|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
kyte to normalne moja jak wypijala 120 tak 60 potrafila zwrocic
|
#2492 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Do mnie jak przychodziła położna to powiedziała żebym wybudzała co 3 godziny a jak mam problemy z laktacją to nawet co 2. Pediatra jak poszłam i zapytałam czy mam wybudzać to powiedziała że dziecko się już obudzi samo jak będzie głodne, mała miała wtedy jakoś 2 tygodnie Dzień dobry, u nas nocka spokojna, mała jeszcze śpi. Zasnęła o 22 pobudka o 2 i 6 i ładnie śpi, chociaż ten sen od 6 to jakiś niespokojny, cały czas mruczy, stęka i się przeciąga. Anka jak tam?? Może już tuli się z Gabrysiem
|
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
To dobrze już zaczynałam się martwić. Nosze małą i nosze a jej nie chce sie odbić:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja też ulewa, ale teraz po mleku AR mniej i już nie ma fontanny tylko leci odrobinę i najczęściej już przetrawionym mleczkiem czytałam że ulewanie zdarza się do 6 miesięcy ![]() dlaczego moje dziecko usypia wtedy kiedy ja zrobię mleko w butelce? ![]() Rysiek upodobał sobie nowe miejsce do spania: kosz w wózku
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-24 o 09:29 |
|
|
|
|
#2495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale mialam noc...maly ma zawsze problemy z zasnieciem po obudzeniu nocnym i tym razem obudzil sie o 00 30 i zasnal a potem o 3 i do 6 30 walczyl. Nawet cyca nie chcial nic.Nie moglismy go uspokoic. Padam na twarz. A o 8 jak sie obudzil na kolejne jedzenie nie chcial zassac i byl wielki ryk przy piersi. Od dwoch dni nie ma butli, bo lepiej ssie przy cycku wiec to nie to. Jest podziebiony i ma troche katarku wiec pewnie sie wkurzal.Dostal kropelki do nosa, nasmarowalam mu brzuch mascia na bol brzuszka,dostal czopka na kolke, kropelki i po polgodzinie przeszlo ale co sie nameczylismy to nasze. Co do wybudzania- na poczatku musielismy wybudzac bo by chyba z glodu padl a nie obudzilby sie. Teraz juz budzi sie sam co 3 godziny. Jestem dumna z mojego starszaka-nie spodziewalam sie ze tak ladnie przyjmie malego.Caly czas powtarza, ze jest duzym bratem, ze kocha Christiana,opowiada o nim w przedszkolu.Nawet panie w przedszkolu mowia, ze zrobil sie opiekunczy do innych dzieci. |
||
|
|
|
#2496 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy. U moich teściów robią sobie prezenty na mikołaja, wczoraj byliśmy u nich no i w tym roku zrobiliśmy losowanie kto kupuje komu prezent, bo w tamtym roku wydaliśmy chyba 500 zł
No i mam problem bo wylosowałam teściową. Macie jakieś pomysły co bym mogła kupić?? Bo chciałabym żeby to było coś fajnego, kosmetyki to ostateczność.
|
#2497 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie moge go po jedzeniu na brzuszek dawac bo wtedy jedzenie mija sie z celem, a z podlogi nawet koty nie zliżą ![]() Cytat:
Ja sie ciesze ze on przybiera itd, no ale jest to meczace i dla mnie i dla niegpo... bo on po ulaniu ma czkawke Cytat:
![]() Cytat:
dl Danielaa my mamy poranna szamke ![]() Kacper chyba probuje powiedziec te swoje grr, bo tak sie skupia jak lezy i tak z 'gardla' mu dzwiek idzie ;p
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Mao zrób obraz na płótnie ze zdjęciem Zuzy
.Wczoraj się trochę rozżaliłam, bo moja wiekowa medela jakoś za delikatnie ciągnęła, wiec myślałam że dogorywa. Ale wieczorem zaświeciła mi się żarówka. Otóż moja starsza skręciła mi siłę ssania, bo coś majstrowała przy silniczku w dzień ![]() Jutro poradnia rehabilitacyjna. Dowiemy się czy Witek ma wzmożone napięcie hak twierdzi neurolog, czy jest wiotki jak twierdzi lekarz chorób metabolicznych. Czy po prostu wszystko jest ok jak twierdzę ja i pediatra :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś bym zjadła a nie wiem co, opędzlowałam płatki i jabłko i dalej jestem głodna ![]() dziewczyny, czy widziałyście jakieś fajne kurtki zimowe w sieciówkach tak do 200 zł?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-24 o 09:58 |
|
|
|
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomysły fajne tylko mąż wylosował teścia i chyba tak głupio babci dać coś Zuzowego a jemu nie.
Zresztą o takiim czymś myślałam na dzień babci i dziadka
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj brat kuedys tak poszedł z kotem w wózkuWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Mao też jestem za obrazem z Zuza albo kalendarzem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.kerzenmacher.info/assets/images/7.jpg dzidzia- a co jezeli jest wiotki? Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-24 o 10:02 |
|
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę chodzić z pieluchą w staniku bo tak mi cieknie z cycków że szok, wkładki te dobre mi się skończyły zostały mi takie jak waciki- to
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-24 o 10:04 |
|
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci tez mają spiochy w oczkach
?
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
mają
z tym że Nela ma częściej na oczku w sensie na gałce a nie w kąciku
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzidzia- ale n pewno wszystko będzie ok!!
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie, jest nas 7 osób dorosłych i każdy losował po jednej osobie
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze troche mi tak glupio zadawac to pytanie, ale od rana chodze na dwójke i mam pytanie czy pomarańczowy stolec/biegaczka to rzecz normalna przed porodem??? Bo pierwszy raz w zyciu mam taki kolor i az sie przestraszylam....
|
|
|
|
#2510 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja dzisiaj bez nastroju... zasnąć nie mogłam jak wstałam do wc i się później tak męczyłam. Dłonie mam spuchnięte, stopy spuchnięte, na twarzy też tak dziwnie wyglądam, nosek jak kartofel - już bym chciała rodzić. Wiem powtarzam się....ale to chyba takie naturalne zmęczenie i zniecierpliwienie na końcówce. Dzisiaj na obiadek jedziemy do rodziców, fajnie bo nie mam nastroju stać przy garach... Anka pewnie urodziła Rybka zdrówka dla Ciebie i męża! Dzidzia dzięki za wytłumaczenie roli skarpetek ![]() Cytat:
i zdrówka dla Roberta!Cytat:
Cytat:
myślę, że się rozkręci i będziesz miała dzieciaczka po drugiej stronie brzuszka!Cytat:
A dla Danielka zuch chłopak! A jak Ci Daniel teraz sypia? Nie budzi go płacz Christiana?Cytat:
|
|
#2511 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje dziecko w nocy ma oczy jak 5 zł, do tego jest nerwowe i za nic nie chce spać.Starszak widać wczuł się w rolę starszego brata, to naprawde wspaniale!Mojej szwagierki starszy syn taki jest zazdrosny że na 5 min nie można dzieci samych zostawić.. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobiłam podejście numer 2 żeby wypiła mleko 2 miarki AR i 2 zwykłego ale znowu próba nieudana, w sumie nie ulała jakoś baaardzo dużo ale body do przebrania, najgorsze jest to że ona strasznie rusza nóżkami jakby gdzieś biegła i murowane że jej się zwróci
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem nie wiem z moją teściową to ciężko. A najlepsze jest to że jak wyjeżdżaliśmy z domu to powiedziałam do meża że nie chciałabym wylosować teściów bo nie mam pomysłu co by im kupić, dla reszty jakaś tam koncepcja była
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
A tak serio , to jak. Dziewczyny pisza , zròb jej kalendarz, obraz albo poduszke z Zuzkowyn zdjeciem Cytat:
Ja tam wierze ze wszystko jest w porzàdku zaden lekarz nie wie tak jak mama Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-24 o 10:27 |
||
|
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie powiem, sa noce gdy budzi sie i Christian a zaraz potem Daniel. Ale nie z powodu placzu Chrístiana tylko z powodu zlych snow, zatkanego nosa itp.
ktosiula- pewnie bedziesz gubic wode po porodzie-ja sie pocilam co noc masakrycznie przez 3 tygodnie.Tez mialam nos jak kartofel i spuchnieta bylam. |
|
|
|
#2517 |
|
Wtajemniczenie
|
Juhuuuuuuu mieszcze się we wszystkie spodnie sprzed ciąży
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
ale zazdroszczę
![]() ja tez w nocy się pocę jak głupia
|
|
|
#2519 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ktosiula wróżę Ci poród..sąsiadka przed moim porodem też powiedziała że spuchłam i na pewno to przed porodem-miała rację Wczoraj miałam gości brat ze szwagierką przyjechali i dostaliśmy matę edukacyjną ![]() A dziś przyjeżdżają kolejni goście do nas, szybciutko idę się ogarnąć i czas odgruzować mieszkanie po wczorajszym ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ja też |
|||
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
to tylko ja taka spasiona po tej ciąży jestem
chociaż TŻ mówi że dużo już zgubiłam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

a tu dopiero piàtek
moja też ulewa, ale teraz po mleku AR mniej i już nie ma fontanny tylko leci odrobinę i najczęściej już przetrawionym mleczkiem 

dl Daniela

chociaż TŻ mówi że dużo już zgubiłam