Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 10:52   #1981
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Miło nam że wam sie podoba pokoik- teraz to moje ulubione miejsce w mieszkaniu i tak mnei cieszy urządzanie tego pokoiku, kupowanie rzeczy synkowi. Konto juz prawie puste, ale co tam...to daje tyle radości

Ascot super, spedzailam tam wczoraj z 2 godziny i lapalam sie za glowe ile tam towaru mają, cenowo tez nei jsste zle ,np laktator ten ktory chce kupic byl tanszy niz na allegro, pieluchy chyba tez w dobrej cenie kupilam (44 zl za 78 sztuk). Emmaljungi tam nei kupie bo dla mnei bardzo drogo, na inetrnecie wyjdzie taniej. co do koloru to przed Ascotem widzialam ten kolor wozeczka i bardzo mi sie nei podobala ta krata, a na zywo wygladal bardzo fajnie. najbardziej podobaja mi sie jasne odcienie, ponoc nie sa klopotliwe ...ale zastnawaiam sie jeszcze nad kolorem navy http://wozkidzieciece.pl/pl/p/Emmalj...-Duo-Combi/417 albo ten calkiem jasny albo ten co byl w sklepie...
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 11:07   #1982
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
tak mnei cieszy urządzanie tego pokoiku, kupowanie rzeczy synkowi. Konto juz prawie puste, ale co tam...to daje tyle radości
Też tak mam .
A wózki w zasadzie wszystkie kolory ładne, choć najładniejsze jasne .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 11:12   #1983
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a jaka to jest na pasy? tylko taka podstawka bez tej nóżki?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

bardzo fajna bryka
Ma nozkę
Tylko nie przypinasz jej do tego "drazka" z tylu, tylko normalnie obwijasz pasami.
Stary 2013-11-23, 11:12   #1984
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
to głupota wyciągac odkurzacz i się szarpać aby gila wyjąć z nosa
Też tak myślę . I dlatego mam zwykłą gruszkę z miękką końcówką i Fridę. A jak dziecko dostanie kataru to wtedy pomyślę o Katarku.
Stary 2013-11-23, 11:16   #1985
forester
Zadomowienie

Le La kawał chłopaka już jest z Twojego synka, a Ty się oszczędzaj i dbaj o siebie!

Akkma bardzo fajne kolory powozu, będę miała bardzo podobne.

Cytat:
Kupujecie baze isofix do fotelika? bo ja sie zastanawiam...
Co planujexie robic z zuzytymi pieluszkami? c
Tak, kupuje isofix dodatkowo razem z wózkiem kupiłam bazę do pasów, więc w moim aucie będzie isofix, a w męża baza do pasów (ewentualnie w aucie rodziców będzie przekładana ta baza). Tyle, że ja naprawdę bardzo dużo jeżdżę i dla nas fotelik i cały ten osprzęt to był priorytet.
Mam zapachowe woreczki i pieluchy będą lądowały w koszu, mąż sobie po prostu polata ze śmieciami.
Pokoik bardzo fajnie urządzony. Ja przy Tobie jestem w lesie, bo u nas jeszcze trwają debaty nt. tego co gdzie ma stać
A co do wózka- ja będę miała w podobnym typie tylko, że peg perego classico, o coś takiego (fotelik mam nowy): http://allegro.pl/peg-perego-wozek-f...690792425.html

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
I szczerze to zamartwiam się tym, bo nie wiem, czy już nie powinnam czegoś takiego czuć. Jak czytam sobie niektóre wypowiedzi w necie o "olbrzymiej miłości do istotki w brzuszku" itp. to czuję się dosłownie jak jakaś wyrodna suka . Bo owszem, martwię się o dziecko, dbam o ciążę jak tylko potrafię, szykuje się na jego przyjęcie, ale póki co, wielką miłością nie mogę chyba tego nazwać... Raczej troską. I tak sobie myślę, że może się nie nadaję A może to uczucie dopiero przyjdzie?
ja mam to samo odczucie co do miłości, już nawet myślałam, że jestem jakaś oschła. Ale myślę, że to po prostu przyjdzie z czasem, nawet nie liczę, że w szpitalu, bo pewnie wszystko mnie będzie bolało i wkur..., ale myślę, że jak przyjedziemy do domu i trochę się oswoję z sytuacją to będzie ten przebłysk uczucia do córki (w ogóle jak to dla mnie masakrycznie brzmi... córka... jak do tej pory, to ja zawsze byłam córką)
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 11:22   #1986
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
chciałam sie powymądrzać ale Lidka mnie uprzedziła ja też tych pampków nei polecam, gumki dają dziecku swobodę ruchu a te pomarańczowe sie zwijają a już dziecko w rozm.3 to taki co się obraca, siedzi a czasem nawet wstaje wiec lepiej tak jak Lidka pisała dade czy rossmay. My na początku używaliśmy białych pampków a od 3 dady właśnie
o kurczę dzięki za info . no cóż jakoś te dwie paczki zużyję . Znajoma już mi kupiła . Uprzedzą ją najwyżej , ze już nie chcę pomarańczowych najwyżej jak będą to zielone i białe . Ale dziękuje za wiadomość czytałam to opinie są różne . No ale zobaczymy jakoś przeżyję te dwie paczki
Stary 2013-11-23, 11:27   #1987
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
aspirator kupiłam SOPELEK 2- te do odkurzacza mnie przerażały- nie mówiąc już o tym, ze to głupota wyciągac odkurzacz i się szarpać aby gila wyjąć z nosa
Ja mam fridę,ale podczas kataru było mega ciężko,nie miałam siły ciągnąć,żeby wyciągnąć zawartość. To nie takie proste wbrew pozorom. Chyba poproszę teściową,żeby mi teraz przywiozła to cudo do odkurzacza.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
o kurczę dzięki za info . no cóż jakoś te dwie paczki zużyję . Znajoma już mi kupiła . Uprzedzą ją najwyżej , ze już nie chcę pomarańczowych najwyżej jak będą to zielone i białe . Ale dziękuje za wiadomość czytałam to opinie są różne . No ale zobaczymy jakoś przeżyję te dwie paczki

Nie wiem czy pampki pomarańczowe są identyczne w Anglii i Polsce,ale ja używałam czasem tych pomarańczowych i były OK,nawet na noce. Nigdy nie przeciekły. Ale generalnie używam zielonych.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

A i w temacie pieluszek,to tesco ma teraz w promocji tescowe właśnie pieluszki i ponoć są bardzo dobre,porównywalne do pampków.
Dziewczyny w Pl zachwalały,nawet tutaj chciałam kupić dla Eryka,ale okazało się,że pampersy w promocji taniej wychodzą,więc nie kupiłam.
Stary 2013-11-23, 12:06   #1988
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
a teraz pochwalę się pokoikiem synka- juz prawie wszsytko mamy gotowe, jeszcze drobiazgi i rzeczy pielęgnacyjne. Zamówiliśmy widoczne zestaw Klupś Żyrafka- w ktorym bylo łóżeczko z szufladą i materacykiem, komoda z przewijakiem. Na oknach zawiesilismy zaslonki kupione na allegro, do ktorych dokupiliśmy ochraniacz na łóżeczko, przybornik i poszewki ( niewidoczne na zdjeciu). na ścianach nakleikiliśmy naklejeczki z allegro, a nad łóżeczkiem będzie napis" Maks", ale jeszcze mi nei doszedl. Kołyska poki co jest w pokoiku synka, ale będzie na sluzyla na początku przez kilka miesiecy w sypialni w nocy, bo łózeczka bysmy nie zmiescili. Kolyske kupilam uzywana na tablicy- Coneco Simplicity. Widiczna jest tez na zdjeciu huśtawka Fisher Price, tez kupilam uzywana, nie jest do konca zlozona- siedzisko czeka w szafie bardzo fajna rzecz mozna ustawic melodyjki, szybkosc kolysania, wlaczyc karuzelke na szafie nakleilismy naklejki z allegro- swoja droga bardzo je polecam dodaje tez zdjecie ciuszkow, ale juz wszsytkie mam poprane i poskladane. wszsytkie ciuszki kupowalam na allegro uzywane, ale sa piekne...przesadzilam z ich iloscia, dopiero jak poukladalam to zdalam sobei z tego sprawe- na pietwszym zdjeciu polki z romziarem 62 i 68 , na drugim 56. za komodą kosz na pranie Maksa i kosz na pieluszki
Bardzo ładny pokoik!
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 12:08   #1989
Muminek1991
Rozeznanie

Witam się w południe

Nadrobiłam wreszcie wczorajsze wpisy , bo szczerze to wieczorem zaczęłam czytam i dosłownie usnęłam na wpół siedząco
Wybaczcie ,że nie odniose sie do waszych wypowiedzi , ale za dużo tego, a jakbym miała wracać, to bym z 2 godziny jeszcze tu pisała.

