|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Najlepsze dla mnie sa z Medeli z tym ze nie chca sie zbytnio trzymac stanika, J&J sa fajne ale na mniejszy cyc , a TT jak dla mnie porazka Tez tak mysle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Albo w niedzielę bo to będzie 24, a mój mężul jest z 24 tylko października
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się trzeba kiedyś spotkać ![]() popatrzałam na swoje konto PUE i w końcu przyjęli mi te L4. Ale jakoś dziwnie. Bo lekarz mi wystawił od 25.10 do dnia porodu planowego czyli 5.11, urodziłam 29.10 i za okres pobytu w spzitalu też wzięłam L4 (nie mam macierzyńskiego bo miałam umowe na zastępstwo, mogłam mieć L4 do dnia porodu i po porodzie też teoretycznie mogłabym L4 ciągnąć ale nie mam na co chorować ) i oni mi to rozliczyli tak że do 29.10 płatne 100%, za okrres pobytu w szpitalu czyli od 30.10 do 3.11 70% a potem jeszcze do tego 5.11 80% nic z tego ne kumam, przecieżto pierwsze L4 przestało obowiązywac jak urodziłam. Ale zobacze jak wpiszą kwoty do przekazania, może tak se to tylko wpislai w tabelke a potem się skapną że to źle |
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
to może o tym mój ginekolog mówił ostatnio jak stwierdził, że przy badaniu spróbujemy coś zrobić na rozkręcenie. Boli to? Czy to jest te masaż szyjki który miała Trele?
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z aventu to koniecznie te na noc, http://allegro.pl/avent-wkladki-lakt...718857112.html |
|
|
|
|
#2166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie jakoś straszne, w sumie zalezy cyz masz już rozwarcie no i na ile lekarz Cie wymasuje. Mnie lekarz przed porodem tak zbadał, sumie trudno to nazwac masażem bo trwało chwilke ale pokręcił mi tam palcem dookoła. Efekty poczułam od razu po zejściu z fotela bo brzuch mnie zaczął boleć jak na solidną @. Jak zjechałam windą na dół na izbe przyjęć i się przebierałam to już na bieliźnie miałam krew. Potem kroplówa i poszło
|
|
|
|
|
#2168 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze wczoraj mała była taka niespokojna i marudna, nie spała prawie, na nic nie miałam czasu, a dzisiaj pięknie śpi już od 10:30, zdąrzyłam przygotować sobie obiad i w sumie siedze i się nudze, odkurzać będę jak mała wstanie. Póki co zaczyna się już trochę kręcić bo zbliża się jej pora jedzenia.
Super dziewczyny że wam wypłaci ten cudowny ZUS pieniądze. Ja czekam aż dostane w końcu pieniądze za macierzyński, już powinny pomału jakieś być, tylko nie obyłoby się bez przejść. musiałam im dosyłać jakieś pisma, wyjaśnienia, ale nie dostałam już żadnej odpowiedzi zwrotnej ani nikt nie dzwonił więc mam nadzieję że się wszystko już wyjaśniło.
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Czekam na polozna przyjdzie mnie zobaczyć i małego od razu.
Strasznie sue wczoraj załamałam i płakałam kilka godz ze ciągle pod górę nawet jak wychodziłem ze szpitala to się okazało ze auto zepsute tato miał jakieś przyjecie broni i nie mógł podjechac a jeszcze okazało sie ze u piotrka w szkole jakas awaria była i nie miał zajęć i nie mieliśmy go z kim zostawić. Tak walczę od samego początku o kp najpierw nie miałam a jak już dostałam to mały pod lampami był i nie mogłam go dostawiac często a jak już byłam szczęśliwa ze do domu wróciłam i ze może uda sue go karmić tylko piersią to ta gorączka...i znów problem bo okazało sie ze nie miałam za dużo pokarmu.w nocy siedziałam co 2 godz z laktatorem żeby pobudzić produkcję....:-( i jeszcze piotrek wymiotujacy z biegunka całą noc.... Przepraszam ze się żale tak ale muszę to wyrzucił z siebie Ale jak patrzę na ta kluske moja to wiem ze warto.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wkładam bez lepu wkladki do stanika.
Nie wiem jak Iskra bo to pewnie jej mąż do mnie pisal ale myślę ze jest ok. Witek dziś po ważeniu 2850g. Przybiera ok 200g na tydzień. Mamy ropke w oczkach wiec mamy tez kropelki. I wit.d w tabletkach. Zobaczymy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Mao ImageUploadedByWizaz Forum1385120527.173623.jpg
A tu dla porownania Majki legginsy ImageUploadedByWizaz Forum1385120613.758510.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale na Twojej pannie tak fajnie wyglądają te wszystkie ciuszki
|
|
#2175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak minął miesiąc, a oni dopiero to L4 przyjęli, pewnie kolejny miesiąc poczekam na te pare groszy od nich ![]() Cytat:
Cytat:
łądnie przybiera Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Ciebie z tym miesiącem to jakaś porażka, jakby kurde istniał miesiąc 20, naprawdę zapytałabym takiej pani z Zusu jak sie nazywa skoro istnieje
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje!
|
|
|
|
#2178 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Iskra, gratulacje ogromne!!!! Ale Antoś lekarzy w bambuko zrobił ![]() dzidziadziumdzia zdrówka dla Ciebie i Aliski Gratulacje dla koleżanki, duży wcześniaczek wyskoczył A Iskierka jak się ma??? Wiesz coś? Ze szczęścia to możesz ryczeć ![]() dla Witusia za wagęLilith De28 za wagę i za miesiąc Christianek niemowlaczek ![]() Fajne to nosidełko i ledwo wystający okruszek z niego i fajna Ty A tak w ogóle to gdzie masz brzuszek?? Wcale nie widać, żebyś w ciąży była miesiąc temu domii za brzuszek Jasia!Fajny lekarz Wam się trafił, może się do niego zapiszecie na stałe? Przyjmuje w przychodni też? To co, dziś frytki z piekarnika ? ![]() Kociak85 najlepszego dla męża ![]() ryba91 zdrówka, nie daj się choróbsku-sok malinowy, imbir, miód i cytrynka !!! Jeszcze kanapka z czosnkiem by się zdała, ale nie wiem czy synek byłby zadowolony jak się karmicie Antibia86 zdrówka dla Ciebie i synka! Obserwuj się i jak coś to na IP Doczytałam, że położna przyjdzie to Cię oglądnie Wszystko się ułoży Trele moja przyjaciółka miała to samo z nabiałem, chwilę im zeszło zanim do tego doszli, odstawiła nawet mleko do kawy-kozie dawała i dziecku przeszło za jakiś czas malinka ![]() NEWTREND super, że w końcu ruszyło z Zusem acelinka, maoami za szybką i bezproblemową wypłatę ![]() Ciekawe, czy jak Nemosek wróci, to wszystko nadrobi
|
#2179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo babce powiedziałam, ale ona powiedziała że lepiej to poprawić bo nawet jak ona to przyjmie to jak to L4 pójdzie dalej to je cofną :/ Lekarz wybuchnął śmiechem jak mu powiedziałam co jest do poprawy ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
chociaż znając ja ... ![]() dzięki ja mam tam pare gorszy do wypłąty bo to tylko kilka dni, no ale kurcze blade ileż można czekać na swoje
|
||
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
od zuziak
jestem na porodowce. skurcze mecza az ciezko je znosic. rozwarcie jest na dwa palce luzne. mowia ze dzis urodze.. najgorsze jest to ze nie spalam nic 2 dni. trzymajcie klciuki
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Dla wszystkich nowych mamuś serdeczne gratulacje ![]() Podczytuję Was chociaż już nieregularnie ale jakoś ciężko mi odejść zupełnie z tego wątku. Mam nadzieję że mnie nie przegonicie. Cieszę się razem z Wami maluszkami chociaż mnie zabrakło kilka godzin aby zostać szczęśliwą mamusią. Jest mi ciężko... ale dam radę |
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie że ja nigdy nie urodze.... pada mi na łeb, chyba jestem nienormalna
Zuzziak
|
#2183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki! ktosiula- wez ty mnie nie zawstydzaj. antibia- lacze sie w bolu- starszak budzil sie co dwie godziny, pomiedzy jego budzeniami budzil sie Christian.Spalam cale 1,5 godziny. Do tego to odciaganie co dwie godziny w nocy.Powoli nie wiem jak sie nazywam. Nie no przestancie- zostalo mi jeszcze 7 kg po ciazy.Brzuch tez jeszcze jest.Szczegolnie jak usiade
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-22 o 13:37 |
|
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuziak powodzenia!!
|
#2185 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz niedlugo, spokojnie.
|
|
|
|
#2186 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dam rady nadrobić póki co...
Jezu dziewczyny my dziś z Kubulkiem zasnęliśmy o 3.30 i spaliśmy do prawie 9!! Rano byłąm przerażona, że tak długo spał - pewnie dlatego, że było mu cieeeepło bardzo i spał obok mnie w rożku... Wciąż się stresuję, że czasami za długie przerwy między karmieniami mamy... albo że za mało je (czasami to tylko 20 minut a czasami nawet 50) i bądz tu człowieku spokojny :/ Tylko ja tak mam?
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no takiej opcji nie ma ![]() Witam się w ten szaro-bury dzień ![]() mimo to mam dobry humor ![]() może dlatego,ze M.dzis robi obiad - przywiezie mi Big Maca, haha ![]() kto wie, może to ostatni Big Mac na baaaardzo długo ![]() stoczylam się po zakupy, poodkurzalam - a teraz już słodkie lenistwo ![]() Gratki dla Iskry i Antosia |
|
|
|
|
#2188 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Majunia dziś ładnie pospała bo aż 6,5 h było między karmieniami Nowa zabawka dostarczyła jej tyle wrażeń chyba ![]() Zimnica dziś u nasni zastanawiam się czy wziąść małą na spacer? Domi - super, że Jaś zdrowiutki a lekarz jaki miły i kompetentny ![]() Anoula - żeby się wreszcie akcja rozpoczęła, bidulko męczą Cię te skurczybyki...Cytat:
ale duża... Maja z 33t3d a ponad połowę mniej miała. A ja się w terminie urodziłam z wagą 2900...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
3kg blisko Cytat:
zaciśnięte!!
|
|||||
|
|
|
#2189 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie trwalo to dwie minutki. Polozna wsadzila mi tak dwa srodkowe palce I tak jakby je rozwierala . Czułam tylko taki przeskok , to bylo odzielenie pecherza. Bylam w szoku ze tak szybko I gdzie ten bol?? No I czop zaczol mi odchodzic automatycznie a sa dwa dni urodziłam. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nela taką kupą walnęła że trzeba było ją myć bo aż wyszło bokiem pampersa
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

De, śliczny jest tyle 
KCIUKI DLA ANI 
nic z tego ne kumam, przecieżto pierwsze L4 przestało obowiązywac jak urodziłam. Ale zobacze jak wpiszą kwoty do przekazania, może tak se to tylko wpislai w tabelke a potem się skapną że to źle 

i tak minął miesiąc, a oni dopiero to L4 przyjęli, pewnie kolejny miesiąc poczekam na te pare groszy od nich
dla Witusia za wagę

ale duża... Maja z 33t3d a ponad połowę mniej miała. A ja się w terminie urodziłam z wagą 2900...