Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 21:51   #991
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witam!
Tassiu brawa dla Twojego synusia!Zdolniacha mały
bojatoja-gratulacje z okazji skończenia 3 miesiąca!
rusałko-ja tez dzięki gorgulkowi napaliłam się na Tuletyle ze nowe jest troszke za drogie dlatego poluje na uzywke
to już wiem kto mi aukcje podbija

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
do snu na wieczór lasek w dzień jakaś muzyczka środkowa najrzadziej bo mnie irytuje
mnie też taka nie wesoła jest
Stary 2013-11-23, 22:20   #992
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
do snu na wieczór lasek w dzień jakaś muzyczka środkowa najrzadziej bo mnie irytuje
my też do snu słuchamy tego lasu, nawet mnie się przy tym lepiej zasypia

gorzej jak faktycznie pojedziemy na Święta i Nowy Rok to T.
to będzie lipa, chyba, że na YT się coś znajdzie do snu..

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-11-23 o 22:22
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 22:24   #993
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
my też do snu słuchamy tego lasu, nawet mnie się przy tym lepiej zasypia

gorzej jak faktycznie pojedziemy na Święta i Nowy Rok to T.
to będzie lipa, chyba, że na YT się coś znajdzie do snu..
przecież możesz zabrać karuzelkę ze sobą- nie musisz jej mocować- wystrazy, że włączysz samą muzykę

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 22:34   #994
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
przecież możesz zabrać karuzelkę ze sobą- nie musisz jej mocować- wystrazy, że włączysz samą muzykę
albo, albo... mogę nagrać na komórkę ten dźwięk i zapętlić przy odtwarzaniu zawsze lżej i tak biorąc pod uwagę wózek będzie ciężko w dosłownym tego słowa znaczeniu
Stary 2013-11-23, 22:47   #995
karolson
Zakorzenienie

Ubije jutro tza.. bylismy u znajomych..teraz on spi na podlodze w ubraniu a ja walcze z Filipem ktory chyba wkoncu padl cumkajac na sucho cyca po poltorej godziny walki od przyjscia do domu. Dodam ze spal dzis w dzien max 1,5 lacznie...

Narobilyscie.mi.ochoty na nosidlo.. tyle ze ja bym uzywala tylko w domu wiec niewiem czy jej sens uczyc tego Fifka
Stary 2013-11-23, 22:49   #996
ladanseuse14
Zakorzenienie

D. wrócił z pracy, zamarynował mięso w jakiś tajemniczy sposób podsmażył warzywa chińskie, ugotował ryż, zmieszał całość razem i powiem wam, że dawno czegoś tak dobrego nie jadłam! zrobił mi całego woka żebym do wawy miała cały dzień co jeść bo ja kibluję od rana do 19 na sali i nie mam kiedy nawet czasem do wc iść

musiałam się pochwalić

ja już spakowana, umyta, w piżamce leżę i odpoczywam a ten od powrotu z pracy zapierdziela w kuchni a ja jeszcze pierwszy raz od lipca wymalowałam sobie pazurki

idę spać bo o 2:40 trzeba wstać na pociąg
do pon lub wt

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-11-23 o 22:50
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 22:52   #997
kaska87
Zakorzenienie

Ladan ja chcę przepis!
do zobaczenie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 22:53   #998
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Ladan ja chcę przepis!
do zobaczenie
co Ty nawet mi nie dał
podpatrzyłam tylko sos sojowy, grzyby, miód... pewnie jeszcze jakieś przyprawy, oliwa
Stary 2013-11-23, 22:57   #999
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Kłótnia z TŻ, spię na kanapie. Zepsuł mi końcówkę urodzin...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 22:57   #1000
Madziuchna27
Zakorzenienie

My po wizycie mojej przyjaciółki i jej małża Dopiero dziś pierwszy raz widziała Julka Było sympatycznie i mały był nawet całkiem grzeczny, oprócz szopki, jaką odstawił przy cycu (choć od dziś wiem, dlaczego czasem tak się zachowuje )
Dostaliśmy piękne prezenty od niej i od jej starszej siostry, która mieszka w UK, a którą ja od zawsze traktuję jak siostrę i vice versa Serio, E. kupiła dokładnie to, co potrzebowałam, a czego nie miałam - śpiworek ze Smyka i album maluszka na zdjęcia i wpisy Z Londonu Julek dostał trzypak porządnych pajacyków z Nexta, trzypak body i dwie bluzeczki

Ale są też nieciekawe wiadomości na dziś TŻ odebrał wyniki testu Kerrego i wyszło, że Julek ma nietolerancję laktozy. I to chyba poważną, bo na wyniku są aż cztery plusiki, z czego jeden to słaba, a cztery to maksimum Wiem, wiem, że to nie koniec świata, że Julek jest zdrowy, ale mam żal, że tak późno to sprawdziliśmy i biedak się męczył tyle tygodni. Na razie ściągam początkowe mleko, a dopiero potem podaję pierś, co jest mega ciężkie, bo w tym czasie Julek płuca wypluwa, a poza tym, myślę, że mam mało pokarmu i tych 30 ml mi zwyczajnie szkoda wylewać, ale cóż... W poniedziałek będę dzwonić do profesora, który jest ponoć dobrym specjalistą, i będę prosić o jak najszybszą wizytę. Oby się udało

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 23:03   #1001
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
D. wrócił z pracy, zamarynował mięso w jakiś tajemniczy sposób podsmażył warzywa chińskie, ugotował ryż, zmieszał całość razem i powiem wam, że dawno czegoś tak dobrego nie jadłam! zrobił mi całego woka żebym do wawy miała cały dzień co jeść bo ja kibluję od rana do 19 na sali i nie mam kiedy nawet czasem do wc iść

musiałam się pochwalić

ja już spakowana, umyta, w piżamce leżę i odpoczywam a ten od powrotu z pracy zapierdziela w kuchni a ja jeszcze pierwszy raz od lipca wymalowałam sobie pazurki

do pon lub wt
robisz smaka a ja głodna jak fiks
kruche ciastka z cukrem uśmiechają się do mnie z kuchni i walczę ze sobą by nie podjadać

3maj się

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

o rany.. co odwalił?

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
My po wizycie mojej przyjaciółki i jej małża Dopiero dziś pierwszy raz widziała Julka Było sympatycznie i mały był nawet całkiem grzeczny, oprócz szopki, jaką odstawił przy cycu (choć od dziś wiem, dlaczego czasem tak się zachowuje )
Dostaliśmy piękne prezenty od niej i od jej starszej siostry, która mieszka w UK, a którą ja od zawsze traktuję jak siostrę i vice versa Serio, E. kupiła dokładnie to, co potrzebowałam, a czego nie miałam - śpiworek ze Smyka i album maluszka na zdjęcia i wpisy Z Londonu Julek dostał trzypak porządnych pajacyków z Nexta, trzypak body i dwie bluzeczki

Ale są też nieciekawe wiadomości na dziś TŻ odebrał wyniki testu Kerrego i wyszło, że Julek ma nietolerancję laktozy. I to chyba poważną, bo na wyniku są aż cztery plusiki, z czego jeden to słaba, a cztery to maksimum Wiem, wiem, że to nie koniec świata, że Julek jest zdrowy, ale mam żal, że tak późno to sprawdziliśmy i biedak się męczył tyle tygodni. Na razie ściągam początkowe mleko, a dopiero potem podaję pierś, co jest mega ciężkie, bo w tym czasie Julek płuca wypluwa, a poza tym, myślę, że mam mało pokarmu i tych 30 ml mi zwyczajnie szkoda wylewać, ale cóż... W poniedziałek będę dzwonić do profesora, który jest ponoć dobrym specjalistą, i będę prosić o jak najszybszą wizytę. Oby się udało
Super że dzień udany.

Biedny Julek

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 23:14   #1002
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

musiałam się pochwalić

do pon lub wt
Też mam pomalowane

Cytat:

Ile placiliscie i gdzie robiliscie?? Bo ja myślę, czy u Enci nie potwierdzic badaniami, bo z obserwacji wychodzi mi ta laktoza... Napiszesz mi pw? bo mamy chrzest i chyba.nie dam rady doczytac...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 23:25   #1003
kama1987
Rozeznanie

Pisałam Wam, że moje dziecko przed 22 spało. No to o 22 się obudziła i usypia dopiero przy dźwięku suszarki. Godzinę temu nie myślała wcale iść spać tylko się do mnie uśmiechała. Mam nadzieję że szybko uśnie bo chcę się iść okąpać... Szkoda że TZ w pracy na noc, by ją pewnie szybko uśpił.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
rozumiem
a gdybyś znów przerzuciła ja do piersi nr 1? próbowałaś kiedys?
Próbowałam, ale to niestety nic nie daje Ale na dzień dzisiejszy coraz mniej ją dokarmiam mm.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 00:12   #1004
ja :)
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Nie mam coś ostatnio weny na wizaż. Podczytuje Was przy karmieniu z telefonu, ale też nie zawsze, bo ewidentnie małą skok dopadł. Przy cycu wariuje, raz chce cyca, zaraz odsuwa i znowu chce i znowu odsuwa i warczy przy tym jak lew. Nie wiadomo o co jej chodzi. I w dzień czasem potrafi przespać 4h bez jedzenia, a czasem chce jeść co 30 min. I bądź tu mądry.. Mam nadzieję, że to się zaraz skończy.
Poza tym już nie śpi tak dużo tylko zrobiła się strasznie ciekawska i chce oglądać świat non stop, ale to akurat chyba dobrze.

Od kilku dni śpi trochę dłużej - po kąpieli o 20.00 jemy i śpi do 2 w nocy ciągiem więc jes progress. Wczoraj chciałam sprawdzić czy jak położe ją 2h później to obudzi się o 4tej ale niestety tak to nie działa

Dziś odwiedzili nas znajomi i mała była tak grzeczna (a to jej godziny marudzenia były), że chyba będę zaprasać gości codziennie

To tyle u mnie, mam nadzieję, że niedługo jedzenie Poli się ustabilzuje i będę z Wami bardziej na bieżąco

Pozdrawiam wszystkie mamuśki i maluszki
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 00:21   #1005
nena_milka
Wtajemniczenie

MADZIUCHNA

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ubije jutro tza.. bylismy u znajomych..teraz on spi na podlodze w ubraniu a ja walcze z Filipem ktory chyba wkoncu padl cumkajac na sucho cyca po poltorej godziny walki od przyjscia do domu. Dodam ze spal dzis w dzien max 1,5 lacznie...

Narobilyscie.mi.ochoty na nosidlo.. tyle ze ja bym uzywala tylko w domu wiec niewiem czy jej sens uczyc tego Fifka
Daj spokój. .. mój też do ubicia...

Cytat:
Nastepny w kolejce

Parapetowka się odbyła. .. Ubije go jutro. .. przysiegam... nie wiem jak można się aż tak upic... zarzygał pół sypialni, potem spał na kiblu a mi się chciało sikac a na sam koniec strzelił focha że śpie w salonie o ja durna przecież w sypialni tak ładnie pachnie
Dobrze że choć Nina jest grzeczna, ale też już miała dzisiaj dość bo usnęła po 23 dopiero. Jeden kumpel przyszedł z katarem i akurat dzisiaj postanowił przełamać się i wziął młodą na ręce a ja myślałam że wybuchne tam. Oczywiście mu powiwdziałam i ja odłozyl ale to nie zmienia faktu że można się samemu takich rzeczy domyślić mam dość. Jest 1 20 a ja leżę smierdzaca pod kocem na kanapie. Nie zdążyłam wykąpać się przed gośćmi bo miałam jazdę w kuchni i Ninę na cycu a teraz nie pójdę się kąpać bo się boję że nie usłyszę młodej i nie daj Boże ten łotr do niej wstanie padam na pysk
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 02:19   #1006
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hej mamusie
Marcin skończył dziś 6 tygodni, skok nadal trwa, niedawno go uspałam (kąpiel była o 19) a i tak sie wierci

papuga.. my mozemy do Ciebie pisać smsy

wystawiasz rachunki na macierzyńskim czy raczej nieoficjalnie? ja nadal nie wiem czy mozna co zus to inaczej,a w grudniu mam prowadzić warsztaty

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

wow super, mój malutki jeszcze nie potrafi takich wygibasów
mam pracownika wiec wystawiam
tez sie zastanawiam co zrobic
poniewaz moja praca wiaze sie z przybicicem.imiennej pieczatki wiec dowod by byl wiec narazie tego nie robie
zastanawiam sie czy po prostu nie zadwonic do zusu i sie nie zapytac

Cytat:
co Ty nawet mi nie dał
podpatrzyłam tylko sos sojowy, grzyby, miód... pewnie jeszcze jakieś przyprawy, oliwa
heh ja dzis podobne zarlo robilam
wolowine w sosie.ostrygowym z.pekinka i papryka i makaronem ryzowym
ale musze nowego woka kupic bo stary szwankuje

Macius robi nocny strajk
"nie bede jadl , nie bede spal , dajcie wy mi wszyscy swiety spokoj"
obudzily ga baki, pampek.pelny wiecpo zmiabie possal 3minuty cycka i teraz lezy i sie lampi w sufit
a ja nie wiem czy isc spac czy zaraz bedzie histeria

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 04:05   #1007
gorgulek
Zakorzenienie

Tassia moj to samo. Zjadl i teraz ani mysli spac. Zostaje dzis sama z dwojka dzieci. A Zuzia nie lubi dlugo spac wiec pewnie juz nie zasne dzis
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 07:09   #1008
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Nie pisz o swoim dziecku, że jest okropne. Ono jest po prostu malutkie i swoim płaczem okazuje swoje emocje, mówi do Ciebie, czegoś (nie)chce. To nie jest tak, że są tutaj mamy, których dzieci nigdy nie zapłakały, albo nie miały serdecznie wszystkiego dość. Ja ogólnie uważam, że mam córkę dość spokojną, ale np dzisiaj: najedzona, przebrana, dobrze ubrana-płacze. Z ciszyłam tv-płacze, podgłośniłam-płacze, wzięłam na ręce- o hoho cisza... za kilka minut płacz. Położyłam ją do rożka, płacz. Wzięłam na ręce-uspokoiła się... na chwilę i tak mi 2 h zleciały a ja myślałam, że mi kręgosłup wysiądzie. Byłam bardzo spokojna, bo na szczęście dzisiaj mojej mamuśki nie ma w chacie inaczej pewnie "dawałaby mi rady", które podniosłyby mi ciśnienie.
Wczoraj np zjadła o 21.00 a poszła spać około północy, bo zachciało jej się gaworzyć. Mąż zmęczony po pracy nie miał na nic siły, przeprosił mnie, że nawet nie jest w stanie jej uspać, bo ledwo stoi na nogach. Gdyby mała tylko sobie gaworzyła byłoby ok, ale ona zaczęła piszczeć słodko się do mnie uśmiechając. Głośno było na cały pokój, sąsiedzi na pewno słyszeli, ale miałam to ... też chciałam pójść spać, byłam zmęczona, niekiedy miałam wrażenie, że widzę ją podwójnie, ale bawiłam się z nią, aby się w końcu zmęczyła i padła mi na rękach.
Kiedy po urodzeniu Amelka, płakała aż się zanosiła, denerwowałam się, ale później doszło do mnie, że ona nie prosiła się na świat, to myśmy ją chcieli,stworzyli, więc teraz muszę umieć opanować wiele sytuacji. Takie myślenie za każdym razem mi pomagało.
.
klask i:
Cytat:
hmm...
już kilkakrotnie tu przeczytałam, że któreś z Was w trakcie karmienia skończyło się mleko i musiałyście dać mm bo piersi już puste..
i tak się zastanawiam, czy u mnie to jakoś dziwnie działa, czy Wy za szybko odstawiacie?
bo u mnie oczywiście też się zdarza,że wiem że Hania spiła z piersi całe mleko. ale ja jej wtedy nie odstawiam, daje jej ssać na sucho (ona nigdy przy tym nie protestuje) i po 3-5 minutach mleko znów napływa. jak mam jakiś kryzys i mimo np kolejnego napływu ona nadal chce więcej, to wtedy zmieniam pierś i znów Hania spija to co jest + to co potem od nowa napłynie. Jak rozkręcałam laktację, to zdarzało mi się tak zmieniać pierś z 2-3 razy i zawsze mleko napływało, więc właściwie nie mogło go zabraknąć...
czy naprawdę tylko ja tak mam
ja tak robiłam dopóki karmiłam z dwóch piersi, a młody teraz na razie z jednej się najada. Na suchy nie ciągnie, bo zaczyna płakać.
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
aha, jutro Kornel misi i Lenka angelikady kończą miesiąc, gdybym nie zajrzała jutro to juz teraz samych radości waszym maleństwom
i tym samym miesiąc na odchowalni, kiedy to minęło

Moje maleństwo ma miesiąc.

Wczoraj pojechałam z mamą na zakupy, młody jak zasnął w wózku o 10.30, tak obudził się w domu o 16, przez ten czas nie jadł. Potem zjadł, pogadał, zasnął o 19.30, obudził się o północy, a potem o 6 rano.

Moje dziecko swój skok postanowiło przespać chyba.
Teraz śpi u nas w łożku, leząc na brzuszku.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 07:36   #1009
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
hmm...
już kilkakrotnie tu przeczytałam, że któreś z Was w trakcie karmienia skończyło się mleko i musiałyście dać mm bo piersi już puste..
i tak się zastanawiam, czy u mnie to jakoś dziwnie działa, czy Wy za szybko odstawiacie?
bo u mnie oczywiście też się zdarza,że wiem że Hania spiła z piersi całe mleko. ale ja jej wtedy nie odstawiam, daje jej ssać na sucho (ona nigdy przy tym nie protestuje) i po 3-5 minutach mleko znów napływa. jak mam jakiś kryzys i mimo np kolejnego napływu ona nadal chce więcej, to wtedy zmieniam pierś i znów Hania spija to co jest + to co potem od nowa napłynie. Jak rozkręcałam laktację, to zdarzało mi się tak zmieniać pierś z 2-3 razy i zawsze mleko napływało, więc właściwie nie mogło go zabraknąć...

a kropelki jakieś dajesz?
tez mi naplywa, ale moje dziecko to z tych co najlepiej cala dobee by wisialo i ciumkalo i czasem jest zla ze po 5 min ssania na sucho nagle cos leci

daje lefax (zamiennik sab simpex) jak widze ze to brzuszek, ale nie cce dawac ciagle. czasem tylko ma takie momenty. wczoraj w koncu zrobila meeega kupe po 2 dniach i dziecko spokojne. ale dlaczego tak ma - skoro kupa rzadka - to nie wiem... wydaje mi sie ze powodem rozluznienia bylo to ze wypilam herbatke z kopru.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 07:39   #1010
ewacia85
Wtajemniczenie

jak czegos dzisiaj nie rozniose to bedzie cud albo trafie do wariatkowa
potrzebuje zamknięcia w izolatce na jakies 3 godzinki inaczej jak wybucne to nie recze za siebie.... tak mnie nosi a tz spi
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 07:45   #1011
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
potrzebuje zamknięcia w izolatce na jakies 3 godzinki inaczej jak wybucne to nie recze za siebie.... tak mnie nosi a tz spi
chciałabyś mieć w domu małe, ciemne i zakomnięte pomieszczenie, do którego mogłabyś wejść i z całych sił krzyknąc K***** MAĆ !!!??

Nie martw sie, ja też czasem o nim marzę

Stary 2013-11-24, 07:48   #1012
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
chciałabyś mieć w domu małe, ciemne i zakomnięte pomieszczenie, do którego mogłabyś wejść i z całych sił krzyknąc K***** MAĆ !!!??

dokładnie tego mi potrzeba
Stary 2013-11-24, 08:46   #1013
butterfly20
Zakorzenienie

heeej

Moja Tusia spała dzisiaj 8 godzin bez przerwy, potem ouudziła się,pojadła z 10 minut i zasnęła i lulu następne 4 godziny

Wczoraj byliśmy u mojego brata, ponad 5 godzin! Graliśmy w Monopoly i trochę zeszło, a Tusia była bardzo grzeczna
Mój bratanek (4 lata) głaskał ją po głowie, całował w policzki, dawał smoka...zakochany

Ok nadrobione,ale kolejność nie taka jak trzeba

Cytat:
hmm...

a kropelki jakieś dajesz?

i w ogóle nie będziesz wracać do pracy?

brawo

no własnie, Hania wczoraj skończyła 3 miesiące

ja karmię właściwie tylko na leżąco i zdarza się, że młoda lezy na plecach i tylko głowe ma zwróconą w stronę piersi
ale wydaje mi się, że o ile Maja nie wisi na piersi jakoś spektakularnie długo, to nie powinno jej zaszkodzić karmienie na boczku

Hmmm ja mam tak jak ty, aczkolwiek do tej pory było baaardzo rzadko,że mleko się skończyło a ona dalej chciała.

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Zrobiłam 1 Skalpel Jak oglądałam to myślałam że to takie nie męczące, a po połowie miałam dość Ale dotrwałam

Dlatego ja mam nadzieję ze to plamienie to tylko reakcja na ovulan i bo jakoś mi się nie tęskni za @

No właśnie Zuzia jak jest głodna i zje z obu piersi, to niestety na sucho nie będzie ssać tylko się wyrywa i krzyczy. Próbowałam jej dawać jak nic nie leci, ale u nas się to niestety nie sprawdza. Wiem, że po jakimś czasie znowu leci bo widzę jak odciągam
Ale dzisiaj zjadła z obu i zasnęła właśnie także bez dokarmiania się obejdzie

Ja też karmię na leżąco tak jak Ty, w szpitalu jak mi było na początku ciężko siedzieć to mi tak było wygodnie i się przyzwyczaiłam. Nie lubię karmić na siedząco, ale jak ktoś u nas jest i mała chce jeść to muszę bo idę do drugiego pokoju a tam nie mamy łóżka.
Ja z kolei tylko na siedząco, na leżąco w ogóle

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zapomniałam pochwalić Synka Nauczył się przekręcać z brzuszka na plecki zrobil to dziś kilka razy
Ale jaką ma technikę?To jak podnosi główkę czy jak normalnie leży?

Cytat:
bardzo dobrze

Poli, za pewne chodzi o przekazywanie bakterii... ja Hani w usta raczej nie całuje

Rodzina mi się pospała spi mąż i obie córy, a Marysia już z 2 tygodnie w domu w dzień nie spała... ale pogoda taka że się nie dziwię, ja przyciełam komara z Hanią z 40 minut i mi styknie, teraz spijam kawkę
Ja też nie całuję w ogóle w usta, tylko w poliki, czółko, włoski

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Od dziś zaczynam ćwiczyć Narazie Skalpel a potem się zobaczy. Mam nadzieję że wytrwam

Chciałabym żeby Zuzia tyle przybierała, ostatnio w ciągu tygodnia przybrała 170 g.

Mi się podoba http://www.hm.com/pl/product/18294?article=18294-A i chyba do chrztu ją kupię. Chcemy na wiosnę, także jak już będzie cieplej

chyba jak już potrafi samo siedzieć

też się chętnie dowiem, bo też tak robię

100 lat

No właśnie miałam też o to pisać, bo ja mam 9,5 tygodnia i mnie brzuch boli jak na @. I mam plamienie i właśnie nie wiem czy się zaczyna czy od tego że ovulan biorę I można przy kp no-spe??
Widziałam tę kieckę,ale właśnie te złote ozdobniki mnie nie przekonują.
U nas z braku czegoś lepszego będzie taka
http://allegro.pl/nowa-koronkowa-suk...702095132.html ale z fioletową wstążką

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kama piekna ta sukienusia
rozmiary od 68 to rzeczywiscie na wiosne ale bomba

Czemu 68 na wiosnę?Ja kupuję jej właśnie rozmiar 68, 62 miałaby za mały.

Cytat:
A czemu ty śpisz na kanapie, a nie on?

Cytat:

Ciuszki z Nexta są super

A czemu musisz najpierw ściągać mleko pocztkowe?
Czym się u Julka objawiała ta nietolerancja laktozy?

Trzymam kciuki za Julka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 08:47   #1014
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

jakbym.miala takie pomieszczenie to bym zamykala w.nim tz z jego.brudnymi skarpetkami

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 09:29   #1015
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ale jaką ma technikę?To jak podnosi główkę czy jak normalnie leży?
Jak leży podnosząc głowkę Przekręca ją na bok i trochę rączką odpycha się, na koniec zostaje przerzucenie tylko nogi jak mi się dziś uda to nagram i pokażę
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 09:51   #1016
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
jakbym.miala takie pomieszczenie to bym zamykala w.nim tz z jego.brudnymi skarpetkami

oo !

Stary 2013-11-24, 09:55   #1017
karolson
Zakorzenienie

Madziuchna - napisz dokladnie jakie Julek mial objawy.

Motyl- podobno w factory sa ubranka Benettona dla maluszkow to w normalnych sklepach pewnie tez w jakims centrum handlowym.

Ewacia - widze ze mamy podobny stan w dniu dzisiejszym...
Stary 2013-11-24, 10:15   #1018
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

poćwiczyłam i czekam na tego onego bo się na ryby ewakuował jak zobaczył co narobił wczoraj muszę iść dzisiaj posprzątać to stare mieszkaanie, jak nie wróci tż za pół godz to muszę wziąć Ninę ze sobą bo potem nie wyrobię się do wieczora najwyżej będzie spała na dworze w wózku a ja będę sprzątać bo nie chcę jej do tego kurzu ciągnąc. Jaki to jest...
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:26   #1019
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Madziuchna - napisz dokladnie jakie Julek mial objawy.

Motyl- podobno w factory sa ubranka Benettona dla maluszkow to w normalnych sklepach pewnie tez w jakims centrum handlowym.

Ewacia - widze ze mamy podobny stan w dniu dzisiejszym...
Stary 2013-11-24, 10:33   #1020
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Nie pisz o swoim dziecku, że jest okropne. Ono jest po prostu malutkie i swoim płaczem okazuje swoje emocje, mówi do Ciebie, czegoś (nie)chce. To nie jest tak, że są tutaj mamy, których dzieci nigdy nie zapłakały, albo nie miały serdecznie wszystkiego dość. Ja ogólnie uważam, że mam córkę dość spokojną, ale np dzisiaj: najedzona, przebrana, dobrze ubrana-płacze. Z ciszyłam tv-płacze, podgłośniłam-płacze, wzięłam na ręce- o hoho cisza... za kilka minut płacz. Położyłam ją do rożka, płacz. Wzięłam na ręce-uspokoiła się... na chwilę i tak mi 2 h zleciały a ja myślałam, że mi kręgosłup wysiądzie. Byłam bardzo spokojna, bo na szczęście dzisiaj mojej mamuśki nie ma w chacie inaczej pewnie "dawałaby mi rady", które podniosłyby mi ciśnienie.
Wczoraj np zjadła o 21.00 a poszła spać około północy, bo zachciało jej się gaworzyć. Mąż zmęczony po pracy nie miał na nic siły, przeprosił mnie, że nawet nie jest w stanie jej uspać, bo ledwo stoi na nogach. Gdyby mała tylko sobie gaworzyła byłoby ok, ale ona zaczęła piszczeć słodko się do mnie uśmiechając. Głośno było na cały pokój, sąsiedzi na pewno słyszeli, ale miałam to ... też chciałam pójść spać, byłam zmęczona, niekiedy miałam wrażenie, że widzę ją podwójnie, ale bawiłam się z nią, aby się w końcu zmęczyła i padła mi na rękach.
Kiedy po urodzeniu Amelka, płakała aż się zanosiła, denerwowałam się, ale później doszło do mnie, że ona nie prosiła się na świat, to myśmy ją chcieli,stworzyli, więc teraz muszę umieć opanować wiele sytuacji. Takie myślenie za każdym razem mi pomagało.
.
Byłaś z tym u lekarza?Mnie kazano sprawdzić czy mała płacze tak po moim mleku czy po MM. Może to tzw. skok rozwojowy?
.
Będzie dobrze .

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
hmm...
oj chciałabym żeby i u mnie tak było, ale jest płacz przeraźliwy i histeria
dziś w nocy znowu była ta sama historia, puste piersi obydwie , płacz i podałam mm
czy Wy też tak macie ? co wtedy robicie żeby piersi szybko się napełniły ?
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
oooo takie coś było by super i uwierz mi każda przynajmniej raz na tydzień marzy o takim pomieszczeniu

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

u nas nocka ciężka , Mały zasnął o 22 , obudził się o północy i do 3 z nim walczyłam, dwie piersi opróżnił, płacz niesamowity,więc podałam mm, a on trzymał tylko w buzi butle i nie jadł, to chciałam zamienić na smoczek, to płacz,na pierś - płacz, więc znowu butla i trzymanie w buzi , po pół godziny zaczął jeść, zjadł 50ml i zasnął,w między czasie przebierałam go i 3 razy zrobił kupę!
jak o 3 zasnął to obudził się 6:30 i do 8 nie spał , później 2 razy krótkie spanie po ok 20-30 min, jestem padnięta, potrzebuje snu i spokojnej choć jednej nocy

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości