|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Kupiłam właśnie tą tunikę kolor cappuccino
http://allegro.pl/gruba-ciepla-tunik...724050222.html
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Fajna ta tunika. Moze bym sobie tez taka nabyla... mialabym w czym na swieta wystapic... hm musze pomyslec. Moze poczekam na recenzje niki
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
Czuje sie dobrze żadnych dolegliwości jak na razie.Mdlosci juz chyba za mną.Jedynie bolą piersi.CC bedzie bo lekarz zalecił tak,poprzednia ciąża tez była CC rozwiązana i lekarz mowi ze woli nie testować natury.Podobno przy skurczach moze peknac macica.Niby jak 1 ciąża było CC to następne tez sie zaleca.Wiem ze w niektórych szpitalach rodzą naturalnie te co miały juz prędzej CC ...No ale trzeba zaufać lekarzowi.ja bym porodu natur chyba sie bardziej bała
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna jak mi przyjdzie to dam znać co i jak i zrobię foto
![]() Dobranoc kobitki
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez zmykam. Niki bede czekala. Spijcie dobrze.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#1626 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No mega długo, ale widocznie kreska wiedziała, że nie ma co znikać skoro zaraz znowu będzie się musiała pokazać
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mój mądry mąż twierdził, że ta kreska po to, żeby było wiadomo gdzie ciąć przy CC No masz rację, trudno trafić na dobrą czekoladę Cytat:
A sytuacja w lesie - mrozi krew w żyłach, ale to anioł stróż po prostu Cytat:
![]() Cytat:
a tak poważnie to współczuję, też nie lubię takich sytuacji tym bardziej jak się mieszka ze sobą Ja się zbieram na dzisiaj, dobrej nocy |
||||||
|
|
|
#1627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() Cytat:
Cytat:
Wiecie, TŻ przed chwilą na mnie nakrzyczał Potem mnie pocieszał i przepraszał, ale i tak mi smutno
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
kurka wodna zaraz oglupieje, spac nie umiem, sikać juz bylam z 10 razy, do tego jak wracam do lozka to mam wrażenie, ze znowu muszę iść. Do tego jeszcze brzuch mnie boli tak dziwnie. Ciekawe o której zasne... Kulam się z boku na bok, ciągle mi nie wygodnie
|
#1630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mi dziś źle się spało. Denerwuje mnie ciagle leżenie na tym lewym boku, bo mnie ramię potem boli i biodro. ---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#1631 |
|
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Też jakoś nie mogłam się ułożyć do spania, w każdej pozycji nie wygodnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1632 |
|
Raczkowanie
|
Witam w ten niedzielny okropny poranek. Brrrr ja chce wiosne!
Doczytalam, ze ktoras pisala cos o goracej czekoladzie. Moge polecic fajny przepis jesli, ktoras ma ochote. Na takie dni jak dzisiaj taka czekolada jest po prostu idealna
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leżę w łóżku i się nudzę. Stresuje się trochę, bo jutro wracam do pracy po tygodniowej przerwie ![]() Mnie niestety nie ciągnie do słodyczy, w sumie to do niczego mnie nie ciągnie; nie mam ochoty na nic
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
O co chodzi z tym spaniem na lewym boku? Ja śpię tylko na prawym i na brzuchu czy to złe?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziekuje za odp
U mnie jest do tego stopnia z tym meczeniem ze oddechu nie moge rowniez zlapac. Czasem podczas rozmowy tez to mam. Mowie i brak mi powietrza. |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
U nas dzisiaj w miarę spokojna noc, Hania pospała do 6.30 chyba, więc jestem jako tako wyspana pomimo kilku pobudek krótkich Dzisiaj idziemy z mężem do kina, Hania zostaje z moimi rodzicami - oj jak dawno nie byliśmy w kinie idziemy na 14.30 żebyśmy byli na kąpieli i usypianiu, bo te nasze rytuały za skomplikowane są dla mojej mamy ![]() Trzymajcie się, miłego dnia |
|
|
|
#1637 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy w ciąży mogę spać na brzuchu We wczesnym okresie ciąży do ok. 3 miesiąca możesz spokojnie spać na brzuchu nie obawiając się o bezpieczeństwo rozwijającego się dziecka. W późniejszym okresie ciąży taka pozycja nie jest zalecana a poza tym powiększający się brzuch uniemożliwia spanie w tej pozycji. Czy w ciąży mogę spać na plecach W pierwszym trymestrze ciąży również ta pozycja uznawana jest za bezpieczną. Jednak powiększająca się macica zaczyna uciskać kręgosłup oraz żyłę główną dolną, którą powraca krew z dolnych partii ciała do serca, dlatego już pod koniec pierwszego trymestru unikaj spania w tej pozycji. Spanie w ciąży na boku Lekarze zalecają, jako najbardziej odpowiednią i bezpieczną pozycję snu, drzemki czy leżenia dla kobiety ciężarnej na lewym boku. Dla zwiększenia wygody leżenia w tej pozycji pomiędzy nogi włóż dość sporą poduszkę. Nogi możesz zgiąć w kolanach i dodatkowo pod kolano podłożyć sobie kolejną poduchę. Również pod plecy czy biodra możesz podłożyć poduszkę, które zwiększą komfort leżenia w tej pozycji. Znajdź dla siebie odpowiednie ułożenie w tej bezpiecznej pozycji. Dlaczego leżenie na plechach czy na prawym boku w ciąży nie jest zalecane? Leżąc na plecach lub na prawym boku uciskana jest żyła główna dolna, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa. Ucisk ten zaburza prawidłowe krążenie krwi w Twoim organizmie. Co może powodować słabsze dotlenienie rozwijającego się płodu, a ty możesz mieć zawroty głowy, słabe samopoczucie, mroczki a nawet omdlenia. Leżąc na lewym boku nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stóp. Cytat:
|
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wyjaśnienie
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Troszkę musze Was nadrobić,ale zrobię to później ... wczoraj około 16:00 przyjechał tż z poligonu i się dowiedziałam,że w maju prawdopodobnie może mieć też poligon a ja mam termin na początek maja i jak z pracy normalnie to by go puścili ale z poligonu nie ... Zobaczymy jeszcze jak to będzie ... Najwyżej ujrzy córeczkę kilka dni później Idę zrobić śniadanko i się ogarnąć ...
|
#1640 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się w niedzielę, zaraz trzeba iść śniadanko robić
|
|||
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Świetne sa te tuniki,chyba sobie tez pozwolę kupić cappuccino jest śliczna
|
#1642 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do 4 piętra to się nie męczę jeszcze ale znam powód - zazwyczaj idę z Olim jego tempem, to pewnie dlatego ![]() A na spacerach nadal 2-3 h chodzimy, no ale właśnie Olis głównie na nóżkach, a jak pies idzie to co jakiś czas przystaje i psa podnosi Albo ostatnio pisałam Tżtowi, miał jakiś dzień wywrotek: Olaf idzie, potyka się, leży, wstaje, otrzepuje się, stwierdza BAM, idzie dalej, potyka się leży... Za to wózek pchać już ciężko jak mam iść szybciej ![]() Cytat:
Ale co to za reżim na tym poligonie? Mojemu ojcu dali przepustkę ze służby z okzji mojego porodu 28 lat temu Na poligonie tak nie ma?![]() Przeczytałam wczoraj poród Nemosek fakt krótki ale jakoś mnie tak gryzie, że trochę nieodpowiedzialnie kobieta postępowała A poza tym nie wiem czy nie doczytałam ale nie widziałam nic o odejściu wód, toć kiedyś musiały odejść, a wtedy to szpital już obowiązkowo... Może się nie znam bo u mnie pierwsze skurcze co 2,5-3 minuty, zaraz po wodach i nawet nie zastanawiałam sie czy ruszać![]() Nikki Twój w wolnej chwili też doczytam ![]() Oj
|
|
#1643 |
|
Rozeznanie
|
madziuuula chcialas cos do mnie wcziraj napisac bo zacytowalas ale nic nie napisalas
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewuszki, witam się niedzielnie (ponownie nadaję z łóżka
)Byliśmy wczoraj u znajomych "opijać" nowe autko - kto opijał ten opijał poszłam do nich do wc, a tam zapalona lawendowa świeczka i lawendowy zapach brisse - dziewczyny myślałam że tak zemdleję... szybko wyszłam, miałam czarno przed oczami - pierwszy raz w ciąży tak się poczułam, złapałam się ściany i jakoś doszłam po omacku na kanapę, zrobiło mi się gorąco, duszno, zbierało mi się na wymioty, a świat wirował jeszcze dobre 10 minut porządnie się wystraszyłam
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Vampirka
Janeczka współczuję , ja tak miałam w pierwszej ciąży w ciągu 30min mogłam i ze 20 razy iść sikać ![]() Agus7ia dawaj przepis ![]() Sylvunia bo już w zaawansowanej ciąży powinno się spać na lewym bo jak śpisz na prawym to uciskach żyłę główną. Kupuj ![]() Kasian a na co idziecie ?? ja w kinie z TŻ nie byłam już z 2,5 roku :P Menia ciesz się teraz TŻ co do maja to jeszcze chyba pewne na 100% nie jest że będzie miał poligon?Pomarańcza mi też u niego kilka rzeczy się podoba co miesiąc kupić coś :PWybrałam się sama na 8 do Kościoła i za mądry pomysł to nie był ;/ Początek mszy trzeba stać a mi nagle ciemno przed oczami, ale usiadłam i było już lepiej. Więc całą mszę przesiedziałam, ale i tak co jakiś czas czułam osłabienie. Nie możemy wspólnie z TŻ chodzić bo Oskar nie wysiedzi w kościele , bo to "łazik" jest ![]() No i prawie 16tc i muszę się już chyba zakładać ciążówki bo mi w moich spodniach już za ciasno na brzuszku. Miłego dzionka Dziś żurek , kartofle i żeberka w kapuście zasmażanej
|
|
|
|
#1646 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też się już szybko męczę.... wolniej muszę chodzić, bo szybko zadyszkę mam, na 3 piętro też mam problem wejść, a co to będzie jak brzuch się pojawi hihiwczoraj strasznie mnie głowa bolała.. zmierzyłam ciśnienie i było ok, a miałam wrażenie, że łeb mi pęknie... dziwnie jakoś :/a dziś leniuchuję
|
|||
|
|
|
#1647 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo Janeczka uraczyła nas szybkim numerkiem
|
|
#1648 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo do podłogi bym nie chciała, ale własnie do tego mnie kusi, bo czyścić go cieżko ![]() Cytat:
Chodziło mi o te spacery, wyzej już odpisałam, komuś innemu ![]() Cytat:
![]() A to jeszcze nie nosisz ciażowych portków? Ja już długo... Ale teraz zakładam już pas podtrzymujący jak dużo robię bo jakiś cieżki ten brzuś ![]() Wiem że dziś niedziela, ale puszczam trzy pralki bo jutro na jutro mi nie wyschną, a Tż nas zawiezie autem do mamy, żebym nie musiała się trzaskać autobusem, w domu tak długo mi sie samej nie chce siedziec
|
|
#1649 |
|
Raczkowanie
|
Generalnie przepis jest banalnie prosty. Czekolada jest gesta, kremowa i jak dla mnie slodka mimo, ze robie zawsze w wersji z czekolady gorzkiej. Potrzebne sa 3 skladniki: czekolada, tak jak pisalam najlepsza jest gorzka, ale jak ktos lubi ekstremalnie slodki rzeczy to mozna uzyc mlecznej a nawet bialej (wtedy czekolada jest duzo bardziej plynna), mleko 3,2% i smietana 30%. Proporcje sa nastepujace jedna porcja czelokady i mleka i pol porcji smietany, tak wiec powiedzmy, ze robimy jedna porcje:
100ml mleka, 100 g czekolady, 50 ml smietany. Wszystko gotujemy, starajac sie mieszac bo wtedy lepiej gestnieje. Zagotowujemy i gotowe. Mozna jeszcze troche ostudzic i jeszcze raz zagotowac, wtedy bedzie maksymalnie gesta. Uzywala roznych czekolad do tego, ale najlepsza jest niegdys polskiej firmy na W... ![]() Wow prosty przepis, a jak sie rozpisalam
|
|
|
|
#1650 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziś z TŻ mamy 6 rocznicę bycia razem... ale nie będziemy jej świętować. Ustaliliśmy, że teraz zmieniamy datę świętowania na datę ślubu Zrobię dziś rybkę na obiad i może uda mi się jej całej nie zjeść, to będzie odświętnie, bo ostatniej rybce TŻ nie pozwoliłam leżeć samej ![]() Cytat:
Cytat:
No, chyba że uda mu się zmienić pracę... od nowego roku ma zamiar szukać Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

mój mądry mąż twierdził, że ta kreska po to, żeby było wiadomo gdzie ciąć przy CC
a tak poważnie to współczuję, też nie lubię takich sytuacji tym bardziej jak się mieszka ze sobą 

i jak z pracy normalnie to by go puścili ale z poligonu nie ...
Zobaczymy jeszcze jak to będzie ... Najwyżej ujrzy córeczkę kilka dni później

Ale co to za reżim na tym poligonie? Mojemu ojcu dali przepustkę ze służby z okzji mojego porodu 28 lat temu