|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
![]() 2) STD-my mamy już zebrane kartki Bożonarodzeniowe większość wyślemy pocztą. Rodzinie i znajomym rozdamy razem z takimi zimowymi czekoladkami ![]() Cytat:
![]() 4) Wieczór panieński i kawalerski- u nas będą na pewno, panowie klasycznie pójdą coś popić, a my też pewnie trochę pobalujemy. Gorzej, że ja mam bardzo mało koleżanek(zwłaszcza na liście weselnej), bo generalnie uwielbiam męskie towarzystwo... 5) Jutro jadę przymierzać dwie póki co upatrzone sukienki z TŻ i rodzicami, a potem jedziemy na weekend w miejsce wesela-odpocząć i poustalać warunki.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#3872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Linaewen powodzenia na przyniarkach ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#3873 | ||
|
Zakorzenienie
|
buty
![]() Cytat:
i ja zawsze chciAŁAM mieć też męża masażyste, a tu psikus, mój mi nawet nie chce zrobić , ani mi się dać Cytat:
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
To jak, Dziewczyny, rozdawalyscie STD osobiscie?
Coz to z czlowieka emigracja robi?!
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
aa no i znalazłam dość fajną fryzurke, może się którejś przyda, bo ja pewnie nie będę mieć upiętej
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-11-23 o 02:00 |
|
|
|
#3876 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry, zaraz jedziemy
![]() Miałam sen, że odwolalismy ślub już w kościele, bo tata mnie nie wprowadził bo ksiądz nie pozwolił ![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
jakbym miała ładne długie nogi to bym się nawet minuty nie wahała
do co nazwiska to bardzo bym chciała zostać przy swoim ale jak tylko poruszam ten temat to jest awantura. ja ma ładne długie ze -ska nazwisko, a mój TŻ krótki i takie sobie.... tak że imię 9 nazwisko moje 11 nazwisko TŻ 8
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bałabym się dać dziecku dwa nazwiska. Dzieci są bezwzględne, nazwisko ma się po tatusiu, czyli masz dwóch ojców? Teraz zostanę zlinczowana, że się uczepiłam W sumie nie moja sprawa
|
|
#3879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za podanie ceny na forum wszystkie tematy powtarzają się po 10 razy, nieraz odnalezienie poprzednio poruszanych wątków, zwłaszcza dla nowych osób, w gąszczu tych setek wpisów może być trudne ![]() dlatego pomagajmy sobie - po to tu też jesteśmy. Cytat:
też chcieliśmy kabrioletem dwuosobowym od wujka, ale było tyle lamentu, że już mi się nie chciało forsować tego pomysłu :P słyszałam o tej stronie! podobno można "zrobić" świetne buty
|
|
#3880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co prawda własnego jeszcze nie mamy (K. chciał odkupić samochód jakiejś jego kuzynki, ale ona wstrzymuje się jeszcze z decyzją do czasu, aż kupi własny, a niezdecydowanie jest u nich rodzinne), ale mam nadzieję, że do ślubu się trafi. Jeśli nie, pożyczymy od kogoś ze znajomych (wersja mało prawdopodobna), od moich rodziców (w sumie też nie bardzo - oni muszą czymś przyjechać tak samo, jak my ) albo weźmiemy coś z wypożyczalni na dłużej. Na pewno nie będzie to jakieś wypasione auto, mieszkam naprzeciwko kościoła, więc będziemy tam iść pieszo, na salę mamy 6 km.Cytat:
jest wyjątkowo niefortunny Jeśli dobrze pamiętam, w polskim prawie nazwiska mogą być co najwyżej dwuczłonowe. Czyli dziecko będzie mieć do wyboru zostawienie oryginalnego dwuczłonowego nazwiska lub wybranie jednej części i dołożenie nazwiska męża/żony.
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nie daję rady was nadrabiać... Za dużo spamu ostatnio
a nie piszę bo wiele nowego się nie dzieje ostatnio ze spraw ślubnych, to nie spmuję ![]() Niedługo mykamy na nauki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
Od znajomego małżonka miała taką fryzurkę... Bardzo mi się spodobała. Co o niej myślicie? Szukam jakieś prostej, skromnej fryzurki
Znalazłam też zdjęcie spinek tż. Fajnie się prezentują
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-11-23 o 09:00 |
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę celować w coś takiego jak w załączniku
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() przyszłam do was z kreatywną galerią zdjęć ślubnych ![]() http://styl.fm/newsy/120014.odjechan...atywna-galerie |
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się w ogóle półprzytomna po andrzejkach
|
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pod tym względem też jestem tradycjonalistką i uważam, że co za dużo to nie zdrowo na szczęście nasz fotograf uważa tak samo :P
|
|
#3888 | ||
|
Zadomowienie
|
Wszystko
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, przyszło moje bolerko. Rozmiarowo będę dopasowywać jeszcze (wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, ze schudłam!). Więcej zdjęć w klubie ![]() P.S. W rzeczywistości mam głowę, tylko wycięłam ją ze zdjęcia
|
|
#3889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Wczoraj przedobrzyłam , ale nie jest źle ![]() buty Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Że niby dlaczego ktoś miałby tak pomyśleć? Co jest dziwnego w tym, że dziecko ma dwa nazwiska? Przecież to jest normalne i często spotykane.Cytat:
Podoba mi się ta kiecka:
|
||||
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Ad Rem podobają mi sie takie koronkowe bolerka i tez będę w takie cos uderzać
|
|
|
|
#3891 |
|
Rozeznanie
|
good news
wybraliśmy z TŻ zaproszenia jak wam się podobają ? |
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 pozostałych po prostu pominęłam bo nie jestem w stanie nadrobić no i co zrobić . Dopóki posty nie przypominają prywatnego czatu, albo któraś z wiżanek pisze non stop nic nie wnoszące posty to myślę, że nie ma co się czepiać Przecież każdemu raz na jakiś czas zdarzy się napisać coś od siebie, niezwiązanego z tematem ślubu.---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- mi się podobają Jeju nie mogę uwierzyć, że już niedługo będziemy żonami... to robi się takie realne! Ciekawe co będzie po... czy uda nam się wrócić do normalności? Dziwne będzie takie "nie planowanie ślubu".
|
|
|
|
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() strasznie jestem ciekawa jak uda się poskładać te wszystkie elementy ślubnej ukladanki, tak żeby TEN dzień był idealny
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
A korzystając z tego, że mam chwilę wolnego czasu to wrzucę Wam kilka elementów, które chcemy wykorzystać do robienia dekoracji. Już mamy coraz bardziej klarowny obraz tego jak będzie wyglądać wystrój sali
![]() Wszystko w załączniku ![]() W ikei znaleźliśmy genialne wazony - butelki w super malej cenie, do tego sznurek lub koronka, mi się marzą podkładki z drewna (prostokątne lub okrągłę w zależności od stołów), na nich wazon i obok świece - duuużo świec, na parapetach lampiony. Macie jakieś pomysły co by jeszcze pasowało do takiej wizji?
|
#3895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podoba mi się patent butelki + koronka+ sznurki, pochwal się koniecznie efektem !
|
|
#3897 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładne
Nie mój styl do końca, ale na swój sposób mi się podobają ![]() A ja wpadłam na to, żeby poprzeglądać spinki do mankietów... No i trafiłam na 4 typy, które bardzo pasują do charakteru mojego TŻ. Tyle że on spinki do mankietów założy jedynie na ślub i sesję... No i z jednej strony uważam, że na ślubie powinien mieć eleganckie, a z drugiej, że fajnie byłoby tak "z przymrużeniem oka", skoro te spinki oddają jego charakter. Myślę o tym, czy by mu nie kupić pod choinkę, ale sama nie wiem... Koszt jednej pary to 40zł z kosztami wysyłki. Gitary - bo TŻ trochę gra i ma duszę rockmana, podobnie jak ja Czarne by się najmniej wyróżniały, ale czerwone mogłyby być nawiązaniem do mojego bukietu, butów, ew. szarfy.Pady - bo obecnie TŻtowi chyba bliżej do maniaka wszelkich konsoli, niż do gitarzysty... ![]() Co sądzicie? Wypada takie spinki na ślub, czy nie? I jeśli nie, to czy jest sens wydać 40zł na gadżet, który założy się tylko na sesję ślubną, a te spinki i tak będzie widać pewnie tylko na max kilku zdjęciach? |
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia, moim zdaniem to fajny pomysł i warto
Ok, niby powinny być eleganckie, ale.. rany, młodzi jesteśmy, nie wszystko musi być takie Ą, Ę poważne ![]() Ja bym kupowała Ja chcę żeby TŻ na ślubie i na sesję miał 'i love my wife' ![]() Uważam, że takie inne spinki to super akcent, a fotograf na pewno fajnie uchwyci to na zdjęciach
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy wypada.. mój TŻ będzie miał zabawne spinki (I love my wife - przewinęły się ze 100 razy już ) i nawet się nie zastanawiamy czy wypada czy nie Będziemy miec sporo wesołych akcentów (choćby zaproszenia) więc jak najbardziej nam to pasuje :_Dotka nic dodac nic ująć
|
|
#3900 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Ja na początku pomyślałam, że chyba jednak lepiej klasyka, jak TŻ ma mieć muchę itp... ale z drugiej, a co tam! Może nawet się swobodnie poczuje, jak garniak będzie miał coś "od siebie", a nie tak 100% poważnie i "w przebraniu" Tylko który typ teraz wybrać?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

a podwójne wyszłoby za długie. zobaczymy czym to się skończy 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a nie piszę bo wiele nowego się nie dzieje ostatnio ze spraw ślubnych, to nie spmuję

, ale nie jest źle
. Dopóki posty nie przypominają prywatnego czatu, albo któraś z wiżanek pisze non stop nic nie wnoszące posty to myślę, że nie ma co się czepiać