Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 21:37   #1621
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Kupiłam właśnie tą tunikę kolor cappuccino http://allegro.pl/gruba-ciepla-tunik...724050222.html
Stary 2013-11-23, 21:42   #1622
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Fajna ta tunika. Moze bym sobie tez taka nabyla... mialabym w czym na swieta wystapic... hm musze pomyslec. Moze poczekam na recenzje niki

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 21:43   #1623
sylvuniaa84
Zadomowienie

Czuje sie dobrze żadnych dolegliwości jak na razie.Mdlosci juz chyba za mną.Jedynie bolą piersi.CC bedzie bo lekarz zalecił tak,poprzednia ciąża tez była CC rozwiązana i lekarz mowi ze woli nie testować natury.Podobno przy skurczach moze peknac macica.Niby jak 1 ciąża było CC to następne tez sie zaleca.Wiem ze w niektórych szpitalach rodzą naturalnie te co miały juz prędzej CC ...No ale trzeba zaufać lekarzowi.ja bym porodu natur chyba sie bardziej bała

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-23, 21:43   #1624
Nikii89
Zakorzenienie

Justyna jak mi przyjdzie to dam znać co i jak i zrobię foto

Dobranoc kobitki
Stary 2013-11-23, 21:44   #1625
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ja tez zmykam. Niki bede czekala. Spijcie dobrze.

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 21:44   #1626
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Wow to długo masz

No mega długo, ale widocznie kreska wiedziała, że nie ma co znikać skoro zaraz znowu będzie się musiała pokazać

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Wiec tak - to moja druga ciąża obecnie 8 tydz i 3 dni.Bedzie CC ustalona na 18 czerwca czyli dwa tyg przed terminem bo termin wypadal by na 5 lipca.Mezatka oczywiście od wieków hehe mam juz 11 letnia córę.obecna ciąża planowana oczywiście,tylko teraz sie dziwie czemu tyle z tym zwlekalam...Biorę luteine od 5 tyg - zalecił lekarz tak dla bezpieczeństwa.

Witaj

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Hej ja tak na szybko. Z telefonu odpisuje ale wszystko nadrobilam. Słuchajcie zrobiłam dziś głupote. Nadrobilam się piwka owocowego 2.5 procenta miały ale. Tylko dwa łyczki. Siedzimy właśnie. Na imieninach u teścia zagladne później. Buziaki
Oj Ty

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
A ta kreska to taka pionowa wzdłuż pepka? Czy każda kobieta ją bedzie miała?

A my dotarliśmy na rynek, ale jakoś nie czułam jeszcze tej świątecznej atmosfery... No i się zawiodłam, bo kupiłam gorącą czekoladę i okazało się, że to był rzadki budyń teraz to ciężko znaleźć dobrą czekoladę do picia...
No chyba każda, ja nie wiem czy któraś nie miała mój mądry mąż twierdził, że ta kreska po to, żeby było wiadomo gdzie ciąć przy CC no szkoda tylko, ze jest pionowa

No masz rację, trudno trafić na dobrą czekoladę

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Co do chodzenie nocą to z centrum miasta do mnie idzie się lasem gdzie nie ma latarni i chodząc jeszcze do gimnazjum i liceum to nie bałam się tak wracać, ale z wiekiem już się boję i sama bym nie poszła.

Swoją drogą miałam kiedyś taką sytuację że szłam tym lasem w zimie lewą stroną i nagle tak jakby jakiś głos mówił mi "przejdź na druga stronę" więc przeszłam i wiecie co?? w miejscu w którym bym była jakbym została po tej lewej stronie to na głowę spadłby mi gruby konar drzewa.
No bo dzieci nie mają takie wyobraźni po prostu, poza tym mniej wiedzą o życiu no i nie widzą zagrożeń tego typu.

A sytuacja w lesie - mrozi krew w żyłach, ale to anioł stróż po prostu

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ale mnie dziś mężul wkurzył, głowa mnie cały dzień bolała, Iga marudna , do tego spać nie chciała w ogóle dziś, więc myślałam że on się trochę nią zajmie dziś, a on sobie na mecz pojechał w dodatku w godzinach gdy Ige trzeba kąpać i położyć spać.
Wnerwił mnie.
Nie dziwię się, też bym się wkurzyła, tym bardziej po trudnej nocy, no trochę pomocy by się przydało jednak

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
NIKI, EMILIA moja mama menopauze ma juz za soba... ja staralam sie juz nie raz ugryzc w jezyk... no a dzis nie potraktowalam jej tekstu jak zart i buch... mega problem i krzyk...
Justyna nie przejmuj się, mama ma córę w ciąży widocznie się zaraziła nastrojami a tak poważnie to współczuję, też nie lubię takich sytuacji tym bardziej jak się mieszka ze sobą

Ja się zbieram na dzisiaj, dobrej nocy
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 21:47   #1627
mala85
Raczkowanie

Cytat:
...moja mama menopauze ma juz za soba... ja staralam sie juz nie raz ugryzc w jezyk... no a dzis nie potraktowalam jej tekstu jak zart i buch... mega problem i krzyk...
Moja też tak czasem ma, że ni z gruszki ni z pietruszki palnie coś, a potem się nakręca i wprowadza mega nie fajną atmosferę. Ja zawsze jej wtedy coś odpowiem i focha z przytupem musi strzelić. Szybko jej minie nie stresuj się.

Sent from my LT18i using Wizaz Forum mobile app

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 23:31   #1628
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
mogę dopisać sie do wątku?
Witamy

Cytat:
...czasem jak czytam jakie wy macie kontakty z mamami to wydaje mi się że tylko ja nie potrafie się ze swoją dogadać, aż mi się płakać chce
To już nie pamiętasz, jak pisałam, że w czasie gdy ja umierałam z mdłości 24-godzinnych, rzucałam pawik za pawikiem a mama jak to usłyszała, to aż zaczęła skakać z radości, bo mi się należało, bo ona przy mnie też rzygała... Tyle że ona miała tylko! mdłości wieczorne, a ja wtedy byłam już swoimi wykończona i fizycznie i psychicznie a ta salwa radości wogle nie przypominała żartu (tak się później tłumaczyła). A jak Jej wtedy powiedziałam, że na prawdę jest mi źle i robi mi przykrość, to powiedziała, że "bardzo dobrze, bo mi się należy za jej męki" To była chyba ostatnia z Jej złośliwości, później długo się do niej nie odzywałam i pomogło... ale jak mieszkałam z rodzicami, to podobne docinki i złośliwości były na porządku dziennym...

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Ja z szybkim pytaniem , czy tez nie dajecie rady tyle chodzic co wczesniej? Ja po dluzszym spacerku musze siadac bo prawie mdleje i dusze sie.
Ja też szybciej się męczę, ale ja tak miałam od samiutkiego początku ciąży, od pierwszych tygodni, jak jeszcze mdłości nie miałam...

Wiecie, TŻ przed chwilą na mnie nakrzyczał bo niechcący wylało mi się troszeczkę herbaty do łóżka...
Potem mnie pocieszał i przepraszał, ale i tak mi smutno

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 02:45   #1629
janeczka7891
Zadomowienie

kurka wodna zaraz oglupieje, spac nie umiem, sikać juz bylam z 10 razy, do tego jak wracam do lozka to mam wrażenie, ze znowu muszę iść. Do tego jeszcze brzuch mnie boli tak dziwnie. Ciekawe o której zasne... Kulam się z boku na bok, ciągle mi nie wygodnie
Stary 2013-11-24, 06:52   #1630
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
kurka wodna zaraz oglupieje, spac nie umiem, sikać juz bylam z 10 razy, do tego jak wracam do lozka to mam wrażenie, ze znowu muszę iść. Do tego jeszcze brzuch mnie boli tak dziwnie. Ciekawe o której zasne... Kulam się z boku na bok, ciągle mi nie wygodnie
A piłaś coś, jak tak często chodzisz do wc.
Też mi dziś źle się spało. Denerwuje mnie ciagle leżenie na tym lewym boku, bo mnie ramię potem boli i biodro.

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Wiecie, TŻ przed chwilą na mnie nakrzyczał bo niechcący wylało mi się troszeczkę herbaty do łóżka...
Eee tam trochę herbaty. Ja ostatnio wylałam pół butelki wody mineralnej, bo nie zakręciłam i jak wstawałam do wc to musiałam ją trącić. Przyszłam, a tam potop. Tż musiał spać na kanapie
Stary 2013-11-24, 08:11   #1631
mala85
Raczkowanie

Witam się niedzielnie

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Też jakoś nie mogłam się ułożyć do spania, w każdej pozycji nie wygodnie

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 08:40   #1632
agus7ia
Raczkowanie

Witam w ten niedzielny okropny poranek. Brrrr ja chce wiosne!

