|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Pytacie ile spi??ciezko stwierdzic hm...u nas dzien wyglada tak: Julka się budzi z placzem to ja przebiore nakarmie odbije i od rana jak tylko bym ją odlozyla na lozko/do kolyski/gdziekolwiek to bedzie plakac, nie zasnie sama ani sie sama nie zabawi wiec probuje ją zabawiac mowic do niej spiewac przytulac chodzic po domu jej pokazywac wszystko itd....i to wystarcza na 30 min.Pozniej juz jej nic nie pasuje cokolwiek bym zrobila wiec zaczyna plakac i placze caly czas wiec po kolei jest bujanie jest smoczek suszarka itd a najbardziej dziala jak sie poloze, ją na boku obok mnie i jej glowe poloze na mojej rece i ją bujam(wiem ze to niezdrowe na jej kregoslupa ale tak przynajmniej zasypia)gorzej bo jak przestane bujac albo wezme ręke albo wstane to zaraz sie budzi i placze wiec jestem uwiazana.I jak przetrwam do nastepnego karmienia to po karmieniu to samo, oczy jak 5zł nie zamierza spac, zajmę ją czyms chwile zaraz marudzenie a potem placz więc idziemy na spacer a na spacerze owszem spi ale jak tylko stane wozkiem to się wybudza wierci –ogolnie ma strasznie slaby sen:/ po spacerze wracamy to od razu placz, nie raz myślałam ze ja zostawie w wozku żeby pospala dalej ale nie…bo Julka od razu się budzi i od razu placze…i tak ogolnie do wieczora,a wieczorem już gorszy placz ale to widze ze brzuszek twardy i podkurcza nozki i ja boli to wtedy masuje jej brzuszek bujam i szybko się uspokaja ale tak jak przez caly dzien jak tylko przestane od razu otwiera oczy i placz. Pozniej kapiel i jej się podoba nawet przy toalecie jest w miare grzeczna,po kapieli znowu karmienie i po zamiast usnąć to ona nie ma zamiaru i zaraz placze. Dopiero po tym karmieniu ok. 23/24 zasypia(ale tylko w otulaczku scisnieta), ale nie zdarzę nawet dobrze zasnąć i niedlugo pobudka na karmienie około 2/3 i wtedy tez zasnie w otulaczku i ja wsadze do kolyski i spi do okolo 6/7 i już pozniej nie chce spac i od nowa się zaczyna ze marudzi a potem placze.Wiec u nas ciezko stwierdzic tak naprawde ile spi J
|
|
#872 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
A moze zamiast spogladac co chwile na telefon sama napiszesz czy zadzwonisz do znajomych pewnie chetnie by poznali Twojego synka, a moze sami sie nie odzywaja bo nie chca przeszkadzac.Cytat:
![]() A na spacerkach jak sie zatrzymam to tez kweka odrazu. Sprytne te dzieci nasze ![]() Moje dziecko dzisiaj kochane jest Wysciskane przez tesciowa wykapane, zjadlo i poszlo spac usnela sama przy karuzelce, pokrzyczala troche bo kupa po pachy, ale po przebraniu 5 min i spi Mam nadzieje ze w nocy tez pospi
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami jak spi to ja zamiast cos porobic w domu i wykorzystac czas wolny to sie patrze na nia i mysle sobie ze jest najfajniejsza na swiecie ![]() Byla u nas chrzestna tz'ta dzisiaj w odwiedzinach i przy okazji dowiedzielismy sie co by chcial od mikolaja jej wnuczek - chrzesniak tz'ta lat 5. Otoz laptopa albo tableta... Nawet sie nie odezwalam.. Ja wiem ze czasy sie zmienily ale ja w tym wieku to o lalce marzylam. A nie chce nawet myslec co bedzie jak przyjdzie u niego czas komunii.. Na 18 to chyba auto sobie zazyczy, albo jakies mieszkanko... Masakra
Amelka 19.10.2013 r. ![]() Edytowane przez kahunia Czas edycji: 2013-11-22 o 23:18 |
|
|
|
|
#875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja za tymi patrzę na allegro Cytat:
tak to jest z tymi tżtami...
