chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-23, 17:06   #901
existence
Zakorzenienie

Dot.: chwalimy się poczynaniami do bycia idealną w tym ważny dla nas dniu!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
W kiecce miałam obcas 8 cm plus mierzona była na podwyższeniu, stąd to wrażenie pewnie Karzeł jestem
wcale nie karzeł bardzo ładnie wyglądałaś no ale to i tak wrażenie miałam, że wyższa sporo byłaś na tym zdjęciu no ale fakt może przez to ale pewnie też dużo daje dobrze dobrana suknia bo Cię nie skraca ja mam 165cm i obcas 6,5cm więc będę mieć 171cm a i tak już się czuję jakaś za duża w nich bo ja lubię być bliżej podłoża
Stary 2013-11-23, 17:13   #902
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez fusiacola Pokaż wiadomość
e to jestem 4 cm wyższa

pomierzyłam się w końcu wolę nie wiedzieć ile miałam wcześniej
biust 95
talia 74
brzuch w najszerszym miejscu 88 w ogóle nie wiem jak go ćwiczyć, bo wszystkie ćwiczenia na brzuch wyrabiają mi jego górną cześć, a niżej chyba nadal jest jaki był
biodra 99
ee nie jest źle Fajne masz wymiary, dużo nie musisz zrzucić Mnie też dolna część brzucha doprowadza do rozpaczy. Dzisiaj miara pokazała 79, więc zleciały mi już 3 cm, ale i tak mam ciągle wrażenie, że mi ta opona wystaje i ciągle to widać

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
wcale nie karzeł bardzo ładnie wyglądałaś no ale to i tak wrażenie miałam, że wyższa sporo byłaś na tym zdjęciu no ale fakt może przez to ale pewnie też dużo daje dobrze dobrana suknia bo Cię nie skraca ja mam 165cm i obcas 6,5cm więc będę mieć 171cm a i tak już się czuję jakaś za duża w nich bo ja lubię być bliżej podłoża
Dziękuję też mam wrażenie, że moja kiecka mi trochę wzrostu dodaje Obcas planuję 8-9 cm, noszę takie codziennie, więc stopy nie doznają szoku

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 17:30   #903
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
ee nie jest źle Fajne masz wymiary, dużo nie musisz zrzucić Mnie też dolna część brzucha doprowadza do rozpaczy. Dzisiaj miara pokazała 79, więc zleciały mi już 3 cm, ale i tak mam ciągle wrażenie, że mi ta opona wystaje i ciągle to widać
a robisz jakieś konkretne ćwiczenia na brzuch? czy to efekt głównie pływania?
sama robię brzuszki z uniesionymi nogami (kąt prosty między brzuchem a udami i udami a łydkami), potem w tej samej pozycji nogi na przemian wyprostowuje i przyciągam do siebie i pod nimi przekładam hantle, albo siadam na końcu łóżka u nogi podciągam do góry bo wtedy plecy mnie mniej bolą. Od kilku dni robie też 10-minnutowe boczki Toffany . Chętnie coś dołożyłabym do tych ćwiczeń tylko co?

zależy mi na tym, żeby zrzucić ten brzuch, najbardziej motywuje mnie ciekawość jak będę wtedy wyglądać obecnie mam wagę jak w 1 klasie gimnazjum, zawsze byłam dość otyła i w końcu pora skończyć z tym raz na zawsze

fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-23, 20:42   #904
velika
Winter is coming

Nie robię konkretnych ćwiczeń poza 30 day shred obecnie, no i sporo pływam, ale nie sądzę, żeby to miało jakiś większy wpływ na brzuch. Bardziej się skupiam na diecie, bo tłuszcz od machania brzuszków nie zejdzie. Od grudnia chciałabym mimo wszystko dorzucić jakieś cięższe ćwiczenia - siłkę, zuzannę light, chociaż level 2 jillian też mi daje popalić.

Stary 2013-11-24, 08:36   #905
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
jak tam wam idzie dziewczyny? Dziś sobota, więc mój dzień ważenia i mierzenia. Na wadze 300 gram do góry, trochę szkoda, ale nie przejmuję się tym. Za to w talii znowu mi cm zeszły i mam 6 z przodu
Tak więc aktualne wymiary mam takie:
tyłek - 90
talia - 69
biust - 96
Tyłek i biust mogłyby już takie zostać Z talii nie wiem do ilu zjadę, może do 67, pewnie więcej się nie da, bo mam taką budowę. Najmniej w życiu miałam 64, ale ważyłam 10 kilo mniej niż teraz i byłam na granicy anoreksji ;/
Dziś dzień pizzy
Super wymiary i piękne postępy !

To mi się podoba

Cytat:
super a ile masz wzrostu? bo to prawie wymiary modelingowe

żałuję, że sama nie zmierzyłam się na początku i teraz w zasadzie obserwuje tylko wagę. Dziś dokładnie 62,9 - tyle samo co tydzień temu na oko widzę delikatną poprawę ramion i minimalnie brzucha choć jeszcze długa droga przede mną

u mnie z kolei dzień na zakupy, kolejne jeansy z tyłka lecą
Brawo
Nic takie nie cieszy, niż kupowania mniejszego rozmiaru

Mój spadek niewielki - 0.5 kg.
Ale widzę różnicę w moim ciele - fajnie tyłek podniesiony, nogi szczuplejsze i ładnie zarysowane, brzuszek zaczyna się zieniać. Jest dobrze.

Zejde trochę z tematu, ale wrzucałyśmy tu zdjęcia w sukniach. To tak w ramach idelanej sylwetki i idealnego kroju dla mnie.
Która najlepsza?

1. Koronka, rybka, z trenem. Za duża, jestem pospinana.
2. Muślin, też tren. Mój rozmiar, tylko powinna być węższa na biodrach i na ramionach.
3. Typowa princeska, dużo za duża, dlatego zjeżdżała mi i przekrzywiała się na biuście.
4. Chyba to krój na literę A. Jakby się na nią decydowała, to nie nie było by tych halek, a w efekcie ona ładnie by się układała na dole, a nie tak odstawała. Stadndard - dużo za duża. Efekt byłby inny, zwłaszcza przy górze.
5. Muślini koronka. Jako jedyna w czystej bieli, jakbym się decydowała, to na śmietankową biel. Znów za duża.

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2013-12-13 o 08:13
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-24, 08:54   #906
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Zejde trochę z tematu, ale wrzucałyśmy tu zdjęcia w sukniach. To tak w ramach idelanej sylwetki i idealnego kroju dla mnie.
Która najlepsza?

2. Muślin, też tren. Mój rozmiar, tylko powinna być węższa na biodrach i na ramionach.
3. Typowa princeska, dużo za duża, dlatego zjeżdżała mi i przekrzywiała się na biuście.
4. Chyab to krój na literę. Jakby się na nią decydowała, to nie nie było by tych halek, a w efekcie ona ładnie by się układała na dole, a nie tak odstawała. Stadndard - dużo za duża. Efekt byłby inny, zwłaszcza przy górze.
5. Muślini koronka. Jako jedyna w czystej bieli, jakbym się decydowała, to na śmietankową biel. Znów za duża.
zdecydowania druga lub ostatnia - idealne, takie mi się podobają widzę, że mamy podobny gust
W ogóle dziewczyno masz super figurę i widać ze zdjęć, że będziesz piękną panną młodą

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-24, 09:05   #907
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:

To mi się podoba

Brawo

Ale widzę różnicę w moim ciele - fajnie tyłek podniesiony, nogi szczuplejsze i ładnie zarysowane, brzuszek zaczyna się zieniać. Jest dobrze.

Która najlepsza?

4. Chyab to krój na literę. Jakby się na nią decydowała, to nie nie było by tych halek, a w efekcie ona ładnie by się układała na dole, a nie tak odstawała. Stadndard - dużo za duża. Efekt byłby inny, zwłaszcza przy górze.
Jeju,dziewczyno i ty się dalej odchudzasz? Przecież Ty szczuplizna taka!
A z sukienek zdecydowanie 2 i 3 z przewagą 3. I wg mnie nie pasuje ten tiulowy dekolt bo moim zdaniem on bardzo spłaszcza.Ostatnią bym odrzuciła,bo wygląda jak komunijna,dół jest bardzo prosty i mimo że lubię proste sukienki,to masz bardzo drobną figurkę i możesz wyglądać dziecinnie. Jakby dół trochę urozmaicić,to góra ostatniej mi sie bardzo podoba,ładnie lezy.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.

Edytowane przez lolusl
Czas edycji: 2013-11-24 o 09:06
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 09:06   #908
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
zdecydowania druga lub ostatnia - idealne, takie mi się podobają widzę, że mamy podobny gust
W ogóle dziewczyno masz super figurę i widać ze zdjęć, że będziesz piękną panną młodą
Dziękuje
Skoro Anna Kara nam się podoba, to mamy podobny gust
Ja mam swoje typ wśród tych. Ale jeszcze nie powiem który, tak by się nie sugerować Niektóre wcale mi nie odpowiadają, a mierzyłam by porównawczo sprawdzić.

Stary 2013-11-24, 09:07   #909
velika
Winter is coming

ale masz fajną figurę! Nie ma się z czego odchudzać
Widać, że wszysystkie za duże, mi najbardziej podobasz się w princesce. Jakby była dopasowana to by było mega

Stary 2013-11-24, 09:07   #910
existence
Zakorzenienie

Cytat:

To mi się podoba

Brawo

Która najlepsza?

druga jest przepiękna! I super w niej wyglądasz gdybym chciała długą suknię to zdecydowanie coś w tym stylu.
W ogóle w jakim salonie pozwolili Ci robić zdjęcia przed umową?
Stary 2013-11-24, 09:11   #911
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Jeju,dziewczyno i ty się dalej odchudzasz? Przecież Ty szczuplizna taka!
A z sukienek zdecydowanie 2 i 3 z przewagą 3. I wg mnie nie pasuje ten tiulowy dekolt bo moim zdaniem on bardzo spłaszcza.Ostatnią bym odrzuciła,bo wygląda jak komunijna,dół jest bardzo prosty i mimo że lubię proste sukienki,to masz bardzo drobną figurkę i możesz wyglądać dziecinnie. Jakby dół trochę urozmaicić,to góra ostatniej mi sie bardzo podoba,ładnie lezy.
Nie odchudzam, a wracam do mojej wagi Już niewiele mi zostało.
A bardziej ujędrniam ciało, kształtuję mięśnie.

Dzięki za opinie
Druga mam właśnie wrażenie, że powiększa mi optycznie biust - a mam mały, naprawdę. Do trzeciej mam mieszane uczucia, źle się czuje w odsłoniętych dekoltach.
Ostatnia mam podobnie - góra mi się bardzo podoba, ale mam mieszane uczucia co do dołu.

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
ale masz fajną figurę! Nie ma się z czego odchudzać
Widać, że wszysystkie za duże, mi najbardziej podobasz się w princesce. Jakby była dopasowana to by było mega
Dziękuje za komplement
Pierwszy punkt dla princeski

Cytat:
druga jest przepiękna! I super w niej wyglądasz gdybym chciała długą suknię to zdecydowanie coś w tym stylu.
W ogóle w jakim salonie pozwolili Ci robić zdjęcia przed umową?
Dzięki za opinię, dużo dla mnie znaczą
W moim mieście, w salonie, bez problemu cykałam fotki

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2013-11-24 o 09:37
Stary 2013-11-24, 09:34   #912
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
według mnie najlepsze jest drugie zdjęcie (czyli sukienka nr 1) - widać na nim wszystko co najlepsze: biust talię i biodra, wyglądasz w niej najbardziej kobieco i zgrabnie a gdy rozmiar byłby dopasowany to już w ogóle Nie podoba mi się w tej sukni dół, bo on zniekształca sylwetkę i odwraca uwagę od tych pięknych proporcji, które zarysowuje góra. Dół powinien być zdecydowanie mniej szeroki u dołu a rybka powinna schodzić do tyłu (być może to kwestia złego ułożenia jej do zdjęcia) Podobają mi się poprzeczne koronki na jej dole za minus uznałabym jednak cekiny w koronce bo nie lubię, ale to już kwestia gustu Ale szukając sukni na Twoim miejscu poszłabym w taki krój, bo:

suknia nr 2 to typowy krój dla dziewczyny z oponką na brzuchu i boczkami, drapowania skutecznie je wówczas maskują Jeżeli zgrabna dziewczyna ubierze coś takiego to będzie wyglądać w niej tak samo jak ta co ma fałdki do ukrycia A jeżeli ktoś ma takie ciało jak Ty to grzechem byłoby je ukrywać podoba mi się w tej sukni łezka na plecach i delikatne zdobienia ale te zdobienia nie ratują złego kroju i przekonana jestem, że ta suknia to nie to

princeski 3 i 4 są poprawne, ale nie eksponują twojej figury tak jak nr 1 krój A jak w ostatniej sukni zgubił Ci całkowicie biodra, w efekcie wyglądasz dziewczęco i smukło ale nie kobieco

Stary 2013-11-24, 10:20   #913
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
według mnie najlepsze jest drugie zdjęcie (czyli sukienka nr 1) - widać na nim wszystko co najlepsze: biust talię i biodra, wyglądasz w niej najbardziej kobieco i zgrabnie a gdy rozmiar byłby dopasowany to już w ogóle Nie podoba mi się w tej sukni dół, bo on zniekształca sylwetkę i odwraca uwagę od tych pięknych proporcji, które zarysowuje góra. Dół powinien być zdecydowanie mniej szeroki u dołu a rybka powinna schodzić do tyłu (być może to kwestia złego ułożenia jej do zdjęcia) Podobają mi się poprzeczne koronki na jej dole za minus uznałabym jednak cekiny w koronce bo nie lubię, ale to już kwestia gustu Ale szukając sukni na Twoim miejscu poszłabym w taki krój, bo:

suknia nr 2 to typowy krój dla dziewczyny z oponką na brzuchu i boczkami, drapowania skutecznie je wówczas maskują Jeżeli zgrabna dziewczyna ubierze coś takiego to będzie wyglądać w niej tak samo jak ta co ma fałdki do ukrycia A jeżeli ktoś ma takie ciało jak Ty to grzechem byłoby je ukrywać podoba mi się w tej sukni łezka na plecach i delikatne zdobienia ale te zdobienia nie ratują złego kroju i przekonana jestem, że ta suknia to nie to

princeski 3 i 4 są poprawne, ale nie eksponują twojej figury tak jak nr 1 krój A jak w ostatniej sukni zgubił Ci całkowicie biodra, w efekcie wyglądasz dziewczęco i smukło ale nie kobieco
A ja się nie zgadzam. Podoba mi się sukienka 1,żeby nie było,że stronniczo wybieram te,które lubię,ale uważam,że Lg_ago nie wygląda w niej dobrze,bo rybki są dla dziewczyn,które mają bardzo kobiece figury,a ona jest bardzo szczuplutka. i uważam,że takim krojem może zrobić sobie krzywdę,bo tylko pokaże mankamenty figury,które tak naprawdę się stworzą w tym przypadku,bo dziewczyna figurę ma fenomenalną,ale nie że tak powiem zaokrągloną. Będą więc widoczne wąskie biodra i drobny biust,co nie działa tu na korzyść.Princesska zasłania wąskie biodra i podniesie trochę biust.
It never fails.
Stary 2013-11-24, 10:30   #914
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się nie zgadzam. Podoba mi się sukienka 1,żeby nie było,że stronniczo wybieram te,które lubię,ale uważam,że Lg_ago nie wygląda w niej dobrze,bo rybki są dla dziewczyn,które mają bardzo kobiece figury,a ona jest bardzo szczuplutka. i uważam,że takim krojem może zrobić sobie krzywdę,bo tylko pokaże mankamenty figury,które tak naprawdę się stworzą w tym przypadku,bo dziewczyna figurę ma fenomenalną,ale nie że tak powiem zaokrągloną. Będą więc widoczne wąskie biodra i drobny biust,co nie działa tu na korzyść.Princesska zasłania wąskie biodra i podniesie trochę biust.
lolusl a widziałaś drugie zdjęcie? przecież na nim widać idealne proporcje o jakich mankamentach mówisz, bo figure przecież ma idealną dopasowany fason nie jest zależny od tego czy ktoś jest szczupły, czy grubszy tylko właśnie od proporcji sylwetki można mieć nawet bardzo mały biust jeżeli ma się tylko wąską talię to taki fason świetnie się sprawdza

duży biust nie nadaje się do rybki, tylko właśnie do sukienek gorsetowych, które go będą trzymać do dużego biustu wybiera się sukienki z obszernym dołem, które odciążą nieco tą obfitą górę.

Stary 2013-11-24, 10:34   #915
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
lolusl a widziałaś drugie zdjęcie? przecież na nim widać idealne proporcje o jakich mankamentach mówisz, bo figure przecież ma idealną dopasowany fason nie jest zależny od tego czy ktoś jest szczupły, czy grubszy tylko właśnie od proporcji sylwetki można mieć nawet bardzo mały biust jeżeli ma się tylko wąską talię to taki fason świetnie się sprawdza

duży biust nie nadaje się do rybki, tylko właśnie do sukienek gorsetowych, które go będą trzymać do dużego biustu wybiera się sukienki z obszernym dołem, które odciążą nieco tą obfitą górę.
Widziałam drugie zdjecie i wydaje mi się,że właśnie bardzo zgrabna dziewczyna wygląda niekorzystnie. Nie mówię,że MA mankamenty,tylko że rzeczy,które mogą być atutami w innym kroju, w tym są mankamentami,a to różnica. Mówię o wąskich biodrach i małym biuście, talia ma znaczenie,ale nie zrobi figury klepsydry.
Poza tym nie mówię,że wygląda ŹLE tylko w porównaniu do princesski np. niekorzystnie
It never fails.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 10:45   #916
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałam drugie zdjecie i wydaje mi się,że właśnie bardzo zgrabna dziewczyna wygląda niekorzystnie. Nie mówię,że MA mankamenty,tylko że rzeczy,które mogą być atutami w innym kroju, w tym są mankamentami,a to różnica. Mówię o wąskich biodrach i małym biuście, talia ma znaczenie,ale nie zrobi figury klepsydry.
Poza tym nie mówię,że wygląda ŹLE tylko w porównaniu do princesski np. niekorzystnie
aleś się uparła tego małego biustu, ja go w tej sukience nie widzę, tak samo jak wąskich bioder dla porównania pierwsze lepsze zdjęcie katalogowe podobnego kroju http://thebestfashionblog.com/wp-con...-Herrera-9.jpg modelka wygląda na nim lekko, swobodnie i kobieco, bez tego przerysowania na seksowny biust i opięty tyłek. A mam wrażenie, że masz chyba wypaczony obraz sylwetki w sukience o takim kroju i na siłę chcesz osiągnąć seksowny efekt ślub to nie miejsce na seksowny look, bo z reguły wychodzi on wulgarnie a nie kobieco

nie znalazłam na szybko ślubnej na dużym biuście, wąskiej talii i szerokich biodrach (i na modelce która nie stoi na podwyższeniu!), ale takie przerysowanie mnie przeraża, np http://img.alibaba.com/wsphoto/v0/29...ss-y-dance.jpg

Stary 2013-11-24, 10:56   #917
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
aleś się uparła tego małego biustu, ja go w tej sukience nie widzę, tak samo jak wąskich bioder dla porównania pierwsze lepsze zdjęcie katalogowe podobnego kroju http://thebestfashionblog.com/wp-con...-Herrera-9.jpg modelka wygląda na nim lekko, swobodnie i kobieco, bez tego przerysowania na seksowny biust i opięty tyłek. A mam wrażenie, że masz chyba wypaczony obraz sylwetki w sukience o takim kroju i na siłę chcesz osiągnąć seksowny efekt ślub to nie miejsce na seksowny look, bo z reguły wychodzi on wulgarnie a nie kobieco

nie znalazłam na szybko ślubnej na dużym biuście, wąskiej talii i szerokich biodrach (i na modelce która nie stoi na podwyższeniu!), ale takie przerysowanie mnie przeraża, np http://img.alibaba.com/wsphoto/v0/29...ss-y-dance.jpg
No ale po co na siłę chcesz przekonać do swojego zdania?
DLA MNIE wygląda to niekorzystnie,mówię ogólnie o kroju na figurze. Mówię szczerze tak jak to odbieram,po co mam kłamać czy słodzić,skoro nie o to chodzi? Odnoszę wrażenie,że dziewczyna lepiej wygląda w princessce i to mówię,podałam argumenty dlaczego tak sądzę,skończmy dyskusję,bo każdy ma swoje zdanie,niech się więcej osób wypowie,to będzie lepszy pogląd na sprawę. Nie wiem po co teksty,że mam wypaczony pogląd
It never fails.
Stary 2013-11-24, 11:05   #918
iixi
Zakorzenienie

Lg_ago moim zdaniem 3. z wyżej pokazanych najładniej by na Tobie leżała po dopasowaniu i wg mnie najkorzystniej w niej wyglądasz ewentualnie 2, też nie jest zła ale jest taka.. baaardzo zwykła i niczym się nie wyróżniająca (no i Ty w niej w moich oczach też wyglądasz bardzo zwyczajnie). 1 wg mnie nie pasuje do Twojej figury, 4 ogólnie jakoś mi się nie podoba, a 5 jest całkiem ładna ale kojarzy mi się z zakonnicą jakoś więc ja jestem za 3.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-24, 11:05   #919
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale po co na siłę chcesz przekonać do swojego zdania?
DLA MNIE wygląda to niekorzystnie,mówię ogólnie o kroju na figurze. Mówię szczerze tak jak to odbieram,po co mam kłamać czy słodzić,skoro nie o to chodzi? Odnoszę wrażenie,że dziewczyna lepiej wygląda w princessce i to mówię,podałam argumenty dlaczego tak sądzę,skończmy dyskusję,bo każdy ma swoje zdanie,niech się więcej osób wypowie,to będzie lepszy pogląd na sprawę. Nie wiem po co teksty,że mam wypaczony pogląd
suknia nr3 jest poprawna, naprawdę ładna ale to bezpieczny wybór bo dużo osób będzie wyglądać w niej podobnie a gdyby znalazła dobrą suknię o kroju rybki to ma szansę wyglądać fenomenalnie! Jeżeli ona ma nie chodzić w sukienkach o takim kroju to kto według mnie Lg_ago jest stworzona do sukni podkreślających figurę. Chociaż też nie zdziwię się jeżeli napisze nam na końcu, że jej typem była jednak suknia nr 3

Stary 2013-11-24, 11:22   #920
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
suknia nr3 jest poprawna, naprawdę ładna ale to bezpieczny wybór bo dużo osób będzie wyglądać w niej podobnie a gdyby znalazła dobrą suknię o kroju rybki to ma szansę wyglądać fenomenalnie! Jeżeli ona ma nie chodzić w sukienkach o takim kroju to kto według mnie Lg_ago jest stworzona do sukni podkreślających figurę. Chociaż też nie zdziwię się jeżeli napisze nam na końcu, że jej typem była jednak suknia nr 3
Akurat jak chodzi o modę,to teraz wszyscy niemal wybierają rybki,co widzę pannę młodą,to w rybce więc akurat z tym bezpiecznym wyborem to wydaje mi się nieprawdą

No i z podobnym wyglądem też się nie zgodzę,bo jak dla mnie ona będzie w princessce tej konkretnej wyglądać fenomenalnie,nie wulgarnie,bo nie ma dużego biustu,ale delikatnie,subtelnie, jak idealna PM
It never fails.
Stary 2013-11-24, 11:39   #921
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat jak chodzi o modę,to teraz wszyscy niemal wybierają rybki,co widzę pannę młodą,to w rybce więc akurat z tym bezpiecznym wyborem to wydaje mi się nieprawdą

No i z podobnym wyglądem też się nie zgodzę,bo jak dla mnie ona będzie w princessce tej konkretnej wyglądać fenomenalnie,nie wulgarnie,bo nie ma dużego biustu,ale delikatnie,subtelnie, jak idealna PM
przekręcasz wszystko...
dobór fasonu do sylwetki nie ma nic wspólnego z modą czy częstotliwością wyboru przez innych krój princeski jest bezpieczny bo dobrze wygląda w nim zdecydowana większość dziewczyn, to suknia która więcej zakrywa i pozostawia sporo niedopowiedzeń jeżeli chodzi o sylwetkę. Anna Kara ma suknie w których przeważaj ten motyw, gdzie tkanina płynie od talii, więc Lg_ago chyba na nią postawi Ale to nie zmienia faktu, że ona nie musi zakrywać bioder, bo to jej atut

Co to za argument, że widziałaś wiele dziewczyn, które się źle w rybce prezentowały? Jakie to ma odniesienie do sylwetki Lg_ago Nie ogarniam Twojego toku rozumowania

to pogrubione to widzę, że moje słowa odnośnie rybki. Oj lubisz przekręcać byleby wyszło na Twoje

Stary 2013-11-24, 11:47   #922
magda_mjt
Zakorzenienie

Moze obie odpuscie? Każda z Was wyraziła swoją opinie i chyba o to chodziło. Po co teraz probujecie jedna drugiej udowadniać swoje racje? Jak wielokrotnie było podkreślane- gusta sa rożne, wiec niech każda zostanie przy swojej racji i nie udowadnia drugiej, ze jej opinia jest gorsza...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-24, 11:48   #923
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
przekręcasz wszystko...
dobór fasonu do sylwetki nie ma nic wspólnego z modą czy częstotliwością wyboru przez innych krój princeski jest bezpieczny bo dobrze wygląda w nim zdecydowana większość dziewczyn, to suknia która więcej zakrywa i pozostawia sporo niedopowiedzeń jeżeli chodzi o sylwetkę. Anna Kara ma suknie w których przeważaj ten motyw, gdzie tkanina płynie od talii, więc Lg_ago chyba na nią postawi Ale to nie zmienia faktu, że ona nie musi zakrywać bioder, bo to jej atut

Co to za argument, że widziałaś wiele dziewczyn, które się źle w rybce prezentowały? Jakie to ma odniesienie do sylwetki Lg_ago Nie ogarniam Twojego toku rozumowania

to pogrubione to widzę, że moje słowa odnośnie rybki. Oj lubisz przekręcać byleby wyszło na Twoje
Ale czemu szukasz wszędzie ataku?
Nie chcę żadnego "na moje", po prostu mam inne zdanie niż Ty i mam takie samo prawo do argumentów jak Ty
Napiszę po raz ostatni : WEDŁUG MNIE wygląda lepiej w princessce i TO jest jej krój,nie rybka. To co ona wybierze,to jej sprawa, my możemy wyrazić swoją opinię i chyba najwyższy czas skończyć tą dyskusję bo do niczego nie prowadzi
It never fails.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 11:49   #924
Lg_ago
Zadomowienie

Dziewczyny jesteście przekochane !
Dziękuje za tak wiele opinii. Dokładnie piszecie co jest ok, a co nie. I oceniacie obiektywnie. Ja mam trochę skrzywione patrzenie na siebie samą, bo obiektywnie się nie ocenie
Nie sądziłam, że zrodzi się, aż taka dyskusja odnośnie mojej sylwetki. Jak widać, każdy spostrzega ją inaczej.
Dziękuje za mnóstwo komplementów, bardzo mi miło
Po kolei:

Suknia 1 - fusiacola masz rację, cekiny bardzo rzucają się w oczy. To też nie dla mnie, więc jest możliwość ich usunięcia, tak by była to prosta koronka.
W tym kroju czuję się absolutnie kobieco. Widzę moje kształty, to jak wyglądam. Bardzo podoba mi się linia tali i bioder. Myślę, że biust optycznie powiększony.
Nie pamiętam dokładnie jak jest z tym trenem i dołem, bo zbyt dobrze się nie przypatrzyłam.
Zawsze myślałam, że chcę coś prostego, ale ostatnio tak myślę, że chciałabym pokazać sylwetkę.

Suknia 2 - zdaje sobie sprawę z tego, że zakrywa moją figurę, ale stawiam ją wysoko, w tym czego chcę. Ma absolutnie piękną górę - powiększa biust, lekko wykrojone na serce, te koraliki dodają jej lekkości. Plecy ma fenomenalne. Czuje się w niej znakomicie. Jest lekka, zwiewna.
Ma wszystko to, o czym marzyłam. Dodatkowo najbardziej oddaje mnie i czuję się w niej sobą.
Jednak zdaję sobie sprawę z tego, że moja sylwetka trochę w tym kroju traci.

Suknia 3 - lolus dzięki za opinię, miło, że mnie w niej tak postrzegasz. Czułam się w niej fajnie, ze względu na to, że to księżniczka, więc bardzo tak balowo.
Ale ona odpada całkowicie. Uważam, że krój nie dla mnie - do niej trzeba mieć biust, by wypełnić ładnie miseczki, by było widać 'rowek'. Wtedy ta suknia ma kształt.
Choć największe ale do tej sukni jest takie, że to nie jestem ja - nie czuję tego, żeby do mnie, jako osoby pasowało. Choć to nie zmienia faktu, że jest piękna.

Suknia 4 - podoba mi się. Dobrze się w niej czułam. Myślę, że bez tych halek byłaby świetna.

Suknia 5 - góra super, dołu nie czuję.

Moja serce całkowicie skradła 2, mimo tego że zakrywa sylwetkę i nie ukazuje całych moich możliwości. Za nią jest 1 i 4. 3 odpada całkowicie, 5 raczej też (teściowej się podobała )

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2013-11-24 o 11:51
Stary 2013-11-24, 11:54   #925
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Moze obie odpuscie? Każda z Was wyraziła swoją opinie i chyba o to chodziło. Po co teraz probujecie jedna drugiej udowadniać swoje racje? Jak wielokrotnie było podkreślane- gusta sa rożne, wiec niech każda zostanie przy swojej racji i nie udowadnia drugiej, ze jej opinia jest gorsza...

bo nie lubie jak ktoś przekręca moje wypowiedzi. Zresztą uważam, że mam spore pojęcie o sukniach ślubnych i to w praktyce, bo pracowałam w salonie ślubnym jak i w teorii, bo jestem po szkole projektowania ubioru. Wiem, że lolusl nie ma w tym przypadku racji, może mieć jakieś swoje odczucia co się jej podoba, ale argumenty są całkowicie nietrafione niestety.

Stary 2013-11-24, 11:56   #926
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
bo nie lubie jak ktoś przekręca moje wypowiedzi. Zresztą uważam, że mam spore pojęcie o sukniach ślubnych i to w praktyce, bo pracowałam w salonie ślubnym jak i w teorii, bo jestem po szkole projektowania ubioru. Wiem, że lolusl nie ma w tym przypadku racji, może mieć jakieś swoje odczucia co się jej podoba, ale argumenty są całkowicie nietrafione niestety.
Bez obrazy, ale czasami i "laik" jest w stanie dobrze podpowiedzieć . Poza tym chodziło o wyrażenie własnej opinii, a nie udowadnianie reszcie swoich racji . Ale nieważne, główna zainteresowana juz napisała co i jak, wiec chyba wszystko jasne .

Stary 2013-11-24, 12:00   #927
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:

Suknia 3 - lolus dzięki za opinię, miło, że mnie w niej tak postrzegasz. Czułam się w niej fajnie, ze względu na to, że to księżniczka, więc bardzo tak balowo.
Ale ona odpada całkowicie. Uważam, że krój nie dla mnie - do niej trzeba mieć biust, by wypełnić ładnie miseczki, by było widać 'rowek'. Wtedy ta suknia ma kształt.
Choć największe ale do tej sukni jest takie, że to nie jestem ja - nie czuję tego, żeby do mnie, jako osoby pasowało. Choć to nie zmienia faktu, że jest piękna.
Ten argument jest dla mnie jak najbardziej zrozumiały i wobec tego ,skoro ta odpada,to głosuję na 2
Cytat:
Nie przekręcam wypowiedzi, staram się do niej odnieść a jeśli jest coś przekręcone,to może wypowiedź była niezrozumiała?
Nie możesz uważać się za alfę i omegę,bo "coś". Niestety,ale na forum nie ma "lepszych" i "gorszych" opinii,każdy ma swoją subiektywną i musisz to uszanować Fakt,że jesteś po szkole jakiejśtam czy pracowałaś gdzieśtam nie znaczy,że jesteś absolutnym i jedynym znawcą tematu.
It never fails.
Stary 2013-11-24, 12:05   #928
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no i to jest raczej argument, który powinno się stawiać bardzo wysoko, ja przynajmniej tak zamierzam dlatego pewnie w przymierzalniach przejdę długą drogę jak będą mi wciskać długie sukienki a ja ich po prostu nie chcę mierzyć mam nadzieję, że nie będzie takich natarczywych pań wiele
a 2 piękna moim zdaniem, taka delikatna i ślicznie w niej wyglądasz
Stary 2013-11-24, 12:06   #929
fusiacola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten argument jest dla mnie jak najbardziej zrozumiały i wobec tego ,skoro ta odpada,to głosuję na 2

Nie przekręcam wypowiedzi, staram się do niej odnieść a jeśli jest coś przekręcone,to może wypowiedź była niezrozumiała?
Nie możesz uważać się za alfę i omegę,bo "coś". Niestety,ale na forum nie ma "lepszych" i "gorszych" opinii,każdy ma swoją subiektywną i musisz to uszanować Fakt,że jesteś po szkole jakiejśtam czy pracowałaś gdzieśtam nie znaczy,że jesteś absolutnym znawcą tematu.
przekręcasz moje wypowiedzi niestety i nie wypieraj się. A że mam konkretne argumenty i wiedzę na dany fason a nie jedynie 'podoba mi się' to nie znaczy, że uważam się za alfę i omegę. Ale jak zwykle musiałaś poprzekręcać i wyolbrzymić, żeby wyszło na Twoje

Stary 2013-11-24, 12:10   #930
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
Lg_ago moim zdaniem 3. z wyżej pokazanych najładniej by na Tobie leżała po dopasowaniu i wg mnie najkorzystniej w niej wyglądasz ewentualnie 2, też nie jest zła ale jest taka.. baaardzo zwykła i niczym się nie wyróżniająca (no i Ty w niej w moich oczach też wyglądasz bardzo zwyczajnie). 1 wg mnie nie pasuje do Twojej figury, 4 ogólnie jakoś mi się nie podoba, a 5 jest całkiem ładna ale kojarzy mi się z zakonnicą jakoś więc ja jestem za 3.
Dzięki za opinię
I właśnie mimo tego, że jest taka prosta i z pozoru niczym się nie wyróżniająca bardzo mi się podoba. Czuję, że jestem w niej ja

A mam jeszcze takie pytanie - ślub mam w lipcu, wiem, że wszystko zawsze pasuje i zależy tylko do tego, kto na co się zdecyduje, ale który materiał lepiej pasuje/nadaje się na lato (choć nie ma gwarancjo, że pogoda będzie letnia) - koronka jak suknia 1, czy ten muślin jak suknia 2?

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Dziewczyny, Wasze opinie są dla mnie bardzoo cenne !
Mogłam może od razu napisać moje zdanie o każdej z nich, by nie wyszły takie zawirowania.

Cytat:
no i to jest raczej argument, który powinno się stawiać bardzo wysoko, ja przynajmniej tak zamierzam dlatego pewnie w przymierzalniach przejdę długą drogę jak będą mi wciskać długie sukienki a ja ich po prostu nie chcę mierzyć mam nadzieję, że nie będzie takich natarczywych pań wiele
a 2 piękna moim zdaniem, taka delikatna i ślicznie w niej wyglądasz
Wychodzę z założenia, że coś może na nas idealnie leżeć, ale jeśli my tego nie czujemy, to nic z tego nie będzie.
Chcę i to bardzo, by suknia w jakimś stopniu odzwierciedlała mnie jako osobę. Chcę czuć, że wszystko gra

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości