|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Kupka mała, ale ok. Mam nadzieję, ze problem zażegnany...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
jest bardzo zdrowy - jest dobry na wszystko chyba
od dziś go jadam http://www.pasieka.rostkowski.info/pylek.html
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam w rossmanie kupiłam na promocji tusz i lakier piaskowy
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1414 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli jutro zrobie pciala antyfos.. Prosze dajcie mi tylko info co mam wybrac... Te fachowe nazwy skroty... Czy moze jak im ogolnie powiem antyciala fosfol. to beda wiedzialy co zakteslic na zleceniu?
Brak mi tu wiedzy . Przepraszam ze wierce tutaj ale l ciezko byloby mi dzis studiowac temat w komorce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-11-22 o 21:16 |
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
hope poczekaj, te badania nie są tanie. a może w Twojej sytuacji dostaniesz skierowania. nie musisz ich robić od razu. masz na nie 6 tygodni.
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-> antykoagulant toczniowy, p/c antykariolipidowe IgG i IgM oraz p/c przeciw β2-glikoproteinie IgG i IgM ja zapłaciłam 118 zł za te wszystkie w diagnostyce z kartą stałego klienta - oni bez problemu dają ![]() ========================= ============ właśnie sprawdziłam wyniki - wszystkie ujemne tylko czy jest w takim razie sens brać acard??? jak myślicie???
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-11-22 o 22:15 |
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Bylam z tz na warsztatach bezpieczny maluch Niestety fotelika nie wygralam.. Ale za to sie osiedzialam 4 godziny i mnie Hope, przeczytalam Twoja historie.. Kurcze nie chce wymyslac, ale ja bym sie przejechala do krk albo do jakiegos innego miasta, do dobrego ginekologa - ale naprawde dobrego i wszystko mu opowiedziala.. Bo tak jak czytam, to wydaje mi sie ze od poczatku cos bylo nie tak i od poczatku mialas nie taka jak trzeba opieke ginekologiczna.. Troche to jak spychologia wyglada ... Jakos nie przemawia do mnie odsylanie od lekarza do lekarza... I wlasciwie nie do konca wiadomo czy z Maluchem bylo wszystko ok.. Kurde, cholernie to niesprawiedliwe Co do badan, to ja bym sie wstrzymala kilka tygodni az organizm CI sie wyreguluje. Badania na zespoł antyfosfolipidowy oraz na trombofilie trzeba zrobic w 6 tyg po #. Masz czas.. Odpocznij psychicznie.. I znajdz naprawde porządnego lekarza, ktoremu zalezy.. Dziewczynki znikam sie polozyc bo mi brzuch wydęło jak balon ![]() Rena ja mysle, ze jezeli chodzi o acard to nie jest on na zespol anty ale na rozrzedzenie krwi.. Sprawdz na morfologii jaka masz gęstość (hematokryt) i ile hemoglobiny... Poza tym, mnie hematolog powiedzial, ze acard jest bardziej przydatny przy trombofilii i innych chorobach krwi niz przy zespole.. Moze skonsultuj sie z hematologiem? Dobra, znikam bo padam Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-11-22 o 22:19 |
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam rano, na akademii bezpiecznego malucha, a tż został sam z Jakubem w domu bo nie chciałam go ciągnąć ze sobą. gdyby nie wykład Zawitkowskiego to bardzo bym żałowała spędzonego tam czasu, a tak zadowolona jestem, w sumie tylko ze względu na jego wykład tam polazłam.
|
|
|
|
#1419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na pewno na NFZ przysługuje CI badanie kariotypu, bo jesteś po 2 poronieniach, ale na razie odpocznij sobie i weź się za badania jak minie te 6 tyg |
|
|
|
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli do tych skierowan bede musiala sie udac do jakiegos gina na nfz, bo do tej pory chodzilam tylko prywatnie...
Renko przeczytalam wczesniej Twojego posta ale jak Cie berbie zapytala o rodzaj badan to zglupialam,i myslalam ze moze sa jakies rozne i jeszcze inne... Dziekuje Wam Oj dziewczyny mecze sie okropnie, dopada mnie gula w sercu, gardle, te wydarzenia przed oczami... Az mi niedobrze... Ogolnie jestem silna i dzielna, tak mi sie wydaje, ale strasznie jest jak juz mnie dopadnie.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1421 |
|
Konto usunięte
|
jeśli chodzi o kariotypy to idź po skierowanie do lekarza internisty - skierowanie dla Ciebie i osobno dla męża do poradni genetycznej a potem sparwdź jaka jest kolejka do poradni w Kielcach
może gentyk da Ci też inne skierowania jak będziesz u internisty to poproś o skierowanie na zespół antyfosfolipidowy - może da |
|
|
|
#1422 |
|
Konto usunięte
|
Oj nie sądzę, że internista da skierowanie na antyfosfolipidowe. Mi nie chciała dać na TSH i FT4...
Bo to "nie leży w ich kompetencjach". No ale może będziesz miała więcej szczęścia.Co do poradni genetycznej, u mnie było tak, że skierował mnie ginekolog, ale musiałam mieć skierowanie od lekarza z NFZ, więc dostałam takie właściwe skierowanie dla siebie i dla męża od internisty. A jeśli będziesz już szukała poradni genetycznej, a nie będzie dla Ciebie przeszkodą duża odległość (jeśli terminy będą u Ciebie dalekie), to zadzwoń do poradni Genom w Rudzie Śląskiej. Połowa tego forum robiła tam badania. I jesteś dzielna i silna, ale kryzysy się będą zdarzać. Wręcz chyba nawet lepiej by było, gdybyś to wypłakała, przeżyła teraz i potem przeszła normalnie wszystkie etapy żałoby, niż gdybyś miała dusić to w sobie dłuuugi okres... Przytulam mocno, to takie trudne.... |
|
|
|
#1423 |
|
Konto usunięte
|
zależy od lekarza - ja dostałam TSH bez problemu a antyfosfo po tym jak się rozpłakałam, że ginekolog nie chce dać (z tym, że tylko 2 rodzaje, a 2 robiłam sama)
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43833365]
U nas: mamy odstawić Sinlac, dawać probiotyk i w przyszłym tygodniu próbować jabłuszko. Gdyby coś się działo, tj. gorączka lub więcej krwi, to jechać z Małym na pogotowie. Oby to nie było konieczne [/QUOTE]Perse A może spróbuj dwać mu na czczo trochę przegotowanej letniej wody U nas się to sprawdzało. Uważaj też na marchewkę, bo działa zapierająco na dzieci.A i ja podawałam Stasiowi probiotyk BioGaia i Dicoflor. Hope Przykro mi z powodu tak późnej starty. Jak się czujesz Masz wsparcie w TŻcie![]() Jestem na sekundę, TŻ wczoraj miał egzamin na uprawniena, a dziś ma ustny. Mam nadzieję, że dziś też zda ![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
Bo u nas też będzie i zastanawiam się czy iść..
|
|
|
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Hope. Odnosnie badan na zespol antyfosfolipidowy i trombofilie to musisz zrobc jak najszybciej po #. Z resztą mozna poczekać
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
hope bardzo mi przykro
nie wiem co mam pisać, aby Cię choć trochę pocieszyć Przychylam się do tego co piszą dziewczyny, że czasem płacz przynosi odrobinę ukojenia. Nie warto jest dusić emocje w sobie.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-11-23 o 10:08 |
|
|
|
#1428 |
|
Konto usunięte
|
Fiol pewnie, ze zda! Z marchewka jeszcze sie wstrzymam, podam to jabluszko najpierw,choć niby nie powinno sie od owoców zaczynać...
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43846434]Fiol pewnie, ze zda! Z marchewka jeszcze sie wstrzymam, podam to jabluszko najpierw,choć niby nie powinno sie od owoców zaczynać...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Gdzieś wyczytałam, że jeśli dziecko ma skłonności do zaparć to powinno się zacząć od jabłka, u części dzieci występują zaparcia przy rozszerzaniu diety. Ja też się strasznie bałam rozszerzania, ale wszystko było ok. |
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
A mi się śniło, że znowu jestem w ciąży i cały czas płakałam, że # i na koniec tak się stało. Najgorsze było to, że było tyle krwi i widziałam takie maleńkie dziecko. Obudziłam się nad ranem i zapłakana
. Jeszcze nigdy tak nie miałam tak żeby płakać przez sen. Dzień nie zapowiada się lepiej, bo idę na pogrzeb do mamy mojej koleżanki, a tak nie lubię
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-11-23 o 10:19 |
|
|
|
#1431 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytko, przytulam Trudny dzień ![]() Mnie się śniło, że karmiłam Artka, ale z piersi płynęła mi krew :/ To pewnie te ostatnie wydarzenia tak wpłynęły na psychikę, ale nie powiem, okropny sen, straszny... |
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całe szczęście dziś sobota, tż wcześnie kończy. jutro niedziela i już prawie wtorek.
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43846683]Jak po jabłku lub kleiku ryżowym będą podobne akcje, to zawieszam sprawę na miesiąc.[/QUOTE] PERSE! może Artus jeszcze nie gotowy na rozszerzane diety i potrzebuje czasu. mi lekarka zanim zaczęłam rozszerzanie diety mówiła bym dawala Zosi polizać, spróbować różne smaki by się przyzwyczaiła ze nie wszystko to mleko. ja np. dawałam polizać jabłko, czasami odrobinke ziemniaczka. Cytat:
FIOL! - trzymam kciuki! Zosia mnie przyswyczaiła ze w nocy spi a dziś było bezsennie tzn od pólnocy do 3 usnąc nie mogła- kładła się wstawała. na mnie, obok mnie, z daleka ode mnie i tak w kółko. w końcu skończyło się na min. 15 minutowym bujaniu w huśtawce
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, strasznie się boję czy jest ok
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
KOCHANA! my znamy ten strach! :-**************** zaklinamy rzeczywistość ze jest dobrze!!!
|
|
|
|
#1437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hope oczywiście, że Cię pamiętamy
Bardzo mi przykro, rozumiem Twoje zablokowane i zamrożone uczucia, ale pamiętaj, że lepiej wyrzucić to z siebie. Mam nadzieje, że pisanie z nami przyniesie Ci ulgę ![]() Jedno co na pewno musisz zrobić to znaleźć jednego konkretnego ginekologa z jajami. Tak samo zresztą jak ja... Cytat:
![]() Ja też mam się zgłosić po wyniki badania hist-pat. Ale o czym ono będzie mówiło, czego się z niego dowiem? Od wczoraj jestem już w domu, ale ciągle spać mi się chce i boli jeszcze trochę. Operował mnie dr Lisawa, znalazł dla mnie czas przed operacją i po niej. Jajo płodowe było umiejscowione na końcu jajowodu, gdzieś w okolicach strzępek, dlatego nie musiał usuwać jajowodu ani nawet nacinać, poprzypalał tylko krwawiące miejsca. Pani anestezjolog przekonywała, że zasypianie będzie miłe, ale dla mnie wcale takie nie było Dziś pierwszy raz od tygodnia miałam sen, bo w szpitalu nic mi się nie śniło. Przyśnił mi się wielki czarny byk, miał metalowe nadogonie i metalowe rogi, zerwał się z grubego łańcucha i mnie gonił
|
|
#1438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43846683] Mnie się śniło, że karmiłam Artka, ale z piersi płynęła mi krew :/ To pewnie te ostatnie wydarzenia tak wpłynęły na psychikę, ale nie powiem, okropny sen, straszny...[/QUOTE] ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Dobrze że jesteś już w domu,odpoczywaj ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Dobrze że jesteś już w domu,odpoczywaj
||||
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne dwa badania których nie mam w normie (z badań ze szpitala) to APTT 25 [norma 26-36] i fibrynogen 3,7 [norma 1,8-3,5], ale nie wiem co to znaczy może Ty wiesz?? pewnie we wtorek dr mi coś powie...
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

od dziś go jadam
od dziś zaczynam brać aspirynę cardio...choć zastanawiam się czy warto - czy na pewno powinnam 

[/QUOTE]
Trudny dzień