Doczytalam, ze ktoras pisala cos o goracej czekoladzie. Moge polecic fajny przepis jesli, ktoras ma ochote. Na takie dni jak dzisiaj taka czekolada jest po prostu idealna
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 08:47   #1633
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość

Doczytalam, ze ktoras pisala cos o goracej czekoladzie. Moge polecic fajny przepis jesli, ktoras ma ochote. Na takie dni jak dzisiaj taka czekolada jest po prostu idealna
U mnie pada i zimno, a chcieliśmy iść na spacer przed obiadem.
Leżę w łóżku i się nudzę. Stresuje się trochę, bo jutro wracam do pracy po tygodniowej przerwie

Mnie niestety nie ciągnie do słodyczy, w sumie to do niczego mnie nie ciągnie; nie mam ochoty na nic
Stary 2013-11-24, 08:48   #1634
sylvuniaa84
Zadomowienie

O co chodzi z tym spaniem na lewym boku? Ja śpię tylko na prawym i na brzuchu czy to złe?

Stary 2013-11-24, 08:49   #1635
anulka3999
Rozeznanie

Dziewczyny dziekuje za odp
U mnie jest do tego stopnia z tym meczeniem ze oddechu nie moge rowniez zlapac. Czasem podczas rozmowy tez to mam. Mowie i brak mi powietrza.
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 08:50   #1636
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć dziewczyny

U nas dzisiaj w miarę spokojna noc, Hania pospała do 6.30 chyba, więc jestem jako tako wyspana pomimo kilku pobudek krótkich

Dzisiaj idziemy z mężem do kina, Hania zostaje z moimi rodzicami - oj jak dawno nie byliśmy w kinie idziemy na 14.30 żebyśmy byli na kąpieli i usypianiu, bo te nasze rytuały za skomplikowane są dla mojej mamy

Trzymajcie się, miłego dnia
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 08:54   #1637
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
O co chodzi z tym spaniem na lewym boku? Ja śpię tylko na prawym i na brzuchu czy to złe?

Czy w ciąży mogę spać na brzuchu
We wczesnym okresie ciąży do ok. 3 miesiąca możesz spokojnie spać na brzuchu nie obawiając się o bezpieczeństwo rozwijającego się dziecka. W późniejszym okresie ciąży taka pozycja nie jest zalecana a poza tym powiększający się brzuch uniemożliwia spanie w tej pozycji.

Czy w ciąży mogę spać na plecach
W pierwszym trymestrze ciąży również ta pozycja uznawana jest za bezpieczną. Jednak powiększająca się macica zaczyna uciskać kręgosłup oraz żyłę główną dolną, którą powraca krew z dolnych partii ciała do serca, dlatego już pod koniec pierwszego trymestru unikaj spania w tej pozycji.

Spanie w ciąży na boku
Lekarze zalecają, jako najbardziej odpowiednią i bezpieczną pozycję snu, drzemki czy leżenia dla kobiety ciężarnej na lewym boku. Dla zwiększenia wygody leżenia w tej pozycji pomiędzy nogi włóż dość sporą poduszkę. Nogi możesz zgiąć w kolanach i dodatkowo pod kolano podłożyć sobie kolejną poduchę. Również pod plecy czy biodra możesz podłożyć poduszkę, które zwiększą komfort leżenia w tej pozycji. Znajdź dla siebie odpowiednie ułożenie w tej bezpiecznej pozycji.

Dlaczego leżenie na plechach czy na prawym boku w ciąży nie jest zalecane?
Leżąc na plecach lub na prawym boku uciskana jest żyła główna dolna, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa. Ucisk ten zaburza prawidłowe krążenie krwi w Twoim organizmie. Co może powodować słabsze dotlenienie rozwijającego się płodu, a ty możesz mieć zawroty głowy, słabe samopoczucie, mroczki a nawet omdlenia.

Leżąc na lewym boku nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stóp.

Cytat:
Dziewczyny dziekuje za odp
U mnie jest do tego stopnia z tym meczeniem ze oddechu nie moge rowniez zlapac. Czasem podczas rozmowy tez to mam. Mowie i brak mi powietrza.
Też się szybciej męcze. Czasem jak już doczołgam się na 4 piętro to mi serce tak wali jakbym maraton przebiegła i mnie naciąga
Stary 2013-11-24, 08:57   #1638
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dzięki za wyjaśnienie

Stary 2013-11-24, 08:59   #1639
meniaa94
Wtajemniczenie

Dzień dobry Troszkę musze Was nadrobić,ale zrobię to później ... wczoraj około 16:00 przyjechał tż z poligonu i musiałam Go troszkę wymęczyć,teraz musiał na chwilę pojechać na zajęcia i wróci na kilka godzin... ale na krótko bo do 23:00 ma znów się zjawić na poligonie ...
i się dowiedziałam,że w maju prawdopodobnie może mieć też poligon a ja mam termin na początek maja i jak z pracy normalnie to by go puścili ale z poligonu nie ... Zobaczymy jeszcze jak to będzie ... Najwyżej ujrzy córeczkę kilka dni później
Idę zrobić śniadanko i się ogarnąć ...
Stary 2013-11-24, 09:10   #1640
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
mogę dopisać sie do wątku?
Cześć

Cytat:
Gosius jest to owszem Twoja decyzja , ale z jednej strony co jest winne dziecko??

Pomarańcza ja i tak jestem dumna z TŻ że tyle wytrzymał, bo on nie przepada za krwią itp. :P

Carmena a ja nie wiem dlaczego ale mnie ten robaczek z avatarka jakoś denerwuje

Sylvuniaa84 witaj a z jakiego powodu CC coś ze zdrowiem ?? oczywiście nie chcesz nie odpowiadaj

Justyna daj dzisiaj spokój i spróbuj jutro pogadać na spokojnie z mamą Ja nie mam z moją zbytnio dobrego kontaktu , jakoś nie wiem o czym z nią rozmawiać. Za dużo złych rzeczy mi czasem robiła swoimi tekstami itp.

Anulka powiem że też się szybciej męczę

Janeczka niby „przeleciałaś” a ja nic nie poczułam

ja po południowej drzemce dostałam takiego powera że posprzątałam generalnie sypialnię

Cieszę się że podobał Wam się mój opis porodu

Co do chodzenie nocą to z centrum miasta do mnie idzie się lasem gdzie nie ma latarni i chodząc jeszcze do gimnazjum i liceum to nie bałam się tak wracać, ale z wiekiem już się boję i sama bym nie poszła.

Swoją drogą miałam kiedyś taką sytuację że szłam tym lasem w zimie lewą stroną i nagle tak jakby jakiś głos mówił mi "przejdź na druga stronę" więc przeszłam i wiecie co?? w miejscu w którym bym była jakbym została po tej lewej stronie to na głowę spadłby mi gruby konar drzewa.

Oskar też miał być Kacprem Ale tak ma na drugie
Woo jakiś dobry duszek....

Cytat:
Kupiłam właśnie tą tunikę kolor cappuccino http://allegro.pl/gruba-ciepla-tunik...724050222.html
Na też musze sobie kupić, ale u tego sprzedawcy podobają mi się 3 rzeczy;-)
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witamy

To już nie pamiętasz, jak pisałam, że w czasie gdy ja umierałam z mdłości 24-godzinnych, rzucałam pawik za pawikiem a mama jak to usłyszała, to aż zaczęła skakać z radości, bo mi się należało, bo ona przy mnie też rzygała... Tyle że ona miała tylko! mdłości wieczorne, a ja wtedy byłam już swoimi wykończona i fizycznie i psychicznie a ta salwa radości wogle nie przypominała żartu (tak się później tłumaczyła). A jak Jej wtedy powiedziałam, że na prawdę jest mi źle i robi mi przykrość, to powiedziała, że "bardzo dobrze, bo mi się należy za jej męki" To była chyba ostatnia z Jej złośliwości, później długo się do niej nie odzywałam i pomogło... ale jak mieszkałam z rodzicami, to podobne docinki i złośliwości były na porządku dziennym...
Ale bym ją opie...rdo...li..ła, zamiast pomóc i sie martwić o dziecko ..., masakra

Ja też szybciej się męczę, ale ja tak miałam od samiutkiego początku ciąży, od pierwszych tygodni, jak jeszcze mdłości nie miałam...

Przez herbatę. ...

Witam się w niedzielę, zaraz trzeba iść śniadanko robić
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 09:14   #1641
sylvuniaa84
Zadomowienie

Świetne sa te tuniki,chyba sobie tez pozwolę kupić cappuccino jest śliczna

Stary 2013-11-24, 09:31   #1642
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
A piłaś coś, jak tak często chodzisz do wc.
Też mi dziś źle się spało. Denerwuje mnie ciagle leżenie na tym lewym boku, bo mnie ramię potem boli i biodro.
Czytałam co dalej wkleiłaś, ale dopóki nie masz cieżkiego brzusia to naprawdę nie musisz tak pilnować tego lewego, skoro sie nie wysypiasz Nic jeszcze nie uciska, w trzeci trymestrze to juz wazniejsze, ale też bez przesady

Cytat:
Generalnie możesz wrzucic, może po ciaży się przyda, bo ja teraz też antysłodyczowa

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dzisiaj idziemy z mężem do kina, Hania zostaje z moimi rodzicami - oj jak dawno nie byliśmy w kinie idziemy na 14.30 żebyśmy byli na kąpieli i usypianiu, bo te nasze rytuały za skomplikowane są dla mojej mamy
O jak miło, a na co idziecie?

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Czy w ciąży mogę spać na plecach

Też się szybciej męcze. Czasem jak już doczołgam się na 4 piętro to mi serce tak wali jakbym maraton przebiegła i mnie naciąga
Ja śpie na plecach cieżko, choc jak zasypiam i młode się uaktywni to czuję juz ciężki brzuś

Co do 4 piętra to się nie męczę jeszcze ale znam powód - zazwyczaj idę z Olim jego tempem, to pewnie dlatego
A na spacerach nadal 2-3 h chodzimy, no ale właśnie Olis głównie na nóżkach, a jak pies idzie to co jakiś czas przystaje i psa podnosi Albo ostatnio pisałam Tżtowi, miał jakiś dzień wywrotek: Olaf idzie, potyka się, leży, wstaje, otrzepuje się, stwierdza BAM, idzie dalej, potyka się leży... Za to wózek pchać już ciężko jak mam iść szybciej
Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
i się dowiedziałam,że w maju prawdopodobnie może mieć też poligon a ja mam termin na początek maja i jak z pracy normalnie to by go puścili ale z poligonu nie ... Zobaczymy jeszcze jak to będzie ... Najwyżej ujrzy córeczkę kilka dni później
Ojej współczuje Ale co to za reżim na tym poligonie? Mojemu ojcu dali przepustkę ze służby z okzji mojego porodu 28 lat temu Na poligonie tak nie ma?

Przeczytałam wczoraj poród Nemosek fakt krótki ale jakoś mnie tak gryzie, że trochę nieodpowiedzialnie kobieta postępowała Skórcze regularne co 2,5 minuty i ona sie zastanawia czy jechać, toć nie wie jakie ma rozwarcie, to już niebezpieczne dla dziecka tak sobie kozakować A poza tym nie wiem czy nie doczytałam ale nie widziałam nic o odejściu wód, toć kiedyś musiały odejść, a wtedy to szpital już obowiązkowo... Może się nie znam bo u mnie pierwsze skurcze co 2,5-3 minuty, zaraz po wodach i nawet nie zastanawiałam sie czy ruszać
Nikki Twój w wolnej chwili też doczytam

Oj

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 09:34   #1643
anulka3999
Rozeznanie

madziuuula chcialas cos do mnie wcziraj napisac bo zacytowalas ale nic nie napisalas
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 09:42   #1644
carolyna86
Zakorzenienie

cześć dziewuszki, witam się niedzielnie (ponownie nadaję z łóżka)
Byliśmy wczoraj u znajomych "opijać" nowe autko - kto opijał ten opijał poszłam do nich do wc, a tam zapalona lawendowa świeczka i lawendowy zapach brisse - dziewczyny myślałam że tak zemdleję... szybko wyszłam, miałam czarno przed oczami - pierwszy raz w ciąży tak się poczułam, złapałam się ściany i jakoś doszłam po omacku na kanapę, zrobiło mi się gorąco, duszno, zbierało mi się na wymioty, a świat wirował jeszcze dobre 10 minut porządnie się wystraszyłam

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 09:43   #1645
Nikii89
Zakorzenienie

Vampirka dla TŻ, bo szczerze to o głupotę na Ciebie nakrzyczał

Janeczka współczuję , ja tak miałam w pierwszej ciąży w ciągu 30min mogłam i ze 20 razy iść sikać

Agus7ia dawaj przepis

Sylvunia bo już w zaawansowanej ciąży powinno się spać na lewym bo jak śpisz na prawym to uciskach żyłę główną.
Kupuj

Kasian a na co idziecie ?? ja w kinie z TŻ nie byłam już z 2,5 roku :P

Menia ciesz się teraz TŻ co do maja to jeszcze chyba pewne na 100% nie jest że będzie miał poligon?

Pomarańcza mi też u niego kilka rzeczy się podoba co miesiąc kupić coś :P

Wybrałam się sama na 8 do Kościoła i za mądry pomysł to nie był ;/

Początek mszy trzeba stać a mi nagle ciemno przed oczami, ale usiadłam i było już lepiej. Więc całą mszę przesiedziałam, ale i tak co jakiś czas czułam osłabienie.

Nie możemy wspólnie z TŻ chodzić bo Oskar nie wysiedzi w kościele , bo to "łazik" jest

No i prawie 16tc i muszę się już chyba zakładać ciążówki bo mi w moich spodniach już za ciasno na brzuszku.

Miłego dzionka

Dziś żurek , kartofle i żeberka w kapuście zasmażanej
Stary 2013-11-24, 09:48   #1646
martuszka0
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:

Ja poproszę przepis
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

U nas dzisiaj w miarę spokojna noc, Hania pospała do 6.30 chyba, więc jestem jako tako wyspana pomimo kilku pobudek krótkich

Trzymajcie się, miłego dnia
Na co idziecie do kina?
Cytat:
Dzień dobry Troszkę musze Was nadrobić,ale zrobię to później ... wczoraj około 16:00 przyjechał tż z poligonu i musiałam Go troszkę wymęczyć,teraz musiał na chwilę pojechać na zajęcia i wróci na kilka godzin... ale na krótko bo do 23:00 ma znów się zjawić na poligonie ...
Chyba, że córeczka poczeka na tatusia

Ja też się już szybko męczę.... wolniej muszę chodzić, bo szybko zadyszkę mam, na 3 piętro też mam problem wejść, a co to będzie jak brzuch się pojawi hihi

wczoraj strasznie mnie głowa bolała.. zmierzyłam ciśnienie i było ok, a miałam wrażenie, że łeb mi pęknie... dziwnie jakoś :/

a dziś leniuchuję
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:13   #1647
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
A mam pytanko, czasami pobolewa mnie z prawej strony tak jakby przy pachwinie, macie też tak czasem??
tak, tylko że mnie akurat bardziej boli z lewej strony

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Prezenty... Co kupujecie TŻ???????? Nie mam pomysłu, fajną bluzę na tchibo mu zamówiłam, ale niestety za duża jest i oddałam mojemu bratu...
tż kupuję koszulę elegancką taliowaną
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
bardziej mi pasuje tutaj : siedzę na koniu

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Heeeej ja tylko na chwilkę

Jestem po badaniu z dzieciątkiem wszystko ok

Wstydliwe bo akurat w tym miejscu przysłoniło się pępowiną hihi i nie pokazało się . Ale najważniejsze ze zdrowe!!
juppi
Cytat:
Wiec tak - to moja druga ciąża obecnie 8 tydz i 3 dni.Bedzie CC ustalona na 18 czerwca czyli dwa tyg przed terminem bo termin wypadal by na 5 lipca.Mezatka oczywiście od wieków hehe mam juz 11 letnia córę.obecna ciąża planowana oczywiście,tylko teraz sie dziwie czemu tyle z tym zwlekalam...Biorę luteine od 5 tyg - zalecił lekarz tak dla bezpieczeństwa.
witamy w naszym gronie kolejną doświadczoną mamusię
Cytat:
Janeczka niby „przeleciałaś” a ja nic nie poczułam
bo Janeczka uraczyła nas szybkim numerkiem

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:23   #1648
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Sprawdza się, Ona Nim okna myje, fugi czyści, wszystko co się da nim robi i jest dobry dla alergików
A wiesz może, czy sprawdza się przy czyszczeniu kamienia dekoracyjnego? Bo do podłogi bym nie chciała, ale własnie do tego mnie kusi, bo czyścić go cieżko

Cytat:
madziuuula chcialas cos do mnie wcziraj napisac bo zacytowalas ale nic nie napisalas
A faktycznie Chodziło mi o te spacery, wyzej już odpisałam, komuś innemu

Cytat:
Wybrałam się sama na 8 do Kościoła i za mądry pomysł to nie był ;/

Początek mszy trzeba stać a mi nagle ciemno przed oczami, ale usiadłam i było już lepiej. Więc całą mszę przesiedziałam, ale i tak co jakiś czas czułam osłabienie.

No i prawie 16tc i muszę się już chyba zakładać ciążówki bo mi w moich spodniach już za ciasno na brzuszku.
No tak, stać cieżko
A to jeszcze nie nosisz ciażowych portków? Ja już długo... Ale teraz zakładam już pas podtrzymujący jak dużo robię bo jakiś cieżki ten brzuś

Wiem że dziś niedziela, ale puszczam trzy pralki bo jutro na jutro mi nie wyschną, a Tż nas zawiezie autem do mamy, żebym nie musiała się trzaskać autobusem, w domu tak długo mi sie samej nie chce siedziec

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:24   #1649
agus7ia
Raczkowanie

Generalnie przepis jest banalnie prosty. Czekolada jest gesta, kremowa i jak dla mnie slodka mimo, ze robie zawsze w wersji z czekolady gorzkiej. Potrzebne sa 3 skladniki: czekolada, tak jak pisalam najlepsza jest gorzka, ale jak ktos lubi ekstremalnie slodki rzeczy to mozna uzyc mlecznej a nawet bialej (wtedy czekolada jest duzo bardziej plynna), mleko 3,2% i smietana 30%. Proporcje sa nastepujace jedna porcja czelokady i mleka i pol porcji smietany, tak wiec powiedzmy, ze robimy jedna porcje:
100ml mleka,
100 g czekolady,
50 ml smietany.
Wszystko gotujemy, starajac sie mieszac bo wtedy lepiej gestnieje. Zagotowujemy i gotowe. Mozna jeszcze troche ostudzic i jeszcze raz zagotowac, wtedy bedzie maksymalnie gesta. Uzywala roznych czekolad do tego, ale najlepsza jest niegdys polskiej firmy na W...

Wow prosty przepis, a jak sie rozpisalam
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 10:25   #1650
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Dziś z TŻ mamy 6 rocznicę bycia razem... ale nie będziemy jej świętować. Ustaliliśmy, że teraz zmieniamy datę świętowania na datę ślubu Chociaż przyszło mi do głowy, by zrobić coś specjalnego... ale TŻ i tak cały dzień w pracy i znowu wróci dopiero wieczorem...

Zrobię dziś rybkę na obiad i może uda mi się jej całej nie zjeść, to będzie odświętnie, bo ostatniej rybce TŻ nie pozwoliłam leżeć samej

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
nom, długo Cię męczyło...

Cytat:
Ja też nie wiem, czy mój TŻ będzie ze mną przy porodzie... Tyle że mój ma dni wolne... ale częściej pracuje, a z pracy go nie puszczą, bo klęska żywiołowa nastanie No, chyba że uda mu się zmienić pracę... od nowego roku ma zamiar szukać

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki, witam się niedzielnie (ponownie nadaję z łóżka)
Byliśmy wczoraj u znajomych "opijać" nowe autko - kto opijał ten opijał poszłam do nich do wc, a tam zapalona lawendowa świeczka i lawendowy zapach brisse - dziewczyny myślałam że tak zemdleję... szybko wyszłam, miałam czarno przed oczami - pierwszy raz w ciąży tak się poczułam, złapałam się ściany i jakoś doszłam po omacku na kanapę, zrobiło mi się gorąco, duszno, zbierało mi się na wymioty, a świat wirował jeszcze dobre 10 minut porządnie się wystraszyłam
Z opisu wynika, że zaczęłaś mdleć... tak to wygląda przed samą utratą przytomności... niestety jest to normalne w ciąży... widocznie zabrakło Ci powietrza przez te zapachy...
Następnym razem zawołaj kogoś by Ci pomógł lub szybko usiądź by się nie przewrócić i się nie poobijać

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości