|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Nie wiem czy widziałyście, fotograf udokumentował pierwszy rok z życia swojego syna wcześniaka, ja się poryczałam, więc ostrzegam jeśli ktoś nie chce oglądać:
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Trele polecam ćwiczenia po karmieniu.
mozesz miec kwaśne mleko po ćwiczeniach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
przy kp mpzna warywa na patelnie? macie jakies fajne pomusly?
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodsza troche dłużej bedzie z nami, bo sie wzajemnie pewnie budzić beda Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Hej, już powoli zaczynam Was podczytywać z telefonu, jak karmię, ale jeszcze nie wygodnie mi wtedy cokolwiek pisać. Może za jakiś czas i do tego dojdę
![]() Jesteśmy już prawie 3 dzień w domu i powoli przyzwyczajamy się i stabilizujemy swoje życie codzienne ![]() Dzisiaj jak widzicie mam nawet chwilkę na internet. Nie na tyle, żeby opisać poród, ale zawsze lepsze coś niż nic :p Miałam mały problem (w mojej głowie był wielki) z karmieniem, ale już wychodzimy na prostą. Niestety gdyby nie pomoc mojej kochanej cioci położnej, pewnie nie było by tak łatwo. Ogólnie strasznie pomaga mi ta kobietka cudna. Nie wiem co bym bez niej zrobiła. Normalnie jakbym miała swojego prywatnego doradce laktacyjnego ![]() Po porodzie też dzięki niej mały złapał pierś, a męczyłyśmy się chyba z godzinę nad tym. Zawsze kochałam ją jak drugą mamę (zresztą jest moją chrzestną), ale teraz to mam ochotę ją ozłocić ![]() Matko ile ja mam wam do napisania, to sobie nie wyobrażacie. Aż nie wiem jak to wszystko poukładać i napisać. Także dziś będzie chaotycznie bardzo. Ogólnie mam fazę "kocham wszystkich". Moje dzieciątko jest dla mnie najcudowniejsze, najpiękniejsze i najmądrzejsze Męża podmienili mi w szpitalu jak wiłam się z bólu i nie zauważyłam. Zawsze był dobrym człowiekiem, ale teraz to już przesadza Był cały czas przy porodzie i nie było mowy o tym, żebym miała ochotę go wyzywać czy żeby mnie denerwował, a trochę się tego bałam. Był w moich oczach jedyną osobą, która mnie rozumie i jest za mną, a nie przeciwko mnie. Upominał się o moje i sam jego jego widok sprawiał, że czułam się bezpiecznie. Później wszystkie 3 noce w szpitalu był cały czas z nami i nawet się nie kładł na łóżko, tylko siedział w fotelu i był na każde moje zawołanie i na każde piśnięcie małego. Robił przy nim dużo więcej niż ja i nawet momentami czułam, to co kiedyś Dzidzia pisała, że zabiera mi trochę z mojego macierzyństwa. W dzień starałam się wyganiać go do domu, żeby się przespał normalnie. On zamiast słuchać grzecznie żony, to załatwiał wszystkie papierkowe sprawy, wstawiał pranie (choć mogła to zrobić moja mama), szykował ostatecznie mieszkanie i jeździł za prezentem dla mnie Jak już weszliśmy do domu, dostałam od niego piękny naszyjnik, za te wszystkie męczarnie, które przeszłam, tak stwierdził.Teraz też jest dla mnie wybawieniem, ja karmię, on odbija, zmienia pieluchę i kładzie małego. Ogólnie robi mnóstwo. Oby tak mu zostało jak najdłużej ![]() Na razie tyle, bo zaraz mi się dzieciątko obudzi. Chciałam Wam wrzucić zdjęcie mojego okruszynka, ale jak zwykle coś mi się dzieje z komputerem i nie mogę sobie przesłać z telefonu nic. No nic może z telefonu się uda, ale to już później pokombinuję z tym, bom się zasiedziała jak zwykle tu, a dziecko głodne
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Babku- to żeby Ci sie mąż nie odmienił
i weź mi go użycz troche choć mój po wieeeeeelu rozmowach kuma baze i mi pomaga
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Urodzilam. Istny koszmar. 10.05 czasu uk, sn tylko na gazie. Masakra to byla. Maly jest jak kroliczek I cichutko pojekuje
Zakochana jestem.
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Nie oddam nikomu go :p Mój też pewnie bez rozmów, które usilnie przeprowadzałam jeszcze w ciąży, inaczej by się zachowywał. Zresztą w drugi dzień w szpitalu miałam baby bluesa i wtedy chyba dotarło do niego, że to co mu czytałam, opowiadałam, spotyka wiele dziewczyn. Myślę, ze boi się powtórki i dlatego nadal taki kochany
![]() Udało się napisać z tel z małym na piersi. Szybko się rozwijam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2562 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
KUrcze tez bym tak chciala ![]() Cytat:
Cytat:
Witam sie dziewczyny w ten niedzielny brzydki dzień ![]() Nie nadrobiłam nic wczoraj Ktoś pytał czy karmie razem, a owszem Chwalilam się już, że przytyłam 8 kg a schudłam 16 już? możecie mi to wytłumaczyć, jak to działa? nie żebym narzekała, ale codziennie mam kilogram mniej na wadze, aż się boję na nią stawać Dziewczyny poradzcie, mały często kicha. czy to oznacza ze coś zaczyna mu się rozwijać jakieś przeziębienie? czy maluszki tak mają? |
|||
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super ze sobei tak świetnie radzicie- a wagi ZAZDROSZCZĘ!!!co do kichania- mój też kicha i kicha i pediatra powiedziałą ze to normalne u maluchów, póki nie "wykichuje"
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
Brawo ANKA!!!! GRATULACJE!!!!
Babku wiem, o czym piszesz jeżeli chodzi o męża, bo mój jest chodzącym ANIOŁEM!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Basiaaaaaaa u mnie Ari też kicha i podobno maluszki tak mają, więc rzeczywiście dopóki nie wykichuje gilków to wszystko w porządku. Moja też często dostaje czkawki.
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Anka gratulacje!!!!
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-11-24 o 14:59 |
|
|
|
#2566 | |||
|
Zakorzenienie
|
mi czop odszedł tydzień przed porodem ten zielony a we czwartek jak wychodziłam ze szpitala to wyleciał cały z krwią
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() siema ciotki, ładną mam fryzurkę?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:42 |
|||
|
|
|
#2567 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka niedzielnie przy kawusi
Mieliśmy ciężki wieczór i poranek, bo mała świrowała i nie chciała spać... Teraz się budzimpowoli i po karmieniu wybieramy się na spacerek. Ja też już prawie we wszystkie spodnie wchodzę, ale dawno się nie ważyłam i nie wiem ile zostało do wagi wyjściowej... Cytat:
![]() Cytat:
z czasem będzie lepiejCytat:
dla męża, można go stawiać jako wzór młodego tatusia ![]() Cytat:
Gratulacje Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-11-24 o 18:07 |
||||
|
|
|
#2569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
az przymierzyłam kurtke spprzed dwoch lat i jest dobra, nie opięta, w sam raz. Czyli nie muszę kupować Dziekuje za info w sprawie kichania Cytat:
Własnie sie doimy A powiedzcie mi zielona kupa co oznacza? wiem, ze było juz o tym, ale znalezc cos teraz w gąszczu info to masakra. |
||
|
|
|
#2570 |
|
Wtajemniczenie
|
anka gratuluje
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
U mnie zielona kupa pojawia się wtedy kiedy małą poję herbatką koperkową albo sama za dużo jej wypiję.
Jeżeli chodzi o naleśniki wczoraj właśnie zjadłam ich troszkę i mojemu dziecku nic nie jest więc wydaje mi się, że można. Tak samo kluski śląskie- zjadłam ich 10....były pyszne. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- A teraz na biegu piekę po raz pierwszy ciasteczka kukurydziane zobaczymy jak mała na nie zareaguje. Jeżeli chodzi o biszkopt pieczony w domu to też spokojnie przyjęła ten przysmak. Przedwczoraj też pozwoliłam sobie na sernik. Ale dalej nie wiem jak będzie. Najgorsze jest to, że ja się nie najadam, odkąd nie mogę nic słodkiego ( takiego na maksa, czekolady to mam wrażenie, że cały czas jestem głodna) teraz np. zajadam suche wafelki takie andruty.... |
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nalesniki mozna, tzn. ja jadlam i było ok
|
|
#2573 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w szpitalu na patologii.bylam przyjeta o 2. Ze skurczami co 5 min, potem byly co 3 min i ni wiadomo cEmu ustaly. Teraz sa niereguralnie i dlatego nie chca mni e wypisac bo wielorodka!!! Ten kto mi powiedzial osybkim 2 poeodzie byl psychopata.
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Aaa i jestem wyczerpana bo spalam 1,5h zz przerwami |
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jadłam z dżemem i nic małej nie było
![]() Cytat:
![]() dziewczyny, czy jak przychodzą Wasze mamy/teściowe/ czy kto kolwiek i Wasze dziecko śpi to zagadują je, dotykają itd? bo u mnie teściowa i mama to robią notorycznie, zwracałam uwagę ale nie dociera i do jednej i do drugiej, mówię i powtarzam że Nela ostatnio bardzo mało śpi a do tego bardzo nie spokojnie a te dalej swoje, usypiają i gadają do Niej, ale mówią "no popłacz bo Cię wcale nie słychać" no kurde co jest fajnego w tym że dziecko płacze? a jak mówię że zaraz się obudzi i będzie mega płacz to słyszę "Twoje dziecko to nakarmisz/ się nim zajmiesz" no jasna cholera może trafićtak mnie to wkurza że chyba przestanę kogokolwiek wpuszczać do domu jak śpi Nelka spała od samego rana godzinę i 10 min, godzinę dopóki moja mama jej nie obudziła, i 10 min na spacerze teraz chyba usnęła w końcu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anka gratulacje! Dziewczyny wspaniale ze mezowie tak pomagaja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez kyte Czas edycji: 2013-11-24 o 16:12 |
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś ruszy! ![]() Lineczka- no u mnie to samo. Mama nie, zresztą ona juz wyjechała ale szwagierka mi go jak śpi na ręce bierze i specjalnie budzi. Mam dość i mimo powtarzania NON STOP że jak śpi to niech śpi bo mały nie śpi już w dzień prawie wcale, oprócz spacerków czyli 2-3 h. no to i tak mi go weźmie na rece i dotyka to po nosie, to po rączce. szlag mnie trafia wtedy, dlatego tak rzadko ją zapraszam ![]() Zjadłam niedawno ryż z warzywami i wiecie co.. jestem głodna
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu znalazłam taką mate edukacyjną jak chciałam dla Neli
teraz tylko Mikołajowi powiedzieć ![]() dobrze by było gdyby Mikołaj zechciał kupić i mate i bujaczek, nie obraziłabym się
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedulka...mam nadzieje ze akcja sie rozkreci. Cytat:
Nie.Własnie pojechala moja mama malutka spala nikt jej nie dotykal.Tesciowa probowala raz mi tak zrobic ale sprowadzilam do parteru i sie nauczyla. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam kotleta z piersi w panierce smażonego mam nadzieję że małej nic nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() mój TŻ po godzinie 7 rano wyjechał do mechanika i go do tej pory nie ma a ja się przyzwyczajam do siedzenia sama z małą w domu bo od środy wraca do pracy już niestety
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-24 o 16:19 |
||
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
lINECZKA- jej też nie da sie oduczyć ;/ a potem płacze mały bo jest zmęczony tymi jej 'zabawami' a tak sobie leży apokojnie w łóżeczku, nikt go nie zaczepia i nawet sie czase drzemnie na 10 minut. ale nie... bo trzeba :/
a ja też bym chciaą zeby mikołaj kupił mate. ale my takie rzeczy to na gwiazdke i chrzciny dostaniemy, tego jestem pewna bo wszyscy sie zaczynają wypytywać .. znaczy sie moja rodizna, bo od tżta to my nic nie dostajemy/ nie chcemy nawet. Niestety ale kojeny raz wczoraj zostaliśmy potraktowani jak smiecie przez nich
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:07.

Był cały czas przy porodzie i nie było mowy o tym, żebym miała ochotę go wyzywać czy żeby mnie denerwował, a trochę się tego bałam. Był w moich oczach jedyną osobą, która mnie rozumie i jest za mną, a nie przeciwko mnie. Upominał się o moje i sam jego jego widok sprawiał, że czułam się bezpiecznie. Później wszystkie 3 noce w szpitalu był cały czas z nami i nawet się nie kładł na łóżko, tylko siedział w fotelu i był na każde moje zawołanie i na każde piśnięcie małego. Robił przy nim dużo więcej niż ja i nawet momentami czułam, to co kiedyś Dzidzia pisała, że zabiera mi trochę z mojego macierzyństwa. W dzień starałam się wyganiać go do domu, żeby się przespał normalnie. On zamiast słuchać grzecznie żony, to załatwiał wszystkie papierkowe sprawy, wstawiał pranie (choć mogła to zrobić moja mama), szykował ostatecznie mieszkanie i jeździł za prezentem dla mnie
Jak już weszliśmy do domu, dostałam od niego piękny naszyjnik, za te wszystkie męczarnie, które przeszłam, tak stwierdził.

z czasem będzie lepiej
a jak mówię że zaraz się obudzi i będzie mega płacz to słyszę "Twoje dziecko to nakarmisz/ się nim zajmiesz" no jasna cholera może trafić
mam nadzieję że małej nic nie będzie