Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 16:20   #3601
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Na prawdę objętość niesamowita , czekamy na fotki
Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
ileż włosów
jest ich mnóstwo, to fakt
właśnie nałożyłam olej, dzisiaj raczej późnym wieczorem pokażę Wam jak się lokują
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 16:47   #3602
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Wreszcie dojrzałam do napisania postu w tym wątku, chociaż zbierałam się już od ponad roku Impulsem było chyba zauważenie, że w ciągu ostatnich trzech miesięcy nosiłam rozpuszczone włosy może 10 razy, bo nie mogę na nie patrzeć. Są kręcono-falowane, ale okropnie się puszą i są suche jak siano. Dodatkowo od jakiegoś czasu masakrycznie wypadają.
Przeczytałam dziesiątki postów, blogów i artykułów na temat pielęgnacji, ale wszystko już mi się kompletnie miesza, poza tym każda z dziewczyn stosuje co innego Jedyny wspólny mianownik, jaki znalazłam to odżywka Garnier Awokado i Karite, którą stosuję od jakiegoś czasu, ale nie zauważyłam jeszcze wielkiej poprawy. Stosuję także szampon z tej serii, mgiełkę Radical na wypadanie (chociaż nie wiem, czy jej nie odstawię, bo dopiero teraz zorientowałam się, że ma na drugim miejscu alkohol w składzie ) i jedwab na końcówki. Kiedyś stosowałam olej z pestek winogron, ale po początkowym zachwycie efekt przestał być taki fajny. Dodam, że włosów w ogóle nie suszę i nie prostuję.
W najbliższym czasie czeka mnie strzyżenie - ok. 5 cm, bo końcówki są jak filc oraz farbowanie na jeszcze nie wiem, jaki kolor, ale na pewno nie rozjaśnianie (po którym mam pamiątkę w postaci "schodka" widocznego na zdjęciu), chcę jakoś to wyrównać. Mój naturalny kolor to ten na górze.
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona i troszkę pomożecie na początek? Bardzo chciałabym mieć wreszcie takie piękne włosy jak Wy (często wchodzę na codziennik i sobie wzdycham ), ale jeśli chodzi o włosy to jestem naprawdę nieporadna.
Cześć Marysieńko witamy !
Na pierwszy rzut oka myślałam, że prostujesz i dlatego narzekasz, że są suche, ale tego nie robisz to na pewno wina rozjaśniania. Podetnij zniszczone końce i zacznij porządnie o nie dbać. Wyrównanie koloru to też dobry pomysł. Mi najbardziej pomogło olejowanie, też miałam bardzo suche włosy, zawsze je prostowałam, bo inaczej sterczały w każdą stronę . Garnier A&K też używam i chyba najbardziej mi odpowiada Może chociaż na jakiś czas spróbuj pomyć je odżywką? Dziewczyny to sobie chwalą, ja w sumie też, chociaż dopiero co zaczęłam.
Na początku nie miałam dużego zapału do nowej pielęgnacji ale teraz wiem, że trzeba czasu aby zobaczyć poprawę , zresztą sama mówisz, że podglądasz codziennik

Co do farbowania to może zapytaj dziewczyn czy może zrobić to henną? Nie znam się na tym....

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:31   #3603
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Hej
Napisz trochę dokładniej jak dbasz o włoski - łatwiej będzie coś poradzić. Obcięcie zniszczonych końcówek to najlepszy pomysł (sama od tego zaczęłam). Pomyślałabym również o jakimś delikatniejszym szamponie (bądź odżywce) do mycia na co dzień. Jeżeli włoski są suche i zniszczone to dobrze byś im zrobiła nakładając na nie na dłużej maskę nawilżającą (kupną albo robioną - fajne przepisy można znaleźć na wątku lub u dziewczyn na blogach). Olejowanie jak najbardziej, ja polecam na odżywkę. Ogólnie zapraszam w wolnej chwili do odwiedzenia pierwszej strony i przejrzenia podpiętych tematów - można tam znaleźć dużo fajnych informacji i trochę usystematyzować wiedzę.
Trzymam kciuki

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 17:56   #3604
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Niestety nie było szafy Bourjois w tym Rossmanie, jutro skoczę do innego, nie daruję! Ale szminką w kredce Astor już jestem oczarowana

Szkoda, że mam jutro na rano zajęcia zrobiłabym olejowanie z samego oleju makadamia, muszę ogarnąć rodzaje olei, gdzieś widziałam listy.
ja też chciałam podkład Bourjois i w Rossmannie nie było, ale kupiłam w Hebe, bo tam też jest -40% podkład owocowy
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:05   #3605
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Marysieńko witamy !
Na pierwszy rzut oka myślałam, że prostujesz i dlatego narzekasz, że są suche, ale tego nie robisz to na pewno wina rozjaśniania. Podetnij zniszczone końce i zacznij porządnie o nie dbać. Wyrównanie koloru to też dobry pomysł. Mi najbardziej pomogło olejowanie, też miałam bardzo suche włosy, zawsze je prostowałam, bo inaczej sterczały w każdą stronę . Garnier A&K też używam i chyba najbardziej mi odpowiada Może chociaż na jakiś czas spróbuj pomyć je odżywką? Dziewczyny to sobie chwalą, ja w sumie też, chociaż dopiero co zaczęłam.
Na początku nie miałam dużego zapału do nowej pielęgnacji ale teraz wiem, że trzeba czasu aby zobaczyć poprawę , zresztą sama mówisz, że podglądasz codziennik

Co do farbowania to może zapytaj dziewczyn czy może zrobić to henną? Nie znam się na tym....
Dziękuję bardzo! Spróbuję dzisiaj pomysłu z umyciem odżywką Ale rozumiem, że ma to być coś w stylu OMO, że odżywką myję tylko długość włosów a skalp normalnie szamponem?

Edit: a co do farbowania, to mam zamiar u fryzjera Sama nie porywam się na wyrównanie tego.

Cytat:
Hej
Napisz trochę dokładniej jak dbasz o włoski - łatwiej będzie coś poradzić. Obcięcie zniszczonych końcówek to najlepszy pomysł (sama od tego zaczęłam). Pomyślałabym również o jakimś delikatniejszym szamponie (bądź odżywce) do mycia na co dzień. Jeżeli włoski są suche i zniszczone to dobrze byś im zrobiła nakładając na nie na dłużej maskę nawilżającą (kupną albo robioną - fajne przepisy można znaleźć na wątku lub u dziewczyn na blogach). Olejowanie jak najbardziej, ja polecam na odżywkę. Ogólnie zapraszam w wolnej chwili do odwiedzenia pierwszej strony i przejrzenia podpiętych tematów - można tam znaleźć dużo fajnych informacji i trochę usystematyzować wiedzę.
Trzymam kciuki
Dziękuję bardzo za Twoje porady! Przyznam, że czytałam większość wątków podpiętych i między innymi od tego zaczęło mi się tak mieszać w głowie Wzięłam sobie do serca sposób na wysuszanie włosów ręcznikiem (jak mnie mama pierwszy raz zobaczyła, to stwierdziła, że wyglądam jak słoń ) i kupiłam tą odżywkę AiK.
Czy mówiąc delikatniejszy szampon masz na myśli jakiś dla dzieci, np. Babydream?
Moja pielęgnacja wygląda tak:
codziennie wieczorem myję włosy szamponem AiK tylko skalp, długość obmywa się pianą. Następnie na kilka minut nakładam odżywkę AiK i zmywam. 2-3 razy w tygodniu stosuję maskę Matrix Biolage nawilżającą (z fioletowym wieczkiem) na jakąś godzinę-dwie i spłukuję. Idę spać z mokrymi włosami. Codziennie rano spryskuję włosy mgiełką Radical i nakładam jedwab na końcówki. Koniec
A na olejowanie polecasz jakiś olej? Słyszałam, że arganowy jest niezły. I czy to ma być tak, że nakładam codzienną odżywkę i na to ten olej?

Dziękuję Wam bardzo za odzew!

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do

Edytowane przez mariamarysienka
Czas edycji: 2013-11-23 o 18:09
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 18:52   #3606
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
ja też chciałam podkład Bourjois i w Rossmannie nie było, ale kupiłam w Hebe, bo tam też jest -40% podkład owocowy
Podkład owocowy? Nie darowałam i kupiłam go w innym, większym Rossmanie, jutro przetestuję :d

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Dziękuję bardzo! Spróbuję dzisiaj pomysłu z umyciem odżywką Ale rozumiem, że ma to być coś w stylu OMO, że odżywką myję tylko długość włosów a skalp normalnie szamponem?

A na olejowanie polecasz jakiś olej? Słyszałam, że arganowy jest niezły. I czy to ma być tak, że nakładam codzienną odżywkę i na to ten olej?

Możesz myć całe włosy odżywką albo jak chcesz, długość odżywką a skalp szamponem, spróbuj raz tak, raz tak a się przekonasz
Nie wiem czy ktoś już odpisał ale najbardziej popularnymi olejami są lniany, oliwa z oliwek, z pestek winogron, jest ich bardzo dużo, szukaj aż dopasujesz najlepszy. Tak jak pisałaś możesz najpierw nałożyć trochę odżywki a na to olej, możesz sam olej. Każde włosy są inne, nie ma jednej recepty. Dlatego pisałam, że dla efektów trzeba czasu, ale jak już wiemy, warto

Wiesz co? Tak się zastanawiam od jakiego czasu stosujesz takie zasady? W sumie dobrze dbasz o włosy a nadal są suche... Może to ten Radical na alkoholu im nie pasuje? Spryskujesz całe włosy? Ja go kiedyś stosowałam ale wcierałam tylko w skórę głowy.

Konkursomaniactwo '15

Edytowane przez scrabble1
Czas edycji: 2013-11-23 o 18:56
Stary 2013-11-23, 19:18   #3607
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Mycie odżywką,a OMO to dwa różne sposoby Przy przy myciu odżywka jak wskazuje nazwa, włosy myjesz odżywką i choć brzmi to dziwnie to jest to fajna metoda, którą stosuję i bardzo sobię chwalę. Na tą chwilę do tego sposobu stosuję odżywkę Mr Potter's, a myję metodą kubeczkową.
OMO skałada się z trzech etapów:
O (odżywka) - na mokre włosy nakładasz jakąś odżywkę tak do pół długości, choć ja przy swojej długości to praktycznie na całą długość kładę
M (mycie) - tu stosujesz szampon (myjąc skupiaj się na skalpie, piana i tak będzie spływać na całą długość włosków i spokojnie je domyje)
O (odżywka) - znowu odżywka.
Opisałam w dużym skrócie, ale jak coś jest na pierwszej stronie o tej metodzie.
Cytat:
Dziękuję bardzo za Twoje porady! Przyznam, że czytałam większość wątków podpiętych i między innymi od tego zaczęło mi się tak mieszać w głowie Wzięłam sobie do serca sposób na wysuszanie włosów ręcznikiem (jak mnie mama pierwszy raz zobaczyła, to stwierdziła, że wyglądam jak słoń ) i kupiłam tą odżywkę AiK.
Czy mówiąc delikatniejszy szampon masz na myśli jakiś dla dzieci, np. Babydream?
Niekoniecznie u mnie już się nie sprawdza i strasznie plącze.
Cytat:
Moja pielęgnacja wygląda tak:
codziennie wieczorem myję włosy szamponem AiK tylko skalp, długość obmywa się pianą.
Dobrze
Cytat:
Następnie na kilka minut nakładam odżywkę AiK i zmywam.
A coś do b/s żeby dodatkowo nawilżyć włoski? Może to być mała ilość jakiejś odżywki d/s (ja stosuję AiK a tym celu) chyba, że będzie obciążać
Cytat:
2-3 razy w tygodniu stosuję maskę Matrix Biolage nawilżającą (z fioletowym wieczkiem) na jakąś godzinę-dwie i spłukuję. Idę spać z mokrymi włosami. Codziennie rano spryskuję włosy mgiełką Radical i nakładam jedwab na końcówki. Koniec
Nie śpij z mokrymi - włosy się niszczą przez to
Cytat:

Olej, który polecam to najzwyklejszy z Biedronki z pestek winogrona (taki do kuchni). Arganowy miałam, ale jakoś tyłka nie urywał i skończyło się na stosowaniu go na twarz. Musisz próbować bo to co u kogoś działa nie koniecznie musi się sprawdzić u ciebie (możesz mieć inną porowatość itp.)

Tak nakładam trochę odżywki i później olej na to. Przy tej metodzie najłatwiej rozprowadza mi się olej na włosach i widzę najlepsze efekty. O olejowaniu jest też oddzielny wątek, więc możesz i tam zajrzeć

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Podkład owocowy? Nie darowałam i kupiłam go w innym, większym Rossmanie, jutro przetestuję :d
Też muszę skoczyć po jakiś podkład, póki taka promocja tylko szukam i szukam i jakoś nie mogę wybrać co chcę. Musi nawilżać, matowić, być jasny i jeszcze z żółtym pigmentem

dniem twojego życia."

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 19:36   #3608
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Na co dokładnie jest w Hebe -40%?
Bo muszę i tak iść po tusz (nigdzie indziej nie widziałam marki Catrice), to bym może dorwała te rzeczy, których nie było w Rossmannie.
Btw. nigdy więcej nie pójdę na promocję w Rossmannie, nie kupiłam połowy rzeczy, tylko się wk... zirytowałam liczbą ludzi pchających się do gablotek, wchodzących sobie na głowy i testujących produkty przy użyciu tych do kupienia, testerami porozwalanymi byle gdzie, głównie w gablotkach innych marek.
NIGDY WIĘCEJ.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 20:08   #3609
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Bo muszę i tak iść po tusz (nigdzie indziej nie widziałam marki Catrice), to bym może dorwała te rzeczy, których nie było w Rossmannie.
Btw. nigdy więcej nie pójdę na promocję w Rossmannie, nie kupiłam połowy rzeczy, tylko się wk... zirytowałam liczbą ludzi pchających się do gablotek, wchodzących sobie na głowy i testujących produkty przy użyciu tych do kupienia, testerami porozwalanymi byle gdzie, głównie w gablotkach innych marek.
NIGDY WIĘCEJ.
muszę powiedzieć, że u mnie w Rossmannach tego nie zaobserwowałam choć w czasie 40% promocji jest wzmożony ruch i jak się szybko nie wskoczy to później pustki na pułkach się ogląda

dniem twojego życia."
Stary 2013-11-23, 20:50   #3610
Imperfecta
Zakorzenienie

Jestem zaszokowana ilością odżywki jaką użyłam dziś do pokrycia całych włosów połowa z tego co jeszcze ostatnio
Stary 2013-11-23, 21:15   #3611
wikaa24
Rozeznanie

ja dziś będąc w Rossmanie przeszłam jeszcze, standardowo już, obok działu z odżywkami i szamponami , zwróciłam uwagę na żele Isany, bo akuratnie w promocji po 3,99.. zawsze piszecie Isana męska, ale tych męskich są chyba z 4 kolory i wszystkie mają max siłę. i w końcu nie wzięłam żadnego, które sprawdzają się u Was?
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-23, 21:36   #3612
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Dziewczyny... Udało się.
Pokrylam siwe włosy.

Zrobiłam wczoraj henne z amla. Stała 24 godziny. Polozylam dziś. Sama bez gluta. Na 6 godzin. Splukalam. Wysuszylam.
Polozylam indygo z bhingraj (2do1
Na dwie godziny.

Są takie jak chciałam.

Nie widać siwych. Bosko.

Bez gluta nawet nie ma dramatu. Polozylam po indygo na chwile dosłownie trochę Alterry.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1385242515897.jpg (91,4 KB, 19 załadowań)

5, 10, 21.975, 42.135
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-23, 21:53   #3613
Imperfecta
Zakorzenienie

Zdjęcia dzisiaj
Olej lniany na 4 godziny, dołożona później maska Wax+ miód. Umyte Facelle, na pół godziny d/s AiK, na końcówki jedwab do stylizacjii żel z Isany męski, nie dawałam nic b/s.
Odgniecione, wyręcznikowane, wysuszone zimnym nawiewem w dyfuzorze oczywiście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0550.jpg (152,0 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0551.jpg (169,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-11-23, 21:56   #3614
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Zdjęcia dzisiaj
Olej lniany na 4 godziny, dołożona później maska Wax+ miód. Umyte Facelle, na pół godziny d/s AiK, na końcówki jedwab do stylizacjii żel z Isany męski, nie dawałam nic b/s.
Rewelacja, szczególnie z przodu po bokach rewelacyjnie się kręcą i tak ich strasznie dużo, masakra pięknie
Stary 2013-11-23, 21:58   #3615
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Rewelacja, szczególnie z przodu po bokach rewelacyjnie się kręcą i tak ich strasznie dużo, masakra pięknie
Dziękuję ślicznie z przodu mi dziwnie, bo są bardzo krótkie
Stary 2013-11-23, 22:06   #3616
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję ślicznie z przodu mi dziwnie, bo są bardzo krótkie
To normalne przy cieniowaniu, ja też takie mam wrażenie u siebie, z tyłu na plecach jest ich sporo, a z przodu mniej
Stary 2013-11-23, 23:06   #3617
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Też muszę skoczyć po jakiś podkład, póki taka promocja tylko szukam i szukam i jakoś nie mogę wybrać co chcę. Musi nawilżać, matowić, być jasny i jeszcze z żółtym pigmentem
Jaką masz cerę? Do Twoich potrzeb pasuje mi Rimmel Wake Me Up. Naczytałam się recenzji i dziś kupiłam, użyłam dopiero raz ale trzyma się super na mojej mieszanej cerze. Kryje w sam raz, na pewno nie tworzy maski. Przypudrowałam jak zawsze czoło i nos i po tych 8 godzinach trzyma się na miejscu. Jestem mile zaskoczona.
Miałaś go kiedyś? Chyba znajdziesz odcień z żółtym pigmentem... Nie jest taki tępy i suchy jak typowe matujące odkłady, bardzo przyjemny na skórze. Sprawdź jak chcesz .

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
NIGDY WIĘCEJ.
A ja się naśmiałam! Ekspedientka w Rossmanie przyłapała 2 dziewczyny grzebiące paluchami w pudrze, oczywiście same go otworzyły a testery były obok. Wkurzyła się i trochę im nawtykała ale tak dyskretnie. Kiedy odeszły od stoiska i nie mogły już usłyszeć co mówi stwierdziła: " wzięłabym piłę tarczową i ucinała im paluchy żeby ich nie pchały w opakowania na sprzedaż"

Ja też nie znalazłam kilku rzeczy a specjalnie poleciałam pół miasta do największego Rossmana i lipa

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
ja dziś będąc w Rossmanie przeszłam jeszcze, standardowo już, obok działu z odżywkami i szamponami , zwróciłam uwagę na żele Isany, bo akuratnie w promocji po 3,99.. zawsze piszecie Isana męska, ale tych męskich są chyba z 4 kolory i wszystkie mają max siłę. i w końcu nie wzięłam żadnego, które sprawdzają się u Was?
Ja mam pomarańczową i spisuje się super !

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Udało się.
Pokrylam siwe włosy.

Zrobiłam wczoraj henne z amla. Stała 24 godziny. Polozylam dziś. Sama bez gluta. Na 6 godzin. Splukalam. Wysuszylam.
Na dwie godziny.

Są takie jak chciałam.

Nie widać siwych. Bosko.

Bez gluta nawet nie ma dramatu. Polozylam po indygo na chwile dosłownie trochę Alterry.

Pięknie jest i ten połysk! Opłacało się kombinować

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
Zdjęcia dzisiaj
Najbardziej podobasz mi się w kręconych włosach
A objętość jest po prostu obłędna!

Konkursomaniactwo '15

Edytowane przez scrabble1
Czas edycji: 2013-11-23 o 23:00
Stary 2013-11-24, 00:13   #3618
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
Teraz to już nie kupuj żadnego, bo skład jest zmieniony i jest do niczego ten żel. Dziewczyny tutaj używają jeszcze tej Isany ze starym składem.

Cytat:
A ja się naśmiałam! Ekspedientka w Rossmanie przyłapała 2 dziewczyny grzebiące paluchami w pudrze, oczywiście same go otworzyły a testery były obok. Wkurzyła się i trochę im nawtykała ale tak dyskretnie. Kiedy odeszły od stoiska i nie mogły już usłyszeć co mówi stwierdziła: " wzięłabym piłę tarczową i ucinała im paluchy żeby ich nie pchały w opakowania na sprzedaż"
No właśnie ja chciałam pomadkę kupić, użyłam testera, ładnie wszystko, wyjmuję opakowanie do kupienia i na wszelki wypadek sprawdziłam. I co? Widać, że używana i to mocno. Akurat babka rossmannowska była obok, bo uzupełniała zapasy i mówię jej, że jest taka a taka pomadka niby do sprzedaży i niech może ją odłoży, bo zniszczona. A ona do mnie, że nie, że mam odłożyć na miejsce. Chore. Bo ktoś nie spojrzy, nie sprawdzi i kupi taki syf...
Stary 2013-11-24, 08:17   #3619
JudytaKas
Zakorzenienie

Jessenia, Imperfecta ślicznie dziewczyny.
Imperfecta bardzo ładnie ci się skręciły

Cytat:
Jaką masz cerę? Do Twoich potrzeb pasuje mi Rimmel Wake Me Up. Naczytałam się recenzji i dziś kupiłam, użyłam dopiero raz ale trzyma się super na mojej mieszanej cerze. Kryje w sam raz, na pewno nie tworzy maski. Przypudrowałam jak zawsze czoło i nos i po tych 8 godzinach trzyma się na miejscu. Jestem mile zaskoczona.
Miałaś go kiedyś? Chyba znajdziesz odcień z żółtym pigmentem... Nie jest taki tępy i suchy jak typowe matujące odkłady, bardzo przyjemny na skórze. Sprawdź jak chcesz .!
Mieszaną i wrażliwą Dzięki za radę, wskoczę i popatrzę na odcienie może mi jakiś podpasuje to sprawdzę

dniem twojego życia."

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 08:48   #3620
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny
Wreszcie dojrzałam do napisania postu w tym wątku, chociaż zbierałam się już od ponad roku Impulsem było chyba zauważenie, że w ciągu ostatnich trzech miesięcy nosiłam rozpuszczone włosy może 10 razy, bo nie mogę na nie patrzeć. Są kręcono-falowane, ale okropnie się puszą i są suche jak siano. Dodatkowo od jakiegoś czasu masakrycznie wypadają.
Przeczytałam dziesiątki postów, blogów i artykułów na temat pielęgnacji, ale wszystko już mi się kompletnie miesza, poza tym każda z dziewczyn stosuje co innego Jedyny wspólny mianownik, jaki znalazłam to odżywka Garnier Awokado i Karite, którą stosuję od jakiegoś czasu, ale nie zauważyłam jeszcze wielkiej poprawy. Stosuję także szampon z tej serii, mgiełkę Radical na wypadanie (chociaż nie wiem, czy jej nie odstawię, bo dopiero teraz zorientowałam się, że ma na drugim miejscu alkohol w składzie ) i jedwab na końcówki. Kiedyś stosowałam olej z pestek winogron, ale po początkowym zachwycie efekt przestał być taki fajny. Dodam, że włosów w ogóle nie suszę i nie prostuję.
W najbliższym czasie czeka mnie strzyżenie - ok. 5 cm, bo końcówki są jak filc oraz farbowanie na jeszcze nie wiem, jaki kolor, ale na pewno nie rozjaśnianie (po którym mam pamiątkę w postaci "schodka" widocznego na zdjęciu), chcę jakoś to wyrównać. Mój naturalny kolor to ten na górze.
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona i troszkę pomożecie na początek? Bardzo chciałabym mieć wreszcie takie piękne włosy jak Wy (często wchodzę na codziennik i sobie wzdycham ), ale jeśli chodzi o włosy to jestem naprawdę nieporadna.
Pewnie nie za bardzo Ci się spodoba ten pomysł szatański, ale ja bym ścięła wszystkie spalone włosy i zostawiła tylko te naturalne odrosty zamiast uprawiać jakąś reanimację, tracić kasę i nerwy na farby i oglądanie wątpliwych efektów...
Co jeszcze...szampon Garniera A i K raczej ma złe opinie (nie wiem dlaczego, nie wnikałam). Sam składnik tej odżywki (masło karite, czyli shea) może puszyć
Jeżeli się coś nie sprawdza, to trzeba zmienić.
W tej chwili masz 2 rodzaje włosów - zdrowe odrosty - bardzo ładne i siano poniżej. Mogłabyś olejować same zniszczone końcówki codziennie przed myciem, oliwką Hipp lub Babydream - powinny zmiękczyć te końce. Przypuszczam, że zdrowe odrosty wcale nie potrzebują tak częstego olejowania - raz w tygodniu wystarczy. Ja na przykład do tego doszłam, po miesiącu dość intensywnego olejowania niefarbowanych włosów - one już przestały "pić" oleje i muszę się liczyć z tym, że po olejowaniu mam włosy, które wyglądają na niedomyte. Więc teraz staram się olejować przed dniem , kiedy nie muszę potem "wyglądać" (w weekend). Co do mojej aktualnej pielęgnacji, napiszę później.

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Udało się.
Pokrylam siwe włosy.

Na dwie godziny.

Są takie jak chciałam.

Nie widać siwych. Bosko.

Wyglądają świetnie, gratulacje

Cytat:
Zdjęcia dzisiaj
Bardzo ładnie wyszło!

Co do mnie, to masakra
Zmienia się jak w kalejdoskopie normalnie....
Na ten moment, wywalam wszystko z Rossmana i Joanny.
Jak będę miała chwilę czasu, to zrobię porządną analizę porównawczą, szukając składników wspólnych w konkretnych kosmetykach, które mi nie służą. W końcu dotarłam do takiego etapu, że już mogę zrobić takie porównanie.
W tej chwili podejrzewam mocno IPA, że mi wywala włosy z głowy. Sylikony (dimethicone) prawdopodobnie za bardzo oblepiają, len w odmianach zmiękcza za bardzo...
Byłam na wyjeździe, kupiłam stacjonarnie w przemiłym sklepiku:
1. szampon łopianowy (pełna nazwa:
Tradycyjny Syberyjski Szampon na Propolisie Łopianowym Nr 3, Receptury Babuszki Agafii 600ml)
2. balsam j/w (nr 3)
3. balsam na propolisie cedrowym (nr 1)
4. maska drożdżowa
5. maska OMIA (włoska) z olejkiem z orzechów macadamia
1-4 to produkty "Babuszki Agafii", podaję dla formalności, chociaż pewnie wiecie doskonale
wszystko to jest w tym sklepie: http://ukrytewslowach.pl/
Wczoraj rano umyłam włosy tym szamponem, dałam balsam i efekt był bardzo fajny, chociaż jeszcze brak mięsistości fal, ale widzę, że idzie to w dobrą stronę. Widziałam nawet kilka korkociągów.
Teraz będę używać tylko tych produktów, również jako podkład pod olej. Olej na razie chyba łopianowy z GP, z gałązką rozmarynu w środku (wsadziłam gałązkę do macerowania, bo miałam rozmaryn w doniczce. Po 2 tygodniach już czuję zapach ). A reszta produktów idzie głęboko do szafy.
+ suple te, co brałam wcześniej.

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-11-24 o 11:45
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 09:40   #3621
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to już nie kupuj żadnego, bo skład jest zmieniony i jest do niczego ten żel. Dziewczyny tutaj używają jeszcze tej Isany ze starym składem.

No właśnie ja chciałam pomadkę kupić, użyłam testera, ładnie wszystko, wyjmuję opakowanie do kupienia i na wszelki wypadek sprawdziłam. I co? Widać, że używana i to mocno. Akurat babka rossmannowska była obok, bo uzupełniała zapasy i mówię jej, że jest taka a taka pomadka niby do sprzedaży i niech może ją odłoży, bo zniszczona. A ona do mnie, że nie, że mam odłożyć na miejsce. Chore. Bo ktoś nie spojrzy, nie sprawdzi i kupi taki syf...
Albo wiedziała, że babki i tak będą następne otwierały, to wolała tę zostawić. Ja zawsze sprawdzam czy coś było otwierane i wybieram produkt z głębi półki

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:

Mieszaną i wrażliwą Dzięki za radę, wskoczę i popatrzę na odcienie może mi jakiś podpasuje to sprawdzę
Miałam go na sobie jakieś 9 godzin a wieczorem skóra nie świeciła się brzydko ale na pewno nie było matu, określiłabym to na taki zdrowy glow, na nosie i brodzie było widać przetłuszczenia ale zawsze tak mam...

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-11-24, 11:47   #3622
Floria
Zadomowienie

Szampon Isany do włosów farbowanych bardzo ładnie czyści wannę
Moich włosów już nim katować nie będę

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-11-24 o 11:49
Stary 2013-11-24, 12:23   #3623
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:

Porażka z tymi żelami, nie wiadomo co kupować, a i tak za każdym razem trzeba lukać na składy

A sytuacja z pomadką bez komentarza

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Szampon Isany do włosów farbowanych bardzo ładnie czyści wannę
Moich włosów już nim katować nie będę
A co w nim takiego jest??
Stary 2013-11-24, 12:26   #3624
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
A co w nim takiego jest??
Pewno SLS i tyle. Każdym szamponem, nawet dla dzieci bez SLSu, można sobie wannę umyć, wiele nie trzeba, chyba że ma się usyfioną nie wiadomo czym.
Stary 2013-11-24, 12:35   #3625
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Pewno SLS i tyle. Każdym szamponem, nawet dla dzieci bez SLSu, można sobie wannę umyć, wiele nie trzeba, chyba że ma się usyfioną nie wiadomo czym.
pochwalę się dziś odżywkę na głowie 15 min trzymałam a nie jak zwykle -2 min
Stary 2013-11-24, 12:44   #3626
Floria
Zadomowienie

Podejrzewam, że to na mnie tak parszywie działa:
http://www.wiedzmabloguje.com/2012/0...l-alcohol.html
Dopiszę, jak na to wpadłam.
W czwartek wieczorem myłam włosy przed podróżą i postanowiłam dać szansę temu szamponowi, bo go jeszcze nie próbowałam. Zmoczyłam włosy, wyjęłam 1 włos (słownie: jeden). Nałożyłam szampon, zaczęłam masować. Najpierw nic się nie działo. Spłukałam, ale miałam wrażenie słabego umycia, dałam jeszcze troszeczkę, przy drugim spłukiwaniu, zaczęły mi wyłazić włosy. Dałam trochę odżywki z tej samej serii (Isana z czerwoną nakrętką), która może być używana również do mycia...
W sumie wyjęłam koło setki włosów po tych dwóch produktach.
W dodatku efekt nie był jakiś powalający. Standardowe piórka z puchem, na drugi dzień rano już nieświeże. No i tyle.

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-11-24 o 13:34
Stary 2013-11-24, 15:35   #3627
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz myć całe włosy odżywką albo jak chcesz, długość odżywką a skalp szamponem, spróbuj raz tak, raz tak a się przekonasz
Okej I odżywka skalp też ładnie czyści?

Cytat:
Nie wiem czy ktoś już odpisał ale najbardziej popularnymi olejami są lniany, oliwa z oliwek, z pestek winogron, jest ich bardzo dużo, szukaj aż dopasujesz najlepszy. Tak jak pisałaś możesz najpierw nałożyć trochę odżywki a na to olej, możesz sam olej. Każde włosy są inne, nie ma jednej recepty. Dlatego pisałam, że dla efektów trzeba czasu, ale jak już wiemy, warto
Ja próbowalam oliwę z oliwek i z pestek winogron, żaden szału nie robił Też słyszałam, że lniany jest niezły, ale za każdym razem jak jestem w lepiej zaopatrzonym sklepie to zapominam zerknąć i kupić

Cytat:
Wiesz co? Tak się zastanawiam od jakiego czasu stosujesz takie zasady? W sumie dobrze dbasz o włosy a nadal są suche... Może to ten Radical na alkoholu im nie pasuje? Spryskujesz całe włosy? Ja go kiedyś stosowałam ale wcierałam tylko w skórę głowy.
Tzn przyczyna na pewno nie leży w Radicalu, bo stosuję go od kilkunastu dni. Spryskuję całe włosy, ale właśnie uświadomiłaś mi, że trochę bez sensu, skoro włosy wypadają od głowy
A te zasady stosuję ok. pół roku. Od pół roku też nie farbuję (stąd taki odrost), a suszarki i prostownicy nie używam praktycznie nigdy już od kilku lat.

Cytat:
Mycie odżywką,a OMO to dwa różne sposoby Przy przy myciu odżywka jak wskazuje nazwa, włosy myjesz odżywką i choć brzmi to dziwnie to jest to fajna metoda, którą stosuję i bardzo sobię chwalę. Na tą chwilę do tego sposobu stosuję odżywkę Mr Potter's, a myję metodą kubeczkową.
OMO skałada się z trzech etapów:
O (odżywka) - na mokre włosy nakładasz jakąś odżywkę tak do pół długości, choć ja przy swojej długości to praktycznie na całą długość kładę
M (mycie) - tu stosujesz szampon (myjąc skupiaj się na skalpie, piana i tak będzie spływać na całą długość włosków i spokojnie je domyje)
O (odżywka) - znowu odżywka.
Opisałam w dużym skrócie, ale jak coś jest na pierwszej stronie o tej metodzie.
Która to odżywka Mr Potter's? I mam pytanie odnośnie metody kubeczkowej. Zawsze byłam ciekawa, czy po samym nałożeniu piany na włosy będą one umyte nawet na skalpie?

Cytat:
Niekoniecznie u mnie już się nie sprawdza i strasznie plącze.
To który szampon jest delikatniejszy i tak nie plącze?

Cytat:
A coś do b/s żeby dodatkowo nawilżyć włoski? Może to być mała ilość jakiejś odżywki d/s (ja stosuję AiK a tym celu) chyba, że będzie obciążać
Postaram się poszukać czegoś wśród codzienników

Cytat:
Nie śpij z mokrymi - włosy się niszczą przez to
O! Dziękuję bardzo Może to ma spory wpływ na wygląd moich włosów, bo od zawsze śpię z mokrymi Czyli lepiej poczekać, aż same wyschną, czy użyć suszarki z zimnym nawiewem i dyfuzorem? A można pójść spać np. z wilgotnymi?

Cytat:
NIGDY WIĘCEJ.
O matko Ja byłam na promocji w piątek i nie było prawie nikogo w całym Rossie, były wszystkie testery itd. Ale kolezanki mi opowiadały, co się działo wczoraj, że w ogóle nie dało się przecisnąć do tych szaf z kolorówką, wszystko było wypaćkane lakierami, szminkami, testery gdzieś porozwalane, tak samo jak produkty. No ale ja kupiłam co chciałam - tusz do rzęs Mega Volume Collagen (czy jakoś tak) i wyszedł po promocji za 25 zł Do tego lakier z Lovely w bardzo ładnym fioletoworóżowym kolorze za jakieś 3 zł Chciałabym kupić sobie więcej, ale oszczędzam

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Pewnie nie za bardzo Ci się spodoba ten pomysł szatański, ale ja bym ścięła wszystkie spalone włosy i zostawiła tylko te naturalne odrosty zamiast uprawiać jakąś reanimację, tracić kasę i nerwy na farby i oglądanie wątpliwych efektów...
Oj, rzeczywiście szatański plan Na pewno ich nie zetnę do takiej długości, bo czułabym się goła. Włosy rosną mi bardzo szybko (tutaj odrost ma niecałe pół roku), więc obcięłabym je jeżeli długość naturalnych zwiększyłaby się o co najmniej drugie tyle, co mam. W takich krótkich kompletnie się nie widzę Jeśli chodzi o farbowanie, to się nie obawiam, bo farby fajnie chwytają moje włosy i tylko raz byłam niezadowolona z efektu

Cytat:
Co jeszcze...szampon Garniera A i K raczej ma złe opinie (nie wiem dlaczego, nie wnikałam). Sam składnik tej odżywki (masło karite, czyli shea) może puszyć
Dzięki za radę, odstawię ten szampon

Cytat:
W tej chwili masz 2 rodzaje włosów - zdrowe odrosty - bardzo ładne i siano poniżej. Mogłabyś olejować same zniszczone końcówki codziennie przed myciem, oliwką Hipp lub Babydream - powinny zmiękczyć te końce. Przypuszczam, że zdrowe odrosty wcale nie potrzebują tak częstego olejowania - raz w tygodniu wystarczy.
Dopisuję oliwkę do listy zakupów i planu działania I teraz takie pytanko - koleżanka wyżej polecała mycie odżywką. Czy można to zastosować do zmywania oleju z głowy?

Kurczę, dziewczyny, dziękuję Wam z całego serca za tyle dobrych rad i taki odzew!

I love you
I will
I do
Stary 2013-11-24, 15:47   #3628
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
To normalne przy cieniowaniu, ja też takie mam wrażenie u siebie, z tyłu na plecach jest ich sporo, a z przodu mniej
przyzwyczaję się odrosną
Cytat:
Najbardziej podobasz mi się w kręconych włosach
A objętość jest po prostu obłędna!
ja też siebie najbardziej lubię w kręconych
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładnie wyszło!
Dziękuję bardzo

Wczoraj byłam w szkole w tych wyprostowanych to dziewczyny się oburzyły, że przecież mam takie fajne włosy i to grzech prostować dzisiaj jak weszłam to od razu "no teraz są piękne" ale mi miło było później się macała jedna po włosach, przegląda się w lusterku i do mnie "ładne są, ale to nie to co Twoje"
Stary 2013-11-24, 15:59   #3629
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Okej I odżywka skalp też ładnie czyści?

Ja próbowalam oliwę z oliwek i z pestek winogron, żaden szału nie robił Też słyszałam, że lniany jest niezły, ale za każdym razem jak jestem w lepiej zaopatrzonym sklepie to zapominam zerknąć i kupić

Tzn przyczyna na pewno nie leży w Radicalu, bo stosuję go od kilkunastu dni. Spryskuję całe włosy, ale właśnie uświadomiłaś mi, że trochę bez sensu, skoro włosy wypadają od głowy
A te zasady stosuję ok. pół roku. Od pół roku też nie farbuję (stąd taki odrost), a suszarki i prostownicy nie używam praktycznie nigdy już od kilku lat.

Która to odżywka Mr Potter's? I mam pytanie odnośnie metody kubeczkowej. Zawsze byłam ciekawa, czy po samym nałożeniu piany na włosy będą one umyte nawet na skalpie?

To który szampon jest delikatniejszy i tak nie plącze?

Postaram się poszukać czegoś wśród codzienników

O! Dziękuję bardzo Może to ma spory wpływ na wygląd moich włosów, bo od zawsze śpię z mokrymi Czyli lepiej poczekać, aż same wyschną, czy użyć suszarki z zimnym nawiewem i dyfuzorem? A można pójść spać np. z wilgotnymi?

O matko Ja byłam na promocji w piątek i nie było prawie nikogo w całym Rossie, były wszystkie testery itd. Ale kolezanki mi opowiadały, co się działo wczoraj, że w ogóle nie dało się przecisnąć do tych szaf z kolorówką, wszystko było wypaćkane lakierami, szminkami, testery gdzieś porozwalane, tak samo jak produkty. No ale ja kupiłam co chciałam - tusz do rzęs Mega Volume Collagen (czy jakoś tak) i wyszedł po promocji za 25 zł Do tego lakier z Lovely w bardzo ładnym fioletoworóżowym kolorze za jakieś 3 zł Chciałabym kupić sobie więcej, ale oszczędzam

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Oj, rzeczywiście szatański plan Na pewno ich nie zetnę do takiej długości, bo czułabym się goła. Włosy rosną mi bardzo szybko (tutaj odrost ma niecałe pół roku), więc obcięłabym je jeżeli długość naturalnych zwiększyłaby się o co najmniej drugie tyle, co mam. W takich krótkich kompletnie się nie widzę Jeśli chodzi o farbowanie, to się nie obawiam, bo farby fajnie chwytają moje włosy i tylko raz byłam niezadowolona z efektu

Dzięki za radę, odstawię ten szampon

Dopisuję oliwkę do listy zakupów i planu działania I teraz takie pytanko - koleżanka wyżej polecała mycie odżywką. Czy można to zastosować do zmywania oleju z głowy?

Kurczę, dziewczyny, dziękuję Wam z całego serca za tyle dobrych rad i taki odzew!
"Odżywka Mr. potters" to są po prostu różne balsamy
http://www.forte-sweden.com/produkty...otters/balsamy
Da się umyć olej odżywką, na przykład te delikatne oliwki Hipp lub babydream tym balsamem. Trzeba dać balsamowi co najmniej 5 minut na działanie na włosach, w sumie mycie polega na dokładnym wymasowaniu skóry głowy łagodnym środkiem i ugniataniu włosów na długości pianą. Jeżeli nie będziesz zadowolona, to następnym razem walniesz szampon
Umyć odżywką możesz spokojnie 2 razy dla pewności.
Stary 2013-11-24, 16:06   #3630
mariamarysienka
Zakorzenienie

Super! Zastosuję się

I love you
I will
I do
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości