Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 15:31   #1591
monijaaa
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Następna z ciastem, oszaleję przez Was mam takie ciągoty na słodkie, że szok! Ramona co za ciacho nam upiekłaś?

Ja chyba dziś upieke karpatkę, TZet ma ochotę, zrobie Mu ta przyjemność

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Naprawdę sprawdza jej się? Ja chciałam taki jak młody pełzał ale czytałam opinie, że przy parkietach lepiej mop obrotowy viledy, tzn ten płaski mam, naprawdę super jest

Sprawdza się, Ona Nim okna myje, fugi czyści, wszystko co się da nim robi i jest dobry dla alergików

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Ale senna jestem, masakra. Za pol godziny wychodze z firmy i jedziemy z Tzetem do mojej mamy obgadac kwestie wigilii.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 15:41   #1592
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Ramona co za ciacho nam upiekłaś?
spód na la biszkopt z 3 jaj, ze śliwkami węgierkami i kruszonką
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 15:44   #1593
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry.

I już po wizycie u teściowej, normalnie jak słyszę co teściowa mówi o tej siostrze TŻ to mam ochotę krzyczeć, i w ogóle - działa mi na nerwy. Zapowiedziałam że 8 grudnia, na żaden roczek się nie wybieram, jak TŻ zapytał dlaczego - po prostu nikt mnie nie będzie obrażał, i mojego dziecka!! Mniejsza z tym już.. Nie będę się denerwować..

Ja tylko na chwilę, czy któraś z dziewczyn byłaby zainteresowana kupnem używanych spodniami ciążowymi H&M z pasem ciążowym rozm. 38.

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 15:47   #1594
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Sie napracowałaś
dzięki
teraz padam na twarz, odpoczywam, a jeszcze mężowi będę musiała obiad przyszykować, a nie chce mi się już

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

I już po wizycie u teściowej, normalnie jak słyszę co teściowa mówi o tej siostrze TŻ to mam ochotę krzyczeć, i w ogóle - działa mi na nerwy. Zapowiedziałam że 8 grudnia, na żaden roczek się nie wybieram, jak TŻ zapytał dlaczego - po prostu nikt mnie nie będzie obrażał, i mojego dziecka!! Mniejsza z tym już.. Nie będę się denerwować..
Stary 2013-11-23, 16:37   #1595
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
agaaga89 no udało mi się. ja testowałam już rożne żele, krem bb itd. a największy prezent do testowania, oprocz tej golarki to był depilator z brauna. może stwierdzili , że zrobiłam to rzetelnie?
szczęściara z Ciebie...
Ja swojego też zgłosiłam do testowania i się nie załapał
A jak były te depilatory z brauna, to też się zgłaszałam i nic...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:29   #1596
pomarancza24
Zadomowienie

Selenti dobrze ze dziś juz lepiej;-)
Też chcę mieć taki poród jak Nemesis:-D
Przy każdym opisie porodu płacze;-)

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
O, dziękuję za info! Poślę Męża, bo mam ostatni listek, a ostatnio płaciłam coś ponad 55zł

No to super, że nic Cię nie rozłożyło

Chyba ugotuję dziś ogórkową, bo mam na nią chcice

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Ja mam i to bardzo często. Wcześniej bolał mnie brzuch, jak na @ a teraz głównie tak nisko, raz jedna raz druga strona.

A zapomniałam się pochwalić, że wczoraj dzidziulek tak szalał w brzuszku, że mąż ręką wyczuwał
Też już bym chciała:-D

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
I to jeszcze kisiel żurawinowy
Pół szklanki rozlał tż, drugie pół teraz wciągam
Ja nie lubię kisielu że względu na konsystencję, ale budyń za Mną Chodzi z ciasteczkami bebe;-)

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
na całe szczęście nie ma
To super

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Madziula dziś już lepiej chociaz czuję taki dyskomfort w okolicy żołądka ale niegroźny , no i jednak przez wczorajszą głodówkę jestem trochę osłabiona.
Do Ilkas napisałam PW że się martwimy na razie brak odpowiedzi.
A co to TŻ jest – gorączka czy coś poważniejszego ??

Light nie wróciło zupę też już zjadłam i się trzyma jeszcze w żołądku :P

Donuś ja teraz biorę tylko Materna Centrum.

