Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV ! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-22, 14:53   #2071
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

Cytat:
Napisane przez blond_chmura_gradowa Pokaż wiadomość
Lexie! Jeśli nie zmiękną, włóż do pojemnika w którym leżakują pierniczki cząstki jabłka i zmiękną na 100%
Tak pewnie będę robić I muszę uważać żeby ich nie przepiec...

U mnie piernikowe prace w pełni, ciasto do pieczenia na dziś sobie "odpoczywa", a ja w tym czasie zrobiłam masę na leżakujące pierniczkowe ciasto z Na Miotle (stygnie sobie na lodówce), a teraz zaczynam masę na piernik staropolski. Nie wiem tylko gdzie ja to będę trzymać, póki nie ma mrozu to może na balkonie, a potem to nie wiem
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 14:55   #2072
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
Jestem już w domu. Cały dzień leżę w łóżku i kuruję się, bo jutro andrzejki.
Dużo zdrówka. Ale Andrzejki to dopiero za tydzień
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 15:01   #2073
martaw_mw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

U mnie piernikowe prace w pełni, ciasto do pieczenia na dziś sobie "odpoczywa", a ja w tym czasie zrobiłam masę na leżakujące pierniczkowe ciasto z Na Miotle (stygnie sobie na lodówce), a teraz zaczynam masę na piernik staropolski. Nie wiem tylko gdzie ja to będę trzymać, póki nie ma mrozu to może na balkonie, a potem to nie wiem
Ja właśnie z powodu braku miejsca w lodówce (mamy w tym mieszkaniu taką malutką :/) będę piekła pierniki, które nie muszą leżakować
martaw_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 15:12   #2074
kenya_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość

Czytałam jakiś czas temu komentarze na blogu, z którego brałam przepis na piernik staropolski i jakaś dziewczyna pisała, że przechowywała ciasto na balkonie i mimo przymrozków nic mu się nie stało

Moje ciasto leżakuje w lodówce już chyba od 11.11 Tylko czy to tak ma być, że ono na wierzchu staje sie takie twarde i wyschniete? Przechowuje je pod ściereczką i jeszcze tak do połowy nasunelam reklamówkę

A dzisiaj miałam wpaść do Biedronki po tampony, a wyszłam ze wszystkim innym, o nich oczywiście zapomniałam.. Kupiłam naklejki świąteczne na szybę, sztuk 3

P.S. W przypływie nudy wyczarowałam nowy avatar :P
kenya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 15:35   #2075
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Hm, ja bym chyba uznała, że obsycha za bardzo i przykryła folią. Zresztą ciasto na pierniczki leżakujące każą szczelnie zawinąć w folię, więc chyba na piernik też zawinę.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 15:43   #2076
kenya_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ombre1002 Pokaż wiadomość
Witam, chciałabym się dołączyć ; ) Również uwielbiam święta bożego narodzenia ; ) Kocham tą całą tandetę, ozdóbki bombki świeczniki prezenty ; ) Może szybko ale powiem wam, że już większość prezentów mam za sobą ; ) Dla taty zapalniczka laserowa, dla mamy etui na okulary w koszu delikatesowym, dla TŻ portfel skórzany również w koszu delikatesowym ; ) Oczywiście robionym przeze mnie, może dodam później zdjęcia bo nawet jestem pozytywnie zaskoczona efektem. Dla brata i jego narzeczonej obraz do nowego domu ; ) Dla siostry i męża ręczniki ułożone w bukiet ; ) No i oczywiście nie wiem co dla mamy i taty TŻ-ta ; ) Jakieś pomysły na niezobowiązujący prezent? ; )

Zakupy świąteczne również część zrobiona. Głównie kokardki, papiery to pakowania prezentów ; ) Kupiłam również stroik na drzwi, oczywiście same gałązki, reszta dekoracji należy do mnie ; ) Mój pokój wczoraj już przystrojony lampkami łańcuchami i innymi pierdółkami ; ) Już czuję święta mimo że za oknem jesień ; ) Ale w przyszłym tygodniu może i pojawi się pierwszy śnieg.
Skąd portfel skórzany i za ile?

A co do ciasta na piernik staropolski to z komentarzy na mojewypieki.com ( z tego przepisu robiłam):

"Pani Dorotko, mój piernik już od 11.11 dojrzewa w lodówce w szklanej misce, przykryty bawełnianą ściereczką. Mimo wszystko wierzchnia warstwa całkiem wyschła. Prawdopodobnie nie dość dokładnie przykryłam. Czy jest szansa że po rozwałkowaniu będzie ok? Czy raczej odkroić wierzch przed wałkowaniem i wyrzucić?

Dorota, Moje Wypieki 20.11.2013 21:47  odpowiedz
Mój wygląda dokładnie tak samo, będzie dobrze . "

Więc niech się dzieje wola nieba, może wyjdzie
kenya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 15:57   #2077
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez Hikaru Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie Warszawa

Sztuczny miód to każdy taki ze spożywczaka, który nie jest od pszczelarza itp tylko leży na półce i udaje, że jest miodem, bez problemu znajdziesz

No i obiecałam zrobić fotę mojego nowego dzieciaczka, więc oto i on
+trochę siara, bo po dwóch latach posiadania mojego laptopa dopiero przed chwilą ogarnęłam, że ma czytnik kart pamieci bo cały czas jakaś tam była włożona i myślałam, że to jakaś ważna karta pamięci bez ktorej nie będzie mi działał system, a to tylko taki plastik włożony, żeby zaznaczyć, że tam można wkładać kartę pamięci swoją
Wymiziaj go ode mnie ze wszystkich stron i wycałuj ten boski pychol

Wymiana zapachowa

Edytowane przez martyna_tina
Czas edycji: 2013-11-22 o 16:02
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 16:33   #2078
ogorekpazurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość

Ja zauważyłam Psze Pani

YC to fajna i nawet niedroga zabawa, aczkolwiek trzeba uważać, ponieważ są wśród nich takie śmierdziele! Bleh!
.

no niektore sa zbyt duszace i rzeczywiscie smierdzace..ja wszystko wacham kilka razy zanim kupie

u nas wczoraj mroz a dzisiaj znowu jesiennie nie moze sie ta pogoda zdecydowac

Jelizawieta na noc tez sobie nie wyobrazam my do 15.00 albo do 17.00 jeszcze nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
Witam się!

Ja zauważyłam.
Współczuję pracy w Wigilię. Odkąd pamiętam moja mama pracowała w Wigilię do 19., przed 20. była w domu i dopiero wtedy jedliśmy kolację. Jako dziecko zawsze zazdrościłam koleżankom, że one w święta mają obydwoje rodziców ze sobą. Dlatego wybrałam taki, a nie inny zawód, bo nie wyobrażam sobie pracować w święta.

moja mama nigdy nie pracowala w swieta, wiec dla mnie to bedzie calkowita nowosc..jestem ciekawa jaka bedzie atmosfera..i moj A. nie jest katolikiem, wiec pewnie dla dzieci ten dzien dopoki nie przyjde bedzie po prostu zwyklym dniem

kenya ladny avatarek
ogorekpazurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 17:01   #2079
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez levana Pokaż wiadomość
dziewczęta z Krakowa! która się wybiera?

http://www.mmkrakow.pl/465710/2013/1...?category=news
O, może ja wpadnę

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 17:32   #2080
Niambie
Zadomowienie

Ja bede pracowała do 12 w Wigilię, odkąd skończyłam szkołę zawsze pracowalam 24. Jak pech to pech!
Niambie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:19   #2081
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
O, może ja wpadnę
Ja chyba też

Cytat:
Napisane przez Niambie Pokaż wiadomość
Ja bede pracowała do 12 w Wigilię, odkąd skończyłam szkołę zawsze pracowalam 24. Jak pech to pech!
A ja zaczynam nową pracę, akurat 20 grudnia kończę szkolenie, mam nadzieję, że nowych nie zagrafikują na Wigilię :P
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 18:39   #2082
kleo111
Zakorzenienie

Witajcie Nie mam ostatnio wcale czasu, aby śledzić wątek na bieżąco
Wczoraj w Lidlu kupiłam 3 rolki papieru na prezenty i puszki z aniołkami-piękne są A w przyszłym tygodniu planuję zamówić prezenty dla najbliższych. Dla mamy i teściowej kupię poradnik "Perfekcyjnej pani domu", ale nie tej amerykańskiej autorki, tylko Małgorzaty Rozenek, bo premiera ma być już niedługo Dla tatusiów chyba też zainwestuję w coś książkowego, bo wogóle nie mam pomysłu na prezenty dla nich A Wy zdradzicie co kupujecie swoim najbliższym?
Dla męża chciałabym sezon filmów Spartakusa, tylko nie wiem kiedy dokładnie ma być premiera polskiej wersji A no i ta cena, ale wiem, że gdyby to dostał to skakał by pod sufit z radości

Aaaa i jutro w końcu jadę do Poznania pobuszować po galerii i oczywiście po Ikei

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

P.S. Czy możecie mi napisać gdzie są te świąteczne em0 ikonki? Bom chyba ślepa, że ich nie widzę

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:47   #2083
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Dobry wieczór

Wróciłam z kolejnych zakupów, wstępnych imieninowych. Dostałam dwa sweterki, błyszczyki
Oczywiście korciły zimowe ozdoby, ale na razie basta.

Uwaga - powiększyłam zapasy kremu pierniczkowego z lidla o kolejne 2 słoiki

Cytat:
Napisane przez kevschaa Pokaż wiadomość
Ja nie tylko na święta ale co weekend odkąd jest zimno
Ja kupuję do tego wino czerwone (półwytrawne, albo półsłodkie). Oczywiście wybieram takie w miarę rozsądnej cenie.
Później wlewasz do gara (bardzo malutki ogień), dodajesz laski cynamonu, goździki, gwiazdkę anyżu, kawałki mandarynki, suszone śliwki, może być pomarańcza albo nawet skórka od pomarańczy.
Gotujesz na tym małym ogniu aż będzie gorące (ale nie do wrzenia), na koniec dodajesz miodu do smaku i możesz dolać trochę wódki (ja zawsze dolewam bo wtedy wino ma moc i już po jednym kubku jest fajnie).
Co do innych dodatków to nie są one konieczne wszystkie, rób na zasadzie co akurat masz w domu, i ogólne na koniec smak możesz wzmocnić przez dodanie odrobiny sypkich przypraw (cynamonu, imbiru itd.).
Na koniec wlewasz gorące wino do kubeczków (najlepej przez sitko) i wrzucasz po 2 śliwki i 2 kawałki mandarynki z wywaru.
Pycha
Dzięki za przepis nawet nie wiedziałam, że można wódkę dodać

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Polecam pitny miód, przepis tutaj: http://www.mniammniam.com/Grzany_pitny_miod-8839p.html
Półtorak ma najwięcej %. Trójniak jest delikatny, zarówno alkoholowo, jak i łagodniejszy miodowo. Również kochamy, nawet sobie czarki do picia kupiliśmy w Zakopcu.

Cytat:
Szkoda, że nie Warszawa

Sztuczny miód to każdy taki ze spożywczaka, który nie jest od pszczelarza itp tylko leży na półce i udaje, że jest miodem, bez problemu znajdziesz

No i obiecałam zrobić fotę mojego nowego dzieciaczka, więc oto i on
+trochę siara, bo po dwóch latach posiadania mojego laptopa dopiero przed chwilą ogarnęłam, że ma czytnik kart pamieci bo cały czas jakaś tam była włożona i myślałam, że to jakaś ważna karta pamięci bez ktorej nie będzie mi działał system, a to tylko taki plastik włożony, żeby zaznaczyć, że tam można wkładać kartę pamięci swoją
Śliczny

Cytat:
Napisane przez martaw_mw Pokaż wiadomość
Ja właśnie z powodu braku miejsca w lodówce (mamy w tym mieszkaniu taką malutką :/) będę piekła pierniki, które nie muszą leżakować
Też piekę bez leżakowania. Nie pomieszczę ciasta

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Witajcie Nie mam ostatnio wcale czasu, aby śledzić wątek na bieżąco
Wczoraj w Lidlu kupiłam 3 rolki papieru na prezenty i puszki z aniołkami-piękne są A w przyszłym tygodniu planuję zamówić prezenty dla najbliższych. Dla mamy i teściowej kupię poradnik "Perfekcyjnej pani domu", ale nie tej amerykańskiej autorki, tylko Małgorzaty Rozenek, bo premiera ma być już niedługo Dla tatusiów chyba też zainwestuję w coś książkowego, bo wogóle nie mam pomysłu na prezenty dla nich A Wy zdradzicie co kupujecie swoim najbliższym?
Dla męża chciałabym sezon filmów Spartakusa, tylko nie wiem kiedy dokładnie ma być premiera polskiej wersji A no i ta cena, ale wiem, że gdyby to dostał to skakał by pod sufit z radości

Aaaa i jutro w końcu jadę do Poznania pobuszować po galerii i oczywiście po Ikei

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

P.S. Czy możecie mi napisać gdzie są te świąteczne em0 ikonki? Bom chyba ślepa, że ich nie widzę
Jak wciśniesz "więcej"po emotkami, to na saaaaaamym dole znajdziesz świąteczne

Mamie planuję kupić jakiś zabieg u kosmetyczki, tacie... nie wiem jeszcze
Przyjaciółkom - książki, kapcie w pingwiny.
Siostrze - pewno kosmetyki, albo biżuterię.
Tż - grę na kompa bo ma nowego, zestaw do otwierania wina, jakiś elegancki i może coś jeszcze
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:47   #2084
Konto usunięte

Co to jest ten krem pierniczkowy z Lidla? Do czego to służy?
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 18:54   #2085
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43840595]Co to jest ten krem pierniczkowy z Lidla? Do czego to służy? [/QUOTE]

Konsystencja nutelli z odrobiną kruchych kawałeczków, wręcz pyłu ciasteczkowego, wszystko o smaku piernika
Jesz jak chcesz - łyżką, łychą, łyżeczką z czym dusza zapragnie!
Stary 2013-11-22, 18:56   #2086
madziulaczek1991
Zakorzenienie

Ja dziś zrobiłam wstępnie 4 stroiki . Wstępnie, bo muszę cos do nich dokupić fajnego:P

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Konsystencja nutelli z odrobiną kruchych kawałeczków, wręcz pyłu ciasteczkowego, wszystko o smaku piernika
Kochana, ile ten krem kosztuje i jaki jest duzy, bo może dałoby sie z niego zrobić krem na babeczki
madziulaczek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:02   #2087
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez madziulaczek1991 Pokaż wiadomość
Ja dziś zrobiłam wstępnie 4 stroiki . Wstępnie, bo muszę cos do nich dokupić fajnego:P

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Kochana, ile ten krem kosztuje i jaki jest duzy, bo może dałoby sie z niego zrobić krem na babeczki
kosztuje 8,99 i nadaje się na kremy, zdecydowanie
Stary 2013-11-22, 19:06   #2088
Demotywacja
Raczkowanie

Już wszędzie w sklepach dekoracje świąteczne
Jak fajnie. I w domu pachnie skórką pomarańczową... Jeszcze brakuje tylko śniegu i choinki :P
Stary 2013-11-22, 19:07   #2089
Hikaru
Zakorzenienie

Szczuras pozdrawia Panie, którym się podobał i melduje, że jest strasznym demolką i rozbójnikiem, który obgryzł już parę rzeczy w klatce i zdominował większych kolegów
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-22, 19:08   #2090
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka. Ale Andrzejki to dopiero za tydzień
Dziękuję! Andrzejki jako takie są za tydzień, ale imprezy andrzejkowe są organizowane jutro, bo 1.12 już jest adwent.

Cytat:
Napisane przez kenya_ Pokaż wiadomość

P.S. W przypływie nudy wyczarowałam nowy avatar :P
Fajny.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:12   #2091
Konto usunięte

Cytat:
Lecę jutro do Lidla w takim razie, uwielbiam korzenne ciasteczka Ostatnio z TŻ w trakcie jednego posiedzenia zjedliśmy 400 gramowe pudełko.
Stary 2013-11-22, 19:15   #2092
wikajaga
Zadomowienie

A mój nastrój jakoś oklapł..
Ja też zakupiłam dzisiaj naklejki żelowe na okno w Biedronce, bałwanka i laseczkę. Któraś niedawno pytała gdzie można dostać laseczki cukrowe, w Delikatesach Centrum są. Niebiesko białe i czerwono białe.

Odliczam do kolejnych świąt BN..
wikajaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:15   #2093
mika93
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jelizawieta Pokaż wiadomość
U mnie tez już lista prezentów zrobiona, ale jeszcze brakuje mi pomysłu na dwa prezenty
A ja ciągle pomysłów nie mam a nienawidzę kupować na ostatnią chwilę. W zeszłym roku w połowie listopada miałam już wszystko a teraz

Hikaru fajna szczura
Stary 2013-11-22, 19:18   #2094
Demotywacja
Raczkowanie

A ja zawsze mam więcej pomysłów na prezenty niż pieniędzy :P
Stary 2013-11-22, 19:18   #2095
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43841065]Lecę jutro do Lidla w takim razie, uwielbiam korzenne ciasteczka Ostatnio z TŻ w trakcie jednego posiedzenia zjedliśmy 400 gramowe pudełko.[/QUOTE]

Polecam ja mam 4 słoiki
Stary 2013-11-22, 19:20   #2096
karolinaaa92
Zakorzenienie

Ja na początku grudnia muszę poszukać jakiegoś portfela dla mamy.

Stary 2013-11-22, 19:25   #2097
Hikaru
Zakorzenienie

Ja właśnie też portfela mamie szukam
.
Hikaru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:27   #2098
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie też portfela mamie szukam
A widziałaś może gdzieś jakieś fajne?

Stary 2013-11-22, 19:31   #2099
Zjem_Ci_Buty
BAN stały

Znów nakupowałam ozdóbek, bombki, renifery itd
Zjem_Ci_Buty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-22, 19:34   #2100
karolinaaa92
Zakorzenienie

Ja z ozdóbkami czekam do grudnia.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości