Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 13:19   #931
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
a czy na chrzest dla dziewczynki moze byc sukienusia w kolorze ecru czy tylko biała?
Jasne że tak. Nie ma jakiś określonych reguł co do stroju. Mój chrześniak miał normalne sztruksy, koszula w kratę i kurteczka
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 13:46   #932
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny wezcie pocieszcie mnie ze nie jestem jedyna....czy ja mam takiego pecha ze moje dziecko jest takie okropne? wiem ze zle to brzmi ale ja juz dluzej tego nie zniose, ciagle sie drze nawet jak nie ma kolki, ja nic prawie nie jem nie gotuje nie sprzatam nie piore nawet nie mam sie kiedy umyc bo ona ciagle sie drze. Normalnie wyladuje w psychiatryku jak tak dalej bedzie.Normalnie Wam zazdroszcze ze dzieci wasze potrafia normalnie spac, albo normalnie sie bawic ze mozecie je czyms zając bo na moją nic nie działa
Nie pisz o swoim dziecku, że jest okropne. Ono jest po prostu malutkie i swoim płaczem okazuje swoje emocje, mówi do Ciebie, czegoś (nie)chce. To nie jest tak, że są tutaj mamy, których dzieci nigdy nie zapłakały, albo nie miały serdecznie wszystkiego dość. Ja ogólnie uważam, że mam córkę dość spokojną, ale np dzisiaj: najedzona, przebrana, dobrze ubrana-płacze. Z ciszyłam tv-płacze, podgłośniłam-płacze, wzięłam na ręce- o hoho cisza... za kilka minut płacz. Położyłam ją do rożka, płacz. Wzięłam na ręce-uspokoiła się... na chwilę i tak mi 2 h zleciały a ja myślałam, że mi kręgosłup wysiądzie. Byłam bardzo spokojna, bo na szczęście dzisiaj mojej mamuśki nie ma w chacie inaczej pewnie "dawałaby mi rady", które podniosłyby mi ciśnienie.
Wczoraj np zjadła o 21.00 a poszła spać około północy, bo zachciało jej się gaworzyć. Mąż zmęczony po pracy nie miał na nic siły, przeprosił mnie, że nawet nie jest w stanie jej uspać, bo ledwo stoi na nogach. Gdyby mała tylko sobie gaworzyła byłoby ok, ale ona zaczęła piszczeć słodko się do mnie uśmiechając. Głośno było na cały pokój, sąsiedzi na pewno słyszeli, ale miałam to ... też chciałam pójść spać, byłam zmęczona, niekiedy miałam wrażenie, że widzę ją podwójnie, ale bawiłam się z nią, aby się w końcu zmęczyła i padła mi na rękach.
Kiedy po urodzeniu Amelka, płakała aż się zanosiła, denerwowałam się, ale później doszło do mnie, że ona nie prosiła się na świat, to myśmy ją chcieli,stworzyli, więc teraz muszę umieć opanować wiele sytuacji. Takie myślenie za każdym razem mi pomagało.
.
Byłaś z tym u lekarza?Mnie kazano sprawdzić czy mała płacze tak po moim mleku czy po MM. Może to tzw. skok rozwojowy?
.
Będzie dobrze .

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jasne że tak. Nie ma jakiś określonych reguł co do stroju. Mój chrześniak miał normalne sztruksy, koszula w kratę i kurteczka
Mojej Ameli jest strasznie nie twarzowo w bieli a jeszcze jak niekiedy koło oczków ma poświatę fioletu to normalnie nie musze mówić jak wygląda. Dlatego kilka białych ciuszków dosłownie schowałam głęboko do szafy. Ja bym chciała aby córka do chrztu szła w ubranku lekko różowym, takim pastelowym? Mamy jeszcze czas do namysłu.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-11-23 o 13:33 Powód: literówki
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 13:51   #933
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny, które karmią piersią
czy jeśli maluszek przybiera 280g w 11 dni to jest ok, czy za mało wychodzi 25g dziennie
bardzo dobrze

Poli, za pewne chodzi o przekazywanie bakterii... ja Hani w usta raczej nie całuje

Rodzina mi się pospała spi mąż i obie córy, a Marysia już z 2 tygodnie w domu w dzień nie spała... ale pogoda taka że się nie dziwię, ja przyciełam komara z Hanią z 40 minut i mi styknie, teraz spijam kawkę

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 13:53   #934
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Stawiam wszystkim piwo urodzinowe!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 14:04   #935
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Inwersja wydaje mi się że rozmiar 10 z tego linku co wrzuciłaś będzie raczej sporo za duży na 7 latkę. na ebay znalazłam rozpiskę rozmiarów o w tym linku http://www.ebay.co.uk/itm/Girls-Spon...item2a3278cdd1
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Wedlug tych rozmiarow 10 L to bedzie jakas nasza 40 a 12 XL to bedzie jakies 42 i to sa rozmiary na doroslych
dzięki
szkoda, że zły rozmiar, bo ładna jest
młoda ma wprawdzie 9 lat, nie 7, ale to wiele nie zmienia
często właśnie na ten wiek 9-10 lat nie ma juz rozmiarówki

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ja nie motyl ale odpowiem sa specjalne dla dzieci
a ja powiem, że te dla dorosłych są po prostu 2 razy mniejsze niż te dla dzieci, ot jedyna różnica
jesli ktoś chce dać połowę dziecięcego, to równie dobrze może 1/4 dla dorosłych
gramatura jest tylko inna w nich

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
100 lat

czaszko, jak tak piszesz o córce, to trochę jakbym o swoim Miłoszu czytała. moze na max 10 min zajmie sie czymś sam i to tez nie zawsze.
wzdęć już raczej nie ma (nie znam się na tym za bardzo), bo podaje cały czas Bobotic, ale od czwartku znów nie może spać,choc senny. te 2 dni miał tak popołududniami do wieczora. wczoraj od 16h w ogóle nie spał, próbowałam go zabawiać, a on od czasu do czasu się tym bawił, a potem znów marudził, popłakiwał. zasnął dopiero 22:30.
i dziś od rana jest to samo. od 9h tylko 30min spał,tż go przyłapał jak przez sen płakał. teraz od 30min wystawiliśmy go na werandowanie i tak widzę, że jakieś pare minut temu zasnął tak "na czuja".

ja mam nadzieję,że wkrótce wyjaśni się co mu jest, dostanie to czego mu trzeba, zacznie działać, przejdzie mu. a ja dowiem się co z tego jest marudzeniem z tego powodu, że mu coś jest, a co jest marudzeniem tak po prostu.

zastanawiam się na co ma mieć te poniedziałkowe badania i dr google mi jeszcze wyszukał takie coś jak lamblie (pasożyty), to niby też może dawać takie objawy z kupkami.

tylko badanie krwi, to pewnie znów będzie trzeba czekać na wynik. eh.
najbardziej mnie ta baba z przychodni tymi polipami wystraszyła

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-11-23 o 14:10
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 14:05   #936
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

W szafie (a raczej na półce mam)
-2 bluzki z krótkim rękawem
-jedne spodnie
-2 ciepłe swetry rozpinane i jeden cieńszy rozpinany
-2 spódnice jedna elegancka, druga taka na luzie bardziej
Co powinnam wg Was dokupić?