Wczoraj byliśmy w klinice, jak się okazało ostatni raz , bo wyniki są bardzo dobre.
Mały nie ma nowych śladów torbieli w główce, więc maja się już nie pojawić. Rośnie jak na drożdżach. Ma 1030g , i wreszcie widzieliśmy siusiaka , niezbity dowód ,że to na pewno synek.
Przepływy krwi tez się poprawiły i jest wszystko w porządku, z czego bardzo się cieszymy.
I odebraliśmy wczoraj mebelki
TŻ na próbę skręcił półkę żeby była radocha, reszta mebli na skręcanie czeka do jutra, i wtedy się zacznie, pranie prasowanie układanie, ahhh nie mogę się doczekać.

Tak krótko co do waszych wypowiedzi z wczoraj.
Ja tez się boję ,że nie będę kochać swojego dziecka tak jakbym chciała,ale mam nadzieję ,że to tylko głupie myślenie które przejdzie.

Mimo tego iż miałam do czynienia z małymi dziećmi i wcześniej bez problemu przewijałam i kąpałam nowo narodzoną siostrzenice, teraz strasznie się boję ,że zrobię własnemu dziecku krzywdę.Za to TŻ mówi ,że na pewno damy radę, i nawet to on będzie zajmował się kapaniem
W ogóle jak czytałam co pisze PawMaj i Sholoh to serce się kraja. Zero wsparcia od faceta, ja sobie tego nie wyobrażam, i za każdym razem dziękuję za takiego TŻ jakiego mam.Fakt ,że nie raz sie wkurzyłam o coś albo popłakałam , ale to w ciąży i wszystko mocniej odbieram, i to widzę po czasie ,że wcale nie było o co focha strzelać.Ale on robi w domu bardzo dużo, kurde ja nawet w życiu prania tu nie zrobiłam ani nie rozwiesiłam, on się tym zajmuję bo jak twierdzi jego to relaksuje, fakt gotowanie to tylko i wyłącznie moja działka, ale kurze , odkurzanie itd są po równo, raz ja raz on, jak ma wolne to przeleci mieszkanie odkurzaczem ,żebym miała z głowy, mimo że siedzę w domu, bo on lubi odpocząć , ale nie znosi jak coś jest niezrobione.

I dlatego wiem ,że z dzieckiem tez mi pomoże i cieszy się bardzo na przybycie nowego członka rodziny.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 12:08   #1990
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Dużo piszecie o wózkach i widzę, że ich wybieranie to sama radość. Ja się nie wypowiadam w kwestiach dzieciowych pojazdów, bo mnie ten temat omija. Mam wózek w spadku .
Podoba mi się i wygodnie mi się nim jeździ. Nie jest to jakiś topowy model, ale pochwalę się. A co! Oto fura Kacpra . Tako Ballila.
Wygląda świetnie. Ale zastanawiam się czy bez skrętnych kół faktycznie wygodnie się jeździ? - Bo przy tego typu kołach jak będziesz chciala skręcić to przód wózka musisz podnieść żeby go obrócić hmmmm....
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 12:14   #1991
senira666
Zakorzenienie

jakoś spokojnie dzisiaj na wątku
zdążyłam do SH pojechać a nawet dwóch i wrócić - niestety nic nie znalazłam i wróciłam z pustymi rękami :/
Stary 2013-11-23, 12:22   #1992
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
ja mam to samo odczucie co do miłości, już nawet myślałam, że jestem jakaś oschła. Ale myślę, że to po prostu przyjdzie z czasem, nawet nie liczę, że w szpitalu, bo pewnie wszystko mnie będzie bolało i wkur..., ale myślę, że jak przyjedziemy do domu i trochę się oswoję z sytuacją to będzie ten przebłysk uczucia do córki (w ogóle jak to dla mnie masakrycznie brzmi... córka... jak do tej pory, to ja zawsze byłam córką)
zaczynam odzyskiwać spokój, czytając, że nie tylko ja mam takie obawy; może to całkiem normalne? przynajmniej u niektórych kobiet I staram się trzymać myśli, że na pewno pokocham. Jak przyjdzie czas .

Co do słowa "córka", "syn" - dla mnie też brzmi to kosmicznie! Zdarzyło mi się (już kilka razy), jak byłam zupełnie sama, powiedzieć do siebie na głos "jestem mamą". Niby nic, ale jakie emocje poczułam, to nawet nie umiem ich nazwać. Jakieś takie niedorzeczne wzruszenie, ekscytację Pomyślałam, że najbliższy dzień 26 maja i 1 czerwca nabiorą dla mnie nowego wymiaru. No i święta. Może odzyskają swoją magię?

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy w klinice, jak się okazało ostatni raz , bo wyniki są bardzo dobre.
Mały nie ma nowych śladów torbieli w główce, więc maja się już nie pojawić. Rośnie jak na drożdżach. Ma 1030g , i wreszcie widzieliśmy siusiaka , niezbity dowód ,że to na pewno synek.
Przepływy krwi tez się poprawiły i jest wszystko w porządku, z czego bardzo się cieszymy.
TŻ na próbę skręcił półkę żeby była radocha, reszta mebli na skręcanie czeka do jutra, i wtedy się zacznie, pranie prasowanie układanie, ahhh nie mogę się doczekać.
Super! Same dobre wieści
Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Wygląda świetnie. Ale zastanawiam się czy bez skrętnych kół faktycznie wygodnie się jeździ? - Bo przy tego typu kołach jak będziesz chciala skręcić to przód wózka musisz podnieść żeby go obrócić hmmmm....
Wygodnie . Woziłam chrześniaka i szczerze, to nawet się nie zastanawiałam jak skręcałam. Zwyczajnie to robiłam, więc problemu nie ma. A że mieszkam na peryferiach miasta i drogi i dróżki u nas różne to takie koła będą zaletą. Tak myślę .
Stary 2013-11-23, 12:31   #1993
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

wspaniałe wiadomości bardzo się cieszę, że wszystko się wchłonęło i mały zdrowy

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Pomyślałam, że najbliższy dzień 26 maja i 1 czerwca nabiorą dla mnie nowego wymiaru. No i święta. Może odzyskają swoją magię?
.

o właśnie- nie zastanawiał się nad tym ale faktycznie masz rację
Stary 2013-11-23, 13:19   #1994
cayenneOna
Zadomowienie

Część dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, próbuje dociagnac jakoś do urlopu, a łatwo nie jest.. Jeszcze tylko 10 dni roboczych, w jeden chyba nie pójdę, bo mam wizytę u diabetologia..
Chciałam się podpytac o elektryczne laktatory, wiem, że wielokrotnie była dyskusja na ten temat, ale ze ja jedna z ostatnich z was rodze, to mam zawsze opóźnienia. Czy ten z aventu jest dobry czy czytalyscie o jakiś innych lepszych?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 13:20   #1995
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
My właśnie wróciliśmy, na mieście ludzi pełno....jak by coś za darmo dawali
Mamy bejcę i można skończyć malowanie kołyski
Odebraliśmy meble i będą dziś skręcane
Miłego dnia mamuśki
Stary 2013-11-23, 13:24   #1996
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
W tą pierwszą muszę się zaopatrzyć.
A druga przeczytana już jakiś czas temu i też bardzo polecam.
Muszę do niej powrócić,bo coś ostatnio dziwnym torem biegną moje rozmowy z córką...

Nie śpię od 4. Nie mogłam spać,więc o 4:30 wstałam,bo wkurzało mnie przewracanie się z boku na bok.
Mały obrócił się jakoś inaczej,słabo go znów czuję i się denerwuję tym,mimo że już kilka razy tak miałam. Najbardziej to czuję wypinanie pupy i na samym dole delikatne pukanie. A nie czuć wcale nóżek,które były do góry po boku
Bardzo lubię te książki i do tej drugiej też często wracałam Zreszta ta druga i jeszcze "Wychowanie bez porażek" były kultowymi "podręcznikami" komunikacji u mnie na studiach. Myślę, że wiele rzeczy z tych książek można spokojnie zastosować i w komunikacji z dorosłymi

Współczuję Ci tej bezsenności, ja z kolei nie mogłam usnąć wieczorem. Lubię chodzić późno spać, ale spanie do 10.30-11 strasznie mnie przymula i skraca dzień. Tak więc bez przesady. Muszę nauczyć się jakoś wyciszać wieczorem.

Myślę, że wszystko jest ok z Twoim Maluszkiem Może ma już coraz mniej miejsca albo po prostu jest spokojniejszy z natury. Ja też czuję najmocniej wypinanie (pupy, kręgosłupa ?). Mało mam takich konkretnych kopniaków, raczej moje dziecko faluje pod skórą, albo ląduje raz po prawej, a raz po lewej stronie brzucha i tworzy mi się róg.
Moja Mała nie jest jakaś bardzo ruchliwa. To nie jest typ karateki

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
A do mnie mój ex się odezwał : jak zdrowie twoje i dziecka?
Zmartwiło mnie to, bo miałam nadzieję, że nie będzie się kontaktował i bez problemów większych odbiorę mu prawa do Mikusia. Do tego przelał mi 200 zł (za 2 miesiące!) więc ma podkładkę, że się dokładał... Będzie mnie czekać większa przeprawa niż sądziłam.
Mknę dziś do rossmana, bo -40% na kolorówkę dziewczyny!
Tak jak dziewczyny pisały, myślę, że może nie być Ci łatwo, by ograniczyć prawa rodzicielskie ojcu. Choć może jeszcze trochę się to zmieni, może będzie więcej płacić, albo teściowa będzie cały czas pomagać. To są trudne sprawy....
Z drugiej strony uważam, że to dobrze, że się o Was pyta, choć zdaję sobie sprawę, że Ciebie to w takiej sytuacji irytuje.

mp_84 - śliczny wózek i piękny pokoik Widzę, że mieszkacie w miejscu "poza miejskim" (dużo zieleni i pewnie blisko las) to taki wózek na pewno się sprawdzi
U mnie kompletnie taka "terenówka" odpada. Od jakiegoś czasu obserwuję wózki w mojej okolicy i bardzo dużo jest Bugaboo Cameleonów, Quinny i pozostałych takich typowo miejskich wózków. Raz widziałam mercedesa retro (gondolę) coś w tym stylu klik

Cytat:
Też tak myślę . I dlatego mam zwykłą gruszkę z miękką końcówką i Fridę. A jak dziecko dostanie kataru to wtedy pomyślę o Katarku.
Ja też mam Fridę i gruszkę

Zamówiłam sobie wypasioną designersko deskę do prasowania i czekam (jak dla mnie wypasioną, bo przez ostatnie 3 lata deski do prasowania nie miałam). Mam już sporo ciuchów i muszę zacząć je prać i prasować. Wkurzają mnie poupychane w kątach worki z ubraniami.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Muminku i ja się przyłączam do gratulacji - cieszę się, że z Maleństwem wszystko ok

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Część dziewczyny, przepraszam, że się nie odzywam, próbuje dociagnac jakoś do urlopu, a łatwo nie jest.. Jeszcze tylko 10 dni roboczych, w jeden chyba nie pójdę, bo mam wizytę u diabetologia..
Chciałam się podpytac o elektryczne laktatory, wiem, że wielokrotnie była dyskusja na ten temat, ale ze ja jedna z ostatnich z was rodze, to mam zawsze opóźnienia. Czy ten z aventu jest dobry czy czytalyscie o jakiś innych lepszych?
To i ja się podłączam do pytania o ELEKTRYCZNE LAKTATORY

Kciuki dla Ciebie za wytrwałość, jeszcze tylko chwilkę i będzie urlop
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 13:25   #1997
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w południe

Nadrobiłam wreszcie wczorajsze wpisy , bo szczerze to wieczorem zaczęłam czytam i dosłownie usnęłam na wpół siedząco
Wybaczcie ,że nie odniose sie do waszych wypowiedzi , ale za dużo tego, a jakbym miała wracać, to bym z 2 godziny jeszcze tu pisała.

Tak krótko co do waszych wypowiedzi z wczoraj.
Ja tez się boję ,że nie będę kochać swojego dziecka tak jakbym chciała,ale mam nadzieję ,że to tylko głupie myślenie które przejdzie.

Mimo tego iż miałam do czynienia z małymi dziećmi i wcześniej bez problemu przewijałam i kąpałam nowo narodzoną siostrzenice, teraz strasznie się boję ,że zrobię własnemu dziecku krzywdę.Za to TŻ mówi ,że na pewno damy radę, i nawet to on będzie zajmował się kapaniem
W ogóle jak czytałam co pisze PawMaj i Sholoh to serce się kraja. Zero wsparcia od faceta, ja sobie tego nie wyobrażam, i za każdym razem dziękuję za takiego TŻ jakiego mam.Fakt ,że nie raz sie wkurzyłam o coś albo popłakałam , ale to w ciąży i wszystko mocniej odbieram, i to widzę po czasie ,że wcale nie było o co focha strzelać.Ale on robi w domu bardzo dużo, kurde ja nawet w życiu prania tu nie zrobiłam ani nie rozwiesiłam, on się tym zajmuję bo jak twierdzi jego to relaksuje, fakt gotowanie to tylko i wyłącznie moja działka, ale kurze , odkurzanie itd są po równo, raz ja raz on, jak ma wolne to przeleci mieszkanie odkurzaczem ,żebym miała z głowy, mimo że siedzę w domu, bo on lubi odpocząć , ale nie znosi jak coś jest niezrobione.

I dlatego wiem ,że z dzieckiem tez mi pomoże i cieszy się bardzo na przybycie nowego członka rodziny.
super, że wszystko dobrze

Ja dzisiaj robię sobie dzień domowego spa męża po nowe opony wysłałam i szaleję
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 13:33   #1998
perfuzja
Zakorzenienie

Ja kupiłam laktator elektryczny - tommee tippi. Uznałam, ze nawet jesli nie przyda się od razu, to planuje wrócić do pracy na tyle wczesnie, ze jesli tylko karmienie piersią wyjdzie to na pewno bedzie wykorzystywany.
Stary 2013-11-23, 13:42   #1999
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja kupiłam laktator elektryczny - tommee tippi. Uznałam, ze nawet jesli nie przyda się od razu, to planuje wrócić do pracy na tyle wczesnie, ze jesli tylko karmienie piersią wyjdzie to na pewno bedzie wykorzystywany.
Też się nad nim zastanawiam, bo on jeszcze nie jest taki strasznie drogi (z tego co kojarzę).
Stary 2013-11-23, 13:43   #2000
magnusia
Zakorzenienie

leniwy dzień- lubię takie
małż pojechał koła zmienić na zimowe a ja siedzę i nic nie robię (no piorę ale to się nie liczy) obok kota się rozciąga i chrapie a młody nadal kopie po pęcherzu. Jak tak dalej pójdzie to sama będę rolkę papieru na dzień zużywać
Już nawet obiad wszamałam bo jakaś głodna byłam
Stary 2013-11-23, 14:07   #2001
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Myślę, że wszystko jest ok z Twoim Maluszkiem Może ma już coraz mniej miejsca albo po prostu jest spokojniejszy z natury. Ja też czuję najmocniej wypinanie (pupy, kręgosłupa ?). Mało mam takich konkretnych kopniaków, raczej moje dziecko faluje pod skórą, albo ląduje raz po prawej, a raz po lewej stronie brzucha i tworzy mi się róg.
Moja Mała nie jest jakaś bardzo ruchliwa. To nie jest typ karateki
U mnie z ruchami jest dokładnie tak samo W ogóle położna mówiła, że dziewczynki są mniej ruchliwe od chłopców.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 14:12   #2002
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
U mnie z ruchami jest dokładnie tak samo W ogóle położna mówiła, że dziewczynki są mniej ruchliwe od chłopców.
O, to dobrze wiedzieć Uff
Stary 2013-11-23, 14:14   #2003
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
U mnie się to kompletnie nie sprawdza. Chłopaka prawie nie czuję za to panna - szatan prawie mi brzuch rozrywa.
Stary 2013-11-23, 14:17   #2004
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:

To i ja się podłączam do pytania o ELEKTRYCZNE LAKTATORY

Kciuki dla Ciebie za wytrwałość, jeszcze tylko chwilkę i będzie urlop
Juz nie wyrabiam szczerze powiedziawszy , ale nie chce więcej stresu z pracodwaca... Pracuje 4 dni w tygodniu, więc jeszcze tylko 2 tygodnie i 2 dni, ale jak mówię, w poniedziałek lecę do diabetologa, poproszę o zwolnienie na ten dzień, więc zostaje 9 dni roboczych. Odliczam jak jakiś żołnierz w jednostce...

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A czym się kierowalas przy wyborze? Elektryczne z jednej półki jakościowej nie są w podobnej cenie? O mamo, ale ja zielona jestem jeszcze... Myślałam o avent, a właściwie dostałam propozycje, czy to może być Avent, nie mam pojęcia co odpowiedzieć...

Stary 2013-11-23, 14:37   #2005
The light
Zadomowienie

Słuchajcie na stronie pampers jest di pobrania kupon na -10zl na pampersy newborny.

Kupić trzeba na agito pl ale teraz do końca listopada wysyłają za darmo do parkomatu

Kupiłam 2 sensitive za 52 złote 90 sztuk.

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 15:08   #2006
Nettk_a
Raczkowanie

Witam Was po przerwie ponad tygodniowej!

Niestety nie ominęła mnie wizyta w szpitalu na patologii, gdzie leżałam 8 dni (tzn. pierwsze na porodówce bo nie było miejsca na patologii, co za emocje ). Wczoraj mnie wypisali i znowu leżenie przede mną. Ale już wolę leżeć w domu niż w szpitalu.

Jejku.. jakie dziewczyny mają problemy z ciążami.. coś strasznego.. Tyle dzieciaczków rodzi się wcześniej.. Np. 28 tc i 880 g przez niewydolność łożyska Mam nadzieję, że do końca ciąży nie będę musiała już wracać na patologię, bo na prawdę to co się tam słyszy i widzi jest przygnębiające..

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i zaczynam na nowo Was podczytywać
Nettk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 15:25   #2007
Muminek1991
Rozeznanie

Właśnie objadłam się kanapką z chleba tostowego oczywiście podpieczonego, a miedzy chlebkiem jajko sadzone ohhhh... to ściekające żółtko.
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 15:37   #2008
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nettk_a Pokaż wiadomość
Witam Was po przerwie ponad tygodniowej!

Niestety nie ominęła mnie wizyta w szpitalu na patologii, gdzie leżałam 8 dni (tzn. pierwsze na porodówce bo nie było miejsca na patologii, co za emocje ). Wczoraj mnie wypisali i znowu leżenie przede mną. Ale już wolę leżeć w domu niż w szpitalu.

dobrze ze jesteś już w domku.
Co sie stało że Cię położyli do szpitala? Miałaś jakieś skurcze czy coś?
Stary 2013-11-23, 15:38   #2009
gosia261282
Gang Iren

Wiecie co? Mam przeczucie,że urodzę wcześniej...
Moje dolegliwości są coraz gorsze. Do tego doszło ból podbrzusza,takie rozpieranie i kłucie w pochwie,jakby wbijanie igły. Do tego coraz więcej mam skurczów,są naprawdę bardzo często.
Jeszcze z miesiąc chciałabym jednak wytrzymać.
Najgorsze,że nic nie wiem,jak to tam wyglada,czy moja szyjka się skraca itd.
Stary 2013-11-23, 15:41   #2010
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Mam przeczucie,że urodzę wcześniej...
Moje dolegliwości są coraz gorsze. Do tego doszło ból podbrzusza,takie rozpieranie i kłucie w pochwie,jakby wbijanie igły. Do tego coraz więcej mam skurczów,są naprawdę bardzo często.
Jeszcze z miesiąc chciałabym jednak wytrzymać.
Najgorsze,że nic nie wiem,jak to tam wyglada,czy moja szyjka się skraca itd.
Gosia, a nie możesz zrobić terminu do lekarza i powiedzieć o tych dolegliwościach i obawach? Nie zbadaja Cię sensownie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości