|
|
#2191 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Dziewczyny czy ktoras z was zmagala sie z tradzikiem niemowlecym? Moja niunie to dopadlo i trzyma juz 2 tygodnie oczywiscie z dnia na dzien tego przybywa, ma krostki glownie na brodce kolo ust i na dolnej czesci policzkow. Z zalecenia poloznej przemywam szalwia ale nic to nie pomaga. Czytalam ze moze to trwac do 3 miesiaca a my dopiero 5 tydzien konczymy... Boje sie zeby nie zostaly jej blizny na buzce po tym dziadostwie
|
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także ja polecam babcino maminy krochmal
|
|
|
|
|
|
#2193 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wypróbuje dziś wieczorem A krochmal ma być gęsty czy bardziej rzadszy czy to bez znaczenia?
|
|
|
|
|
|
#2194 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma dzisiaj 3,5 m-ca i do dzisiaj stosuje emolienty i skórkę ma różowiutką bez żadnych krostek. Oczywiście trądzik wcześniej czy później sam przejdzie ale ja nie mogłam patrzec na tą wysypkę...Nam krochmal nie pomógł (a stosowałam przez tydzień) może dlatego że zaatakowane było całe ciałko. Możesz wypróbować ten krochmal bo on wysusza krostki ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
zagotuj sobie wody około 2 szklanek, w szklance zimnej wody rozpuść ze 3 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej, dodaj rozpuszczoną mąkę do wrzątku i mieszaj, zagotuj Edytowane przez esmeralda007 Czas edycji: 2013-11-21 o 15:24 |
||
|
|
|
|
#2195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nam znowu emolienty nie pomagały Cytat:
ja robilam gestszy po wyschnieciu buzia byla bialutka
|
||
|
|
|
|
#2196 |
|
Przyczajenie
|
WITAJ KAAROOLINNAAOO DZIĘKUJE za podpowiedzi moja mała też pije bebilon 1 zielony zmieniłam jej na bebilon cofort na kolki i na zaparcia ale było jeszcze gorzej więc wróciłam do poprzedniego mleka wiem że nie powinno się zmieniać mleka ,za pare dni ma przyjść do mnie położna zważyć mi JULKĘ to znią porozmawiam na temat mlek może ona mi coś podpowie jakie mleko spróbować zastosować żeby się jakoś te kubki uregulowały a ty cały czas karmiłaś mm czy tylko dokarmiałaś
|
|
|
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny. Przepraszam, ze tak wpadam znienacka, ale mam do Was wielka prosbe. Jesli ktoras z Was ma jakies namiary na polozna z Kosciuszki, to czy moglaby mi przeslac na priv. Mam numer do jednej, ale ona od nowego roku przechodzi na Czarnow, podobno bardzo dobra, no ale trudno i potrzebuje jakiegos innego kontaktu. Termin mam na 01.01.2014.
Jesli ktoras bedzie tak mila i mi przesle, to bede baaaardzo wdzieczna. Zycza zdrowka i super rozwoju dla Waszych maluszkow
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Przyczajenie
|
zuza ja cały czas karmię mm, moja Amanda nie chciała cycusia
malutka pije Enfamil od soboty a juz widzę poprawę, zrobiła kupke w niedziele, we wtorek i dzisiaj też kupka była cieszę się bo przez ostatnie 2 tyg kupkę robiła co 4 dni i z płaczem |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiewi to będziemy sobie razem chodzić na zajęcia z tym że ja raczej jako obserwator bo mój tż to pływak-zapaleniec i on chce małego uczyć a niech mają coś swojego
|
|
|
#2201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bierzcie aparaty laski bo fajna pamiatka jest potem Pozdrawiam z moja surferką ;Edytowane przez trooskava Czas edycji: 2013-11-21 o 23:23 |
|
|
|
|
|
#2202 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czytam Was z doskoku, bo jakos zawsze czasu malo... Moja corcia ma 10 mies. i rowniez zapisalysmy sie na basen, stad moje pytanie do mam malych juz plywakow: jakich pieluszek na basen uzywacie? Czy mozna gdzies kupic je na sztuki czy trzeba cala paczke? Mozecie cos polecic? Boje sie, ze malej sie nie spodoba i zostaniemy z cala paczka...
Co do mleka to my polecamy zdecydowanie hipp bio combiotik. Choc na poczatku tylko dokarmialam tym mleczkiem to teraz z powodzeniem juz zmieniamy nr na 3 i nie bylo zadnych brzuszkowych dolegliwosci
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,a no i rossman babydream ma peiluszki do plywania Edytowane przez trooskava Czas edycji: 2013-11-23 o 17:31 |
|
|
|
|
|
#2206 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja młodemu dawałam piersi z kurczaka kupowane na bazarkach w budce, gdzie zawsze mięso jest świeże i pewne. Cytat:
). Teraz też bedziemy chrzcić nie "u siebie", ale to dlatego, że chcemy mieśc wszystkie dokumenty (świadectwa ślubu i chrzcin dzieci) w jednej parafii.Cytat:
![]() trooskavaŚliczna córcia ![]() A my mamy za sobą trzydniowy pobyt w szpitalu W nocy z wtorku na środę Kacperek zrobił wielką błotnistą kupę z masą krwi, więc pojechaliśmy na Langiewicza. Nie bardzo chcieli nas przyjąć, bo mieli bardzo dużo dzieci z rota, ale jak zobaczyli tą kupę, to kazali zostać Nie rozpisując się, to testy na rota i adenowirusy ujemne, musielismy zmienić mleko na Enfamil O-Lac (bez laktozy), zrobili młodemu też testy na alergię na mleko krowie. Po zmianie mleka kupy wróciły do normy (choć w międzyczasie młody zrobil kupę składającą się tylko ze śluzu i krwi - widok potworny), więc możliwe, że Kacper ma nietolerację laktozy/alergię na mleko krowie. Wyniki dopiero za tydzień. Do tego czasu ma być na tym enfamilu. Na szczęście mogę mu normalnie dietę rozszerzać, tylko mleko zwykłe tym zastapić. Jak wyniki będą ujemne, to mamy wrócić do bebiko, jak dodatnie, to wiadomo - zmiana mleka na takie dla alergików.Dziś odpoczywamy w domu, a jutro do dziadków, bo przez ta biegunkę już 2 tygdonie wnuków nie widzieli i strasznie są stęsknieni
|
||||
|
|
|
|
#2207 |
|
Raczkowanie
|
Macie szkołę rodzenia??? Ja mam termin na 12.12 ale nie mamy szkoły rodzenia a też bym chciała poród rodzinny.Słyszałam,że na Kościuszki pierwszeństwo ze skorzystania z sali jest osoba ze szkoła rodzenia. Co do położnej to wlaśnie kombinuję jakiś dobry kontakt( ciekawa jestem jakie to są koszty)???
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co wiem połozna kosztuje 400 zł.ja rodze w lutym i zamierzam zapłacic. Nie mam szkoły rodzenia, połozna mi wystarczy, maz mi nie potrzebny
Edytowane przez majka8686 Czas edycji: 2013-11-24 o 09:57 |
|
|
|
|
#2209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
Mój Jacuś był aniołeczkiem, ale ostatnie trzy dni i długie wieczory strasznie płakał ;/ a w konsekwencji tego i matka ryczała, bo nie wiedziałam co Mu jest i do tej pory nie wiem. Mały potrafił po 2-3 godziny drzeć się, (jak tylko został odłożony do łóżka, czy łóżeczka, a nawet przy cycu wrzeszczał) - trzeba Go było nosić, a nawet bujać (dziwne było jeszcze to, że jak około 1 w nocy zasypiał, to noc przebiegała w miarę normalnie, tzn budził się co ok 2 godziny, a od 7 średnio co godzinę). Dziś nie zapeszając, jakby poprawa na normalny tryb, chociaż teraz jak się budzi głodny, to od razu żąda karmienia, bardzo donośnym głosem.
Kasiu, ja swój wypis odebrałam tego samego dnia, jakoś około 13, Twój był jeszcze wtedy u lekarza w podpisie (pytałam o Niego, bo nawet nie wiedziałam, że Was już nie ma - jakoś tak się rozminęliśmy - chyba musiałam brać prysznic, jak wychodziliście).
Jacuś 05.11.2013r - Moje największe życiowe dokonanie Edytowane przez marta1985_85 Czas edycji: 2013-11-24 o 16:03 |
|
|
|
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
Milam jak tam po basenie podobało się?
|
|
|
#2212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego rodziłam na ogólnej (chociaż byłam sama stąd być może krzywo patrzyli na obecność męża...w takim razie po co była ta szkoła?!!!) Przy drugim dziecku już umawiałam się z położną (lecz w trakcie okazało sie ze przechodzi na Czarnów) więc postanowiłam rodzić tylko z mężem. Może dłużej miałoby to trwać ale w spokoju...wydaje mi się że sama obecność męża ma jakis wpływ na personel. No ale życie pisze różne scenariusze W czwartek miałam wstawic sie na wywołanie porodu a we wtorek koło 15 pojawiły się skurcze. Tempo było błyskawiczne, ledwo zdążylismy Kiedy dotarłam na porodówke zadano mi pytanie czy chcę rodzić na sali rodzinnej - chciałam ale po paru krokach dziecko już wychodziło ) Więc znowu rodziłam na ogólnej w asyście lekarza i 3 położnych...przecudowne kobiety. Byłam taka zaskoczona i spanikowana że musiały mnie uspokajać żebym normalnie parła. To był wymarzony poród - szybki i w obecności męża
|
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mam zapytanie czy któraś z Was dziewczyny ma może na sprzedaż laktator? I czy ewentualnie mogłybyście mi polecić jaki używałyście i czy się sprawdził. |
|
|
|
|
#2215 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Przyczajenie
|
A nie wiecie czy na Kościuszki do porodu mozna miec swoja koszule czy trzeba byc w tej szpitalnej?
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczyny
juz od jakiegos czasu przegladam wasze forum, 02.10 urodzilam coreczke na kosciuszki, bez zadnych komplikacji. porod poszedl gladko bylam z mezem, jesli chcecie sie czegos wiecej doweiedziec to chetnie opowiem co i jak teraz moja malutka ma juz prawie dwa miesiace, a ja siedze calymi dniami sama wiec czesto tu zagladam pozdrawiam goraco
|
|
|
|
|
#2220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

Także ja polecam babcino maminy krochmal

Ma dzisiaj 3,5 m-ca i do dzisiaj stosuje emolienty i skórkę ma różowiutką bez żadnych krostek. Oczywiście trądzik wcześniej czy później sam przejdzie ale ja nie mogłam patrzec na tą wysypkę...

a niech mają coś swojego 

). Teraz też bedziemy chrzcić nie "u siebie", ale to dlatego, że chcemy mieśc wszystkie dokumenty (świadectwa ślubu i chrzcin dzieci) w jednej parafii.
W nocy z wtorku na środę Kacperek zrobił wielką błotnistą kupę z masą krwi, więc pojechaliśmy na Langiewicza. Nie bardzo chcieli nas przyjąć, bo mieli bardzo dużo dzieci z rota, ale jak zobaczyli tą kupę, to kazali zostać