Mala85 mi po odstawieniu duphastonu mdłości mineły tak jak i zawroty głowy.
To chyba normalne te bóle brzucha , ja też tak czasem mam .
No ja słyszałam że z niedz na pon ma spaść śnieg. Ale my kombinezon też już dla Oskara mamy

Magdi za ruchy dzidziusia

Carmena dobrze że plamień już nie ma

Coodmalina zdrówka dla Ziuta.

A ja przez wczorajsze i dzisiejsze jeszcze osłabienie mam lenia i chyba dziś nie sprzątam :P w sumie od pon zamierzam brać się za generalne porządki świąteczne.

Oskar śpi, TŻ też i wiecie co i ja chyba pójdę :P

To jak któraś chce to tu jest mój opis porodu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2128
Też mogę taki mieć rozwalił mnie moment o tzcie, kobieta rodzi i z nią wszystko ok, wszystko przetrwa a facetom wiecznie słabo. Jak widziałam kilka godzin po porodzie moja siostrę, to ona piękna, zadowolona a jej mąż blady i wyglądał jakby to on rodzil...

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
To jest jeden z nielicznych filmów, który mi sie nigdy nie znudzi
Tak jak mojemu mężowi, już zapowiedział że w sobotę nigdzie nie idziemy, pyszna kolacja i film. ... Ja posiedzę z wami;-)

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Heeeej ja tylko na chwilkę

Jestem po badaniu z dzieciątkiem wszystko ok

Wstydliwe bo akurat w tym miejscu przysłoniło się pępowiną hihi i nie pokazało się . Ale najważniejsze ze zdrowe!!

A teraz mykam na imieniny

Miłej soboty!!!
To super

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to dzis miałam pracowity dzień
wysprzatałam na błysk pokój, odkurzyłam, umyłam okno, w kuchni też
do tego pierwszy raz wyszorowałam tak dokładnie okap, umyłam wszystkie fronty (mam strasznie brudzącą płytę ), lodówkę, piekarnik, mikrofalę, okna w łazience, łazienkę - myślicie, ze dopadł mnie już syndrom wicia gniazda ?

a no i dobra wiadomość - tesc zaczął znosić meble na dół
Faktycznie się napracowałaś, ja byłam w pracy i na targach kosmetyczno fryzjerskich, Przyjechalam wykończona bo tam pełno ludzi i głośno. ...

Edytowane przez pomarancza24
Czas edycji: 2013-11-23 o 17:46
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:23   #1597
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

Carmenaa co to masz za avatara?? hahaha teraz zauważyłam, że to coś się rusza jakby mówiło, że jest głodne: ama ama ama
nie wiem, kiedyś go znalazłam i mi się spodobał w staraczkowym śmieją się, że wygląda jak zgłodniała szyjka macicy w trakcie owulacji

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

To jak któraś chce to tu jest mój opis porodu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2128
brzmi pięknie mojego bym tak pięknie nie opisała, chociaż wiadomo mogło być gorzej, bo z komplikacjami.

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość

Swoją drogą jak będziemy mieli Synka to będzie miał na imię Kacperek właśnie po najmłodszym z Boskich Tomek twierdzi, że chce takiego bystrego synka
U nas też Kacperek jeśli chłopak, ale nie ze względu na Rodzinkę. Chociaż nie powiem mały jest świetny

Cytat:

a no i dobra wiadomość - tesc zaczął znosić meble na dół
nie wymusił na Ciebie pomocy czasem? wiesz w końcu siedzisz jak darmozjad i nic nie robisz

Cytat:
Mojemu Filipowi szalenie się podoba ten potworek z avatara Carmeny
mój synuś też go lubi

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Też mogę taki mieć rozwalił mnie moment o tzcie, kobieta rodzi i z nią wszystko ok, wszystko przetrwa a facetom wiecznie słabo. Jak widziałam kilka godzin po porodzie moja siostrę, to ona piękna, zadowolona a jej mąż blady i wyglądał jakby to on rodzil...
mój wyglądał przez jakiś czas jakby zobaczył śmierć....i ta maska mu nie schodziła w ogóle no ale ja nie wyglądałam lepiej

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:42   #1598
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
n

nie wymusił na Ciebie pomocy czasem? wiesz w końcu siedzisz jak darmozjad i nic nie robisz
wymusić nie wymusił, sam się za wszystko zabrał, w końcu trochę do dźwigania było pomogłam tylko przy skręcaniu szafy
Stary 2013-11-23, 18:56   #1599
VwVampirka
Zakorzenienie

Carmena, ten Twój robak z avatarka mnie hipnotyzuje Już któryś raz z kolei jak dochodzę do Twojego posta, to zapominam co wcześniej czytałam, zawieszam się i się na niego gapię

Byłam na krótkim spacerku po chlebek... powietrze fajne, w miarę ciepło... szkoda, że za każdym rogiem pełno żuli, bo chętnie bym sobie pospacerowała trochę... kiedyś uwielbiałam chodzić nocą... a teraz się po prostu boję

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:11   #1600
kaorlak
Zadomowienie

Jestem!
Niestety nie udało Nam się dotrzeć na świąteczny jarmark, bo deszcz się rozpadał, więc zostałyśmy z Misią w CH. Też długo nie wytrzymałyśmy, bo ludzi tyle, że nie było jak cokolwiek pooglądać. Niecierpię CH w weekendy!!!

Teraz Misia już padła, a ja siedzę sama w domu

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Carmena, ten Twój robak z avatarka mnie hipnotyzuje Już któryś raz z kolei jak dochodzę do Twojego posta, to zapominam co wcześniej czytałam, zawieszam się i się na niego gapię

Byłam na krótkim spacerku po chlebek... powietrze fajne, w miarę ciepło... szkoda, że za każdym rogiem pełno żuli, bo chętnie bym sobie pospacerowała trochę... kiedyś uwielbiałam chodzić nocą... a teraz się po prostu boję
Ja też tak mam z tym avatarem Carmeny

Co do chodzenia w nocy, to na studiach pracowałam w knajpie na wrocławskim rynku. Kilka razy w tygodniu wracałam autobusem sama!!! w środku nocy! Uwielbiałam tą pracę i do tej pory się zastanawiam jakim cudem nic mi się nigdy nie stało Teraz w życiu bym się tego nie podjęła
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 19:57   #1601
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć dziewczyny, my dzisiaj byliśmy cały dzień w Poznaniu. Najpierw zaliczyłam fryzjera w końcu, potem pojechaliśmy na jakieś zakupy świąteczne i jakiś obiad, później byliśmy zobaczyć nowe CH w Poznaniu kupiliśmy parę prezentów: dla mojej mamy, dla teściowej, dla siostrzeńców Macieja a ja sobie kupiłąm podkład revlon a potem spotkaliśmy się ze znajomymi wróciliśmy o 19 i od razu szybka akcja z kąpaniem Hani. Musiałam się mocno nagimnastykować, zeby nie zasnęła w drodze powrotnej
Wróciłam mega głodna i wciągnęłam już 4 mandarynki... jeszcze 2 zostały w domu i teraz leżą i kuszą

Zaraz spróbuję Was nadrobić, mam nadzieję, ze mi się to uda

Miłego wieczora

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Czytałam opis porodu Nemosek i mnie dziewczyna zadziwiła, że tyle w domu wytrzymała ja bym leciała do szpitala jak tylko skurcze zrobiłyby się regularne

Co do kreski na brzuchu to mi jeszcze nie zniknęła po Hani, więc mam

Nikii bardzo się cieszę, że dzisiaj się czujesz lepiej

Magdi i jak ugotowałaś ogórkową? Bo ja właśnie się dowiedziałam, że moja mamusia zrobiła więc jutro zjem
I gratuluję cudownych ruchów!

Selenity bardzo się cieszę, że dzisiaj już lepiej uffff… czytałam i czytałam i czekałam na wiadomość od Ciebie jak się czujesz dzisiaj na szczęście już jest znaczna poprawa i wykuruj na spokojnie ten katarek

Coodmalina – zdrówka dla Ziuta

Lucynka to super, gratuluję udanej wizyty

Gosius się nie denerwuj, nie myśl o tym i już
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 20:05   #1602
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
n

U nas też Kacperek jeśli chłopak, ale nie ze względu na Rodzinkę. Chociaż nie powiem mały jest świetny

Ja wcześniej sie juz zastanawialam nad Kacperkiem, ale po kulku odcinkach upewniłm sie, że to jest "to "

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 20:26   #1603
sylvuniaa84
Zadomowienie

mogę dopisać sie do wątku?
Stary 2013-11-23, 20:32   #1604
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Udało mi się do was zajrzeć na chwilkę... Nie będę nadrabiała...
Widziałam że Lucynce udała się wizyta

Dzień miałam ogólnie w porządku, ale jego koniec mnie załamał. Odkąd mieszkamy z rodzicami już prawie 2 lata kontakty z moją mama między nami są różne. Niestety nie działam tak jak ona, mam inne priorytety no i ona pewnych rzeczy nie rozumie.

Dziś mnie hasłem zaskoczyła nawet nie chce mi się cytować... Ja tylko spokojnie odpowiedziałam że Nie wiem co mam jej odpowiedzieć. A ona zbulwersowana odpowiedziała że to miał być żart... ja nie lubie żartować z pewnych spraw...

Trzasnęła drzwiami powiedziała że do mnie lepiej się nie odzywać, nakręciła sie... Poszłam spokojnie do jej pokoju chciałam wytłumaczyć co mi się nie spodobało, dlaczego nie potraktowałam tego jak żart... No ale ona już była na maxa nakręcona... I ogólnie kazała mi wyjść z jej pokoju (pierwszy raz mnie z niego wyrzuciła)

Mam taki niesmak i zastanawiam się jak powinnam się zachować... Ale nie czuje się winna, chciałam z nią na spokojnie pogadać wytłumaczyć... Nie dało się.

Teraz mnie czeka kilka dni tzw cichych dni...

czasem jak czytam jakie wy macie kontakty z mamami to wydaje mi się że tylko ja nie potrafie się ze swoją dogadać, aż mi się płakać chce

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 20:35   #1605
janeczka7891
Zadomowienie

Hejka
witam się wieczornie, wpadłam tylko na chwilę.
"Przeleciałam Was na szybko" ale jakoś nie mam siły odpisywać i cytować...
Dziś mój bąbel dał mi troszkę popalić, spać po południu nie chciał ale po długim płaczu wkoncu zasnął, teraz tez nie dawno arie operową odwalił i patrzy na bajkę. Mnie strasznie głowa dziś bolała, tz posprzatal, zrobił obiad, pranie, kolacje teraz popija sobie whisky )nalezy mu sie Ja zmykam. Coś mnie tak dziwnie tli w oczach i ta głowa................
Stary 2013-11-23, 20:39   #1606
Ramona_85
Zakorzenienie

Justynka współczuję ja też nie lubię gniewać się ze swoją mamą, zwłaszcza teraz, kiedy rzadko się widzimy, to unikam wszelakich kłótni

pomagałam tesciowej w wyrzucaniu starych bubli z szafy, wiecie jakies stare przybrania świec od chrztu, stare książki do testów na prawko, stare kosmetyki, tam jest wszystko dobrze, że jeszcze chce się tego pozbyć, a nie będzie z powrotem chomikować na "nowym" miejscu

teść już poszedł
Stary 2013-11-23, 20:42   #1607
anulka3999
Rozeznanie

Dziewczyny z powodu dalszego braku kompa nie odp. Ale czytam.
Ja z szybkim pytaniem , czy tez nie dajecie rady tyle chodzic co wczesniej? Ja po dluzszym spacerku musze siadac bo prawie mdleje i dusze sie.
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 20:50   #1608
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Sylvunia witamy i zapraszamy... Napisz coś o sobie...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Justynka współczuję ja też nie lubię gniewać się ze swoją mamą, zwłaszcza teraz, kiedy rzadko się widzimy, to unikam wszelakich kłótni

No ja z nią mieszkam więc nie mogę się ciągle zastanawiać czy tym razem odpowiednio zareagowałam... Bez sensu...

Fajnie że teściowie sie już przenoszą

Mama Franka

Stary 2013-11-23, 20:52   #1609
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Ja nie lubię kisielu że względu na konsystencję, ale budyń za Mną Chodzi z ciasteczkami bebe;-)

Mój bratanek mówi o kisielu: dobre te gluty ciocia :p
Heh mój też ledwo się trzymał nawet po drzemce w dzień

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Wow to długo masz

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witaj Napisz coś o sobie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Hejka
witam się wieczornie, wpadłam tylko na chwilę.
"Przeleciałam Was na szybko" ale jakoś nie mam siły odpisywać i cytować...
Dziś mój bąbel dał mi troszkę popalić, spać po południu nie chciał ale po długim płaczu wkoncu zasnął, teraz tez nie dawno arie operową odwalił i patrzy na bajkę. Mnie strasznie głowa dziś bolała, tz posprzatal, zrobił obiad, pranie, kolacje teraz popija sobie whisky )nalezy mu sie Ja zmykam. Coś mnie tak dziwnie tli w oczach i ta głowa................
No wiesz
Mój też sie buntuje jeszcze nie śpi siedziałam z nim godzinę teraz Tż śpiewa mu aaa kotki dwa mały Oliś pójdzie spać a Olaf mu odpowiada tak Ciekawe czy zadziała

No my po gościach, chętne na ciasto? Bo nie wszystko się uadło wydać, a nam długo schodzi

Mała
dzięki
Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Ja z szybkim pytaniem , czy tez nie dajecie rady tyle chodzic co wczesniej? Ja po dluzszym spacerku musze siadac bo prawie mdleje i dusze sie.

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 20:58   #1610
sylvuniaa84
Zadomowienie

Wiec tak - to moja druga ciąża obecnie 8 tydz i 3 dni.Bedzie CC ustalona na 18 czerwca czyli dwa tyg przed terminem bo termin wypadal by na 5 lipca.Mezatka oczywiście od wieków hehe mam juz 11 letnia córę.obecna ciąża planowana oczywiście,tylko teraz sie dziwie czemu tyle z tym zwlekalam...Biorę luteine od 5 tyg - zalecił lekarz tak dla bezpieczeństwa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-23, 21:04   #1611
asiulka_22
Zakorzenienie

Hej ja tak na szybko. Z telefonu odpisuje ale wszystko nadrobilam. Słuchajcie zrobiłam dziś głupote. Nadrobilam się piwka owocowego 2.5 procenta miały ale. Tylko dwa łyczki. Siedzimy właśnie. Na imieninach u teścia zagladne później. Buziaki
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 21:10   #1612
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:

Magdi i jak ugotowałaś ogórkową? Bo ja właśnie się dowiedziałam, że moja mamusia zrobiła więc jutro zjem
I gratuluję cudownych ruchów!
Dziękuję
Ugotowałam ...cały gar! Będziemy jeść ze trzy dni Pycha

Cytat:
Pewnie, że możesz Witaj

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Dzień miałam ogólnie w porządku, ale jego koniec mnie załamał. Odkąd mieszkamy z rodzicami już prawie 2 lata kontakty z moją mama między nami są różne. Niestety nie działam tak jak ona, mam inne priorytety no i ona pewnych rzeczy nie rozumie.

Dziś mnie hasłem zaskoczyła nawet nie chce mi się cytować... Ja tylko spokojnie odpowiedziałam że Nie wiem co mam jej odpowiedzieć. A ona zbulwersowana odpowiedziała że to miał być żart... ja nie lubie żartować z pewnych spraw...

Trzasnęła drzwiami powiedziała że do mnie lepiej się nie odzywać, nakręciła sie... Poszłam spokojnie do jej pokoju chciałam wytłumaczyć co mi się nie spodobało, dlaczego nie potraktowałam tego jak żart... No ale ona już była na maxa nakręcona... I ogólnie kazała mi wyjść z jej pokoju (pierwszy raz mnie z niego wyrzuciła)

Mam taki niesmak i zastanawiam się jak powinnam się zachować... Ale nie czuje się winna, chciałam z nią na spokojnie pogadać wytłumaczyć... Nie dało się.

Teraz mnie czeka kilka dni tzw cichych dni...

czasem jak czytam jakie wy macie kontakty z mamami to wydaje mi się że tylko ja nie potrafie się ze swoją dogadać, aż mi się płakać chce
Mama pierwszy raz się tak zachowała?
Nie przejmuj się - minie Jej, a Tobie nie wolno się stresować

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Nie daję Też się szybko męczę

Cytat:
No my po gościach, chętne na ciasto? Bo nie wszystko się uadło wydać, a nam długo schodzi
Ja, ja! Miała piec marchewkowe, ale już nie dałam rady...a jutro znajomi na kawę wpadają Rzuć kawałkiem

Idę do wanny - później jeszcze zajrzę

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 21:16   #1613
JJJustynAAA
Zakorzenienie

MAGDI mama moja ma czasem naapady zlosci. Ale ostatnio jakby rzadziej az do dzis... smutno mi przez nia... fakt przejdzie jej napewno tylko ile to bedzie frwalo... przepraszam ze was tak mecze...

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

Stary 2013-11-23, 21:16   #1614
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
A ta kreska to taka pionowa wzdłuż pepka? Czy każda kobieta ją bedzie miała?
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jestem!
Niestety nie udało Nam się dotrzeć na świąteczny jarmark, bo deszcz się rozpadał, więc zostałyśmy z Misią w CH. Też długo nie wytrzymałyśmy, bo ludzi tyle, że nie było jak cokolwiek pooglądać. Niecierpię CH w weekendy!!!
A my dotarliśmy na rynek, ale jakoś nie czułam jeszcze tej świątecznej atmosfery... No i się zawiodłam, bo kupiłam gorącą czekoladę i okazało się, że to był rzadki budyń teraz to ciężko znaleźć dobrą czekoladę do picia...
Cytat:
Cześć, jak się czujesz?
Cytat:
Szkoda, że tak daleko jesteś, na pewno bym wpadła ;P
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Hej ja tak na szybko. Z telefonu odpisuje ale wszystko nadrobilam. Słuchajcie zrobiłam dziś głupote. Nadrobilam się piwka owocowego 2.5 procenta miały ale. Tylko dwa łyczki. Siedzimy właśnie. Na imieninach u teścia zagladne później. Buziaki
oj tylko 2 łyki wzięłaś, nie schizuj się :P
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 21:19   #1615
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
MAGDI mama moja ma czasem naapady zlosci. Ale ostatnio jakby rzadziej az do dzis... smutno mi przez nia... fakt przejdzie jej napewno tylko ile to bedzie frwalo... przepraszam ze was tak mecze...

Moja mama też tak miała, jak zaczynała menopauzę. Teraz już jest znacznie lepiej. Może to to?
Stary 2013-11-23, 21:20   #1616
Nikii89
Zakorzenienie

Gosius jest to owszem Twoja decyzja , ale z jednej strony co jest winne dziecko??

Pomarańcza ja i tak jestem dumna z TŻ że tyle wytrzymał, bo on nie przepada za krwią itp. :P

Carmena a ja nie wiem dlaczego ale mnie ten robaczek z avatarka jakoś denerwuje

Sylvuniaa84 witaj a z jakiego powodu CC coś ze zdrowiem ?? oczywiście nie chcesz nie odpowiadaj

Justyna daj dzisiaj spokój i spróbuj jutro pogadać na spokojnie z mamą Ja nie mam z moją zbytnio dobrego kontaktu , jakoś nie wiem o czym z nią rozmawiać. Za dużo złych rzeczy mi czasem robiła swoimi tekstami itp.

Anulka powiem że też się szybciej męczę

Janeczka niby „przeleciałaś” a ja nic nie poczułam

ja po południowej drzemce dostałam takiego powera że posprzątałam generalnie sypialnię

Cieszę się że podobał Wam się mój opis porodu

Co do chodzenie nocą to z centrum miasta do mnie idzie się lasem gdzie nie ma latarni i chodząc jeszcze do gimnazjum i liceum to nie bałam się tak wracać, ale z wiekiem już się boję i sama bym nie poszła.

Swoją drogą miałam kiedyś taką sytuację że szłam tym lasem w zimie lewą stroną i nagle tak jakby jakiś głos mówił mi "przejdź na druga stronę" więc przeszłam i wiecie co?? w miejscu w którym bym była jakbym została po tej lewej stronie to na głowę spadłby mi gruby konar drzewa.

Oskar też miał być Kacprem Ale tak ma na drugie
Stary 2013-11-23, 21:22   #1617
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej
nadrobiłam Was

ale mnie dziś mężul wkurzył, głowa mnie cały dzień bolała, Iga marudna , do tego spać nie chciała w ogóle dziś, więc myślałam że on się trochę nią zajmie dziś, a on sobie na mecz pojechał w dodatku w godzinach gdy Ige trzeba kąpać i położyć spać.
Wnerwił mnie.

co do kreski na brzuchu, ja nie mam bo i z Igą mi poźno wyszła, ale za to długo się utrzymywała

obejrze mam talent do końca i idę chyba spać, bo dzisiejsza nocka była straszna, chyba każdą godzinę na zegarze widziałam

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 21:22   #1618
Nikii89
Zakorzenienie

Seleniti a jak tam mama TŻ cieszy się już bardziej z wnuka ? No i czy tata TŻ już wie??
Stary 2013-11-23, 21:25   #1619
JJJustynAAA
Zakorzenienie

NIKI, EMILIA moja mama menopauze ma juz za soba... ja staralam sie juz nie raz ugryzc w jezyk... no a dzis nie potraktowalam jej tekstu jak zart i buch... mega problem i krzyk...

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

NIKI awatat carmen tez mnie drazni;D

Mama Franka

Stary 2013-11-23, 21:31   #1620
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Dwa lyczki to nic wielkiego,choć ja w ciąży strasznie bałam się nawet lyczka...
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości