|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
Nie, do Krakowa jeszcze nie dojechałam
![]() Trduno mi wolne załatawić w najbliższym czasie. Takie różnice na cenie na sukniach z White One, w różnych salonach.
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłaś jakieś sukienki? Jeśli masz zdjęcia to wrzuć koniecznie będziemy podziwiać
|
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na wątku o poczynaniach do bycia idealną przed chwilą wrzuciłam
|
|
|
#3995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Każdy odnajdzie u mnie swoją połóweczkę ![]() co masz na myśli? Żeby lepiej był ułożony? Myślę, że jak zmienię czcionkę to może lepiej się ułoży. Chyba dodam trochę brązu w kolorze papieru na którym będziemy drukować zaproszenia. |
||
|
|
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do fryzurki to nie w moim stylu, no i właśnie ten warkoczyk tak bardzo się odróżnia jak napisała Linaewen ![]() całość pięknie się komponuje. to trzymaj, bo dziś już szału z nerwów dostaje ![]() muszę dziś zrobić test, bo już nie wytrzymam z nerwów ![]() Cytat:
Carlo Rosii Zinfandel Biedronkowy ![]() i Cin Cin Cytat:
![]() my mamy zinfandel z Bierdronki na wesele
|
|||
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Zinfandel z Lidla jest dobry
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś szukałam w Lidlu i nie znalazłam
a że w Biedronce było to jednego dnia kupiliśmy na spróbowanie a drugiego już na wesele ![]() a kosztowało chyba 13 złociszy
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za opinie na temat kolczyków. utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że te z Apartu to jest to
nawet jak sama otwieram ich zdjęcie, to mnie zachwycają gdyby cena była niższa, to bym się nie zastanawiała. co prawda mam 10% zniżki, ale to niewiele obniża cenę.
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się właśnie zastanawiałam nad winami typu Lidl, Biedronka, bo kurczę, dobre wina mają, a naprawdę tanie (większość poniżej 20zł).
Myślicie,że to dobry wybór? Nie będzie to faux pas? |
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wyobrażam sobie kupiować wina za 30 albo i więcej zł... zresztą nie zawsze tańsze oznacza gorsze... to moje zdanie
|
|
|
|
|
#4003 |
|
Rozeznanie
|
Say hello, te z apartu
Kate noir zgapiam wierszyk na zawieszce i dziękujeMala czarna zgapiam tekst zaproszenia i dziekuje jade zaraz na obiad do teściowej-to-be, a mój TZ chory (katar) stekający, więc żeby jakoś przetrwać to popołudnie
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sami może kupimy wina w jakimś dyskoncie. ja patrzę na etykietki - żeby nie było widać żadnego 'selected by tesco' itp poza tym w biedronce czy w lidlu można kupić bardzo dobre wina taniej niż w sklepach winiarskich
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza, że wesele to nie miejsce dla koneserów wina (imo) Bo tu nie chodzi o wino z najwyższej półki, a o wino SMACZNE.My pijemy mnóstwo win z Lidla i sobie chwalimy, tylko no nie wiem.. hmmm, nie chcę być obgadana, że 'wino z Lidla/Biedronki kupili'. Wiecie jacy są ludzie, mnóstwo nadal myśli, że w Biedronce czy Lidlu zakupy robią biedaki/wieśniaki/wstaw odpowiednie słowo. Ja się jeszcze zastanawiam, jakie wino kupić. Bo, że białe + czerwone, to wiadomo, ew. do tego różowe. Ale to białe i czerwone to jakie? wytrawne i słodkie odpada moim zdaniem, więc nie wiem, czy półwytrawne, czy półsłodkie? Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2013-11-24 o 11:16 |
|
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nazwy Wam nie podam, bo nie pamiętam...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka i tak nie dogodzisz wszystkim gościom. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie narzekał. Nawet, jeśli wydałabyś na wesele fortunę i spędziła pięć lat na przygotowaniu. Dlatego nie zaprzątaj sobie głowy takimi opiniami. Ważne, aby było smacznie
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam za dosłowność, ale taka prawda, więc ja patrzę na to z dystansem |
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za opinie dziewczyny
![]() Wiem, wiem, że i tak każdy znajdzie coś 'nie tak'. Na ogół się tym nie przejmuję, ale czasem jakieś bzdurne rozkminy mnie dopadają Wprawdzie mam namiar na sklep z winem, gdzie wino za 22-25zł podobno byśmy kupili, ale zdrugiej strony, no właśnie, jak mam kupić X butelek po 25zł, a po 10-15, to jednak zawsze coś w kieszeni zostanie. Jeszcze jedno: jak uważacie, ILE butelek wina powinniśmy kupić na ok. 70 osób?Kompletnie nie wiem, jaki jest przelicznik Obstawiam, że raczej większość będzie piła wódkę, więc jakaś taka 'średnia' ilość, to jaka?
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy ulubione wina (Jacob's Creek czy jakoś tak oraz wino koszerne ze śliwek), ale dla siebie na jeden wieczór co jakiś czas mogę kupić wino za 30-40 złotych. Na karton takich win mnie niestety nie stać...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, a co do rodzajów win to według mnie najbezpieczniejszy zestaw to półwytrawne i półsłodkie
my chyba weźmiemy czerwone i białe półwytrawne, a różowe półsłodkie
|
#4012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym Cin Cin mamy listrowe 3 sztuki chyba. a reszta 0,7 Cytat:
![]() choć ja w winach wybredna nie jestem byle było słodkie;Pwięc nie kupujemy często jakiś drogich.... martini czaaaaasami kupujemy. a tak to Istrę, Cin Cin, Carlo Rosii
|
||
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nowości u mnie zaklepaliśmy godzinę ślubu w końcu i mamy 20.09.2014 godz. 16.00 co do wódki to chyba stanie na Panu Tadeuszu - jakbyśmy znależli cenę poniżej 20zł to byśmy brali od zaraz a póki co szukamy gdzie najtaniej. Oglądaliśmy też obrączki i jedne podbiły nasze serca ale sztuka kosztuje 1450zł Chyba poszukamy u jubilera czy by nam nie zrobił ale nie będzie pewności że wyjdzie identyczna jak tamta... mam mętlik w głowie przez to W ogóle to na wszystkim chciałoby się oszczędzić coś żeby wyszło taniej a zaraz ktoś powie że ale to na całe życie, jedyna okazja i do wszystkiego jest argument żeby trochę dołożyć z torbami nas to puści...ale też wiem że jak się kupi coś innego niż to co się czuje sercem to nie będzie się 100% zadowolonym... masakra i tyle. ale chyba poszukam oszczędności na sukni - wie któraś czy w Bielsku (bo wiem że są tu dziewczyny z okolic) są jakieś komisy sukien ślubnych?
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-11-24 o 12:34 |
|
|
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
jak można do Was dołączyć? Wychodzę za mąż 27.09.2014 roku i chciałabym bardzo dołączyć do Waszego grona. Jest to jeszcze możliwe?
|
|
|
|
#4015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc już później nie próbowałam. Jestem już w innym klubie, gdzie się odnalazłam i panuje świetna atmosfera, więc niech może tak pozostanie ![]() Ze spraw ślubnych, wódki nie kupiliśmy. Pojechaliśmy specjalnie po nią wczoraj i się okazało, że przez 7 dni cena wzrosła z 20 zł na 20,50 zł ;/ Wkurzyłam się max. Dostałam namiar jeszcze na 2 hurtownie, ale kilkanaście i kilkadziesiąt km od nas. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Witamy Napisz coś o Was, zaręczynach, przygotowaniach do ślubu. |
||
|
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka, ja właśnie przeżywam identyczne dylematy
Ale też lubimy wina Biedronkowe i uważam, że póki nie będzie na butelce napisane "wyprodukowano dla Biedronka", to kupujemy Zresztą, ja, jak widzę butelkę, to nie wiem, czy to wino jest biedronkowe, czy nie. Jak ludzie będą kojarzyć,to znaczy, że sami takie piją, a jak nie skojarzą, to później nie będą chodzić i szukać, skąd to wino A wątpię, żeby ktoś zapamiętał etykietę, nazwę, jeśli wino NIE będzie smakować. Nad ilością rozmyślam, ale pewnie skończy się na 10-15 butelkach... Planujemy kupić najprawdopodobniej białe półwytrawne i czerwone półsłodkie i tyle w sumie
|
|
|
|
#4017 |
|
Rozeznanie
|
Na Twoim miejscu bym wzięła trochę czerwonych i białych półwytrawnych, plus trochę białych i różowych półsłodkich. A półsłodkich mniej niż półwytrawnych. Ale jeśli chcesz brać tylko po jednym kolorze, to białe półwytrawne, różowe i czerwone półsłodkie, plus trochę czerwonego wytrawnego jednak. Wytrawne do obiadu jest jednak najlepsze. A słodkie moim zdaniem też odpada.
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza witamy
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My decydujemy się też tylko na półsłodkie. |
|
|
|
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
jestem Iza mój narzeczony nazywa się Wojtek. Poznaliśmy się w internecie, grając w bilarda na wp. Ja jestem z Wrocławia, a W. z okolic Łomży (520 km). Jesteśmy bardzo szczęśliwą parą od 26.06.2011, a narzeczeństwem od 26.08.2013. W. oświadczył się o zachodzie słońca nad morzem w Stegnie. Planujemy ślub we Wrocławiu, a wesele w Jelczu-Laskowicach. Mamy już zarezerwowaną salę, orkiestrę, foto i kamerzystę. Jeszcze wiele przed nami i chciałabym czas przygotowań opisywać i spędzić go z Wami. Miło mi Was poznać dziewczyny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

Każdy odnajdzie u mnie swoją połóweczkę 

Obstawiam, że raczej większość będzie piła wódkę, więc jakaś taka 'średnia' ilość, to jaka?
Chyba poszukamy u jubilera czy by nam nie zrobił ale nie będzie pewności że wyjdzie identyczna jak tamta... mam mętlik w głowie przez to