak z doskoku nadrabiajac widze, ze bardzo duzo dziewczyn ma teraz problem z tym cycem na minute, a w nocy nadrabianie
i tak se pomyslalam...diabli, moze Nelcia ma taka sama faze (w sumie ma, bo pisalas), ale w nocy dalej spi jak susel i nie zdazy nadrobic? bo zapotrzebowanie kaloryczne wzroslo, to oczywiste. do tego tyle ciekawych rzeczy w ciagu dnia - gdzie tu sie skupic na jedzonku... i u nas np. wychodzilo teraz ostatnio jakies 100g na tydzien chyba tylko dzieki temu, ze Flo duzo wisial na cycu w nocy! no ale jak Nelcia jest spiochem, to co zrobisz... chyba trzeba dalej diete rozszerzac, ale cyca dalej podawac na dopchanie ile wlezie ![]() wiesz, ja tez bym sie martwila na twoim miejscu, jak by Nelci lekarz nie obejrzal. ale obejrzal, ba, nawet kardiolog ja ogladal. porob dla swietego spokoju reszte badan. ale nie klnij na swoje mega cycolki, ktore przeciez wam tyle dobrego daja! ![]() Agnes, z tym powiedzeniem, jesli chcesz rozsmieszyc pana boga... wlasnie mi o nim ostatnio mama przypomniala. no, to mamy
|
#2150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio to prawie 30 czyli 29 ![]() U nas niestety jakiś problem z rozszerzaniem jest więc spróbuję jakiegoś probiotyku - jak będzie kupię ten Trilac. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
od porodu pod biustem mam mniej 10cm no i miseczkę też mam mniejszą. A ten stanik co masz jest nadal dobry? Nie masz żadnych luzów? ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() rzeczywiście niepotrzebnie dyskutowałaś. Nie słuchaj tej baby przecież ewidentnie to było na odwal się mówione żebyś się nie pchała do lekarza. Chciałaś odpowiedzi to Ci dała. Nie śpiesz się tak z rozszerzaniem bo do roku piersią karmić przestaniesz w takim tempie Masz mleczko, dziecko nie płacze, jest ożywione, ładnie się bawi - nie jest nieszczęśliwa i wygłodzona. Rozszerzaj powoli tak by dalej karmić małą piersią skoro masz taką możliwość
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=deb;43834622]18
![]() a tak serio to prawie 30 czyli 29 ![]() U nas niestety jakiś problem z rozszerzaniem jest więc spróbuję jakiegoś probiotyku - jak będzie kupię ten Trilac. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Powiem Ci, że ja za każdym razem muszę inny rozmiar kupować. Ale moja mama mnie mierzy bo ma sklep z bielizną więc mam pomoc od porodu pod biustem mam mniej 10cm no i miseczkę też mam mniejszą. A ten stanik co masz jest nadal dobry? Nie masz żadnych luzów?[COLOR="Silver"] Ja kupowałam ten stanik już po porodzie jak cyce były już konkretnie mleczne ![]() Fakt jest taki że prawa pierś jest szalona i produkuje 2x więcej niż lewa i ciężko mi dobrać stanik. Fajnie to wygląda jak są pełne, jedna jak armata :-o Jest u nas taki sklep gdzie mają alles ale znalazłam tylko 2 staniki odpowiednie i je kupiłam. Mieli mieć już 10 razy dostawę a tu nic z tego :/ już nawet tam nie chodzę bo mnie wkurza takie odwlekanie. Pozostaje jedynie Allegro ale jak tu kupić jak każdy stanik jest inny... Pozazdrościć umiejętnej mamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Jakie 30?????? Dwójka z przodu to dwadzieścia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Lub 18+VAT ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A masz tylko jeden taki sklep? W Katowicach jest kilka. Najgorzej chyba właśnie miseczki dopasować. Pod biustem się sama zmierzysz ale z miseczkami problem. Przez neta kupowałam jak miałam cały czas ten sam rozmiar i po prostu nowy stanik chciałam. 18+VAT - podoba mi się ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Na weekend jedziemy do moich rodziców - już się boję pakowania ![]() Ale mają wannę i mam nadzieję na kąpiel z małą ![]() No i mama ma mi upiec jakieś ciasto z okazji urodzin będziemy z Helą świętować
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, uwielbiam tych, którzy na każdą wątpliwość z przybieraniem czy karmieniem zalecają mm
To samo jest w mojej przychodni, więc jak u nas były problemy, to konsultowaliśmy się z położną i jednocześnie doradcą laktacyjną i wyszliśmy na prostą. Diabli, jeśli uważasz, że ta babka nie była kompetentna, to olej ją i zdaj się na własną intuicję
|
#2155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem na liście zaginionych, ale caaały czas Was podczytuję, tylko ciężko mi idzie z odpisywaniem ![]() Ale postanowiłam pocieszyć diabli Nasze dziewczyny z tego samego dnia, ba nawet prawie z tej samej godziny i też ciągle jej waga mnie szokuje. El ważyła po urodzeniu 3750, a teraz mamy zaledwie 7kg (miesiąc temu było 6800). I jesteśmy od 3ech miesięcy na mm, po 4-tym wprowadziłam obiadki, potem deserki. Tylko kaszek jeszcze nie jemy. Tak więc diabli nie wątp w swoje cyce, bo wątpię czy mm coś da (Elena duuużo więcej przybierała na kp). A ja wiele bym oddała żeby móc karmić kp...I oczywiście wszystkiego najlepszego dla Nelusi z okazji pół roczku
Edytowane przez _pola Czas edycji: 2013-11-22 o 14:35 |
|
|
|
|
#2156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałam zobaczyc w podpisie ile Twoja Elenka ma miesięcy i co zobaczyłam śliczne imię kojarzy mi się z filmem "podwodny świat" oczywiście z tą dziewczynką
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-11-22 o 14:43 |
|
|
|
|
#2157 |
|
siedzę i myślę
|
teoria niezaliczona... 1 głupi punkt
ta ciąża chyba jest inna , na początku poprzedniej odrzucało mnie od jedzenia , a teraz żre jak prosię
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dorzuc cos po czym macie lepsze kupy - szpinak, dynia, marchewka, jabłko... bez sensu od razu biec do apteki. tak sobie mysle :P nasze mamy dawaly rade bez infacolu i innych takich a gęstsze kupki to już teraz będą...koniec ery pultow hehe. mamy już duuuuze dzieci to i kupy dorosle zresztą Ty pewnie tez nieraz musisz się niezle wysilić żeby zrobić kupe :P i nie biegniesz od razu po xenne extra i inne cuda.kalafior może wywolywac wzdęcia, ale czy jest powodem zatwardzenia?
|
|
|
|
|
#2159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
deb konik stał samotnie w kącie, reakcją małej byliśmy zaskoczeni, zresztą jej musi się coś spodobać "od pierwszego wejrzenia" mąż w biedronie kupił poszewkę na poduszkę z miki i było to samo. pisk i wierzganie nóżkami |
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wanny pozazdrościć ja mam tylko prysznic a marzy mi się wyciągnąć członki i się zrelaksować ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

za skończone pół roczku i
))