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Ty jak jesteś tak często w Wawie, to mów, kiedy się spotykamy! Wisisz mi piwo
![]() Wracam do domu, lekko wesoła spotkanie mega udane, kocham tych ludzi tak samo, jak 7 lat temu
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko samo sobie włącza/wyłącza karuzelkę
oczywiście wyłączenie wiążę się z kwękaniem że już misie nie dyndają i nie gra muzyczka ;p a w nocy?! nie budzi mnie Ola, tylko włączona przez nią karuzelka i czasem aż podskoczę ;p Cytat:
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chodzila jak mala skonczyla wlasnie 3miesiace Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#879 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzięki Matal i Papuga za ćwiczenia. Właśnie od jutra zamierzam ćwiczyć i chyba będę robić Skalpel i może coś jeszcze
A dzisiaj bezkarnie się obżarłam czekoladą i ptasim mleczkiem Bo od jutra się będę starać ograniczać, bo jem normalnie ale wieczorem słodycze podjadam i chciałabym się ograniczyć A ćwiczycie codziennie czy nie??Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja też lubi koc albo matę ,Cytat:
![]() jak kp to nie musisz na @ czekać, zaczynasz brać kiedy chcesz, tylko jest 1 minus, że @ nie da się przesunąć i niewiadomo kiedy będzie. Ja od wczoraj mam jakieś lekkie plamienie ale to podobno normalne, tak mi lekarz mówił ![]() ![]() Cytat:
Tylko nie widziałam nigdzie takich małych, tylko 4 i 5. Wiecie może z jakiej firmy i gdzie są 3?? W rossmannie będą??
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
snow white gratuluje silowni
logoasia ja tez dzis w pracy szkolenie prowadzilam a stresa mialam jakbym.robila to pierwszy razms lullaby kolezanka.moja ma to nosidelko tula czy baby tula jakos tak i powiem ci ze odjazdowe jest. jakbym.miala kapuste to napewno bym.kupila mlody spi od 21 z kawalkiem. ciekawe kiedy wstanie, ale odkrylam ze nie wem.po co kupilam tyle.pizam.do karmienia skoro cala noc spie a nie karmiea wlasnie w tchibo sa fajne pizamy jak ktos lubi dlugie spodnie i dlugi rekaw i sa rozpinane wiec super do karmienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#881 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Julian w końcu padł
Mam nadzieję, że będzie spał do rana. Tak w ogóle to obudził się ni stąd ni zowąd po 1,5 h od wieczornej wyżerki. Matka pół Karmi zdążyła wydudnić, więc musiała dać mm. Julek wypił 200 ml Cytat:
![]() Mój śpi tylko tak. Od kilku tygodni. Nie śpi na brzuszku, na boczkach też nie, choć wiem, że powinnam go kłaść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze powtarzam, że to cud. Cytat:
Cytat:
Pochwaliłam go przy naszej rehabilitance, ale ona ostudziła radość mówiąc, że w tym wieku to zwykła utrata równowagi Cytat:
Dałaś mu już wystarczająco wiele szans. Z żadnej nie skorzystał. Cytat:
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
teraz czas na moje przechwalki
wlasnie dzis skonczylismy kryzys byl to mega wyrazny czas inny niz pozostale dni kryzys trwal 7 dni w trakcie ktorych chodzilam.jak zombi wykonczona karmieniem.co 1.5godz w ciagu dnia, odciaganiem miniaturowych ilosci pokarmu, bujania synka co 20minut itp. w efekcie dzis Maciej po calej przespanej nocy spal ze mna do 10 30w lozku a reszte dnia zajmowal sie karuzelka, zabawkami, spaniem wieczorem troche pomarudzil.jak zwykle i poszedl ladnie spac mleka wieczorem.odciagnelam 240ml ![]() ![]() pisalam tez wam.ostatnio o tym ze sie nie usmiecha itp g.w.no prawda! !! juz umie wszystko to czego nie umial i sie martwilam patrzy sie ze mna, interesuje sie zabawkami, wpycha sobie grzechotke.do buzi, smieje sie do.mnie i generalnie jest cudowny i kumaty ufff ale na.kolejny skok psychicznie.nie jestem.gotowa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia, Maciek ->
Mój jeszcze nie wpycha grzechotek do buzi I jestem pod wrażeniem 240 ml! Ja dziś między karmieniami ściągnęłam marne 125 ml
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tylko powiem, ze było fajnie dopóki nie wróciłam. Kto się zajmuje dzieckiem? Ja!! Kto strzelil focha i poszedł spać? Tz!! Kto jutro wychodzi i ma prawo iść spać jak wróci? Tz!! Jeeeeej, nie ma to jak równosc w związku...
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio ok 16robimy sobie spacerek. Natalka mimo wszystko czesto o tej porze sie drze zamiast spac a ja chce dac odpoczac mezowi skoro siedzi o nicavh nad zleceniami... No i wczoraj kinia pyta kiedy tata z nami pojdzie na spacer natalia przechodzi siebie i nie wiem dlaczego. Do 24 wyła, o 3 znowu i chyba zwyczajnie sie nie najadla chociaz wypluwala cycka poczatkowo. Pierdzi jak szalona do tego. Nie wiem co jest bo moja dieta juz coraz ubozsza jest... |
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, ktoś mi męża podmienił.
Młody zasnął o 19.30, obudził się 23.30, zasnął i pobudka o 3, ja nie słyszałam, ale TŻ uparcie wkładał mu smoczka i usypiał, w końcu mówi, że weźmie go do nas, ja wstaję, patrzę na godzinę i mówię, że Kornel jest głodny... Biorę dziecko na ręce, a on cały przesikany. Zapytałam TŻ czy po tym jak próbował go uśpic smoczkiem, wpadł na pomysł, żeby go przebrać... Wstałam, przebrałam, nakarmiłam, odbiłam.... I nie spałam do 5 rano, bo Kornel był już tak rozbudzony. Potem godzinka drzemki i od 6 jestem na nogach. Idę sprzątać, pranie zrobić itp. A młodzież śpi przy medeli.
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
matall teraz moze byc ciezko bo do 19 mam zajecia na sali w zkole baletowej, wracam padnieta na nocleg a pozniej od rana do 17 zajecia na uczelni i bieguem na pociag
ps. nie wiem jak tyle wytrzymam bez Julii
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
tz jest daremny
oddam.w.dobre.rece chlopa-nieroba wczoraj oczywiscie palcem.nie kiwnal.bo trzeba sie wyspacpo robocie i.mowi: ale.jestem.wyspany to wieczorem posprzatam oczywiscie nastal.pozny wieczor i powiedzial ze posprzata rano to mu mowie ok ale rano tzn ze trzeba wstac o 7 bo skonczy sie jak zwykle ze wstaniesz o 11 zaczniesz o 13 i bedzie ciemno.i dupa a trzeba jechac do castoramy jakies kontakty ponaprawiac auto unyc plaplapla musi.byc jasno i zgadnicie.co? spi! i ani mysli wstawac Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
tassia = mi sie wydaje ze inne egzemplarze chlopow nie istnieja bo jakos sami tacy mnie otaczaja, wylaczajac jednak mojego ojca (wyjatek od reguly?)
|
|
|
|
#890 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tej nocy od 23-2 było jedzenie i lulanie, najpierw z piersi później mm bo mojego pokarmu już zabrakło, z butli ciumkał 2 h i wypił ok 130ml,zasypiałam na siedząco ![]() pobudka o 7 na jedzenie i tu juz było ok , później spanie i o 10 wstaliśmy
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2013-11-23 o 10:48 |
|
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
ufff tz sprzata s ja dopiero zjadlam sniafanie z mackiem na reku bo dzis duzo ueagi mu potrzeba
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w doopach sie ludziom poprzewracalo...![]() Cytat:
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dawaj znać, jak będziesz wiedzieć kiedy
|
|
|
#895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chciałabym się spotkać z ludźmi z liceum czy nawet z podstawówki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie. I to jeszcze na mikołaja ![]() Cytat:
![]() Ja mogłabym jedynie w Krakowie jak mam zjazd ![]() Mój tż na budowie sprząta. Wróci i będziemy gdzieś przed 15 zbierać się na urodziny bratanicy męża. A ja muszę teraz dokończyć ściągi na jutrzejszy egzamin. |
||||
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
kahunia to ja też tableta albo laptopa poproszę
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- moje dziecko leży w bujaku obok mnie i gdy spojrzę na laptopa zaczepia mnie dźwiękami a gdy popatrzę na nią to się śmieje i do mnie gada nie będę jej 2 dni widzieć
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie wiem co robić. Dzień w dzień mały się budzi między 7 a 8 rano, wpierw marudzi a później to się zamienia w płacz. Myślę że to gazy, bo później gdy zje to baczy przez sen i przy tym pojekuje. Bywają też kolki jelitowe ale to rzadziej. Nie wiem już jak mu pomóc
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
|
#898 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie wiem kiedy zrobię te zdjęcia na zaproszenia, ciągle jest brzydka pogoda i marne światło ![]() A sztuczne to nie to samo![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A uwielbia ją strasznie Rano jak ją położę do łóżeczka i włączę karuzelkę to potrafi pół godziny leżeć, patrzeć i się cieszyć, a ja mam czas na poranną toaletę![]() Cytat:
![]() Cytat:
Są super jakościowo,naprawdę W dodatku długie i wąskie, jak na naszą Tuśkę![]() Cytat:
![]() Tylko kurczaki dzisiaj robi to samo i myślałam,że ina tak świadomie![]() Ale mówiła,że to niebezpieczne dla rozwoju albo coś?Cytat:
Byłam w łazience i słyszę,że Tusia tak troszkę popłakuje, potem ucicha, potem znowu popłakuje i tak kilka razy.wyszłam z łazienki i co widzę?Mąż uwieszony na łóżeczku wkłada jej smoka a ona wypluwa i tak ciągle. To go opieprzyłam,że przecież nasze dziecko nie płacze bez powodu, a najedzona na pewno była, więc trzeba jej zmienić pieluchę. Nie wiem czy to wynika z braku znajomości własnego dziecka- bo przecież spędzają z nimi o wiele mniej czasu niż my- czy może z lenistwa ![]() Mąż mojej koleżanki jest na tyle bezczelny,że jak wie,że trzeba zmienić pieluchę to czeka z tym na mamusię i jeszcze przykleja dziecku karteczkę na tyłek pt "KUPA" albo "SIKU"
|
|
#899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co żona robiła w tym czasie? leżała jak foka w łóżku do 11:00 o kurczaki, dla mnie to nieznane
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam tam instruktorem pierwszej pomocy i spędziłam z nimi 3 lata ![]() Wiesz, ja z tych, co najczęściej spotykała się z mamami ze śląska Byłam z Edim w Poznaniu, Wrocławiu, Tychach, Sosnowcu, Iławie, Lublinie...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

pewnie chetnie by poznali Twojego synka, a moze sami sie nie odzywaja bo nie chca przeszkadzac.

A ćwiczycie codziennie czy nie??
wyskakuje mi "Przepraszamy, wystąpił błąd techniczny – rezygnacja z subskrypcji nie powiodła się. " A chcialam kuponik znizkowy nowy 

,

Dałaś mu już wystarczająco wiele szans. Z żadnej nie skorzystał.