|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
hej laski!!
wlasnie jestem w trakcie nadrabiania calego tygodnia!!! duzo czytania przede mna...
|
#1922 | |
|
Rozeznanie
|
Akkma, wózek śliczny.
Lela, duży chłopak, mamy taki sam termin i mi położna 'wywróżyła' z rozmiaru brzucha też ok 2,5 kg. Cytat:
![]() Ale mi się pić chceee. Nawet zwykła woda niegazowana mi smakuje. A potem będę wstawać w nocy co godzinę.
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedziałam mu, że chocby się miały zapleśnieć te jego talerze i kubki to prędzej je wyrzucę niż umyje, bo tu slużby nie ma w tym domu.Mój przed wyjściem do pracy coś próbował zagadywać jakie jutro mamy plany, to go tak zje....am, że aż pędził do drzwi.Na pocieszenie zamówiłam na ebay dla maluszka rożek, bo nie zamierzam go niczym przykrywać w koszu jak będzie spał, będzie w rożku kimał
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodkie mamy: Właśnie wszamałam 2 kromale z szynką, kiszonym ogórem i na to ketchup ....
![]() Co to będzie za godzinę, ojjj co to będzie... <eksperyment>
|
#1925 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko coś mi się ułożyło z lewej strony, bo aż cały brzuch po lewej stronie mam większy...I ogólnie mnie tak jakby ciągnie z lewej strony, już ze 2 dni... Dzwoniłam do lekarki powiedziała, że jak nie minie to żebym przyszła w poniedziałek, a w między czasie sobie poodpoczywała...I się darła do mnie na lekarza od usg, że co do niego nie pójdę to coś mi znajdzie,a to z tym tętnem najpierw, teraz z wodami, ale powiedziała, że już się wtrącać w to nie będzie
![]() I śmiesznie to wygląda, chociaż nie jes wygodne, jak chyba jej nogi?? kończą mi się z jednej strony pod cyckiem, i w związku z tym jest wyżej od 2 cycka albo mam macicę w ogóle tak po lewej stronie bardziej... może tak być?
Edytowane przez tajeczka Czas edycji: 2013-11-22 o 21:44 |
|
|
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to źle jak dziecię jest ułożone bardziej po jednej stronie brzucha? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- O! A z czego się składa?
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=magnusia;43840941]jaki stanik usztywniany kupiłas?
Co do kąpieli ja kupiłam Oliatum emolient[COLOR="Silver"] kupiłam stanik tej firmy http://www.alles.pl/#/Kolekcje/mama Położna nam mowila na SR aby nosic podtrzymujace biust bo inaczej to bedziemy miely biusty jak Afrykanki. A ze ja mam duuuzy to stwierdzilam ze oprocz sportowych topow na noc warto miec tez do karmienia usztywniajace w ciagu dnia...kupilam jeden bo cena 75 zl a przy aktualnych wydatkach nei jest to malo..., wiec sobie pozalowalam na drugi, ale bede musiala sie jeszcze zaopatrzyc w dwa |
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie ja chce podtrzymujący aa nie taki miękki. Kupowałaś przez neta czy w sklepie- jak w sklepie to napisz gdzie (chciałabym przymierzyć rozmiar)? Jaki model? ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- jezu jak mnie synu po bebechach tłucze... na pęcherzu to na bank mam siniaki
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Zgłodniałam i właśnie zjadłam kubek płatków kukurydzianych zalanych zimnym mlekiem.... pyszne było
|
#1933 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Miejmy nadzieję,że tż pozytywnie cię zaskoczy. Trzymam kciuki za to! Cytat:
![]() Ale to chyba nie ma tragedii,że szyjka się skróciła,w końcu niewiele zostało do porodu. Byle jeszcze te 2 tyg wytrzymać ![]() Niby dlaczego standardowo?? Pierwsze słyszę. Nigdy nie miałam zakazu seksu. Cytat:
Nie słyszałam o tym. Z Erykiem piłam codziennie i teraz też piję codziennie.
|
|
#1934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorem: )
Dzisiaj na SR dokładnie nam polozna mówiła o wolnym dla taty. Ile czego i w jakiej kolejności ma brac sle to jutro napiszę bo juz mi sie oczka kleją. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ofutrowałam ptysia z bitą śmietaną wysokości ok 7 cm
|
|
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tej mojej chodziło raczej o to ciągnięcie a nie o to, że mała po 1 stronie sobie siedzi
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeśli chodzi o biustonosze to najtaniej znalazłam na intymna pl.
Miałam zamawiać nawet ale się okazało, ze moja Mama kupiła sobie 3 za duże a dla mnie sa idealne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za bardzo przyzwyczaiłam swojego lubego do czystych skarpet i ogarniętej chałupy |
|
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dostaję szału jak coś jest niesprzątnięte bo dla mnie od razu jest to SYF. Ale będę dzielna, zamknę się w sypialni z laptopem, żeby nie widzieć. |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Wtajemniczenie
|
"Słodkie mamuśki" - po 2 kromach chleba z szynka,ogórem kiszonym i ketchupem - 99 .
Możemy wcinać. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Aż za dobrze! Na rękach powinien Cię nosić dzień i noc i po stopach całować, że ma zawsze dzięki Tobie w domu wszystko na błysk i top-top.
|
|
#1943 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
fajnie powiedziane
Cytat:
Np. Jak widzi, że przegiął pałę i chodzę zła jak osa, to robi coś smacznego do jedzenia (np. dziś zapiekanki na kolację mniam mniam) i tym zawsze mnie ugłaszcze... bo wie, że jedzenie do mnie przemawia ![]() Poza tym bywało już między nami duuużo gorzej, bo oprócz tego, o czym wiecie na bieżąco, to miał jeszcze incydenty alkoholowe i poalkoholowe, kiedy mnie mocno ranił swoim zachowaniem - teraz tego nie ma. Owszem, napije się czasem, ale to jak jest np. u sąsiada na meczu, czy u jego przyjaciela spędzamy wieczór. Wcześniej (mówię cały czas o okresie ciąży) potrafił wyjąć flaszkę i pić sam drinki, przed komputerem oczywiście. Siedział przed nim do 2-3 w nocy, przychodził do łóżka wybudzając mnie ze snu, dupa w moją stronę, twarz do ściany i zasypiał jak kamień. Byłam na skraju wytrzymałości nerwowej i zaproponowałam mu rozstanie, miałam dość samotnych wieczorów i weekendów. Powiedziałam, że wypowiadam umowe wynajmu mieszkania, wracam do swojego rodzinnego domu a on żeby zabrał swój komputer i wracał do mamusi. Od tej "awantury" jest lepiej, razem się kładziemy spać, jakiś film oglądamy przed snem (repertuaru wciąż nie mogę wynegocjować lżejszego, same krwawe jatki ) ale to już pozwala budować jakąś bliskość, mamy chwilę, żeby pogadać, pożartować. Nie ma lodu i chłodu, który był coraz bardziej odczuwalny i za nic nie przypominał atmosfery szcześcia zakochanej pary oczekującej dziecka. Więc teraz, jak go wyprzytulam wieczorem, to ładuje swoje bateryjki, limit cierpliwości się rozszerza i sobie myślę, że nie ma ludzi idealnych, że każdy facet ma swoje za uszami. Jeden zdradza, inny sie przepracowuje i nie poświęca czasu rodzinie, bywa gościem w domu..., mój nie należy do ambitnych, się leni i ma rozrywki godne uwagi gimnazjalisty Cytat:
nie ogarniam tej kobiety... może jak była młodą synową, to miała nieprzyjemną teściową, po której mimochodem przejęła wzorce :P Biedna Ty...Cytat:
Cytat:
![]() Tak, wiem... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Cytat:
3 doba po porodzie to i tak szybciutko. Moja kumpela, też pierworódka, przyznała, że potrzebowała około 3 miesięcy, żeby się oswoić z córką, że dopiero wtedy poczuła, że mała jest naprawdę jej i że serce jej rośnie na jej widok. Wcześniej miała chwile zwątpienia, opiekowała się małą "z musu", bo trzeba, bo to jej zakichany obowiązek... dopiero teraz cieszy się z macierzyństwa, młoda ma 5 miesięcy aktualnie. Także to dojrzewanie do macierzyństwa różnie wygląda... Dziecko też planowali, to nie była wpadka. A jej mąż z kolei na punkcie młodej oszalał od razu, co było mega zaskoczeniem i dla kumpeli i dla niego samego. Włączył mu się typowy syndrom córeczki tatusia. Tylko, że to też taki tatuś dojeżdżający, w trasie jest 5 dni w tyg. do domu przyjeżdża na weekendy... Cytat:
i choć psiory uwielbiam, ciesze się, że aktualnie nie posiadam. Facetowi mądrze powiedziałaś, zapamiętam, zacytuję w razie potrzeby, gdyby moje czarne wizję się ziściły.Pikny ![]() ![]() Cytat:
Też mam pewien dyskomfort i zamierzam wspomnieć o nim na najbliższej wizycie, zastanawiam się tylko, czy na bieżąco można coś na to zaradzić po 1 wizycie... czy raczej się nie łudzić. Póki co lactacyduję się i tantum rosuję na własną rękę. Doraźnie pomogło, ale pewnie w 100% super tam w środku nie jest. Cytat:
Może też i stąd bierze się cierpliwość do drugiego człowieka generalnie. Z takiej umiejętności przewidywania. Czasami jak sobie w złości pomyślę, że wolałabym być sama, niż z takim nim, to staram się sobie pomysleć jak bym się czuła, gdyby go zabrakło, ale tak na zawsze, kiedy wiedziałabym, że nie ma szansy na powroty i naprawianie niczego. I wtedy sobie uzmysławiam, że nie jest tak źle, że oboje możemy jeszcze coś z sobą zrobić, przynajmniej spróbować. Na przekreślenie wszystkiego zawsze jest czas. a tak btw. prawa jazdy mojego nieroba... egzamin trwał 6 minut. resztę dopowiedzcie sobie same... yh ![]() a tu coś na poprawę humoru dla tych, którym się to przyda: http://www.youtube.com/watch?v=_CjPTb20Gx4
|
|
#1944 |
|
Rozeznanie
|
cześć
ale miałam beznadziejny dzień od rana wypadało "coś". Na szczęście wieczorem humorek się poprawił - sprzedałam dywan, który zagracał pół pokoju oraz narożnik ze stołem Kwoty raczej symboliczne, ale zależało mi przede wszystkim na pozbyciu się tych klamotów, bo wywózka jest niestety kosztowna Jeszcze tylko zostało pół piwnicy, strychu i budynku gosp Dostałam też telefon czy chciałabym przyjąć huśtawkę dla dziecka Od kobitki z rodziny, która niejedno mi już dała tzn sprzęty. Po raz kolejny jest mi strasznie głupio.. aaaa i tak na szybko dodam, że uważajcie na gazetki z promocjami tzn wybierajcie dokładną lokalizacje. Byłam dzisiaj w Carrefurze po tego mopa i okazało się, że w moim ta promocja nie obowiązuje Ani na mopa ani na pojemniki do segregacji, które chciałam kupić.Po prostu nie dotyczy każdego marketu a ja wybierając gazetkę nie zaznaczyłam miasta i sklepu to pierwszy powód Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-22 o 22:58 |
|
|
|
#1945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już szczerze powiedziawszy nie chce mi się po raz setny mu czegoś uzmysławiać. Dorosły chłop jest, niech ruszy mózgiem. W tym momencie jestem na etapie, że mam go gdzieś i zajmuję sie sobą i zakupami dla małego. Nie odzywam się do niego, jak nie muszę. To co mu miałam powiedzieć, to powiedziałam. Gorzej jak ten pracujący chłop uważa, że po za tym może wszystko inne mieć w poważaniu. |
|
|
|
|
#1946 |
|
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=Ds_8efrZ9II ten dialog też jest dobry
|
#1947 |
|
Wtajemniczenie
|
Olaboga
umyłam sobie włosy nad wanna na klęczka i mam maxa... Czuję się jak połamana tak mnie teraz wszystko boli łącznie z brzuchem i pachwinami u nóg od tego gimnastykowania się i cudowania... Jak stara babcia <oj><uhg><ała><uf> ![]()
|
#1948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny tak czytam o Waszych tztach i szczerze, to wzielabym najwieksza pale jaka jest i natlukla im najpierw po doopach, a potem po tych pustych lbach, zeby sie ogarneli ![]() ![]() Mam nadzieje, ze po narodzinach dzieciaczkow cos do nich dotrze w koncu
|
|
|
|
|
#1949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wraca po całym dniu pracy, widzę że jest zmęczony - pracuje częściowo fizycznie - a i tak nie usiądzie odpocząć, wiecznie szuka sobie czegoś do roboty. I mi wtedy głupio, jak ja siedzę cały dzień w domu a on wraca i np. zmywa. Doszło do tego, że teraz zmywam na kwadrans zanim wróci, bo inaczej wejdzie zmęczony, zje obiad, i biedny stanie nad zlewem i nie da się odgonić, bo "przecież on też ma ręce i dlaczego ja mu przeszkadzam w zmywaniu". A mi strasznie głupio, jak ja tak siedzę całymi dniami w domu i nie mam nic do roboty oprócz gotowania i ogarniania domu, a on i tak się po pracy zmęczony pcha żeby pomóc. Mam wrażenie jakbym go wykorzystywała. Cytat:
![]() Właśnie ja słyszałam że wprost przeciwnie, przytulanki mogą wywołać poród, więc jak się spóźnia poród to trzeba się przytulać jak najwięcej.
|
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta
nadrobiłam 2 dni ![]() Przyłączam się do marudzących - mam już dosyć swojego wielkiego brzucha i parcia na pęcherz. Nie mogę wyjść z domu na długo, bo wiem, że zaraz będzie mi się chciało siku. Jeśli wychodzę to planuję "trasę" tak, by zahaczyć o jakąś ubikację Wkurza mnie to, że nie mogę wyjść i załatwiać spraw przez 3-4 godziny ciągiem. Na dodatek od kilku dni zrobiła mi się bardzo wrażliwa cera. Muszę zmienić kosmetyki do twarzy (teraz używam naturalnych, ale one są niestety komedogenne i potrafią uczulać/podrażniać - jak widać przestały mi służyć). Wiem, że to w sumie małe problemy, ale wkurza mnie to. Do tego dzisiaj cały czas jest mi duszno, wydaje mi się, że nie mam czym oddychać. I boję się, że za dużo utyłam - ostatnio bardzo szybko podnosi mi się waga. Co prawda miarowo, ale boję się, że będzie za wysoka (a ja ze względu na swoje biodra nie powinnam dużo tyć, raczej jak najmniej). Co do antykoncepcji po porodzie - ja też zastanawiam się nad spiralą. Tabsy za bardzo mi nie służyły, wolałam plastry Evra. Jednak spirala wydaje mi się być najwygodniejsza. Co do gwarancji - niestety żadna antykoncepcja nie daje 100%towej, niestety Ja liczę na to, że jestem już coraz starsza Choć jak pokazuje życie (przykład mamy Perfuzji) w średnim wieku też można w ciążę zajść niespodziewanie.Co do tabletki PO - to ona jest skuteczna wzięta do 72 h po stosunku. Później już nie Mi w życiu 2 razy pękła prezerwatywa. Na szczęście ratowałam się u gina tabletkami, ale wolę nie mieć takich doświadczeń. Cytat:
Ja mam dwójkę przyrodniego rodzeństwa - młodszą siostrę, z którą mamy wspólnego tatę i młodszego brata, z którym mamy wspólną mamę. Z bratem, jak na różnicę 14 lat, mamy silną więź. Cieszę się, że go mam. Z siostrą niestety więzi nie mam (różnica 9 lat), ale dlatego, że jej mama jakoś nie może do tej pory zaakceptować mojego istnienia (co jest dziwne, bo to właśnie ta "pani" przyczyniła się do rozpadu małżeństwa moich rodziców). Gdy byłyśmy młodsze to nasze relacje, jeśli już były - to były dobre. Niestety, gdy siostra dorosła stała się jakoś o mnie bardzo zazdrosna i zerwała relacje. Myślę jednak, że to bardziej skomplikowana sprawa - coś chyba nie tak jest w tej rodzinie i padło na mnie Tak więc z mojego doświadczenia wynika, że wszystko zależy od dorosłych. Jeśli wszyscy dorośli zaakceptują nieco odmienny model rodziny to i dzieciaki nie będą miały z tym najmniejszego problemu. Inw - wydaje mi się, ze możesz tak otwarcie na forum pisać. W sumie po to jest, by dzielić się doświadczeniami i swoimi opiniami ![]() Ja tak jak i większość pozostałych dziewczyn z Wawy tez zamierzam rodzić na Żelaznej. Do SR chodziłam także akredytowanej przez Żelazną - do "Centrum dla Kobiet aKuku Magdaleny Kukulskiej". Zajęcia odbywały się na Grzybowskiej. Jasne, że miałam kilka zastrzeżeń, ale ogólnie jestem zadowolona z tych zajęć. Z tego co słyszałam to Szpital Św. Zofii nie pozwala na zwiedzanie oddziału położniczego. Ja teraz czekam na takie dodatkowe zajęcia (płatne 100 zł), które mają dotyczyć porodu konkretnie w szpitalu Św. Zofii - takie wirtualne zwiedzanie i pewnie pytania dot. zasad panujących w tym szpitalu. W tym szpitalu rodziło wiele moich koleżanek i każda była zadowolona. Niektóre miały jakieś zastrzeżenia, ale nie były to jakieś baaardzo duże zastrz. Większość tylko odradza mi wykupywanie dodatkowej/prywatnej położnej za 1500 zł ![]() Ja mam stamtąd doktor prowadzącą (tylko moja pani dr pracuje na patologii ciąży). Jestem ciekawa - napisz o której SR piszesz, proszę ![]() Co do szpitala przy Starynkiewicza - mam i stamtąd lekarza (bo ja chodzę do dwóch ginów prywatnie), który już na samym początku bardzo odradzał mi ten szpital. Więc skoro odradza go lekarz tam pracujący to coś w tym musi być To jest szpital uniwersytecki, więc przypuszczam, że przy każdym porodzie jest masa studentów...Madalińskiego jest jak najbardziej ok Inflancka - podobnież też niezła (już po remoncie), tylko już bardziej "medyczna" - podają normalnie oksytocynę i słyszałam od jednej położnej, że nie można tam wykupić dla noworodka tej lepszej szczepionki Engerix. Opinia mojej jednej koleżanki jest jednak jak najbardziej ok. To tyle z mojej strony Chciałam się tylko podzielić tym, co wiem od innych dziewczyn - wiadomo jednak, że każda ma inne doświadczenia ![]() Jejku, ja na razie nie biorę pod uwagę planu B, wierzę, że mnie ze szpitala nie odeślą Rozumiem, że powinnam?Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Powiedziałam mu, że chocby się miały zapleśnieć te jego talerze i kubki to prędzej je wyrzucę niż umyje, bo tu slużby nie ma w tym domu.

16.06.2012 
i jak tak dalej bedzie rosl, to nie wiem jak ja go z siebie wypchne
masz do niego sporo cierpliwości, mimo wszystko

umyłam sobie włosy nad wanna na klęczka i mam maxa...