|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc IX
Cytat:
Jakbym się uparła to bym ewentualnie... sernik na zimno zrobiła ![]() Widziałam już filmik
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz wrzucić, tyle, ze pewnie będę się zbierała do tego jak pies do jeża
![]() Czy ja Ci już kiedyś nie pisałam, że jestem antytalencie 'ciastowe'
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Składniki biszkoptu ( na dużą formę o wym. 28x40 cm): 5 jajek ¾ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 1½ łyżki kakao ¾ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1000g serka kremowego waniliowego (użyłam Vitello z naturalną wanilią) 1000ml śmietanki kremowej 30% 7 łyżeczek żelatyny 2 czekolady deserowe 2 czekolady białe + 5 łyżek wody Wykonanie biszkoptu: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami cukier i dalej ubijamy, aż cukier prawie rozpuści się. Wlewamy żółtka stale ubijając do uzyskania puszystej, jednolitej masy. Wsiewamy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie mieszamy najlepiej ręcznie za pomocą dużej łyżki bądź łopatki. Ciasto wylewamy do dużej prostokątnej formy i pieczemy ok. 35 minut w temp. 180°C. Po przestudzeniu ścinamy nożem wierzchnią warstwę (skórkę), aby uzyskać większą przyczepność masy serowej. Wykonanie masy serowej: Schłodzoną śmietankę kremową ubijamy na sztywno, dodajemy porcjami serek waniliowy, delikatnie mieszając dużą łyżką. Dzielimy na dwie części. Czekoladę deserową łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej (tzn. dajemy do niedużego rondelka, który umieszczamy w drugim naczyniu z gorącą wodą i stawiamy na małym ogniu, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady). Zdejmujemy z ognia i po przestudzeniu, ale jeszcze płynną dajemy porcjami do masy serowej stale delikatnie mieszając. 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Zalewamy wrzątkiem i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia (jeżeli się nie rozpuści lekko podgrzewamy). Po krótkim przestudzeniu, ale jeszcze płynną wlewamy cienkim strumieniem do masy serowej, stale, delikatnie mieszając łyżką lub mikserem ręcznym na małych obrotach. Masę natychmiast wylewamy na ciasto, równomiernie rozprowadzamy za pomocą szpatułki i wkładamy do lodówki do zatężenia. Do pozostałej masy serowej dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę w 5 łyżkach wody i rozpuszczone we wrzątku 3 łyżeczki żelatyny postępując analogicznie jak w przypadku poprzedniej, ciemnej warstwy. Wylewamy natychmiast na zatężoną ciemną masę, równomiernie rozprowadzamy i ponownie umieszczamy w lodówce. Przed podaniem leciutko posypujemy kakao. |
|
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Jaki długi przepis
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
coffee jakie cudeńko!!!ooo,musze zrobić!pychotka!
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- gianna mi juz jakis czas leci woda po nacisnieciu...
|
#218 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie, że zrobisz, masz wprawę
Mysia |
|
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
si
![]() następny weekend ![]() ![]() ![]() ![]() cześć czołem! ![]() kurcze dziewczyny bylam u dentysty niedawnojak robiam sobie ogolny przeglad zreeeeeszta, niech ja zobacze te 2 kreski najpierw
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Kachna ja bylam u dentysty nie wiedzac jeszcze ze w ciazy jestem.Lepiej robic od razu tylko ze znieczulenia trzeba chyba zrezygnowac,ja nigdy i tak nie biore wiec dla mnie nie bylo roznicy,ale ogolnie lepiej w ciazy wyleczyc wszystkie zeby.Kciuki za pozytywny test
![]() Coffee jaki przepis dlugi Ja do ciast antytalencie jestem ,zreszta w ciazy mam zuprlnie inny smak co zauwazaja w domu
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow jakie cudo ![]() Byłam na promocji w rossmanie kupiłam tusz i lakier piaskowy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ty szalenco
jeszcze na finiszu ciazy chce ci sie pieknic,super![]() Wczoraj byl pan wycenic szafe przyjechal do nas z tego Odroważa czy Orońska i wycenil ja na oko bez zadnych szablonow bez niczego na 1700zl Na dodatek byl bardzo malo profesjonalny.nie mial ani porzadnego przyzadu do pomiaru tylko zwykla miarke ani poziomicy.Ja mu pokazuje ze ta wneka nasza jest krzywa i w kazdym miejscu ma inny wymiar ze samo wnetrez ma 3 wymiary a on nic w ogole nawet tego nie zapisal Podzieko walam mu w koncu bo nie ma zamiaru potem miec np krzywych drzwi...A czas oczekiwania 4 tygodnie ![]() Dzis zamowilam ta szafe z Indeco facet jednak byl profesjonalny sam mowil gdzie trzeba nadrobic gdzie dodac listwe gdzie poszerzyc gdzie zwezic wiec przynajmniej zna sie na rzeczy,wzielam tylko na tanszych profilach stalowych i wyszlo za nia 1490zl.Czas oczekiwania do dwoch tyg. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Ale dzis leniwy dzien i ten deszcz ![]() Spokojnego wieczoru Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2013-11-22 o 17:41 |
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten lakier piaskowy zarąbisty jutro wyśle tż po jeszcze inny kolor Troche się boje że np gdzieś wyjdziemy i poród mnie zaskoczy,nia zdąże pazurów zmyć a do porodu nie wolno mieć pomalowanych.Wogóle może to głupie ale nie chce się zaniedbać po porodzie.Często widze młode dziewczyny z wózkami ubrane byle jak,bez makijażu.Chciałabym być taką sexi mamą,mieć tą chwile na pomalowanie paznokci lub zrobienie makijażu na wyjście.Pewnie pomyślicie że jestem próżna. Fajnie że zdecydowaliście się od kogo bierzecie,cena jest chyba ok
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-11-22 o 17:54 |
|
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
iza plan ambitny,przeciez jak dziecko zasnie mozna poswieciec chwile na paznokcie czy makijaz,jeszcze masz tz,moze sie chwile dzieckiem zajac.
mi sie w ciazy nie chce malowac a przeciez czasu mam sporo wiec sadze ze po porodzei nie bedzie wcale lepiej ![]() ja powoli układam te puzzle ale juz swiatło kipeskie w pokoju, ale trzeba sie czyms zajac.
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, nie jestes prozna. A jak jestes to ja tez
Tez widuje takie dziewczyny.. a przeciez wystarczy pomalowac paznokcie czy nalozyc blyszczyk albo fajna sukiene i odrazu humor lepszy. Wyobrazam sobie ze dziecko absorbuje bardzo ale nie mozna w tym wszystkim zapomniec o sobie. Ja caly czas sie obawiam, ze porobia mi sie roztepy czy obwisnie skors na brzuchu, albo nie zgubie dodatkowych kg. No ale sorry, jestem kobieta i moge chciec ladnie wygladsc zawsze, nawet po urodzeniu bobasa. Takze, spoko ja Cie w 100% rozumiem ![]() Kupilam sobie piwo sliwkowe, mam popcorn i bede sie dzisaj lenic z tz przed tv
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Coffee ciacho wygląda mega pysznie, daj trochę bo ja też antytalencie co do pieczenia. Jedyne ciastko jakie mi wychodzi to kopiec kreta z pudełka A ja właśnie zrobiłam pyszną sałatkę i będę chuchać tż-owi czosnkiem
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Migota
![]() ![]() To sie tz pewnie ucieszy daj mu niech tez zje i bedziecie kwita.
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe nie lubi mojej ulubionej sałatki :P ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- To co Mysiu dzisiaj bzykanko?
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, czy Ty mi proponujesz seks??
Dzisaj jeszcze nie bo jeszcze jakies resztki @ sa.. ale od jutra dzialamy
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, że chodziło o Twojego tż-ta ![]() U mnie tak samo, resztki więc trzeba czekać do jutra
|
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Migotka, wiesz jak mowia, zeby zycie mialo smaczek...
No to ten cykl idziemy leb w leb kochana. Oby to byl ten!
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok będzie wymiana
![]() Cytat:
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, ja też mam nadzieję, że się nie zapuszczę.. Bez makijażu czuję się ok, ale chcę chodzić nornAlnie ubrana a nie w dresie i tshircie... Z paznokciami nie wiem co zrobić bo ja mam żel już od....
od maturyTeraz mi się nie trzyma i raz w tyg muszę poprawiać no ale po porodzie nie będzie na to czasu i pazury chyba krótkie raczej na poczAtek ![]() Czytam jak odpoczywacie i zazdroszczę, ja po całym dniu w sochaczewie padam na twarz dobrze, ze nie musze chociaz prowadzic ale wiem, ze to juz ostatnia taka wyprawa. Tym bardziej, ze w aucie Hance nie wygodnie chyba i wkłada mi nogi pod łopatki i potwornie boli. A jeszcze ze 40min zanim bede w domu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jak w dzien nie poleguje to o 18, max 18.30 flakiem jestem. I ta babinka cos mi mowila, opowiadala o wojnie, o jakims sasiedzie co umarl i jezzcze o wielu rzeczach a mi tylko glowa spadala i zasypialam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki
![]() Aga dobrze że z synkiem kumpeli wszystko w porządku,przedszkolanki powinny dostać opie*dol za to co powiedziały ![]() Kluska to ewidentne ADHD,Hana pewnie po mamie też będzie taka zabiegana Mysiu to jutro na rokoko-on leży ona skoko Coffe pychotkę upiekłaś,ja w życiu ciasta jeszcze nie upiekłam ![]() Arletko ja nawet nie wyobrażam sobie jak Ci było ciężko bez wsparcia mamy Migotka jaką sałatkę ukręciłaś? Zopiee a Ty kochana jeszcze nie idziesz na l4? Misti czy Jasieńko już chodzi? teraz musisz mieć oczy dookoła głowy-jeju Ty to jesteś odważna kobitka.Ja bym tak wcześnie się na drugiego bobasa nie zdecydowała-podziwiam Cię Gianna ten pierwszy facet od szafy to jakiś paproch-dobrze że dąłaś mu kosza Izka na pewno nie jesteś próżna Ja od kiedy Kostuś skończył miesiąc co 3tygodnie jeżdżę na paznokcie,teraz od jakiegoś czasu co piątek wyskakuję na godzinkę na zumbę.Też lubię się umalować i ładnie ubrać-nawet na spacer z wózkiem i nie uważam tego za próżność a uwierz mi że jak usłyszę od kogoś że macierzyństwo mi służy to pękam z dumy![]() Dziewczynki ja dzisiaj zumbę zaliczyłam i czuję się jak młody Bóg
|
#238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo zawału dostaniesz, a z Tobą dziecko
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam smaka
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, fuj!!! Niedobre jest okropnie. Dobrze, ze kupilam tez zwykle to teraz mam chociaz co pic.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.

No co?! Mi by za chiny nie wyszło

Podzieko walam mu w koncu bo nie ma zamiaru potem miec np krzywych drzwi...A czas oczekiwania 4 tygodnie 

Ja od kiedy Kostuś skończył miesiąc co 3tygodnie jeżdżę na paznokcie,teraz od jakiegoś czasu co piątek wyskakuję na godzinkę na zumbę.Też lubię się umalować i ładnie ubrać-nawet na spacer z wózkiem i nie uważam tego za próżność a uwierz mi że jak usłyszę od kogoś że macierzyństwo mi służy to pękam z dumy