Po domu i na spacer mam jakiś dresy.Legginsy mi popękały w szwach, tuniki już sie też nie nadają, jakoś tak powyciądały, sprały, kiepskiej jakości były
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 15:04   #937
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu, ale mi tez
Myslicie ze mozna ju czytac dziecku 10tygodniowemu bajki ?
my już w brzuchu mu puszczaliśmy baby mozzarta teraz ja mu czytam po kilka stron bajek disney'a, albo małż po 2-3 wierszyki Tuwima też głosem operujemy i on do nas coś tam mówi po swojemu
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Mi kiedyś położna mówiła, że prawidłowo dziecko powinno przybierać od 120 do 240 gramów na tydzień. Mój w miesiąc przybrał kilogram

Cytat:
A jaką muzyczkę lubisz najbardziej? Ja włączam najczęściej Mozarta Julek lubi karuzelę, ale szału nie ma. Jednego ranka może leżeć długo, innym razem wścieka się niesamowicie.
do snu na wieczór lasek w dzień jakaś muzyczka środkowa najrzadziej bo mnie irytuje

Cytat:
Kasia
Cytat:
, widziałyśmy Twoje ostatnie zdjęcie brzucha. Nie kłam nam tutaj
no i jestem kulką na nim
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Polozna mowila ze 120-200g na tydzien jest ok

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
bardzo dobrze

Natala, Boja najlepszego dla Waszych maluchów 3 miesięczniaków

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 16:45   #938
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

czaszko, jak tak piszesz o córce, to trochę jakbym o swoim Miłoszu czytała. moze na max 10 min zajmie sie czymś sam i to tez nie zawsze.
wzdęć już raczej nie ma (nie znam się na tym za bardzo), bo podaje cały czas Bobotic, ale od czwartku znów nie może spać,choc senny. te 2 dni miał tak popołududniami do wieczora. wczoraj od 16h w ogóle nie spał, próbowałam go zabawiać, a on od czasu do czasu się tym bawił, a potem znów marudził, popłakiwał. zasnął dopiero 22:30.
i dziś od rana jest to samo. od 9h tylko 30min spał,tż go przyłapał jak przez sen płakał. teraz od 30min wystawiliśmy go na werandowanie i tak widzę, że jakieś pare minut temu zasnął tak "na czuja".

ja mam nadzieję,że wkrótce wyjaśni się co mu jest, dostanie to czego mu trzeba, zacznie działać, przejdzie mu. a ja dowiem się co z tego jest marudzeniem z tego powodu, że mu coś jest, a co jest marudzeniem tak po prostu.

zastanawiam się na co ma mieć te poniedziałkowe badania i dr google mi jeszcze wyszukał takie coś jak lamblie (pasożyty), to niby też może dawać takie objawy z kupkami.

tylko badanie krwi, to pewnie znów będzie trzeba czekać na wynik. eh.
najbardziej mnie ta baba z przychodni tymi polipami wystraszyła
dobrze ze robisz te badania, mam nadzieje ze dzieki nim wyjdzie czemu Miłoszek placze -przeciez to chyba nienormalne zeby dziecko plakalo ciągle.

Ja nie raz myslalam ze to przez moja diete bo za dobrze to ja się nie odzywiam bo nie mam czasu nic gotowac wiec malo co jem, a jak zjem to jakas bulke z szynka albo serkiem.Tylko ze widze ze kiedys brzuszek byl twardy a teraz w ciagu dnia mięciutki wiec to chyba nie kolki

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Nie pisz o swoim dziecku, że jest okropne. Ono jest po prostu malutkie i swoim płaczem okazuje swoje emocje, mówi do Ciebie, czegoś (nie)chce. To nie jest tak, że są tutaj mamy, których dzieci nigdy nie zapłakały, albo nie miały serdecznie wszystkiego dość. Ja ogólnie uważam, że mam córkę dość spokojną, ale np dzisiaj: najedzona, przebrana, dobrze ubrana-płacze. Z ciszyłam tv-płacze, podgłośniłam-płacze, wzięłam na ręce- o hoho cisza... za kilka minut płacz. Położyłam ją do rożka, płacz. Wzięłam na ręce-uspokoiła się... na chwilę i tak mi 2 h zleciały a ja myślałam, że mi kręgosłup wysiądzie. Byłam bardzo spokojna, bo na szczęście dzisiaj mojej mamuśki nie ma w chacie inaczej pewnie "dawałaby mi rady", które podniosłyby mi ciśnienie.
Wczoraj np zjadła o 21.00 a poszła spać około północy, bo zachciało jej się gaworzyć. Mąż zmęczony po pracy nie miał na nic siły, przeprosił mnie, że nawet nie jest w stanie jej uspać, bo ledwo stoi na nogach. Gdyby mała tylko sobie gaworzyła byłoby ok, ale ona zaczęła piszczeć słodko się do mnie uśmiechając. Głośno było na cały pokój, sąsiedzi na pewno słyszeli, ale miałam to ... też chciałam pójść spać, byłam zmęczona, niekiedy miałam wrażenie, że widzę ją podwójnie, ale bawiłam się z nią, aby się w końcu zmęczyła i padła mi na rękach.
Kiedy po urodzeniu Amelka, płakała aż się zanosiła, denerwowałam się, ale później doszło do mnie, że ona nie prosiła się na świat, to myśmy ją chcieli,stworzyli, więc teraz muszę umieć opanować wiele sytuacji. Takie myślenie za każdym razem mi pomagało.
.
Byłaś z tym u lekarza?Mnie kazano sprawdzić czy mała płacze tak po moim mleku czy po MM. Może to tzw. skok rozwojowy?
.
Będzie dobrze .
wiem, ze tak napisalam i nie raz tak mysle a pozniej jak zawsze zaluje ze jak moglam o niej tak pomyslec albo powiedziec przeciez ja bardzo kocham i jest dla mnie najwspanialszym szczesciem a za chwile znowu emocje dają gore i tak w kolko....

wiadomo ze wszystkie dzieci placzą, zdaje sobie sprawe ale moja to przechodzi ludzkie pojęcie w placzu bo z przerwami na jedzienie i spanie(w nocy) i na spacerze to placze na okraglo

najbardziej boli mnie to ze kazdy ma mnie w doopie i nie mam nikogo do pomocy.Maz przewaznie w pracy a jak nie w pracy to robi cos kolo domu:uklada plytki, robi barierki itd zeby jak najwiecej skonczyc przed zimą, moj tesc tez pracuje kolo domu,moj tata taki leniwy ze nawet nie chce mu sie wnuczki odwiedzic a nawet jesli by przyjechal to przeciez "ona jest za mala" i jej nawet nie wezmie na ręce.Tesciowej nie mam a moja mama za granicą....noi jestem sama tzn sa ciocie TŻta w sąsiedztwie ale one nigdy nie palą się do pomocy za to wytykac mi blędy owszem

jak mam sprawdzic czy placze po moim mleku czy mm jak placze ciągle?? w nastepnym tygodniu napewno porobimy jakies badania tylko chcemy isc jeszcze raz do naszego pediatry

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2013-11-23 o 16:47
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 16:47   #939
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Sto lat

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 16:48   #940
dodinha
Wtajemniczenie

Witam !Dziewczyny ,kiedy przy kp dostalyscie okres?Bo u mnie po 7 tygodniach wredota chyba mnie nawiedza
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:15   #941
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ale, że aż tak Naprawdę Cię to brzydzi?

Ja tam rozumiem, że można ubrać dziecko w garnitur czy sukienkę balową.
Typowy garnitur też mi się średnio podoba (zależy jaki), ale jak mamie się podoba to czemu nie? Dziewczynki podobają mi się w sukieneczkach.
jak sie mamie podoba to niech ubiera
mnie.sie strasznie nie podobaja takie rzeczy, uwazam ze lyse dziewczynki w sukniach balowych wygladaja smiesznie
a juz nie mowie jakie mam inne skojarzenia
ale nie.pisze.bo.nie.cjce nikogo.urazic
aczkolwiek jeszcze nie.widzialam zeby ktos z was.zamiescila cos o.czym.mysle
a mysle o tym.co widzialam w takich typowych.sklepach.z gadzetami.do.chrztu

zrobilam mlodemu masaz i mi zasnal na golasa, wiec ubralam pampka, sciagnelam bluzke i wzielam go na.kangurowanie do spania
zasnelismy przytuleni do siebie i budze sie a on caly mokry
plecy i glowa oczywiscie jak.sie obudzilismy zlapal cycka i szczesliwy

a ja sie tylko martwie zeby sie nie zaziebil, ubieralam go pod koldra
u mnie w domu okna nieszczelne

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:49   #942
kama1987
Rozeznanie

Od dziś zaczynam ćwiczyć Narazie Skalpel a potem się zobaczy. Mam nadzieję że wytrwam

Cytat:
czy jeśli maluszek przybiera 280g w 11 dni to jest ok, czy za mało wychodzi 25g dziennie
Chciałabym żeby Zuzia tyle przybierała, ostatnio w ciągu tygodnia przybrała 170 g.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
tylko to jest akurat rodzaj,a nie firma no nie?testowałam,to coś pomiędzu chustą a nosidłem.

co do ciuchów to ciężko znaleźć odpowiednią kieckę dla dziewczynki,żeby nie była zbyt strojna lub balowa i jeszcze do tego biała.
Mi się podoba http://www.hm.com/pl/product/18294?article=18294-A i chyba do chrztu ją kupię. Chcemy na wiosnę, także jak już będzie cieplej

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
mam takie pytanko do was
mam nosidelko takie nakladane na mnie wizane na pasie i przez szyje od ilu miesiecy mozna nosic w nim dziecko?
chyba jak już potrafi samo siedzieć

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak to jest z dawaniem buziaków w usta naszym pociechom?bo ja uwielbiam usteczka mojej córuni i mogłaby je ciagle całowac tyle ze ostatnio ktos mi powiedział ze tak nie mozna.Nie podała konkretnego powodu.Więc jak to jest?
też się chętnie dowiem, bo też tak robię

Cytat:
100 lat

Cytat:
Witam !Dziewczyny ,kiedy przy kp dostalyscie okres?Bo u mnie po 7 tygodniach wredota chyba mnie nawiedza

No właśnie miałam też o to pisać, bo ja mam 9,5 tygodnia i mnie brzuch boli jak na @. I mam plamienie i właśnie nie wiem czy się zaczyna czy od tego że ovulan biorę I można przy kp no-spe??
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:49   #943
LaLoca
Zakorzenienie

Ja-ika czy Twoja córa nosi poduszkę ortopedyczną? Dobrze pamiętam? Mojej Majci to grozi bo jedno bioderko ma nie bardzo. Mamy przez 4 tyg pieluchować porządnie i ma leżeć na plecach. Pytanie, jak karmić w takiej sytuacji? Ja usypiam młodą przy piersi. Mam się nad nią pochylać?

Zróbcie mi coś bo nie moge przestać jeść. Ciągle głodnam wrrr i wpierniczam słodycze. Czuje się fatalnie że nie panuje nad swoimi słabościami i ulegam pokusom po których chwile mi dobrze i zaraz mam wyrzuty sumienia i łapię doła. Błędne koło :/

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2013-11-23 o 18:00
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:58   #944
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Od dziś zaczynam ćwiczyć Narazie Skalpel a potem się zobaczy. Mam nadzieję że wytrwam

Chciałabym żeby Zuzia tyle przybierała, ostatnio w ciągu tygodnia przybrała 170 g.

Mi się podoba http://www.hm.com/pl/product/18294?article=18294-A i chyba do chrztu ją kupię. Chcemy na wiosnę, także jak już będzie cieplej

100 lat

No właśnie miałam też o to pisać, bo ja mam 9,5 tygodnia i mnie brzuch boli jak na @. I mam plamienie i właśnie nie wiem czy się zaczyna czy od tego że ovulan biorę I można przy kp no-spe??
Ja nic nie biore i niestety brzuch cmi jak na @ masakra,myslalam,ze dostane pozniej,zwlaszcza przy kp
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:01   #945
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ja! chyba 18minut gra, mój od razu krzyczy jak mu się wyłączy

no i właśnie nam siada pierwszy komplet baterii- używamy średnio 3h dziennie karuzelka+muzyka+lampka
a moze uzywajcie akumulatorkow?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:15   #946
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dobrze ze robisz te badania, mam nadzieje ze dzieki nim wyjdzie czemu Miłoszek placze -przeciez to chyba nienormalne zeby dziecko plakalo ciągle.

Ja nie raz myslalam ze to przez moja diete bo za dobrze to ja się nie odzywiam bo nie mam czasu nic gotowac wiec malo co jem, a jak zjem to jakas bulke z szynka albo serkiem.Tylko ze widze ze kiedys brzuszek byl twardy a teraz w ciagu dnia mięciutki wiec to chyba nie kolki

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

wiem, ze tak napisalam i nie raz tak mysle a pozniej jak zawsze zaluje ze jak moglam o niej tak pomyslec albo powiedziec przeciez ja bardzo kocham i jest dla mnie najwspanialszym szczesciem a za chwile znowu emocje dają gore i tak w kolko....

wiadomo ze wszystkie dzieci placzą, zdaje sobie sprawe ale moja to przechodzi ludzkie pojęcie w placzu bo z przerwami na jedzienie i spanie(w nocy) i na spacerze to placze na okraglo

najbardziej boli mnie to ze kazdy ma mnie w doopie i nie mam nikogo do pomocy.Maz przewaznie w pracy a jak nie w pracy to robi cos kolo domu:uklada plytki, robi barierki itd zeby jak najwiecej skonczyc przed zimą, moj tesc tez pracuje kolo domu,moj tata taki leniwy ze nawet nie chce mu sie wnuczki odwiedzic a nawet jesli by przyjechal to przeciez "ona jest za mala" i jej nawet nie wezmie na ręce.Tesciowej nie mam a moja mama za granicą....noi jestem sama tzn sa ciocie TŻta w sąsiedztwie ale one nigdy nie palą się do pomocy za to wytykac mi blędy owszem

jak mam sprawdzic czy placze po moim mleku czy mm jak placze ciągle?? w nastepnym tygodniu napewno porobimy jakies badania tylko chcemy isc jeszcze raz do naszego pediatry
ja w ogóle widze, ze on inaczej je.
wczesniej byl bardzo chetny do jedzenia, jadł jak smok. teraz od jakiegos czasu niedojada porcji,zasypia w czasie jedzenia. a zjada mniej niz jeszcze tydzien czy dwa temu...
dlatego bardzo sie boje o niego
Stary 2013-11-23, 18:16   #947
agravka
Wtajemniczenie

'
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
teraz czas na moje przechwalki
wlasnie dzis skonczylismy kryzys
byl to mega wyrazny czas inny niz pozostale dni
kryzys trwal 7 dni w trakcie ktorych chodzilam.jak zombi wykonczona karmieniem.co 1.5godz w ciagu dnia, odciaganiem miniaturowych ilosci pokarmu, bujania synka co 20minut itp.

w efekcie dzis Maciej po calej przespanej nocy spal ze mna do 10 30w lozku a reszte dnia zajmowal sie karuzelka, zabawkami, spaniem
wieczorem troche pomarudzil.jak zwykle i poszedl ladnie spac
mleka wieczorem.odciagnelam 240ml

pisalam tez wam.ostatnio o tym ze sie nie usmiecha itp
g.w.no prawda! !! juz umie wszystko to czego nie umial i sie martwilam
patrzy sie ze mna, interesuje sie zabawkami, wpycha sobie grzechotke.do buzi, smieje sie do.mnie i generalnie jest cudowny i kumaty

ufff ale na.kolejny skok psychicznie.nie jestem.gotowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super, też nie wiem jak zniose skok 7 tyg

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
matall teraz moze byc ciezko bo do 19 mam zajecia na sali w zkole baletowej, wracam padnieta na nocleg a pozniej od rana do 17 zajecia na uczelni i bieguem na pociag ale pod koniec stycznia/poczatek lutego jestem ponad tydzien na sesji wiec z pewnoscia sie spotkamy

ps.
nie wiem jak tyle wytrzymam bez Julii
Ja też chcę!!!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Witam

Nie wiem kiedy zrobię te zdjęcia na zaproszenia, ciągle jest brzydka pogoda i marne światło A sztuczne to nie to samo

Tula,Manduca. Ktoś tu wymieniał Babybjorn,ale podobno to wisiadełka?Trzeba zweryfikować

Super Jak on sobie dawał radę jak był w domu bez Ciebie z dzieckiem?

No moja wyczaiła ten system od początku kiedy ma karuzelkę. Śmiałam się,że splajtuję na baterie, bo co się wyłącza karuzelka to ona stęka i trzeba włączać A uwielbia ją strasznie Rano jak ją położę do łóżeczka i włączę karuzelkę to potrafi pół godziny leżeć, patrzeć i się cieszyć, a ja mam czas na poranną toaletę

Ale,że jak?Na mój osiedlowy basen?

My dostaliśmy od kuzynki męża body z Tchibo-4 sztuki rozmiar 74 Są super jakościowo,naprawdę W dodatku długie i wąskie, jak na naszą Tuśkę

No widzisz, to może jednak to Tylko kurczaki dzisiaj robi to samo i myślałam,że ina tak świadomie Ale mówiła,że to niebezpieczne dla rozwoju albo coś?

Hahaha u nas ostatnio to samo Byłam w łazience i słyszę,że Tusia tak troszkę popłakuje, potem ucicha, potem znowu popłakuje i tak kilka razy.wyszłam z łazienki i co widzę?Mąż uwieszony na łóżeczku wkłada jej smoka a ona wypluwa i tak ciągle. To go opieprzyłam,że przecież nasze dziecko nie płacze bez powodu, a najedzona na pewno była, więc trzeba jej zmienić pieluchę.
Nie wiem czy to wynika z braku znajomości własnego dziecka- bo przecież spędzają z nimi o wiele mniej czasu niż my- czy może z lenistwa
Mąż mojej koleżanki jest na tyle bezczelny,że jak wie,że trzeba zmienić pieluchę to czeka z tym na mamusię i jeszcze przykleja dziecku karteczkę na tyłek pt "KUPA" albo "SIKU"

dobry patentmuszę wypróbować

Cytat:

O ile dobrze pamiętam to 30g na dobe

Edytowane przez agravka
Czas edycji: 2013-11-23 o 18:32
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:25   #948
MsLullaby
Zakorzenienie

Strasznie drogie te nosidełka! muszę się uśmiechnąć do TŻta

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:26   #949
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
A co do tego laptopa/tableta to zeby nie bylo to maly sobie tak wymyslil, a nie ciotka (ona fajna kobita jest ). No ale i tak masakra...
w przedszkolu artura jak spytalam o prezenty to uslyszalam od jednego ze mp4 dostanie. w tyn rzecz ze to akurat mozliwe...

Stary 2013-11-23, 18:32   #950
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
100lat!!

Cytat:

100 lat

Dziś widziałam tą sukienkę,śliczna,też pomyślałam o chrzcie

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:34   #951
tassia
Zakorzenienie

kama piekna ta sukienusia
rozmiary od 68 to rzeczywiscie na wiosne ale bomba

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:41   #952
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

była u mnie M. i prawie cały dzień się uczyłyśmy
jak ja nie chcę tam jechaććććććććććććć
Stary 2013-11-23, 19:16   #953
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego
Cytat:

do snu na wieczór lasek w dzień jakaś muzyczka środkowa najrzadziej bo mnie irytuje
A ja najczęściej puszczam właśnie tą środkową
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:30   #954
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja urodziłam 2,5 miesiąca temu i nadal nie mam
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a moze uzywajcie akumulatorkow?

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja najczęściej puszczam właśnie tą środkową

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:34   #955
83monia
Zakorzenienie

wieciem takie akumulatorki kupuje sie raz i laduje potem. jeden wydatek tylko. bo rzeczywiscie mozna zbankrutowac

Stary 2013-11-23, 19:38   #956
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
wieciem takie akumulatorki kupuje sie raz i laduje potem. jeden wydatek tylko. bo rzeczywiscie mozna zbankrutowac
świetna rzecz
Stary 2013-11-23, 19:42   #957
83monia
Zakorzenienie

ja :) - mam pytanie co do twojej zlamanej kosci - ile to bedzie sie zrastalo?

@ - poprzednio karmiac kp nie mialam @ 1,5 roku!

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-11-23 o 19:43
Stary 2013-11-23, 19:48   #958
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
ja :) - mam pytanie co do twojej zlamanej kosci - ile to bedzie sie zrastalo?

@ - poprzednio karmiac kp nie mialam @ 1,5 roku!
Karmilas tak dlugo czy tak dlugonie bylo@

Mnie dzisiaj bolalo jak na @ ale byly tylko uplawy jakis i tyle

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Moje dziecko dzisiaj spiewalo
Przedrzeznial edzie i olge w the voice hehe

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:53   #959
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Julian w końcu padł Ale choć popłakiwał już ze zmęczenia w łóżeczku to i tak sam nie usnął. Musiałam wziąć go na ręce i chwilę pobujać Mam nadzieję, że będzie spał do rana.
Tak w ogóle to obudził się ni stąd ni zowąd po 1,5 h od wieczornej wyżerki. Matka pół Karmi zdążyła wydudnić, więc musiała dać mm. Julek wypił 200 ml Ja nie wiem, co z tym dzieckiem. Tyle je Jutro może będą wyniki testu, który mam nadzieję wykluczy nietolerancję laktozy, a jeśli nie to idziemy do dobrego pediatry.

Mój chyba tego triku nie lubi, bo nawet przed chwilą ze zniecierpliwieniem zrywał pieluchę z główki

Mój śpi tylko tak. Od kilku tygodni. Nie śpi na brzuszku, na boczkach też nie, choć wiem, że powinnam go kłaść

My - co łaska - daliśmy 150 zł. Płaciliśmy tydzień przed uroczystością jak poszliśmy załatwić formalności, ale w dzień chrztu widziałam, że ludzie dawali w zakrystii tuż przed mszą.

Zawsze powtarzam, że to cud.

Kładź go częściej na brzuszku. Pilnuj, żeby rączki były przy ciałku, nie rozjeżdżały się, a łokietki pod barkami.

Julek też tak potrafi Pochwaliłam go przy naszej rehabilitance, ale ona ostudziła radość mówiąc, że w tym wieku to zwykła utrata równowagi Pisałam już dziś o tym.

Papuga, musisz! Zapomnij o nim Dałaś mu już wystarczająco wiele szans. Z żadnej nie skorzystał.

Nie wierzę, że nie masz żadnej kumpeli?

Nie mam na prawdę.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:57   #960
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Niby tak. Ale do tej karuzelki wchodzą 3 duże baterie r20, i jak już kiedyś patrzyłam nie dość, że te akumulatorki są drogie to ładowarka też ma niezłą cenę.

Ja za zwykłą baterie r20 (panasonic) daje 2,10 zł. Więc myślę, że raczej taniej mnie wyjdzie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości